Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Megcsináltam így, működik is szépen, aktívak az indexelések is.
Viszont így már nem tudom ugye duplikálni a rekordokat, mert a másik táblában (ahol a rekordokhoz tartozó kategóriák vannak tárolva) már nem lehet olyan könnyen.
Szóval most egyelőre 159 rekord van.És amiért most írok:
Összehasonlításként futtatom a régi lekérdezést (LIKE '%category%'stb.) és az új lekérdezést (JOIN).És az a régi:
- egyrészt dupla olyan gyors (sőt, 0.0112 vs 0.0266 seconds),
- másrészt az Explain szerint csak a szükséges 4 rekordot ellenőrzi/használja (rows: 4) az indexelés miatt (a 159 helyett).Hogy van ez akkor?
A sebesség talán most még az alacsony rekord szám miatt lehet, később, sokkal több elemnél ez talán majd fordul?
Viszont Ti is azt írtátok, és én is azt találtam, hogy ha a LIKE operátor %sztring formában van használva, akkor a teljes táblát használja.
Itt akkor rows: 4 helyett nem rows: 159-nek kellene lennie?Bocsánat a sok kérdésért, de ha már így alakult, hogy saját kezüleg kell csinálnom, szeretném érteni a miérteket. És köszönöm, ha válaszoltok, tanácsot adtok.
(És továbbra is szívesen fizetnék a segítségért, a mostani struktúra átnézéséért, módosítására javaslatért, tanácsokért stb., csak hogy biztos lehessek az erős és stabil alapban.)Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Automata kávégépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 3 GPS + Cellular 49mm Natural Titanium Case with Blue/Bright Blue Trail Loop - M/L
- ÚJ !! Apple MacBook Pro 14" M5 10 CPU / 10 GPU / 16 GB RAM / 512GB - 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Huawei Mateview 34 Standard (3440x1440 165Hz) ultrawide monitor
- Gen 4.0 vertikális VGA bovid
- Riser 20cm gen 4.0 16x
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro Silver 128GB használt szép állapot 95% akku 6 hónap garancia
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest