Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Ezt ma el kellene döntenem, tudnátok némi véleményt/meglátást/tanácsot hozzáfűzni?
Előre is köszönöm!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Mert csak 15K. És 10K-ért adom el a régi MSI-t (K9N Ultra), amiről lejárt a gari már. Ráadásul 3 év a garancia.
MSI-ben meg sajnos nincs olyan, amivel jobban tudnám húzni a CPU-t, mivel nem tud egyik lap sem állítani NB szorzót. Ha lenne olyan, akkor azt venném, de hát nincs.
Gigabyteról meg csak rosszat olvasok a Phenom topicban húzás terén, úgyhogy az sem érdekel. Maradna még az ASUS, ami jó volna, ha nem ótvar hangkártya lenne egy 30K+-os lapon

Sapphire/DFI szóba sem jöhet az ára miatt. ECS-nél előítéletem van, ami nagyon nehezen lenne lebontható. J&W-ről itt hallottam először, de nem akarok úttörő lenni.
-
TomBoy1986
veterán
Na úgy néz ki, hogy veszek egy ABIT AX78-at a Phenom alá, míg a K9A2 CF-et átteszem hugom gépébe. KÍváncsi leszek hogy szuperál az ABIT a Phenom alatt.

-
TomBoy1986
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az FX-es Giga lapok is ezt csinálják, azaz a BIOS-reset csak CMOS clear-rel érhető el, de szerintem te is olvastad a Phenom topicban.
Egyébként tényleg elég nagy probléma, hogy nincs nagy választék a 790x-es lapok terén

Mindössze a Gigabytenak és az MSI-nek tudomásom szerint. Nekem ugye utóbbi van, ezzel stabilitási gondok nincsenek, meg a BIOS resettel sincs gond, sőt a memóriaállapotokat is jól kezeli, de azt a nyomorék NB szorzót nem lehet állítani, ami nem-BE Phenomnál viszont gond
Felszereltségét tekintve szvsz. jónak mondható, pláne hogy 18K-t kérnek érte.Amit említettél ABIT lapot azzal leginkább az a gondom - személy szerint - hogy nincs két x16-os slot (azaz hogy x8-as), ami meg nekem fontos lesz.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem nincs igazad:
Gigabyte MA790FX-DQ6
ASUS M3A32-MVP DeluxeSzerintem ez azonos felszereltség, s az ár is azonos.
-
TomBoy1986
veterán
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
üzenetére
Úúú erre nem is gondoltam... biztos dísznek szánja

raul560:
Annyi önnállóság igazán lehetne benned, ha már nem azokról érdeklődsz, amiket linkelt, hogy beütöd abba a (ide jelző jönne, mégpedig csúnya
) google-be a lapot amit keresel, vagy a gigabyte honlapján rákeresel.Amúgy a 790-es lapokat leszámítva Bon3ss középkategóriás lapokat linkelt

-
TomBoy1986
veterán
Nem a lapok bírnak ennyit, s nem azt tesztelték, hogy mennyi FSB-t tud a lap, hanem, hogy a CPU mennyit megy benne stabilan. Azaz a legfelsőben 236-os FSB mellett is stabil a CPU, míg... legalábbis én így értelmezem.
VR:
Örülnöd kellene inkább, hogy ennyire instabil az Asshole lap
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
De ott az integrált memória

-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
A CPU/GPU/chipset esetében valóban, de nekem pl. a X1950XT-n is van VRM hűtés, meg a 3870-esen is, s mindkét esetben ilyen ragacsos izé volt rajta.
Amúgy most megnéztem Orthos után a gépet, s rajta tudtam tartani a kezem, de így tuninggal már nem volt olyan hűvös, mint alapfeszültségen.
Off-ként:
Az NV-s chipset egy hónapon belül jelent meg, s már le van tesztelve
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ha van légmozgás, akkor nem jut el oda. De felteszem te sem vitatod, hogy a chip melletti területek a legmelegebbek. Nem véletlenül találták ki a heatpipe-okat, hanem mert a bordázat méretét hiába növelték, nem értek el vele semmit.De tudod mit, majd ha veszel ilyen lapot, akkor nézd meg, hogy milyen melegek azok a bordák

-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Kb. mint annak ami a Sapphirenek a lapján van. A hő távolra nem terjed gyorsan

-
TomBoy1986
veterán
Most komolyan az az alaplap jóságának mértéke, hogy van-e a VRM-eken borda?
~700Ft-ból pótolható

-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Jó létezik, de jó és olcsó már nem.
Viszont szerintem félreértettél.
MSI K9A2 Platinumról van szó, illetve még ennek a V2-es verziójáról.Mindkét lap támogatja az összes eddig megjelent Socket AM2 és AM2+ CPU-kat, beleértve a 125W-osakat is. A különbség mindössze az eSATA-k számában van
Az NB szorzójának állítása pedig a Phenomok esetében már fontos. Nem feszültségről beszéltem, mert az az én lapomban is állítható.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777
üzenetére
És akkor most el foglak keseríteni, mert sajnálatos módon a Platinummal szinte mindenki szív.
A tünet, szinte minden esetben a lassú bootolás, ami időnként rendbe jön, aztán megint szar...
Az én lapomnak pedig a tuningnál lesz az a hátulütője Phenom esetén, hogy nem lehet állítani az NB frekit, így vagy BE (ami 125W miatt kilőve) vagy egy másik magasabb órajelű, de 95W-os (9750 a max), de ebből 9550 lesz.
Amúgy a CF lapokkal, ha beleolvasol a topicjába, akkor tényleg láthatod, hogy nincsenek gondok, de a Platinummal

Én személy szerint a V2-esben bízom, mert elképzelhetőnek tartom, hogy a lassú boot oka az, amit levettek - kiegészítő SATA vezérlő - a V1-hez képest. És a V2-es viszont szintén támogatja a 125W-os CPU-kat (legalábbis feltételezem, mert semmi más nem változott, s a V1 támogatta).Olvass bele kicsit a topicjába.
Egyébként ha CF és nem MSI, akkor az olcsó GIGABYTE GA-MA790X-DS4-et mondanám jónak tűnőnek.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Nem, szerintem jó csere, de a helyedben inkább teljes ATX-et vennék (S3H, csak még nincs). Ha már nem a legkisebbet tervezed, akkor inkább 9850BE, mint ahogy Oliverda is teszi épp most - de nyilván csak akkor, ha rászánod a szorzóállításra a pénzt.
Amúgy meg apróbb probléma a 780G-kel, ami már korábban írva volt, miszerint a 125W-os CPU-kal gondja van. Kicsit még járd körbe a témát, s a legjobb lenne ha Phenomot használó laptulajt kérdeznél - bár nem tudom mennyi van...
Amúgy a linkben sajnos azonkívül, hogy látom a 400-as EC-t (bár lehet Bus Speed is, mint a CPU-Z írja), értelmét még mindig nem.

daa-raa
Köszönet a felvilágosításért
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777
üzenetére
De azt azért mind a ketten tudjuk, hogy 3.4-en nem a szorzómódosítás elégtelensége fogja meg a CPU-t (vagy hogy nem lehet emelni az "FSB"-nek megfelelőt - idézőjelben, hogy daa-raa se haragudjon
)9x-es szorzó mellett - ami a legkisebb Phenomé - 333MHz-es FSB kell a 3GHz-hez. A következő Phenom már 11x-es, azaz elegendő 272MHz. Annál többet meg úgysem nagyon tudnak - leszámítva a BE CPU-kat.
Szóval még mindig tök értelmetlen.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Nem, mert az FX északi hídnak összesen 42 sávja van
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Az fizikailag lehetetlen, mert a 790X-nél összesen 16 PCI-E sávval rendelkeznek a VGA-k (volt ahol 24-et olvastam, de szerintem az téves). Ez CF esetén 2x8-ast jelent.
A 790FX esetében van csak 32 PCI-E sáv a VGA számára biztosítva (és persze az 580X-ed is ilyen), ami által képest 2x16-os vagy 4x8-as működésre (és 1x16-ra, meg 3x8-ra).
Amúgy a VGA-kat nem is szokták tesztelni a cégek ált. a lapokban, pl. a Giga oldalán sincs VGA kompatibilitás
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Ez vicces, de megint eltelt egy hét és megint lejjebb ment 1K-val a Phenom 9500-as ára már csak 36.8K
Amúgy nem tudni, hogy mikor érkeznek meg ide az első B3-as 9550-es Phenomok? Mármint Magyarországra.
Oliverda: Te milyen hűtést használsz a Phenomodon és tuning mellett elképzelhető, hogy a jelenlegi Freezer64-em értelmes hőfokon tudja majd tartani?
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Úgy láttam, hogy eddig még nem volt ez a teszt, a techpowerupon találtam.
ABIT AX78
Több a negatívum az értékelésben, mint a pozitívum...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ó, akkor én kiszállok a dologból, mert azon a fent említett ASRock lapon csak 1db PCI-E 4x-es volt.
Ami pl. furcsának hatott, hogy 3DMark05-ben, ami nem egy VRAM igényes program a 256-os 7900GS egy 2.7GHz-es Core2 (E2200 húzva)-vel kevesebb pontot és FPS-t ért el, mint egy X16-os konfigban szolgáló AMD X2-n, ami szintén 2.7GHz-en ment.
A Core2-ben ~9.8K volt, míg az X2 esetében ~11K.De ez nem CF, szóval nem jóra reagáltam, sry

-
TomBoy1986
veterán
Máshogy gondolkodunk. Én nem szeretek eladogatni. Ráadásul adott a CF-s lapom és az első 3870-esem. Inkább passzintok majd mellé egy másikat, amikor a többi hozzád hasonlóan gondolkodó (nem pejoratív értelemben mondom, csak így egyszerűbb most mondani, tehát nem bántónak szánom) majd eladogatja

-
TomBoy1986
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
A 125W TDP-s X2-ket és Opteronokat érinti.
-
TomBoy1986
veterán
Nem veszel figyelembe két dolgot, immár sokadszor:
1. Nem kell egyszerre kipengetni a 80K-t pl. 2db 3870-esért, hanem a kettő között eltelhet akár fél év is (na ekkor jön az, hogy vegyen RV770-et, gondolom), csakhogy:
2. Ha vesz még egyet, akkor nem kell bíbelődni az eladással, amin az ember szinte mindig bukik, ha már az új GPU-s szörnyeteg a láthatáron van, mert mindenki azt akar; vagy ha mégsem, akkor semmi pénzért szeretne hozzájutni az előző generációs kártyához (RV670 jelen esetben).És egy 3.:
Valószínűleg a 3870-es nem csak a 3850-nel tud majd együttműködni. -
TomBoy1986
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
1. Ha CF-et teszel bele, akkor nem 16+8 a felállás, hanem 8+8
2. 6K olcsóbban 3 év garival vettem az enyémet, ami ugyanezt tudja. Csak az enyémem sokkal nagyobb a chipset hűtője: KÉP -
TomBoy1986
veterán
Nem, csak Téged idegesítelek vele, mert tudom, hogy utálod a lapjait

Akartam is írni, hogy Nesának szeretettel
// Nem támadás, nem sértés, meg hasonlók. Amúgy nekem jó tapasztalataim vannak az MSI lapokkal.
Bon3ss:
Akkor én is, mert akkor már beruházhattam volna egy 9500-ra... -
TomBoy1986
veterán
Itt szoktam jelenteni, így most is megteszem:
A Phenom 9500 ára már csak 37.8K
Ha heti -1K, akkor az nekem tetszik
És egy még butább 780-as lap az MSI-től:

K9A2GM V2 - chipsethűtő a 690G-ről származik. Azon, ha működött a VGA is, akkor melegecske volt.
Ez legalább topichoz tartozik

-
TomBoy1986
veterán
Tiszteletben tartom.
Amúgy tuningra szinte biztos, hogy ez az MSI lap nem jó. Valamit biztos, hogy nem enged majd állítani - max az IGP tuningja lehet ugyanúgy jó.
MOD:
Na most tévedtem. Ebben úgy tűnik, hogy lehet tuningolni, mert mindenféle feszültségértékekek (CPU, DDR, NB, HT és MCT) lehet módosítani - letöltöttem a manualt. HT is állítható. Szóval nem látok olyat, ami gátolná. -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Biztos hogy 200$ alatt lesz, mert a Phenom 4-magosa is már csak 38.8K újonnan
De azért a B3-at csak megvárom. Bár ez egy jó hír a B2-es Phenom tulajoknak.
-
TomBoy1986
veterán
AMD Phenom B3 stepping test by AnAndTech
Hátha érdeklődésre tart számot

Na nem egy nagy teszt
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Én szeretnék valami nagyobb B3-asat venni, mert a lapban nem lehet az NB szorzóját állítani, így a borzalmasan nagy tuning ki van lőve, azaz jobban zsebbe kell nyúlnom. Na majd meglátjuk, hogy mikor érnek végre ide ezek a CPU-k.
Az X3 a mostani igényeket még a konkurenciával szemben is kielégíti, úgyhogy megértem, hogy miért várod

-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Hát ha bírja a 3450-es, akkor lehet

De elképzelhető, hogy ha csak a chipset van meghúzva, akkor is megszorongatja
(és mellette a 3450)Azért nem semmi a 240%-os gyorsulás a 690G-hez képest. Pedig azzal is lehetett Warhammerezni simán.
C2D: Akkor viszont egyáltalán nem biztos, hogy a lap a hibás. Lehet, hogy alapfeszen tényleg csak ennyit megy. Majd elküldöm fLeSs-nek és megtörik a varázs
-
TomBoy1986
veterán
Na egy kis topicba illő is:
950MHz-es GPU a stock 500MHz-ről. Az nem rossz.
VaniliásRönk:
Őszintén remélem, hogy nem tudják megvalósítani. -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy most olyan helyzetben van az NV, mint a VIA volt 2000 körül... Annak idején minden platformra szállított chipsetet, s vették is - ráadásul nem is rosszakat. De az AMD is komolyabban beszállt a chipsetgyártásba, meg az NV is és a VIA meg röpült... Most meg az Intel száll be a VGA-ba.
Bár nekem eszembe jut a 740i ezzel kapcsolatban, ami mindenre volt használható csak játékra nem... Asszem az volt az utolsó önnálló grafikus chipe az intelnek eleddig.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Igen, abban van valami. Ráadásul egyáltalán nem számítana teljesítményben sem onnantól kezdve, hogy milyen lap van alatta.
Egyébként a hírek... számosságát tekintve a napi 2, max 3 nem nagy szám. Valahogy a HOC-on és az Iponon is több van.
Mind1. Én nem is akarom, hogy több hír legyen, mert úgyis másutt olvasom el. -
TomBoy1986
veterán
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ez kezeli a Quadokat (a Kentsfieldeket), azaz 4CoreDual-VSTA volt. Elvileg a 300-as FSB-t szokta vinni, de ugye 11x-es szorzóval nem kell annyi... Szóval mennie kéne - ha tudna

Egyébként 2800MHz-en instabil a kollégának, de lehet, hogy ő a béna

Ez meg csak úgy lehet, ha nem tudja "tolni fel az FSB-t"
VaniliásRönk:

Úgy értettem, hogy úgy tudtam, hogy lesz benne IMC. Nem tudtam, hogy különbözni fog az asztali verzió

-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Igen, tényleg ennyi. Rokonom most cserélte le a Pentium D-jét (amitől én szabadultam meg, mint az átállós ASRock laptól is) egy Core 2-re (E2200 => 2200MHz gyárilag). A lényeg, hogy 500MHz-et tudott stabilan húzni...

Mivel ugye feszt emelni nem tud, így nem megy a kóró sem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
VaniliásRönk
Én is úgy tudtam, hogy megjelenik minden együtt. Én arra leszek kíváncsi, hogy fognak-e csúszni vele.nesa:

-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
No comment.Pedig az egyik teszt véleményezésénél meg is említettem, hogy talán jó volna, ha... De ha jól rémlik, akkor nem voltam elég erélyes, hogy S AM2+-os alaplapok is tesztelhetővé váljanak... De ez nyilván a nagykerek hibája.
Pedig akkor komolyan érdekelt volna, hogy mi a helyzet (alaplapváltás előtt volt valamikor - decemberben).
-
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Nézzetek rá erre az itteni oldalra
Lehet csak én értesültem az új AMD chipsetekről (meg Ti). Vagy ez kamu és csak az Intel adott ki chipseteket az elmúlt 3/4-ed évben?

-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
3:
Arra gondoltam, hogy az alacsony fogyasztású BE-2xx0 CPU-kra is gondoltál-e BE alatt, vagy csak és kizárólag a Black Edition 5000+-ra és 6400+-ra?2: Nekem már a 4. Sapphire kártyám ez a 3870-es és nagyon megszerettem a gyártót már az X700Pronál
Semmi felesleges, s még gyári tuningprogi is volt (Trixxx) nagyon tetszet - akkor még nem foglalkoztam ezzel a témával).1: Túltárgyalva

-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
És ha még azt is hozzáteszem, hogy a 3pines ventiket is tudja szabályozni
(azaz hogy választható, hogy 3 vagy 4 pines).A VGA miért drága? Persze tudom, hogy a Sapphire olcsóbb...a Giga meg VGA fronton egy .... (hűtés ált. csak jónak tűnik).
Tudod mi drága? A HIS, meg a GeCube... na azok drágák

A BE-t érted az én BE-mre is vagy csak a Black Editionra?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
commanDOS
üzenetére
Nekem mint írtam van NF is és AMD is, s az AMD-set javaslom. Ha nem tudsz ilyet szerezni, akkor a szokásos Giga 690G lehet jó választás.
MSI K9N-ből meg rengeteg féle van. Nekem Ultra van, nem rossz lap, de a chipseten akár grillezhetsz is. Tuningban jó lehetőségek vannak benne, de van egy furcsasága - amit időnként előhoz - magasabb tuning (s főle HT) mellett az újraindítás=kikapcsolás. Érdekes jelenség szerintem...
Na ebben a lapban(K9A2 CF) ez megszűnt teljesen.
MSI-ből még amivel személyes tapasztalatom van, az a Neo2-Digital HDMI, de azzal az a probléma, hogy a HT-t nem tudod visszaosztani. Bár a 690G általában magas HT-t tud, de ez akkor is egy jelentős gát. Ebben az a jó még, hogy Phenom kompatibilis.
A Neo-kat meg NV fronton - ha tuningolni akarsz - akkor nem javaslom.
Én úgy szoktam vásárolni, hogy megnézem előtte a manualt, hogy mit is lehet állítgatni.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ilyenről nem tudok, amire te gondolsz szerintem az a CTRL+HOME, de az crash esetén a lap megmentése.
Létezik a LiveUpdate nevezetű program, ami letölti nem csak a BIOS-t, hanem a drivereket is igény szerint, de van vele egy apróbb gond: csak 32bites OP rendszer alatt működik.
Antimatrix:
Örülök, én is inkább DOS-ból szeretek, az a tuti. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Antimatrix
üzenetére
Kell egy Win 9x/ME-s rendszerlemez, amiről elindítod a gépet, s kell egy másik, amire csak a flashprogit és a BIOS-t másolod.
Na ekkor elindítod a gépet lemezről, majd miután végzett kicseréled a lemezt, s beírod egy space-szel elválasztva a flashprogi nevét és utána a BIOS nevét (immáron kiterjesztéssel)
PL.:
afud408 A7250NMS.390 eztán ENTERAmennyiben normally ért véget, úgy újraindíthatod, ellentkező esetben RE
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Corsair MM350 pro XL egérpad, új
- Urvolax vezeték nélküli tolatókamera és kijelző / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) google-be a lapot amit keresel, vagy a gigabyte honlapján rákeresel.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)