Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
mert_csokis #220697 üzenetére
Már ki nem keresem, de pont erre kérdezett rá valaki egy Seiko gyárlátogatáson és mondták neki, hogy hülyeség, valahol felbukkant ez az infó és mindenki ezt vette át. Amúgy ha keres az ember képeket a szerkezetről, látszik, hogy ott semmiféle zárt hajtómű, csak a szokásos fém és műanyag hidak, lemezek. [link]
-
Empsepo
senior tag
válasz
mert_csokis #220697 üzenetére
Hát az autók világából is hallani ilyen "örök élet olaj" kifejezéseket kb.
Azért ezt jobb átgondolni pár év vagy pár km után.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
fagyalllo #220683 üzenetére
Utánanéztem én is, mert érdekelt.
Külföldi fórumokon is volt erről vita, hogy a Seiko által kommunikált 50 éves szerviz ciklus legenda-e, vagy csak túlzott marketing volt.
Aztán megtaláltam ezt:
link
A GS hivatalos oldala 2010-ből. A 4. bekezdés a lényeg.
Itt az áll, hogy elméletileg 50 évig nincs szükség utólagos kenésre, az abszolút zárt szerkezet miatt.
De nyilván rájöttek, hogy azért ez elég erős kijelentés volt. -
csabulaxi
senior tag
remélem nem önkényuralmi jelkép.
https://stalingrad-watches.myshopify.com/collections/destroyer/products/destroyer-sg-0413-02
-
fagyalllo
őstag
válasz
Eugene Roe #220693 üzenetére
Dehogy, simán megcsinálják, nincs ebben semmi különleges, legfeljebb a spéci horgony-gát olajozásának kell utánaolvasni, hogy jó is legyen: [link]
-
Eugene Roe
őstag
válasz
@mriya@ #220691 üzenetére
Nem tudom mennyiért néznék meg, ha azt mondja a bevizsgálád 30k csere nélkül, akkor még mindig csak 650 euró lett 550 helyett. Ha már kinyitni is elkér 70 ezret, akkor kezd cinkesebbé válni a történet, de csak van olyan órás, aki biztos tudás hátterében tud nyilatkozni egy egyszerűbb búvárról. Vagy ilyen nincs itthon?
-
@mriya@
őstag
válasz
Eugene Roe #220677 üzenetére
Maximum alkatrészt nem tudnak szerezni, ha éppen szükség lenne valamire.
-
@mriya@
őstag
válasz
Empsepo #220680 üzenetére
Ha nem veszed meg, akkor eladni sem akarod
Mikor még Pierce Brosnan (párhuzamosan James Bond-al) az Omegát reklámozta, majdnem vettem a Kígyó utcai szalonban egy Seamastert.
Felpróbáltam, bankkártya volt nálam, de győzött a józan ész (úgy emlékeszem, 320 ezer volt az ára).
Késbőbb vettem egy midsize kvarcot (160 ezerért) kéz alatt, de ezt balga fejjel eladtam.
Azóta is elvagyok nélkülük, bár néha szíveseb rájuk néznék (még ma is ez a fazon tetszik a legjobban). -
Sir Pocok
őstag
válasz
mert_csokis #220682 üzenetére
Ez a polírozás érdekes kérdés, mert napi használat mellett el tudom képzelni, hogy 3-4 év után látható nyomok lesznek a tokozáson.
Prémium órák világa nem olcsó játék az biztos.
-
@mriya@
őstag
-
fagyalllo
őstag
válasz
mert_csokis #220682 üzenetére
A zárt és karbantartást nem igénylő 9F szerkezet csak egy félreértésből adódik és terjedt el, valójában hülyeség.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
Sir Pocok #220681 üzenetére
"Szal mai árakon számolva egy komplett karbantartás megvan 300 eFt nagyságrendileg."
Tehát gyakorlatilag 3-4 évente el tudod költeni az óra árának felét, ha komplett karbantartásról beszélünk.
Mondjuk egy SBGX259 esetén, ami 600e forint körül beszerezhető.
Ami nyilván nem életszerű, mert normális használat mellett nem fogod 3-4 évente políroztatni az órát, hiszen nincs miért.
A hermetikusan elzárt 9F szerkezetet sincs miért megbontani, tehát marad az elemcsere, mint kötelező művelet.
Szemben az automaták nyűgjeivel, pontatlanságával és szerviz igényével.
Csak ne lenne ilyen rohadék drága... -
Sir Pocok
őstag
válasz
bluekoli #220671 üzenetére
Ezért lesz Citizen Chronomaster-em.
Presztízs márka, mechanikus szerkezet ennyi az annyi.
Pusztán érdekességképpen:
Grand Seiko esetében a 3-4 éves szerviz díjak (2017):
9F Quartz: $312.50
9F Quartz Battery Change: $52 (including battery, labor, gaskets and water test)
9S Mechanical: $375.00
9R Spring Drive: $437.509R86 and 9R96 Spring Drive Chronograph: Priced based on estimate from Japan (in most instances $1,000 or higher).
Zaratsu polírozás javítások (2017):
Case Only: $388.75
Bracelet Only: $337.50
Case and Bracelet: $591.25Szal mai árakon számolva egy komplett karbantartás megvan 300 eFt nagyságrendileg.
-
Empsepo
senior tag
válasz
vadászcsiga #220676 üzenetére
Ja ja!
Szépen el kell tenni minden igazolást, hogy gondos gazda volt.
Bár eladni egy ilyen órát?Nem is tudom...
-
Empsepo
senior tag
válasz
bluekoli #220661 üzenetére
Jó sok mindent kicseréltek!
Mutatók?
Olyan rossz állapotban voltak?
Bele se merek gondolni mennyibe fájt ez...Félreértés ne essék, annak a híve vagyok, hogy kötelező szervíz és csere ha szükséges .
De ennyi mindent?Szép óra!
Használd egészséggel!Most látom kicsit elkéstem a kérdéseimmel.
Bocs -
bluekoli
tag
válasz
Polarstar #220664 üzenetére
Passz, nekem tényleg nem tűnt fel semmi hiba velük kapcsolatban. Ennyire nem értek az órákhoz, ezeket nem szokás "csak úgy" cserélni? Az új mutatók teljesen jók, direkt megnéztem a percmutató is más színben fluoreszkál (ahogy azt kell), mint az óramutató.
#220665: Azért is vittem Ausztriába, mert itthon nem szerettem volna senki kezébe adni.
-
fagyalllo
őstag
válasz
pulutodurumo #220662 üzenetére
Én meg a többit nem értem. Oké, értem, valamivel indokolni kell az árat. Tömítések, a két főrugó oké, korona esetleg, de a soha senki által nem használt He szelep? Ugyanmár...
-
válasz
vadászcsiga #220665 üzenetére
Egy icipici indoklás elfért volna a hitelesség kedvéért...
Kiindulva a köcsög svájciak "BaselWorld korlátlan lehúzási ötleteiből" - semmin sem csodálkoznék már.
-
Quartz51
tag
válasz
Időigényes roncsolás nélkül leszedni a mutatókat, ha egyáltalán sikerül és a márkaszerviz nem szórakozik.
-
bluekoli
tag
válasz
Semmi (szerintem), de valamiért azokat is cserélték.
-
bluekoli
tag
Tegnap végre visszakaptam az Omage Seamaster PO-mat a szervízből. Az 5 évenkénti ajánlott szervízre adtam be a bécsi Omega szalonba, ami a kopó alkatrészek, tömítések, olaj cserejét illetve a fémrészek kipolírozását foglalta magába. Csatolva a kép a kicserélt alkatrészekről
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- OLED monitor topik
- Medence topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Milyen házat vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest