Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
válasz luciferc #3760 üzenetére
A tv-kben ez csak egy mellékfunkció, normális chipkészlet nélkül, ahol arra az útra próbálják ráterelni a felhasználót hogy egy blu ray lejátszót is vásároljon a tv mellé, lemezekkel. Csak erre tudják garantálni a legjobb minőséget.
Az asztali lejátszókban (mede8er, popcorn) kifejezetten médialejátszásra fejlesztett chipeket raknak, amelyekkel az adott anyagból többet kihoznak, a beállítási funkciók, színek, módok is jóval részletesebb mint a tv-knél. Nem kell ég és föld különbségre gondolni minőségben, de azért más, különösen egy jobb tv-n. Ahhoz lehetne ezt hasonlítani mint a tömörítetlen zenelejátszást, vannak a dedikált DAC chipek és van a softwares lejátszás, talán nem kell mondani melyik a jobb.
E mellett mivel ez egy célhardware kifejezetten mindenevőnek lettek tervezve, a mede8er 600 különösen megéri az árát. Aki nem komálja az okostv-ket az szerintem jobban jár ha tisztán a kép, panelminőség alapján választ tv-t, mellé egy médialejátszó és a többi totálisan lényegtelen.Nekem ehhez kapcsolódik a kérdésem, hogy a sonynál mennyivel kell osztani a gyári marketing hz értékeket? Pl. KDL50W656ASAEP esetében 200hz van megadva, ez 50 vagy 100 lehet reálisan? Fentebb írták hogy a Panasonic drágább, nem tudom, a TX-L50ET60E pl. elég jó áron van edigitálnál..
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz luciferc #3774 üzenetére
Nézd ha nem érted nem is akarod érteni szerintem. Világos mint a vakablak hogy a tv gyártók olyan szolgáltatást kell hogy nyújtsanak médialejátszás címén ami mellé a másik általuk gyártott terméket is értékesíteni tudják, mint komolyabb médialejátszók, vagy blu ray lejászó. Ezért nem támogatnak pl. ISO-t, illetve azért nem updatelik egy idő után a tv-ket (és így a video codecet sem) hogy ezzel is ösztönözzenek az új típus megvásárlására.
Egy célchip meg arra szolgál többek között hogy software oldalon sokkal kevesebb dolgot kelljen bűvészkedni. A milyen asztali médialejátszót topikban egyébként a hozzá értőbbek biztos elmondják technikai oldalát. A külön chip, külön áramkör, jelzavarok nélkül, stabil és folyamatosan karbantartott software, széleskörű formátumtámogatás már funkcionálisan is olyan többletet mutat fel számomra, hogy tényleg érdektelen a kérdéskörbe való komolyabb belemélyedés. De ott olyan szakik vannak akik két típus között is megmondják a differenciát
A panelban sokszor igazad van sajnos, én is ezért kérdeztem hogy sonynál mennyivel kell osztani a marketing szöveget a hz tekintetében, nem válaszoltak de ahogy nézem legalább kettővel.
-
-
Peat;)
veterán
-
Peat;)
veterán
válasz nightshadow #4196 üzenetére
Itt is írják, akkor a 815 a jobb. Sajnos csak pár darab lehet raktáron és árgépen rákeresve vagy hiánycikk vagy Magyarországra jó lesz a 805 is elv érvényesül.
Értem köszi. Fura mert máshol is láttam a 815-öst nemrég, pl auchan-ban élőben. Mindegy, a lényeg hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz luciferc #4199 üzenetére
Biztos hogy mennek lefele az árak a vb után. Kérdés mennyire, a -10% egy komolyabb áru tv-nél már elég nagy összeg. Szerintem aki most vásárol a 10%-os kuponnal az sokat nem fog bukni az áron. Persze fél év és még lejjebb mennek az árak, ez ilyen játék, főleg hogy terjed az uhd mint a nyavalya.
-
Peat;)
veterán
válasz Rubyra1n #4271 üzenetére
Szerintem ne átlóba rakd a tv-t. Próbáld átrendezni a szobát és menjen a falra, ugyanabba a szobavégbe ahol az ágy van. Mostani szobám nekem is keskeny, és én így csináltam, de még így is a nagyobb, 106 cm méretet ajánlom, akár olcsóbb modellből. A 82cm sok esetben visszalépés is lehet hogy régi batár képcsöves tv-hez képest.
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #4309 üzenetére
Hát a nagy akciók szerintem nyár végén várhatóak, vb láz után. De ne legyen igazam. Én pl az MM-es akcióval vásároltam meg úgy a tv-t hogy nem is lesz használva 1-2 hónapig. Mert tudom hogy sokat nem bukok rajta, de ha később kezdik akciózni akkor meg szívnék hogy ott az új kéró tv nélkül. (és monitor nélkül mert nem akarom vinni)
-
Peat;)
veterán
Én most próbálgattam egy 815B modellt tegnap. Szerintem semmi extrát nem vonultat fel a sony most kb egy árban volt a többivel így ezt vettem. Egy Lg 615s-hez mérten nézegettem(1-2 éves modell, ips panel), a feketéje jobb a sonynak, de összességében az lg-nek is nagyon jó a képe és jobb a betekintési szög. A sonyhoz adott 3d szemüvegek nagyon, értsd NAGYON vibrálnak, biztos lehet venni drágán jobbat ami magasabb hz-en villog így kevésbé zavaró, de az plusz pénz. Én kicsit bánom hogy nem LG tv-t vásároltam.
Viszont játékkal még nem használtam, ott meg a sony a jobb állítólag. Szerintem már annyira közel van az összes értelmes tv márka egymáshoz, mert elérték a technológia határait, hogy azt kell megvenni ami szimplán megtetszik! A sony nagyon szép, nálam ez is szerepet játszott[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Ha neked nem vibrál egy aktív 3d szemüveg amit gyárilag adnak a tv mellé (olcsóbb fajták) akkor egyszerű: egészségügyileg valamilyen problémával küzdesz.
Csak úgy mellékesen, neked véletlenül nem passzív 3d-s a tv-d? Mert amit most csinálsz, ráadásul abban a stílusban ahogy az feltűnően orbitális hülyeség.Egyébként az aktív 3d-nél a használati útmutatóban általában leírják milyen módon kell megszoktatni a szemet, agyat a vibrálás hatásával. Először 10 perc, aztán egyre magasabb használati idővel. Biztos azért csinálják ezt a tájékoztatást az aktív 3d-s modellekre vonatkozóan a gyártók, mert nem mindenki olyan tapsikoló okos mint Te.
Én kifejtettem bővebben. Kicsit informálódj máskor mielőtt a magas lóra ülsz, mert nagyot eshet a személyiségi indexed.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz nismoka #4337 üzenetére
A plazmáknál én is látom a villogást, de az aktív szemüvegeknél általában szélesebb réteg érzékeli ezt a hatást, amit lehet csökkenteni a leírtakkal. Szerintem a 3d ebben a formájában simán jó ha passzív, de ez egyéni preferencia, de tény hogy ott nem kell annyit bajlódni. Elsősorban a 2d kép miatt vettem meg a sonyt abban meg nem hiszem hogy gond lenne, illetve játék is megy majd rajta és arra is dicsérik. Csak a másik tag akasztott ki, azért fogalmaztam vehemensebben.
-
Peat;)
veterán
válasz nismoka #4373 üzenetére
Ne kezd te is...itt nem erről van szó. Arról hogy a technológia miatt a képváltásokkal állítja elő a 3d-t. Kb azt csinálja a fórumtárs mint amikor a plazmafanok nekiesnek annak aki le meri írni hogy lát villogást...aztán kihozzák hülyének az alanyt hogy az ő szemével van a baj. Én látom a sony 3d-nél a villogást, ergo egy gyík vagyok szerinte, látható milyen stílusban talált meg, az más kérdés hogy én fel is vettem a stílusát az ilyen megérdemli. Nem érdekel hogy más márkánál hogy villog, nem márkavitáról van szó. A ph!-n már kezdi megszokni az ember hogy az emberek így viselkednek, ha az adott eszköz saját topikjában valaki leírja a tényleges tapasztalatait a márka reklámszövege helyett. Ez szánalmas és én továbbra sem azonosulok ezzel a gyártótalpnyalással. Leírtam mi tetszik az adott modellben és mi nem, semmi valótlanság nincs benne. Nekem az lg féle felezett vagy negyedelt fhd 3d-je jobban bejön és pl gyereknek 100% hogy csak és kizárólag passzív 3d-t vennék...akár sonyból is ugye, csak én lg-nél szereztem viszonyítási tapasztalatot.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Parancsolsz? Le is írtam a legelső hozzászólásban milyen két konkrét típus esetében mit tapasztaltam. A fizikai tapasztalat az szar mi, a marketinganyagban nem található fejezet? Csússz még lejjebb, azt sem tudod kinek támadsz neki, mert arra nem vetted a fáradságot hogy végigolvasd az első hozzászólást amire reagáltál. Ez a reakciód szerint. Én itt befejeztem, hívőkkel nem lehet kommunikálni.
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #4557 üzenetére
Ezt múltkor nem mertem már leírni mert így is vitába keveredtem, de nekem is fel kellett nyomni a háttérvilágítást 815-ösnél. Nem volt időm normálisan tesztelni, arra is gyanakodtam hogy más beállítás barmolta el, de akkor tényleg így skálázódnak a sonyk. Engem nem zavar mondjuk ha nem lesz nagyon felhős, azt még nem csekkoltam, de elnézve a mai tv-k minőségét inkább nem is fogom mert utána engem inkább a tudat zavarna, nem maga a jelenség. Pixelhibát is csak átfutottam, nem tűnt fel-> ennyi elég. Sajnos most ez van, előző tv vásárlásnál szülőknek egyszerűen nem volt olyan lg amin ne lett volna 1-2 pixelhiba...
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #4785 üzenetére
Ezt már sok helyen leírtad, de valljuk be az a hangprojektor nem ér annyit, max a boltban. Nem a minőségével van baj, hanem hogy ennyiért van jobb vétel is hang fronton, ezek a hangprojektorok általánosan túlárazottak. Ezt szerintem sokan látják így kérdéses mennyire eladható egy ilyen 80-ért.
Most kicsit tv-ztem, tetszik az 50-es 815-ös. De az az igazság hogy 55-ös méret jobb lett volna. Sőt, az igazi egy 60-as lett volna, az meg úgy is elérhetetlen volt most nekem. Váltok egyszer tv-t akkor tuti 60-as lesz minimum. Férfiaknál olyan ez a tv mint nőknél a mellplasztika, ha már belevágunk mindig nagyobbra vágyunk.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #4787 üzenetére
Akkor örülök neki és opció a kollégának. Nem kötekedni akartam, nekem az a véleményem hogy szörnyen túlárazottak ezek a dolgok a design és helyelőnyük miatt, de akkor a kereslet indokolja ezt. Én pioneer htp72-es 5.1 rendszert vettem 80-ért, de az más téma, nekem kellett egy normális, sok csatlakozóval, 3d és 4k-ra felkészített erősítő ami rá tudok kötni mindent majd. Akkor már vettem egy ilyen csomagot bevállalva a madzagokat és a belépő kategória 5.1-et (ami úgy néz ki elég a magamfajtának, kellemes meglepetés).
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #4894 üzenetére
Na meg biztos minden boltos, raktáros betartja hogy nem fekteti el a tv-ket, hát persze. Szerintem csak azért írják elő az állva szállítást hogy ha egy vásárló a fektetett dobozra cseszi az ásványvizes pakkot és 10 kilós görögdinnyét akkor ne reklamálhasson ha esetleg baja lenne a tv-nek.
nandow: igen, akkor a tv kezeli le a médiakártyát így nem kell semmilyen külön eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz ttlacika #4979 üzenetére
Gyereknek én passzívat vennék. Kevésbé akasztja ki az idegrendszert, a szemüveg olcsó, nem kell bele elem, könnyebben pótolható, nem kell hozzá korom sötét. Gyereknél egyszerűen nincs olyan hogy pro és kontra, egyértelműen passzív, de ez személyes vélemény. Vagy veszed az aktívat de 3d-t nem említed meg nekik, maradjon az meg az igazi mozi kiváltságának.
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #5045 üzenetére
Olyan ez mint az integrált hangchip az alaplapon versus egy normális hangkártya. Az integrált is lehet jó, a drágább lapokon még meg is közelíti a különálló hangkártya szintjét. Amit én láttam a sony médialejátszóból eddig annál ez nem mondható el a normális asztali médialejátszókhoz viszonyítva.
Képminőségben minimálisan jobb elsőre(később lehet jobban kijön az előnye ahogy megszokja az ember és visszaállna a régire..), de sosem röccen be lejátszáskor, magadra tudod alakítani, blu ray isot, beleértve a 3d-t is csak ilyen készülékkel tudsz lejátszani normálisan. PC-ről én próbáltam a 3d-t, két amd vga kártya tök másképpen működött....most nvidiám van de az sem lehet különb. Mede8er MED600X3D betervezve, családban már van egy és csak a legelején volt 1-2 apró gond, egy frissítés óta meg zéró. Mindezt úgy hogy nálam a gép HTPC és a tv közelében lesz. Mégsem sajnálom azt a 43-44 ezret rá, nekem megéri. -
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #5082 üzenetére
"TV bekapcsolás után amúgy is kell várni egy 15-30 mp-t míg feléled a TV..." Én kb ezért gyűlölöm a smart hülyeségeket, aki azt mondja hogy nem zavarja az érzelmi okokból teszi...ez gáz és kész. Ettől még jó tv-k, lehet szeretni őket, de ez önmagában nagyon nem oké. Legyen az bármilyen márka bármilyen modellje.
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #5156 üzenetére
Már hányadik "smart" generáció megy és még mindig hasznavehetetlen szarok. A mai vásárlók már annyira márkahűek hogy vásárlás után nem szidják a kiválasztott terméket, igazolandó választásuk helyességét. Nem baj ha pár percet scanneli a hdd-t, nem baj ha lassan áll fel. Azért csinálhatják meg ezt a gyártók, nem csak a sony, mert frankón asszisztáltok ehhez sajnos. Ez hiba és kész amin javítani kell. Lehet hogy téged vagy mást nem zavar akkor, ettől még hiányosság ami nem kérdés egy normálisan gondolkodó ember számára. A smart rendszerre elkérik egy olcsó mini pc árát kb. de nem a hardwaret fizetjük sajnos hanem a a tv egyéb tulajdonságaihoz mérten hasznavehetetlen funkciók fejlesztési árát, amihez aki igényes úgyis céleszközt kénytelen vásárolni, használni.
Nálam ezek a márkahűségek a vicc kategóriák ahol a kritika egészséges szintje megszűnik csak a birtoklás oka által. Nem kell mindig szidni, én sem teszem. De az hogy nem baj...ne már. A PC-dben mi a rákért vettél SSD-t akkor ha szabad kérdeznem? Na ugye.
-
Peat;)
veterán
válasz nismoka #5162 üzenetére
Én: "Azért csinálhatják meg ezt a gyártók, nem csak a sony, mert frankón asszisztáltok ehhez sajnos."
Te: "A haszna vehetetlen funkciókban van más gyártó aki jobban domborít"
Erről beszélek. Engem nem érdekel sem A sem B, csak az hogy mit nyújtanak, ettől különbözik a márkafan attól akit ez a fajta hűség hidegen hagy. Egységesen fölösleges szarok, amiért több mátyással többet csengetsz ki, de nem baj mert a többi is szutyok...ez nem mentség. A pozitív dolgokat is leírtam már a tv-vel kapcsolatban, szerintem is jók a sony tv-k eddig szerény tapasztalatom alapján. De attól ami még szutyok benne az az marad, csak az elfogultaknak nem. Kár ezen rágózni, annyira nyilvánvaló a dolog, a gyártók remélem kapnak majd egy nagy pofont az első normális felfogás által sikereket elérő szereplőtől, mert akkor kénytelenek belerakni azt amit ki is fizettetnek, vagy kiveszik és versenyképesebb áron kénytelen adni majd a terméket. Nekem ezt jelenti a smart a tv-ken úgy általában.
-
Peat;)
veterán
válasz kacsabacsi81 #5203 üzenetére
"Régi szabványú hdmi kábel lehet gond?" Lehet de nem jellemző, azért megéri kipróbálni másikkal is. Ha az előző tv-dnél jól ment a ps3-al a 3d akkor nyilván nem ott keresendő a probléma. UHD tv-t viszont ne vásárolj még, jelenleg semmi értelme és még a fejleszteni való is van rajtuk. Olyan 2 év múlva lesznek normális modellek és kínálat szerintem.
-
Peat;)
veterán
válasz zoziuser #5225 üzenetére
Értem, de én akkor is drágának találom őket. Ha nem lett volna ennyi akciózás azt mondanám árban van, de szinte minden hétre jutott valami. Persze ha 20-30 ezer már nem számít, meguntad a keresgélést akkor jó tv-k szép képpel és designnal. De ha nem gond pár hét várakozás akkor az eddigiek alapján érdemes kivárni a legközelebbi akciót.
-
Peat;)
veterán
A sony tv-knél valaki tisztában van a szállítási kötelezettséggel garanciális probléma esetén? Vannak márkák ahol 10 kiló felett helyszíni garancia, illetve elszállítás alapon működik az ügyintézés. A sony.hu-n nem találtam erre vonatkozó információt... A dobozát viszont nem szeretném őrizgetni a tv-nek, kidobnám.
-
Peat;)
veterán
Köszi szépen, hogy megkerested! Doboz nyugodt szívvel megy a papírgyűjtőbe
Fenti fórumozóknak, van úgynevezett tv rátét, én pl ilyet vásároltam. Van a lapos tv stb bútorelem, azon ez a rátét és így pont jó az ülőgarnitúrámhoz a magasság és lehet pakolni is alá.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz luciferc #5480 üzenetére
A mostani és tavalyi sonykat minden agyonveri sebességben, pana mérföldekkel, de még egy lg is sokkal gyorsabban lapoz pl. a csatornáknál a guide menüben saját tapasztalat alapján. A tv adást is elég nehéz volt belőni elfogadható minőségre. Játék és hd filmre viszont meg nagyon jó. Felemás a kép, mint minden gyártónál. Ma passzív 3d-t néztem egy másik készüléken, ez az egy amiért összességében megbántam a sonyt, aktív 3dvel én továbbra sem vagyok kibékülve. Korom sötétben használható csak. De ez az én hülyeségem, hagytam magam rábeszélni hogy aktív jobb minőségű, hát részemről a nagy büdös ...azt jobb :-)
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #5484 üzenetére
Meg nem mondom milyen plazma, inkább fél smart panánál én teljesen mást tapasztaltam. Erre nem tudok mit mondani, de az biztos hogy a sony lassú mint a csiga és ezen semmit nem javít hogy más gyártók termékeinél is vannak ilyen példák. Az én szememben akkor azok is ugyanolyan rosszak és azokat is leszólnám. Azzal hogy ezt leírtad már alapból süt az elfogultság, amivel nincs baj tulajként csak akkor ne írd le hogy nem véded, ha azt teszed. Felmentetted azért mert a másik is rossz, hát a fenét, tessék csak dolgozni a sony mérnököknek, tudjuk hogy simán képesek jobbat csinálni, nem ez a kérdés.
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #5522 üzenetére
Az mkv addig jó amíg nem kell valakinek 3D ugye, vagy megelégszik a felbontás csökkenéssel. Pc meg..pár napja ki akartam próbálni pc-ről kíváncsiságból milyen a 3d, a varázslóban még ment nvidia 660-assal a teszt, utána meg nem. AMD-nél régebben két különböző vga-val is szívtam, driverenként más volt a gond(akkor vettem meg az első médialejátszót, szülőknek és meg is fertőzött).
Egy átlagos pc-nél sokszor még a tv beépített médialejátszója is szebb képet produkál, gondolom egy pc, notinál nem az a lényeg hogy le legyen árnyékolva minden zavarójel. A hangról nem is beszélve mit produdkálnak az integrált hangkártyák. Bőven van pro és kontra, a lényeg hogy senki nem áll meg x darab kütyü alatt, kedves gyártók gondoskodnak róla.[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #5528 üzenetére
Nekem asrock alaplapi hangkártyának van rendesen zaja ha nem hdmit használok, hdmin meg csak szimplán kételkedem hogy képes megfelelően feldolgozni a jeleket. Most a pc a tv-re van kötve és úgy megy az erősítőbe, nem is az igazi a hang de csak játszom pc-n ahol nem vagyok finnyás. Majd kipróbálom hogy közvetlenül erősítőre kötöm rá a pc-t is (ahogy médialejátszót), gondolom úgy jobb lesz.
A 3d-t emeltem ki mint probléma, nem tudom, téged vagy nem vonz egyáltalán, vagy szerencsés vagy hogy sosem volt vele gondod. Nekem több felállásban is csak problémák jöttek elő pc-n vele, hol ment hol nem, hol szétcsúszott. (nem a tv-vel volt a gond)
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #5545 üzenetére
Integrált intellel problémamentes 3d? Az szép.
A többieknek, hdmi-n megy, de a hdmin küldeni is kell jelet. Volt már olyan ati vga-m az első hdmi példányosok közül ami pl fakó színt továbbított és utána kellett állítani. Nyilván ma már ez nem jellemző. De jobban bízom ha a hdmi mindkét végén minőségi eszköz van, kb ennyi a mondanivalóm.
-
Peat;)
veterán
válasz luciferc #5554 üzenetére
Attól hogy még van valamin hdmi nem jelenti azt hogy tökéletes lesz a minőség, pl a régi kínai zsebvideolejátszókon is van mini hdmi, akkor azok is tökéletes lejátszók? Vagy a telefonok? A jelet elő kell állítani még a forrásból előbb nemde? Nem mindegy hogy milyen minőség megy át a hdmin. Láthatod feljebb hogy más is tapasztalt már furcsaságot, ez a pc, sok féle hardware és tökre nem áll összefüggésben milyen kategóriás az a hardware, elég egy balul sikerült driver és lehet nyomozni mi a baj. Aki rászánja az időt, vagy beletrafál teljesen jó minőséget kap, 2D-ben ez könnyen elérhető. Nekem ismételtem leírom a 3d az amivel mindig is problémám volt pc vonalon, pedig a megfelelő softwaret használtam. (total media theatre, 3d támogatású verziója). Én itt kiszállok mert nem tudom jobban leírni.
Te úgy fogalmazol mint ha a hdmi egy lejátszó hardware szabvány lenne, egy szóval nem írtam hogy a hdmi volt a felelős a fakó színekért, szó szerint írtam hogy a vga ezt nyomti ki rajta, mert gondolom a gyárban elcseszték és így jártam. Válaszd külön a feldolgozást a továbbítástól és ne kevered következetesen.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #5557 üzenetére
A kettőt együtt említettem és azért lovagolok rajta mert tapasztalatot meg lehet osztani talán. Sehol nem írtam hogy analógot használok filmezésre, azt egy fórumozó találta ki, azt írtam hogy ha hdmi nélkül megnézem már van egy szép nagy alapzaja a pc-nek. Vissza lehet olvasni. A pc-m hdmin van összekötve most is, ahogy írtam is fentebb, csak a tv-be közvetlenül és nem az erősítőbe lehet ez a gond. Ahogy írtam fentebb.
Ha normális tapasztalatmegosztáson, egymás írásainak végigolvasásával történne az eszmecsere talán nem az jönne le a topik hozzászólásaiból ha az enyémet kivesszük, hogy a hdmi = tökéletes kép és hang. A jel meg csak úgy megteremtődik a kábelben magától mi? Nem értem ezt a fajta szakmaiatlanságot ami mostanában megy a ph!-n, hozzátettem az írásodhoz, nem elvettem vagy kötekedtem. És végig a 3d-t emeltem ki, szó nem volt róla hogy analógon én filmezek a pc-vel.
gszenas: "Live Football mód mennyire hatásos" semennyire és vedd a nagyobbat. A tv adás minőségével sokat kell játszani hogy magadra alakítsd, az alapbeállítások nem az igaziak. .mkv filmeket lejátszik akadás nélkül a tv, gondolom az elég.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #5563 üzenetére
"Közbe meg kiderül normálisan azaz HDMI-vel soha a büdös életbe nem használtad" EZ MIBŐL DERÜLT KI ÉS MIÉRT HAZUDSZ? Nem szégyelled magad? Fejezzük be, mert ez már undorító, én végig kulturáltan viselkedtem, nem igaz amit írsz, végig a 3d-t emeltem ki, és az alaplapi hangkeltők korlátait. Semmi valótlanság nincs az írásomban és kiegészítésként írtam amit írtam. Undorító hogy erre csúsztatással és hazugsággal reagálsz.
nismoka: kell ez? mikor említettem hogy a hdmi a szar? soha. azt írtam nem mindegy mi van a végén, te sem olvastad végig
Írtam, nem mondtam, visszakereshető. Minek kell ez?
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
A mostani pc-men a 3d nem megy és a hang nem teszik, amit leírtam hogy lehet hogy az én hibám, mert nem az erősítőbe dugtam, hanem közvetlenül a tv-re mint az látható. Ennyit írtam. Erre nekem estetek hogy én azt állítom rossz a hdmi úgy cakk pakk és hogy életben nem használtam. Nem adtam okot arra hogy így a képembe hazudjanak. Azt hogy régi tag tette, magas ranggal non plusz ultra.
Elhiszem hogy idegesítő vagyok hogy kiegészítettem miszerint leginkább a 3d tapasztalataim alapján (képen látható gép előtt korszak is) pc-ről sokszor szenvedés. Elhiszem hogy irritálja a csőrötöket, lépek is a topikból, elnézést a hogy rontottam a levegőt. A sok érdeklődő igazán szerencsés hogy ilyen topiklakók segítenek majd nekik..
-
Peat;)
veterán
"Sony tulajoknak nem a csili-vili szmart rendszer a fontos. Kell a francnak dual-core procis millió appos tv." Megfogadtam hogy nem írok ide többet, de röhejes hogy ahogy leírja valaki a tényeket megint hogy nekiugranak. SZÓ nincs arról hogy nekem, vagy a legtöbb vásárlónak a csili vili smart rendszer kell. ARRÓL van szó, hogy a TV, ismétlem TV jól, könnyen, gyorsan, felhasználóbarát módon KEZELHETŐ legyen és e mellé nyújtson JÓ kép minőséget. A SONY a JÓ képminőséget abszolválja ha a megfelelő modellt választjuk ki. Minden másra ott a ph! topik, ahol megmagyarázzák a *art.
1. TV kapcsoló kényelmetlen, közröhej hogy alul kis gombon van a programváltó és hangerő gomb, a navigomb is érdekes. Többen írták hogy zavarja őket.
2. Lassú a tv, lassan kapcsol be, tv adásnál a guide menü lassú.
3. Menüje egy átlagos embernek nehezen átlátható, a fordítások is érdekesek.Olyan a sony mint a ford mustang, egy bizonyos nézőszempontból marha jó, minden másból egy ótvar kínai szintjét SE hozza. Ettől még szerethető és tiszteletet kiérdemlő készülékeket gyártanak, de én pl kizárólag olyan embernek merném ajánlani ezeket a tv-ket akik valóban értenek a mai kütyükhöz. Mert egy átlagembernek szimplán több örömet okoz a leszólt kommersz márka. Amik között ott van az oled modell is teszem hozzá, a dolgok jelenlegi állása szerint te is én is következőleg lg tv-t fogunk venni ha a képminőséget rakjuk első helyre.
Akik meg vásárlás előtt olvasgatják a topikot találkozzanak csak a negatív tulajdonságokkal is. Ez így fair.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz nismoka #6977 üzenetére
"Egy átlag laikus aki egyiket sem ismeri annak mindegyik az újdonság erejével hat és egyiket sem fogja könnyebben megtanulni a másiknál." Én ettől teljesen mást tapasztaltam a környezetemben. Teljesen.
Az LG mostani oledje már most oda vissza felpofoz minden lcd-t, de még mindig nagy benne a fejlődési potenciál. Ez a helyes megfogalmazás nem az amit te írtál. A sony már rég elbukta az oledet, ennyi időt nem tudnak behozni a koreai agresszív gyártókon, ezt rossz szájízzel írom le. LG lefedi a piacot aztán szépen majd learatja a hasznot a mi pénzünkkel. Fel nem fogom a sony és a többi gyártó hogy engedhette meg ezt....illetve olednél is ügyeskedett lg, szeretik a problémákat egyszerűen megoldani (lsd 3d) és olednél mégjobban bejött nekik egyszerűsítő lépés...de ez már nagyon off.
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #6982 üzenetére
Az a baj hogy minden támadásnak vesztek. Nem támadtam senkit, a fenti kritikában sok igazság volt, amiket még te is elismersz részleteiben vagy egészében. E mellett leírtam a pozitív tulajdonságokat is. "De már amúgy unom ezt a témát hogy a Sony mi szar, 78782x leírtam én a képe miatt vettem meg, és mai napig nem bántam meg." De nem erről volt szó basszus, senki nem támadott téged vagy mást hogy miért ezt vette. A kapcsolót meg kikérem magamnak hogy elintézed azzal hogy megszokás kérdése, aki egy minimális kritikát megengedne a készüléke felé az tisztában lenne hogy nem a legjobb darab a piacon és akkor finom voltam. Úgy rémlik te is a tapicskolósat használod, ami a legtöbb készüléknél ugye feláras ha jól tudom...Na mindegy. Egy topik az én értékrendemben nem arról szól hogy leírjuk a valóban pozitív tulajdonságokat, a többit meg kifigurázzuk hogy nem lényeges. Arról sincs szó hogy bármely funkció használhatatlan lenne. A sony ilyen és kész, ha újra tv-t vennék megint sony vagy lg lenne, kb fej írás alapon, persze márkán belül is alapos modellválogatással. Mert sonynak is van felhős tv-je sajnos. Én itt lezártam az offokat, majd egyszer talán megérted miről beszélek és hogy nem rossz szándék vezérel.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
ARC ki be kapcsolható az LG-n? Ha kapcsolható nyomd ki a fenébe, optikaival kösd össze a tv-t az lg-vel és a tv-n a hangnál is az audiorendszert válaszd ki. Nálam így megy pioneer erősítő+hangfalakkal. ARC módnál nálam hibát sem ír, csak nincs hang, sony úgy néz ki saját márkájára ösztönöz minden területen. (de legalább a kép szép és akkor minden hiba megbocsájtva )
BLACK: "De te nem vetted észre hogy állandóan ezeket erőlteted? Fel kellene fogni hogy akármennyire is gáz de nincs tökéletes TV" Én felfogtam hogy nincs tökéletes tv. Pontosan ezt írtam régebben is most is. Ti vagytok azok akik a kép mellett minden más funkciót gyakorlatilag ignoráltok. Most meg mégis leírod hogy nem tökéletes. Kb ezt szajkózom, valakinek lehet hogy egy másik modell jobb bármennyire is érthetetlen. Ezért kell leírni ezeket is, hogy igen, ebben jobb, abban nem jobb. Ennyi. Ez nem megy nektek felnőtt módon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest