- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxide83
aktív tag
Nálam is behalt az Archos player, folyton kilép pedig ez a legjobb, én PC-ről használok Plex Media Servert és a Kodi-val vagy az SPMC-vel nem tudom kiváltani az Archost mert egyik sem ismeri fel as PC-s filmes könyvtáraimat. Sőt az SPMC most már semmit sem ismer fel, ha rárakok a TV-re külső HDD-t annak a tartalmát sem találja, nálatok is ez a helyzet aki használ SPMC media playert?
-
oxide83
aktív tag
Az XE8505 idei utódja mennyivel tud többet szerintetek?
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
XE8505, sokszor vitatott téma, alsó-felső fekete sávok filmeknél.... viszont valami mást vettem észre. Akármelyik lejátszót használom (Kodi, VLC, SPMC, stb.) az alsó-felső fekete sávok tetején ilyen vajszínű vízszintes csík jelenik meg annak függvényében hogy világos vagy sötét jelenetek vannak épp a filmben (többnyire világos jeleneteknél tapasztalom). Csak azoknál a filmeknél tapasztalom ahol tömőrítés történt. Elég zavaró... Érintetlen képminőségű filmeknél viszont nem jön elő ez a jelenség (remuxoknál). Számomra érthetetlen mi lehet ez, megint egy bug? Ti tapasztaltatok hasonlót? Amennyiben igen találtatok rá megoldást?
-
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Használ itt valaki külső media playert Sony XE85 tévéhez? Egy olyan kérdésem lenne mit tudnátok ajánlani és külső média lejátszóval lehet-e az alsó,felső fekete sávokat eltüntetni anélkül hogy megnyújtaná a képet?
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok olyan médialejátszót ajánlani a Sony XE85-ös sorozatú tévéhez amely az alsó felső fekete sávok csökkentésével nem széthúzza a képet (nyúlánk alakok lesznek) hanem a fekete sávok csökkentésével belezoomol a képbe?
A Kodi és az SPMC tudja ezt a megoldást ha kikapcsolok egy gyorsító codec-et a videóbeállítások/gyorsítás opción belül viszont így a magasabb bitrátájú FullHD filmek lejátszása többé már nem folyamatos, kisebb nagyobb akadások figyelhetőek meg (4k filmekről nem is beszélve). Ha nem tudtok más médialejátszót akkor esetleges más beállítások a Kodin-belül lehetővé teszik-e a fekete sávok eltüntetését a képek megnyújtása valamint a folyamatos lejátszási élmény akadályozása nélkül? -
oxide83
aktív tag
válasz
borbas666
üzenetére
Nekem is a bal oldalon annak is a felső részén van a legkiterjedtebb felhősödés az xe8505-nél. Szóval normális dolog. Képi beállításokkal kell tökölni hogy minimalizáld a láthatóságát de teljesen nem fog eltűnni. Jah és tudom szar dolog én is ha filmet nézek sötét tartalomnál akarva akaratlanul oda nézek mennyire látható a felhősödés.
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok.
Még novemberben vettem egy XE8505 tvt és mostanára feltünt a kijelző felhősödése (látható szürkés foltok de csak teljes fekete háttérnél és filmjeleneteknél). A kérdésem az lenne hogy ez egy hiba amiért tv csere vagy szerviz kerül felajánlásra vagy nálatok is előforduló, LED-ek müködésével kapcsolatos alap jelenség és megbékéltetek vele?
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Azt esetleg megtudja-e valaki mondani hogy a Sony idei televíziói, de leginkább az XE8505 típus maximum hány TB nagyságú külső HDD-t ismer fel? Azt tudom hogy a 3 évvel ezelőtti verziókban a 4 TB winchesterem csak úgy ismerte fel az akkori Sony TV ha létrehoztam két partíciót, azaz egyszerre maximum 2 TB-ot tudott kezelni.
-
oxide83
aktív tag
A Sony XE sorozat tulajokat kérdezném hogy mindig bekapcsolva hagyjátok-e a HDR10 funkciót vagy csak speciálisabb alkalomkor, pl 4k filmeknél kapcsoljátok be, esetleg valaki nem is használja ezt a funkciót?
-
oxide83
aktív tag
válasz
ManUnited
üzenetére
Természetesen lejátszás közben megyek a beállítások ikonra majd onnan a kép beállítások nagyítási lehetőségekbe. Mint írtam az összes letölthető média lejátszó nem jól zoomol nálam, valami hibádzik csak akkor itt nem fogjátok tudni megmondani micsoda, resetelem a rendszert ha ez nem oldja meg jövő héten meghirdetem a tévét.
-
oxide83
aktív tag
válasz
ManUnited
üzenetére
Mint írtam, tesztelgettem, órákig. Nem csak a Kodit hanem a VLC-t is illetve Archos playert is, az összes lejátszó összes zoomolási módjánál nekem nyújtja a képet nem kivágja, akkor a probléma az én tévémnél van. Esetleg más android verziót használsz? Vagy lehet Sony típusonként váltakozik ez a megoldás
? Vagy valamit állítottál be korábban az android beállításoknál ami a zoomolással kapcsolatos? -
oxide83
aktív tag
Megnéztem újra a Kodiban hogy mit csinál egy HD filmmel ez a fekete sávok eltüntetése beállítás illetve a zoomolási beállítások és a lenti képen láthatjátok hogy szegény Keanu Reeves feje szépen megnyúlt
.Tehát nem kivág a képből a kodi zoomolásnál hanem nyújtja azt. Ha egy mkv filmnél is megnéznétek hogyan reagál nálatok a zoomolás azt még megköszönném
. Mert lehet nálam még valami beállítási hiba is lehet.? -
oxide83
aktív tag
válasz
ManUnited
üzenetére
Igen már néztem ezeket a zoomolási beállításokat a Kodin belül de mint ahogy írtam ezek a zoomolási beállítások nem kivágnak a képből hanem elkezdik nyújtani a képet, nyújtva vele a kép tartalmát, persze a fekete sávok is eltűnnek amikor zoomolsz de megnyúlik a kép. Így pedig adok a szarnak egy pofont mert élvezhetetlen lesz a film a sok megnyúlt emberekkel meg arcokkal
. Vagy ez csak nálam van? Megnéznéd hogy amikor te zoomolsz akkor nem nyújtja a képet hanem kivág belőle? -
oxide83
aktív tag
Tényleg én vagyok itt az egyetlen akit zavar hogy HD és 4K filmeknél sem lehet eltüntetni az alsó, felső fekete csíkokat mivel nem lehet hozzáférni a szélesvásznú zoom módhoz? Külföldi Sony tulajokhoz képest (jó páran visszavitték emiatt a tévéket) itt a legtöbben igazán nyugodtak és furcsállom hogy ez a bug nem is nagyon téma itt a fórumban. Pl én ezért a bugért fogom eladni a jövő héten az XE85-t és még csak most vettem. Mivel ha veszek egy 300-400 ezres 50-55" tévét akkor szeretném teljes pompájában élvezni a kijelzőt alsó, felső fekete csíkok nélkül!
-
oxide83
aktív tag
válasz
lumpika
üzenetére
Akkor ezek szerint nem létezik semmi médialejátszó, beállítás, frissítés amivel zoomolni tudnám a FULL HD és 4K filmeket anélkül hogy nyúlna a kép? Ez hihetetlen. Csak nézd meg a többi tévét, mind tudja ezt a funkciót, valamelyik aspect ratio-t változtat (16:9, 1:85) valamelyikkel zoomolhatsz de nem nyúlik meg a kép hanem ahogy mondtad a kép oldalából vág ki részeket. Nekem ez a funkció kellene.
A beállításokat még most próbálgatom, gondolom HDR10 funkció nélkül tapasztalod a legjobb képfrissítést. Én néha észreveszek apró szaggatott mozgásokat (Kodival és alap media playerrel is) főleg amikor a filmen belül a kamera egy hosszú snittet pásztáz.
-
oxide83
aktív tag
Az XE85-nél a zoomolás (szélesvásznú mód menü alatt lehet beállítani) mint írtam nálam nem elérhető ha mkv fájlokat játszok le a TV saját lejátszójával. Csak ha TV adást nézek akkor érhető el ez a funkció. Tudja valaki hogy lehet elérhetővé tenni ezt a módot mkv filmek alatt is? Kodi-n belül egyébkênt meglehet nyújtani a képet tőbb méretben is illetve kézi módban de ott a szereplők teste, feje és a tárgyak is nyúlnak a zoomal együtt. Az lenne a legjobb ha teljes képernyőre tudnám rakni a filmeket (alsó,felső fekete csíkokat eltüntetve) anélkül hogy megnyúlna a kép, ha már ekkora kijelzôje van. Azt nem értem hogy a 3 éves 42 colos Sony televíziómon simán lehet úgy zoomolni mkv és avi filmeket hogy nem nyúlik meg a kép, egy idei tv meg nem tud ilyet??? Ha erre nincs megoldás eladó is lesz tv, még egy napos sincs, tudtok rá vevőt 😁?
-
oxide83
aktív tag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Sikerült nekem is beszereznem a KD-55XE8505 típust 250 ezerért, szerencsére bementem az árkádba és pont volt még egy darab
. El is kezdtem a beállításokat, töltöttem le media playereket is (Kodi, Archos) és volna egy-két kérdésem.Milyen media playereket tudtok még javasolni ami jó?
Az aspect ratio változatása (azt hiszem "szélesvásznú mód menü alatt lehet beállítani) nálam nem elérhető ha mkv fájlokat játszok le a TV saját lejátszójával. Csak ha TV adást nézek akkor érhető el ez a funkció. Tudja valaki hogy lehet elérhetővé tenni ezt a módot filmek alatt is? Kodi-n belül meglehet nyújtani a képet de ott a szereplők és a tárgyak is nyúlnak vele együtt. Nyilván a célom az lenne hogy teljes képernyőre rakjam a filmeket (alsó,felső fekete csíkokat eltüntetve) anélkül hogy megnyúlna a kép. Nem igazán értem, a 3 éves 42 colos Sony televíziómon simán lehet úgy zoomolni hogy nem nyúlik meg a kép, csak be kell mennem a kép beállításokba.
-
oxide83
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Meg is vettem volna, el is mentem volna érte
. Legközelebb gondolni kell azokra a fórumozókra is akik lemaradnak a jó dolgokról
. Fene se gondolta volna hogy a legnagyobb akciót ellövi az MM már éjfél körül, pedig még nem is aludtam csak úgy voltam vele 6 órakor még időben leszek, hát nagyon nem jött össze
. -
oxide83
aktív tag
KD-55XE8505-t akartam venni, korán reggel kezdtem el nézelődni de a fenti hozzászólások alapján már rég késő volt
. Azt hiszem idén már nem lesz tv mivel 360-at nem vagyok hajlandó kiadni érte. Az extreme digital BF egy vicc a 6-8% kedvezményeivel. -
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Tesztelgettem vagy egy órát a KD55XE8505-t a media marktban, eladó már az utolsó fél órára magamra hagyott a távirányítóval mert egy kérdésemre sem tudott válaszolni
. Ami a tesztelés során felmerült bennem kérdés azokra tudna-e válaszolni egy 55XE8505 tulaj?Bedugtam a pendrive-ot, fel is ismerte a TV de utána ha újra megakartam nyitni a pendrive mappáját már sehol sem találtam hol lehet belépni. Gondolom valahol belehet lépni a pendrive mappájába, de hol is
?Sehol sem találtam hol lehet beállítani az aspect ratio-t (16:9, 1:85 esetleg zoomolni). Van egyáltalán ilyen beállítási lehetőség a TV-beállításainál?
Ha kikapcsoltam a HDR funkciót keményen elkezdett akadozni a 4K minta amit vittem pendrive-on. Ezt más is tapasztalta?
-
oxide83
aktív tag
Köszi a gyors választ
. Én egy Sony Bravia KDL-42W705B-t váltanék így nagyobb előrelépés lenne
. Sajnálom hogy beteg és vidéki is vagy, jobbulást nekem meg hátha lesz más jelentkező.
Egy olyan kérdésem lenne hogy a tv saját media playere megbírkózik-e TrueHD Atmos 7.1 hanggal is vagy nem is ismeri fel? Aspect ratio tekintetében milyen beállítási lehetőségek vannak, könnyen ellehet tüntetni az alsó-felső fekete csíkokat a filmek esetében? -
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
A Sony KD-55XE8505 most az Emag-on elég baráti 320.000 HUF-os áron igencsak BEST BUY ajánlatnak tűnik nekem. Van itt olyan aki használ ilyen TV-t 4k filmek nézésére? Ha igen mennyire elégedett? Rengeteg a beállítási lehetőség hogy a képminőséget személyre lehessen szabni? Nagyon kíváncsi lennék a képminőségre és nem akarok lutrit játszani aztán vásárlás után csalódni. Így ha Budapesten valaki szívesen megmutatná a televízióját egy 20 perc alatt kipróbálhatnánk UHD filmek képminőségét tesztelve :-).
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Sony KDL42W705B TV-m és mióta rendszerfrissítettem nem tudja kezelni a csatlakoztatott külső wichestereket, MKV fájlokat....lefagy és újraindítja a rendszert. Szeretném visszarakni a régi firmwaret hátha az megoldja a problémát, tudjátok hogy lehet törölni az új firmware-t a gépről?
Esetleg más megoldás a hibára?Előre is köszi a segítséget, most már ott járok hogy felgyújtom és kihajítom a kukába :-)!
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek hogy vettem egy Sony KDL42W705 tévét és USB-n rákötöttem egy külső winchestert. A médialejátszója délután még mindent lejátszott, HD filmet, zenét bármit de most nem tölti be a filmeket, csak a töltő jelzőcsík megy de a filmeket nem adja be. Mi történhetett és mi a megoldás?
-
oxide83
aktív tag
Hosszas mérlegelés után KDL-42W705 MM-ben akciósan megrendelve
. KDL-42W650, nem kellesz
. -
oxide83
aktív tag
válasz
zsírsámán
üzenetére
2 csatlakozó nekem is elég lenne bőven, főleg ha monitornak használnám a W650-et, egy HDMI ugye a gépházba egy meg mondjuk egy 2.1-es házimozinak. Számítógépépházba meg lehet dugni a külső vinyókat nem kellene a +1USB a TV-n. A terv ez, azon gondolkozok még, hogy van egy 26"-os samu FullHD monitorom, eladom és megy a TV a helyére vagy megtartsam a monitort és a W650 csak TV-ként lenne használva. Akkor viszont kellene a több csati így a W705 előnybe kerül. Dilemma
. -
oxide83
aktív tag
Én tényleg gondban vagyok. KDL-42W650 és a KDL-42W705 között van 45000 Ft különbség a mostani MM-es akcióval. TV-t most úgyis csak kb. 4 évre érdemes venni max mert pár év múlva a 4K olyan áron lesz mint most a KDL-42W705. Az a 45.000 HUF + 1USB és +2HDMI meg némileg alacsonyabb input lag a KDL-42W705 javára, szerintem. Képminőségben ugynazt hozza a két TV? Vélemények
? -
oxide83
aktív tag
Azt egyébként tudja valaki hogy mi a különbség a KDL-42W705 és a KDL-42W706 között?
-
oxide83
aktív tag
Nem tudom hogy kell érteni ezt a 10% kedvezményt most az MM-ben mert a KDL-42W706 akció előtt is 200 ezer volt és most 10% akcióval is 200 ezer :-D. Ha ez náluk árengedmény akkor én "hülye azért tényleg nem vagyok"és kihagyom az MM-et :-).
-
oxide83
aktív tag
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy vennék egy Sony KDL-42W705 TV-t amit használnék monitorként és TV-ként is, kezeli valaki így a televízióját? Hátránya van-e? Milyen csatlakozóval és hogyan oldhatom meg a váltásokat amikor TV-ként kezelném és amikor monitorként? Valamint arra is fontos lenne tudnom a választ hogy a jelenleg számítógépre rákötött 2.0-ás hangrendszeremet hogy tudom megszólaltatni a TV-vel úgy hogy a Tv hangszórója közben ne üzemeljen? Ha tudtok konkrét válaszokat akkor várom a segítségetek, köszönöm!
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy tervezek vásárolni egy Sony KDL-42W705 LED televíziót, ma be is mentem kipróbálni milyen a képe HD filmek terén és fantasztikus.
Ami zavaró, hogy a Sony felirat feletti LED sok színben világít attól függően milyen színek uralkodnak épp a képernyőn. Ez az eladó szerint nem kapcsolható ki pedig én szívesen megválnék tőle ha megveszem. Nem hiszem hogy színjátszós LED-re volnék kíváncsi a film nézése közben egy sötét szobában :-).
A kérdés az, hogy van-e valakinek tapasztalata, ez a szolgáltatás kikapcsolható? -
oxide83
aktív tag
Hello. Monitorként vennék és használnék egy Sony KDL32W650 LED TV-t. Input lagja mekkora az értesültek szerint
? Ez a típus már felismeri az NTFS külső winchestereket is? Képminőségre hozhat hasonló szintet mint egy hasonló nagyságű monitor 60Hz-en?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Napelem
- Hobby elektronika
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
? Vagy valamit állítottál be korábban az android beállításoknál ami a zoomolással kapcsolatos?
. Fene se gondolta volna hogy a legnagyobb akciót ellövi az MM már éjfél körül, pedig még nem is aludtam csak úgy voltam vele 6 órakor még időben leszek, hát nagyon nem jött össze
. Azt hiszem idén már nem lesz tv mivel 360-at nem vagyok hajlandó kiadni érte. Az extreme digital BF egy vicc a 6-8% kedvezményeivel.