Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
GreenIT #3879 üzenetére
Valamelyik régebbi, XPre még feltelepíthető SQL Server Express?
Ahogy nézem a 2008 R2 SP2 még felmenne, 2012 már nem.Azokban lévő SQL Server Management Studio GUIja nem sokban különbözött a Visual Studiotól.
-
martonx
veterán
válasz
GreenIT #3879 üzenetére
Szia, azokra a régi szar gépekre csak azért xampp-t felrakni, hogy legyen phpmyadmin rajtuk, elég overkill.
A MySql-nek van ám hivatalos GUI-ja is http://www.oldapps.com/mysql-gui-tools.php?system=Windows_XP
Emellé felraksz egy XP-n latest MySql-t és máris egy csomó szívástól megkímélted magad. -
válasz
GreenIT #3879 üzenetére
mysql home\binbőlmysql -u UserName -p YourDatabaseName < SomeShit.csv
?
jó ez mondjuk csv-vel nem megy, mert nem tudja, melyik táblába kell felrakni, csak ha .sql az export.
de ha tudnak programozni mysqlben, akkor ez egy feladat nekik. a fenti paranccsal kapnak egy parancsssoros klienst, onnantól pedig load data statementet kell tudniuk használni hozzá. -
válasz
GreenIT #3871 üzenetére
a myphpadmint felejtsük el sql oktatásra. az arra való, hogy azt a weboldalt, amit phpben létrehozol, meg tudd hajtani egy adatbázisból származó adatokkal.
ha én tanítanék offline adatbáziskezelést, akkor fognék egy mysql szervert (ha abból van ingyenes, és ami fut xp-n), létrehoznék rajta egy adatbázist, azt feltölteném sa szükséges sémákkal, táblákkal, értékekkel, róla egy backupot, és utána ezt a backupot restoreolnám az összes oktatógépen. és akkor mindenkinél ugyanaz van. ez esetben szükséges egy sql kliens is, amivel hozzá tudsz kapcsolódni az adatbázishoz. ízlés szerint tudsz válogatni, nagyon jó ingyenesek vannak. a hardcore sqlesek a toadra esküsznek, én személy szerint a dbeavert szeretem, de ennél mondjuk pont macerás a csv import (egy virtuális db-t kell neki felkonfigurálni hozzá).
2, ezt az oracle alapból egy rowid nevű pszeudocolumn-nal támogatja külön kérés nélkül.
mysqlnél meg mondjuk létrehozol egy primary key-t az táblához, auto incrementtel. mondjuk így:CREATE TABLE Persons (
ID int NOT NULL AUTO_INCREMENT,
LastName varchar(255) NOT NULL,
FirstName varchar(255),
Age int,
PRIMARY KEY (ID)
);afaik excel már képes közvetlen db-be exportolni, de még soha nem próbáltam ki, hogy ezt hogy is teszi.
-
martonx
veterán
válasz
GreenIT #3810 üzenetére
Amit leírtál az nem magyar vs külföldi, bejáratott technológiák vs újak, Linux vs Windows kérdése hanem jó fejlesztők kérdése.
Pláne ahogy írtad, a gond valószínűleg az előző társasággal se az volt, és erre utaltam én is az előző hsz-emben, hogy milyen technológiákra szavaztak, magyarok voltak-e vagy sem, hanem hogy hülyék voltak, nem dolgoztak, érteni se nagyon értettek hozzá, csak a zsebüket tömték. -
martonx
veterán
válasz
GreenIT #3800 üzenetére
Félre ne érts, nem vagyok Oracle fan (akkor már inkább MS SQL Server...), de ez az azt mondták dolog azért nagyon nem így megy. Egyáltalán mit kellett tárolni, mit kellett lekérdezni, milyen szerver architektúrában gondolkoztak és így tovább. Hiszem, hogy akik ilyet, csak így egyszerűen kijelentenek, egyszerűen nem értenek hozzá.
Én is láttam olyan projektet, ahol azért cserélték le a MySql-t (na jó a MySql valóban nem az SQL technológia csúcsa) MongoDB-re, mert olvastak blogokat, meg teszteket, hogy az mennyivel gyorsabb, aztán kiderült, hogy amikor adatot kellett lekérdezni, akkor pont ugyanolyan szarban voltak vele
Végül az én csapatom oldotta meg a gondot MS SQL Serverrel újra írva az egészet. Esetemben se az MS SQL volt önmagában a megoldás, hanem a normálisan megírt backend.Nyilván van amiben egy NoSql jobb (mint mondtam mi is használjuk, ha a szükség úgy hozza, pl. log adatok beleömlesztésére, tracking pixelek adatainak beleömlesztésére, redist distributed cache-nek stb...), csak az ilyen nagy kijelentéseken akadok fenn, hogy ez szar, az meg a jövő, miközben érződik, hogy akik ezeket a kijelentéseket teszik, rohadtul nem értenek hozzá.
-
bpx
őstag
válasz
GreenIT #3800 üzenetére
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy az Oracle csak sokkal több pénzért tudná ezt, amit már egyre több helyen nem akarnak megfizetni, jogosan.
Kíváncsi vagyok medig tarthatják még a mostani árazást és üzletpolitikájukat.
Az infrastuktúra még elfogadható, de a support és az általuk szállított alkalmazás színvonala ezért a pénzért gyalázatos. -
Tanisz
senior tag
válasz
GreenIT #3791 üzenetére
Jó dolog a NoSQL, de nem feltétlen és nem minden esetben tudja (vagy érdemes rá) kiváltani az SQL-t.
Annyira nagy tapasztalatom nincs benne a legalábbis a NoSQL-ek terén, főként MongoDB-t használtam eddig, azt meg ugye dokumentumok tárolására a legérdemesebb használni, de lehet bármire, amire akarod.Ismerni és használni tudni érdemes a NoSQL-t, valamint hogy milyen lehetőségeket ad, de hogy az 1-1-ben kiváltani velük az SQL-t háááát.......
Akinek van Redis tapasztalat esetleg írjon már pár sort róla.
Ahogy láttam vannak külön függvényei a GIS-hez is, ezért keltette fel az érdeklődésem
Bár találtam egy ilyet , meg ilyet -
martonx
veterán
válasz
GreenIT #3796 üzenetére
Hinnye, ehhez a céghez se mennék el dolgozni, ha ilyen f****ságokat beszélnek már egy állásinterjún is
A Redis persze tök jó dolog, mondjuk distributed cache-ként használva, és vannak olyan microservice-ink amik alá tényleg elég egy nosql (AWS DynamoDB szevasz) adatbázisnak 2-3 táblával, no de a világ azért nem csak fekete és fehér, nem véletlenül létezik még az Oracle, MS SQL, MySQL, PostgreSql és társaik. -
martonx
veterán
válasz
GreenIT #3496 üzenetére
Szia,
Szerintem nem csak ezek a lehetőségeid vannak. Ráadásul az adatbázis struktúra miért kellene, hogy bármennyire is befolyásolja az adatrögzítést?
A kettőnek nagyon kevés köze van egymáshoz
Válassz olyan adat struktúrát, amilyet csak akarsz, az semmiben nem fogja befolyásolni az adatrögzítést.
Mivel a pontos feladatot nem ismerjük (nem is akarjuk megismerni a fent említett okok miatt), így ennél konkrétabb választ úgy sem fogsz tudni kapni. -
martonx
veterán
válasz
GreenIT #3485 üzenetére
"A problema lenyege az, hogy ha van egy elvaras, hogy egy tablaba kell felvenni nehany adatot, de kiderul, hogy az adatok egy resze tobb mas adattol fugg, akkor mi legyen az eljaras?
Legyinteni, hogy ha nektek ez kell, akkor legyen, vagy megprobalni egy jo megoldast kitalalni es meggyozni a feladatot adot, hogy van jobb megoldas?"Egyre kevésbé értelek. Eddig ezért sem szóltam hozzá a "kérdéseidhez". Életvezetési tanácsokat vársz itt az SQL topikban, vagy önmenedzselési tanácsokat, vagy szakmai tanácsokat konkrét szakmai kérdésekre? Mert nagyon nem mindegy. Ha beküldesz egy SQL fiddle-el megtámogatott query-t, hogy mit és hogyan kellene, abban simán segítünk. De az ilyen szintű kérdésekre, hogy vajon hogyan tároljam a ki tudja milyen adatot, mégis mit vársz tőlünk? A feladatot sem ismerjük, de valószínűleg a megismeréséhez is több óra kellene, ami simán meghaladja egy jószolgálati alapokon nyugvó topik segítőkészségének a határát.
Életvezetési problémák megoldásához meg biztos, hogy nem ez a megfelelő topik, noha off-ban akár tudunk ez irányban is tanácsokat adni, de minek ide szemetelni? -
Ispy
nagyúr
válasz
GreenIT #3485 üzenetére
Igen, és a fórum szó értelmezésével is sokszor vannak gondok.
A problema lenyege az, hogy ha van egy elvaras, hogy egy tablaba kell felvenni nehany adatot, de kiderul, hogy az adatok egy resze tobb mas adattol fugg, akkor mi legyen az eljaras?
Nos, erre aki akart volna választ írni már megtette volna. Csak az a baj, hogy ez egy külön szakma és ezt nem lehet 3 sornyi leírással megválaszolni, ezért emberek pénz szoktak kérni. Lehet ezen hőbörögni, hogy a sok szemét fórumozó nem akar segíteni, ja de várjál csak, miért is tenné? Nem fog neked senki tanfolyamot tartani itt adatbázis építésből, mert nem is lehetne.
Kezd el, csináljál valamit és amikor készen vagy, akkor tárd a nyilvánosság elé, és akkor fogsz rá kapni érdemi reagálást, hogy jó-e vagy sem, vagy hol és mit lenne érdemes változtatni.
Hogyan gondolkozzak, hogy adatrogzitesre, adattarolasra es lekerdezesre egyarant jo megoldashoz jussak?
Első körben olvasd el ezt:
OLAP vs. OLTP -
válasz
GreenIT #3481 üzenetére
Nekem nincsenek ügyfeleim, egy nagy cégnél vagyok salaryman és sosem találkozom ügyfelekkel (munkaügyben legalább is). Itt csak jóérzésből (és tanulási szándékkal) osztom és kapom az észt.
Senkit nem akarok elhappolni és sosem kértem pénzt segítségért.Másrészt - a CRM egy jól fizető és meglehetősen zárt üzleti szegmens. Senki nem fog ingyen fejleszteni egy viszonlag bonyolult (és fiztős verzióban amúgy jól jövedelemező) üzleti rendszert. Ez nem egy middleware, amire lehet üzleti logikát építeni és jól keresni a fejlesztéssel, tanácsadással - neked valami kulcsrakész ingenyes szolgáltatás kell. Ezt pedig (vagy vcalószínűség szerint) nem fogod megkapni.
De ezeket nézd meg - és válogass: [link]
És bár úgy írja, van ingyen ebéd - valójában nincs:
- Fizetős szoftver Free Tier változata: korlátozva van a felhasználók, ügyfelek, lekérdezések, üzleti logika, stb.
- Open Source: neked kell telepíteni, konfigurálni, karban tartani -
Ispy
nagyúr
válasz
GreenIT #3481 üzenetére
Nézd, ez egy ingyenes fórum. Nem azért van, hogy az ide járok tanítgassanak másokat hogyan kell adatbázist építeni. Ráadásul egy ilyen tök alap dologra. Kezd el, csináljad, ha elakadsz tedd fel a kérdésedet, de az nem kérdés, hogy hogyan is kell csinálni.
Ingyen meg nincsen semmi, ezt jó lenne, ha már mindenki bevésné az eszébe. Mindenért fizetni kell, vagy pénzzel, vagy mással. Miért is lenne ingyen egy CRM program? Mindenki pénzből él...
-
válasz
GreenIT #3462 üzenetére
Melyikkel? Az elsővel, vagy a másodikkal?
Az elsővel az a gond, hogy azt szeretnéd megtudni, hogy gondolkodj, de ebben nem tudunk segíteni. Ami segíthet, az az, hogy összeírod, hogy mi az igény (ne te találd ki), és az igények alapján elkészíed az a megoldást, amely a legtöbb (vagy legfontosabb) igényeket megvalósíja.
Viszont ha az kérdés, hogy az iglnyek összeszedése után sem tudod mit valósíts meg és hogyan, akkor azt hiszem, hogy ez neked túl nagy feladat, és nem ártana, ha ezt mielőbb közölnéd a megrendelőiddel.A másodikkal az a gond, hogy valószínüleg az "itt lakók" közül nincs senkinek megfelelő mennyiségű tapasztalata. Vagy van, de azt pénzért osztja meg tanácsadóként.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
GreenIT #3422 üzenetére
Az új tábla valahogy így nézhetne ki:
CEG_CIMEK: ceg_kod, szekhely_fl, cim, kezdo_datum, bef_datum
A szekhely_fl jelölné, hogy székhelyről ('I') vagy telephelyről ('N') van-e szó.
A cim mezőt megbonthatod további mezőkre (orszag, telepules, iranyitoszam stb.).Ha egy rekordban kell megjelenítened a cég adott napra lekért összes telephelyét, akkor arra pl. a LISTAGG függvényt lehet használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG V50
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Eladó HP EliteBook 645 G11 új, dobozos, Ryzen 5, DDR5, LTE képes üzleti laptop!
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (FX507ZU4-LP067W) i7, RTX 4050, gamer laptop!
- Eladó HP Envy x360 15-fe0178ng OLED, RTX 3050, i7-1355U, gyakorlatilag új! 3 órát ment eddig
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest