Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lev Abalkin
tag
válasz gipsztigris #262182 üzenetére
+1
Egyébként meg, aki a 16 cm-es csuklóján a 38 mm-es órát érzi ideális méretűnek, az sürgősen váltson 32 mm-esre, hiszen downsizing van. Ne legyen már türhő!
(Szerk.: lenox kollégát olvasva elkéstem a fenti frappáns visszavágással...)
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
válasz lenox #262197 üzenetére
Te túl jó véleménnyel vagy a gyártókról, és a vásárlókról. A trend azért az ami, mert az adja a többséget. Ahogy most nem csak a kisebb méreteknek, de a színeknek is meglódult a szekér. Az integrált szíjról nem is beszélve. Nyilván ezek mellett van más is, de most a gyárakból többnyire ilyen órák jönnek ki. Ebből következően igenis sokan fognak ilyet venni, mert ez most az új, a menő.
Persze ez jelenti azt is, hogy valakinek pont ez kell, ami eddig nem volt. Csak nem az az ipar célja, hogy egy szűk rétegre gyártson. Ez egy kellemes mellékhatás.
Az óragyártók célja, új órákat eladni. Nem meglepő módon. És ha már mindenkinek van 40-42 millis - meg még nagyobb - órája, hát kell valami, amit megkívánhat.
Például egy szép, világos - haveroknak Tiffany - kék, integrált szíjas, 36 mm-es Tissot PRX.
Ezzel nem leszólni akarom, attól hogy divatos, lehet jó és szép."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
lenox
veterán
válasz driv4r #262194 üzenetére
Nyilvan nem az volt a cel, hogy akinek eddig 41-est ajanlottak, azoknak most hirtelen azt mondjak, hogy jo lesz neked a 37 is, hanem ujabb celcsoportot cimeztek meg. Persze lehet ezt erteni a downsizing alatt, csak olyan utalas is volt korabban, hogy mar a kisebb a trendi, pedig nem, csak annak is akarnak ilyen designt eladni, akinek a 41 tul nagy.
-
driv4r
aktív tag
válasz GlitterJohan #262149 üzenetére
-
Zoli68
újonc
Egy Certina DS Action Quartz Men's (modell: C032.451.11.047.00) karóra eredeti gyári nemesacél fémcsatjának csatközép-részét keresem. Eddig csak egy szerviztől van csak ajánlatom rá, a neten meg nem találok semmit. A teljes fémcsatot is csak egyetlen holland oldalon találtam meg.
Tudtok a szervizeken kívül valamilyen más beszerzési forrást? -
driv4r
aktív tag
válasz lenox #262193 üzenetére
"Tevesen lehet azt hinni, hogy a 40-esbol csinalnak 37-est, de valojaban nem."
Teljesen igazad van, ez óriási tévedés, hiszen pl. a Black Bay esetében 41-ről mentek le először 39-re, most meg már 37-re. Tehát nem 40-ről.
QED
[edit] De maximálisan egyetértek azzal, ha Neked ez a benyomásod. Másnak meg más. A női célcsoport felé való bővítésben egyetértek, erre többször utaltam.
Lehetséges anekdotikus érv: Panerai, az oversize bajnok. 2018-ban kihoznak egy 38mm fekete számlaposat (és nem dőlt össze a világ). 2023-ban meg kihozták pasztell számlapokkal is. Nyilvánvalóan behúzzák vele az új fogyasztókat, de nem csak nők veszik...
[ Szerkesztve ]
-
andrew01
tag
válasz SOAD19 #262176 üzenetére
Elsőre tetszett... csak az a márkanév meg kicsit túl komoly ezekkel a római numerókkal. Napokban pont megtetszett egy tourbi és elgondolkodtam, hogy lehet kéne egy az open heart jelenség az nekem nem elég dinamikus. Arra jutottam, had fejlődjenek még ezek a kínai szerkezetek vagy had legyenek még olcsóbbak
[ Szerkesztve ]
-
Churpik
tag
Sajnos az F-91W-t fel sem tudom venni, a szíj legutolsó lyukába se tudom befűzni a tüskét. A feleségem régi MQ-24-ese úgy fest rajtam, mint valami gyerekóra, meg is kaptam a "férfiember Casio-t nem hord" szöveget - persze viccből, bár mostanában terjed ez, itt is olvastam már a fórumon.
A gorilla kezemen a 45-ös óra épp jó, de simán elférnek úgy az 50-esek, hogy alul felül még van egy fél centi szabad felület a karomból. Erre nem lehet 37-es órát rakni, egyszerűen komikus.
A palacsintasütők és színes frízbik is a vicc kategória a mi szemünkben, de a zsugorításnak (a költségcsökkentésnek) is kell, hogy legyen egy ésszerű határa valahol.
Épp ma linkeltem egy másik topicba egy 42 mm-es alul-felül rozsdamentes acél, analóg, női(!) Casio-t - potom 10e Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
RetroAnalóg
kezdő
Szerintem nem kell ennyire rámenni az óraméretekre. Vannak már 35 mm-es női órák és 37mm-es férfi órák is. A női órák nagyobbak lettek picivel, a férfi óraméretek pedig picit kisebbek lettek. De ettől függetlenül, bőven van választék a különféle méretekben.
[link]
Nem tudom, hogy a linkben szereplő mérettáblázat mennyire iránymutató.
Nekem 19,5 cm-es csukló körméretem van. A Pro-Trek órámat leszámítva 41 mm alatti minden órám (39,4 mm és 40,8 mm).
Akkor ezek szerint én kis órákat hordok.[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
válasz csabulaxi #262174 üzenetére
"Eddig is sokan írtak a nagy órák ellen, mint valami bűnözők ellen."
Pontosan!
Én sohasem mondtam, hogy a kis óra egy vicc, illetve ripostként persze, mert felénk "amilyen a mosdó olyan a törölköző", de alapvetően nem zavar ha valaki kisméretű órát hord.
Viszont azért mert a teremtő mammut csuklóval és kézzel áldott vagy vert meg, még nem kellene senkinek sem egyfajta proliként kezelni azokat akik nem követik a divatot és igyekeznek vizuálisan arányos órát viselni a csuklójukon. Ha egyszer aránytalan egy 36-os óra a kezemen, akkor aránytalan! És ez a véleményem akkor sem változna ha egy Rolex lenne a kezemen. Pláne nem érdekel, hogy mindenki szegény Tony Sopranot hozza példának, de számomra az ő óra-csukló aránya pont elrettentő erejű!
Lényeg a lényeg, mindenki olyat hordjon amilyen tetszik neki, és meg tud fizetni, viszont ne sajnáljuk már le a másikat azért mert nem minket tekint követendő példának az illető.#262173Memmaao
"Az elmúlt két évtized alatt elhitették velünk, hogy jól mutat a krumpli a csuklón."
Akivel ezt el lehetett hitetni, az egy birka, ahogy az is, aki elhitte, hogy egy 22cm-es csuklón jól mutat egy 36-os óra! Arányos órát kell viselni![ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
-
driv4r
aktív tag
válasz csabulaxi #262174 üzenetére
Ne csináld már... évek óta olvaslak, amikor kettészakadt a topik, Te fogalmaztad meg a legpontosabban, mi a baj az egésszel...
Senki nem ágál a nagy órák ellen, de tény, hogy van egy ilyen gyártói trend. Amit konkrétan le lehet szarni, ha nem tetszik, és viselni azt, ami illik Hozzád.
Én pl. utálom a szűk hipszter farmereket, de emlékszem, amikor divat volt, úgy néztek ki, mintha harisnyában járnának, most meg fordult a kocka, és bő gatyában járnak a tinik... én meg maradtam középen.
Nekem is van 42 Steini, 44 Seiko... és van 36,5 Nomos is... attól még mindet szeretem.
Nem vagy kiátkozott szerintem ezért itt. -
andrew01
tag
válasz #04331520 #262166 üzenetére
Természetesen mond és írd le a véleményed, csak ezzel épp nem értettem egyet. De valóban, van mögötte logika, nyilván könnyebbek lesznek, de nem számottevően, vagy amit az ember érzékelni tudna.
Meg az óra súlya a vastagságból is adódik, avagy a stílus - mert egy 14mm-40mm búvár a lünettájával vs. egy 9mm-40mm dresswatch egészen mást fog mutatni a mérlegen, de mindkettő 40mm-es. Ha búvárt akarok,(és tudom a 40mm tökéletesen áll) de könnyebbet, akkor nem lemegyek 36mm-re, hanem keresek egy 11,5mm vékonyat vagy titánt. De az átmérő marad, mert az (a sok ismérv közül) egy szenzitívebb érték.
Most elmondhatjuk igen a 38mm új Seiko diver biztosan könnyebb mint egy 41es hasonló társa, de érzékelném azt a súlykülönbséget?? Ez alapján tenném vagy nem a fogyasztói kosaramba?!
Tegyük fel azt mondjuk igen Megérkezik, próba, de jó könnyű, (hmm, de eltűnik a kezemen, fura ránézni; de sebaj könnyű) ez nem túl életszerű, hogy az a 15-30g súlykülönbség lenne a motivátora egy trend alakulásának. Hanem maga az átmérő és vizualitás, szerintem.
Mert az emberek akiknek a 41mm jó volt, rájöttek, hogy a 39mm még jobban áll, még kellemesebb vizuális élményt ad. Nem mindenki volt vele így, de csak voltak annyian, hogy a kínálat is elindult ebbe az irányba. /+példa a nagykezűknek, hogy ne érezzék magukat kirekesztve újra: aki azt hitte az 50mm Diesel fainul áll, réjöttek egy 45mm Citizen még jobban, kifinomultabban/
+aki kiátkozottnak érzi magát..... aki kiadja azt a 38as órát nem kínál már 44es darabot?? De igen Csak szélesítik a spektrumot és a palettát! Nagy órák elleni fellépés nem igazán rémlik, de pont egy mondattal később 'játék óra'.. meg hallottunk ma már 'gyerekóra' kifejezést is.. és mindezt egy relatív műfajban...[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Memmaao #262173 üzenetére
"42mm felett nagyjából minden óratok atrocitás! "
tessék kijavítottam neked:
szerintem 42mm felett nagyjából minden óratok atrocitás!
Szívesen
utóirat: kedvenc atrocitásom
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
driv4r
aktív tag
válasz Faresz1976 #262172 üzenetére
-
csabulaxi
senior tag
válasz gipsztigris #262154 üzenetére
Múltkor pontokba akartam szedni mi bánt itt mostanában.
De nem akarodzik gépelni.
De ez is köztük van.
Eddig is sokan írtak a nagy órák ellen, mint valami bűnözők ellen.
Nekem a 40 mmes Seikom játék óra a kezemen, a negyvenkettes Monster, Stein Óceán még határ eset, a negyvenötös Citizen a pont jó.
Most hogy a gyártók mennek a 38 alá úgy érzem nem lesz többé új órám. Kiátkozott lettem ."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
addikt
42mm felett nagyjából minden óratok atrocitás! Az elmúlt két évtized alatt elhitették velünk, hogy jól mutat a krumpli a csuklón. Visszanézve bármelyik korábbi F1 kozbetítést, megmosolyogtató, hogy milyen batár dögök voltak divatban, csak azért, mert szereti a kamera.
My name is Bond, James... Dean.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz driv4r #262157 üzenetére
Egyetértek abban, hogy felfedezék az óragyártók, hogy a nők is szeretnének férfi trend órákat hordani. Ez egy eddig kihasználatlan piaci rés volt. A méretek csökkentésével lehetőséget adtak erre, csak azért ne felejtsék el a magamfajtákat is, akik a 40-42-es méretet kedvelik.
[ Szerkesztve ]
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
zola96
senior tag
válasz gipsztigris #262162 üzenetére
Teged triggerel, ha valaki leír egy tényt. Driv4r leírta, hogy a trend az manapság a downsizing. Ami egy megkerülhetetlen, hiteles forrásokkal alátámasztott rajtunk kívül/felül állítólag dolog. Mégis ezen elvileg felhuzod a csúzlit. Nem kényszerít se a tény maga, ae driv4r se senki, hogy kisebb méretű órát vásárolj.
-
arn
félisten
válasz fattyu #262167 üzenetére
Ne a garmin hordasa utan valassz orat legalabbis en azt vettem eszre, ha sokat hordom, es uj orat probalok, automatikusan a nagyobb fele tendalok, pedig az egy funkcionalis sport ora a leolvashatosag miatt. Amikor kisebb orat hordok, akkor elkezdem nezegetni a kicsiket.
Sokaig 34mm volt a sztenderd orameret, nem hinnem, hogy vki aranytalannak erezte volna, mert ahhoz szoktak hozza. Pl egy art decora hajazo orat most sem tudnek elkepzelni nagyban, szvsz versobol is van ami tulmeretes.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
fattyu
veterán
18.5es csuklóval
alapvetően 42-t tartom az ideális méretnek magamnak.a mecha óráim 41-45 között szórnak. nekem ez még oké.
majd most egy hónapja egy 51es garmin van rajtam nonstop. nagy és vastag... de ezt a funkciók featureset akkuidő szempontok szülték, és ezért hordom.
nagy? igen. nagy az én csuklómra? furcsának furcsa, de valójában maga az 51 nem is olyan hatalmas. az én 18.5es csuklómra legalábbis.a 15mm vastagság már egy másik kérdés....
na mindegy.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
törölt tag
válasz andrew01 #262165 üzenetére
Ezt nem értem.
Nekem túl nehéz a legtöbb automata acél óra. Nem szeretném, hogy húzza a kezemet egész nap. Ez az én komfort zónám. Gondolom van más is aki így érzi és néz titánt vagy bőrszíjat. De biztos van olyan is akinek bőrszíjas nem kell, a titánon nem szereti a karcokat és megalkuszik egy kisebbel mert - gondolhatja (ugye?) - még mindig jobb mintha nehéz lenne. Ez persze ez fikció ami az én gondolataimban létezik. Csak elgondolkodtam tegnap, hogy miért készülnek kis órák és amellett a nyilvánvaló érv mellett, hogy valakinek az tetszik az aránytalanul kis vagy nagy csuklóján még az is eszembe jutott, hogy ezek könnyebbek mint a nagyobb modellek. És itt csatlakoztam be a beszélgetésbe mert pont ezen gondolkodtam. Sokszor nem írom le amit gondolok és jól is teszem mint utóbb kiderül de azért hadd férjen el itt egy bekezdés ha már fórumozunk. Véleményeket, tényeket, kérdéseket, válaszokat olvasgatunk. Ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
andrew01
tag
válasz #04331520 #262163 üzenetére
Tehát akkor téged rá tudna beszélni egy kofa, hogy "az átlag 100g helyett ez az óra 59g! Igaz 49mm millijével úgy áll rajtad majd mint egy csészealj, de ismétlem pihe könnyű!" Ez pont, hogy a vizualitásról szól! Ha valaki kifejezetten könnyűt akar, akkor meg titanium modellt keres...
Ez megint túl van lihegve, én sem hordanám Kevin Durant kosármezét, ő sem hordaná az én pólómat, mert idétlenül festenénk. Mindenki viseli, ami passzol hozzá, olyan terjedelem között, ami nem nyújt idétlen vizuális élményt. Régen is voltak kis, normál és nagy órák, most is van mindből, csak az arányok tolódnak időről időre, de mindenki megtalálhatja, ami neki tetszik.[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz driv4r #262160 üzenetére
Még valami.
Az egy dolog, hogy milyen trendeket diktálnak / szolgálnak ki a gyártók, de az is fontos, mit gondolnak erről a felhasználók vagyis mi.
Kíváncsiságból rákerestem az akár egy általános órás fórumnak is tekinthető watchuseek-en a témára, és már az is árulkodó, hogy inkább 2021-22-ben lett ez beszédtéma az olyan felhasználók, órakedvelők között, mint pl. mi ezen az oldalon.
-
gipsztigris
addikt
válasz zola96 #262159 üzenetére
Ok, kiforgatni én is tudom bárkinek a szavait, de ha az előző hozzászolasomat elolvastad (remélem!) akkor nem hiszem, hogy ez jött le! Ha pedig igen, akkor tipikus újságírói mentalitás! 😉
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Churpik
tag
Meg hát régiónként is eltérő a divat. Az új Orient Mako negyedik generációja is csak 40mm lett.
A csúcs talán nem is a Diesel, hanem az Invicta Gladiator sorozata az 58 mm-es számlappal, és akkor az még nem is az L2L méret.
Miközben Indiában nagyon megy a 2 cm vastagságú 60-as, emeletes ana-digi, lehetőleg sötétkék színben - pont azoknál a Gandhi méretű embereknél akik vékonyak és alacsonyak, és a csuklójuk is kicsi.
Érdekes világ az, mi büszkék vagyunk az olyan Youtuberekre, mint pld. ausztrál JOMW a 280000 feliratkozóval, miközben rákerestem egy elemcserére egy Skmei órához, és beadott egy indiai oldalt amiből se a beszédet, se a feliratot nem értettem (de a video pont jó volt). Nézem: nagyjából olyan, mintha egy tizenéves a konyhaasztalon rossz megvilágítással egy rossz felbontású kamerával venne fel dolgokat vágatlanul.
2 millió feliratkozó, és ez arrafelé nem is sok vagy szokatlan. -
driv4r
aktív tag
válasz gipsztigris #262158 üzenetére
Teljesen igazad van, ugyanazt mondjuk. Nem kényszerít senki, hogy kisebbet vegyél, mert az a "divat". Olyat vegyél és viselj, amilyen jól áll, amilyenben jól érzed magad. Nem hiszem, hogy hirtelenjében "női óra" mérettel fognak szaladgálni itthon a férfiak, mert az ugye félreérthető... de van, akinek meg az ellenkező véglet csípi a szemét, Diesel és társai...
Szerintem ez egy józan összefoglaló, mit érdemes nézni méretválasztás kapcsán, de az én személyes hitem az, mindenki olyat visel, amiben jól érzi magát és punktum. (ezzel együtt ez nem menő szerintem...) -
zola96
senior tag
Tehát akinek nem icipici a csuklója az hordhat csak olyan méretet amit szeretne. Mondjuk ha jól sejtem az IGAZIFÉRFI 44mm alatt rá se néz az órákra.
-
gipsztigris
addikt
válasz andrew01 #262155 üzenetére
Arányos órát kell viselni (mármint ami a viselője csuklójához arányos) és nem pedig olyat amit a gyártók divatosnak gondolnak. Nekem semmi bajom a kisebb órákkal, hiszen van akinek kifejezetten jól áll, de valahogy nem szeretem amikor ki akarják jelölni az utamat.
-
driv4r
aktív tag
Szia, sarkosan fogalmaztam, pontosítok.
Senki nem akar Téged arra kényszeríteni, hogy olyan órát viseljél, amely nem áll jól neked, mert pl. "gyermekméretű". Ez azért is hülyeség lenne az óragyártóktól, mert elvesztenének minimum egy vásárlót, de akár egy teljes fontos célcsoportot.
Amire én utaltam, az az elmúlt két, két és fél év egy elég markáns trendje. A gyártók sorra hoznak ki az ismert modelljeikből "egy számmal kisebbet", de akár kettővel is. Black Bay 54, Longines Spirit, GS limitált modellek (ebben az esetben lehet, hogy az eredeti méretezés előtti tisztelgés a valódi motiváció, volt egy 55 éves 44GS évforduló és egy 25 éves Heritage évforduló is). Említhető még 37mm Royal Oak és Rolex Yachmaster is (itt az lehet érdekes, ha ezeket valójában a női vásárlókra kacsingatva hozták ki, aki szeretnének villantani, de mondjuk a 42mm sok nekik...).
Nem minden esetben mennek le 37mm-re, de a 38-39mm teljesen mainstream lett, és a 36mm, mint klasszikus férfi öltönyóra méret is növekvő szegmens.
Tehát van egy downsizing trend, amit viszonylag sokan észrevettek és dokumentáltak, és a kérdés az, mennyire lesz tartós. Ugyanilyen korábbi trend volt ennek az ellenkezője, amikor nagyobbak lettek az órák. 5-10 év múlva érdemes megnézni, hol tartunk.
Háttér, pár link, nem kinyilatkoztatni, előírni és szabályozni akarok. Azt hittem, ez egy viszonylag köztudott irány az elmúlt pár év alapján.
https://www.ablogtowatch.com/from-the-comments-smaller-watches-arent-going-to-hurt-you/
https://monochrome-watches.com/buying-guide-six-watches-that-show-downsizing-can-be-a-good-thing-specs-price/
https://www.gearpatrol.com/watches/a612637/best-small-watches-for-men/
https://news.abs-cbn.com/ancx/style/watches/04/12/21/big-is-out-the-next-watch-youll-buy-will-be-smaller-than-what-youre-wearing-now
https://schiffmans.com/blogs/news/now-trending-smaller-watches
https://loveluxury.co.uk/topics/luxury-watches-smaller/
https://www.windingritual.com/small-watch-trend-men/[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Ez csak szokas kerdese, regen is azt hordtak, ami volt.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
andrew01
tag
válasz driv4r #262147 üzenetére
Tudtam, hogy már láttam valahol
Ha majd egyszer a végére érsz, utána jöhet egy szummázó kép is az impozáns kollekcióról (persze előtte is, ha gondolod )tigris - ~15 éve 41-48mm tolták ki az órákat, akkor Te dőzsölhettél , pár éve 40-44mm, most 36-42mm, most mi dőzsölünk, mint nem "mammut csuklósok".
-
gipsztigris
addikt
válasz driv4r #262153 üzenetére
Akkor OK!
Én meg azt mondom, hogy gyerekméretű órát hordjanak a gyerekek! Meg azok akiknek icipici csuklója van! Mindenki más pedig viseljen olyan méretűt amilyen tetszik neki!
Mindig felhúzom a csúzlit az ilyen faxságokon!"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
driv4r
aktív tag
válasz gipsztigris #262152 üzenetére
Én, a Tudor, a Longines, a Grand Seiko meg az Alstac.
-
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #262145 üzenetére
Mindegyiken jól néz ki. Én még distressed bőrre is feltenném akár. Gratula még egyszer!
Kiadhatnának belőle egy kisebbet is, mondjuk 37mm, az úgyis az új 40mm.
Ez itt lejjebb meg kb. 19mm és automata.Lelketlen Panerai tulajok most hangosan, nyerítve felröhögnének, hisz kisebb a Mido, mint az övékén a korona.
Szerintem meg ez a kunszt, ekkora óraművet tervezni és építeni, nem pedig stopper szerkezetet gyömöszölni 47 millis tokokba. Már csak a Rolex oldalvágás miatt is érdemes átfutni ezt.
-
driv4r
aktív tag
válasz GlitterJohan #262149 üzenetére
Még csak hétfő van!
-
driv4r
aktív tag
válasz GlitterJohan #262146 üzenetére
Megjegyezhető refszámos, nem marketing kofferes verzió is ér? Nem szívesen szállok be a gigászok csatájába.
-
bigmasterg
addikt
válasz driv4r #262144 üzenetére
Köszönöm szépen!
Erdetileg two tone szíjjal jött: [link]
Az azóta is fóliás, sosem bontottam ki.
Sokáig egy másik, gyári fémen hordtam, mostanában pedig a az előző postban szereplő naton van.
A kettő között volt szilikonon is, de a nato jött be, március óta azzal használom. -
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #262141 üzenetére
Jó az a Mido, másnak is ajánlottam, ne foglalkozz az index kérdéssel. Az ilyen jelentéktelen részletek felnagyítása, akár lupéval, akár mentálisan, csak megmérgezi az örömödet, amit az órázás jelenthet. Én elég elfogult vagyok velük, pár vintage volt régen. Gratulálok hozzá!
-
addikt
válasz SOAD19 #262138 üzenetére
Igazából nekem is másfél hónap után tűnt fel és tényleg közelről nézve. Ha bevinném a boutique -ba, és reklamálnék, cserélnék gariban, ilyen szempontból korrektek, a.porszemek miatt is mindenkinél javították aki jelezte. Csak hozzá tették, hogy nem QC hiba, mert belefér a gyártó tűrési normába. Ez is olyan, hogy akkor látod, ha már tudod, hogy ott van. Egy porszem is pont ilyen. Ha belegondolok, nincs órám, amin ne lenne minimális hiba.
És ahogy tomsolo írja, egy szervíz kör kb 12-16 hét. Tissot órám 4 hónapot volt szervíz körön és azon kívül, hogy a légnyomás szenzort cserélték, a kopott mutató maradt, pedig jeleztem, mint hiba, sőt a csavarokon bontási nyom is lett, és le is karcolták a hátlapot.
Pedig az a mutató, na az gáz volt.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz bigmasterg #262141 üzenetére
Az az érzésem, hogy ez valahol szerencse, lutri kérdése. Persze egy drágább óránál kisebb az esélye a nagyobb hibáknak, de ahogy látható kisebb hibák be-becsúsznak még több százezer Ft-os órák esetén is. Emiatt lehet érdemesebb neten vásárolni vagy, ha üzletben vásárol az ember (nálam még nem volt ilyen), akkor loupe-t vinni magunkkal. Mondjuk az eladó biztos furcsán fog nézne, mikor az ember előveszi a kis nagyítóját és átnézi a számlapot. Persze, akinek jó a szeme közelre az simán alaposabb szemrevételezéssel is át tudja nézni az adott órát.
-
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #262140 üzenetére
Bocsi a dupláért, ez közben jutott eszembe:
Ezzel szemben a midómon a 6 órai index csálé, na ez szabad szemmel is látszik: kép
Vagy ezen a képen még feltűnőbb (élőben azért ennyire nem gáz mint ezen a 2. fotón). -
bigmasterg
addikt
válasz SOAD19 #262133 üzenetére
Lehet megpróbálnám a túl olcsót aliról.
Persze ott benne lehet, hogy nem az első lesz az igazi, de jártam már úgy, hogy a legolcsóbb jobb minőségű volt, mint a 3x annyiba kerülő. (loupe-ból és szíjból is)Óra kidolgozottság témára:
Pl a nivadámmal ilyen szempontból teljesen elégedett vagyok. Eleve 38mm az óra (van ahol 38,5et írnak) + búvár lünetta, így elég pici részletek vannak a számlapon.
Szabad szemmel, közelről nézve is hibátlan.
Ha nagy felbontású fotót elkezdem 100%ban nézegetni, akkor már találok pl a feliratokban, vagy a fehér perc jelölőkben pici hibákat.
De ezek kapásból még loupe-val sem tűntek fel.
Így hogy fotóról tudom hogy mit kell keresni, már loupe-val is megvannak. De szabadszemmel egyáltalán nem látszanak.
Nekem ez a millió alatti kategóriában jó kidolgozottságnak számít.szerk.:
Nekem -3 környékén van a szemem, szintén jól látok közelre.
Távolra mondjuk annál kevésbé.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Memmaao #262134 üzenetére
Értem! Kár, hogy ilyen jó a látásod közelre. Ha jól értem, akkor ezzel együtt kell élned, nem garanciás hiba?! Ezért jó, ha az ember még se próbálja tüzetesebben átnézni az óra számlapját, mert biztos talál hibát, és amiről nem tudunk az nem fáj. De sajna te simán kiszúrtad. Mondjuk az Omega helyében én garanciában javítanám az olyan hibákat, amiket ki lehet szúrni úgy, hogy csak simán ránézek a csuklómon lévő órára, de nem 50 cm-ről, hanem mondjuk 30-ról (magam kb. ennyi van a szemem és az óra között, mikor megnézem mennyi az idő). Meg lehetne adni, hogy hány tized mm hiba a megengedett.
-
aktív tag
-
addikt
válasz SOAD19 #262133 üzenetére
A Chrono részt teszteltem, mert korábban valaki írta, hogy neki az óra szedő 54-57 perc körül már elvált. Nekem minden jól váltott, de közben feltűnt, hogy a perc szedő szélén van valami kis benyomat, ráadásul egyből kettő. Szóval szabad szemmel vettem észre, de mivel myop vagyok és van majd -1D a szememen, közelről egy óra számlap távra olyan jól tudok fókuszálni szemüveg nélkül, mintha nagyítóval nézném.
-
SOAD19
addikt
válasz Memmaao #262126 üzenetére
Köszi!
A Time+ és StarpsCo kilőve, előbbi szimplán nem tetszik (Az Edelwolle link alattit szeretnék) utóbbi meg már túl sok lenne áfával. Az Edelwolle talán jó lenne, de kicsit necces a hossza, jobb lenne 120/80-as méretben, ráadásul, ha jól gondolom nem quick release-zes. Bár, ha jobban belegondolok, úgyse nagyon cserélgetném sűrűn... A Barton weboldala meg továbbra is egy f0sch, a "Discription" alatt a "Specifications"-ra kattintva semmit se hoz be, nehogy már megtudja az ember, hogy milyen hosszú, vastag a szíj. Már jó pár héttel ezelőtt se működött.
Alin, ezt a kettőt néztem: [link] (túl olcsó ), [link] (ez hosszban tetszene, mert 19 cm hosszú, de nincsenek vélemények róla)#262129 Memmaao
Szabad szemmel szúrtad ki, vagy direkt elkezdted akár szabad szemmel is nagyon közelről átnézni a számlapot? Sajnos, úgy tűnik, hogy még ilyen összegű óráknál is könnyen lehet találni hibákat, ha az ember kicsit jobban átnézi az adott órát. De nyugtasson, hogy - ahogy mások is írják - jóval drágább órák se makulátlanok. Talán a GS-oknál kicsit jobb a helyzet az árszegmensükben.Főleg, ha mikroszkóp alatt is szemügyre veszi az ember, mint, ezekben a videókban. Hátha, kicsit vigaszt nyújtanak, ezek a videók.
[link] [link][ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Szerencse, hogy nem egesz nap lupeval nezegeti mindenki az orajat a Moonwatchnal meg el lehet kenni egy vintage stilusu ora vintage QC-val dumaval, de en inkabb nem fogom lupeval nezegetni es akkor nem faj
GS egyebkent egy nagysagrenddel komolyabb finiselest ad egysegnyi penzert, mint a svejciak.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Memmaao #262129 üzenetére
A tobbi resze sem tunik tulsagosan kidolgozottnak ilyen nagyitas mellett. Grand seiko de ha nagyon nem kell, szolj melyik kukaba dobtad.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Másfél hónap kellett, hogy kiszúrjam, az Omega sem OCD perfect. A perc subdial szedőjének a szélén lepattintotta a watchmaker a festéket a csipesszel. Amúgy tök durva, a honlapjukon is szerepel a QC szint, ami szerint csak az számít hibának, ami szabad szemmel fél méterről jó megvilágítás mellett (fix lux érték van megadva, csak nem emlékszem) is látható. Szóval pl hivatalosan a kristály alatt lévő porszem nem lenne garanciális hiba, ahogy pl.ez sem. Persze ha jelzi az ember készséggel javítják, meg kiszedik a porszemet. De 3.4M forintos óra esetén az ember azt gondolná, Lupe alatt ellenőriznek mindent.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz 5-ös kezelő #262123 üzenetére
Csak ahhoz el kéne menni a boltba, de a fotelből sokkal kényelmesebb.
Ráadásul sokszor csak webshop van.[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
addikt
válasz SOAD19 #262109 üzenetére
Time+ japán extra jó minőség
StrapsCo szintén jó minőség
Edelwolle "magyar" kínai, nem rossz minőség, jó ár.
Barton tropical 2.0, az előddel ellentétben ez már puhább.
Nekem Barton 1.0 van, az kicsit merev, de egyébként imádom.
Time+ van a Bulova lunar pilot órámon, narancs, az is kurvajó.[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
válasz Faresz1976 #262118 üzenetére
Köszi mindenkinek a megerősítést.
-
nagyúr
Azért vérgáz, hogy már vétel előtt lassan komoly kutatást kell végezni - ellopja-e a bolt a(az életed!) pénzed vagy sem?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Churpik
tag
válasz fagyalllo #262119 üzenetére
Pár napja volt már itt, valaki rendelt a "minettstore"-ról eredeti Tissot kronográfot 16000 Ft-ért.
Ez ugyanaz a csaló banda szerintem, a weboldal és a szövegezés teljesen hasonló. Adószám, székhely címe eltűnt a déli ködben. A regisztráció viszi az összes személyes adatot a bankártyával együtt. A visszaigazoló e-mail meg valószínűleg más érdekes dolgot is telepít a linkre kattintás után.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz fagyalllo #262119 üzenetére
A termékleírás már nem sikerült . Az sok munka lett volna, nem érte volna meg nekik
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Faresz1976
aktív tag
válasz dkovizoli #262117 üzenetére
Itt a cikk a cégről aki üzemelteti.
[link]"......Fizetési Lehetőségek
Kedves Vásárlónk!
Webáruházunkban Bankkártyás Fizetési Módok Közül Választhat..,........"Ez a mondat mindent megmagyaráz .
[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
Valaki ismeri a casiobudapest.com oldalt? Nekem gyanús. Délután bukkantam rá [link]
[ Szerkesztve ]
-
Csigusz 1
aktív tag
Na megrendeltem!
A hamarosan beköszöntő sokadik szülinapom alkalmából egy órát kapok a családomtól.
Kiválasztottam ezt a szépséget - bár élőben még nem sikerült megtekinteni.
Mindenképpen valami field stílusú órát szerettem volna, és a sok lehetőségből végül ez a Seiko SRPG35K1 lett a nyertes:
Délelőtt leadtam a rendelést a Seiko Boutique-ban - kíváncsi vagyok, hogy mikor lehet átvenni...
Kb. 10 éve már megvolt a kistestvére, egy SEIKO SNK803K2.
Szerettem, de kicsi volt és nem volt vízálló, ezért megváltam tőle.
Nem mintha ezzel akarnék majd úszkálni (arra ott van egy Citizen búvár, meg egy Boctok Amphibia), de azért nálam a vízállóság egy elég fontos kritérium.My name is Biga... Csigabiga! :D
-
orbit76
tag
válasz RetroAnalóg #262108 üzenetére
Huuu ezt végigizgultam. Gratulálok a happyendhez.
-
driv4r
aktív tag
válasz RetroAnalóg #262108 üzenetére
Akkor végre minden ok. Grat az új Seiko miatt is:)
-
SOAD19
addikt
Tropical stílusú szíjat szeretnék venni (max. 120+80-as hosszban, fekete színben). Tudnátok ajánlani ajánlott beszerzési forrást?
-
RetroAnalóg
kezdő
#driv4r
"Tudom, vintage kizárt a kvarc miatt, de csak érdekességként, egy Doxa, mivel írtad, dédapádnak talán ilyen órája volt, hátha segít közelíteni az emlékképre."
Úgy képzeld el, sikerült kiderítenem dédfater óráját. Neki volt anno egy inasa az órásműhelyében aki nála tanult, később pedig dolgozott is ott. Ismerem is régóta, beszéltem vele. Aztán beszéltem dédfater öccsével is - ő még él - ő is nagy óragyűjtő mai napig. Mindketten kapásból rávágták, hogy melyik óra volt az. Dédapámnak csak egy szögletes órája volt. Ráadásul nem aranyozott volt, hanem ténylegesen 18 karátos aranyóra. Ez volt az:
Egy Tissot Curvex. És most már nekem is rémlik, tényleg ez volt. Volt neki amúgy aranytokos Doxa-ja is - az tényleg nem aranyóra volt, csak arany színű - azzal keverhettem össze, bár az a Doxa kerek tokformájú volt. Rosszul emlékeztem, ugye ez nem mostanában volt. Állítólag igen problémás volt, többször kellett javítania az öregnek. Megelégelte ezt, aztán eladta. De tudod mi a vicc az egészben? Nekem már volt egy Tissot órám. Elvileg 100 méterig vízálló volt. Az egyik kerti partin, bemásztam lubickolni a medencébe és tönkre ment javíthatatlanul. (Még mielőtt megkérdeznéd, igen zárt állapotban volt a korona). Ennél még a Soki-m is sokkal többet kibírt már.#fagyalllo
"Ha csak az öt szempontnak kell megfelelni, bejön a képbe a Seiko SWR049P1 és SWR052P1:"
Nagyon valószínű, hogy ez lesz a befutó! 70-73ezer Ft körül mozog az ára. Tulajdonképpen - ha az 1000 Ft-os csing-csung kínai Soki órámat nem számolom bele - ez lesz a legolcsóbb órám. A karma vagy sors nagyon érdekes. Sokszor próbáltam a Seiko helyett más órát venni, de mindig Seiko lett a vége. A Pro-Trek is csak azért lett megvásárolva, mert a Seiko nem gyárt olyan trekking órát, amiben van hőmérő, barométer, iránytű...stb. funkció. Ha lett volna ilyen, akkor tuti az is Seiko lenne.
A Seiko engem nem akar elengedni. De őszintén? Legyen hát! Ez az SWR049P1 nagyon bejön. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz Faresz1976 #262091 üzenetére
Á, azt könnyű feltakarítani. Nekem hajnali kettő körül, mézzel teli 720-as befőttes esett ki a kezemből... - Tudom, eszmei értéke volt a gyerek miatt.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
driv4r
aktív tag
válasz #04331520 #262104 üzenetére
—DS-8. Van gyárilag bőrön, az antracit számlapos. Meg tudod nézni, el tudod képzelni a feketével pl. itt. Nem forgatható a bezel, nem diver, jó lehet bőrön is. Kereten belül vagy többé-kevésbé.
—Action Diver. 43mm, hosszú fülek. Nézd meg élőben, csuklófüggő. Keret túllépés.
—Ocean Star. Nézd meg élőben. 187g acélon. Keret túllépés.Én a Mido mellett voksolnék, belül mindhárom egyforma, Mido formára még a legérdekesebb. Esetleg tölts el pár órát a Yema oldalán, ott sokkal egyedibb dolgok vannak, ha ragaszkodsz mechanikushoz, van egy csomó.
[ Szerkesztve ]
-
tomsolo
addikt
válasz RetroAnalóg #262081 üzenetére
Ilyet vettem anno a nővéremnek.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
driv4r
aktív tag
válasz #04331520 #262097 üzenetére
Amúgy ez a leírás konkrétan egy Radiomir Black Seal, kisebb-nagyobb eltérésekkel (2-3 milli és 1-2 milla); mivel lengő tokfüles, a tokfül lefutására vonatkozó igényt sem kell figyelembe venni.
Ez csak vicc volt, nem bántásból mondom.
De ha pl. egyértelműbbé teszed a műfajt (pl. búváróra), könnyebb értelmezni a megkötéseidet is azon belül. De ha pl. nem akarsz lünettát, ugrik az egész koncepció, a fogalmi keret.
-
driv4r
aktív tag
válasz Faresz1976 #262100 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- ÚJ Schwalbe Wicked Will Super Race 29x2.4 (62-622) mtb külső gumi
- RING Video Doorbell 3 - Okoscsengő
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest