Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz nyunyu #5053 üzenetére

Megcsináltam így, működik is szépen, aktívak az indexelések is.

Viszont így már nem tudom ugye duplikálni a rekordokat, mert a másik táblában (ahol a rekordokhoz tartozó kategóriák vannak tárolva) már nem lehet olyan könnyen.
    Szóval most egyelőre 159 rekord van.

És amiért most írok:
    Összehasonlításként futtatom a régi lekérdezést (LIKE '%category%' stb.) és az új lekérdezést (JOIN).

És az a régi:
    - egyrészt dupla olyan gyors (sőt, 0.0112 vs 0.0266 seconds),
    - másrészt az Explain szerint csak a szükséges 4 rekordot ellenőrzi/használja (rows: 4) az indexelés miatt (a 159 helyett).

Hogy van ez akkor?
    A sebesség talán most még az alacsony rekord szám miatt lehet, később, sokkal több elemnél ez talán majd fordul?
    Viszont Ti is azt írtátok, és én is azt találtam, hogy ha a LIKE operátor %sztring formában van használva, akkor a teljes táblát használja.
    Itt akkor rows: 4 helyett nem rows: 159-nek kellene lennie?

Bocsánat a sok kérdésért, de ha már így alakult, hogy saját kezüleg kell csinálnom, szeretném érteni a miérteket. És köszönöm, ha válaszoltok, tanácsot adtok.
    (És továbbra is szívesen fizetnék a segítségért, a mostani struktúra átnézéséért, módosítására javaslatért, tanácsokért stb., csak hogy biztos lehessek az erős és stabil alapban.)

Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák