Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Czimby

addikt

Sziasztok!

Megfelelő VGA topicban is beírtam, de lehet a lap a ludas hátha itt valaki szívott már hasonlóval...

Ötletek szeretnék, mert ha nem sikerül megoldanom vehetek másik VGA kártyát....
    Már 2 egész napom elment ezzel az ünnepekből, elment a kedvem az egésztől...

A gép:
    MSI B450 A-PRO MAX
    Ryzen 7 2700
    2x8Gb 3200Mhz
    MSI Rx6650XT
    NVME SSD-ről fut minden

Szóval a probléma az, hogy benchmarkban(superposition, 3d mark) jól teljesít a kártya, hozza amit kell, de játékokban már, és nem is jár 100%-on csak 60-80% legtöbb esetben, néha kicsit belehúz de ennyi. Ha nagyobb terhelést adok neki, pl 1080p helyett 1440 akkor már 99%-on megy szinte mindig a kártya, de nekem 1080p-n kellene több FPS.
    Nincs bekapcsolva semmiféle frame rate limiter, fc6 menüben 1300fps jó kis coil whine-t produkál :))

Amiket próbáltam:
    Alaplap BIOS frissítése, 3d mark cpu-n hozott közel 1000 pontot, ez megérte. :DDD
    Teljes Win újratelepítés, legfrissebb alaplapi és vga driverekkel.
    Windows energiagazdálkodás maximumra rakva.
    Egyik sem segített.

Néztem teszteket, igaz, hogy csak pcie3.0 a lapom, de ne csak minimálisan kellene gyengébbnek lennie a teszt eredményeknek egy 4.0-hoz képest, nálam meg 30-40% hiányzik...
    Ja és ugye ettől függetlenül meg kellene legyen a 100-os terheltsége a GPU-nak.

A procim erősebb VGA-t is ki tud hajtani ahogy láttam tesztekben, 6800 is 100% kihasználtsággal ment ilyen cpu mellett, ugyanabban a játékban amiben nekem a 6600 nem.

Miket próbálhatnék még meg?
    Milyen BIOS beállítás lehet amire figyelni kellene? ÉS okozhat ilyet.
    Miért nem akar kártya 100% közeli terhelésen futni?

Fc6, Tomb Raider, Bright Memory játékokkal próbáltam, mindnél ez a jelenség van.

Új hozzászólás Aktív témák