Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
Nekem még sose volt, de koronazáras kronográfokat lehet-e anélkül használni, hogy levenné az ember a csuklójáról és kitekerné a menetet? A GS gombjairól jutott eszembe.
-
g0n21
senior tag
válasz
WiZARD #165489 üzenetére
Meg ha nem 43,5-es lenne, közel 17mm vastagsággal.
Még ha búvár lenne, azt mondanám, hogy a vastag lünetta optikailag kicsinyít. De ez nagyobbnak hat, mint egy POC.Szóval max 41,5mm-rel, és max 15-ös vastagsággal még jó moka is lehetne...
Ja, meg mondjuk fele ilyen hosszú gombokkal.
-
TimeCenter
tag
válasz
Jenne #165455 üzenetére
Jenne:
Valószínűleg az órának van valami baja. Amiket leírtál egyáltalán nem jellemző erre a típusra.A CASIO karórái mindig csakis hajnalban vesznek automatikusan jelet ( általában 00:00, 01:00, 02:00, 03:00, 04:00, 05:00 órakor ). Ettől eltérő időben nem vesz automatikusan. Amit írtál hogy a kocsiban csak úgy vett magától napközben az elképzelhetetlen ( vagy hajnalban történt vagy rossz a beállítás vagy tényleg rossz az óra ).
Mielőtt szervizbe vinnéd ellenőrizd a mutatók nulla pozícióját, a kiválasztott városkódot ( PAR ), az automatikus nyári időszámítást átváltást ( DST AT ), az automatikus jelvétel bekapcsolt állapotát ( antenna jel ON ).
Ha ezen beállítások használatával, sikeres automatikus jelvétel esetén ( GET, RCVD ) is pontatlan időre állna az óra mehet a szervizbe.
-
WiZARD
addikt
-
sipi83
aktív tag
válasz
g0n21 #165471 üzenetére
Nem okozott gondott, inkább csak esztétikailag zavart.
Gyűjtögetem a szíjakat, cserélgetem őket, tovább bírják így talán.
De köszönöm mindenkinek a hozzászolásokat.Más:
Kaptam egy £50 és egy £100 utalványt CW órákra, március végéig érvényesek.
Ha valaki szeretné valamelyiket, szívesen átadnám ingyen természetesen.
1 főnek, csak 1-et. A 50-eshez 300, a 100-hoz 500 font felett kell vásárolni, csak órákra érvényes.
Légyszi privátban jelezzetek.Szerk.: Remélem ez nem számított hírdetésnek, ha igen akkor természetesen bocsánat érte és törölhető.
-
válasz
sipi83 #165468 üzenetére
Nem egyformák a bőrszíjak, bizonyára nem mindegyik van tartósra impregnálva. A Regent marketingszövegéből idézve "...izzadtság és nedvességállóság jellemzi...." Szóval úgy tűnik az impregnálás már gyárilag megtörtént (aminek a hatásfokát most ne firtassuk).
Sima bőrpucoló anyagok minden rendes háztartásban vannak, ahol szoktak kezet mosni -
Jenne
őstag
válasz
g0n21 #165471 üzenetére
Teljesen igazad van.
Az én automata Orient órámon már két tavaszt/őszt/telet viselem a Hirsch Grand Duke szíjat nyomógombos pillangó csattal, de elnézve a szíj állapotát még benne van újabb 2-3 év a lecseréléséig. Nyáron nato szíjat teszek rá, van belőle több színben is, bár azzal nem teszik valami nagyon az összkép. De bírja a bele ízzadást. A pillangó csat szerintem évekkel meghosszabbítja a szíj életét (nálam), nem törik be ott és úgy a szíj, mint ahogy a hagyományos tüske csatnál szokott.
Én az óraszíjaimat méhviasszal szoktam időnként bekenni lehelet vékonyan, de csak kívülről. Kicsit puhítja, fényesíti, ápolja. Bőrboltban vettem egy kis tégellyel. -
g0n21
senior tag
válasz
sipi83 #165464 üzenetére
Nem tudom, pontosan csak neked kell-e címezni a hozzászólásom, de egyszerre csak egy embernek lehet.
Szóval a bőrszíj ápolás ilyen szinten nonszensz.
Egy tömeggyártott bőrszíj, mindegy mennyibe kerül, használattól függően 1-2 évet bír, és kész. Ezt el kell fogadni.
Nyáron nem jó hordani, mert beleizzad az ember, és az csak rövidíti az élettartamát.Többször ki lett vesézve itt, hogy miért van így.
A bőrszíj ilyen módon kényes. Pont.
Ha ez így gondot okoz valakinek, akkor a Hirsch Active szériából lehet válogatni.
-
Jenne
őstag
válasz
csabulaxi #165461 üzenetére
Ha manuálisan a gombok megnyomásával indítom a szinkronizálást akkor a mutatók (óra és perc) szépen beállnak a déli 12 órára és a másodpercmutató is oda fordul. Addig nem történik semmi amíg a következő első valós másodperc nem indul el. Ekkor elindul a másodperc mutató, majd utána a perc mutató áll be az aktuális percnek megfelelő helyre végül az óra mutató is oda fordul a pontos időnek megfelelő állásba. Ez történik normál esetben nálam, ha tud jelet venni. Végig néztem már párszor.
Gondoltam egyet és fogtam magam, autóba ültem és felmentem a hegyre a TV toronyhoz. Ott ezeket szépen végig csinálta, csak éppen most meg másodpercre pontosan, de most 20 perc sietésre állította be magát. Megismételtem még kétszer, de ugyan ez lett a vége. Most úgy látszik hogy a +20 perc tetszett neki. Jó, OKÉ gondoltam itt a vége és hagyom a francba, felteszem a polcomra, hogy fényt/töltést azért kapjon és jó lesz újra az automata Orient majd. Bár az az igazság, hogy megszerettem már ezt az órát.
Mondjuk amilyen ramaty, ködös, takony enyhe hóeséssel körített idő ami itt van, még a várost sem láttam onnan fentről, nemhogy Mainflingent.
Aztán amikorra hazaértem, közben rá sem néztem az órámra, és itthon mikor venném le a kezemről, látom, hogy a tökéletes pontos időt mutatja. Hazafelé útközben az autóban ezek szerint megint szinkronizálhatott és talált mégis elfogadható és pontos rádió jelet. Legalább tudom, hogy az autó fém kasztnija nem árnyékolja le és tud jelet venni. -
Bazsi101
tag
válasz
5-ös kezelő #165467 üzenetére
A növényi olaj avasodik a kézkrém dettó. Bőrolajat lehet venni cipészkellék boltokban, inkább azt kenném rá.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Jenne #165458 üzenetére
Hasonló kék számlapos karórám volt, az sosem csinálta. Viszont a Meister-Anker digi vekker /igaz, húsz éves kb./ időnként elmászik órákat vagy több tíz percet - de a mp mindig pontos. Korábban többször írtam erről. Érthető okokból nem erre az órára ébredek.
Helyedben megmozgatnám az akkut kicsit, ha könnyű hozzáférni. Esetleg szerviz, ha nem túl drága.
Ne válj meg tőle. Ha beállt éjjel a pontos időre, kapcsold ki az automatikus jelvételi funkciót rajta. Pár naponta meg kézi jelvétellel pontosíthatod, ha kell. Enyém 6s-et mászott el havonta jelvétel nélkül.Impregnáló spray sztem sem jó ötlet, én nem kezelném semmivel - cserélem, amikor kell. Maximum kézkrémmel, v növényi olajjal, ami nem ártalmas a szervezetre felszívódáskor. Folyamatos hordásra meg szilikon-, szövet- v fémszíj, ha izzadós csuklója van az óratulajnak.
-
sipi83
aktív tag
válasz
Lami66 #165453 üzenetére
+Tulku, berigazek
Netten láttam a DM oldalán impregnáló spray-t, nem drága és minden bőr cuccra jó, beszerzek egyet.@Lami66: igen én is úgy éreztem, hogy a mindennapi mókuskerék életmódomhoz túl sok a kroko.
-
@mriya@
őstag
Az én asztali ébresztőórám óránként szinkronizál, és már sokszor előfordult hogy másodpercre pontosan kerek perceket elmászott.
A karórám ezzel szemben stabilan működik. -
csabulaxi
senior tag
válasz
Jenne #165458 üzenetére
le van nullázva az óra?
nálam az okozott ilyesmit, jött a jel és 3perccel többett mutatott, másodpercre pontosan, akárhányszor is szinkronizált, ráadásul a legjobb erősségű jelet mutatta.
Van olyan funkció az órámon (Citizen), hogy mutatók nullázása, akkor minden mutatót nullára kell állítani és utána szinkronizálni., azóta jó. Hátha ez van nálad is, mert manuálisan beállítod az oké, de jön a jel és a nem nullán álló mutatókhoz adja a pontosítást. Szerintem ez lehet a probléma, ha mindig ugyanannyi az eltérés minden szinkronizálás után. -
krx21
nagyúr
válasz
Jenne #165455 üzenetére
Nekem is van egypár rádiós órám, kézi és fali is... Soha nem volt olyan, hogy rosszat mutatna. Ha rossz az idő, akkor legfeljebb nem szinkronizál... Tehát számomra az eset több mint érdekes.
Meg az is, hogy egy óra 4x szinkronizáljon egy nap...
"A konyhában is van egy fali rádió vezérelt óra, az digitális, de az is megbolondul mindig ilyenkor. "
Komolyan nem értem.Soha nem hallottam ilyenről. A szinkronizálás vagy sikerül, vagy nem.
De ezek szerint van, hogy rosszul? Valami helyi zavar lehet.. -
Jenne
őstag
válasz
schawo #165456 üzenetére
Maga az óra automatikusan naponta először éjjel 2 órakor, majd utána 6 óránként keres automatikusan pontosító jelet. Ha tud...
Manuálisan is el lehet indítani a pontosítást bármikor egyébként, csak ilyenkor - mivel ilyen pocsék ködös az idő - vagy nem tud felcsatlakozni az adótoronyra (ez a jellemzőbb) vagy ha igen akkor megint azt a fals időt állítja be magának. Na ezt kezdtem megunni. Mivel az éjjeli első pontosításkor már fals időre állítódik, reggel muszáj beállítanom a pontos időre. Teljesen nonszensz érzés, hogy van egy waveceptoros órám és lassan azzal a tudattal nézek rá, hogy nem vagyok biztos benne, valójában mennyi is a pontos idő. Az még nem is lenne akkora probléma, hogy akár több napon át sem pontosít. De ez, hogy össze-vissza állítódik be a rádiójelre ez ...Volt, hogy a délután 14 órakor indított automatikus pontosítás után állítódott el plusz 40 percet. De azt másodpercre pontosan.
Addig pontos volt, de akkor megint ilyen ködös takony idő volt éppen.
Most ma reggel szépen elővettem a három éves Orient automatámat és újra azt használom.
Ha a fiamék húsvétra hazajönnek Németországból látogatóba, majd megkérdezem hogy kell-e neki? -
berigazek
őstag
válasz
Jenne #165455 üzenetére
Igazábók sok tényezőtől függ a rádiójel vétel.
Épület milyensége,(beton,tégla),vastagsága,milyen közel vagy az ablakhoz,milyen elektromos zavarhatnak a közelben,(mikró,wifi,tv,stb.).
Mennyire feltöltődött az óra akksija és legfontosabb a dátum,zonaidő,nyári időszámítás induláskor pontosan volt-e beállítva..minden óra más és más időközönként veszi automatikusan a rádiójelet.Van amelyik fajtánál 9 óránál van az adóvevő beépútve.Azzal kell Németországi atomóra iranyába helyezni,van amelyiknek 12 óránál van,van amelyiknél 6 óránál és még egy fontos dolog...NE történjen semmi óra állítas beavatkozás este 10 és 02 között.Egyes óráknál pedig 01-02-03-04-05 óráknál frissít automatikusan.Ha ez időközben megzavarja valami másik idegen jel vagy kézi beavatkozás akkor sikertelen a jelvétel.
Ha ez a hiba többször fenáll az óra a hibás,de amint mondtad a falióra is produkálja ezt a hibát...akkor sztem valami külsô tényező hat rájuk...de várjuk meg más emberkék hsz.-át is.schwacho
Vannak olyan órák,amelyek 4-5-6 alkalommal frissítik a jelet naponta.Kínaban pl.van olyan óra,,hogy csak 4-5-ör,attól függ milyen óra típus.
-
válasz
Jenne #165455 üzenetére
4x pontosít naponta? Elég hülye megoldás. Volt egy német rádiós órám, az pár naponta pontosított, azzal is őrületbe tudott kergetni. Így is időnként gyagya időt mutatott, ha épp olyanja volt, de legalább ritkán bas..tt ki velem. Ki is vágtam a pic..ba. Minek naponta pontosítani (vagy még sűrűbben) egy karc órát, ami havonta megy nulla-egy-két másodpercet?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra a közeli születésnapommal egybe kötve, kaptam egy rádiójel vezérelt Casio karórát a feleségemtől. (Casio LCW-M500TD-1A)
Nagyon meglepett és igen örültem az ajándéknak és nagyon tetszik az óra. De...!
Sajnos nem felhőtlen azóta az örömöm. Az eltelt másfél hónap alatt elég sokszor van úgy, hogy 1-2-3 napig nem veszi a pontosító jelet. Ez még nem lenne gond. De az már bosszant, (és éppen ma reggel volt megint), hogy reggelre 50 perccel előbbre állítódik. Másodperc az pontos és a dátum is. Ezt már többször is megtette eddig, de volt hogy "csak" 20 perccel előbbre állítódott a rádiójeltől, de volt hogy 30 percet vagy 40 percet. Teljesen véletlenszerűen. Azt megfigyeltem, hogy ezeket a pontatlanságokat csak mindig ilyen takony, ködös időkben teszi, mint ami például a mai napon is van.
Hát nem igazán tudok most örülni ennek az órának, de legalább jó drága volt. Ilyenkor mindig kezdhetem manuálisan beállítgatni az órát.
A konyhában is van egy fali rádió vezérelt óra, az digitális, de az is megbolondul mindig ilyenkor. Ugyan azokat a fals időket mutatja mint az Casio órám. Ha szép idő van akkor tökéletes, naponta négyszer pontosít. A Casio többször is pontosít naponta, megfigyeltem, ha szép az idő. -
válasz
resool #165432 üzenetére
Kiegészíteném annyival, hogy egy eredeti krokó szíj bármennyire szép, igazából csak a gazdájának jelent értéket, és szerintem öltönyórán kívül nem való másra. Egy szép óra feltűnik az arra fogékony embereknek, de egy bőrszíj, legyen az bármilyen igényes anyagból, a lőtéri kutyát se hatja meg. Gondolom ez szorosan összefügg azzal, hogy megtévesztésig hasonló utánzatok miatt elveszett az eredetiség varázsa. Legfeljebb óramániások értékelhetnék, de úgy vettem észre, hogy egy csigaszíj is jobban megmozgatja a fórumozókat mint egy valódi krokodil.
Persze aki egy kisebb (vagy nagyobb) autó áráért órát vesz, az ne szórakozzon már, és tegyen egy rendes krokodil szíjat a dresswatch-ra....ha régimódi az illető. Ha modernebb mentalitású, akkor kígyóbőrrel villantson ....a saját megelégedésére
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Ford topik
- Filmvilág
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Raspberry Pi
- eBay
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest