Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Spotify
Új hozzászólás Aktív témák
-
Braavos
tag
Hol tudom megnézni, hogy egy Spotify fiókhoz milyen bankkártya lett hozzá rendelve a prémium aktiválása során?
-
Akelaus
senior tag
Semmi összefüggést nem találtam, illetve logikát. Kezdtem egy Metal core dallal, majd benyomott utána egy Rob Zombie dalt.
Én utána ki is kapcsoltam, ahogy beértem a melóhelyre, azóta nem nézegettem. Most kilöttem a folyamatokból és újra visszakapcsoltam ezt a beállítást. Semmi, simán játssza a listát ahogy eddig.
Totál nem értem, akkor tegnap reggel miért is működött. -
válasz
Akelaus #4436 üzenetére
Nálam is szigorúan csak azt a listát játssza, amit elindítottam, függetlenül, hogy be van-e kapcsolva az automix, vagy nincs. Akinél az automix bekapcsolása után két listáról jönnek keverten a számok, az talált valami összefüggést a két lista között?
Próbáltam keresgélni a neten is automix ügyben, de meglepően kevés találat van, és ami van, az is leginkább a másfél évvel ezelőtti teszt időszak körül keletkezett. Nálam egyébként a leírt módon működik, azaz egyfajta feltuningolt crossfade. Elég nehéz teszt anyagot találni, mert csak a Spotify által összeállított lejátszási listákra működik, és ott se mindre. (Már felvették, hogy ugyan miért nem az összesre, de szokás szerint nincs válasz, csak szavazás...
)
-
MATEO6600
őstag
Minek van jobb minősége?
Premium Spoty előfizetéssel asztali appról zenét hallgatni (asszem OGG 320kb/s)
vs
Youtubera előadó által feltöltött zenék? (friss feltöltés, 1080p a videó) -
Ó. És valóban. Pedig kerestem is egy darabig, de nagy zöld shuffle play gomb rémlett és olyant nem találtam.
(Olyan csak a mobilon van. Amúgy ez is remek húzás a Spotify-tól: van (legalább) három platformjuk (PC, mobil, web), és mindháromnak eltérő interfésze van és eltérően viselkedik...)
-
válasz
WhiteWalker #4431 üzenetére
Szerintem nincs olyan feature jelenleg, hogy random lejátszás két listáról, hacsak nem kerültél bele egy béta programba.
(Lehet ugyan több lejátszási listát tartalmazó folder-t lejátszani, de nálam (PC-n) ilyenkor szigorúan sorban megy végig rajtuk. Viszont fórum bejegyzések szerint régebben ilyen módon lehetett random is lejátszani egyszerre több listát, és az is lehet, hogy mondjuk Mac-en vagy web-es felületen máig van ilyen lehetőség.)
Hasonló jelenség viszont felléphet akkor, ha az éppen lejátszott lista változik. Én pl. regisztráció után sokáig hetente két-két Discover Weekly és Release Radar listát kaptam: a második példány mindig egy-két nap múlva jött, és tartalmilag kb. 50%-os átfedésben volt az elsővel. Így mikor pl. kedden továbbindítottam a hétfőn érkezett Discover Weekly-t, azt tapasztaltam, hogy (a) a játszott számok egy része nem is szerepel a listán, (b) ha szerepel is, a listán nem az volt játszottként megjelölve. Éjszaka ugyanis megérkezett az újabb lista, ami felülírta a régit, de a lejátszási lista (a queue) nem frissült, azaz az előző nap "előkészített" számokat játszotta tovább. (Ez mostanában nálam már nem így van: az előző nap félbehagyott számot még végigjátssza, de utána újrakezdi a(z új) listát az elejétől.)
A gyakori dokumentálatlan program módosítások engem is irritálnak, és vagyunk még egypáran, lásd pl. itt. Még szavazni is lehet. (Ez a spotify standard eljárása, ahogy néztem. Jön az kuncsaft, felvet valami ordítóan triviális dolgot, pl. "lehessen kopipésztelni a számok címét", vagy "mobilon is lehessen egyszerre több számot is áttenni egyik lejátszási listáról a másikra", erre aztán jön a válasz, hogy "ó, milyen remek ötlet, és bár pillanatnyilag nem szándékozzuk megcsinálni, de itt egy másik topic-ban a szavazás róla, tessék csatlakozni". Az egész persze úgy van kitalálva, hogy ne nagyon jöjjön össze érdemleges mennyiségű szavazat. És, persze, ha összejönne sem lenne semmi.)
-
WhiteWalker
nagyúr
Amit írsz az utolsó bekezdésben azt tudom melyik , amikor vége a listának/zenének és hasonlóval folytatja...
Prémium előfizető vagyok kb a kezdetektől fogva... Ezt kihagytam előbb ...
Amiről írok , az az hogy van két lejátszási lista , a példa kedvéért legyen 40-40 zenével és ezekből játszik le randomszerűen....
Nem is ez idegesített fel , hanem van egy új funkció ami bekerül , erről nagy néma csend van , aztán lehet keresni , hogy mi nem stimmel , vagy véletlen bele akadni ha épp úgy van... Jah és persze alapértelmezetten be van kapcsolva ...Legalább egy tetves felugró ablak lenne vagy valami...
-
válasz
WhiteWalker #4429 üzenetére
Amennyire tudom, az automix csak a két egymás utáni szám közötti átmenetbe piszkál bele. Olyasmi, mint a crossfade, csak gazdagabb eszközkészlettel dolgozik (hangerőt variál, levág, loopol, stb.) Elvileg csak bizonyos lejátszási listáknál aktív: ez a cikk például ezt a lejátszási listát javasolja tesztelésre.
Ha egy lejátszási listában tényleg ismeretlen számok jelennek meg lejátszáskor, annak az automix-hez feltehetően nincs köze. (Ilyen tudtommal előfordulhat akkor, ha az ingyenes Spotify-jal túl rövid listát hallgatunk, illetve akkor, ha engedélyeztük az opciók között az autoplay-t (azaz ha elfogynak a számok a listáról, akkor elkezd hasonló stílusúakat játszani a végtelenségig.)
-
WhiteWalker
nagyúr
Észre vettem egy ideje , pár hete hogy a hallgatott zene mintha nem ugyanabból a listából jönne ,mintha másikból is lenne. Total random szerűen játszana le.
Aztán már reggel , teljesen véletlenül nézem a beállításokat , mikor ráakadtam az "automix" beállítási opcióra. Ahol "zavartalan átmenetet biztosít a műsorlisták dalai között"
Természetesen alapértelmezetten be van kapcsolva...
Aha , szóval akkor ezért volt az amivel kezdtem az elejénMiért nem jelez az app egy felugró ablakban , hogg "te user ez meg az frissült" , miért utólag derül ki , mert épp arra jártam . Agyrém komolyan
-
A spotify-nál a felhasználónevet a rendszer adja: ez az a hosszú, betűkből számokból és egyéb karakterekből álló, megjegyezhetetlen "krix-krax", ami időnként a spotify alkalmazásban feltűnik. A felhasználónév egyedi: ez azonosítja a fiókunkat, ehhez vannak hozzárendelve a lejátszási listáink, stb. A felhasználónevet a fiókadatok között lehet megtalálni (web-es felületen Fiókáttekintés / Profil .)
A bejelentkezési adataink (az email cím és a jelszó, amit regisztrációkor adtunk meg, vagy a facebook profil) a felhasználónévhez vannak rendelve, de ezek csak arra szolgálnak, hogy a hozzáférjünk a fiókunkhoz. Ezek elvileg változtathatók (pl. utólagosan is hozzá lehet rendelni facebookos account-ot a fiókunkhoz), de általában ehhez a support segítségét kell kérni. (Ezt (gondolom) részben biztonsági megfontolások indokolják.)
A publikus nevünknek, amit regisztrációkor a "hogyan szólíthatunk" mezőben lehet megadni, csak annyi a szerepe, hogy különféle helyeken megjelenik: elsősorban az alkalmazásokban a saját profilunk mellett, másodsorban azoknál, akik bennünket vagy az általunk létrehozott lejátszási listákat követik. Ezt a nevet jelenleg nem lehet megváltoztatni (ha jól tudom, akkor a supporton keresztül sem), azaz ha nem tetszik a név, akkor új fiókot kell gyártani. A név változtatási tilalom mögött nyilván nem technikai problémák állnak (a név nem egyedi, és bármi lehet), hanem egyéb megfontolások: talán a "közösségépítést" zavarná, ha minden felhasználó ötletszerűen változtatná a nevét. Ha a support segítségével facebook-os kapcsolat törlésre kerül sor (visszaállás az email-es loginra), akkor nem lesz nevünk (a facebook-os már nem él, újat meg a tilalom értelmében nem lehet adni.)
A spotify saját keresőjében felhasználókra is lehet keresni: a felhasználónévre és a publikus névre is. (Az eredmények a "profiles" (fiókok? profilok?) szekcióban jelennek meg. Ennek segítségével lehet facebook profil(ok) nélkül is követni az ismerősök spotify-os tevékenységét (már aki hagyja...)
A felületről eltünedező publikus név kapcsán nekem az a tapasztalatom, hogy időszakos: azaz (nálam) általában megjelenik, de néha nem. Ilyenkor gyakran egy ki- és bejelentkezés segít, ha valakit ez nagyon zavarna.
Ha a publikus név miatt új fiókba költözünk, akkor a lejátszási listákat a support segítsége nélkül is meg lehet menteni: a régi fiókban publikussá kell tenni és akkor az új fiókban át lehet őket másolni. A kedvelt dalok(?) is megmenthetők, ehhez a régi fiókban át kell másolni egy közönséges lejátszási listába. (Sajnos az új fiókban csak egyenként lehet újra kedvencelni őket - legalábbis én nem találtam rá egyszerűbb módszert.)
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Már közel egy éve vagyok prémium előfizető, amit pár hónapja családi csomagra váltottam. A kérdésem a következő lenne. A Spotify ellenőrzi, hogy valóban a megadott címen lakunk? IP/helyadatok alapján azért ki lehet deríteni valamit.
Köszi.
-
-FLY->
őstag
Tegnap regisztráltam, megadtam a megjelenítendő nevemet, de mikor beléptem egy hosszú számokból és betűkből álló krix-krax-ot jelenített meg a profilnév helyén. Jól kezdődik, ilyenkor mi van?
-
mobilizmo
addikt
válasz
unravel #4415 üzenetére
Szerintem nem éri meg. Év elején próbáltam 3 hónapot (akkor ilyen akciójuk volt), tény hogy streamhez képest nagyon jól szól, de elég szegényes volt a felhozatal Spotyhoz képest is. Ha nem javult drasztikusan, akkor nem igen éri meg. Arról nem is beszélve, hogy telefonon, vagy autóban hallgatva tök felesleges ez a minőség.
-
unravel
őstag
Valaki csinaljon TIDAL topikot
-
Akelaus
senior tag
válasz
kmarci25 #4411 üzenetére
Kaptam választ. Részben van megoldás, de ehhez le kell mondani a mostani előfizetésemet, ami a jövő héten amúgy is lejárna, illetve kell csinálni egy új regisztrációt. Ha megcsináltam, ott akkor megadhatok másik nevet, és valami linket várnak tőlem ha jól értettem az angolul megírt üzenetet, segítenek átvinni a kedveléseimet, illetve a mentéseimet. Azt viszont nem tudom, a telefonra letöltött dalokkal, albumokkal ezután mi lesz.
Kicsit egyszerűbbnek gondoltam, de írták mi ott csak számsorok vagyunk. Igaz azt egyszer valamiért láttam is, hogy én melyik számsor vagyok. Szerintem ezzel tudnának azonosítani, vagy beletehetnének egy olyat magába a profilba, hogy becenév. -
kmarci25
veterán
Egy kis off, kipróbáltam a Tidal-t, kértem a próbahónapot hifi minőségben. Hozzátartozik, hogy a legtöbbet autóban hallgatok zenét, kevesebbet munkahelyen és nem vagyok audiofil.
Tegnap egy hosszabb úton, autópályán, egyedül hallgattam a Tidalt, tehát elég hangosan szólt. És tény, hogy szép hangja van, hallatszik a spotihoz képest a különbség. Persze azt is le kell írni, hogy ez alatt a 1,5 óra alatt majdnem 600 MB adatot fogyasztott. Az előfizetés 3000 Ft, a Spoti családi csomagban 3 főre 7,99 euró (~2600 Ft). Az alkalmazást nem sokat használtam, nincs sok különbség a spotihoz képest, de nyilván ez még nem tanulta meg, hogy miket hallgatok, így az ajánlatok nem igazán stimmelnek. A web playert használom napközben.
Előfizetni biztosan nem fogok, mert ennyit nem ér nekem, annak ellenére, hogy valóban jobb a minősége. Egy próbát viszont megér. -
-
Akelaus
senior tag
Halihó!
Láttam a Spotify súgójában, hogy a felhasználónevet, vagyis azt a nevet amit mutat másoknak nem lehet megváltoztatni. Volt valakinek esetleg ilyen dolga és a support segített ebben?
Anno az Fb-vel regisztráltam oda, és szeretném a "netes" nevemet használni ott is.
Létezik bármilyen megoldás azon kívül, hogy lemondom a mostani előfizetést, bukom az összerakott listákat, követéseket? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem megengedett a családi csomaggal kapcsolatos hirdetés, "rokonok" keresése!
Szintén tilosak a zeneletöltéssel kapcsolatos kérdések is! Ezek automatikusan törlésre fognak kerülni!
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OpenWRT topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest