Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5701) dugesz77 válasza EnterR (#5700) üzenetére


dugesz77
őstag

Minden hangszórónak kell a bejáratás lehet bármekkora méretű (igen a fül/fejhallgatókat is be kell) Itt elsősorban a mély hangért felelős subb-nál a leghallhatóbb a pillének és a membránperemnek be kell járódnia/puhulnia.

(#5702) chester91 válasza chester91 (#5687) üzenetére


chester91
senior tag

Erre bárkinek javaslata, ötlete?

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#5703) EnterR válasza dugesz77 (#5701) üzenetére


EnterR
veterán

Köszönöm, majd ráengedek hanganyagot. :R

PSN ID: marquuard

(#5704) karicsek


karicsek
aktív tag

Sziasztok.
Érdeklődnék hogy vennék egy samsung n950 hangprojektort. Az lenne a kérdésem, hogyha rádugok egy 2.5 colos vinyót, akkor arról letudom játszania filmeket, hangot? Ez még nem világos nekem, mert erre nem találok semmi utalást.
Köszi

(#5705) forguet válasza karicsek (#5704) üzenetére


forguet
senior tag

Ennyiből én nem vennék hangprojektort, belépő házimozi kihozható belőle kis szerencsével/türelemmel.
Ebben nincs médialejátszó, úh. ha filmeket akarsz játszani a vinyóról, akkor az okostévére, vagy még inkább a külső médialejátszóra dugd.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#5706) karicsek válasza forguet (#5705) üzenetére


karicsek
aktív tag

Pont a helyhiány miatt kell projektor. Viszont, akkor hogyan kell használni, hogy az összes hangformátumot kitudjam használni, ha akarom. A tv samsung Q8. Dts hangot nem tudja. Hogyan kössem akkor? Rákötöm a vinyót a tv-re, onnan hdmi kábel a projektorba és, ha kell akkor atmos hang is kijön, vagy a tv-n nem megy át?

(#5707) forguet válasza karicsek (#5706) üzenetére


forguet
senior tag

Ha jól értem, a TV-d lenne a médialejátszód.
Ha az nem tud DTS-t akkor ez ez...

Sztem a legjobb megoldás beszerezni egy DTS képes médialejátszót, amit hub-ként használhatsz, arra mehet a vinyó, a TV, a soundbar ill. konzol, miegymás ha van.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#5708) karicsek válasza forguet (#5707) üzenetére


karicsek
aktív tag

Akkor pl egy dolby atmos hangú filmet hogyan lehet lejátszani?

(#5709) peti85


peti85
senior tag

Sziasztok!

Polk MagniFi Max (3.1) vételén gondolkodom. Használtan most elég jó áron hozzá tudnék jutni. Láttam pár véleményt visszaolvasva, elég pozitívak. Mennyire ajánlható ha zenét is szeretnék rajta hallgatni? Nem vagyok vájtfülű, de azért igényes vagyok a jó hangra.

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#5710) forguet válasza karicsek (#5708) üzenetére


forguet
senior tag

Ahogy írtam - en vennek egy medialejatszot es arra kotnek mindent.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#5711) karicsek válasza forguet (#5710) üzenetére


karicsek
aktív tag

ok. köszi a segítséget. Esetleg tudsz javasolni egy lejátszót?

(#5712) forguet válasza karicsek (#5711) üzenetére


forguet
senior tag

Azokkal nem vagyok túl naprakész, sztem kérdezd meg itt

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#5713) forguet válasza peti85 (#5709) üzenetére


forguet
senior tag

Én jópárat meghallgattam a 80k-250k ársávban, és nekem a Polk tetszett legjobban...sajnos még mindig várok h megérkezzen amazon uk-ról mert az első sérülés miatt visszafordult, a másodikat meg még el sem küldték mert nincs raktárkészlet :-/

Azért ne várd egy stereo rendszer kifinomultságát, de sztem marha jól szól rajta a zene is.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#5714) peti85 válasza forguet (#5713) üzenetére


peti85
senior tag

Köszi, úgy döntöttem megveszem.

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#5715) xtibi


xtibi
tag

Összeraktam a Klpisch RSB-6-ot. Nme akartam sem diszkót, nem vártam tőle moziélményt, minden másra tökéletes. Egy LG TV-t hangzásban nagyon odaver. Simán összeáll mindennel (TV-BT).

Egy gondom van: A saját távirányító nem érzékel. Elemet cseréltem és a kis műanyag lap volt az első, amit kitéptem. FR már megvolt, nem segít. Valami ötlet? Járt már így valaki?

Köszi

Az egyetlen változatlan az örökös változás

(#5716) peti85 válasza xtibi (#5715) üzenetére


peti85
senior tag

Indítsd el a kamerát a telefonodon és irányítsd felé a távirányítót, majd nyomkodd rajta a gombokat. A kamerának látnia kell az infravörös fényt, így legalább a távirányítót tudod tesztelni hogy az egyáltalán kiadja-e a jelet.

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#5717) r1chArd18


r1chArd18
csendes tag

Sziasztok!

Kérdésem lenne felétek.
Az lenne a problémám, hogy van egy Samsung UE40JU6050 típusú TV-m és most vettem mellé egy Samsung HW-J650 típusú Soundbart. Wi-Fivel sikerült kapcsolatba hoznom a kettőt de HDMI kábellel sehogy sem sikerül. Minden beállítást követtem:
Arc out/tv-s arc helyre bedugva a kábel plusz D.IN-re állítva a Soundbar. Próbáltam hdmi-n beállítva is de egyszerűen nem szól. 3 különböző kábellel is kipróbáltam hátha rossz volt a kábel de nem. A leírásban az van hogy elvileg a tv-nek ki kellene adnia a Soundbart és engedélyezni kell de ilyet nekem nem csinált és nem tudom miért.
Tudom valószínűleg én vagyok a béna de tudna valaki ebben segíteni?

més que un Club Barcelona FC !!! ¡Visca Barça! ¡Visca Catalunya!

(#5718) b4lukapitany


b4lukapitany
tag

Sziasztok! Ilyen 20-30 ezer környékén esetleg van valami elfogadható? Philips 40PUK6400/12 tvm van, 25 nm-es nappaliban. Nem kell valami brutálisan komoly, mert a szomszéd amúgy is kicsit hülye(meg ennyi pénzért nyilván nem is várhatom el) de örülnék valami gazdagabb hangzásnak.

[ Szerkesztve ]

(#5719) Snajden0128


Snajden0128
újonc

Üdv.

Leginkább filmnézéshez keresnék egy olyan 120.000 Ft-ig a lehető legjobb hangtechnikát. Nem igazán vagyok képben ezért szeretnék segítséget kérni. Nézegettem 5.1 házimozi rendszereket, 2.0-át illetve Bose SoundTouch 300-at is. Ténylegesen nem igazán vagyok képben, hogy mi lenne a jó választás. Néha még Xbox One-X is hozzá van kötve a tv-hez. Esetleg tudtok valami jót ajánlani, vagy esetleg melyik irányba lenne érdemes nézegetni a házimozi rendszereknél vagy inkább a soundbar-ok felé?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.

(#5720) forguet válasza b4lukapitany (#5718) üzenetére


forguet
senior tag

50e Ft alatti hangprojektort sztem ne vasarolj mert nem fog igazi javulast hozni a tvhez kepest. Minimum LG SJ4...de azt is lehetoleg hallgasd meg eloszor.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#5721) forguet válasza Snajden0128 (#5719) üzenetére


forguet
senior tag

Bogreszettet ennyibol ne...inkabb hangprojektor.
Ebben az arfekvesben nekem a jbl bar 3.1 es a yamaha yas 207 tetszett legjobban. Esetleg lg sj7 et meg erdemes meghallgatnod.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#5722) EnterR


EnterR
veterán

Na LG SJ4 reggel meg is érkezett, lényegre törően szerintem 50e Ft-ig kimaxoltuk amit lehet, abszolút meg vagyok vele elégedve. Nem tolakodik a subwoofer sem, mint az olcsóbb 2.1-es hangrendszereknél. Hallottam én már PR dumával megtolt Logitech Z623-at 30-40Hz közeli mélyeket produkálva, a nyomába sem ér az LG wooferének megítélésem alapján. Bár aptX-et nem támogat (Galaxy S8-on váltogatható a kodek), 320kbps-os MP3-hoz untig elég. Még járatom különböző műfajú zenékkel. Kíváncsiságból ráküldtem a max. hangerőt, nincs distortion, nincsenek eltúlzott tartományok magas hangerőn sem, kellően letisztult. Ami hatalmas pont, hogy van rajta night mode, visszafogja a puffogó basszust pont amennyire kell, első emeleti lakásban ez nem árthat. :D Microlab Solo 6C-n szocializálódtam, ami szintén az árkategóriájának a csúcsa, és nem érzem, hogy visszaléptem volna a 6.5"-os wooferjeihez viszonyítva.

A kérdésem annyi lenne, hogy biztonságosan használhatom a subwoofer-t elfektetve is? Hely végett ez a megoldás született, remélem így nem károsodik/károsodhat.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: marquuard

(#5723) pauliboy23 válasza b4lukapitany (#5718) üzenetére


pauliboy23
senior tag

Ha semmikképpen nem kell drágább, akkor lehet akciós még a jbl bar studio. Nézd meg.

(#5724) Laca19 (a) válasza EnterR (#5722) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Szerintem nem lesz baja, bár a hangzásnak nem tesz jót, hogy így bezárod. Én tennék alá valami gumialátétet, hogy ne rezegjen be nagy mélyhang kiadásakor. Ugye az alján nyilván van, de az oldalán nincs.
"Microlab Solo 6C-n szocializálódtam, ami szintén az árkategóriájának a csúcsa, és nem érzem, hogy visszaléptem volna..."
Miért léptél volna vissza? Tudom, hogy a másik PC-s hangfalas fórumba "divat" lett fikázni a mélynyomós cuccokat, és csak a sztereo a jó, minden más sz_r, de ez baromság. Néhány ember elkezdte, a többi folytatja. Van többféle hangcuccom, sokat próbálgattam, többek között volt SOLO9C-m is, nagyon gyenge eresztés. Egy 10 éves alsó-középkategóriás LG már a földbe döngöli: hangerősségben, részletességben, dinamikában is.

http://www.diesel.com

(#5725) plus44


plus44
veterán

Sziasztok!

Egy Samsung q9FN típusú tévéhez keresnék egy kompakt soundbart, amivel megoldható, hogy a tv dts hangot is lejátszon (nyilván a soundbar közbeiktatásával), így nem kell konvertálgatnia a plexnek... ha pedig erre kényszerülök, akkor már invesztálnék 50-150kk körül egy olyanba, ami magasan jobb minőséget produkál, mint bármi, amit a tv-be raktak. Vannak lehetőségeim, és ha igen, akkor mi most a legjobban ajánlott?

[ Szerkesztve ]

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#5726) ftt válasza b4lukapitany (#5718) üzenetére


ftt
tag

szerintem 20-30-ért még használtan se kapsz normális bart

(#5727) ftt válasza plus44 (#5725) üzenetére


ftt
tag

Samsung M450 most volt akcióban 60eFt, hátha van még belőle

alsó-közép kategória, de jófajta, ennyit megér

[ Szerkesztve ]

(#5728) plus44 válasza ftt (#5726) üzenetére


plus44
veterán

50-150e Ft között keresek.

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#5729) EnterR válasza Laca19 (a) (#5724) üzenetére


EnterR
veterán

"Bögreszett", tudom. :DDD

PSN ID: marquuard

(#5730) mucsácsó


mucsácsó
tag

Nekem is megjött az LG SJ4, hát én oda-vissza vagyok tőle! :) Tudtam, hogy jó lesz - viszont ez sokkal jobb, mint amire számítottam... eddig csak zenét hallgattam rajta - tudom-tudom, ez erre "nemvaló", de nekem nagyon nagyon bejön, remeg az egész panel, pedig szerintem alacsony hangerőn megy - úgyhogy várom az első szomszéd jelentkezését a tracklistért... :D

A night mode gomb tényleg jópofa, hívhatnánk szomszéd módnak is :D

Én eddig tiszta szívemből ajánlom, egyelőre nagyon meggyőzött.
Néha meglepődök, hogy olyan hangokat is hallok a zenében, amit eddig még soha, pedig már 500x hallottam egyes számokat... :D

[ Szerkesztve ]

(#5731) EnterR válasza mucsácsó (#5730) üzenetére


EnterR
veterán

Itthon is hamar ki fog kopni az a gomb. :D

[ Szerkesztve ]

PSN ID: marquuard

(#5732) Zoza24 válasza mucsácsó (#5730) üzenetére


Zoza24
senior tag

Magam is egy panel nappalijába keresek majd valamit az új tv mellé,az SJ4 volt eddig is az egyik kiszemeltem...azt mondjátok abszolút megéri az árát?
a jbl bar 2.1 és a yamaha yas-207 több mint kétszer annyi mint ennek az ára,nem tudom kellene-e az egy panelbe...

Forza Italy!

(#5733) EnterR válasza Zoza24 (#5732) üzenetére


EnterR
veterán

Fehérvári Médiában rendelés előtt azért érdeklődtem, de még csak egy bemutató darabjuk sem maradt, állításuk szerint a legkelendőbb darab.

PSN ID: marquuard

(#5734) dugesz77 válasza EnterR (#5722) üzenetére


dugesz77
őstag

+mucsácsó
Örülök,hogy tetszik nektek. Még esetleg amit tudok ajánlani,hogy a gyári app-ot érdemes leszedni hozzá. Ha nem is erről zenélni de van egy alap EQ a Standard hangmódhoz ,egy kis magassal még meg lehet kínálni, meghálálja nincs tőle túlvezérelve.:

(#5735) EnterR válasza dugesz77 (#5734) üzenetére


EnterR
veterán

Ez valahogy kimaradt, jóval balanszosabb lett ASC-n, erőteljesebb a beszédhang. :R Elmenti a treble-t ha kikapcsolom a BT-t telefonon? Meg az sem ártana, ha kikapcsolásnál sem veszne el.

PSN ID: marquuard

(#5736) b4lukapitany


b4lukapitany
tag

Köszi a válaszokat, akkor lehet beruházok egy SJ4-re én is. :)

(#5737) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

Sj4 vagy m450 jobb?
Köszi

(#5738) dugesz77 válasza EnterR (#5735) üzenetére


dugesz77
őstag

Én úgy vettem észre,hogy megjegyzi a beállítottakat.

[ Szerkesztve ]

(#5739) ftt válasza szabi__memo (#5737) üzenetére


ftt
tag

úgy tudom, az M450-nek több szolgáltatása és csatija van, jóval drágább is

(#5740) Laca19 (a) válasza dugesz77 (#5734) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Tegnap nem értettem, hogy most ennek mi értelme van, vagy mi olyan "különleges" ebben, hogy van Treble állítási lehetőség, hiszen azért ez szinte mindegyiken elérhető. Most nemrég szedtem le a használatit, na most már értem: nem tették rá a távirányítóra az EQ gombot. Azért ez nem semmi, hogy egy kis magas állításához is már külön app kell. Mondjuk, én az SJ7-emmel jártam úgy, hogy véletlenül fedeztem fel, hogy tudja a Night mód mellett a DRC funkciót is. Összecseréltem véletlen a távirányítót a régi LG soundbarommal és véletlen megnyomtam a DRC gombot rajta. Kiírja az SJ7, hogy DRC ON. Mondom, nem rémlik, hogy az SJ7 tudná ezt...tudja, csak ha nincs régi távirányítóm, akkor ugye nincs hozzá gombom.

http://www.diesel.com

(#5741) AXisBOLD


AXisBOLD
addikt

Sziasztok,

már régóta szeretnék hangprojektort (értsd kb. 10 éve nézegetem a Yamaha csúcs készülékeit), de áruk miatt eddig mindig letettem róluk, most se lesz ez másként, viszont vásárlás előtt kicsit tájékozódni szeretnék.

Elsősorban filmekhez lesz, egyelőre PS4 + Plex, később egy Samsung TV párosításában (55" - NU7442 / NU8052 / Q6F) és itt is maradna a Plex. Kevesebb játék és némi zenehallgatás, de elsősorban a filmélmény növelése a cél.

A szoba ~20nm-es, rendes házimozi szettet, szatellit sugárzókkal nincs lehetőség kiépíteni, de így is szerettem volna elérni a térhangzást.

Viszont a sok hangszórós, intellibeam-es Yamaha túl magas árban van, de más Dolby Atmos-t tudó készülékeke is (ahogy én látom, de cáfoljatok ha tévedek). Illetve nem ismerem annyira a DA-t, mennyire kiforrott, mit tud valójában.

A maximális keret amit rá tudok szánni 150k, ha ebből nem jön ki egy értelmes térhangzást tudó készülék, akkor inkább egy kompromisszumos megoldás a cél és legyen a hangzás minőség az elsődleges.

Látom nagyon népszerű az LG SJ4, ha ez a típus ennyire best buy, persze nem feltétlen akarok elkölteni +100k-t, de nem tudom, hogy a felsőbb kategóriák miben tudnak többet nyújtani (Polk, Bose, YAS-207, YAS-306, stb).

Sajnos a formátumok és kompatibilitás világában teljesen vak vagyok, ehhez is kellene egy gyorstalpaló vagy legalább annyi iránymutatást, hogy mit mivel nem érdemes párosítani. TV fórumokban olvastam, hogy sokan belefutnak kompatibilitási problémákba. Tudom, hogy itt a lejátszó a TV/PS/mediabox vagy egyébb más erre alkalmas eszköz lesz, a soundbar csak a hangkeltő, de nem akarok elsiklani semmi felett.

Szóval iszonyatosan telített lett a piac és nehéz eligazodni, nem is ismerek minden az én ársávomban mozgó terméket, de hogy egy rendes kérdést is feltegyek:

Érdemes ~120k körül venni egy YAS-306-ot később pedig a hozzá passzoló mélynyomóját? Vagy az egy ligával lejjebb játszó LG SJ4 se tud sokkal kevesebbet?

Aurea mediocritas

(#5742) Wajk


Wajk
addikt

A JBL Bar Studio 2.0 mostanában 35e-ért beszerezhető, pedig pár hónapja 50K körül volt. Érdemes beruházni rá ennyiért, vagy inkább érdemesebb vadászni az LG SJ4-re? Alapban egy árban vannak, de az LG komolyabbnak tűnik, meg mélynyomó is van ugye... az LG felé hajlok.

nem sürgős még a dolog, de a HDMI fontos lenne, ezek tudják is.

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#5743) Alex91 válasza AXisBOLD (#5741) üzenetére


Alex91
félisten

Jbl bar 5.1 szerintem erdekes megoldas, bar egy kicsit tulnyulik a kereten...

[link]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5744) AXisBOLD válasza Alex91 (#5743) üzenetére


AXisBOLD
addikt

köszi, valóban érdekes (szívesen kipróbálnám), de ez már nagyon magas ár és egyébként is egyszerűbb, kompakt megoldásban gondolkodom.

YAS-207-re találtam most rá, olvasgatok róla is. A DTS Virtual:X (7.1.4) amivel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Illetve, ha nem vágynám annyira a térhangzást, már itt lenne egy LG SJ4.

Apropó, LG SJ5 gyártása forgalmazása már megszűnt? Az ezüst sokkal jobban passzolna a nappaliba :)

Aurea mediocritas

(#5745) apple87


apple87
senior tag

Sziasztok

Van egy Samsung n450 hangprojektorom.
Össze van kötve a tv vél optikai kabellal.
A pc vel is össze szeretném kötni...milyen kabelal érdemes ?
Optikai kiment csak egy van.

(#5746) szabi__memo válasza ftt (#5739) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

1 HDMI in 1 out és 1 optika.
De a hangjára gondoltam

(#5747) Alex91 válasza AXisBOLD (#5744) üzenetére


Alex91
félisten

Ez van, olcsot nem erdemes, a dragara meg sajnalja az ember a penzt :)!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5748) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Sziasztok!

LCD TV dobozhangmentesitesehez keresnek 50k-ig soundbart.

Mit ajanlotok?
Filmnezesre kellene es neha zenehallgatasra.

Az LG SJ4-nel van jobb a piacon ebben az arkategorikaban?
A BlitzWolf BW-SDB2-rol mi a velemnyetek?

Koszi!

Udv. core2

(#5749) pruzsi


pruzsi
őstag

Üdv. Ajánlanátok valamilyen hangképzőt egy LG LJ594V tv hez ami sokkal jobb mint a beepitett, tvről ps4 játékok is mennek meg 1080p filmek. Max 15-20 ezer Ft. 2.0 vagy 2.1. Esteleg 5.1 de minden hangszórót csak magammal szembe tudok elhelyezni.

(#5750) AXisBOLD válasza Neil Watts (#5748) üzenetére


AXisBOLD
addikt

a BlitzWolf engem is érdekelne :K , hol lehet beszerezni itthon, csak a honlapján keresztül?

több dolgot nem értek (nem csak ennél a gyártónál), ha az SDB1-nél volt HDMI itt miért nem tudták meghagyni? Illetve természetesen mire beér kis hazánkba jó 60€,-val többe kerül, így egy kicsit el is veszít a varázsából, de ez nem a gyártó hibája.

75k-ét most benne a van a mély-láda vagy se :F

Aurea mediocritas

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.