Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz SOAD19 #220799 üzenetére
Sokat elmond az emberről, ha valakit az órája alapján ítél meg.
jolti: Ha már úgyis ablakoshoz viszed, a mutatócserén nem gondolkoztál még, mikor kicsit is gyengébb fényben csak tippelni tudtad az időt? Az SRP431 mutatói szerintem jól illenének az órához, az enyémen annak az arany színű változata volt: [link]
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
SOAD19
addikt
Há... Viktor benne volt a tv-ben. Az atv-n a Heti naplóban volt egy riport az órákról. Gyanús is volt, hogy benne lesz, mert a műsor elején az adott riport ajánlójába be volt vágva egy titán square G-shock camo, majd később a MTG Rainbow is. Itt már nem volt kérdés. Hantos is benne volt, őszinte egy ember. A riporter felhozta, hogy állítólag egy férfi emberről sokat elmond, hogy milyen órát választ magának, ill. hord. Le is csatolta a sajátját (nem láttam pontosan, de mintha egy divat óra lett volna, táján DW), és megkérte Hantost, hogy véleményezze. Csak mosolygott, próbálta dicsérni, de a végén, csak kibukott belőle, hogy az óra azért nem itt kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Ok.
Köszönöm szépen fiúk! -
jolti
senior tag
Köszi!
Azt tudom, de én zafírra akarom kicseréltetni! -
Fall-N
veterán
válasz Eugene Roe #220755 üzenetére
Igazatok van, arra nem gondoltam milyen szép is egy autentikus vintage óra. Ha újjá teszik, akkor már nem fog patinásodni. Viszont nem hiszem, hogy azért csinálják mert nem tartósak az órák, inkább ahogy írtátok az árba belefér és valahol igazolja a költségeket. Viszont nem tudhatjuk, hogy mi lesz a sorsa egy ilyen mutatónak. Simán lehet, hogy felújítják és nem megy a kukába.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
A Lilienthal Berlin órákról nem sok mindent láttam a topicban. Ti mit gondoltok róluk?
Ezen akadt meg a szemem egy webhelyen látott reklámnak hála.A technikai infók alapján jónak tűnik?
Előre is köszi!
-
@mriya@
őstag
válasz Keil Walker #220782 üzenetére
Láttam, hogy van hozzá az is, bár ez a gravírozott acél jópofa megoldás.
Szerintem autentikusabb lett volna a Poljot szerkezet, de mindegy.
A kínai szerkezetre 23 követ írnak az ismertetésben, a számlapon 21-et.
Odafigyelhetnének az ilyesmire!
Szerintem. 🙄Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz Keil Walker #220778 üzenetére
Üveg hátlap helyett gravír. 😳
Még csak nem is 3133-as szerkezet, ha már a 3017-es elérhetetlen.
Jézusom! 👿Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
nagyúr
válasz Lev Abalkin #220779 üzenetére
Meg kell mondanom, a Heimdall, San Martin, Merkur szerintem egy helyen készülhet. Ahogy mondta az internet népe, mind jó minőségű.
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Lev Abalkin
tag
Egy ideje már én is nézegetem a bronztokos órákat, és mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy
az olcsó(bb) órák is boldogítanak, ezért nagy a választék.A kérdés már csak az, hogy azok az NH35 szerkezetes kínai Turtle, MM, stb. klónok? másolatok? koppintások? tisztelgések?, amik Heimdallr, Proxima, Merkur, San Martin stb. néven futnak, közel azonos minőséget képviselnek (ami az internet népe szerint - árához képest - meglehetősen jó), vagy egyáltalán nem mindegy, melyikből választunk?
-
Keil Walker
aktív tag
válasz Lev Abalkin #220764 üzenetére
:D
Ezt biztos, hogy nem fogom eladni, mert ajándékba kaptam a feleségemtől. Szerencsére elszólta magát, hogy órát fog nekem venni, mert amiket ő nézett azok nekem egyáltalán nem, vagy csak picit tetszettek volna. Úgyhogy csináltam neki egy listát, amiről ez lett a befutó. Majdnem egy Strela lett, de az drágább lett volna, mint a rá szánt keret (100ezer Ft). Azt majd megveszem egyszer magamnak :) [link]
220771@@mriya@: tetszik a számlap színe, a többi része nem az én stílusom :)
-
fagyalllo
őstag
Új Seiko 5 Sports a Black Bay 41 mintájára: [link]
40 mm korona nélkül, 20 mm-es szíj és a szokásos 4R36, WR100, Hardlex, sokféle színben, szerintem elég nagy sláger lesz.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
@mriya@
őstag
válasz Keil Walker #220713 üzenetére
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Lev Abalkin
tag
-
Ubulhun
tag
Ilyet vajon hol gyártat egy autógyár...? Mivel - mint megtudatam - van működő cseh óragyár, úgy gondolná az ember, hogy a német autóipari konszern cseh brandhoz cseh gyárból rendel órát - de tudom, ez sajnos nem így működik...
"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
@mriya@
őstag
válasz petipetya #220757 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy napközben hogyan áll a csuklód.
Hordás közben hogyan viselkedik, és hogyan, ha le van rakva?
Ez a két adat adja meg a 24 órás eltérést.
Mint már meséltem, akár extrém pontosság is elérhető így.
Ha hordva késik 2-3 másodpercet, és lerakva cirka ugyanennyit siet, akkor szinte sosem kell állítani, csak a dátumot.
Az elmúlt években három ilyen automata karórám is volt. 😎Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Sir Pocok
őstag
válasz fagyalllo #220745 üzenetére
Így van. Főleg nekem ez ebben az árkategóriában problémás, amikor kiadsz 1-2-3 misit. Ilyen összegek mellett elvárható lenne, hogy tartós, minőségi anyagokat használjanak (ami simán megoldható lenne).
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Amatőr123456
csendes tag
-
petipetya
nagyúr
válasz Amatőr123456 #220739 üzenetére
Ilyenkor kellene az órás csuklóra egy módosított szoftverrel ellátott fitnesz band, amely csak azt mutatná grafikusan a telón, hogy mikor mennyi ideig milyen pozícióban volt a csuklód. Azzal tényleg személyre szabottan lehetne beállítani, ha 1 hétig (szerdától-szerdáig) hordva lenne.
"nincs rá lezsóidő"
-
@mriya@
őstag
válasz Amatőr123456 #220750 üzenetére
(#220750) Amatőr123456: Ott a kis nyilyacska a plusz/mínusz jelnél.
(#220753) Ubulhun nagyjából beállítják, de sok helyen úgy adják ki, hogy pontosra van gépen szabályozva.
Viszont a szállítás, és a tárolás alartt ez a gyári érték változhat.
10" körüli eltérésnél nem szívesen bontják meg a szervizek az órát, hacsak az nem kronométer.
Az első egy hónap hordás alatt is módosulhat a pontosság (pontatlanság).
Ha már ismeri a tulajdonos az órája viselkedését, akkor érdemes állítani.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Eugene Roe
őstag
válasz Polarstar #220749 üzenetére
Visszaállítással sincs gond, csak legyen opció, hogy mondjuk 400€ lényegi dolgok cseréje vs 550€ korona és mutatók is.
+ 2018-ban biztos nagyon divatos volt, de ha nem veszik észre magukat 2020-ban, akkor megint lesz egy környezettudatos (és egyben tehetősebb) mini generáció, amit megint kikosaraznak. Ugye az egyik érv, hogy ezt az izét nem kell kidobálni ha kicsit elromlik, mert javítható, erre minden szart javítanak kényszeresen, hogy valahogyan igazolni tudják a vastagon fogó ceruzát.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
jocoka75
tag
Sziasztok!
Tudja e valaki ,hogy hol végeznek vizes nyomás próbát Budapesten ?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Amatőr123456
csendes tag
Én is úgy gondolom, ha valami jó, akkor nem kell generálozni rendszeresen. Pl. a 90-es évek előtt készült dízel mercik - ha gondos gazdájuk volt- elmentek akár 1 millió km-t is úgy, hogy nem kellet a motort megbontani. Jó üzemanyag, szűrők, olajcsere időben és normális használat mellett.
-
nagyúr
válasz fagyalllo #220745 üzenetére
Egyetértek...
Valami felfokozottsági érzés keveredett a szervíz- tervekbe és emiatt gellert kapott az eredetiség.
Marhára szimpinek tünhet "tün-het" a "visszaállítás" de nekem mégsem vonzó. Most akkor ez egy új óra?? Az "eredeti" mégsem olyan tartós?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
fagyalllo
őstag
válasz Fall-N #220742 üzenetére
Nekem eléggé visszás ez a túlzott alkatrész cserélgetés, az órát csinálják meg olyan tartósra, hogy rendszeres karbantartás mellett évtizedekig hibátlanul működjön. Főleg a mutató ne legyen már kopó-fogyó alkatrész, hanem egy gondosan kidolgozott és elengedhetetlen alkatrésze és dísze az órának, ami vele együtt öregedik. Marhára nem szimpatikus ez a filozófia.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
xcvbxcvb
aktív tag
-
Fall-N
veterán
válasz Polarstar #220664 üzenetére
Ha láttátok a Breitling szerviz videóját a kronometeren, akkor tudjátok, hogy ez minőségi szervíz, azaz nem csak a hibás/kopott alkatrészeket cserélik, hanem teljesen újszerű állapotra hozzák vissza a szeretett órát és így megőrzik a minőségét, nem csak mechanikusan teszik rendbe. Mivel a mutató filléres tétel ezért cserélik, így a lume is rajta új, így kezdi az 5+ éves korát. Ez teljesen korrekt dolog a svájci gyártóktól. (Sőt nálam ez lenne az alap.) Ugyanígy a stift is nyilván jó állapotú volt, ami a szíjat rögzíti a tokfülhöz, de cserélik azt is, nehogy eltörjön egyszer az is.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Amatőr123456 #220739 üzenetére
Nem kell levenni a szíjat, elég ha a csatnál szétszeded.
Legetőleg ne mágneses csavarhúzóval próbálj állítani a hajszálrugón!
De nem lesz ez túl vészes![ Szerkesztve ]
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz @mriya@ #220726 üzenetére
Köszönöm hasznos infókat. Megnézem a werket a neten. A Seiko 5-nél egyszerűnek tűnt, mert + és - irányba kellett billenteni egy alkatrészt. A hátlap levételéhez feltétlen le kell venni a fémszíjakat? Azokra a stiftekre gondolsz? Erre mondta valaki, hogy a NATO szíj ál nincs ilyen probléma:-) De én csak a rozsdamenteset szeretem:-) 1500 Ft körül már rendelhető hozzá szerszám. A menetes hátlap levétele előtt megjelölöm a pozícióját, hogy ne húzzam túl a végén, ha már pontosabb lesz. Azt vettem észre az sem mindegy mennyit hordom és mennyit pihen esténként. Este 8 óra alatt +3-4 mp, nappal belehúz és 16 óra alatt kb. 13 mp. Ezek után az órás általi beállítás sem garancia, mivel nem tudja a viselési szokásamhoz igazítani.
-
petipetya
nagyúr
Fekete RAF szíjat mostam ki a 30 fokos adaggal együtt (mosási idő 1óra 5perc), és mintha új lenne. Tavaly nyáron sokat hordtam a Vostokkal és néhol halványfehér elszíneződés volt látható rajta a bőrömmel érintkező oldalán. Egyszóval ha ezt kibírja a cheapestnatostraps-ról vett olcsóság, akkor a hasonszőrű NATO szíjak is. De szerintem ezeknek bőven elegendő egy csap alatti szappanos mosás, ha meglátszana rajtuk a verejtékfolt, pusztán csak kíváncsi voltam a tűréshatárra. Ennek örömére nyáriasítottam is vele a Seikot.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
SOAD19
addikt
válasz SI-ZO #220735 üzenetére
Miért fognák meg a vámon, ha jól látom
holland, akarom mondani néderlandi webshop. Utánvéttel valószínűleg nem lehet fizetni, de van mód PP-lal való fizetésre. De, amúgy megbízható webshopnak tűnik, gondolom. Szállítási időre max 5 napot írnak. Pár hete az angol watchshop.comról rendeltem, ahonnan szintén 4-5 nap alatt érkezett meg a csomag. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne, az első:
Seiko 5 Sports óráknál melyik szíj tartósabb/ajánlott? Találtam két hasonló órát amelyek tetszenek. De természetesen csak egy lehet a befutó. Az egyik gumiszíjas a másik szövet. Vagy bőrt kellene választanom?A második kérdés: Milyen óra van Jean Alesi karján ebben a videóban? Ha jól sejtem Rolex...?
-
SI-ZO
csendes tag
Serious Watchesról rendelt már valaki?
Mennyi idő alatt ér ide az óra?
Megfogják a vámon?
Az utánvételes fizetés magyarországon is működik? -
@mriya@
őstag
válasz pulutodurumo #220732 üzenetére
Nekem az utolsó baki sikerült.
-
@mriya@
őstag
válasz Ubulhun #220730 üzenetére
Megcsúszik a keze, es szétqrja a hajszálrugót.
Elmozdítja a tőkét, onnantól sántítani fog az óra.
Szarul rakja vissza a hátlapot, és büszkén kezet mos.
Vagy bénán rakja vissza a rugós stiftet, és a földalattin elhagyja az óráját.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Ubulhun
tag
válasz @mriya@ #220729 üzenetére
Pillanatnyilag nincs ilyen gondom, csak érdeklődő - szintén - amatőrként kérdezem: milyen gondot okozhat, ha megbontja az ember az órát és megpróbál állítani a pontosságon? (Azon kívül, hogy esetleg nem sikerül, és mondjuk "túltolva" éppen ellenkező hatást ér el.)
-
@mriya@
őstag
válasz Sungoo #220728 üzenetére
Általában vibro segítségével szabályozzák be, és mivel ez az Orient nem egy Rolex, nagy valószínűséggel másképpen fog viselkedni hordás közben, mint a műhelyben.
Legalábbis én így tapasztaltam.
Mondjuk ez csak akkor lényeges, ha napi 1-2 másodpercre akarod belőni a vekkert.
Ritka az az órás, aki 10" alatt belenyúl, hogy állítson rajta.
Tudod te is hogy mínusz4-plusz6 másodpercet a kronométer szabvány is megenged.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Sungoo
addikt
válasz Amatőr123456 #220724 üzenetére
Biztos, hogy nem nyúlnék bele teljesen amatőrként. Egy láda mechanikus órám volt már, mégsem jutna eszembe bontani.
@mriya@: nem egyszerűbb a nyomáspróba előtt beszabályoztatni? Az más kérdés, hogy 16 mp sietésért én nem aggódnék.[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
Én, mint teljesen amatőr tuti nem nyúlnék hozzá.
Mondjuk az egy menetes hátlapos óra nem?
Ahhoz eleve szerszám kell hogy kinyitsd.
Ha meg van olyanod, akkor biztos értesz is hozzá. -
@mriya@
őstag
Én megbontanám, és állítanék rajta.
Rákeresel a neten a szerkezetre, es megnézed, hogyan lehet szabályozni.
Nagyon figyelj oda, hogy a rugós stiftet jól rakd vissza, nehogy te is elveszítsd az órádat!
Ha már elég pontosnak tartod, akkor vidd el egy nyomáspróbára.
Addig nem fontos kajakra meghúzni a hátlapot, maximum vigyázz a vízzel!Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Ubulhun
tag
válasz Polarstar #220722 üzenetére
És volt ugyanez pirosban is... Az talán még szebb...
(#220719) Keil Walker Nem gondoltam volna ránézésre, hogy kínai. (Ellentétben azzal, aminek a képét posztoltam...) Mondom ez úgy, hogy egyébként semmi bajom a kínai termékekkel, évek óta kínai telefonokat (Huawei, Xiaomi) használok.
-
Amatőr123456
csendes tag
Sziasztok, véleményeteket kérném. A Mako 3 napi 16 mp-et siet, ami persze bőven a gyári értéken belül van.Tudom, hogy egy mechanikus alap modell nem lehet olyan pontos,de még is... Szerintetek érdemes-e megbontani? Mennyire pontosra tudom én beállítani? Meddig érdemes próbálkozni? Mennyire bonyolult művelet? Mire kell vigyázni? Még nem csináltam, de úgy rémlik, hogy a Seiko 5-öt +/- irányba lehetett állítani. Megbontással mennyire áll fenn a vízállóság csökkenése, elvesztése? Gondolom a tömítést nem kell gyakran cserélgetni, max. karbantartás idején?
-
thorstrong
csendes tag
-
Keil Walker
aktív tag
Köszi mindenkinek!
Ubullhun: igen, ez egy jó minőségű kínai óra :)
-
Ganzer
aktív tag
Ez egy nagyon szép óra!
-
Ubulhun
tag
Nem egy visszafogott darab...
-
Ubulhun
tag
válasz @mriya@ #220712 üzenetére
Nyilván aki - talán nem túlzás, de - elhivatottsággal, szeretettel nyúl az órákhoz, és nem csak a lenyúlni szeretné a kiuncsaftot.l
(#220713) Keil Walker
Valóban egészen jól néz ki! Használd egészséggel! Ez tényleg kínai márka? Azt találtam róla a neten...[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Jól néz ki!
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
titán
Gratulálok!
-
Ubulhun
tag
válasz @mriya@ #220709 üzenetére
Mondjuk ebben meg igazad van. És nem csak az órákat illetően. Már nem csak az autószerelő, de még a kazánszerelő is csak rácsatlakoztatja a laptopot az adott járműre, gépre, bármire, és csak arra képes, hogy komplett egységet kicseréljen.
-
Ubulhun
tag
válasz @mriya@ #220705 üzenetére
Lehet, rosszul gondolom, de feltételezem, óráknál is megvan a protokoll, mint az autóknál, mi szerint x km után cserélni kell olajat, vezérműszíjat...stb...stb - függetlenül a pillanatnyi látott állapotától. Csak lehet, nem olyan többé-kevésbé egységes, mint a járműveknél. És "nomen es omen"... Vostoknál biztosan nem előírás a mutatók cseréje...
-
lomposfarkas
tag
Régebben a fórumon is dicsért kis Casióból pár tipus 7550 Ft itt:
https://www.timestore.hu/Kereses?fraze=mrw
Én is beszereztem egyet, primitívsége mellett is egy szerethető kis vacak[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield V
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest