Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Sztem eljött az az órajel ami felett tök felesleges hajtani a gépet (24/7be), le is állítottam a tesztet. 4.8GHz.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Hunork
veterán
válasz Lacika25 #21550 üzenetére
Hm, ott nagyobb szellőnek kéne azért akkor lennie... nekem egy 8 és egy 9 cm-es venti van, mert nem akartam szétfúrni ezt az öreg kotványt.
Ha nagyon aggaszt a hőfok, akkor majd eljön a meleg, a nyár, megnézed, hogy muzsikál a gyári hűtővel, max veszel rá egy AC Freezer 7 Pro-t. (vagy jobbat, pénz kérdése, de ez megéri az árát) Nekem bevált, augusztusban vettem, és akkor sem ment 60 fok fölé, mert úgy állítottam be a Bios-ban.asuspc96 : bizony!
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Lacika25
tag
válasz Hunork #21553 üzenetére
Akkor várok a nagyobb melegekig. Ha esetleg kúszik feljebb, akkor csere.
Köszi mindenkinek a válaszát!
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
-
Lacika25
tag
válasz Viktor77 #21555 üzenetére
Hogy tudok alulfeszelni? Ez milyen befolyással van a processzorra? Nem lesz ettől instabilabb? Habár láttam, hogy prime 95 futattál, szóval gyanítom még így is stabil. Viszont hőmérsékletben csak 2-3 fokot jelent. Milyen hűtő volt akkor a processzorodon?
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Viktor77
titán
válasz Lacika25 #21556 üzenetére
Valahol a biosban, nem ismerem a lapod.
Semmilyen hatással nincs, egy hangyányit kevesebbet fogyaszt, és egy hangyányit kevésbé melegszik. Ártani nem árt, atomstabil.
A hsz-ben ott a válasz a hűtőre. Ez egy köszönő hsz, mivel kaptam egy fórumtársunktól 1K-ért egy rézmagos, 2500K-hoz való hűtőt.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Busaf
tag
válasz #19617792 #21539 üzenetére
Időközben megtaláltam.
ATI Tray Tools.
Külön lehet nézni a CPU magok hőmérsékletét és terhelését játékok alatt, így pl. biztos lehet tudni, melyik game hány magot használ."A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai
-
Busaf
tag
Előző hozzászólásomhoz írnám, hogy a program nagy óvatossággal kezelendő, mert nálam lekapcsolta a GPU-venti szabályozást, tehát az RPM alapon maradt, a kártya jól fel is melegedett.
A franc se' gondolta volna. Uninstall."A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai
-
gainwardgs
veterán
Valaki lemérné alap 2600K-val mennyit kap??[link]
-
N_A_S
veterán
válasz gainwardgs #21562 üzenetére
nem alap, de filmnézés közbe csináltam egyet: [link]
cpu@4200, ram@1600
https://tinyurl.com/phnas
-
katt777
félisten
válasz Viktor77 #21566 üzenetére
Egyébként a megfelelő topicokban (1. hsz) ott van (de pl. jelen topic 1. hsz-ban nem az ATT leírás van linkelve). Viszont talán túl hosszú lenne az aláírás, ha az összes proci/lap/hűtő/ház/vga/játék/segédprogram stb. tesztet, fordításokat, beállításokat felsorolnám, hogy keressék ott. Ha meg nem írom oda, akkor meg úgysem nézik meg, ergo értelmetlen (de megpróbálhatjuk, és majd kell-e írnom, hogy "a honlapomon", vagy majd variálok, hogy néha "az aláírásomban"). Nem a megnézés a lényeg, hanem, hogy segítsek.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Nálam nem volt hangja a felvételnek. Gondolom, ez hangkártyafüggő lehet, esetleg játék- is. A Fraps egyébként képileg is jobbnak tűnt, bár eléggé lassítja a megjelenítést. Oblivionos felvételeket (nem mondom, hol találod őket , de mondjuk Obli topic 1. hsz is) Fraps-szel készítettem.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
jookomak
őstag
Látom mostanában szó volt elég sok kódoló programról. Tudtok olyat esetleg, amiben egyszerre lehet kódolni cuda-val, cpu-val, és qucksync-el? Vagy csak olyanok vannak, ahol egyszerre egy módszer mehet?
-
Pietrosz
addikt
Amúgy azt megmagyarázhatnátok, hogy mi értelme ezekkel szenvedni, világosan leírják a tesztek és a felhasználói tapasztalatok is, hogy a minőség bőven elmarad az x264-től, legyen az cuda, qs, vagy opencl. És az oka is elég egyszerű. Mert így tudják elérni, hogy gyors legyen.
Mi értelme így tuningolni, ha nincs kihasználva? Nálam a Márton áltál linkelt trailer kb 3ésfél perc alatt lett kész, de nem ilyen 1 pass fast fix bitrate minőségben, hanem crf18-al, medium beállításon. És a végeredmény garantáltan jobb. Még egy kis sebesség csökkenést bevállalva be lehet kapcsolni a 10 bites módot is, ami még jobb képet ad(banding csökkentése ill. jobb tömöríthetőség) -
Márton
nagyúr
válasz Pietrosz #21574 üzenetére
"Mert így tudják elérni, hogy gyors legyen."
Azért megfelelő bitrátán a quicksync is igen szép képet kódol.
Rövid videó persze hogy kész van 2-3 perc alatt, de én szenvedtem
már 9 sávos 3D felvétellel amit bő fél napig renderelt a gépem MVC-be.
Na ide kell a kraft.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
N_A_S
veterán
válasz katt777 #21569 üzenetére
Beállítás függő inkább, nálam van hangja. Csináltam egy próba videót hogy megmutassam milyen minőségben vesz fel. Szerintem van olyan jó mint az Oblivionos videóid ("Potyogó őrség" alapján).
A videót ilyen beállításokkal készült, majd átkonvertáltam H264-re, az eredeti felbontást megőrizve (1152*720):
https://tinyurl.com/phnas
-
Márton
nagyúr
válasz Pietrosz #21577 üzenetére
Igazad van, 3x gyorsabb lenne a 2500k-val.
De miért ne legyen még annál is 3x gyorsabb QuickSync-kel?
(ha megfelelő bitrátán nem rosszabb a minőség)
1 óra renderidő 4 helyett.madgie: na ja, de az meg csak cpu függő, nem?
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
proci985
MODERÁTOR
i5-760 mellé milyen memet ajánlotok egy giga p55-ud3ba? alacsony bordás, nem melegedős, nem tuningram kell, ami befér a Thermalright IFX14 (új nevén Thermalright Silver Arrow, kb Noctua D14 méretek szempontjából) alá. 2x4 giga kell, 1600cl7/cl9nél szerintem több nem fog kelleni, hacsak nem cpu tuninghoz kell jobb.
szintetikusok nem érdekelnek, esetleg ha olcsó az még jobb, akkor veszek egyből 16 gigát (virtualizálok és fejlesztői környezetek zabálják a memóriát).
i5-760nál mi a 24/7es stabil fesz/stabil órajel úgy általában, ud3tól (6 fázis, fethűtés, 8pines EPS) kb mire lehet számítani ilyen tekintetben? alulfeszelni mennyire lehet ezeket a procikat? fogyasztással kapcsolatban egy q6600hoz képest mire lehet számítani?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Viktor77
titán
-
törölt tag
válasz proci985 #21580 üzenetére
lényegében bármilyen egyszerű Kingston, Kingmax, Adata, stb. value RAM, 1.5V-on nem melegedni, hanem kb. fagyasztani fognak... kis szerencsével Kingstonokkal akár 20k-ból van 16GB, igaz DDR3-1333 CL9, de RAM-nál inkább a méret a fontos. én 12k-ért Crucial DDR3-1600 CL9 XMP-s szettet vettem, alacsony hűtőbordás, jóféle cucc...
-
-
muci07
tag
Hello mindenkinek! Kérdésem nagyon egyszerű lesz:
Egy INTEL Core i5 2500K-nál gyári hűtő alatt mekkora a CPU-hőmérséklete játék közben? Meg CPU igényes dolgok alatt? -
zserbox
őstag
nem találtam sehol egy normális leírást ezért a segítségetek kérném:
van egy 2500k egy gigabyte z68 lappal és egy alpenföhn nordwandal
meg szeretném tudni mit tud a kicsike de a feszültség emelés részével nem vagyok tisztában(az órajel és BCLK emelés megy)
a bios-ba ilyenek vannak:
DVID, QPI/Vtt, PCH Core melyik micsoda és hogy kell emelni?(egymáshoz képesti viszonyuk)
valamint mekkorák ezeknek az eredeti értékei? -
pincehely
addikt
válasz gainwardgs #21562 üzenetére
Ugyan nem alap, de egy eredmény!
http://kefetemap.deviantart.com/
-
pincehely
addikt
-
pincehely
addikt
válasz Kolondrum #21592 üzenetére
HT?
kis finomítással.
[ Szerkesztve ]
http://kefetemap.deviantart.com/
-
Blue Thunder
senior tag
i7 2600k-ra esetleg tud valaki stabil beállítást?
4,2Ghz - 4,5 Ghz-ig?Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok szeretnek venni egy i5 2500k procit. Azt szeretnem kerdezni milyen alaplapot vegyek hozza? En erre gondoltam erre de, azt halottam ebben nem lehet huzni a procit. Ez igaz? Ha nem lehet akkor milyen alaplapot vegyek? En asust szeretnek de ha azt mondjatok van hasonlo akkor megneznem. Jah igen maximum 30ezret aldoznek az alaplapra. De ha mondjuk ugy van alaplap hogy, 31-32 es azert joval jobb akkor belefer de, jo lenne a 30k-s hatar Van olyan aki ezt ajanlotta az asus helyett ezt] ez tenyleg jobb? Ezen mar lehet huzni?
-
tomic
addikt
válasz Nyuszo01 #21597 üzenetére
Valóban abban a lapban (H67) nem lehet húzni a procit. Csak minimális tuningot tudsz vele elérni bclk emeléssel.
Az asrockban tudsz.
Ha tuningolni akarsz akkor P,vagy Z jelű lapokat keress.Blue Thunder Ezt csak te saját magad tudod ki kísérletezni, mivel minden proci ill lap más és más. Úgy hogy hajra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Xbox Series X|S
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kés topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest