- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
123xyz
aktív tag
Ha már úgyis említetted a Pikok Pure vonalat, én ezt ajánlanám: Füstölt pulykarudacska , 200 gramm 279 ft.
Mai naptól akciós. 93% hústartalom, nincs benne ízfokozó, és a sertés virslikhez képest kevesebb zsírt is tartalmaz, ha ez esetleg szempont. Nem tudom h miért nem virsli, hanem csak rudacska, de szvsz finom, és ennyiért nagyon jó áron van -
bul07
nagyúr
válasz
PeeterssoN #4991 üzenetére
Mechanikusan lefejtett hús így készül [link], [link]
Tehát abban az inak a porcok egyéb dolgokat mindent leszednek, csak ép a kemény csont marad ki
És sokszor még valami fertőtlenítő szerrel is át kell mosni, amit utána kiöblítenek a masszából(#4992) MADcat
Az nem mindegy hogy lehet egy kis felárral sokkal jobb minőséget lehet venni, mondjuk ha nincs benne az a 10% mechanikusan lefejtett hús
-
Látom itt mindenki saját maga tölti be a virslit, felvágottat. Feldolgozott terméket senki nem vesz.
Látom van pénz, pénzre.De akkor mit keresnek a csóró topikban vajon?
-
raziel01
veterán
Komolyan jó ide járni. Pedig átnéztem az újságot de nem láttam benne de most jobban megnézve tényleg van benne. Remélem készültek készlettel, holnap reggel elugrok hozzájuk.
Így legalább a karát roppanós is tesztelve lesz meg a dárdás is. Ha nagyon nincs egyik se akkor meg marad a Lidl-ös.
-
Top cat
addikt
Az már régi csomagolás. Újabban így néz ki.
Nekem is feltűnt. Ez valami új, vagy módosítottak rajta.
A Pennyben van karát roppanós sertés virsli, 1100/Kg. Az talán jobban megéri.
-
bul07
nagyúr
válasz
raziel01 #4981 üzenetére
Amúgy nem véletlen hogy nem virsli a neve, szerintem nem hozza a virsli névhez való követelményeket
Amúgy virslinél is a minél nagyobb hústartalom, és ami még fontos minél kisebb százalék csontokról mechanikusan lefejtett hús legyen, legjobb ha nincs is benne
De amúgy minden felvágottnál a lényeg hogy minél kevesebb százalék csontokról mechanikusan lefejtett hús legyen benne
(#4984) KTU
Van Pikok virsli is, annál azt hiszem 92% van ráírva mint hústartalom
-
KTU
addikt
válasz
raziel01 #4981 üzenetére
Régebben ez tényleg virsli néven futott, most viszont rudacska
-
raziel01
veterán
Lidl. Pikok virsli. [link]
Pont akciós. Ha jól rémlik 82%-os hústartalmú.
Én ilyenkor szoktam venni 3 kilót és megy a fagyóba. Több hónapig elég ha néha megkívánok egy hot dogot vagy csak este munka után nincs kedvem főzni akkor mikróban vagy gázon pár perc alatt kész is. Mellé lehet akár héjában főtt krumplit csinálni vagy 2 tükörtojást sütni stb. -
k-dani
csendes tag
Listákban szokott előkelő helyen szerepelni, mint a legegészségtelenebb ételek egyike (bár vannak fenntartásaim, lehet, hogy a listát pl. amerikai oldalakról vették át magyarra, ahol esetleg egész mást jelent a virsli, vagy eleve féligazságokat tartalmazott már az eredeti is, vagy a sonkalobbi rendelte stb.). Emlékeim szerint a színezőanyagot, sótartalmat, tartósítószereket, állományjavítókat, az alapanyag (hús) minőségét és mennyiségét szokták kritizálni. Ebben "erős" állítólag a virsli. Meg szokták emlegetni, hogy jobb, ha nem tudja az ember, miből készül a párizsi és a virsli.
Amúgy igen, kerülöm a májkrémeket is, a felvágottból is a leginkább természetest keresem (pl. Pikok Pure).
Szóval van olyan, ami ezen szempontok alapján még minőséginek számít? Csak a Spar akciós újságban 2 oldal van tele virslifélékkel.FPSTunker: A napfénynek (UV sugárzásnak) talán van olyan adagja, ami inkább előnyös, mint káros (és azzal már évezredes tapasztalatunk is van). A nitritekkel/nitrátokkal kapcsolatban nem vagyok biztos, hogy van-e előnye az egészségre.
-
k-dani
csendes tag
Rossz híre miatt évente kb. egyszer eszünk virslit és az az egy alkalom most közeleg. Hol, melyiket érdemes, ami minőségi és árban is jó? Aldi, Lidl, Spar, Penny van elérhető távolságban.
Ugyanitt kölyökpezsgő ajánlásokat is várok. -
Paxker315
addikt
válasz
fateless #4973 üzenetére
Mé? cukormentes az összes, gabonát-cukrot tizenhárom éve nem ettem, éjszaka a nyócórát minimum megalszom, sportolok heti hét nap, egy szakadt zsírmájam sincs, pedig az "kötelező tartozék" ma már, koszorúserek, nyaki erek rendben, életemben nem dohányoztam, alkoholt 2007 óta nem iszom, a keringésem kiváló állapotú, a bőröm is
Mi ke' még?
Kis észrevételek a délelőtti túráról
Penny Silan öblítő 2 pontot ad 1300ft& literje 470ft körül van.
Penny Czifra és Palotás mix saláták 169 ft-ért (ezek nyersen, nem szabad elrontani azzal, hogy lelocsolod bármivel)
Penny Prosciutto Crudo, 200gr, 350 ftLIDL konyhai tisztítószer, saját márkás "Doussy" öblítő & borotvahab & kézkrém nagyon korrekt árakon, el is tapsoltam az ajándékkártyám. Ahová járok, ott alsógatyák, ingek is pici árengedménnyel voltak. Sőt, a gyökeres fenyőkből is, ami megmaradt, kedvezményes : ) Aki kertbe gondolná..
Karácsonyi dekorcuccokat azért nem említem, mert, nekem azért "fájdalomküszöb" valamit megvenni azért, hogy pár hétre dekorálja a lakást, aztán rohadjon a szekrényben.. -
Paxker315
addikt
az sok? én egyedül élek, egyemberes háztartásban, és naponta 4-5x főzök a hatadagos kotyogósaimon (kettő van, mert 1-gyel túl lassú és körülményes folyamat volt). Mellé néha 1-2 doboz energiaitalt is elkortyolgatok.
Nem érzem soknak, a nyugalmi frekim 45, vérnyomásom 105/70. És TÉNYLEG ennyi kávét iszok, meg az energiaitallal sem spórolok.
Úgy érzem, szükségem van ezekre, az ízre mindenképp'. Na de én most kiszállok
bármi olcsó kommerc megteszi!
-
Azt írja a dobozán, hogy Nespresso gépekkel kompatibilis. Bővebben itt írnak róla és ugyanebben a cikkben van egy link a kávégépekhez is. Egyébként tényleg jó árban van, köszi a tippet
-
Ez nem a topik témája. Minden kv-val kapcsolatos dolog, ami nem beszerzéshez, árhoz kapcsolódik törlöm. Elsőre figyelmeztetés, másodjára már topiktiltás.
Pro és kontra oldalra egyaránt vonatkozik. -
válasz
twollah1976 #4965 üzenetére
Le ne essen, mert ezek sokat érnek
-
válasz
twollah1976 #4956 üzenetére
Ajánlom, hogy látogass el ide... Nekem ugyan mentve van a topik és követem is, de amilyen szinten zajlanak ott az eszmecserék még nem sikerült hozzászólnom, de igazából csak a figyelés volt a cél alapból, hogy okuljak én is
Kegyetlen, hogy ilyen szinteken is lehet művelni a kávéfőzést
Parci lelkes kávérajongó és jókat is szokott írni, illetve van hogy néha előkerül retro eszköz is
-
Balázs Z.
tag
válasz
Neeeee, pont ezek miatt hagytam fel az egésszel, nagyon jól elkaptad a hangulatot
-
cof
veterán
válasz
Uhh, fa..om. Gyors dobok is fel egy Tchibo kotyogóst.
-
sambenez
addikt
válasz
Ezt még végig olvasni is durva, nem hogy csinálni.
-
twollah1976
őstag
válasz
Balázs Z. #4955 üzenetére
A kezi kaveorles nekem megmozgatta a fantaziam.
Zenere csinaltad?
Grindcorera? Eeeerteeeed grind, eeerteeed?!?!Volt valami utem?
Letetted az asztalra az orlot vagy kezben tartottad?
Vizszintesen volt az orlo vagy erre nem figyeltel?
Fa, fem, uveg volt az orlo?
A pengek acelbol, nemes acelbol, keramiabol keszultek?
A tengelyt olajoztad vagy elelmiszer ipari olajjal kented, hogy ne vege fel az orlemeny az olaj szagat?
Milyen gyorsan orolted?
Figyeltel arra, hogy az orles folyaman ne melegedjen tul az orlemeny, hogy ezzel a fontos illoolajok ido elott ne parologjanak el?
Milyen homersekleten, relativ paratartalom mellett oroltel?
Azonnal felhasznaltad az orlemeny vagy elraktad kesobbre? -
Balázs Z.
tag
válasz
erdey_a #4951 üzenetére
Egyetértek! 20 évet végigszenvedtem "kávébuziként", volt idő, hogy a másfél hetes pörkölésre már húztam a számat, a kéziőrlők típusairól vitatkoztam barista-oktatókkal, aztán pár éve megvilágosodtam, eladtam mindent, maradt egy kis 3 személyes Bialetti Moka Express, veszek bele ilyen Omniát meg hasonlókat, és nyugodt vagyok, hogy nem kell ezzel foglalkoznom többet
-
Ja. Sajnos az csak a szegény németeknek jár mostanában. Decemberben 2 nespresso vertuo gépet vettem. 30 doboz/gépért ingyen adták. Mivel amúgy is kb. 60 doboz felett éri meg onnan rendelni ide, így jártak. Remélhetőleg idén hozzánk is elér a vertuo széria és akkor megint lesz ingyen gép akció, ha áttérsz az új rendszerre. Főleg ha már az összes gépet itt gyártják nálunk.
Lorcsi: igazad van, bocsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest