Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikromanus
veterán
oxox is OP

Az jó ha nem tudják mire vélni a lépéseidet. Én még WoL legelején csináltam azt, hogy a mainre raktam még egy hatchet hogy több ling legyen (nem függött annyira az injecttől és védhető volt). A proti probe áll ott és kb látszik rajta, hogy nem tudja ez meg miaf@sz akar lenni. Be is bukta. Szerintem expelt a lingek meg széttépték. Meglepően sokszor bejött.

-
oxox
addikt
természetesen megint zerget adott....platina top volt....rampa aljára leraktam egy cannont kezdésnek, gondolván ott nem látja, kiindulásnak meg jó lesz az expe felé....nem is expelt ki...a replayt elnézve tiszta zavarban volt, hogy mit akarok...gyors exp, 3 phoenix....nála dupla exp. miután néhány lingel leszedte a cannont... ez a blöff kell a zergek ellen úgy tünik...techeltem fel colora, próbálkozott valami roach hydra szerűvel, de a roachokat deritettem, és kaptak az arcukba kis stalker-forcefield-colo kombót...phonixekkel szépen szedegettem a szétszórt overlordokat....majd töménytelen ling-el, roachal, mutával bevert...buktam egy forge-t, egy gate-et, meg kb 4stalkert....forcefield a roachokat/lingeket kiszorította, a mutákat ez alatt elintézte a hátrahúzott stalker, sentry sereg + a nexus lődözés.
majd ling drop+ mutaval betámadt a main-re.....volt lent néhány cannon lerakva, és úgy voltam vele, hogy akkor addig legyalulom...gg is lett.
2 zerget vertem zsinórban, de ebből nem vonok le semmit, ezek simán vagy csak bénák voltak, vagy szerencsém volt
-
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Folyamatosan gyártotta a probeokat. Ha kihasználsz 1-2 ziccert, akkor kisebb deathballra futja csak míg teljesen kifogy
1. kör. Beküldted és magárahagytad a 10 linget. 10 ling vs 20 probe = 10 ling és 2 probe halott
2. kör: nydus. 16 probe bukta. Ez mondjuk szépen bejött
3. kör: muták. 13 probe kb. Nem rossz, bár ha csak a probe-okra mész és nem '"microzod" menet közben, akkor nem buksz mutát és több tiszta lövés lehetett volna a probeokra (maradt 32. Veeszteség 1200 anyag nálad vs 1500 anyag veszteség nála. Összesítve így is nyerő)
4. kör: muták 5 mutáért 5 probe (mondjuk bukott 3 phoenixet is). Északról deríted, hogy alig védett, délről betámadod a fősereg orra előtt. Kis troll
Ha a phoenixek után északra húzol, akkor 1, vagy 2 tiszta soprozat sima lett volna a mining bázison még. Veszteség nélkül. De a nagy csatában ki vesz mindent észre? A légierejét és egy colot szépen lesarcoltad utána. Azért a lehetőségeek nagyját észrevetted.
5. kör. Ott a teljes sereged, betámadod és leszedsz 7-9 probeot ingyen. Nem rossz, de 4 stalker és 2 cannon védte az expet, neked meg ott volt kint vagy 70 ling és 20 roach, 7 bana meg némi infestor
. Erre visszavonulsz. Van türelmed
Ezután leraktál egy rakat spinét az expjeidre és a mainre. 40 drone maradt (5 bázisra), neki meg 46 probe. Felszívta magát és kifogyás előtt picitvel kitámadt. Ezt eléggé bebuktad.Még jó, hogy érdemben nem volt már termelése és nem is expelt.
edit: azt mondjuk nem értem minek küldesz be egy rakat overt előre a csata fölé. Hog ynehezebben microzza az unitjait? Akkor tán nem kellene annyira összehúzni a felhőt.

-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
De 60-0 arányban nem rossz

-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Munkás írtásban én is toppon voltam 60 felett. Két bázisnyi probe

-
zuzu000
őstag
Streamek! juhú, van itt minden kamera, mikrofon
, bár nem garantálom, hogy sokat fogok beszélni
Inkább az NA szerverre megyek majd' egy hónap kihagyás után, majd meglátom mi lesz. Gyertek, gyertek ^^
Randomozom az elején. -
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Aztán utána átgázolt a saját forcefieldjein. Onnan szabad a pálya

Aljaskodásban és dolgozó irtásban egész jó vagyok. Nagy sereg kezelésében és a háttérben közben a gyártás-expelés kivitelezésében kevésbé. Egy-egy muta vagy ling agresszió után alkalmanként lekerül 3-4 "eco hatch" is emiatt. Már ha nem tarolnak le lendületből.

-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Kösz a coachot, elméletből én is szuper vagyok. Nyilván ezt nem tudhatod
Viszont kíváncsi vagyok gyakorlatban kinek mennyire megy, ami az elméletben, főleg ennyi játék mellett, amit mostanában tudok hozni.Ettől függetlenül behúztam a meccset. Ami számomra is a legjobban fájt, hogy totál elfucseráltam a microt a nagy csatában, de ezt írtam is. Viszont a P-nek nem kellett mást csinálnia, mint mindent összehúzni és eldobni 2 forcefieldet. P=OP ... Elnézést a tossoktól, de a deathball az deathball.
(#39991) mikromanus: köszi mindent, de voltam már sokkal jobb formában is. Sajnos most nekem is csak az elmélet megy, de a fáradt hétköznapokon nem tudom produkálni a lexikális tudást. Talán most a 3 napban újra feljövök
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mikromanus
veterán
válasz
mikromanus
üzenetére
Ja, meg kimaradt. Mikor bementél a naturaljára a mutahordával kint volt pár tucat ling. Azt simán beküldhetted volna mikor láttad van neki 2-3 cannonja, 4 stalkere és lyukas a fal. Később is jó lehetett volna, mert ahogy nézem/sejtem a ligát itt még elég alapszinten van a multitascing. Beküldöd move-val a cannonok mögé a lingeket és mikor a fele bent van (körülvette az épületeket egy részük), akkor A+ katt valami közeli szabad helyre és mindent széttépnek. Közben mehetsz a mutákkal a másik oldalon. Egyik oldalon tuti póruljár.
-
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Azért ez a bukta a te hibád volt. Kb csak az infestorokat irányítottad. A lingek vagy move-val akartak eljönni a sereg mellett, vagy valamelyik másik oldali egységet akarták támadni. A corruptorok hátrébb voltak és a roachok is részben egy ideig amíg ment a harc. Ha simán beküldöd az összes támadódat A-move-val és utána kezdesz el a winfestorokkal ügyeskedni, akkor vagy letarolod, vagy ha nem is, akkor is sokkal nagyobb kárt okozol. Nem volt gyorsbillentyűn a sereg, csak a muták ahogy nézem. A melee és rangedek első sorban-infestorok mögöttük a rend. Így egyybekeveredve csoportbontás nélkül elég nehézkes az irányítás.
A meccs többi részével:
- droneszám nem optimális. Volt hogy 20-24 drone volt a mainen a kavicson és 5-10 az expen. Később 20 volt a naturalon, a többi expen meg max 5 db. A droneok csak fogytak idővel. A 3.-4. expnél már csak 40 db volt. Akkor is jobban járnál ha mindegyik expen 8-8 van a mineralon és 6 a két gázon. Az optimális inkább kavicsonkét két dolgozó, de ennyi expnél ennyi azért nem kell mindenhova
- rengeteg erőforrásod volt, de csak egy evo és spire. Dupla fejlesztéssel jobban tudsz "dolgozni"
- derítés és muta attack: deríted, hogy csak egy void van a mainon, erre bemész a főbejárat mellett ahol sejthetően a serege állomásozik (ha nincs fent se, lent se és nem is támad, akkor valahol mégis lennie kell, vagy már elbukta a meccset). A megfelelő idegesítés úgy megy, hogy a mineral mögé repülsz, vagy a védtelen oldalra és aratod a dolgozóit. Ha jön a védelem és necces leszedni, akkor átvonulsz a másik helyre. Nem "microzol", nem állsz meg közben. Elmész a mineral linera minnél messzebb az ellen seregétől és rongálod a hátországát. Ha kevés a védelem, akkor lenyomod amíg nem hoz értelmeset. Volt kb 14 mutád és 4 stalker elől futottál. Fent persze ott volt még egy tucatnyi. Sok phoenix ellen felesleges mutával ügyeskedni. Fuss, vagy vigyél corruptort is. A mutának van 3 range-je, a phoenixnek alapból 5, de fejlesztve 7. Ráadásul gyorsabb és menet közben is támad. Szerinted érdemes ügyeskedni? főként ha nem sokszoros a túlerő?A deathballról: ha ilyen eco előnyöd van, akkor kb bármivel foghatod. A viperek hasznosak tudnak lenni. Belehúzod a colossusokat a seregedbe, vagy ködbe rakod a stalkereit. Onnan a colok halottak és a stalkerek nem tudnak lőni. Önmagában ha elkapsz 2-3 colot, akkor már majdnem nyertél is abban a csatában. Sok volt az infestor

(#39989) oxox
Az oracle-ket használod néha az elejkén, ugyi? Hogy tűrik a zergek? Elég agresszív unitok. Főként ha nem figyel, vagy kettőt viszel és egy queen van. Gondosz egység az
-
oxox
addikt
válasz
Formaster
üzenetére
végre sikerült....rájöttem, hogy blöffölnöm kell nincs mese...elkell hitetnem a zergel, hogy légire megyek, közben techelek colóra....
más esély nincs.
nekem a deathballig nehéz eljutni, de a roach, hydra, corruptor azért szintén elég kemény labdácska, plána ha fejlesztés is van. -
G viktor
tag
Köszi!

-
G viktor
tag
Sziasztok!
Hogy lehet 2 egymástól távol lévő főépületet egy gyors gombra rakni?
-
Alg
veterán
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Nemrég pont egy deatballozó P-től kaptam meg hogy easyrace vagyok
Ment a muta-ling-corruptor, én kb 5 bázison ő 3-on, jön, ledarálja a seregemet, meg 1 vagy 2 expet, cserébe lingek mentek hozzá dorbézolni a bázison, közben tech tovább+sereg újragyártás. Megint kijött, megint vesztett egy expet, én közben a térkép mindkét szélére pakoltam a hatcheryket folyamatosan. Mikor kijöttek a broodlordok (és pár ultra is úton volt) nem bírta tovább.
Igaz, ő is elrontotta mikor az első pushnál visszafordult haza és nem a védtelen bázisaimat csesztette.
-
Formaster
addikt
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Én meg épp autóban ülök és telről vagyok.
Új map viszonylag, középen van 2 gold mineral line, és csak körbe jutsz el az ellenhez. Mint egy körforgalom. Végig szűk az út. -
Formaster
addikt
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Sajnos ez a map nem kedvez a konkávos támadáshoz, sokkal jobb a P-nek a forcefieldhez.
-
mikromanus
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
Inkább, hogy a starteres mapokon egyrészt alig van protos, másrészt (a temple-n kívül) széles a feljáró.
Az 1v1 mapokon ahol szűk feljáró van, ott benyom neked egy FF-et és onnan 1 bázissal védekezhetsz 4 gate ellen (vagy amit nyom épp). Ha több bázis látja el a gyártósort anyaggal, akkor innen kb bukta zergnek. Persze hogy a ff sebezhetetlen. A támadásnál meg a zerg nem nagyon kap levegőbe hatékony egységet. HA megvan az a repülő dinnye, akkor onnan hagyhatod a fenébe az agresszív taktikát. Egy perces OP nexus ágyutűz, alap földre sebző dinnye, brrr... Mondjuk a rushok háttérbe szorítására jó dolog ez. A terran kapott wm-t ami szintén elég jól kezelheti a hátország elleni támadásokat. A zerg meg kapott swarm hostot, meg vipert. Jók ugyan, de ezzel nem nagyon töröd le az agresszív pusholgatós/rusholgatós kedvét a többi fajnak... De legalább jó drágák.
Na jó, sokarinya. Nem kellene potyogtatnom a könnyemet ha csak "hobbijátékot" nyomok és nem laddert

-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Formaster
üzenetére
Nekem is hasonló a tapasztalatom. Borzasztóan sok múlik a csata előtti pozicionáláson, de egy jól összerakott deathballt szinte így is lehetetlen elsőre lenyomni, ha jól forcefieldezik a P. De ha erős gazdaság van mögötted (+ rendszeres larva inject), akkor gyorsan jön az új sereg és ott már esélyes a win. Elegendő számú (10-15) SH-val vagy mutával elég kellemetlen perceket lehet szerezni a tossnak, de a legfontosabb szerintem az, hogy nem szabad ingyen engedni, hogy kimenjen a harmadikra.
-
Formaster
addikt
Nézd meg sztem. 2-es fejlesztés, volt corruptor, roach, winfestor és muta + a lingek. Pillanat alatt bedarált, csak az exp előnynek köszönhettem a nyerés. De ha kimegy 3.-ra akkor végem kb. Neki meg 0-ás fejlesztés. Oké a mikrot kicsit elméláztam, de ő se csinált sokat 3 forcefielden kívül.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
mikromanus
üzenetére
arra gondolsz, hogy a lelkes amatőr protoss saját magát forcefieldezi be?

-
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Hát ja. A proti OP. Mindig a másik faja az, de a "térképszerkesztő" skill a sentryn, meg a muttershippkór és a nexusra szerelt gyorstüzelő ágyú totál beszűkíti a lehetőségeket a korai játékban (is). Egy normális rush se összehozható. Egy percig OP tűzerő? Ha megvan az a repülő szar, akkor már kb bukott is minden korai push/rush. olyan elszomorító. Nem mintha nagyon rusholnék mostanában

De legalább ha a proti támad, akkor védheted magad 1 bázisból, mert bezárja a kapukat a feljárón. Hálistennek starter környéki erősségű ellenfelek 2v2-ben ritkán tudnak összehozni ilyesmit.

-
sala
csendes tag
válasz
Formaster
üzenetére
Nem láttam még a repet, de ha úgyis be van szorulva 2 basere akkor őröld fel swarm hosttal. Mikor elkezded vele aprítani már menjen a spire és mire annyi colot hoz, hogy ki tudjon mozdulni lesz corruptor (viper nekem macerás rángatni/tölteni) + overseer meg 4-5 queen az observer ellen... De ha már van corruptor az is szedi, lényeg a detection
-
Formaster
addikt
Nem értem miért nem megy neked a PvZ
Én zergként szenvedek és nagyon op a P. Tegnapi gameben a Prot 2 base-en én 4-5-ön. Harassoltam végig, leszedtem a 63 probeot, Ő 0-t. Majd ahogy 200-on vagyok, mindennel 2-es páncéllal, közte roach-corruptor, kevés muta és infestor, erre kb lenullázza a seregemet, a corruptorok kívételével. Persze nála 0 fejlesztés. Szinte már vért izzadtam, pedig őt nem hagytam 3.-ra se menni. Úgy látszik ritka gyenge vagyok mostanában. -
oxox
addikt
erről beszélek....reggeli 3játékból 3 win...nem adott zerget na...két terran, mindkettő early expre ment....
oracle-el kergetőzött mindkettő, majd az egyiket bevertem, a másiknál feltecheltem colora 13 -54-re vertem a szedőit a folyamatos oracle/prism kombóval.
meg volt egy toss is...sima 4gate-re ment, de a bázisán nem volt esze körbenézni...nálam 3gate-robo....hamar is érkeztek, de az idiótája mass stalkerrel jött, a bewarpolt zeáim jobban ették az Ő probe-jait
-
neato3loco
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
ne érts félre, nem bántásból mondtam!

-
Winner_hun
félisten
válasz
neato3loco
üzenetére
Magamnak általában megtalálom ami kell, de volt már rá példa hogy lustaság miatt inkább hanyagoltam.
-
neato3loco
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
elkényelmesedett magácska talán?

-
Winner_hun
félisten
válasz
mikromanus
üzenetére
Nem ismerem, nem szoktam nézni. Google.. de ne kelljen már keresgélni.
-
mikromanus
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Feltételeztem Teamliquid-et ismeritek. Ott meg ha él a stream, akkor be van linkelve kiemelt helyen

-
Winner_hun
félisten
válasz
mikromanus
üzenetére
Véletlenül se tegyél be linket^^
-
adrian360
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
desrow streamjén is van ilyen, aki esetleg protossra kiváncsi
-
mikromanus
veterán
válasz
neato3loco
üzenetére
Mondjuk amelyik meccsen ilyen emberi sebességgel kattintgatott azt el is bukta

-
neato3loco
senior tag
válasz
mikromanus
üzenetére
csak a feeling kedvéért kattintgatnak izomból.

-
mikromanus
veterán
ROOTCatZ's Stream-en most berakott kis billentyűzet animációt ami jelzi mit nyomogat. Épp elég rálrős most, de látszik tudja mit csinál.
Biztos hasznos, de úgy látom ha nem pro/verseny szinten nyomja valaki, akkor azért többnyire elég az emberi sebesség is. vagy ahhoz közeli
-
sala
csendes tag
Platinaként meglett az első masterverésem
... stílszerűen ragequittel
...pedig nem is cheese volt...nem vagyok reménytelen eset
-
용 Bob
senior tag
MC elemzi Lucifron és Nerchio fight-ot. Azt mondja: "Jerk base" a "medi bax"-nál megsemmisültem XD
-
Eyesis
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
ki kéne bannolni

-
Ghoosty
őstag
Tegnap Sittessel nagyon ránkjárt a rúd 2v2-ben. Ő ezer éve nem játszott én is ritkán jutok gép elé, így sikeresen kvalifikáltuk magunkat broznba.

Kaptuk az ellenfeleket egymás után, akik most játszották a besorolójukat, persze 1v1-ben gyémántosak voltak, esélyünk se volt. Ilyenből volt 2. Elnéztünk egy 6 poolt és még nem volt kész a fal. Majd egy csapat,a mi szándékosan lehettek bronzban, mert az egyik gyémántos, a másik goldos volt 1v1-ben. A gyémántosat még így is majdnem kiütöttem, mert megleptem. Rengeteg linget megöltem, leszedtem 2 queent is az elején, csak megmentette a társa. Eleinte csak néztem, hogy tud ilyen jól talpra állni ez után, de hogy gyémántos úgy értem.
Jött még egy zealot rush+ sunyi oracle harass a legrosszabb időben. Természetesen loss az eredménye.
Egy győzelem azért volt, mert felénk se néztek, csak mikor jöttek nagy támadásra, de 2x2 basenek esélye sem volt 2x4 base ellen.Szegénynek el is ment a kedve, de remélem azért ma este még jön játszani.
-
Formaster
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Aljas vagy

-
Winner_hun
félisten
válasz
Formaster
üzenetére
Majd kijavítják, ez van. Tegnap már én is egész jól remekeltem, kezd alakulni a multitaszking Z ellen (^lol^)
Volt egy terran (bár az lehet tegnapelőtt volt), szegényt nagyon droppoltam zea+dt kombóval. 3 CC-nyi scan nem volt neki elég, írta is. Hozott raven-t de eléggé hazavágtam már, későn jött neki. T ellen erre kéne rászoknom, 2 warpprism és teljes náluk a káosz. -
Formaster
addikt
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Csúnya mert azelőtt is gold voltam, akkor 70% körüli rate-el és hots megjelenésnél is visszadobott silverbe. Majd felmentem ismét goldba, ahol az előző szezonban csak 55%-ot hoztam kb. Csúf az a bronz liga. Engem is lelomboz, na meg a szerencsétlen ellent is. Itt tényleg elgurult valami ...
-
Formaster
addikt
Blizzardéknál ismét elgurult a gyógyszer. Goldban 50% feletti winrate-m volt 1v1-ben. Lenyomtam a besoroló meccset, erre visszarak bronzba. Hogy is van ez?!
-
Tuco Ramirez
őstag
Hát igen, a pró-k az egy külön műfaj. Egész meccs alatt le sem veszik a szemüket a képernyőről, teljesen vakon "zongoráznak" a hotkey-ekkel és őrületes multitaskjuk van. Napi 8-10 órában gyakorolnak. Szóval tanulni éppen lehet(ne) tőlük, de kb. esélytelen, hogy utánuk csináld.
#39941 D4v3: Gamepad-al tolja a gyerek az SC2-őt...?
Na ilyet sem láttam még. -
icons
addikt
"Azért két 1v1 GRANDMaster-t partit szívesen végig néznék."
Mire gondolsz?
YTon megnézhetetlen+1 videó van fent, ahol ezeket kommentálják is. A billentyűzetről készült videók annyira nem érdekesek (van néhány, ami bemutatja, hogy mennyire gyorsan kezelik, az ki is elégíti az ember kíváncsiságát szerintem).
Ha meg magát a játékosokat néznéd élőben, hát az egy picit drágább mulatság lesz...
Szerk.: vagy esetleg egy a néhánycsiliárd stream közül, ahogy föccer is írta
-
ÁdiBá
veterán
Nézegetem online az 1v1 meccseket. Félelmetes hogy valaki mennyire PRO. Olyan gyorsan kattingat követni se tudom, főleg hogy gondolom mindent billentyűvel csinál.
Brutális hogy tolják.
Azért két 1v1 GRANDMaster-t partit szívesen végig néznék.
Hátha tanul az ember ezekből egy picit. -
D4v3
őstag
Ő volt már itt?

[link] -
Soja
aktív tag
Sziasztok.
Kb 2 órával ezelőtt játszottam egy 4v4-et, win után a meccsértékelő képernyő már nem töltődött be, csak az üres ablak. Nem is izgatott nagyon, ki is léptem. Most újra játszottam volna, de a 4v4 gombom inaktív lett. Az összes többi megy, csak ez nem. Ez miféle meglepetés Blizzardéknál?
Másnál van/volt ilyen?
-
Alg
veterán
-
mikromanus
veterán
Így se lett volna gond. egy overseer hogy lásson + 1 queen a lárvák miatt (vagy kis javításra/gyógyításra), aztán onnan bukta protinak. Bár lehet szimplán 6 ling is megoldhatta volna, de azt lehet épp időben kiszúrta volna a pro-tí.
2v2-ben nekünk meg olyan esett 1-2napja, hogy proxy raxot dobott az egyik terran. A proti társa nem tudom mit csinálhatott, de az ő szeme se állt jól. Azt hiszem voidra akart menni, vagy immora, mert nagyon techelt. fal meg semmi. Elnyammogta a pár derítő lingem az egyik, majd másik munkásállományát, aztán onnan kevés gond volt. Azért az a 4-5 proxy barakk durván nézett ki a feljárónktól két marine hossznyira. Csak elég kavics nem maradt a gyártásukra. Ami volt az meg vagy siege tank tűzben, vagy kék lángtól halt a szikla túloldalán...
. -
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
ez a zerg meccse volt...roach waren, a prxy hatchez 1 queen, es gg....de sima speedlingel is verte volna.
de inkabb passzianszoznanak.....tenyleg fajt nezni. -
mikromanus
veterán
válasz
föccer
üzenetére
Ja tééényleg. Jól elbújt az az egyetlen darab. Később (kb 30 muta után) lett több is, de azért ennyi sok védelmet öröm nézni

Azért az a dt-s map derítés se volt rossz. Legalább csapatban mentek mindenhová, hogy véletlenül se hamar legyen meg az ellen ninjaexpje (ha van). Aranyosak voltak.
(azaz inkább tucatnyi muta után +4 perc múlva rakta a sporekat)
-
föccer
nagyúr
válasz
mikromanus
üzenetére
Spore volt a rámpa tetején.
üdv, föccer
-
whitezo88
nagyúr
[link]
vicces mikor az noobozik, aki nem deríti a saját bázisát, és 2 assimilatoron 8 probe van, és a rámpa aljától húsz méterre csinálja a cannon rusht...
-
BeLucZ
addikt
Megvettem a HOTS-t, ennek is eljött az ideje és kaptam ajándék posztert is, úgyhogy boldogság van
Kíváncsi vagyok, mire megyek a wolos beidegződéseimmel, gondolom nem sokra, de jó alapot képezhet. -
mikromanus
veterán
Lehet szimplán csak öregszel.
Ha könnyen vált, akkor elég erős gazdaságot és irdatlan tartalékot hagytál neki. Én meg azt hallottam, hogy a 3 base protoss kb azt csinál amit akar, mert olyan erős az eco-ja. És valóban az... Nem mintha én zerggel, vagy épp protossal az ilyemsit ki tudnám építeni, vagy ki tudnám érdemben használni. 2 bázis felett már sérülékeny vagyok nagyon. Meg kevés dologra tudok figyelni. Simán előfordul, hogy feltelik az anyag miközben az ellent sanyargatom a fronton. Ez addig nem gond, amíg az ellen seregét középkori fejlettségi szinten tudom tartani, de amikor elkezdenek egységeket sz*rni és böszme nagy deathballokkal, vagy dropokkal zsonglőrködnek, akkor nekem kb kampec. Persze néha azért szembe tudok állítani a mass marine hordával pár osztagnyi fullos ultrát és ilyenkor nagy a sivalkodás, de többnyire koppanás van.

edit: proti ellen meg a jó sok host is mulatságos. EGész addig, amíg keményebb deathballt nem dob össze. Pár colo és némi őrző-védő stalker, vayg egyéb egység horda mellett már szegény loctusok szépen olvadnak. Ha van szonár is, akkor hamarosan az ásókáknál is meleg lesz a helyzet...

-
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
jatek elmelet megy nekunk is
...storm jo ellene, de a ht lassu a muta gyors, archon nem rossz, de magic ball nelkul sokat nem er, draga, es sokara keszul el...phoenix...mass phoenixre menni meresz vallalkozas zerg ellen....blink stalkereket nagy tomegben eleg jol eszik, meghat muta melle jonnek a lingek
Nekem nem a mutak jelentik a fo gondot...szenvedek zerg ellen, mert baromi konnyen counter-el, es nagyon gyorsan lecsereli az armyt...a 20phonixel meg cseszhetem a ling+hydra+infestor sereg ellen... pl.persze mindennek megvan az ellenszere, de most nagyon erosnek erzem a zergeket....wolban konnyen vertem oket. most, hogy meg jatszok is 1v1-et viszonylag sokat (legalabbis a wolhoz kepest), a toss-terran ellen nem parazom, es partyban is vagyok (gyemantosok ellen is), zerget kotelezo tamadni, mert olyan gazdasagi elonyre tesz szert, hogy onnan meszeltek, de mostanaban a tamadast is fogja.
-
mikromanus
veterán
Hm. Még mindig problémásak a muták? Csak mert protossoknak van sok jó dolga ellene:
- storm
- archon
- mass blink stalker
Ha ez nem lenne elég, akkor még mindig ott van a mass phoenix. Sokkal nagyobb a lőtávolságuk és a sebességük is + menet közben lőnek. Úgy is kinyírják a mutákat, hogy azok érdemben lőtávolságra se jutnak. Mellesleg a hostok ellen is tökéletes. Ugyanúgy lebegnek mint a droneok, csak több az életük.
edit: mondjuk a terranok se panaszkodhatnak. A widow mine-jaik is elég stresszesek ha valaki mutázik.

-
mikromanus
veterán
Ohhohohóóóó! Az ilyen ellenfeleket imádom nagyon. Legalább annyi van már nálad, hogy amikor csipkelődik, akkor visszavonod a dolgozókat (ha nincs védelem, vagy lassabban ér oda), vagy mire észreveszed a rágcsálókat az utak mentén a bányából már nincs is melós? Az utóbbi viselkedésformát szeretem nagyon.
Meg azt is mikor van ugyan fal, de nyitva hagyja a supply bejárót valaki. Esetleg nincs fal és kitámad 100 marine-nal, otthon meg csak 2-3 készülő egység van, az is waypointtal az ellenséghez. Egyszer csak elfogy a gyártáshoz szükséges erőforrás. ilyenkor picit hisztis az ellen és megkisérel bántalmazni. Párszor iylenkor beleszaladtak 5-6 siege tank splash damage-ba, vagy tucatnyi helion kéklángjába. Jó a csapatmunka.
1v1-ben a hibák ugyanúgy megvannak az ellennél, csak sajna ott az irhámat nekem kell menteni. Base-trade esetén meg a terran nyer jó eséllyel.
-
oxox
addikt
en platina top, DPeti arany ligas 1v1-ben.
ketten Master topok vagyunk "siman" (ebben a szezonban ugyan meg nem, de csak azert mert mostanaban inaktiv a ph!ajtas). (en random 2v2, 3v3-ban is master vagyok.)1v1-ben sablon jatekok vannak legtobbszor...zerg ellen nem tudok mostanaban mit kezdeni, terran, toss-t viszont 70-80%-ban verem...ha kikapok akkor is valami olyan miatt, hogy trukkozok (pl. droppolni probalok, vagy cifrazni probalom, dupla exp, ahleyett, hogy siman legyalulnam az ellent).
2v2 -ben ha van ket-harom jo taktikatok, akkorsiman gyemantba kerulhetsz, ha ossze is tudtok jatszani, es meg mondjuk a map lehetosegeit is kihasznalhatok, akkor masterbe is kerulhettek. -
ÁdiBá
veterán
Jó nincs ebben semmi gáz.
Valamikor, valahogy el kell kezdeni.
Sok dologból lehet tanulni 1v1 nél ahogy figyeltem.
Szó szerint ez a csipegetős taktikákat használják sokan.
Egy két ellenséges egység bevetődik a dolgozókhoz.
Én általában 4v4 ben megcsináltam gyorsan a 200 as egységet és mentem mindenkin végig...
1v1ben meg nincs rá időm, mert molesztálnak folyamatosan!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nofi
addikt
-
mikromanus
veterán
Bezony. 1v1 picit stresszesebb. Deríteni kell, meg reagálni az ellenfeledre (nem csak amikor már a falat bontja). Megfelelően reagálni, meg kell tanulni védeni a rushokat. 2v2-ben azért ott a big brother (ally), aki kihúzhat a szószból egy-egy csúnya helyzetben. Ezért se erőltetem mostanában az "igazi" meccseket. Jó nekem a starteres arcok elkenése is 2v2-ben...

-
icons
addikt
Én is ezért nem játszom (meg mert a koliban 0,4Mbites net van
És inkább laggolok arcade-ban, meg 4v4ben (amihez nyilván nagyobb sávszélesség kell)), mert az ember teljesen magára van utalva, és néha én is mellékattintok, elrontok valamit. És akkor megy a levesbe az elmúlt X perc játéka (aminek persze meg van a szépsége, hisz ez fog jobb játékra sarkallni).
De ahhoz, hogy jobb játékos legyél úgy általánosságban, tényleg 1v1ezni kell (timing gyakorlás, micro, macro is igazán ott számít)BTW Husky 1v1ben Master lett
(ami azért durva, mert a Ladder Anxiety előtt még csak arany-nak hitte magát.) -
ÁdiBá
veterán
Elkezdtem kicsit gyúrni 1v1-re.
Soha nem játszottam 1v1-et. Mindig csapatost...
Hozzá szoktam ahhoz hogy ha valamit elszarok csapattársam tud segíteni.Folyamatosan szopok 1v1 ben pedig még csak ezüstben vagyok!
Kész vicc...
Van mit még gyakorolni...
Teljesen máshogy kell gémelni ott mint csapatosban.
Csapatosban Mester vagyok, 1v1 ben meg ezüst?!
LOOL -
icons
addikt
válasz
Ghoosty
üzenetére
Pedig az angoloknak olyan "imba" szavaik vannak a királyra.. (cool, awesome, mind blowing, stb)
Utánaolvasván is kiderül, hogy tényleg használják, az "annyira jó, hogy imba" értelemben. Mindenesetre sosem kedveltem az olyan netes szlenget, aminek semmi értelme
(amikor egy olyan kifejezésre, amelyikre vannak megfelelő szavak, egy olyat használnak, ami már jelent valamit, az inkább csak a nyelv leegyszerűsítése, nem pedig a "színesítése")(#39910) kabalthenbk
én, amikor még jó régen SA:MPztem, ott hallottam először, hogy GG, és végig azt hittem, h gratgrat-ot jelent
Azóta már mindennek utánanézek/kérdezek inkább
-
icons
addikt
válasz
neato3loco
üzenetére
Én a furcsa dolgokra azt, hogy "hűtő", az "elég"re azt, hogy "szép napunk van, nem?", a "dolog"ra,hogy "rottweiler", a "merthogy"ra azt, hogy "Kazahsztán", a "semmi értelme"t pedig általában általában lerendezem egy "$" jellel.
Ez szép napunk van, nem hűtő rottweiler, Kazahsztán $.
A LoL egyébként király rottweiler, de most komolyan azt akarod nekem mondani, hogy ott az emberek a nem csak az imba dolgokra használják az imba szót? Lehet nem fogok neked hinni

-
zuzu000
őstag
válasz
neato3loco
üzenetére
Ezt itt ne hangoztasd..
-
Winner_hun
félisten
Most vettem észre hogy amit anno nehezteltem az eredményjelzőnél amit kiír a rendszer hogy a meccsen jobb voltam-e az átlagnál, (na ez aztán magyar lett..) szóval ott a probe gyártásnál a kevesebbre adott eddig csillagot. Na most már a többre ad.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Eddig sajnos többször nekem kellemetlen, nem az ellennek.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez a kezdés se rossz. Az a két zealot, egy stalker + MC korai push elég kellemetlen ám.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Hehe, nem rajtam múlik

Amúgy direkt nem FFE-vel nyitok.. így az időben falazás még nem tökéletes^^
-
Winner_hun
félisten
válasz
neato3loco
üzenetére
Melyik?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Hálózati / IP kamera
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingatlanos topic!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, bár nem garantálom, hogy sokat fogok beszélni
más esély nincs.