- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
karakpecze21
senior tag
válasz
karakpecze21 #9499 üzenetére
Jah és ami tetszett, hogy ez az a verzió amin van tetőcsomagtartó és körbe az ívek körül műanyag díszléc, műanyag küszöb dísz+ a hátulján az az icipici spoiler.
Szerintem ez nagyon sokat dob a kinézetén.Így néz ki az enyém is, színre is.
A kép csak illusztráció. -
karakpecze21
senior tag
válasz
gaborbol #9498 üzenetére
Nah, majd körbenézek kicsit a motortérben is, köszi az ötletet.
Nem is gondoltam eddig erre, hogy akár onnan is jöhet a hang.
Most, hogy ezt felhoztad az is eszembe jutott, hogy lehet a vízelvezetőben (szélvédőnél) van valami.Nah holnap megnézem.Mercutio_ : Hát korban nem fiatal már, 2003 év végi.Viszont ez egy Doktornőé volt, legalább is a forgalmi szerint.Látszik, hogy nagyon vigyázott rá, mert olyan állapotban van mint egy 2-3 éves.Kivülről belülről hibátlan minden.Kárpit is gyönyörű.(szép fekete kárpit, ülés, műszerfal)
Sok kereskedőnél jártam és sok 2006-os a közelében sem volt esztétikai állapotában ehhez.Úgyhogy inkább megvettem a 2003-ast.
Egy 2007-es volt ami frankó volt, csak annak a szine nem tetszett és arra már keret sem volt sajna.Ezt 700K-ért vettem, de mindenképp kereskedőnél kellett vennem, mert csak úgy tudtam elhozni ennyiért is, ha a régi vasamat beszámolják.Magánszemélynél ez meg ritka.
Igazából a klímán kívül majdnem minden van benne.
-szervokormány
-ABS
-vezető, anyós és oldal légzsák
-elektromos tükör
-fűthető szélvédő és tükör
-ülésmagasság állítás és valami aktív fejtámla
-centrálzár
-az az izé amit nem tudok kimondani imbobilizer
-blaupunkt hifi 6hangszórósNagyjából ennyi, talán nem hagytam ki semmit.
Szerintem ennyiért nagyon jó ár volt, ugyan 2003-as, de nagyon patent állapotú.Lehet ki lehetett volna ennél olcsóbban fogni magánszemélynél, de így legalább elment a régi roncs is.
-
gaborbol
őstag
válasz
karakpecze21 #9495 üzenetére
Nekem a peugeottal volt ilyen par eve.
Szinten gurult benne valami kerek lehet hallani, hogy szo szerint gurul benne valami oda vissza a muszerfal alatt, majd egyszer csak abbamaradt. El is feledkeztem rola mikor is elkezdett valami kopog hangot hallatni a valto felol egy nap
Gatya tele is lett, de mondtam a szerelonek, hogy olyan mintha muanyag kopogna femen megpedig valami nagyobb darab.otthagytam, 1 ora mulva szolt, hogy kesz a kocsi nem kerul semmibe vihetem
Olajbetolo nyilas zarokupakja volt. Szerintem olajcserekor valaki "elvesztette" nem lett meg, aztan vettek ra egy masikat, gond megoldva. Aztan kesobb kimozdult a helyrol ahova beesett, gurult ide oda majd a valto tetejen talat uj szallast...
-
Mercutio_
félisten
válasz
karakpecze21 #9492 üzenetére
Mennyi idős, hogyér adták, milyen felszereltséggel - ha nem titok?
-
Kornel
veterán
válasz
karakpecze21 #9495 üzenetére
ennyi.
amúgy is szereti az m13a a pörgést -
karakpecze21
senior tag
Sajnos nem lehet hamutartó.
Ez valami elég tágas helyen gurulgat a hang alapján és nem fa vagy bogár, mert elég hangos zajt csap.Én valami csavarra vagy gömbölyű fémre gondolok.
A szellőző jó ötlet lehet, de annak hogy tudok utánajárni?Eleinte nem nagyon zavart, mert ámultam, hogy az öreg Deawoo nexiámhoz képest mennyire frankó a kocsi, de most már kezd bosszantani a zaj.Ezért viszont nem akarom szétbontatni a műszerfalat.
Lehet bő gázzal meg kellene küldenem kicsit terepen, hátha kiesik valahonnan.
-
Kvazár
őstag
válasz
Két dologra tudok gondolni:
1: Hamutartóban van valami, nekem az ott tartott vackok kanyar közben folyamatosan zörögnek.
2: Szellőztető csőben is lehet valami. (fadarabka, döglött kiszáradt bogár...) -
tomsics
senior tag
válasz
Hát ilyet még nem hallottam eddig
Nagyon kíváncsi vagyok mi lehet ez -
karakpecze21
senior tag
Szevasztok!
Pár napja vettem használtan egy Suzuki Ignis-t.Nagyon frankó, minden jó és szép.Hála az istennek sikerült kifognom egy nagyon megkímélt darabot.
Nah a lényeg.Kanyarodás vagy hirtelen gyorsításnál valahol valami gurulgat a kocsiban.Először azt hittem van valami a kesztyűtartóban vagy valami tároló rekszben, de nem találtam semmit.
Fülelek, de tök olyan mit ha a műszerfalból jönne.
Viszont ott nem tudom elképzelni, hogy hol lehet, mert szerintem onnan ha valami is van, akkor alul ki kellene esnie, mert a műszerfal mögé kézzel be tudok nyúlni.
Tökéletesen hallani, hogy valami gömbölyű tárgy a műanyagon gurul, és nem is olyan kis tár lehet mert elég hosszan gurul.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi a kórság lehet ez?
-
a_tesz
Korrektor
hát én azt mondom, hogy 400ft-ot meg 5 perc szerelést megér a dolog, ha bejön akkor örvendezünk, ha nem akkor meg lehet tovább keresgélni a gondot. az összejelölésre kell csak figyelni, meg nézd meg hogy van-e hozzá megfelelő szerszámod. két csavart kell kitekerni, ami ha jól emlékszem bkny t30-as torx.
-
Kornel
veterán
nekem is az a helyzet, hogy a váltóházon olaj van. viszont akkor kerülhetett onnan is oda, ahogy te írod. nekem a gyújtáselosztóba is volt olaj, kitöröltem, hétvégén megnézem újra, hogy van-e benne megint. lehet nekem is ez a tömítés a rossz?
viszont nem nagy mennyiség lehet, mert kocsi alatt nem volt még csöpögés, illetve olajcserék között sem volt mérhető olajfogyás, maximum egy nagyon kicsi.
vélemény?
-
gaborbol
őstag
Hello!
Vettem kb egy honapja egy 2003-as Suzuki aerio (Liana). Sajnos nem sajat laban jott haza akkor, de ugy nez ki tegnap vegre sikerult taplra allitani.
Pillangoszelep hazanal folyt hutoviz ami kinyirta a legtomegmerot ezert folyton leallt a kocsi. Szervizben nem tudtak megallapitani mi a baja, ezert inkabb eladtak alkatresz arban
Bontott haz+ uj legtomegmero atszamitva 30.000 Ft volt, ma meg az ilyenkor zokasos dolgokat kicserelnem es o lesz az uj meloskocsiPlusz kell egy uj szelvedo, mert ez el van repedve teljesen.
2.0 L automata, klima, ezen kivul full fapad
Az osszes muanyag elem log rajta azt meg meg kell csinalnom rajta meg kell neki egy polir is,mert iszonyat karcos . Nem tudom van-e valakinek hasonlo lova, de a lakkreteg hihetetlenul silany rajta. Vegighuzom a kormom rajta ovatosan es arkot vag a lakkba
-
a_tesz
Korrektor
bocs, de ezt most nem nagyon értem, hova ment volna ki az olaj az elgondolásod szerint?
szerintem ez a felújítókészlet felesleges lehet neked, de így látatlanba nehéz megmondani, látni kéne hogy milyen állapotban van az egész, de ha nincs gond a gyújtásoddal, akkor én nem tartom szükségesnek. amire elmondásod szerint szükséged lehet, az egy O-gyűrű, 33278-54E10 cikkszámmal keress rá, 3-400ftért kapsz rá találatot. esetleg még a fedél tömítése is cserés lehet, de látni kéne a probléma pontos okát. azt a 33324-86510 számon találod meg, de keress nyugodtan, ez csak egy példa amit belinkeltem.
-
Reaper
őstag
Csak hogy beszálljak a fogyasztásosdiba, horvát benzinből autópályán 6.1-et evett a kocsi, hegyvidéken klímával meg 6.5-öt, persze ebben város alig volt, viszont volt benne sok klíma. Ugyanez itthoni benzinnel még nem sikerült.
Jól bírta a vas 4 személlyel, megpakolva (ilyenkor örülök, hogy szedánom van, simán elfértünk a cuccokkal), bár az erős szél miatt sokszor vissza kellett vennem a tempóból. Egyedül a szilenteket nyírta ki a sok jó minőségű horvát út, de lenyomta az 1400 km-t zokszó nélkül. -
Kornel
veterán
Akkor ha jól értem, nem is befele ment az olaj, hanem kifele jött, akkor rosszul gondoltam.
Szóval szét kell kapnom az egészet?
Mi kell ehhez? Találtam egy ilyen felújító készletet: linkTermék név
osztófej felújító készlet suzuki swift
Termék leírás
suzuki swift és wr+-hoz
Cikkszám
33100-01313-2
Gyártó
Utángyártott
Ter. állapot:
Raktárról
Bruttó:
5.750,00 FtEz jó lehet hozzá? Vagy mi kell?
-
a_tesz
Korrektor
elvileg ő lenne az (szerk: bal oldalon a 7-es számú kis karika), én 2 hónapja cseréltem, mert kb fél liter olaj elment ott két olajcsere közt (a váltóházon állt az olaj), valami 300ft volt, de sokalltam azt is érte
cserénél jelöld össze az elosztóházat a szelepfedéllel, és ugyanúgy rakd össze, sok szenvedéstől kíméled meg magad vele.elosztófedél/rotor csere röviden: ha szarakodik a gyújtásod és a kábelcsere nem segít
-
Kornel
veterán
Szerintetek lehet kapni 1.0 swifthez gyújtáselosztó fedél tömítést? Mert szét van egy kicsit menve, és megint bemegy az olaj, a motort lusta vagyok lemosni. Másik kérdés: mikor kell a rotort cserélni? Miből látszik? És az elosztófedelet?
Üdv!
-
McKane
senior tag
válasz
BigBlackDog #9472 üzenetére
persze,csak azért hogy ámuljon a nép..
áprilisban vettem ugyanilyent bontóban, mert kell és kész , 500 ft-ért
-
Kornel
veterán
Más téma:
volt egy problémám: ezres swift nem indult melegen, azaz indult, de sokat kellett indítózni. hidegen semmi baj nem volt. akinek hasonló problémája lenne, nézze meg a gyújtáselosztót. a tömítés megkeményedett, és kapott a váltóból egy kis olajat, kitöröltem ablakmosóval, és pöcc röff indult bármikor -
Kornel
veterán
KPM-esen tuti nem. Amúgy meg ha ismerős viszi, bármi átmegy. 2007-ben volt egy szigorítás, kamerára kellett venni minden kocsit, vagy mi volt. Ennek ellenére a ladám lyukas taposólemezzel ment át, szóval az a toronymerevítő ehhez képest semmiség
Swift 2-ről még valakinek van valami tapasztalata, megosztani valója?
Hétvégén láttam az egyik kereskedésben 261k km-el egyet, és teljesen újszerű volt, csak a kavicsfelverődésekből lehetett látni, hogy sok a km. Nem próbáltam ki, de a neten lévő leírás alapján kitűnő állapotot írtak. Mennyit bírnak ezek a M13A motorok? Elmegy 500k-t, mint az ezres stift? -
xmad
őstag
toronymerevitővel átmegy a kocsi a műszakin? vagy elötte érdemes inkább kivenni?
-
McKane
senior tag
-
Kornel
veterán
nagyon jó, mert ha 6 alatt tudnám tartani 100-as tempónál a fogyasztást, netán 5,5 is menne, akkor erősen a swift 2 felé billenne a mérleg nyelve... jelenleg a grande punto mjet a másik esélyes. fő szempontok: biztonság, fogyasztás, megbízhatóság.
valakinek nem lesz eladó swift 2-je? szívesebben vennék "ismert" előéletű autót
-
Giot
addikt
Vagyis egészen pontosan az SX4-ben használt Euro-4es motorok adatai:
1.5L
112Le/6000rpm
146Nm/4400rpm
1.6L
120Le/ 6000rpm
156Nm/4400rpm
Egy 1.5-ös elég lenne a legújabb swiftbe. -
Giot
addikt
válasz
Szplöttyy #9464 üzenetére
Kicsit fura ez a blokk, nekem ezelőtt swift1-em volt. 1.3 8V SOHC. Sokkal lineárisabb volt a gyorsulása. Nem volt ilyen mint ennél, hogy 4e környékén egyszer csak megindul érezhetően addig is megy de ott érzed hogy meglódul. De csak 6 e ig tart a móka ott valahogy kifullad illetve lehet hogy menne de ott olyan könyörgőre fogja a hangja azt nem szeretem hallani. 4e-ren alul meg olyan kis álmos. Megyeget de olyan kis álmos.
Az 1.3 8V meg elindult olyan 3,5e környékén és vidáman pörgött tiltásig. Igaz nem olyan vehemenciával mint ez az M13A DOHC blokk. A nyerő páros szerintem a swift2-ben lévő váltó lenne és az M13A VVT blokk. Így a hosszabb váltásokkal lehetne faragni a fogyiból de vidámabban pörögne, és lehet alul is nyomatékosabb lenne.
A legújabb swiftben 1.2 VVT van szívó és kipufogó oldali változó szelepvezérlés.
De az meg 1.2-es így valahogy nem annyira szimpatikus.
Ami tetszetős lenne abban a kasztniban a legújabb Euro 4es SX4 mocik 1.5VVT 110Le vagy az 1.6 VVT 120Le.Azzal már vagány lenne a kis swift.
-
Giot
addikt
válasz
Szplöttyy #9459 üzenetére
A blokk ugyanaz a vezérlés más. Ahogy az előttem posztoló fórumtárs írta swift2 sima DOHC, az Ignis/Wagon VVT. A DOHC 4-6e között pörög szépen a 6e környékén kicsit kifogy a szuszból míg a VVT jobban pörög fentebb. Viszont a fogyi magasabb.
A váltás a swiftben hosszabb, az Ignis/Wagon párosban rövidebb ez is okozza azt hogy magasabb a fogyasztás utóbbiak esetében, meg az is hogy magasabb felépítésűek. És a hosszabb váltás az okozója annak, hogy a swiftnek jobb a 100az sprintje, mivel kettőben kiforogja a kilót nem kell neki 3. -
-
Szplöttyy
senior tag
Én dragracing üzemmódban használom mostanában. 2500-3000alatt nem váltok el. Szerintem éppen 5000-5500 körül kezd el jó morcos hangja lenni. Nekem mutató szerint pont 7ezernél tilt, előzésnél pont 3/7000rpmnél szoktam a 4ediket váltani, bár ~6500felett már annyira nem húz. Minap az M0-áson mentem 180-at óra szerint, de ha elrakom ötödikbe akkor visszalassul 170-re
Pénteken voltam illegálgyorsuláson is, bár nem gyorsultam, túl sok volt a turbós honda
De szoktam ám normálisan is közlekedni, akkor 5.5L mostanában városban is tudok 6.1-6.2-t fogyasztani. De az elmúlt pár hónapra jellemző inkább a 9-13liter, pontosan már rég nem mérem, csak úgy nagyjából. Viszont futómű és váltóügyileg kezd leépülni a kisautóm sajnos.
-
mdk01
addikt
Én pl. tavasszal 5,5 körül járkáltam városba ez most 5.8-6.2 és a mostani tankolásom is nagyon gyanúsan sok lesz sztem.
Mindig ugyan ott tankolok és ugyan úgy vezetek ezért nem értem.
Most azt találtam ki hogy írni fogom excelbe hogy mikor hol mennyit tankoltam és hány kilómétert mentem és hogy abból kb. mennyi volt város.
Vmi sztem nem stimmel a benzinnel.A kagylósnál tankolok és volt ez az akciójuk az új üzemanyaggal hogy 1l-rel kevesebbet eszik 100-on a kocsi és én úgy vettem észre hogy tényleg igazuk lehet kb. Na most ez mintha már nem lenne és vissza áll minden mint mikor a régi üzemanyag volt.
-
Giot
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- LEGO klub
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- BestBuy topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Újszerű! Russell Hobbs Desire 20366-56 gyümölcscentrifuga - csomag atm-ba küldés az árban!
- Újszerű! Kis kerek asztalka 230V és USB aljzattal, szövetkosárral - csomagküldés az árban!
- Újszerű iGPSport BSC10OS Computer eladó
- Újszerű szék
- MW7168 univerzális akkumulátor töltő / 0.1A - 4A / 1-10 celláig /
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest