Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Ugye Jegesteához nem kell kupon csak használni kell a Plus alkalmazást?
És mennyiségi korlát sincs ugye? (5-6 zsugorral vennék)Na meg van ez a másik kupon
Szerintetek van darab limit?
Én csak azt olvastam ki hogy A kupon maximum 99 alkalommal használható fel. , tehát ez a kuponra vonatkozik és nem arra hogy egy alkalommal hány darabot veszek.( Olyan 10-15db vennék) -
#49155328
törölt tag
válasz
SyMbioTe #6893 üzenetére
Ugye
4. Generációs malackák, anno a gyerekek kapták.
Mi meg megörököltük őket.Néha kikészítenek a könyörgésükkel.
Akkor elgondolom, hogy grillsütőm van az alapanyag adott, mi bajom lehetne.Csabex2007 már megfordult a fejemben, hogy a réten szabadjára engedem őket.
De a rohadt lelkiismeret furdalás.........
Imádom a hajnali visításukat. -
AssAssynn
őstag
Rendszeresen rossz árut árulna, már nem csak, hogy senki sem vásárolna nála, hanem a település szégyenfoltja lenne.
Érdekes, nekem még soha semmit sem kellett visszavigyek.Ha egyszer majd a kolbászon észreveszed, hogy rossz, akkor vidd vissza, vagy jelentsd fel, de ha mindenki elégedetten veszi onnan a kolbászt, akkor ne vádold azzal, hogy rossz anyagot kever bele, főleg ne általánosítsunk itt ilyeneket, mintha mindenhol az országban, a többség rossz húsárut venne.
De különben, ha ennyire nem bíztok bennük, akkor egyetek zöldséget... ja de akkor jön az, hogy az sem olyan ám... nem baj, van még zacskós leves.
-
Stylewars_kp
őstag
De az a tályog még éltében volt benne a sertésben. Nem a hentes "rakta" bele vagy a hagyag tárolása miatt került bele. A hentes szerinted felnyomja majd magát a nébihnél? Esetleg megreklamálja a hasított sertés szállítónál. Most itt nem azt mondom, hogy minden hentes egy szent. Soknál tocsog a vérben a hús, áll a tálcán a véres víz, tőke egy hányás, állott matt a hús stb. De nem az összes hentes ilyen. Igenis vannak jó hentesek.
-
bul07
nagyúr
válasz
AssAssynn #6882 üzenetére
Aha
Édesapám vett egy közeli kisvárosból 10e Fő alatti
Hazahozta belevágott és egy gennyes tályogot vágott keresztbe , gondolhatjátok a látványt meg a szagokat, visszavitte vissza kapta az árát és ennyi semmi más következménye nem voltCsak akkor van hatással a hentesre ha rendszeresen rossz árút árul, az hogy keveri a frissel sose fog kiderülni
Minden de mindent eladnak nem számít, ha már nem olyan jól kinéző akkor megy a darált húsba, vagy kolbász húsba és eladják úgy
Az új tepertőbe belekeveri a pár kiló régit, ki fogja észrevenni, senki, persze ha telibe a régit árulja az észre veszikPenészedni kezd a kolbász, enyhe hipós víz lehozza (unokatestvérem mesélte hogy ezt kellet csinálniuk gyakorlaton a helyi áruházba, mert már penészesen hozták az árút, az hiszem lángolt kolbász volt)
-
8
senior tag
válasz
Stylewars_kp #6881 üzenetére
sok hentes nem játszik ezekkel, mert a jó hírnevük forog kockán
Lesz*rják, az igénytelenség magasfoka van mindenhol a vásárlók részéről. Több városban veszek rendszeresen zacskózott tepertőt is, és sokszor vannak benne avas darabok, van hogy minden 3. 4. darab avas, és több kóstoló által megerősítve, nem csak az én flancos érzékeny kifinomult nyelvezetem érzi annak. Szó nélkül vissza szokták venni a zacskót mindenhol. Belekeverik az újhoz a régi adagokat, persze tisztelet a kivételnek, biztos van olyan hentes aki inkább kidobja a 3000-4000 forintos tepertőket, de én még ilyennel nem találkoztam, sajnos.
-
AssAssynn
őstag
válasz
Stylewars_kp #6881 üzenetére
Ez így van. Nem tudom miért gondolják azt egyesek, hogy valaki pár forintért azt kockáztatja, hogy lejáratja nem csak a boltját, hanem saját magát is. Ez végzetes lenne a számára, hiszen ebből él, és abban a közösségben lakik. És igaz ez az összes többi helyi termelőre, zöldségesre, stb.
-
Stylewars_kp
őstag
Zacskózni szokták a hentesnél, szav. idő után selejtezik. Nébih azért rájuk koppint, ha nem így csinálják. Ettől függetlenül lehet, hogy megjátsszák az átcímkézést, nem tudom. Abban viszont biztos vagyok, hogy sok hentes nem játszik ezekkel, mert a jó hírnevük forog kockán, ami egy kis városban/faluban döntő lehet. Tudok olyan hentesről, aki a lejárat közeli, el nem adott húsokból kolbászt/szalámit csinál.
-
AssAssynn
őstag
válasz
sambenez #6859 üzenetére
Persze volt az a fok, amit már nem adtak oda nekik, meg amit már azok sem ettek meg, de különben, ami már emberi fogyasztásra nem volt alkalmas, azt simán megette még a kutya. Sőt sok helyen most is azt kapja. Nincs tőle baja, sőt nem is fintorog, megeszi szépen, jobban is szereti, mint a tápot. Mai állatbarátoknak nehéz ez elképzelni, de ezek az állatok nem arra lettek teremtve, hogy egy meleg házban, a fotelen üljenek és marhahúst egyenek.
Sokkal extrémebb körülmények között is jól érzik magukat.
-
BiP
nagyúr
érdekes.
Én mondjuk úgy voltam, hogy a disznóvágáskor gyakorlatilag mindent felhasználnak. A zsírból lesz szalonna/töpörtyű, belek, vér-máj megy a hurkához, a többi belsőség, fül, stb. meg megy a disznósajtba, köröm mehet a pörköltbe, herét is fel lehet használni, és még a segglukat is ki lehet sütni. stb.
kb. semmi nem marad felhasználatlanul. (oké, epe meg a mirigyek biztos nem) -
krizmo_
addikt
A rántott csirke is fura, hiszen tojással paníroznak.
Egyébként, sosem hallottam, hogy a zsírt ne használtak volna fel, hiszen egy részéből szalonna lesz, ami megy a füstre, valamint megy a hurkába/kolbásza, a maradékból lesz töpörtyű, abból pogácsa többek között... A hájból meg hájas... -
krizmo_
addikt
válasz
Stylewars_kp #6867 üzenetére
Kovászos kenyeret nem lehet gépen sütni.
-
krizmo_
addikt
Sok éve csinálok már itthon kenyeret/pékterméket, az utóbbi időben már kovàszosan, de sosem érzem úgy, hogy ne érné meg a fáradságot. Van hogy 3 napra osztom el a munkát, hogy egyszerre ne vigyen el olyan sok időt. Szerintem, minden szempontból megéri, főleg ha az árakat nézed, nagyon nem olcsók a kovászos kenyerek/pékcuccok, a minőségről nem is beszélve... Pl. királybúzàból nem sütnek, pedig a legjobb fehér liszt, sok szempontból...
-
zoli03
őstag
válasz
erdey_a #6863 üzenetére
Azt írtam, hogy időráfordítás. Az nekem nem kerül időbe, hogy áll kb 2x30 percet a kenyér+30 percet a sütőben, nem kell előtte állnom aztán felügyelnem, hogy mi történik vele. 5-10 perc meggyúrni, a maradék idő elég átrakni a tepsibe, megformálni, berakni a sütőbe és kivenni.
-
zoli03
őstag
válasz
Ciccuka #6855 üzenetére
Aldiban van kenyérliszt, 15-20 perc időráfordítással jár megcsinálni a kenyeret. Ez szerintem egyáltalán nem időigényesebb, mint boltba menni érte.
Lidles házi vekni szerintem nagyon finom, aldis nosztalgia kifli is nagyon jó. Szerintem nincs akkora gond a minőséggel, csak ha normálisat akarsz, akkor már nagyon drága. -
AssAssynn
őstag
válasz
Digitalpimp #6847 üzenetére
Különc család lehettetek ti.
Nálunk nem csak a családban, hanem az egész faluközösségben és mindenhol azt tapasztaltam, hogy embereknek készült ételt soha nem dobtak oda állatoknak, hanem csak ha megromlott, de arra nem gyakran került sor, legfeljebb, ha rosszul volt elkészítve. Mindezt azért, mert rendkívüli módon becsülték az ételt.
Kisipari hentesek felől nyugodt vagyok, mert jártam már egy párhoz, és gyakran feliratom előre, hogy mi kell, a füstölttel együtt, és ha megyek ott vár a finom, friss árú.
-
Top cat
addikt
Holnaptól a Lidl-ben, Tilsiter sajtszeletek, 670/1673 Ft.
-
válasz
Ciccuka #6851 üzenetére
Süss otthon kenyeret akkor, elvileg nem annyira nagy ördöngősség (nyilván első pár alkalom nem egyszerű) és akkor abba tudni fogod mi van és finom is lesz.
Szörpöt szintén lehet otthon eltenni. Persze ezekkel munka van, és viszonylag sok időbe telik (de mondjuk egy befőzés / szörp évi 1-2 alkalom), de jelenleg ez van. Vagy megveszed boltba viszonylag olcsót, kényelmesen, esetleg megfizeted a horror árú, de minőségit (most nem csak a szörpre vonatkoztatva), vagy amit tudsz, csinálsz otthon magadnak. -
Ciccuka
veterán
Elég gusztustalan marketingnek tartom, amikor a silányabb minőségű szörpöt egészségesebbnek hazudják. Az édesítőszer minden csak nem egészséges.
Alig lehet már kapni valami értelmes élelmiszert. Már sok minden vállalhatatlan minőségű lett.
A kenyér annyiba kerül, mint a benzin, de ilyen rossz ehetetlent még soha nem ettem, mint ami mostanság kapható (90-es években a kenyérgyári ezekhez képes finom és jó minőségű volt, sőt az akkori vajas kiflit kimondottan szerettem, már olyat se kapni ami megközelíti azt az ízvilágot). Már nagyítóval kell keresni vidéken a vállalható színvonalú élelmiszereket, választék majdnem a nullával egyenlő.
-
válasz
Ciccuka #6844 üzenetére
Áhh, ne is mond ! Amióta bevezették azt a Zamatos féle Piroskát, azóta nem is veszünk... Elég gyenge a marketing, hogy ilyen vízhez hasonló löttyé alakult a régi normális vastagabb állagú szörp. Ha az állagát megtartják, akkor még lehet be is vette volna a jónép egy része azt, hogy az íze tűrhető.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
AssAssynn #6834 üzenetére
Mondjuk tapasztaltam? Nem feltétlen a disznók kapták, kutya, macska (egerek egérfogóba
) stb. Nagyanyámnál is volt mindig a zsír között a bödönben, ott elállt, aztán ha kellett pogácsának onnan vette ki.
FPSTunker: Lásd fent.
Weiss: A sorkatonaság sem a túltáplálásról szólt, de sose vettük fel, ha az volt a "műszakpótlék", már a kutyáknak se kellett. Meg abban a kisütött szalonnában mennyi energia maradt, hát nem tudom. Meg régen, ha nem volt disznó, tepertő se volt. Ha meg volt, akkor a többi feldolgozott cuccot ették inkább. Szerintem.
AssAssynn 6843: Azért egyből semmi nem megy a füstölőbe. Azért sumákolnak eleget a maszek hentesek is, nyugodj meg. -
Ciccuka
veterán
Ma mondták, hogy megszüntették a Spar-os üveges narancs gyümölcsszörpöt.
Állítólag a Piroska is erre a sorsra jut (mondjuk annak már amúgy is romlott a minősége jócskán). -
AssAssynn
őstag
Honnan veszed ezt a marhaságot?
Ott kezdődik az egész, hogy az állat feldarabolása után minden részét a azonnal feldolgozzák. Valamit töltenek, valami megy a füstölőbe, vagy ami nyersen a pultra, stb. Nincs olyan, hogy valamivel nem tudnak mit kezdeni és félrelökik, hogy "majd lesz vele valami".
A másik meg, hogy csomószor van olyan, hogy valamit nem kapni, mert elfogyott. Gondolom mindeközben a drága alapanyagok meg hátul büdösödnek, várva azt, hogy később belekeverjék másba... -
Stylewars_kp
őstag
válasz
MittuDomain_ #6839 üzenetére
Aha.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Stylewars_kp #6838 üzenetére
Pizzának is jó.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Stylewars_kp #6838 üzenetére
A -3e emag kuponra lősz?
-
Stylewars_kp
őstag
Ez nagyon gagyi?: [link]
-
válasz
Digitalpimp #6833 üzenetére
Nyilván az egyik legenergiadúsabb részét dobták ki a túltápláltságról híres emberek régen.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Digitalpimp #6833 üzenetére
Nem tudom ezt hol hallottad de ez egy baromság.
fess, mert finnyás vagy.
Inkább ledarálom és tepertőkrémet készítek belőle.
Aztán mehet a kenyérre, sajtot rá és mehet a sütőbe. -
fess
őstag
válasz
Digitalpimp #6833 üzenetére
nálunk is pár szem fogyott, a többi a kutyáké lett
-
AssAssynn
őstag
válasz
Digitalpimp #6833 üzenetére
Honnan veszed ezt?
Amúgy sem szoktunk egy állatnak sem olyat adni, ami a sajátjából készül, mert az nem tesz jót neki. -
zoltan6
addikt
-
AssAssynn
őstag
válasz
nyikszi #6823 üzenetére
Honnan jön ez, hogy a disznóknak adták a töpörtyűt? Mennyire régről beszélsz? Nálunk a családban régre visszanyúlóan van disznóvágás, és sosem hallottam ilyenről, még a faluban sem. Sőt, az ősök szerették is nagyon. Nem azért dolgoztak vele, hogy odadobják a disznónak.
Normálist kolbászt és minden ilyen hasonlót, pedig hentesüzletben vegyetek, olyanban, amit maga a hentes és családja üzemeltet. Ott tuti mindig friss, és jó minőségű húsárut kaptok. Persze ki kell tapasztalni, mert nem minden hentes egyforma. Korábban én is lidl-be meg ilyen helyeken szereztem ezt be, de rájöttem, hogy a hentesbolti sokkal jobb minőségű. Sajnos valamivel drágább, de annyival jobb is. -
BiP
nagyúr
válasz
#49155328 #6829 üzenetére
Most is van ilyen egyben szalámi.
A csücskök gondolom az előre csomagolt szeletelt felvágottakból maradó fel nem használt csücskök.
De ugye, ahogy írod, régen ezt is megvettük a rúddal együtt, meg ma is a pultban véve ugyanúgy beleszelik ezt is. Szóval nincs ezzel baj, fogyasztható. Csak úgy elsőre tűnik alja cuccnak. -
#49155328
törölt tag
válasz
MittuDomain_ #6825 üzenetére
Mi az hogy 1000ft a bőrös
Nálunk egységáras.lorcsi roppanós elem, ez úgy is divat ma.
Legjobb mikor parázson sütöd a szalonnát bőröstől, jó ropogósra.BiP az tuti.
Jut eszembe, régen bőröstől kaptál minden szalámit nem volt lehúzva a boltban. -
BiP
nagyúr
válasz
#49155328 #6824 üzenetére
"de kapja be a pick, hogy ebből is pénzt csinál. "
A marketinges, aki bedobta az ötletet "csomagoljuk be, és adjuk el azt is közel rendes áron", biztos kapott egy vaskos bónuszt.#6826 lorcsi : "Sült bőrbe nem felo, h beletorik a fogad ?"
Miért törne? Meg lehet azt úgy sütni, hogy jó kis ropogós. Ha meg keményebb, akkor meg kis szopogatós vagy minek hívjam, lehet csócsálni. -
lorcsi
veterán
válasz
MittuDomain_ #6825 üzenetére
Sült bőrbe nem felo, h beletorik a fogad ?
Nekem mind sajat, de meg igy is fosok
-
#49155328
törölt tag
válasz
nyikszi #6823 üzenetére
Biztos van ott felétek is termelői piac. Végig kell kóstolni a választékot és ha megvan a megfelelő akkor ott vásárolni.
Nem azt mondom, hogy rossz az a szalámi vég, de kapja be a pick, hogy ebből is pénzt csinál.
Amúgy ha van Metró a közelben, ott tuti kapsz szalámi véget. -
nyikszi
őstag
válasz
#49155328 #6780 üzenetére
Jó neked
Szegény ember...
Tegnapelőtt már nem is volt. Régen egyébként a tepertőt (töpörtyűt) a disznóknak adták, annyira nem ették az emberek. Most meg 3000 Ft alatt nem látok sehol, ha nagy néha ennék. Normális kolbászt meg nem is tudom mikor ettem utoljára. Piacon se kaptam jót vagy 3 éve
Pedig volt aminek 4000 Ft volt kg-ja.
-
-
Itsu
tag
azért mikor cecén megálsz,hogy dinnyét vegyél és jön kisktraktorral a bácsi teli dinnyével,nem gondolnám hogy máshol termesztett dinnyével van megpakolva
de viszont tavaly a nagy bevásárlóközpontokban vett dinnyék közül egy sem volt finom,még a cecei se annyira. ezévben 1 görög meg 1 spanyol dinnyét ettünk,mindkettő finom volt még ha nem is kásás... kiváncsi vagyok hogy a magyar dinnye milyen lesz..
-
Louro
őstag
Mindenki oda meg vissza van a cecei dinnyétől. De Cecén, az út mentén se biztos, hogy ott szedett dinnyét árulnak. Simán lehet, hogy Sparból vettek sokat
Magyar nép kellően kreatív, ha pénzről van szó. De, ha cecei is, nem 100%, hogy jókor szedik le. Lehet túl korán.
Lehet spanyol, marokkói, cecei....a lényeg, hogy jó legyen.
-
Stylewars_kp
őstag
Medgyesegyházi dinnyék általában elég jó, de sokan ráfogják, ha Békés megyén belül van...persze Medgyesi... Cecei dinnye is ilyen szerintem. Környékbeli dinnye mind cecei. Pedig még Cecén se vitték át.
Ha értek a dinnyetermesztéshez és jók a földi/éghajlati adottságok, akkor lehet Szegeden is jó dinnyét termelni. Ha nem értek hozzá Cecén is pocsék lesz a minősége, de Medgyesen is. -
Paxker315
addikt
Közben a fagy brokki 450grammja 229ft a pennyben, ez volt a "sztenderd" ár ~8 éve. VISZONT. Az aldi-lidl saját 450gr-os fagyasztott brokkolija romlott: korábban kis-közepes méretű rózsácskák voltak, most óriásiak. Ami akkor problémás, ha zacskóba töltöd v fagyóba akarod még beszorítani.
Nem értem, mi volt a baj a közép-kis rózsákkal
Kel meg drágább (349 ft a 450gr), sőt, az érzésre legaromásabb kel még attól is drágább (spar.. jobb íze van, cserébe 449 ft.. kokainárban méretik)
Pennyben egész korrekt szeletelt karaj van 1700 alatt, ez, így nem közeli lejáratos termékre jónak számít, szerintem.
-
headhunter
addikt
-
w.miki
veterán
-
válasz
Soulfly842 #6798 üzenetére
Öröm nézni, ahogy kopogtatják a dinnyéket sorba a boltban, gyanítom a nagyobbik részük azt se tudja mire kéne figyelni, ha egyáltalán van értelme.
(Írásodbol úgy tippelem, hogy van ertelme)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitmain Antminer S9 13.5T
- Outemu Silent Peach V3 Switch Lubed Mute - 100 db
- MacBook Air 2020 13" Retina i5-1.10GHz 8GB/256G SSD, HUN BIll, kevés töltéssel, üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest