Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
PvZ napot tartasz?

-
icons
addikt
válasz
neato3loco
üzenetére
Hogy lehet az ellenfél imbalanced?

Egyszer jó, egyszer rossz teljesítményt mutat a játék során? -
neato3loco
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
franko volt az elobbi zerg meccsed.. eleg imba enemyt kaptal!
-
Winner_hun
félisten
-
AlyArkhon
őstag
Stephano egy időre [elbúcsúzik] sc2-től . SOkat néztem a streamjét , csak annyit tudok mondani hogy kár.. Egyébként igaza van, a suli fontosabb .

-
용 Bob
senior tag
Nézem mostanában a WCS meccseket és teljesen mindegy, hogy melyik földrészen játszanak, a TvZ-ből teljesen kihalt a tank. So sad...
-
Tuco Ramirez
őstag
Mindenképpen az az elsődleges célpont, nem csak a gyógyítás miatt, hanem mert felkapni a hellbatokat és boostal átröppenni a naturalra és ott ugyanakkora felfordulást okozni csak pillanatok műve.
zuzu000: Ilyentájt még esélytelen a családi elfoglaltságok miatt, csak késő este szoktam játszani.
-
Ghoosty
őstag
Én ha változtatnék rajta, akkor 25% extra sebzés szenvedjen el, mikor gyorsan megy.
-
Alg
veterán
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Medevacet kell leszedni, mert annyi élete van a szemeteknek hogy gyógyítással öröké tart kinyírni (főleg ha nincs roach-od, csak ling-queen-spine)
-
zuzu000
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Fent vagyok, gondolod nyomhatjuk ^^
-
Eyesis
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
azt hittem helliont mondtal

-
BeLucZ
addikt
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
1 biztos, a boostos medivec új kapukat nyitott a játék történetében szerintem, nagyon OP, remélem nem fogják nerfelni, sőt még buffot neki, legyen még gyorsabb, nagyon kedvelem

-
Eyesis
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
micsoda, had lődözze a droneokat, legjobb ha nem csinálsz velük semmit, hogy egyszerre max 2-3 haljon, aztán sddddddddddddddd és mindenki boldog

-
szilva01
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
f10 aztán n

-
Eyesis
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Ha nagyon nyerni akarsz, és nem szereted a bustot, akkor ki kell valahogy bírni 3-4 base hive-ig... Aztán ultra. De amúgy zergnél belefér az is, hogy rakod a spirét -> turretek thor, rakod a gs-t -> vikingek de te ultrakat hozol... arra figyelni kell, hogy legyenek elasott banelingjeid (ha sok wm jon csatazni)
és ha már megvolt a baj, ilyen kis sotet piszkokat ha látsz, akkor egy ling kiszalad begyűjti, aztn megint és megint... aztan megolheted őket.. mindenképp pofátlan exepelések kellenek. és mindig legyél 60-70 drone között.. ennyi a titok... -
oxox
addikt
válasz
nepszter1
üzenetére
en meg tosskent jelenleg zerg ellen vagyok keptelen jatszani...mit ad platinaba tegnap? (pedig vegre megint szep sorozatom volt 12w 2l ) elsonek egy gyemant zerget, majd rogton miutan elvert egy mastert....mostanaban toss/terran ellen jol megy, zerg ellen meg fogalmam nincs kb.
viszont tegnap volt egy faja blink 4gate vs 3gate robo jatekom (Alyr, Formaster latta) ....cudar volt az eleje, kb 3x canceleztem az expem, mire megjelent egy 3x akkora sereggel mint az enyem, mothership ramnyomta a lassitast, de az idiotaja hatrafele blinkelgetett (imo elriasztotta), mothership ment a levesbe (innen nem volt lehetosege felblinkelni) ...forcefield powa!

kiexpeltem 4.-re vegre sikerult, kozben 5-re vertem a szedoit egy droppal (+ a nexusa is oda lett...igaz expje pont kesz lett)...kozben O meg leszedte az expem
...ill. csak fel akart jonni...sikerult is neki, dehat nem a veletlen muve volt...olyan szepen rablinkelt a zea+imo+colo seregre, hogy orom volt nezni.A 30sok Vs 5 szedo eldontotte a kerdest...

expeltem azert meg boszen, mert azt csak kesobb lattam, hogy ennyire lecsapkodtam a szedoit...vedekezni kellett drop kozben, omeg nem foglalkozott a probe under attack jelzesevel
... -
nepszter1
addikt
de jó ezüst be 1v1-be platinát kapok ez micsoda?
-
mikromanus
veterán
válasz
Visormail
üzenetére
Amíg egy helyen támadnak, addig leversz mindenkit (kivéve mikor túlexpelnek és nagyobb a gyártókapacitásuk). Ha már több oldalról aljaskodnak, akkor vannak problémák. Mondjuk nekem is. Mindketten csak egy irányba tudunk koncentrálni. vagy kettő,. De háromra tuti nem. Jó is ez az elméletbeni "papírliga". Ritka a többfrontos harc.

-
Visormail
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Nem, a fejlődést mélyen elutasítom, én a noob leauge-ben vagyok
Ezért vagyunk jó páros, egymás ellentétei így nem tudnak eligazodni rajtunk az ellenfelek és idegileg összeomlanak. -
Formaster
addikt
válasz
föccer
üzenetére
Nem érteném félre, csak senki nem neked mondta a témát (és most te ne érts félre). Pont a ph-s - sc-s közösség összehúzása lenne a lényeg, de ilyen kommentekkel semmiképp sem a group-ot reklámozod.
Jó kezdeményezés mind a group, mind a channel és inkább azt kéne hangoztatnunk, hogy van egy saját helyünk, ahol könnyen összerözzenhetnek a topiclakók. Ha neked felesleges, akkor ... de vagyunk páran akik nem akarunk friend listezni vagy karakter kódokat addolni egy game-hez egy ph-arccal, vagy csak 1 instant chathez.
-
zuzu000
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Gondolod gyakorolhatunk TvZ-t. Terrannal nem vagyok valami jó ^^
AmOkk#724
-
Formaster
addikt
válasz
föccer
üzenetére
Nem értem miért ellenzed ennyire a phcraft channelt és a ph group-ot, de bármikor feljön ez a téma, mindig azt hajtod, hogy neked mindenki fent van és itt kell játékot szervezni. Sokkal kötetlenebb egy channel-en haverkodni, mint innen felvenni mindenkit listbe. Én nem is veszek fel mindenkit, mert már most sem tudom ki kicsoda a friend listemen.
És a channel nem csak a játékszervezésről szól. Instant chat, főleg ha valaki nem akarja a hun1-ben és társaiban nézni a gyalázatos trollok szövegelését.
-
mikromanus
veterán
válasz
Visormail
üzenetére
Azért a barakk égetés kék lánggal meg az épületbontás nagy ráérősen helionnal amit néha elnyomsz picit már megalázó. Igazán kifejleszthetnéd a Hellbat módot is az ilyen bulikra. Az sokkal OP-abb. Már ha épp nem stim marinék lőnek 4 (vagy 5?) egységnyi távolságból. Zerg ellen sem rossz. Mondjuk a te stílusod inkább arccal levesz-frontálisan betámad - betöri az ajtót - átgázol mindenen és nem a dropokkal sunnyogás.

edit: azért az a masszív reaper-marauder-banshee horda ugyanabban az utolsó játékban nulla légelhárítással is jó volt nagyon

-
icons
addikt
Ha a 10pool, 4ray-re gondolsz, akkor valahol arany-platina környékén.
De azt hiszem, félreértettél... nem azzal dicsekedtem, hogy mennyire jó taktikánk van. A lényeg az volt, hogy 2v2ben egy "jó" timing cheese-t nehéz védeni, és alacsonyabb ligákban szinte biztos win (és nem is kell hozzá semmi skill)Konkrétan erre válaszoltam: "2v2-ben talán bevédsz egy rusht, de sok vs sokban esélytelen."
Most olvasom tovább a hszeket (megint vagy 30 van...), és igen, platina vagy azalatt voltunk, azért működhetett. De tiszta vicc, hogy ezzel a faék taktikával lehet nyerni arany környékén... (-> nem nagyon scoutolnak. 4v4ben fehér holló ismertéségi szintjén van a scout, egyszerűen elképesztő
) -
Visormail
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Jelen, vigyázzál ha emlegetsz megjelenek
(HUNMadRacer hellion fetisiszta starterhuszár, civilben piromániás) Hát igen az továbbra is megunhatatlan amikor az ellenfelek felkiáltanak hogy "áá zerg akkor mass marine", én meg kék lánggal elfüstölöm őket, nem tehetek róla mikor éget a vágy elragad a hév.Na de ez a tegnapi utolsó eset tényleg durva, pár perc játék után mielőtt elindulna a reapereivel rusholni, rámszkennel egyet és látja hogy ott van a mineralomba egy bunker, még 2mp mire felfogja majd ragequit
Hát nem mondom helyre kis brandnewshiny bunker volt, de azt nem gondoltam hogy egy level 90 random ellenfélnek ez ekkora lelki törést fog okozni. -
BeLucZ
addikt
4 v 4 ben szar, mert ha 4 en bepusholnak 1 embert és nem jön a segítség akkor ott tutira vége van, ha csak nem készült jó pár siegel és nagyon gyors és nem hoznak légit
de 1 ember tutira mindig hoz voidot 
-
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
korai pushok fogasa terrannal -bunker, toss-al gateway cancel es forge helyette...ha olyan 2v2 map van ahol nem egy platformon vagytok, ott cifrabb lehet foleg zergkent.
-
BeLucZ
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
hát ha derítik és direkt rákészülnek akkor könnyen fogható, pár banessal vagy 2 tank is elég, igazából 120 féle képpen fogható
-
-
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
azert kerdeztem, mert a 10pool+mass marine kb platinaig mukodik, ott vagy afelett csemege...
-
mikromanus
veterán
Én csak starteres mapokon haverral (meg néha elaljasult állapotban random társsal) customban nyomulok. Többnyire szeretem a 10 poolt. Az épp jó 14 poolomra. Meg a derító droneom mindig bemegy a mineral line mögé és spine cravler lesz ilyenkor ha eljön az idő. Öt alkalomból négyszer ezen már elvéreznek. A négyből kétszer észre se veszik, kétszer meg ott tolonganak az egy dronenyi résnél és nem férnek az épülő cravlerhez. Volt, hogy 6 poolnál is benyelte a zerg. Mondjuk ez többnyire nem diamond szint semelyik félnél.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg azt is bírtam, hogy 2 terran mass marine pushra gyúr, erre betelepültem a mellettük levő távolabbi expre (High orbit map). Kb 4k kavics és 2k gáz már lejött (+ az épületek és a droneok) mire felfedezték és leszedték az expet. Simán elkezdte előtte mellém építeni a saját expjét az egyik. Azt meg megették a lingek. Eszembe nem jutott, hogy nem veszi észre még ekkor sem a turpisságot. Ezután még 5 percet élt ezen a védhetetlen helyen az expem.

-
mikromanus
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Írtál valami szöveget is? Pl annyit, hogy "PH"?
Csak mert amiben semmi üzenet és hirtelen nem tudom hova tenni azt én elnapolom, majd ha később se ugrik be, akkor törlöm. Valami támpont hasznos. Lehet más is hasonlóan jár el... Persze ha azonos az userneved mint az itteni, akkor jó esélylel beugrana. Merőben elméleti jelleggel
-
Formaster
addikt
-
Eyesis
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem érezted az iróniát?

-
Eyesis
őstag
válasz
Formaster
üzenetére
benne lennék, ha nem melóznék
szóval ha esti programnak is jó, akkor hajrá 
amúgy NA ladder-en
tvP=69% (ez többnyire 111, meginduláskor expelek, és váltok marin maruderre, ha kell
)
tvT=44% (vagy tank marin medi, vagy wm vagy hellion drop, vagy 2 proxy reaper, vagy tank viking thor)
tvZ=50% (itt kb egy BO-m van, ami nagyonjából ütőképes ha még hive előtt érek oda..) -
Formaster
addikt
-
-
Formaster
addikt
Ahaa, hogy Te voltál az?
A váltáskor sokan elfelejtették, én is csak néha nézek be. De jó lenne ha visszaszoknánk!!!Vagy a másik gyülekező a phCraft channelen van. De mostanában azt is hanyagolják ... Aki akar teamelni, funolni, 1v1-ezni, az gyülekezzen a megjelölt helyeken. 5 körül remélem már itthon leszek és izzítom a klaviatúrát
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Eyesis
őstag
nem egyszerű az NA ladder sem... közel negyven 1v1 után #7 platinum vagyok...
Zerg ellen itt sem tudok nyerni, protoss ellen meg csak nagyon nehezen és kb 50%ban...
tvt szinte nincs is... -
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
csak customben van drop gomb, ladderban kiesik ... Wiating for servernél visszamehetsz, de ha kifagysz akkor nem.
-
mikromanus
veterán
Várakozik egy percet és kiszavazható. 2v2-ben 2 szavazat kell, 1v1-ben 1. Ladderban szerinted vár az ellenfél?

Amúgy nekem még nem volt olyan, hogy visszatért volna. A lagolgatósból esetleg, de ha Waiting for server van, akkor azt lehet temetni. Vagy onnan volt aki visszatért a játékba egyszer is? -
nofi
addikt
2v2-be kifagyás után jól gondolom, hogy semmi esélyem visszatérni?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
neato3loco
üzenetére
Köszönöm!

-
rt06
veterán
rovid idore leallt a ts szerver, 1-2 oran belul ujbol menni fog
-
icons
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Kezdem azzal, hogy én mostanában csak 4v4et és Arcade-ot tolok. És majdnem teljesen egyetértek veled

2v2 szerintem lehet skilles. Bár ott is igaz, hogy a rush általában bejön (haverommal kipróbáltuk, hogy én mindig 10poolozok, ő mindig 4raxezik. Egymás után 5öt lehoztunk
), de ott tényleg fontos, hogy mit csinálsz. Volt, amikor egyedül le tudta valamelikőnk hozni, de elég ritka.
Viszont 3v3, 4v4 inkább csak fun, ha nem összeszokott csapattal mész. Azt nem mondanám, hogy skilltelen, mert a GMek valahogy ott is felkerülnek Master-be, a bronz játékosok pedig ott is max aranyig jutnak. Tehát mindenképpen van összefüggés a tudás és a besorolás között, de messze nem olyan egyértelmű, mint 1v1ben.A micro, macro úgy van, ahogy írtad (liquipedia szerint).
(#39810) ÁdiBá
Graula!!! Nagyon tetszetős csillag! Tényleg nem használsz hotkey-eket, vagy csak félreértettelek?
Én is még gyémántban raboskodom, de általában pontszámban 1., 2. helyen végzek, úgyhogy remélem feldob mesterbe nemsokára
-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Minden igaz amit elmondtál. A sokVsok-nak úgy van értelme, ha egy jól összeszokott csapat, jó taktikákkal vág neki, úgy hogy minden mapra jut néhány nyertes taktika. De ez inkább csak fun kérdése.
Ami tény, hogy én 1500 game után többet fejlődtem 100 1v1-winnel, mint az addigi összes sokVsok-al.
-
mikromanus
veterán
Tudom ezzel sokan nem értenek egyet és virtuálsi lefejezés jár ilyesmiért, mégis az a véleményem, hogy a 4v4 (és a 3v3) komolytalan skill és stratégiai szempontból. Túl nagy a véeltlen factor. 1v1 és tán 2v2-ben talán bevédsz egy rusht, de sok vs sokban esélytelen. Persze végeredményben a rush vagy bejön vagy nem. Meg ahol szűk a feljáró ás közös a 4 bázis ott esélyes a falazás, de minden map ilyen? Valamiért nincs versenyeken ilyesmi. 2v2-t egyszer láttam, de az is elenyésző számban képviselteti magát bármilyen versenyen. Gondolom nem véletlen.
Amúgy micro-macro témához. Kb így van, ugyi?
micro = egységkontroll
macro = "hátország" (gazdaság/erőforrás utánpótlás, megfelelő gyártókapacitás biztosítása, esetleg a techelés is ebben van) -
icons
addikt
Diamondban vagy 4v4ben és nem használsz hotkey-eket? (ez szinte hihetetlen. Nem is, ez konkrétan hihetetlen
)micronak hívják azt, hogy hogyan menedzseled (irányítod, használod a képességeiket, stb) az egységeket, nem csak A-moveolsz, esetleg bekeríted az ellenfelet, stb.
macro gyakorlatilag minden mást (ahogy föccer is írta): nyersanyaggyűjtés, ennek megfelelő elköltése (gazdaság, harci egységek vagy fejlesztések), illetve food (öö...supply... populáció
).Az ideális dolgozó szám egyébként mineralpatchenként 16 és 24 között mozog (+6gáz). 16tal éred el a legmagasabb kitermelés/dolgozó arányt, 24 felett pedig már alig van különbség.
A legfontosabb talán az, hogy lehetőleg mindent hotkey-ről csinálj (a fejlesztőépületeket nem szokták, de a fejlesztéseket már igen, de ezek mind csak megszokás kérdése
). A többit úgyis tudod: megfelelő gazdaság, jó egység-öszeállítás (habár ez 4v4ben elég nehéz: )), lehetőleg együtt támadj, stb. Szépen lassan feljebb fogsz kerülni remélhetőleg. -
용 Bob
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Új kedvencem az oracle

-
execute93
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- Projektor topic
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Apple asztali gépek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- GYÖNYÖRŰ iPhone 17 Pro Max 2TB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...

(a legdurvább volt mikor már az enemy munkások alatt folyt a creep