Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Nem tudja valaki melyik nagy aruhazban akcios (1000ft/kg kb) most a csirkemell?
-
veterán
válasz nbencee #5400 üzenetére
Köszi a tippeket, hasznosak voltak (azaz lennének)
Igazából inkább szomorkodok... Tavasszal, mikor kijött a hír, hogy a kórházi dolgozók kapnak br 500K fizetéskiegészítést a kemény munkáért, akkor a gyülekezetünkből a kórházban, covid osztályon dolgozó hölgy felajánlotta az extra fizetését a gyülekezet által fenntartott intézményben dolgozóknak, mert ő ott dolgozott korábban, és látta, hogy mennyivel több munkája lett a szociális téren dolgozóknak, mint neki, aki pedig covidosokkal foglalkozik.
Akkor írtam a minisztériumnak és a módszertan vezetőjének, hogy legalább annyit tegyen meg a kormányzat, hogy megköszöni a szociális, bentlakásos intézmények, otthonok dolgozóinak a munáját, mert brutális extra terhek nehezedtek rájuk. Választ sem kaptunk erre. Pedig nem a pénzt akarták a kemény 150-200.000-es fizetésük mellé, csak egy köszönöm az, ami segített volna a következő nap is bemenni a darálóba.
De nem folytatom tovább, csak baromira fájt, amikor pl a CSÁO-ban megjelent a betegség, és most nem nevezem meg, melyik hivatal miatt, de két kollégánkat 6 napig nem engedtek ki, hogy hazamenjen a családjához, majd mikor kiderült, hogy "nem figyeltek oda", akkor még egy bocsi sem jött feléjük. Aztán persze én voltam a paraszt, mikor számon kértem az adott hivatalon mindezt...
Oké, tényleg abbahagyom, csak fáj, mikor nem ismerik el az "embereimet". De ez már dupla OFF..."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
ON témához
Szerintm mindenki ismeri ezeket a spórolási módokat. Vízzel pl olyan szűrővel, amivel az áteresztő kapacitás csökken, így kevesebb víz fogy, fűtésen is sok módja van (pl inkább pulcsit veszek fel, ha picit hűvöset érzek, nem felcsavarom a fűtést). Amíg nem volt gyerekünk, csak 60 literes kukát kértünk, mert a szelektív gyűjtéssel sok helyet spóroltunk (itt Pápán ha egy háztartásban több, mint 2 fő él, akkor kötelező a nagyobb kukát kérni, önkorm rendelet). Interneten mindig tudtunk spórolni. Mikor lejárt a hűség, minden alkalommal felhívtuk őket, hogy törölnénk a szerződést, mindig egyre lejjebb ment a havidíj (a végén feleségem már elszégyellte magát, mikor 2260Ft-ot fizettünk a helyi invitel legmagasab bcsomagjáért, és adtak mellé még egy mobilnetes stick-et is havi xGB nettel). Villanyon eszközcserékkel, egyebekkel lehet spórolni sokat, meg akár okosvezérléssel is adott esetben. Szerintem nem túl kicsi a haszon ezen spórolásokkal.
Érdekes viszont, hogy a korszerű fűtésrendszerrel, szigetelésekkel mennyit lehet spórolni. Most épp ingatlan vásárlásán gondolkodunk, és megnéztük, mi lene, ha napelem + hőcserélő rendszerre váltanánk gázfűtésről. Nos, 54 évet számoltunk a jelenlegi gázár mellett megtérülésre, ami nem vlt bátorító. Nulláról kiépítve persze más a helyzet, de e téren letettünk a cseréről."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
AssAssynn
őstag
Ez most komoly kérdés?
Kaján és rezsin lehet a legkönnyebben spórolni, ezt már az öregek is megmondták.
Fixen a fogyasztási szokásaidtól függ, hogy mennyit költesz rá havonta.
Mi a havi kaját 50e-ből és a rezsit is kevesebb mint 50e-ből kihozzuk (önálló családi ház), az összesen 100e. Más csak az egyikre költ ennyit havonta.
Persze kérdés kinek milyen a fizetése. Milliós összegnél mindez elenyésző."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
bazsimano
őstag
sziasztok , ha már spórolós. Adott egy cég ami jóval olcsóbban szállít ausztriába mint Mo-ra. Van valami olyan szolgáltatás arrafelé ami olyan csomgpontszerűség? úgy értem, hogy oda megrednelem aztan elugrom érte ?
-
8
senior tag
válasz Tomi0703 #5401 üzenetére
lidlben szokott lenni mostanában 2kg csomag kétezer párszázért
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Ármester
válasz nbencee #5406 üzenetére
Mosógépnél tuti nem számít sokat, pár éve lecseréltük a 20 éves gépet, A+++-ra, valami pár száz forint jött ki villanyspórolásban (volt rá kalkulátor).
De gondolom vízzel jobban gazdálkodik.Villanynál én azt az elvet követem, hogy ami gyakran van használva és kiég, ott cserélek ledre , rengeteget szerintem nem számít (ki lehet számolgatni, hogy 50-100W izzó helyett mennyit eszik egy 5-10W-os led), de sok kicsi sokra megy. Ami meg ritkán megy, ott hagyom a sima izzót. Nekünk még szinte mindenhol hagyományos van, de a komplett izzókészletet most egyszerre lecserélném, az sose jönne vissza szerintem.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
twollah1976
őstag
Olcso kave ivas az sporolasnak szamit?
Cikoria kavet szoktam inni.
Nagyon finom, imadom az izet, ha tehetem mindig azt iszom.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Ármester
válasz twollah1976 #5410 üzenetére
Hujjuj, mindjárt kapod a virágföldes ívet.
Amúgy jók ezek a kávépótló cikóriák, de én ritkán iszom.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
MittuDomain_
őstag
A hűtő csere a szüleimnek bejött, mikor a ~huszonöt éves Hajdú hűtő/fagyasztó egyike beadta a kulcsot, vettek egy kombi No Frost A+ indesitet, a havi villanyszámlánk egy ezressel csökkent, mi sem gondoltuk, hogy ekkora változás lesz.
Üröm az örömben, hogy 8 év alatt megadta magát (az árát ledolgozta fogyasztásban, tény), most egy Samsung szolgál 2 éve, reméljük sokáig.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
agroman
senior tag
sporolni igazan csak a szegenyek tudnak..
a korszeru szoval kezdodo sporolasok nem sporolasok.
kiadsz egy valag penzt azert hogy majd evekkel vagy evtizedekkel kesobb 0-ra hozd...par hirtelen ami eszembe jutott olyan idokbol amikor minden forint szamitott: kadban zuhanyzas utan a vizet nem eresztettuk le, hanem szurkevizkent hasznaltuk (dupla sporolas: egyszer a viz, masodszor pedig a csatornadijjal sporolas)
kedvenc "sporolasom": paprikaskrumpli maradekabol krumplisteszta masnap.
mint tuzifaval tuzelo gyujtost a kerti faanyag szolgaltatta: csicsoka-, kukoricaszar, szaraz faagak...------
-
veterán
Ha új hűtőt veszel, akkor mondjuk az A+ és az A++ közötti árkülönbség átlagosan 10-15 év alatt térül meg, szóval ha tönkremegy, akkor új vásárlásánál hosszabb távon visszajön, de csak ezért új hűtőt venni nem éri meg. Mi épp vettünk egy új hűtőt, mert kicsi volt a régi. Ugyanazon gyártótól néztünk két hűtőt. Az A++ 493l, az A+ 514l. Árban a kisebb, takarékosabb 60.000-rel volt drágább és éves szinten 3600Ft-tal fogyasztott kevesebbet, azaz mire behozná az árát, valószínűleg tönkremegy, vagy ha nem, addigra felnőnek a gyerekek és nem fog kelleni nagy hűtő.
A WC-ben pl nem cseréltük le a villanykörtéket ledesre, mert kb napi egy órát ég a villany. 2db 40W-os izzó van bent, azaz napi kb 3Ft-ot spórolnánk leddel. A ledes 470lm-es izzót 490Ft-ért vettük épp legutóbb, ebből kellene kettő a cseréhez. Ez már három év alatt visszajönne. Egy kiégett, azt már olyanra cseréltük (mindenhol máshol már sok-sok éve kicseréltük). Azt gondoltuk, majd hamar kiég a másik sima égő is, de 9. éve bírja. Szóval már visszahozta volna az árát, de "megkíméltem az életét" a réginek.
De pl az anyaotthonban azért cseréltük le az asztali gépeket Latitude-okra, mert a desktop gép és kijelző óránként 120W-tal többet fogyasztott, a 3 gép napi 16 órát ment (kettő gép 12 órát, egy non stop). Ez napi 6kW, nem lakossági áron, azaz anno napi 250Ft spórolás volt. Évi 90.000Ft csak ezen. A gépeket 7 éve vettük, azóta egyszer kellett az egyikben memóriát cserélni (jól bírják), azaz 270.000Ft-ért kaptunk erősebb és mobilabb gépeket (a covid alatt ez fontos volt), és spóroltunk 630.000Ft-ot.
Szóval alapvetően mindent számolni kell, és kiderül, hogy hol tudsz valóban spórolni.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Digitalpimp
senior tag
Ha nagyon régi hűtőd van, azt érdemes legalább egy A+-ra cserélni, mivel az állandó üzemben megy. Mosógépnél nem látványos a csökkenés, viszont a világításon is lehet sokat fogni, főleg azokon a helyiségekben, ahol sokat ég a villany. Már most van olcsó, márkás LED 2-3 év garival, ha elromlik ingyen cserélik újra.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
twollah1976
őstag
A WC papirnak csak az egyik oldalat szoktatok hasznalni?
Azon is lehet sporolni ha a masik oldalat is hasznaljatok.
-
arcsin
senior tag
válasz twollah1976 #5419 üzenetére
Oh köszi a tippet. Mától félre fogom tenni köv. alkalomra azt aminek csak az egyik fele használt. Plussz felhívom minden topiktárs figyelmét, hogy a lukra nyúlás esélye is csökkenhet ezzel a bevonatos papíros módszerrel.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Milyen WC papírt? Hát a kefe nem arra van?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
8
senior tag
válasz Digitalpimp #5421 üzenetére
nem, arra a három kagyló való
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
nbencee
tag
válasz Digitalpimp #5418 üzenetére
köszi mindenkinek a tippeket
csak hogy kontextusba helyezzem: 26 vagyok, és ideje belecsapnom az első lakásvásárlásba egyedül, éppen nézegető fázisba vagyok, viszont az első pár hónap biztos hogy nagyon szűkös lesz úgy, hogy a törlesztő mellé még mindent 0-ról meg kell vennem: első hűtő, első mosógép, izzók, stb.stb. , viszont egyértelmű, hogy ha már veszek, akkor mindenből az energiatakarékosat/modernebb technológiásat fogom választani (pl. LED), hosszú távon kifizetődő lesz, ha most majd többe is kerül remélem majd odafigyeléssel, meg tudatos vásárlással sikerül olcsón kijönni a rezsivel
kaján ti hogy szoktatok spórolni?[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Ezen úgy lehet spórolni, ha s€ggzuhanyt használsz.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
bul07
nagyúr
válasz #65537792 #5390 üzenetére
Más még ennyinek is őrölne mint amit te kapsz
Sok helyen azt se adják oda aminek aláír az ember és örülhet hogy van munkája helyben
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Ciccuka
veterán
válasz Digitalpimp #5418 üzenetére
Ezek az új A+++++ mosógépek úgy mosnak, hogy ki se mosnak...
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
anadroid
senior tag
Az éléről nem is beszélve.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
ediginél gyanús mosókapszula akció, ha rendelsz, legyen screenshot az oldalról és rendelésről is
#akció (?)"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Itsu
tag
válasz Mr.Csizmás #5434 üzenetére
hétvégén a tescoba le volt árazva a persil és az ariel is és még a hétvégi clubcard kuponnal még olcsóbb voltak. ez drága szerintem így is bőven.
-
twollah1976
őstag
válasz Mr.Csizmás #5436 üzenetére
Jo az a Surf?
Meg sose Surfoltem, Tomit, Arielt, Aldi sajatmarkast hasznaltam eddig es melle mososzodat is rakok kb. egy, masfel evokanallal.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz twollah1976 #5437 üzenetére
szerintem jó. nálunk nincs gyerek, se nem vagyunk bányászok/kőművesek/farmosok, így egy utcai+office viselés szennyeződéseire bőven megteszi.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nbencee
tag
Folytatom a tegnapi bejegyzésemet, a kajás(szép kártya) ,rezsis(A++,odafigyelés) dolgokat kiveséztük, szerintem még a következő dolgokon lehet spórolni:
1. Megújuló szolgáltatások
Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Spotify, Tidal, Google Music, Apple Music , és még folytathatnám. Szerintem ezeket érdemes átgondolni, hogy havonta mennyi órát használjuk, és hogy tényleg megéri-e a "csak x összeget" havonta. Illetve, ha ilyen szolgáltatást használunk, érdemes megnézni hogy a családi opció jobban megéri-e, és más rokonnal,haverral,fórumtárssal összeállva olcsóbban jöhetünk ki belőle ha megfelezitek/negyedelitek a díjat.2. Ingervásárlások a neten
Azt vettem észre, hogy az aliról, ebayról (a wishről ne is beszéljünk ami köztudottan ipari hulladékot gyárt, onnan sosem vásároltam) megvett pár dolláros vackok többségében egy év alatt elromlik, tönkremegy, elcsúnyul, vagy csak relevanciáját veszti. Régen rengeteget rendelgettem kínából, csak egy tok, csak egy üvegfólia, egy századik egydolláros mp3 lejátszó futáshoz, miband-hoz csere karpánt stb. de a többségét csak azért vettem meg mert borzasztó olcsó volt, és nem azért mert ténylegesen szükségem volt rá. Sajnos be kellett látnom, hogy ahhoz képest mennyire gyorsan tönkrement minden, mégse volt annyira olcsó, mert az ökológia lábnyoma viszont irreálisan nagy volt mire hozzám került, két hétig használtam a napszemüveget, aztán elferdült, karcos lett és ment a kukába. Sok CO2 a semmiért.3. Ingervásárlások boltokban
Ez főleg a női családtagjaimra, és ismerőseimre vonatkozik, de mivel nem lehet menni nagyjából sehova, ezért a plázázás mint egyfajta unaloműzés méginkább felerősödött. Csomó embert látni, hogy teng-leng az ikeában, plázákban csak azért mert már teljesen elege van az otthonülésből, és ilyenkor jön az inger, hogy venni kéne ezt azt, és ilyenkor becsúsznak olyan dolgok, amikre nincs is igazán szükség. Ha ezeket tudatosítja magában az ember, sok pénzt meg lehet spórolni.4. Áramfogyasztás - IoT gadget-ek
Ide sorolnám a NAS-t, Time Capsule és hasonló megoldásokat, médiaszervereket, Raspberry Pi-ból készült DIY szervereket, okos eszközöket... értem én, hogy tök menő, hogy 0-24-be megy, és bármikor elérheted a filmjeidet mindenhonnan, de tényleg szükség van rá, hogy 0-24-be menjen? Nem elég, ha a NAS csak akkor van bedugva, ha éppen használja valaki? Igazából a router is felesleges olyankor, amikor nincs otthon senki, meg éjszakára is. Nekem kb. 5-10 mp alatt ready-to-use, de ki lehetne számolni, hogy ha csak amikor irodából dolgozok, meg estékre kihúznám, mennyi áramot meglehetne vele spórolni.Ti mit gondoltok ezekről? Kíváncsi vagyok a véleményetekre
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
addikt
Én mikor jöttem az albiba, már előtte betáraztam (megvettem egyszerre, nagyobb tételben olcsóbb volt) izzókkal, mindenhol led van. Viszont lecserélni a hagyományost, nem érdemes, hacsak nem ott, ahol sokat megy.
Mosást ha nem muszáj, akkor rövid program.
Ha a kislámpa elég, akkor csak az égjen, bár ez led-nél nem akkora különbség.
Nagy fogyasztó: vasaló, fagyasztó, porszívó, sütő (villanyos), mikró... figyelni hogyan használja az ember, karbantartani őket.
Hirtelen ennyi -
sambenez
addikt
válasz nbencee #5440 üzenetére
4. Érdekes lenne ha a routert kikapcsolnám, mindjárt értelmét vesztené a sok kamera amit a házra szereltem.
Ha a NAS-t kihúznám biztos sokat spórolnék, de mennyit anyáznék amikor az emeletről le kellene ballagnom bedugdosni amikor kedvem támad filmezni.
A távirányítható eszközöket sem azért találták ki hogy minden alkalommal oda kelljen menni bedugdosni mielőtt használom.
Értem én hogy spórolás meg minden de van az ésszerűségnek is egy határa.Ilyen alapon felesleges lámpákat felszerelni, sötétedéskor le kell feküdni aludni, azzal lehetne a legtöbbet spórolni. Persze előtte szigorúan körbejárni a házban és minden elektromos eszközt kihúzni a hűtőn kívül.
-
kdavid86
tag
2. Tudni kell, mit erdemes kinabol rendelni. En, amikor rendelek mindig probalok ugyanabbol a storebol rendelni, meg ha osszessegeben 1-2$ tobbletkoltseget is jelent ez, de nekik nem kell akkor 28 kulonbozo zacsiba becsomagolni. Az ilyen "le van akciozva az USB kabel 300-rol 100-ra, rendeljunk 3-at" felfogast nem is ertettem soha. Vegyunk valamit olcson, amit beteszunk a fiok aljara a 18 masik melle.
3. Itt nem az inger jon, hogy menni kellene valahova, hanem emogott kemeny pszichologiai hatter van. Ez arrol szol, hogy megmutassuk a masiknak es magunknak, hogy marpedig megtehetjuk, hogy veszunk ezt-azt, fuggetlenul attol, hogy mi mennyibe kerult. Ez ilyen tarsadalmi kenyszer es nagyon szomoru, ha belekerul valaki ebbe, mert szerintem rohadt nehez lehet kijonni (mint barmilyen kompenzalasra visszavezetheto problemabol).
4. Itt en huznek egy vonalat, hogy mi az, ami megeri, es mi az, ami nem. Egy Raspberry koltsege nagyon max evente 500Ft, ha 0-24-ben megy, viszont a kenyelmet boven megeri egesz evben, hogy fussanak rajta a torrentek, szenzorok adatait gyujtsd ossze, kiertekeld, automatizalj. Nekem pl csomo scriptem van, hogy ha az okosdugalj fogyasztasa kisebb, mint 5W (tehat nincs radugva tolto, a TV keszenletben van, stb), akkor lekapcsoljon. Az teny, hogy igy is van minimalis fogyasztasa, mert vagy Wifi-n vagy RF-en keresztul folyamatosan elerheto, de igy osszessegeben meg kevesebb a fogyasztas. Ami viszont fogyaszthat (es bar nem tudom Windowson hogyan mukodik), az a gepekben levo videokartya, ha nincs teljesen kikapcsolva, amikor nincs hasznalva semmire. Ubuntun pl 3x addig megy akksin a laptopom, amikor teljesen ki van love a videokartya. Viszont itt lenne egy harmadik opcio, hogy keszenletbe helyezem, de azt sajnos meg lusta voltam megnezni(de gondolom, ha minimalisan is, de tobbet fogyaszt)
-
arcsin
senior tag
válasz nbencee #5444 üzenetére
"irodából dolgozok"
4. Hogy hogy mondod? Nem tudom elképzelni azt az irodai munkát, ahol ne lenne megoldható a HO. Nálunk a CallCenter is tud otthonról dolgozni. Meg hát hosszútávon is maradni fog a az otthonról dolgozás legalább fele-fele arányban én úgy tudom. Nem bonyolódnék számításokba, mert a net. fillérb.szás kategória. Ha leszámolod akár csak minimálbéres órabérre egy évben a dugdosással töltött időt, vagy az időzíthető konnektorok felárát, sehogy sem jössz ki jól.
3. Ingervásárlás ellen a bevásárló lista legjobb. Plussz mielőtt elmegyünk a kasszához mindig átpörgetem mi van a kocsiban.
1. Nekünk semmilyen kábeltv szolg. nincs bekötve. Néha, időszakosan amikor tudjuk hogy most pihisebb jön, akkor 1-1 hónapra előfizetünk hbogora 2-3 sorozatot megnézni max. Amúgy meg youtube subscription-ből rakok ki TV-re vacsi közben, ebéd közben elégséges a közös médiafogyasztásunk Spotifyt amikor egyetemista voltam akkor volt diákcsomagom, és azzal ok volt, azóta nem használom. Netflixes fiókmegosztáson gondolkodtunk, de nem érné meg egyszerűen ami ráfordíásunkkal, meg nem is szeretnénk sokat bambulni sorozatokat. Az ismerőseink 100%-a nem tudja miről szólt x y sorozat, de látta, az a lényeg, és arról beszélgetnek hogy mit nem értettek benne Ez nem egy jó feedback külsősként. -
őstag
Ezekkel mind lehet spórolni, csak arra vigyázz, nehogy bár több pénzed legyen, de sz@rabb életed. Minden embernél eljön az a pillanat, ami nálad, hogy majd nagyon spórol, aztán rájön, hogy ennyire felesleges. Nem akarlak meggyőzni, szerintem ilyen dolgok magunkban dőlnek el. Nálam a spórolás most már csak annyit jelent, hogy felesleges dolgokat nem veszek meg. Magamnak. Olyan sokat.
Tény, hogy általában a Netflix-et nézzük és a HBO-t csak havonta mondjuk 1-2 szer pl. de ezért nem fogom lemondani, mert boldogtalan lennék, ha éppen kell és nincs. A boldogság meg sokkal többet ér havi 1800 forintnál (asszem annyi kb.). Aki mondjuk egy zeneszolgáltatóval nem elégedett, annak úgy kell, de itt is azt mondom, ha attól boldog, akkor ne hagyja ki, hogy lehet három-négy.Mellesleg kevered a dolgokat, mert most akkor azért nem vesszük meg, mert spórolunk, vagy azért, mert növeljük az ökológiai lábnyomunkat? Azt azok találták ki, akiknek alapból kicsi és felhánytorgathatják a többieknek. Annyira nem izgat fel. Legyen kötelező kicsin tartani, akkor betartom az előírást, de amíg nem az, addig nem fogom csökkenteni, hogy a többinek még nagyobb lehessen. Ahogy veszel egy lakást és berendezed máris triplájára nő, szóval hagyjuk.
Akkor sem lennék boldog, ha nem érném el 0-24-ben mindenemet, ami a hálón van. Egyébként családi házban lakunk, 0-24ben meg a számítógép is, van légkondi is három és 13k körül van a villanyszámlánk. Mindek kapcsoljak ki egy készenlétes tévét éjszakára? Hogy 12.900 legyen? Hagyjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest