- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A magyar Duke Nukem 3D
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Sziasztok!
A legnagyobb tisztelettel szeretnék kérni pár linket, ha egyáltalán tudtok ilyesmit.
Meg kéne értenem, hogy mit és hogy csinálhatunk alap szinten egy SQL adatbázissal!
Tudom, ez most nagyon mókásan hangzik, hiszen ez egy külön szakma. És én semmit nem tudok belőle, soha nem is használtam, soha egy lekérdezést nem csináltam. Mert hardveres vagyok.

De most kitalálták a munkahelyemen, hogy apróbb (kinek apró?...) SQL-megoldást majd a "kisebbik rendszergazda" is meg tud csinálni. Pontosabban azt találták ki, hogy az eddig ilyeneket mókoló senior rendszergazda majd jól bevezeti a kisebbiket, azaz, és már a jövő héttől kezdheti az okosításomat.
Ez mind jó és szép, de nem vagyunk igazán olyan viszonyban, hogy megkérjem, hogy úgy mutasson alapinfókat, mintha csak Juliska lennék az X osztályról. Fel kéne készülnöm, hogy legalább az alapfogalmakkal, alapfogásokkal tisztában legyek az első találkozásunkra. Például hogy milyen prograra kéne kattintani a start menüben...
És végülis szívesen segíteném az ő munkáját, miért is ne, de hát hol kezdjek hozzá?Tudnátok ilyen láma-beavató oldalakat/pdf-eket/könyveket javasolni?

Üdv és köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- i5 12500/ 32GB DDR5/ RTX5060/ 1TB m.2 SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- ZBook Fury G8, i7-11850H, 32GB, RTX A2000, Gyönyörű, HP Garancia
- GIGABYTE GEFORCE RTX 5070 GAMING OC 12G 3 fanOS
- Apple Watch Series 7 (45mm), GPS Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4325, 100% Akkumulátor
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest