Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GreenIT

tag

válasz Ispy #3875 üzenetére

Mindenkinek koszonom a reagalasokat, egyben valaszolok:

1. Nem vagyok programozo, csak egy onkentes segito, akinek annyi a feladata, hogy mukodokepes gepet adjon at a tanaroknak.

2. Eeeeegen, anno nekem is acces2k-t tanitottak, mert abban lehetett gyorsan osszekattintgatni a kapcsolatokat.
    Szerintem egyedul az a resze tartotta eletben - ha lett volna mysql-hez az access-ben levo grafikus megjeleniteshez hasonlo, azonnal a mennybe ment volna.

A tanarok reszerol is az volt az igeny, hogy parancssorbol es editorokkal dolgoznak, de legyen mellette valami "grafikus megjelenites".
    Ezert jott a xampp, abbol csak a mysql 5.39 server es 5.0 kliens megy apache 2.4 alatt (a tobbi program letiltva).
    Tehat mysql 5-ben tudnak programozni es php 5.4 parancsokat hasznalni.
    A phpmyadmin 4.2 pedig lehetoseget ad latni "grafikusan" az adatbazisok tablait, szerkezetet, es 25 soronkent listazni egy-egy tabla tartalmat.

3. A gepek beuzemelve, egyedul azert nem tudom oket kiadni a kezembol, mert nem tudom letrehozni az indulo tablakat, amelyeknek nemcsak azonosaknak kell lenniuk, de importalni kell tudniuk csv-bol.

Koszonom a tippet, akkor phpmyadmin parancssorbol megprobalom, az "auto increment" hianyzik a "grafikus" phpmyadmin-os lehetosegek kozul.

Az se lenne rossz, ha a csv fajlbol importalas parancssorbol menne, mert tanulok legalabb megtanulnak a gepeles elonyeit a kattintgatasos marhasagokkal szemben, plane, amikor kiderul, hogy a kattintgatasos megoldas erosen butit a parancssoros lehetosegekhez kepest.;)

4. (csak info gyanant) A tanuloknak notepadplus-ben kell majd dolgozniuk, ezugyben is szamitok par visszajelzesre a tanaroktol, mert Visual Studio vagy Atom volt az eredeti elvaras, de azok mar eleve nem xp-re keszultek.;)

Új hozzászólás Aktív témák