Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
terra052
őstag
válasz
apholyon #179995 üzenetére
A Seiko Cocktail jó is lesz, minden pontban passzol, ami (nálam ) plusz érv lenne, az a számlap.
-
válasz
squir #179958 üzenetére
Grat a szerzeményhez!
Én is gondolkodtam rajt, aztán furának tűnt, hogy sokkal jobban eláll a csuklótól az óra, mint az 5610-nél, ezen kívül nekem jobban tetszik annak a hátlapja és nem beszélve hogy kétszer annyiba kerül.
Szóval maradt az 5610 és nem bántam meg, szuper kis óra!
-
Chris82
senior tag
válasz
Tiszteletes #179993 üzenetére
Egy Certina DS Podium-ot néztem ki
-
apholyon
aktív tag
No, csak hogy ne tunyuljunk, ajánlhatnátok elegánsabb órákat (inghez leginkább). Feltétel nincs, csak preferenciák:
- automata
- világos számlap
- lehetőleg 150k alatt
- passzoljon hozzá bőr szíjSajnos mindig más tetszik, amikbe eddig már beleestem:
- Seiko SARB(033, 035, 065)
- Orient Star Classic (az összes kék mutatós)
- Tissot Visodate (vagy PM80 Luxury Gents)Ezekkel kapcsolatban is jöhetnek saját tapasztalatok, vélemények.
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Chris82 #179991 üzenetére
Az eszement tényleges, 1000m-es és afölötti vízállóságig minden megtalálható a palettán. Ha minden körülmények között bevethető, órát keresel, akkor ajánlom legalább 100m-es vízállóságot ígérő modellt válassz! Ez az adat, az órák alapvető tulajdonságai mellett mindig fel van sorolva.
-
Chris82
senior tag
válasz
Tiszteletes #179990 üzenetére
Automatában van olyan ami vízálló?
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Chris82 #179988 üzenetére
A Svájci automata azonos gyártó, azonos kategóriát képviselő terméke esetén legalább kétszer annyiba fog kerülni, mint a kvarc. A kvarcban 5-8-10 évente elemet/tömítéseket kell cserélni. ~5-15e forint között az általad említett márkánál szerintem már megúszod.
Automata esetén 3-5 évente (az óra "szólni" fog, hogy ez mikor időszerű) ajánlott egy tisztítás/olajozás. Ennek az alja 15-30e forint között úszható meg minimum.
Forgatóra pedig csak akkor lesz szükséged hozzá, ha több mint 2 napra leteszed, és nem akarod újra beállítani. Ha elsődleges órának vennéd, és ezt hordanád a leggyakrabban, akkor nincs szükséged forgatóra.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Chris82 #179988 üzenetére
Nem kell azokat forgatni, te nem vagy kotlós, azok meg nem tojások.
Döntsd el, hogy mennyit akarsz foglalkozni az órával. A kvarc gondtalan, pár évente elemcsere, kéthavonta dátumállítás, félévente egy órával ide-oda és nincs több gond, vagy ha okosabbat veszel (japánt), akkor még ennyi se. A mechanikus szerkezetek jóval pontatlanabbak, akár hetente-kéthetente utána kell állítani, ha lejár felhúzni, újra beállítani, 5-8 évente szervizeltetni, cserébe viszont mantrázhatod magadnak, hogy ennek lelke van. A Certina alapvetően rendben van a közvélekedés szerint, gagyit nem vehetsz belőle, legfeljebb túlárazottat. -
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Svájci szerkezetekből kvarc vagy automata javasolt?
Automatát szeretnék csak nemtudom mennyivel több esetleg a karbantartása, olvastam hogy ezeket forgatni is kell.....
Certina-t néztem ki, azokkal mi a tapasztalat?Egy Festina kvarcom volt eddig, azzal meg voltam elégedve.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Gabbbb
senior tag
Kár, hogy ez a minden óra egyforma dolog az órások árképzésénél nem látszik meg.
-
törölt tag
-
squir
aktív tag
válasz
gyulagy #179967 üzenetére
Ok, értem!
Először én is az 5610-el szemeztem (kellett egy G, ami most van limitált DW6900BBN annyira nem jött be nekem), de aztán véletlen belebotlottam ebbe. Akkor döntöttem el, hogy előbb-utóbb de ez kell. Így kézben-kézen pláne nem bántam meg, ég és föld a kettő között a különbség! -
Milu87
csendes tag
Urak! Van valaki akinek van Seiko Cocktail a tulajdonában és megmutatná nekem? Szeretnék venni egyet de előbb szeretném megnézni a kezemen. Danke
PS.: elsősorban Bp, de sokat utazom.. -
apholyon
aktív tag
válasz
gipsztigris #179946 üzenetére
Nem, teljesen korrektnek tűnik, csupán érdeklődöm.
-
apholyon
aktív tag
Azt jól láttam a dfi oldalán, hogy +21$ -ért express-szel fixen nincs vám és ÁFA? Vagy a "Guaranteed no tax" csak a vámra vonatkozik ebben az esetben?
-
Spet
addikt
válasz
apholyon #179937 üzenetére
Pár száz ezer +áfa és vám, ha megfogják
-
Bazsi101
tag
válasz
gipsztigris #179933 üzenetére
Timecenter? Ha már Citizen csat.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #179933 üzenetére
Tessék szíves szólni előre, ha jutúbos a hivatkozás!
Nekünk csóró mobilneteseknek nem mindegy a bájtik száma! :-) -
gipsztigris
addikt
válasz
Bazsi101 #179932 üzenetére
Köszi!
Két napja keresek elérhető áron olyat mint ennek az órának a csatja. Légy szíves ajánlj szebbet!
-
Bazsi101
tag
válasz
gipsztigris #179929 üzenetére
Eléggé bóvlinak néz ki.
-
gipsztigris
addikt
válasz
hornoti #179928 üzenetére
Nem! Ebben egy tüske van amit a meglévő lyukakba lehet beakasztani. Nekem olyan kell amit fokozatmentesen lehet állítani, akár lyuk nélküli bőrszíjat is befog.
Na! Úgy néz ki találtam egy megfelelőt. Ilyen kellene, de csak a CSAT!
-
hornoti
csendes tag
válasz
gipsztigris #179894 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
futizoli #179917 üzenetére
Igen, a szervizelésre.
Olcsóbb lesz egy db Rolexet vennem és üzemben tartanom, mint az összes mechanikusomat. Ha csak nem sajátítom el a tisztítás-olajzás fortélyait a közeli jövőben. Vagy maradnak dobozlakó díszek a szervizérett példányok.
Fagyalllo : Jártam ma Csángó u.-i Seikónál /végtelenül udvarias, tisztességes főnök és dolgozók, és láttam a vitrinben SRP 715-öst acél csattal - eddig csak bőrrel láttam. Árat nem mertem kérdezni, nekem úgyis nagy lenne.
Ja, és nekem sem volt még Miyota automatám. -
fagyalllo
őstag
Seiko Shogun Zimbe LE, 456 darab Thaiföld, SPB057J
Ez pedig egy új PADI modell, kattintani csak saját felelősségre: [kép]
-
KelemenUhr
aktív tag
Nem, illetve Miyota esetében is csak a 8x szerkezetekre jellemző. Nyilván léteznek még ilyen felépítésű werkek, de a széles körben elterjedtek közül ez a Miyota sajátossága. Együtt lehet élni vele, pláne, hogy egyébként egy megbízható, jól szabályozható, koronáról is húzható werkről beszélünk, tapasztalataim alapján összességében jobb, mint a hasonló kategóriába rakható Seiko 7s26, de engem mégis nagyon zavar a másodpercmutató dadogása. A szót pedig elírtam, helyesen: stutter.
-
futizoli
tag
-
futizoli
tag
válasz
5-ös kezelő #179916 üzenetére
Annyiba kerülnek, sajnos... már nem is merem számolni, mennyit költöttem órákra, alkatrészekre.
Mostanában két órámhoz is külön vettem szerkezetet, egyikhez sem nyúltam, annyira pontosan, rendben teszik a dolgukat első perctől kezdve...mintha ezekre jobban figyelnének.
A sárga szendvics számlapot nagyjából egy nap alatt kapkodták el, azóta is bánom, hogy csak egyet vettem.
(bocs, lehet a szervizelésre értetted a sárga irigységet) -
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #179901 üzenetére
A másik óránál azt írták, a posta az árban van az eu-ba.
-
boogie84
veterán
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #179899 üzenetére
[link]
We only dispatch watches to UK & Northern Ireland postal addresses. We are unable to dispatch to mainland Europe (including Southern Ireland) or the United States. For your security delivery can only be made to the cardholders address. All other countries are by negotiation, please email before you order.
De lehet, vmit rosszul értettem, mert a new shipping policy-nél meg szállít mindenhová. Mindegy, kivárom amíg vki sikeresen rendel, és megosztja a tapasztalatokat. Régóta szemeztem ezzel a Bauhaussal, de elmúlt a vágy - ha szerencsém van, megint elmúlik.
Most ismét a GWC Audi TT Quattro tetszik, elővettem a dobozból.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Opel topik
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Villanyszerelés
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest