- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
nightshadow #4192 üzenetére
Jól tudom a 50W815 az valós 100hz-es? Ha igen, az 50W829 meg ugye valós 200hz-es, és pl tenisz meccseknél nem venném észre ezt a különbséget mikor száll a labda?
-
luciferc
őstag
válasz
nightshadow #4196 üzenetére
Kösz. Ezt a listát ismertem, csak megjegyeztem, hogy az mm nincs teljesen képben. Azért csak jelentenek valamit a betűk, nem?
Az árváltozásról van valami tipp? Nem ismerek a TV piac dinamikáját, hátha ti jobban. Most lesz a vb, mehet még lentebb, vagy a végéig már kitartják?
-
Peat;)
veterán
válasz
nightshadow #4196 üzenetére
Itt is írják, akkor a 815 a jobb. Sajnos csak pár darab lehet raktáron és árgépen rákeresve vagy hiánycikk vagy Magyarországra jó lesz a 805 is elv érvényesül.
Értem köszi. Fura mert máshol is láttam a 815-öst nemrég, pl auchan-ban élőben. Mindegy, a lényeg hogy legyen.
-
luciferc
őstag
Ez a temérdek betű mit jelent a 805B után? KDL50W805BBAE2
Az mm-ben a 815-ös vajon milyen színű? Csak mert no info. Mellesleg az 50w805-öt passzív 3D-nek írják 200Hz motionflowval...
Mostanában várható vajon némi árcsökkenés? Több helyen már 300-ért van magyar Sony garral. Megy még lejjebb vajon mostanában?
-
-
B-L-A-C-K
titán
Holnap-holnapután a MediaMarkt webáruházában több mint 1000 termékre van 10% engedmény, köztük sok TV-re is (Sony, LG, SAMSUNG, PHILIPS stb.). Így a Sony 50W815B 279 ezerbe jönne ki, szerintetek a plusz felárat (~31-51e boltól függően) megéri az 50W829B?
-
m3gtr
senior tag
válasz
bandavezer #4188 üzenetére
Mindenképpen a lehető legnagyobbat kell megvenni.
-
BossBoss
őstag
válasz
bandavezer #4188 üzenetére
W706 ! 2014-es modell, új, gyorsabb menü, football mód, social viewing,
+ One-Flick távirányító (opcionális),
+ wireless subwoofer(opcionális).Várhatóan hosszabb support.
A felsoroltak kb felesleg funciók is lehet egy átlagember számra.
De ha belefér a kis felár akkor az újat venném.
-
bandavezer
csendes tag
Sziasztok!
Sok olvasgatás és gondolkodás után maradtam a Sony márkánál, állítólagos túlárazottsága ellenére.
Nem volt még LCD TV-m, most egy későbbre tervezett XBOX vásárlását előzném meg a foci VB apropójánTévézésre, filmek lejátszására és - később - játékra használnánk. Invitel IP TV, normál és HD adókkal, néha filmek a TV saját lejátszójával és majd játék a gyerekeknek - a 3D nem izgat egyelőre, a Smart viszont ha már van, nem baj, ha jó.
Arra jutottam, hogy a következő 2 típus közül veszem meg az egyiket:
1. 32W706BSAEP
2. 32W650ABA MM-ban megnéztem a 706B-t, több üzemmódjában, tetszett. A 650-ről (illetve a 653-ról) jókat olvastam, megnéztem és tetszik az is (a design is fontos). Árban alig van különbség. A MM Sony-s eladója a 706B-t javasolta, néhány + lehetőség miatt (pl. közvetlenül bass reflex köthető rá, meg hogy újabb panel, stb.).
Még annyi, hogy mindenki nagyobbra beszélne rá, de egyrészt a tervezett helye miatt ezt a méretet jobbnak gondolom, másrészt az anyagi források is korlátozottak.Mit javasoltok és miért?
Köszönöm a segítséget!
-
krx21
nagyúr
válasz
headhunter #4166 üzenetére
Az igazság az, ha ezeket a TV-ket egy sötét szobában összehasonlítanád, akkor zongorázni lehet a képminőség közti különbséget a GT60 javára...
Viszont a plazmánál figyelembe kell venni, hogy enyhén vibrál a kép, korlátozottabb a fényereje, nem szereti a statikus tartalmakat... Cserébe nagyságrendekkel jobb a fekete illetve sötét szobában ezért a kontraszt... Több és pontosabb színe van, jobb a mozgásmegjelenítés... (és viszont még: nehezebb és többet is fogyaszt valamivel...) -
oxide83
aktív tag
-
B-L-A-C-K
titán
Utólag lehet venni Sony TV-khez gari kiegészítést?
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy vennék egy Sony KDL-42W705 TV-t amit használnék monitorként és TV-ként is, kezeli valaki így a televízióját? Hátránya van-e? Milyen csatlakozóval és hogyan oldhatom meg a váltásokat amikor TV-ként kezelném és amikor monitorként? Valamint arra is fontos lenne tudnom a választ hogy a jelenleg számítógépre rákötött 2.0-ás hangrendszeremet hogy tudom megszólaltatni a TV-vel úgy hogy a Tv hangszórója közben ne üzemeljen? Ha tudtok konkrét válaszokat akkor várom a segítségetek, köszönöm!
-
Tutu7030
veterán
Kép minőségében mekkora eltérés lehet a 50W829B és a 42W829B között? Gondolom, van jócskán, már csak az aktív/passzív 3d miatt is..
-
nightshadow
veterán
válasz
Én a W829-et. Nincsen vele macera, nem kell állandóan figyelni a statikus tartalomra, mint plazma esetén. Ráadásul az a Sony egy nagyon jól sikerült darab.
-
pzstm
titán
válasz
50W829B-m van, csak ajánlani tudom
-
Jojo5
őstag
válasz
Ha csak a kepminoseg szamit akkor GT60...
Ha konzol is lesz hasznalva a tvn akkor a W829 megfontolando... -
nismoka
addikt
válasz
viharkabat #4162 üzenetére
A VA paneleknek ez a hátránya, viszont jobb fekete és kontraszt amit adnak a nagyobb látószögű IPS panelekkel szemben. Tökéletes panel nincsen és nem is lesz... Mindeki eldöntheti mi a fontosabb neki.
Nekem a fekete és a kontraszt, és a látószög is megfelel mivel szembôl szoktunk tévézni..
-
nismoka
addikt
válasz
viharkabat #4159 üzenetére
Az emlegetett samuknak sem jobb a betekintési szögük, de legalább jó foltosak!
-
viharkabat
aktív tag
Van, Samsung F6400 és F6500. Ha nem zavar a szappanopera-hatás, akkor ezeket is számításba veheted, de ezeknél felkészülhetsz erre. Továbbá nem tudom mennyire darabfüggő, de nálam a 650-es hozta besötétített szobában a legjobb és legegyenletesebb feketét. Az is igaz, hogy a betekintési szöge nem a legjobb.
-
nandow
aktív tag
válasz
nismoka #4155 üzenetére
Nem vagyok valami nagy guru tv-kben.
Ami számít számomra, hogy jó képminősége legyen, 3D és a smart nem izgat.
Filmeznék rajta, kábeltévé nézés, és laptopot, külső vinyót kötnék rá.
Viszont a sportot nagyon szeretem. Ebből a szempontból akkor nem a legjobb a maga 50 Hz-ével a 42W650? -
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra is a 42W650 érdekelne. Az mennyire hátrány, hogy csak 50 Hz-es?
Van kb 150e Ft-os árkategóriában olyan tv, ami már 100 Hz? Vagy ezzel ne törődjek, ez "csak" egy paraméter? -
inoxcrom
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb választás a KDL-46W905A vagy a Sony KDL-50W829?
Köszi. -
krx21
nagyúr
Jól hámoztam ki a netről, hogy az új W955-ös az "csak" valós 100Hz-es, tavalyi W905 200Hz-ével szemben??? És erre még rájön az IPS adta "felvilágosodás"!
-
zsírsámán
senior tag
válasz
nismoka #4146 üzenetére
Ez gondolom nem befolyásol sok dolgot. Lenne viszont még egy kérdésem. Ha hozzákötök USB-n egy külső merevlemezt, azt megeszi gond nélkül, vagy kell vele valamit variálni? Valamint lehetséges a számítógép képernyőjét wifin rávarázsolni valahogy a tv-re, vagy csak HDMI-n?
-
zsírsámán
senior tag
Sziasztok!
Úgy emlékszem valaki írta hogy mi a különbség a 42W650, 655 és egyéb verziók között, de nem találom sehol. Kérhetnék egy rövid összefoglalót az eltérésekről? Melyiket érdemes választani? -
kovacsjon
újonc
Sziasztok!
Van egy friss kdl32-705b készülékünk, ami szuper, viszont a hanggal vannak gondok (valszeg nem tudok vmit):
- Xbox-nál a hangot fel kell tekerni kb. 80-asra, hogy halljunk valamit
- néhány HD csatornának van hangja (pl. RTL, Sport1), és van, aminek nincs (pl. M1, M2HD), uakkor az összes SD adásnak van hangjaHDMI van az Xbox és a Bravia között, valamint a Set top box és a Bravia között is.
Van valakinek tippje, hogy ezek mitől lehet, illetve hogy miként javíthatók?
Köszi szépen.
-
balint82
senior tag
Immáron én is SONY LED TV tulaj lettem, 42KDLW805A lett a szerencsés - azazhogy inkább én lettem a szerencsés
Ahogy próbálgattam otthon igazából két kérdés merült fel:
- HDD-ről lejátszandó filmeknél a feliratok helyett csak kérdőjelek vannak, tudtok ebben segíteni?
- a szabad hozzáférésű digitális adásokat mi módon tudom befogni? -
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Volt már egy korábbi kérdésem, amiben 150e Ft értékű tv-hez kértem a segítségeteket, akkor a 42W650 típust ajánlottátok. Kérdésem, hogy ebben a panel most akkor hány Hz-es (valós)?
Üdv
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
radi8tor #4130 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, így nem is akarok okoskodni. Annyit látok minden üzletnél hogy ahol az aktuális Sony tv Motionflow XR "XY" Hz-e megvan adva, az megegyezik minden esetben a specifikációban írt képfrissítés Hz-vel...Pl itt is 50W805-nél...
Jó, magyarul 200 Hz, de ezzel a funkcióval effektíve 800 Hz lesz akkor nem?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
nightshadow #4128 üzenetére
Köszi! Mondjuk érdekes hogy a 50W829B nincs feltüntetve, csak az 55W829B...
radi8tor1: Sony-nál úgy tudom arra utal, hiszen több bolt készülék specifikációnál is "képfrissítési frekvencia"-ként van feltüntetve ez.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
A 50W829B/55W829B-s készülékek nem 800 Hz-esek? Csak mert a Sony Center 400-asnak hirdeti őket...Vagy egy hivatalos márkabolt elírta volna?
-
roobert
csendes tag
Köszönöm a választ az előző kérdésemre. Most felmerült egy újabb.
Pontosan mire jó az 5 éves Sony biztonság garancia, van tapasztalata ezzel valakinek? Állítólag érvényes töréskárra (pl.: leesik az asztalról/falról és betörik a kijelzője), villámcsapásra, stb.
A Sony honlapján elérhető leírás szerint viszont ezekre baromira nem:
http://campaign.odw.sony-europe.com/home/de_MO/2012/03/1237484907906.pdf3. Kivételek
3.1 Jelen szervizfeltétel hatásköre nem terjed ki:
[...]
c) a termék nem megfelelő, személyes illetve
otthoni használatától idegen, valamint nem
megfelelő üzemeltetésből, kezelésből származó
meghibásodásokra, károsodásokra ; és
d) a termék olyan káraira, változásaira, amely
eredően:
i. a nem megfelelő használatból származik: olyan
kezelésből, amely a termék fizikai jellemzőit,
küllemét vagy felületét károsítja, vagy
megváltoztatja a terméket, vagy károsítja a
folyadékkristályos kijelzőt. Az előírásoktól eltérő
installálásból vagy a normál termékhasználattól, a
felhasználói kézikönyv illetve installálás
útmutatásaitól eltérő tevékenységből; a termék
üzemeltetési leírástól eltérő üzemeltetéséből; a
termék adott ország technikai vagy biztonsági
előírásainak nem megfelelő installálásából vagy
használatából származik;
[...]
vii. hanyagságból, gondatlanságból; és
viii. tűz, folyadékok, kémiai anyagok, más anyagok,
árvíz, vibráció, magas hőmérséklet, nem megfelelő
szellőzés, áramingadozások, nem megfelelő
tulajdonságú áram, sugárzás, vagy egyéb külső
behatások eredménye
[...] -
BossBoss
őstag
válasz
viharkabat #4123 üzenetére
No, nem mint ha a digi és T jobb lenne...
-
daniel2121
őstag
válasz
viharkabat #4117 üzenetére
A UPC nagy ívben lexarja hogy mi van a listán. A helyi ügyfélszolgálaton már én is mondtam nekik hogy a listájuk erősen hiányos. A külföldi upc listát nézd meg, de végül is felesleges mert minden ci+os jó.
-
BossBoss
őstag
válasz
viharkabat #4119 üzenetére
Ne kattogj rajt annyit. Minden CI+-os tv fogadja a kártyát. Már pár éve egyébként csak ilyen tv-k vannak. Hiba a upc-nél van...
-
nismoka
addikt
válasz
viharkabat #4119 üzenetére
A CI+ az egy szabvány, tehát elvileg minden ilyen tv kezeli a kártyájukat. Van sok olyan tv ami nincsen a listájukon de kezeli a kártyájukat mert CI+ kompatibilis a tv.
-
viharkabat
aktív tag
válasz
nismoka #4118 üzenetére
Nem tudom hogy megy ez. Azt nem hinném, hogy a kábelszolgáltató évente megvásárolja az összes gyártó összes modelljét és nekiáll tesztelgetni, hogy eszi-e a kártyát. Magamtól azt gyanítanám, hogy valamiféle adatcsere kell legyen a két fél között ezügyben. Végülis mindketten érdekeltek abban, hogy el tudjanak adni valamit
-
nismoka
addikt
válasz
viharkabat #4117 üzenetére
Jó kérdések, de nehogy már a sony dolga legyen ez
, hogy a UPC mit csinál vagy mit vesz be...
-
nismoka
addikt
válasz
viharkabat #4115 üzenetére
Nem különbözik, szvsz az upc a hunyó...
-
viharkabat
aktív tag
válasz
nismoka #4114 üzenetére
Na a legfrissebb: eltűnt két HD csatorna, ami tegnap a beállításkor még megvolt, most a "nincs jel" üzenetet kapom.
Az UPC azt mondja, hogy náluk megvan a kimenő jel, és azon rugózik, hogy rajta van-e a média-card kompatibilitási listán a készülék. A 42w650 rajta van, meg van egy 42W651 is. Vajon a 42W655 különbözik valamiben ilyen szempontból?
Minden más jön, egyébként tegnap meg ezek is mentek. Vattafakk??? -
nismoka
addikt
válasz
viharkabat #4113 üzenetére
Igen a W605 fehérben erősebb mint a W650, a W705 talán a W605-höz van közelebb de semleges beállításon hidegebb a W605. A bőrszín is más kicsit (pirosabb) a 605-ön. A hideg, meleg, semleges beállításokkal meg jól meg lehet keverni az egészet...
Amúgy meg láttam azonos tipust egymás de ott is lehetnek kis difik...
(Fényérzékelőt kapcsold ki, össze hasonlításnál de gondolom megtetted) -
viharkabat
aktív tag
válasz
nismoka #3858 üzenetére
nismoka!
Jól emlékszem, h te írtad valahol, hogy az idei W6-os fehérje még fehérebb lett a tavalyihoz képest?
Most volt alkalmam otthoni körülmények között öszehasonlítani a kettőt. és egészen más karakter. Az idei 605 sokkal erősebb fényű, kb öttel kevesebb háttérfényfokozaton lenne nagyjából fényerőben egy szinten a 650-nel. De ott is más a színárnyalat, talán hidegebb fényű.
Azt nem tudom, hogy ez a direkt led miatt van-e vagy ez az idei modellek képhangolása. Vajon egy idei 705-ös is inkább ez a karakter vagy közelebb áll a szintén edge-ledes és formában is előd 650-hez?
-
roobert
csendes tag
A gyakorlatban milyen hátránya van egy valós 50 Hz-es panelnak egy 100 Hz-eshez képest?
Továbbá elérhető valahol egy laikus számára is érthető leírás arról, hogy mi a különbség a valós és nem valós (parasztvakítós) frekvenciák között, tehát mit mutat az egyik és mit a másik.
Előre is köszi a segítséget! -
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
A Sony idei modelljei közül a 805B és a 829B közötti árkülönbség
30 000Ft. Megéri a drágábbat venni az XR400 vs. XR800 miatt?
Vagy másban is jobb a 829-es?
Ja, ès 50" mèret, 2m-ről, szinte csak PS4, Bluray, 3DBD! -
wattafaka
senior tag
Írtátok, hogy a W650-ben át lehet állítani a headphone out-ot audio out-ra. Miért van erre szükség? Tegyük fel ha én simán headphone out-ba dugom a sztereó erősítőt, akkor szarabbul fog szólni, mint audio out-on??
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth 5.3
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új Realme Realfit F2 Pro ANC Hibrid fülhallgató 4 színben Fekete,Fehér,Kék,Pink
- Gombászkönyvek egyben
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari