Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5651) forguet válasza FrezeR (#5650) üzenetére


forguet
senior tag

Megkockaztatom hogy elromlott.
bocs :D

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#5652) FrezeR válasza forguet (#5651) üzenetére


FrezeR
senior tag

Köszi... :)

(#5653) llacee válasza FrezeR (#5652) üzenetére


llacee
őstag

Úgy látom, hogy külső tápos.
Érdemes egy azonos teljesítményűvel (feszültség és áramerősség) is megpróbálni és, ha azzal megy akkor ebay-ről pótolni.
Ha nem vagy otthon a villamosság terén ennél a pontnál szerintem hagyd is abba és vagy megbízol valakit, hogy mérje ki, mi a hiba/gazdaságos-e a javítás vagy csere.

(#5654) FrezeR válasza llacee (#5653) üzenetére


FrezeR
senior tag

Köszi a választ, sajnos egyáltalán nem értek a villamossághoz, úgyhogy azt hiszem marad az utóbbi megoldás.
Szerinted érdemes hivatalos samu szervizbe elvinnem, vagy elég ha egy hozzáértő szakit keresek?

(#5655) refugee


refugee
csendes tag

Sziasztok!

Vettem egy yamaha yas 207-est, és olyan problémám van, hogy a basszus maxon is szinte semmi. Vallamit mozgat, a sub működik, de hatása nincs, tök erőtlen az egész. Soundbar akarja az összes mélyet, a sub semmit sem csinál. Járt már így valaki?

(#5656) dugesz77 válasza refugee (#5655) üzenetére


dugesz77
őstag

Próbáld meg padlóra a sarokba elhelyezni ha nem úgy lenne. Kapsz 12dB erősítést attól meg szokott jönni a hangjuk.

(#5657) Draken válasza refugee (#5655) üzenetére


Draken
őstag

A basszussal nálam nincs gond, egyáltalán. Nem sokat játszottam a beállítással, de nálam inkább az a helyzet (gondolom itt a hangsáv is beleszólhat) , hogy ha egyik szereplő beszél, akinek mélyebb a hangja, az jól kijön, viszont ha nem kellően mély, akkor hol hozzáad +mélyet a hanghoz, hol nem és ezt váltakozva hallani kicsit furcsa! Próbáld újra összepárosítani őket, nézz nem szinkronos filmet is, mert a magyar szinkron finoman fogalmazva is kaki

[ Szerkesztve ]

(#5658) wierra válasza refugee (#5655) üzenetére


wierra
senior tag

Ha olyan harsány, baszós mélyet vártál, amit pl. egy JBL produkál, akkor rossz hírem van. Házat bontani nem ezzel fogsz.
Néztél már vele filmet? Ott sem mozdultak meg a mély frekvenciák?

"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda

(#5659) chosa91


chosa91
aktív tag

Erre valaki? (Bluetooth para)

"Find something boring, and make it funny!"

(#5660) wierra válasza chosa91 (#5649) üzenetére


wierra
senior tag

YAS 207-nél régi MiPad-dal már 1 m-ről szakadozott a lejátszás. Mi4c telefonnal szinte bárhonnan tökéletes volt a vétel.
Ilyenformán lehet, hogy régebbi BT szabványnak köze lehet a problémához.

Javaslom próbáld ki frissebb eszközzel is az átvitelt. Ha nem adja, akkor gariztatás.

"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda

(#5661) Gaben92


Gaben92
őstag

Sziasztok,

Ismét a segítségeteket kérném, mert eléggé kibővültek itthon a dolgok, viszont még mindig laikus vagyok a témában. :DDD Lesz benne minden, de úgy gondoltam, hogy mivel a soundbar a "probléma" (vagy esetemben megoldás/megváltó), így ez a legmegfelelőbb topik.

Szóval vettem pár hete a következő dolgokat.
- Sony 55XF9005 TV
- Sony HT ZF9 soundbar
- QNAP TS251+ NAS

Úgy néz ki holnap veszek egy Apple TV 4k-t és ez kettő problémát vet fel és nem vagyok biztos a dolgomban.

A TV-n van ugye 4 HDMI, de csak a HDMI2 és a HDMI3 támogat 4k60-at. Előbbire PS4 Pro van kötve, utóbbira meg a soundbar mert az támogat ARC-ot, szóval a TV-n kifogytam a 4k60 HDR képes HDMI portokból.

Viszont elvileg a soundbar elég okos darab, van rajta 2 HDMI bemenet amik támogatnak 4k60 HDR-t, van Bravia Sync, 4k passthrough és CEC, meg minden sz.r. :B

A terv az, hogy az Apple TV-t rákötöm a soundbarra HDMI-n, a NAS-on fog futni vagy egy Plex (vagy csak SMB/NFS, majd meglátjuk), és lényegében az Apple TV-n játszanám le a NAS-on lévő filmeket. Fog működni ez a megoldás frankón, vagy akadhatnak gondok? (Szóval az érdekel, hogy fognak-e menni a 4k filmek HDR-ben, vagy a soundbar megcsapja a minőséget.)

A másik probléma az, hogy eléggé távirányító fóbiám van. Egyszerűen rühellem, ha egynél többet kell használnom (van itthon 3, mert a NAS-hoz is adtak, de a soundbar-éval együtt pihennek a szekrényben). Ha jól értelmezem a dolgokat, ahhoz, hogy a TV távirányítójával tudjak vezérelni valamit CEC kell. A TV támogatja, a soundbar is, és az Apple TV is. Kérdés az, hogy a CEC csak akkor működik ha közvetlenül a TV-re dugom rá az Apple TV-t, vagy akkor is megy ha TV - soundbar - Apple TV a felállás?

Ha nem megy a CEC így, akkor max annyit tudok csinálni, hogy felcserélem a PS4 Prot és az Apple TV-t, csak valaki írta, hogy neki voltak gondok mikor a konzolt a soundbar-ra kötötte.

Előre is köszönöm a tanácsokat. :R

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#5662) Alex91 válasza Gaben92 (#5661) üzenetére


Alex91
félisten

Van egy gyanum, hogy ezekre majd magad fogod megadni a valaszt, ha mar otthon lesz az ATV... :).

Szerintem smb es egy Infuse Pro az ATV-re, azt hali...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5663) user01 válasza Gaben92 (#5661) üzenetére


user01
aktív tag

Szia! A kérdésedre nem tudok válaszolni, viszont remélem, hogy a HT-ZF9-hez megvetted az SA-Z9R-t is. Ha nem, akkor nagyon ajánlom, mert fantasztikusan jó térhangzást produkál! Teljesen az események közepébe kerül vele néző. Nem olcsó, de az akciós árát nekem nagyon megérte. :)

(#5664) Gaben92 válasza user01 (#5663) üzenetére


Gaben92
őstag

Szia,

Még nem vettem meg mert nem tudom hova tudnám rakni értelmesen. A lakás elrendezése miatt nem lenne egyszerű elhelyezni, főleg a tápkábel elhúzása miatt, és akárhogy gondolkodom mindenképp aszimmetrikus lenne a hátsók felállása de nagyon. De gondolkodom a megoldáson erőteljesen. :B Egy módot találtam eddig ahogy fel tudnám rakni (mögöttem lévő fal), de ott az egyiket tuti elérné/leverné a macska, a másiknak meg kéne 5m tápkábel a legközelebbi aljzatig. :U

Viszont megvettem az Apple TV 4k-t, szóval meg lett válaszolva minden kérdésem.

Akit esetleg érdekel:
- TV - soundbar - Apple TV a felállás
- Apple TV távirányítója tudja kezelni a soundbart, TV távirányító soundbaron keresztül is tudja kezelni az Apple TV-t, szóval megy a CEC frankón
- Soundbaron keresztül is megy minden, automatikusan 4k Dolby Vision/Dolby Atmos párosra állt be a cucc és működik minden ahogy kell, HDR-el sincs probléma.
- Végül Plex kliens lett Infuse Pro-val mert rohadt sok animém van és nem igazán ment a metaadatok kezelése (kevert mindent mindennel) az Infuse-nak, viszont most a Plex metaadatait használja, onnan meg a HAMA lekap szinte mindent tökéletesen. Egy-két dolgot kellett csak megpiszkálnom. Akinek esetleg van jobb megoldása, vagy ötlete arra vevő vagyok.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#5665) zsola32


zsola32
őstag

sziasztok
a segítségeteket szeretném kérni
adott egy nappali, melyben működik egy 5.1-es házimozi rendszer (denon avr x 4000)
a nappali mögött van a konyha, ide szeretném átvinni a hangot, rádio/internet rádio/router usb-s hdd forrásokat szeretnék hallgatni.
ha a soundbart hdmi-n kötném rá az erősítő hdmi kimenetére elméletileg kiadná a hangot a soundbarra?
a nappali 4 m széles, egy 10m-es hdmi-vel idáman be tudnám húzni a kábelt a konyhába.
(az erősítő távirányítása működik telóról is, tehát kényelmes lenne a forrás beállítása a konyhából)

köszi a segítséget

(#5666) user01 válasza zsola32 (#5665) üzenetére


user01
aktív tag

Szia!
Gondolom, a konyhában nem fontos az 5.1 hangzás. Ha így van, akkor én vennék egy bluetooth transzmittert az erősítőhöz, a soundbar bemenetét pedig értelemszerűen bluetooth-ra kapcsolnám.
Nekem pl. ilyenem van: [link]

(#5667) CharlieDrop válasza Gaben92 (#5661) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Hello. Jó kis összeállítás, grat.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen gondok lehetnek, ha a PS4-et összekötöd Soundbarral?

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#5668) ftt válasza CharlieDrop (#5667) üzenetére


ftt
tag

pl. a szomszéd átdörömböl a falon, hogy "halkabban !"

(#5669) Gaben92 válasza CharlieDrop (#5667) üzenetére


Gaben92
őstag

Szia,

Köszi szépen. :B

Elvileg nem kéne, hogy gondot okozzon, főleg mivel minden Sony és elég jól működnek együtt. A Soundbar is támogat mindenféle passthrough-t, szóval elvileg nem okozhatna gondot semmi. Az Apple TV 4k jeleit gond nélkül továbbítja a soundbar a TV felé, még a 4k Dolby Vision tartalmakat is, szóval ezzel az összeállítással nem lehetne gond... elvileg...

De volt aki írta, hogy neki a PS4 Pro-t a TV-re kellett kötnie, mert ha a soundbarra kötötte akkor gondok voltak a HDR-rel, megnövekedett az input lag, stb. Olvastam olyan HT-ZF9-ről aminek szintén baja volt a HDR passthrough-val, viszont ha jól rémlik azt cserélte is a Sony. Nálam tökéletesen megy minden egyelőre szóval boldog vagyok.

Ha majd lesz hozzá ingerenciám akkor szerintem átrendezem a kábeleket, mert jelenleg a ONE X sima HDMI-be van dugva és az most csak 30Hz-en megy, de egyelőre nem érdekel mert most inkább a PS játékok foglalkoztatnak. De szeretem a konzisztenciát, szóval (ha tényleg nem okoz gondot a soundbar) majd a konzolokat a soundbar-ba akarom átkötni, az Apple TV-t pedig a HDMI2-be.

Ami miatt aggódok az leginkább a PSVR (tegnap akartam venni egyet, csak nem volt a boltban... gondom karácsonyra elvitte mindenki a gyereknek :DDD), mert ott viszont szerintem már a PS és a TV között már 3 kábel lenne. Szóval addig nem akarok baromkodni vele míg meg nem veszem a VR-t.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#5670) CharlieDrop válasza Gaben92 (#5669) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Azért nem semmi, köszi.
Akkor ez a Sony alkalmas arra, hogy ne csak a Tv-ről vegye a hangot, hanem saját hdmi bementei vannak, jól értem.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#5671) pauliboy23 válasza CharlieDrop (#5670) üzenetére


pauliboy23
senior tag

Igen, nekem is volt egy ilyen panasonicom, de a hangja nem igazán...visszaküldtem, de van amelyik átviszi a 4k60-at.

(#5672) Gaben92 válasza CharlieDrop (#5670) üzenetére


Gaben92
őstag

Gondolom a soundbar-ról beszélsz (csak mert minden Sony :D)

Igen, a soundbar-on van egy HDMI kimenet, azzal van összekötve a TV HDMI 3-as bemenetével (ez támogat ARC-ot), illetve van rajta 2db HDMI bemenet is.

A full összeállítás úgy néz ki, hogy:

TV:
HDMI 1 4k30: üres, néha laptop
HDMI 2 4k60: PS 4 Pro,
HDMI 3 4k60: Soundbar
HDMI 4 4k30: XBOX ONE X

Soundbar:
HDMI 1 4k60: Apple TV 4k
HDMI 2 4k60: üres

A lényeg az, hogy a TV és a soundbar is képes átengedni magán módosítás nélkül mindent, így ha a PS-en játszok akkor ugye a képet feldolgozza a TV, viszont a hangot csak átdobja a soundbar-nak. Viszont ha az Apple TV-n filmezek akkor az Apple TV elküldi (például) a 4k60 Dolby Vision képet és a TRUEHD7.1 hangot, a soundbar feldolgozza a hangot, a képet pedig csak továbbdobja a TV-nek anélkül, hogy hozzányúlna. Így lényegében minden hangot a soundbar szólaltat meg, teljesen mindegy, hogy a forrás a PS, XBOX, a TV vagy az Apple TV. A hangfeldolgozást mindig a soundbar végzi, a képfeldolgozást pedig a TV, és elvileg sosincs minőségvesztés.

A kulcs ott van, hogy a Soundbar képes minden képformátumot áttolni magán a TV felé. (Apple TV 4k60 HDR, Dolby Vision-ben üzemel) szóval elviekben nincs semmi amit a soundbar megfoghat.

[ Szerkesztve ]

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#5673) CharlieDrop válasza Gaben92 (#5672) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Köszi. :R

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#5674) mucsácsó


mucsácsó
tag

Sziasztok!

Ha már BF-kor nem jött össze, most futnék egy újabb kört a soundbarokkal.

LG SJ4 és SK5 között filózok; nyilván SK5 jobb, viszont nem tudom, hogy mennyire van értelme panelba, meg egyébként se szeretem nagyon üvöltetni a zenét/filmeket... így leginkább a kérdésem arra irányulna, hogy alacsonyabb hangerőn mennyire vállalhatók ezek?

Csak mert sokról olvastam, hogy kis hangerőn van hogy be kapcsol egyáltalán a mély, vagy nagyon elenyésző... annak meg akkor nem sok értelmét látom, hogy megveszek 50-60-ért feleslegesen egy cuccot :\
Nyilván szeretném, hogy legyen hasszus azért, csak nem üvöltetve, pláne nem esti filmezéshez..

esetleg JBL CINEMA SB250/230-ra gondoltam még, ha ez "annyival" jobb...

köszi előre is a segítséget! :)

[ Szerkesztve ]

(#5675) ezanickem


ezanickem
tag

Sziasztok!

Lg sj4 a kiszemelt. Tudom ez nem zenére van kitalálva de fele arányban arra is használnám spotyt rácsatlakoztatva. Szerintetek érdemes árban még feljebb menni? Vagy hagyjam a fenébe vegyek inkább kis hordozható hangfalat?

(#5676) dugesz77 válasza mucsácsó (#5674) üzenetére


dugesz77
őstag

Ha lehet egybe venném a két hozzászólást ,mert elég hasonló.
Én az SJ4-et sokat hallgatom spotify-val háttérzenének szerintem semmi baja halk zenével sem. A BT része nagyon jó ,nagyon hamar kapcsolódik,stabil ,jó a hatótávja. Zenére nem tökéletes de használható főleg flac fájlal jön meg a hangja usb-ről hajtva.

(#5677) mucsácsó válasza dugesz77 (#5676) üzenetére


mucsácsó
tag

szia!
köszönöm szépen a válaszod, rendelem is az SJ4-et :P :D

(#5678) nagyk60


nagyk60
újonc

Sziasztok!
Vásároltam egy LG SK5-t.
HDMI kábellel UPC box-ról SB in, SB ARC outról LG 55KU6300 ARC. Átállítva SB-t HDMI-re, TV-n Optika/HDMI, de semmi hang
Ugyanezt Samsung 55MU6100-on, érzékelte a TV a HDMI-t, de kérte, hogy csatlakoztassam az eszközt, tehát se kép, se hang.
HDMI kábeleket egyenként kipróbáltam más eszközön, jók.
A UPC box-ot kihagyva SB ARC-ról TV ARC semmi.
LG TV-n bluetooth-n keresztül jó, telefonnal jó.
Lehetséges a SB HDMI-vel van valamilyen probléma vagy kellene valamit még beállítani???
Köszönöm!

(#5679) szabolcs77 válasza nagyk60 (#5678) üzenetére


szabolcs77
tag

Szia!

Hát így nem is fog menni a hang szerintem.
Próbáld így:
upc box hdmi - tv hdmi
tv hdm arc - sb hdmi arc out, vagy optikai kábel

Legalábbis nekem csak így megy (igaz LG SJ4 van, de szerintem ebben nincs különbség)

(#5680) boltvarazs


boltvarazs
csendes tag

Sziasztok,

Segítséget/tanácsot szeretnék kérni tőletek (több oldalt visszaolvastam, de továbbra sem tudok dönteni).

Adott egy LG 65UK6300 televízió. Nappaliban található, elsősorban film/sorozat nézés, tv-zésre van használva. A tv hangjának feljavítására szeretnénk vásárolni soundbart/házimozit.

Szempontok (fontossági sorrendben):
- ár: 40-80 ezer ft között
- elsősorban a beszédhang javítására (tehát nem professzionális cucc kell és nem óriási hangerő)
- kapcsoljon be/ki automatikusan amikor a TV be/kikapcsol
- lehetőség szerint a tv távirányítójával irányítható legyen
- lehetőség szerint bluetooth csatlakozási lehetőség, hogy ne kelljen vezetékekkel bajlódni (hacsak nem javasolt inkább hdmi csatlakozás)

Jókat olvastam a Blitzwolf BW-SDB2-ről (meg az SDB1-ről is). A külföldi rendelés nem gond, ez kb 42 ezer ft. Azt sok helyen említettétek, hogy mélynyomó nélkül sokat nem ér egy soundbar. Az SDB2-höz külön lehet venni mélyládát, de az együtt már kb 80-90 ezer ft. Ez már elbizonytalanított, hiszen ennyiért már itthon is találhatóak alternatívák. Vagy ár-érték arányban igy is "bajnok" a Blitzwolf?

Amiket itthon találtam:
LG SJ2 (2.1 tehát mélynomóval) - kb. 36e ft.
LG SJ4 (2.1 tehát mélynomóval) - kb. 50e ft.
Sony HTRT3 (ez már 5.1) - kb 60 ezer ft.
Samsung HT-J4530 (házimozi 5.1.) - kb 65 ezer ft.

Laikusként jól gondolom, hogy a Sony az 5.1 miatt jobb vétel lehet mint az SJ4? A nappali viszonylag nagy, a térhatás/élmény miatt ragaszkodjak az 5.1-hez a fizika miatt?

A Samsung HT-J4530 "házimozi" nem soundbar, de bluetooth-t tudja ez is. A kialakításán, a hangszórók mennyiségén túl van más különbség a soundbar/házimozi között? Jobb-e ez, mint mondjuk a Sony HTRT 5.1, vagy maradjak soundbar vonalon?

Egy relatíve drágább 2.1-el járok jól, vagy választhatok az 5.1-es rendszerek "belépő" modelleiből?
Tudom, hogy 100 ezer alatt kompromisszumot kell kötnöm, de többet egyszerűen nem szeretnék rá szánni. Igazából ha nem nagy előrelépés az 5.1, akkor maradnék az SJ2/Blitzwolf vonalon, de ha tényleg jobb egy 5.1 (belépőszinten is), akkor azt választanám.

Bocsánat, ha kicsit hosszúra sikeredett, bármilyen tanácsot szívesen veszek. Természetesen ha van más típus, ami ésszerűbb döntés lehet, azt is megköszönöm. Remélem sikerül szűkítenem a kört.
Köszönöm szépen előre is!

[ Szerkesztve ]

(#5681) nagyk60 válasza szabolcs77 (#5679) üzenetére


nagyk60
újonc

Szia Szabolcs!
Most tudtam kipróbálni és működik.
Lg-nél Symplink be, Samsungnál is.
Köszönöm, üdv.!

(#5682) ftt válasza boltvarazs (#5680) üzenetére


ftt
tag

szerintem ne komplikáld, SJ4

(#5683) boltvarazs válasza ftt (#5682) üzenetére


boltvarazs
csendes tag

Szia! Köszönöm a választ. Ki tudnád kicsit bővebben fejteni?

Közben még annyi infót találtam- hogy a házimozik hiába bluetooth-osak, attól még a hangfalakat vezetékkel kapcsolódnak egymáshoz.

https://www.aqua.hu/lg-lhd457-51-dvd-hazimozi-rendszer-330watt-556160.html
(bocs, nem találom hogy lehet linkesíteni)

Árban ez is szimpatikus lehet, de továbbra is bizonytalan vagyok hogy az SJ4 mellett- ez nem ad-e annyival többet a több hangszóró miatt. Kb 26m2 szobába lenne.

[ Szerkesztve ]

(#5684) pauliboy23 válasza boltvarazs (#5683) üzenetére


pauliboy23
senior tag

Szia

Ha csak szinte tv adásokra kell, akkor felesleges az 5.1.

(#5685) Laca19 (a) válasza boltvarazs (#5683) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

A listádból az SJ4 szól a legjobban. Viszont a keretbe belefér a Samsung 450-es modellje, ami elég népszerű ár/érték arányban. Akár a tavalyi M450-es, akár az idei N450-es típus. Általában ez tetszik az embereknek.
Az egybeszetteket meg hanyagold, nem érnek semmit, gyenge hangminőség, és a legtöbbön hátsó hang is alig szól. Régen nagyon jók voltak, nekem is van olyan LG, hogy 10+ éves, és sokkal jobban szól, mint egy mai Denon, Yamaha stb...pár százezres rendszer. De a maiak nem érnek semmit.
Ha mai normális 5.1 rendszer kell és nem akarsz külön hangfallal-erősítővel foglalkozni, akkor kizárásos alapon talán a komolyabb 5.1-es Edifierek maradnak.

http://www.diesel.com

(#5686) refugee


refugee
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Yamaha YAS207-esem, ami jelenleg a tv-vel van összekötve, ugyan úgy ahogy a PS4-em, mindkettő hdmi-n. A gondom az, hogy ebben a felállásban a yas nem hajlandó semmilyen hangot kiadni magából ha a PS4 forrás, ilyenkor csak a tv hangja szól.A TV-n átállítottam a hang kimentet HDMI-re, de olyankor sincs hangja. Mi lenne a jó megoldás? Ha a PS-t a hdmi-in-be dugom és outra rakom a tvt?Gyanítom így hang lenne, de vissza kéne kötnöm, ha a tv belső lejátszójáról játszott filmeket szeretném DTSben is élvezni...

Előre is köszi a segítséget,

ref

(#5687) chester91


chester91
senior tag

Sziasztok! Hangprojektor vásárlásán töröm a fejem. Egy Samsung UE55NU7652-höz menne 12nm szobába. Cél a tiszta, jó, részletes hangzás, mindenképpen sub ládával. Mi az ajánlott ebben a kategóriában, 100e alatt? Vagy ha a keret túl karcsú egy normális rendszerhez, akkor mi az a legolcsóbb szett, amire érdemes költeni. Cél leginkább filmek, valamint zene. Előre is köszönöm!

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#5688) attila199207


attila199207
tag

Sziasztok!

Vásároltam egy JBL 2.1 soundbar-t (bár ne tettem volna), nagyon nehezen sikerült csatlakoztatnom a mélynyomót, sajnos volt egy áramszünet, azóta semmi, hiába követem a leírásban szereplő instrukciókat, V40 szoftver van rajta, próbáltam frissíteni V48-ra követtem az instrukciókat, de nem sikerült próbáltam resetelni nem sikerült.. Komolyan azon gondolkodok, hogy felgyújtom, egy készülék sem fogott ki még rajtam.

Valaki találkozott már hasonlóval?

(#5689) ftt válasza Laca19 (a) (#5685) üzenetére


ftt
tag

Samsungból még a kifutott K450-t is bátran megveheted, ha van még valahol, jóárasítva.

(#5690) zsoika válasza refugee (#5686) üzenetére


zsoika
addikt

Szia!
"Ha a PS-t a hdmi-in-be dugom és outra rakom a tvt?" Igen

"Gyanítom így hang lenne, de vissza kéne kötnöm, ha a tv belső lejátszójáról játszott filmeket szeretném DTSben is élvezni..." Mit kéne visszakötni és hová?

A Yas tudja az ARC-t . Ha a TV-d HDMI bemenete ARC-s akkor oda kell dugni és ki fog menni a hang HDMI-n ha a TV a lejátszó. Mért nem a PS a lejátszó film esetén ?

[ Szerkesztve ]

(#5691) refugee válasza zsoika (#5690) üzenetére


refugee
csendes tag

Szia!

Azért TV a lejátszó, mert jelenleg pendriveról mennek a dolgok, későbbiekben pedig egy NAS lesz a DLNA- miatt.

A tv ARC-os, kipróbálom az összekötést, köszi a tippet

ref

(#5692) zsoika válasza refugee (#5691) üzenetére


zsoika
addikt

A Tv a legrosszabb lejátszó....csak ha nincs más akkor használatos. A PS be is dugható a penya nem?

(#5693) refugee válasza zsoika (#5692) üzenetére


refugee
csendes tag

Jah ez igaz,az egyszerűség kedvéért használnám a tv lejátszóját, bár pendrivnál igazad van, mindegy hova dugom.

Viszont most, hogy összedugtam a ps-t a barral és a bart a tvvel, hang van, de a ps nem akar 4K-t vinni csak 2-t. pedig elviekben a yas 4k60hz :F

(#5694) pauliboy23 válasza refugee (#5693) üzenetére


pauliboy23
senior tag

Minden kábeled 2.0-ás? Igaz az 1.4-es átviszi de csak a 4k30-at...

(#5695) refugee válasza pauliboy23 (#5694) üzenetére


refugee
csendes tag

Szia,

Igen, minden kábel 2.0 (bár amennyire én tudom nincs különbség az 1.4 és a 2.0 között ha kábelről van szó)

ref

(#5696) pauliboy23 válasza refugee (#5695) üzenetére


pauliboy23
senior tag

1.4 csak 4k30 a 2.0 meg 4k60.

Nekem volt egy pana sb-m, hiába tudta a 4k60-at, de nekem sem vitte át a jelet normálisan a ps4 pro-ról.

(#5697) zsoika válasza refugee (#5695) üzenetére


zsoika
addikt

Nincs is olyan hogy 1.4 , 2.0 kábel....csak high speed, premium, ultra stb.
A számozása a hdmi portnak van.

Egyébként az 1.4 max 4k 30Hz de függ a színmélységtől (8,10,12-bit HDR) is....ezért jobb inkább a kívánt tartalom sávszélességéhez választani a kábelt.

(#5698) pauliboy23 válasza zsoika (#5697) üzenetére


pauliboy23
senior tag

Pontosan fogalmazva így van.

(#5699) nyiriisi


nyiriisi
csendes tag

Sziasztok!

SJ4 vagy SK5?
Melyiket ajánljátok?
LG 49sk8500 tv-hez lenne.
Filmre és ps4-re.

Köszönöm

(#5700) EnterR


EnterR
veterán

Sziasztok. Rendeltem egy LG SJ4 2.1-et, mennyire van létjogosultsága a bejáratásnak egy ilyen keskeny, sokhangszórós konstrukciónál? Van sztereó hangfalpárom, ahol azért a 6,5"-os woofereken érezhetően meglágyult a hang és dinamikusabb is lett, de itt nem gondolnám, hogy van akkora membrán-mozgás, vagy akármi, ami javítana rajta. De remélhetőleg tévedek, és akkor ráengedek egy bejáratót. Illetve van egy mélynyomója is, az is változik/változhat bemelegítéssel?

Köszi a választ előre is, kellemes ünnepeket! :R

PSN ID: marquuard

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.