Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-17 09:07:23

LOGOUT.hu

Subaru topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3501) outsiders válasza dethroner (#3499) üzenetére


outsiders
aktív tag

Szép autó, grat :K Benne van ebben minden, ami egy átlag autósnak kell szerintem talán. Ülésfűtés van? Az azért ildomos egy dizliben.
Chippet neki meg ültesd le a porba a hifi helyett ;]

[ Szerkesztve ]

Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.

(#3502) Qru válasza outsiders (#3501) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A leírás szerint van benne, mondjuk dízelbe tényleg kell. :K

#nincsbennetarcsi

(#3503) dethroner válasza outsiders (#3501) üzenetére


dethroner
veterán

Köszi, de nem az én érdemem. Bnőm kapta a faterjától :) Csipet biztos nem kap, az a kutyáknak való :D És így is csak reménykedem, hogy a benne lévő motor nem költözik a csillagok közé, amíg nálunk van. Megvigyázzuk, nem bántjuk, talán meghálálja. Így negyven fölött az ember jobban értékeli a zene nyújtotta szórakozást, mint az ültetett padlólemez szikráit a visszapillantóban ;)

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3504) Petester


Petester
senior tag

Tegnap voltam egy kis határ járáson. Van egy nagyon jó földutas szakasz, ahol simán gurultam 130-cal, még vihar előtt, mondanom sem kell, hogy annyi port rántottam magamra, hogy hátul nem láttam ki. Ezt a port meg az eső szép kis masszává áztatta. :D

(ó\_!_/ó)

(#3505) outsiders válasza dethroner (#3503) üzenetére


outsiders
aktív tag

Csak marhultam ám.... :DDD

ide csörögj nyugodtan hifivel kapcsolatban, még ha nem is náluk vásárolsz segítenek telefonon eligazodni. Mindenképpen olyan emberrel szereltetném be, aki dolgozott már autóhifin, itt azért kötözgetni kell rendesen kábelt már a tolatókamera igény miatt.

Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.

(#3506) Qru válasza dethroner (#3503) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A legtöbb amit tehettek, hogy prémium gázolajat tankoltok. Igazából a sz@r befecsi rendszer a hiba forrása (a gyárilag szarul felvitt tömítőpaszta mellett), ha prémiumot tankoltok akkor jelentősen megnő a várható élettartama a motornak.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3507) dethroner válasza outsiders (#3505) üzenetére


dethroner
veterán

Köszi a tippet, minden ilyen ötletet szívesen fogadok. Villanyász ismerős van, szerencsére nincs olyan árammal kapcsolatos dolog, gép, bármi, amit ne tudna megtervezni, legyártani, programozni. Ő az én mindenesem :)

(#3506) Qru Hát nem kevéssel drágább a prémium nafta sajnos. Tudom hogy jóval olcsóbb így is mint egy motor, de talán néha majd kaphat egy kis figyelmességet ez ügyben. Az hogy cserélve vannak azok a befecskendező szelepek, az jelent bármi jóságot nekünk?

[ Szerkesztve ]

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3508) Jorus válasza Petester (#3504) üzenetére


Jorus
nagyúr

Karaj kép! :) :R :R

Ágip kút mögötti kézi autópucolóban voltál már a Bajcsyn, itt felénk, a CBA-tól kicsit vissza?

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#3509) Petester válasza Jorus (#3508) üzenetére


Petester
senior tag

Jobb lett volna, ha repce virágzáskor járok arra, de így is jó volt. Végre egyedül voltam, így kihasználtam, hogy csavaroghatok. :D

Arra felfelé ritkán járunk, így még azt se tudtam, hogy van élet a benya kút mögött. :D Leginkább a 6-os út és Diósd irányába szoktunk mozogni.

(ó\_!_/ó)

(#3510) Qru válasza dethroner (#3507) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen, drága sajnos. :( Múltkor én is véletlen prémium dízelt tankoltam a sima helyett, aztán kaptam is egy kisebb szívrohamot a pénztárnál... :D

Igen más a befecskendező, Denso mindegyik csak az Euro4-ben még a második generációs (G2) az Euro5-ben meg már a harmadik generációs (G3) van (az Euro6-ban meg már a G4 van).
Itt leírják táblázatosan, jól átláthatóan: EE20 engine info

#nincsbennetarcsi

(#3512) Petester válasza balage. (#3511) üzenetére


Petester
senior tag

Nemrég ezt az autót hirdették a klubon is, akkor még nem volt gondja. De az eladó szerintem ugyan az, a képek ugyan azok, meg a cím is annak tűnik. Váltottam vele néhány üzenetet, céges autó miatt lett volna eladó, rendesen költött rá az előző tulaj is és ő is, de ezek szerint nem hálálta meg a karbantartást... :(

Mennyi lehet egy hengerfejes H6 felújítása? Gát lehet repedt? Vagy?

(ó\_!_/ó)

(#3513) Qru válasza Petester (#3512) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az utólagos gázszettel az a baj, hogy nem gyári. A gáz magasabb oktánszámú (109) mint a benzin ezért az égéshője is jóval magasabb, amit a dugógyűrűk tartósan nem bírnak el (gyári gázosban más gyűrű van, nem véletlenül).

Megcsinálni is szívás, mert ki kell kapni az egész motort hozzá, ami sok munka óra így sok lesz a munkadíj is.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3514) Petester válasza Qru (#3513) üzenetére


Petester
senior tag

De az eladó hengerfej problémát ír, itt van kapcsolat a dugattyú gyűrű és a hengerfej között?

Mik amúgy egy kezdődő hengerfejesedés tünetei? Fogy a hűtővíz, forralja a vizet? Fogy az olaj? Csökken a kompresszió? Nőhet a hűtővíz mennyisége is?

(ó\_!_/ó)

(#3515) Qru válasza Petester (#3514) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen, mert az dugógyűrű felel az olaj lehúzásáról (a hengerfal olajháztartása, kenése), ha az nem zár tökéletesen (pl mert megégett, vagy elkopott) az égéstérben marad az olaj és elég a benzinnel együtt. Ennek jele, hogy fogy feketén füstöl és fogy az olaj.

mod:

Igen a víz is fogyhat, attól függ, hogy hol van a gond, ekkor fehéresen füstöl a kipufogó (mint amikor vizes fát égetsz pl szallonázáskor). Ilyenkor akácsak az előbbi esetben az égéstérbe kerül a hűtővíz és ez is elég a benzinnel együtt.

Igen nőhet is, az a rosszabb ha összefolyik a víz és az olaj ilyenkor vagy fehéres trutyi keletkezik, ez az olaj betöltő spakán látszik. Ha ilyet látsz az még nem feltétlenül gáz mert ha sok rövid távot mész télen amikor nagy a hőmérsékelt különbség akkor is előfordulhat a kicsapódó párától. Vagy a víz az olajkarterbe folyik át. Az a nagyobb baj, mert azt nehéz kiszúrni.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3516) Acheron válasza Qru (#3515) üzenetére


Acheron
őstag

Az a baj ezzel a "betegséggel", hogy a kezdetekkor nehéz kiszúrni, mert hasonlóak a tünetek más problémákhoz. Az olajevés általános jelenség, mire feltűnik, hogy indokolatlanul sokat eszik, akkorra általában már nagy a baj. A fehér füst és a hűtővíz fogyása, vagy olajos szennyeződése talán hamarabb észrevehető (előbbi elég látványos is tud lenni). Viszont biztosat csak bontásos vizsgálattal tud mondani a szerviz - erre pedig kevesen szánják rá magukat enyhébb tüneteknél.

(#3517) Qru válasza Acheron (#3516) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ez így van. A legjellemzőbb attitüd a sűrűbb oljara váltás ha elkezdi csipegetni, amivel még szarabb lesz a kenés hidegen (ugye a motor teljes kopásának kb 80%-át hidegüzemben szenvedi el) és még gyorsabban kopik tőle.

mod:

A másik az csoda adalékok, pl Metabond. Itt az utolsó előtt posztot érdemes elolvasni és akkor megértjük miért tiltja a gyártó az utólagos adalékok használatát. Senki sem tudja, hogy az adott olaj adalékaival nem "veszik-e össze" a csoda adalék. Ettől lehet kicsapódás a motorban, adalékok kiolthatják egymás hatását, stb.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3518) balage. válasza Petester (#3514) üzenetére


balage.
tag

Hengerfejesedés alatt azt értik, hogy a motorblokk és hengerfej találkozása/illesztése tömítetlenné válik, azaz szabad utat kap az olaj, hűtővíz és kipufogógáz a keveredésre.

Ennek jele, ha a hűtőkupakot lecsavarva apró buborékok jönnek fel folyamatosan, hűtősapka alján/olajbetöltő sapka alján kávékrém jellegű lerakódás lesz.
Könnyebben felforr a víz, fogy a víz.

Benzineseknél a fekete köd nem feltétlen az olajevés jele, dús keverék is kormosan ég.
Inkább a kékes szín az ami olajfogyasztás jelensége.

Gyűrű elsődleges feladata a dugattyú "tömítése". Alsó gyűrűcsoport ami lehúzza az olajat, többi nem azért felel.

Ahogy Qru írta, autógáz égéshője nagyobb, ezért veszélyes az égéstér alkatrészeire olyan téren, hogy nagyobb hőterhelésnek vannak kitéve ezen elemek. Kilágyulhatnak, elpuhulnak, veszítenek kopásállóságukból, tartósságukból.
Gyári gázos autóknál elvileg cserélik ezen alkatrészeket magasabb hőállóságúra.

[ Szerkesztve ]

(#3519) Qru válasza balage. (#3518) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Köszönöm, ez egy szabatosabb leírása a jelenségnek. A fekete-kék füstben is igazad van, padlógázra nekem is van kis fekete korompamacs (az olajat nem eszi).

#nincsbennetarcsi

(#3520) balage. válasza Qru (#3519) üzenetére


balage.
tag

Itt egy videó, ahol egy régebbi 3 literes subi hengerfej jelenségét ellenőrzi a szaki. Többi videói is érdekesek, érdemes megnézni, aki kíváncsi :))

(#3521) dethroner válasza Qru (#3510) üzenetére


dethroner
veterán

Nem reagál a belső levelemre az Emil Frey :F Valami más módon kellene elérnem őket, tényleg kíváncsi volnék ők végezték-e a javítást. Úgy emlékszem valami olyat mondott a bnőm faterja, hogy Pesten volt az autó javításon. Jó lenne megtudni mik kerültek bele.

(#3511) balage. Vajon a hirdetésben miért nevezik az outback-et városi terepjárónak? Bármelyik szögből nézem, ez egy normál kombi, köze sincs a SUV-hoz.

[ Szerkesztve ]

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3522) Parci válasza dethroner (#3521) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért, mert 21,8 cm-es hasmagassága van és összkerékhajtása, ezzel megszégyenítve a friss "suv" mezőny uszkve 90%-át.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3523) balage. válasza Parci (#3522) üzenetére


balage.
tag

Ott a pont :K

(#3524) dethroner válasza Parci (#3522) üzenetére


dethroner
veterán

Én ezt értem :) Viszont a képen szereplő autónak a nyakam tenném rá hogy tizenpár centinél nincs magasabban az alja. Ezen a képen látszik hogy magasabb egy átlagos autónál, de a hirdetett autó szerintem fele lehet. Nézd meg a kerék fölött szinte alig van pár centi.
Az összkerékhajtás meg nem feltétel ebben a kategóriában. Legyen magas, legyen benne bőven anyag és már kész is. Az hogy melyik tengely hajt, már nem is fontos. :)

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3525) Parci válasza dethroner (#3524) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ja, így már értem. tényleg fura picit az az outback, eleve ez az azonos színre fújt alsó műanyagok a legacy-nál szoktak lenni, az meg tényleg nem emelt (15 cm). de nem mindegy amúgy? :DDD 270e km, szétfingott motor, kuka.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3526) Petester válasza balage. (#3518) üzenetére


Petester
senior tag

és Qru! Köszi, így már tiszta.
Viszont próbálom fejben összerakni, hogy mi lehet a hirdetett OBK baja, ha fél évvel az első meghirdetése után majd 1 millióval olcsóbban árulják hengerfejesen hirdetve, de nagy bajság lehet... :F

(ó\_!_/ó)

(#3527) balage. válasza Petester (#3526) üzenetére


balage.
tag

Leírás lehet porhintés, vagy igaz:

Magyarországi, végig szervizelt (Emil Frey, Seibiko,
Leitgeb János) autó. Sajnos úgy néz ki, hengerfejes lett
(megjegyzem, semmit nem érezni belőle). Nem lett
széthajtva, nem a gáz ölte meg, mivel az rendszeresen
karban volt tartva és a szelepek nincsenek beégve.
Valószínűleg a 3.0-ás motornál ez előjöhet. Minden
egyéb alkatrészében kitűnő állapotú, a váltó
gyönyörűen dolgozik. 10e-ként kapta az olajat. Láncot,
pumpát, feszítőket nem kell cserélni, mert 200-nál
kapott újat.

Ha 200 000 km-nél lett vezérlés cserélve és márkaszervizben, hozzáértők kezével volt javítva, a hengerfejesedés esetleges külső nyomait látni lehetett szerintem. Ha akkor volt jele, akkor vagy letojta a szerelő, vagy elrettentette a tulajdonost annak javítási költségeivel (az így sem olcsó vezérléscserét megfejelve).
Azt olvastam, hogy 2007-es faceliftes elvileg kapott új hengerfejet merevítésekkel, lehet tudtak valamit a japók erről a jelenségről?
Azt nem tudom hol nézték (gyertya furatán keresztül lehet), hogy nincs-e beégve a szelep, de a kipufogószelep kapja a legnagyobb terhelést, mivel a szívót hűti a levegő és az LPG gáz, a kipufogó szelep mellett pedig hangsebességgel távozik az elégetett töltet. A gáz képes eróziós kopást előidézni, V alakú barázdákat "reszel" a tányér peremébe.
Ha csak a hengerfejet kell lekapni, síkolni és hengerfejtömítést cserélni, akkor ahhoz szerintem feltűnően túl olcsón árulja.
Ez szerintem (de javítsatok ki ha nem így van) max 200 000 Ft-ból meg van.

De ha csapágyas, gátrepedt akkor motorcsere is lehet belőle. Az nem tudom mennyibe fájhat, de saccra legalább 500 000 Ft. Ez még így is piaci ár alattira jönne ki, ha minden más patent, ahogy írva van.

(#3528) Parci válasza balage. (#3527) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mit jelent az, hogy láncot stb. nem kellett cserélni, mert kapott újat :F

nem kellett cserélni, mert cserélni kellett? :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3529) Qru válasza dethroner (#3521) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Hívd fel őket, nekem sem reagáltak a levelemre. :(

balage: Jó ez a teszter!

mod:

Amúgy szvsz kuka az a motor, ha megérné megcsinálni megcsinálná.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3530) Parci válasza Qru (#3529) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaja. "a klíma megy, csak fel kell tölteni". akkor töltsd fel, nepperkém, 15e ft-ból megvan és tutira örülne neki a vevő.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3531) Qru válasza Parci (#3530) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Tipikus nepper szöveg, jaja. :D

Mod:

Megy valaki a mai Subaru majálisra?

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3532) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

amúgy ez a gyári gázos gépeknél megerősített alkatrész dolog vonatkozik a subaru forester 2009 bi-fuelre is?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3533) Acheron válasza balage. (#3520) üzenetére


Acheron
őstag

A hengerfej nagy mumusom, így megnéztem ebből azt, amit lehet. A kb 7k km -el ezelőtt cserélt olaj rendben van, kicsit sötét (kormos?), világosabbat vártam, de azért még áttetsző, semmi "milkshake" szerű megjelenés nincs. Az olajbeöntő fedél tiszta belülről (persze ez ki is lehetett törölve korábban - én még nem törölgettem. A hűtővíz sapkán nincs semmi lerakódás, a hűtőfolyadék (hidegen) a sapka aljáig felér. Mintha nagyon minimális olajos (szivárványos) elszíneződést láttam volna a felszínén (egy 10 forintos méretű felszín :) ), Beindítva a motort a hűtőfolyadék feljött a betöltő cső felső pereméig, buborék nélkül. Pár gázfröccsre már "kifutott" a folyadék, így leállítottam.
A szaki miért varázsolt a gáz (szénhidrogén) ellenőrzővel, a buborék önmagában nem elég? Zárt rendszerben mi más buborékolna?
Mennyire jellemző egyébként a hengerfejesedés ezekre a motorokra (én nem olvastam ilyet korábban). Vagy inkább mi okozza? Ha "csak" a hengerfej tömítés ég át, az talán még nem tragédia, bár a munkadíj biztosan nem kicsi, és két tömítés is kell, de azért mégiscsak egy (kettő) tömítés. Ha már vetemedik, reped, esetleg a blokk is deformálódik, nos az már válóok ;]

(#3534) Parci válasza Acheron (#3533) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a hat hengeres subaruk elég atombiztosak. hogy a hirdetőnek miért lett hengerfejes a kocsija, annak millió oka lehet, úgy sem fog kiderülni nekünk. de, ha megrengett a bizalmad az outbackben, én féláron átveszem!!! ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3535) Acheron válasza Parci (#3534) üzenetére


Acheron
őstag

What a deal! Át kell gondolnom :DDD
Nincs semmilyen rengés, csak a hengerfej szóra érzékenyebben reagálok :D
Egyelőre nagyon jól elvagyunk, a "hajtós" periódus 11,33 literrel zárult, szerintem az nagyon baba, főleg, hogy pályán a 150 -es "normál" hajtás mellett volt benne néhány km 200 -as szakasz is. :B (az elmúlt két napban két Bömbi is megmérettette magát)
Most vissza a nyugisabb tempóra, azért nem kenyerem a közúti huligánkodás.

A mai motornézegetés közben megnéztem az automata váltó olajszintjét is. Ez érdekesen van jelölve, van hideg min-max és meleg min-max (nyilván utóbbi van magasabban). Nos, jelenleg hideg motorral a meleg max fölé ér az olaj. Ez okozhat gondot, igényel valamilyen intézkedést?

(#3536) Qru válasza Parci (#3532) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen, az összesre ami gyárilag gördült le a szalagról gázosként. :K

mod:

Acheron: Ha fekete az olaj az nem baj, azt jelenti, hogy végzi a dolgát. Lebegteti a kromot, nem hagyja leülni sehol a motorban vagy a karterben.

Nézd meg hidegen, ott ne legyen max felett (pár mm nem számít) de vízszintes talajon nézd.

Az olajos szinezés nem gáz, ez fagyálló annak is hanonló színezete van kicsit.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3537) Parci válasza Qru (#3536) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én úgy tudom, hogy a subarunál nincs ilyen gyárilag, hanem viszont valahogy a (német?) kereskedő(?) csinált ilyet :F

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3538) Acheron válasza Qru (#3536) üzenetére


Acheron
őstag

Egy neten talált kezelőiből másoltam az aktuális az oldalt (a saját magyarban ugyanez van), a bal alsó képen a lényeg. Sík terepen nézve, hidegen az "1" tartomány "3" pontja fölött van az olajszint, ez elég tisztességes túltöltésnek tűnik (ez is pár mm, épp csak jó pár :D ) Megnyugtató, hogy azt írja, ne töltsük túl, még megnyugtatóbb az Olajdoki hasonló témához írt válasza.
Alulról nem férek hozzá, a haspáncélt is le kellene bontani (nincs aknám), így holnap alighanem veszek egy fél méter szelepgumit valahol, és egy fecskendővel leszívom a felesleget :U Azért előtte még mérek egyet meleg motornál - az sem lenne jó, ha sokat vennék ki. Ha jól tudom, melegen kellene ellenőrizni, és úgy a felső szintig tölteni.
A szép az, hogy ezt a Dunánál, tehát hozzáértő helyen töltötték...
(#3539) balage.: Köszönöm a tippet! :R

[ Szerkesztve ]

(#3539) balage. válasza Acheron (#3538) üzenetére


balage.
tag

Javasolnám a résolajcsövet (külseje annak 7 mm körül van), ha van akkora a nívó tartó cső belső átmérője. Azt nem tudod fecskendővel összeszívni, olajat is bírja, fecskendő is passzol bele, 3,2 mm-es a belső átmérője ;)
Bármelyik autósboltban kapható.

[ Szerkesztve ]

(#3540) Qru válasza Parci (#3537) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Utólag is rendelhető volt de a németeknél és az olaszoknál gyárilag volt LPG-s (BiFuel) Forester, OBK és Lega mind a 2.0i és 2.5i motorhoz rendelhető volt illetve a Tribeca-hoz is. Erre azért volt szükség, mert késett a boxerdízel és addig is kellett valami megoldás a magas fogyasztásra. A gyári rendszerrel marad a gyári teljesítmény csak a fogyi lesz kisebb.

Hahu-n van is fent egy Lega 2.5i BiFuel: [link]

A rendszer hártánya, hogy nehézkes a karbantartása és mivel itthon hivatalosan nem forgalamzták nem értenek hozzá. a Seibikoban rákérdeztem anno és auzt mondták, hogy többen inkább kiszereltették...

mod:

Acheron: Általában ott csúszik el a dolog, hogy nem hagyják kifolyni-csöpögni rendesen az olajat (az idő pénz) és/vagy keverik a száraz feltöltési és csere mennyiségét. Pedig csak bele kéne lapozni a kezelésibe/szervice manual-ba ott le van írva.
Nálam pl a motorolajnál le van írva a manualban, hogy a száraztöltet 4,5 liter és a csere 4,3 liter.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3541) Qru válasza Parci (#3537) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Hopp, közben ezt a cikket találtam az lpg-s Subarukról: [link]

:U

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3542) Parci válasza Qru (#3541) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

gymkhana "gázmester" azt írta nekem, hogy jó a subaru rendszere, csak éppen még diagnosztizálni sem tudja senki az országban rajta kívül, de ő is csak olvasni, mert az íráshoz már valami 500 eurós gyári akármicsoda kéne. meg hogy irgalmatlan drága hozzá minden.

azt nem értem, hogy miért szerelteti ki bárki, elég nem használni, ha nem tetszik.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3543) dethroner válasza Parci (#3542) üzenetére


dethroner
veterán

Elképzelhető hogy a gáztartály helye a fontos. Ha a csomagtartóban van egy batár nagy hordó, az sok helyet foglal. Ha meg az autó alatt, akkor egy normális pótkerék elfér a helyén esetleg. Egy ismerősnek volt egy régi 280S mercije, ami gázos volt, de kidobta belőle, mert a motortérben nem fért el tőle az utólagos klíma és ő azt fontosabbnak tartotta, mint a 20 literes benzinfogyasztást :D

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3544) Qru válasza dethroner (#3543) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen, ezek pótkerék tartályosak. Egyszer maradjon ott vki a világ végén, majd átértékeli az 1 literrel kevesebb fogyit. :D

Ezt meg csak így itthagyom: [kép]

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3545) Acheron válasza Qru (#3544) üzenetére


Acheron
őstag

1 litert mindig lehet hozni óvatosabb vezetéssel, ha nagyon szükséges,de a klíma az mindig jól jön (ha másra nem, hogy legyen mit kikapcsolni, ha fogy a nafta) :D

Tetszik a kép, amolyan múlt és jelen, a FF jól kiemeli :) De esküszöm, egy pillanatra elgondolkodtam, hogy került hátra a járdaszegély (bár gyanítom, inkább villanyoszlop) :B :D

(#3538) Acheron: Váltóolaj témához: autósbolt nem volt nyitva, így csak szelepgumi lett, bár mint kiderült, ez elég macera. ~1dl olajat (?) leszívtam, de a nívón mint ha nem is látszana csökkenés (talán kevesebbel ér a felső Max jelölés fölé). Holnap reggel megnézem, melegen mit mutat (a motor burkolatot vissza sem tettem egyelőre), délután pedig megpróbálok résolaj csövet szerezni, azzal elvileg gyorsabb lesz. Hazaérve belövöm a meleg Max jelölést. Most már kíváncsi vagyok, mennyivel van túltöltve. :F

[ Szerkesztve ]

(#3546) carr válasza Qru (#3488) üzenetére


carr
őstag

galyatetői elág és parádsasvár (hegyi verseny szakasz) ott kapott, ja. A hedo csinálta meg, hogy rendezhessenek rajta versenyt megint. Ingyen ha jól tudom, mer a zállamnak erre nem fussa, de agyarország jobban teljesít. agyf*szt kapok. de ja. lengéscsillapító ha cserés, akkor ne gyertek erre, mert az út minősége megöli az élményt.
:(

edit: a zállatorvosnál voltál? :D

[ Szerkesztve ]

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#3547) Qru válasza Acheron (#3545) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Köszi! Az a villanypózna valóban. :))

A váltóban van vagy 7-8 liter olaj, abból ha 1 dl-t leszívsz az meg se látszik.

mod:

carr: Még bírja a csillapítóm és XL-es gumim van, szóval elég kátyúálló vagyok. :D

Még nem. Kitoltam az olajcserét picit, hogy egybe essen a váltóolajcserével. Így nem kell 2x mennem.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#3548) Acheron válasza Qru (#3547) üzenetére


Acheron
őstag

Valóban nem :(
Érdekes, hogy most reggel melegen is megnéztem, és alig van magasabban a szint, mint hidegen :F De még így is magas, csökkenteni kell.

(#3549) Qru válasza Acheron (#3548) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Foglalkozz vele mert az a baj, hogy szétnyomja magát ha túl sok az olaj benne.

#nincsbennetarcsi

(#3550) Jorus


Jorus
nagyúr

Vkinek egy Hawk STI? :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.