Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CsigaGyilkos

    aktív tag

    Sziasztok!

    Nagy segítségre lenne szükségem az óra szakértők és fanatikusoktól!
    Szeretnék vásárolni magamnak egy órát. Egy olyan órát ami akár 100 évet is elmegy a megfelelő karbantartás mellett.
    A kiszemelt órák:
    1. Davosa Ternos (fekete-kék) ár: 419 000 ft
    2. Certina DS Podium ár: 66 5900 ft

    Van viszont egy pár gondom mind a két darabbal. Kezdem sorba.
    1. Davosa -ból van egy másik fajta, ami ha jól tudom teljes mértékben ugyanazt tudja (sőt ugyanaz a típusú óra), de más színű a lünettája és limitált kiadású 500 darabszámban legyártott óra. Íme, így néz ki! Ettől aztán +160K -t (most nézem, hogy esett a dollár árfolyama, szóval "csak" 130K-t) rá kéne dobni az árra és ami nehezíti a dolgot, hogy csak a szingapúri üzletben elérhető és csak rajtuk keresztül megrendelhető.
    Maga az óráról szakmai szempontból mi a véleményetek? Más egyéni szempontból szerintetek melyik színnel szebb az óra? A piros-kék 2200 dollárba kerülne (~550 000 ft) a fekete-kék (~420 000). Ott van még az a kérdés is, hogy merjek erről az oldalról rendelni?

    2. Itt az a gondom, hogy túl nagy a csuklómhoz az óra. Vastag és ehhez a 44mm átmérő az én csuklómnak nagynak bizonyul. Ugyan nem néz ki esetlenül rajtam, de kényelmetlen volt. Automata cronograph -ból tudtok még ehhez hasonlót ajánlani?

    A jelenlegi tervem az, hogy megveszem (valamelyik) Davosa-t és mellé egy quartz bőr vagy kaucsuk szíjjas cronograph órát. Ezt néztem ki Cronoból: CITIZEN Promaster
    Tetszik is, jó árban van, jól állt, kényelmes, 2 sec pontosságú. Tudomásom szerint viszonylag egyszerű karbantartani, mert 10-12 évente kell benne egy kondenzátort cserélni ami ~15-20K kb.

    Várom az észrevételeket/véleményeiteket! :R

    [ Szerkesztve ]

    Visca el Barcelona!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés