- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
burasu4
senior tag
válasz
Yushchenko #6848 üzenetére
Szervíz?
-
Yushchenko
őstag
válasz
hossszú #6846 üzenetére
két jel között volt
fél litert töltöttünk rá és most maximumon van. Viszont most 3 nap is csak erre használtam a kocsit hogy lementem a hegyről és felmentem, kb 2km, másra nem. Most hazafele 650 km minden gond nélkül ment. Ha olvastad még postjaimat előfordult ebben a fél évben (és 6000km alatt) mióta megvan a kocsi 2x nem indult egyből be, akkor alig volt benne benzin erre fogtuk. De most már elbizonytalanodtam nincs-e a gyújtással gond.
-
hossszú
őstag
válasz
Yushchenko #6845 üzenetére
Milyen meredek emelkedőn mentél?
Nehezen de elképzelhető, hogyha nagyon meredek emelkedőn mész és minimum szintig van az olaj akkor nem kap az olajat a motor. -
Yushchenko
őstag
Tegnap megint rám hozta a frászt a kocsi. Megyek fel a hegyre, kigyullad a Check Engine és az olajvisszajelző. Mire felértem már leállt a kocsi, és be sem indult egy darabig. Utána beindult, lementünk szerelőhöz, azt mondta valszeg nem kapott olajat a motor ahogy felfele mentünk és felöntöttük maximumig a olajat. Szerintetek ez normális?
-
Ziccer
csendes tag
Egy szerelő mondta ,hogy késöbb nem lehet csak cserélni a vez.mű szíjat,bár nem suzukis volt.Nem emlékszem a szíj márkájára,de spanyol gyártmány volt.
Most volt cserélve a fék+tárcsa és az egyik lengéscsillapító alsó részén volt egy repedés.
Ezért most mindent szeretnék rendbehozni a kocsin,előre. -
Tigi
őstag
válasz
Latissimus Dorsi #6842 üzenetére
Köszi az infót.
-
Tigi
őstag
Csak a vezérműszíjra vonatkozólag tudok nyilatkozni.
Nyugodtan le lehet szedni és újra felrakni, de remélem, hogy gyári szíj van rajta mert ha nem akkor úgy járhatsz mint haver, hogy pár ezer km után elszakadt az után gyártott szíj, de szerencsére a motornak semmi baja nem lett. -
Tigi
őstag
válasz
Latissimus Dorsi #6834 üzenetére
Hali
Köszi a segítséget neked is és Criton-nak is.
A patentokat, hogy lehet roncsolás nélkül kiszedni?
-
Ziccer
csendes tag
Sziasztok,
100ekm van az 1.3 as 16V suzukimban.A szerelő kicserélte a vezérmű szíjat,de azt nem tudtam,hogy vízpumpát is csak úgy lehet cserélni ha ez a szíj le van szedve.
Most még le lehet venni még egyszer,nem kell újat feltenni helyette, ha új vízpumpát szeretnék.
Kérdésem:mennyit bír ki a vízpumpa úgy saccra?Kihúzza a köv vez.mü szíj cseréig,(200ekm)vagy most kellene megejteni ezt is?Más: a szerv könyv szerint a gyújtás kábeleket 80ekm nél cserélni kellene,én eddig nem foglalkoztam vele.Volt valakinek ilyen jellegű meghibásodása?
-
gaben
aktív tag
Suzuki swift 1.0i 2000-es autómhoz gyári méretű acélfelniket keresek. Akinek van eladó jó áron ,szóljon!
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
KEresek 1993as Suzira téli gumit 4db-ot!
Tudtok valamit ajánlani,hol érdemes szétnéznem?
-
Tigi
őstag
Sziasztok
A jobb első ajtóm kárpitjánál valami elkezdett zörögni (2009-es Swift GLX).
Mi lehet vajon?
Nehéz leszedni a kárpitot? -
joshua7
veterán
Valaki nem tudja véletlenül, h Bp-n melyik szalonban van kitéve Swift Sport?
-
Teszla_
senior tag
válasz
barnam_ #6818 üzenetére
A mi 5 ajtós 2002-esünkben az első ülések felett és a csomiban van lámpa, az első lámpa csak a jobb oldali ajtó kinyitására kapcsol fel, a bal oldalira már 3 éve sem akart
Igaz, nem is nagyon volt rá szükség, ha kellett belülről felkapcsoltam. A csomagtartóban lévő sem kapcsol be automatikusan, csak manuálisan lehet felkapcsolni.
-
_BM_
senior tag
"régi Swiftben a hátsó ülés lapját előre lehet hajtani, vagy csak a támlát lehet mozgatni?"
Csak a támla billenthető, legalábbis az enyémben így volt. A Swift II-ben is így van, sajnos. Valamikor régen Zasztavával nyomultam, abban secperc alatt vízszintbe lehetett dönteni a hátsó támlát (az ülőlap lebillentésével), de a hátsó- és anyósülés komplett eltávolítása sem tartott tovább két percnél.
-
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Korábban írtam már, hogy egy ideje nem állt egyenesen a kormány (2009-es Swift) és többen is írták, hogy nekik is vagy kicsit balra vagy kicsit jobbra állt a kormány sík egyenes úton, de őket nem zavarta, engem viszont igen.
Kedden elmentem a futóműves haveromhoz, hogy nézze meg a futóművet.
Computerrel bemérte, de semmi problémát nem talált viszont mondta, hogy be lehet állítani a kormányközepet mert van rá lehetőség úgy, hogy a futómű marad gyári értéken, így egy picit állított rajta és hopp jó lett, végre boldogság van. -
barnam_
nagyúr
válasz
poffsoft #6820 üzenetére
Igen
A sofőrnél lévő térképolvasó lámpa pedig térképet olvasni van, nem utasteret bevilágítani
Én azt hittem középső állásban az is világítLegalábbis haver 5 ajtós ferde hátújában világít, igaz abban nincs középen lámpa. Lehet leszedem majd a térképolvasó lámpát, megnézem nem oxidálódott-e el valamelyik érintkező. Végül is ez volt az ajtóknál lévő érintkezőknél is... Csak kérdés hogy lehet leszedni a térkép olvasó lámpát?
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Adott egy '93-as lépcsős hátú Swift. Kérdésem hogy hogyan működik ezekben a belső tér világítás? Van elöl, középen, meg a csomagtartóban lámpa. Akármelyik ajtót nyitom ki, középen és a csomagtartóban felgyullad a lámpa, de elöl nem (persze ha külön bekapcsolom akkor működik). Nem úgy kellene működnie, hogy az első ajtókra az első, a hátsó ajtókra a középső, a csomagtérajtóra pedig annak a világítása kapcsol be? -
aXXon
őstag
Újabb kérdésem van hozzátok :
régi Swiftben a hátsó ülés lapját előre lehet hajtani, vagy csak a támlát lehet mozgatni? Nekem még csak azt sikerült és így számomra nem túl kielégítő eredményt kaptam
-
hossszú
őstag
válasz
kételkedem #6813 üzenetére
Ez azért már manapság elvárható .
Érdekes, hogy frontális ütközésnél is nyílnak a függönylégzsákok. -
kételkedem
addikt
-
a_tesz
Korrektor
válasz
Yushchenko #6803 üzenetére
sajnos a legtöbb esetben csak azok a hibajelenségek, amik ugyanúgy utalhatnak a gyújtásra, prüszkölés, kihagyó vagy elerőtlenedő motor (főleg magasabb fordulaton, amikor több benzint kéne szállítson a szivattyú, bár elég jelentősen felül van méretezve). a benzincsőre csatlakoztatható nyomásmérővel megállapítható hogy jól szállít-e a szivattyú, bár nem egy másodperces művelet megmérni (ha érdekel, el tudom küldeni a menetét). szerintem ha csak üres környéki tanknál csinálja, elég valószínű hogy baja nincsen, csak egy kicsit "enni kér"
a másik, általában ha üresen jár a szivattyú, átég a tekercse, olyankor pedig csak simán nem működik, tehát nem indul az autó stb, a tiednek nem hinném hogy bármi baja lenne.
#6804 és #6809: igen, egyformák, megfelelő lökhárítóval a 96 utániak lámpája is felrakható tudomásom szerint
#6806: már volt róla szó nemrég, nem mindegy hogy fordulatszámmérős vagy a nélküli műszerfalas kocsiról van szó, nekünk annak idején fordulatszámmérősnél az E betű középső száránál ment bele valami 34 liter, de a fordulatszámmérő nélkülieknél szépen le lehet menni E betű alá is
#6810: hivatalosan 40 liter, nekünk eddig 40,5 liter volt a legtöbb ami belement, annál tényleg nem lehet sokkal több
-
hossszú
őstag
Tényleg, az újabb Swifteknek mekkora a tankja, én 40l körül szoktam tankolni ez általában 700km-re elég szokott lenni.
-
aXXon
őstag
Megnéztem, valóban, igazad van, 93-ban magyar Swift nem volt 3 ajtóval. Igazából pont az lenne a lényeg, hogy egy japán 3 ajtós Swift lámpáit szeretném felrakni a 93-as 5 ajtósra.
A kérdés átfogalmazva : 96 előtti 3 ajtós hátsó lámpái kompatibilisek-e a 96 előtti 5 ajtósokéval?
-
stangli
senior tag
A tankolásról jut eszembe, 99es, 3ajtós Swiftnek mekkora a tankja? Mert amikor elérte az üzemanyagmérő az utolsó csíkot általában tankolok, és még nem sikerült 29liternél többet beletegyek...
-
aXXon
őstag
Sziasztok!
Vajon 93-as Swiftnél különbözik a 3 és az 5 ajtósnál a hátsó lámpa? Vagy ha én bontott 3 ajtósról veszek, az jó lesz az 5 ajtósra?
Előre is köszi, ha valaki tudja a választ.
-
Yushchenko
őstag
Thx. Ma fullra volt tankolva, simán indult. Ha a szivattyú rossz, mik a hibajelenségek? Ismerősöm azt mondta a gyújtás szar. A másik azt, hogy az akku...
Tudod nagyon fura nekem, hogy 40 literes csak a tartály, és ált. 0 szünettel nyomom le a 5-6-700km-es utakat. Na mind1, remélem most már menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPad Pro 11" (3rd gen) 128GB Wifi+Cellular Akku: 93% Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest