Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
válasz Kolondrum #19226 üzenetére
Load Line Calibration.
Ami szabályozza a feszt terhelés alatt.[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
válasz Kolondrum #19411 üzenetére
ilyen csak fekete
viszon most nemvágom miértnem dulachannelben mennek :S 2-4 slotban vannak benne és cpu-z channelsnél szürke a sáv...
tegnap pakoltam be de előző sima vengeance 4gb ugyanilyen időzítésű és mhz-ű ramok se dulba mentek :S[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
ffodi
veterán
válasz Kolondrum #19454 üzenetére
Nincs ebben semmi mánia, csupán annyi, hogyha szeretnél találni egy stabil beállítás finomhangolás és/vagy tuningolás után a szóban forgó processzorok esetében, akkor a LinX sokkal alkalmasabb erre mint a prime95, de sokszor az sem elégséges.
syl5:
Ha ezek sem segítenek, akkor
dugd át a HDD-t egy másik aljzatba, vagy próbáld meg kikapcsolni az Etron USB3-at a BIOS-ban, mert az előszeretettel okoz gondokat. (illetve ha esetleg valamit dugtál az usb3-as aljzatba, akkor dugd át máshova)[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
válasz Kolondrum #19457 üzenetére
Arról, de ha jól utánanézel világossá válik, hogy maga a program lehet, hogy 2008-as, de a linpack verzió - ami jelen esetben a lényeges dolog - az 2011 augusztusi.
Szerk.: Én nem vagyok annak a híve, hogy fél napokat kell ezzel elcseszni. All memory (vagy közel all memory) beállításon szoktam 10 vagy 15 kört futtatni és kész. Ez általában nem tart sokáig, ha ezután kifagy, akkor adok neki, mondjuk +0,05V-ot és kész. Néha előfordul az, is, hogy nem all memoryn tesztelek, sokszor az is elég. Egyébként a hétköznapi használatban úgysem terheli szinte semmi mind a 8 szálat fullon, ráadásul a programok csekély hányada képes az AVX-et kihasználni. (nálam jelen esetben ez 0 a LinX-et kivéve.)
[ Szerkesztve ]
-
Lézerparaszt
őstag
válasz Kolondrum #19972 üzenetére
Nekem alapjáraton a Noctua hűtőmmel 34 fokon megy 3800 Mhz -en. Gyári hűtőd van ? Ha van kedved, pls futtass már le egy speedfan max heat tesztet csak az én kedvemért, csak hogy meddig melegszik maximum. Köfi
Más: Az előbb Speedfannak elindítottam a max heat tesztjét, és 62-63 fokon állt meg a kép 5 perc után. Tehát lehetséges az hogy 63 fokon a 2600k lefagy ? Újrazsíroztam most, kíváncsi vagyok rá mi lesz. amúgy kipróbáltam alap 3400 -as órajelen és akkor is fagyott, sőt az értékek nem változtak semmit. Most látszik meg hogy mindig AMD -s voltam, nem tudom itt mi a normális.
A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kolondrum #19977 üzenetére
Igen, nekem is ugrál..de ezek az állandó értékek. Nem álltam neki szórakozni offsettel meg ilyenekkel, mert nincs értelme..elég spórolós így is.
A kérdés arra irányult, hogy a 4 mag megy 3.8on vagy csak 1 dolgozik éppen és azt húzta fel a Turbo 3.8ra, ahogy alapból működik ez. P67/Z68nál lehet ezt ugye állítgatni, nálam H61el kiesett opció, csak 1 szálon megy 3.8on.
Tudtam, hogy tetszeni fog Jó a Q6600, de azért ez odaver, ~2x erősebb.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kolondrum #19979 üzenetére
Esélyes, hogy az az..de meg tudod nézni, ha biztosra akarsz menni, van valami progi erre..most hirtelen nem jut eszembe a neve ;p
Nekem az i7-860hoz képest lett -80W a fogyi, a tiéd még többet kajált, a megtérülés azért jelentős lesz, ha sokat megy a gép
Tuninggal azért óvatosan, az 50 feletti pálya már a szélsőségektől kevésbé mentes..1.4+V neg mindenféle brutál hűtési megoldások..szerint 45 körül fogod megtalálni az ideális fesz. mellett használható szintet..
-
pincehely
addikt
-
^Boss
őstag
-
^Boss
őstag
-
ffodi
veterán
válasz Kolondrum #20123 üzenetére
A FF akadás nem csoda, hiszen rendesen le van terhelve a proci.
"Az egyik magom sokkal sokkal hűvösebb mint a mási 3, alig 65 fok a többi meg 72."
Ez ismert jelenség, szerintem mindenkinél így van, hogy 1 mag mindig hűvösebb, mint a többi.
-
ffodi
veterán
válasz Kolondrum #20130 üzenetére
SB-nél, ha a linx hibát dob, akkor az 99%-hogy a ram hibás és/vagy rosszul van beállítva. Ha kékhalál van, akkor pedig kevés a proci fesz. Ez nagyjából általánosítható az SB-s rendszerekre.
Adj a ramnak feszt, vagy lazíts az időzítéseken. Esetleg a QPI/VTT-nek sem árt egy kis fesz, de 1,1V-nál szerintem nem kell több.
-
ffodi
veterán
válasz Kolondrum #20135 üzenetére
Ha alapon van minden, és hibát dob a linx, ilyen beállításoknál (elsősorban a ramra gondolok), akkor valószínű - mint már írtam - hibás valamelyik memóriamodulod.
Szerk.: Ahogy nézem 1600MHz-en mennek a ramok. Elképzelhető, hogy kevés nekik az 1.5V........
[ Szerkesztve ]
-
lala42
őstag
válasz Kolondrum #20132 üzenetére
A giga lapok nem szaretik ezeket a ramokat. Már találkoztam ilyennel. Próbálj keríteni más fajta ramokat és azzal is próbáld le. Ne adj a mamóriatámogatási listára.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
lala42
őstag
válasz Kolondrum #20152 üzenetére
Az adatlapodon nem láttam,hogy milyen. Ha net-es a biznisz, akkor 8, más esetben 3. Mivel személyes volt így szerintem 3 nap. De úgy tudom,hogy munkanapokra vonatkozik. Hétvége kiesik belőle. Annyival több.
Nézve a képeket, ez biza xar. Vissza csere. Nem is kell megvárni a gariztatást. Ezt ki kell cserélni a boltnak.
[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kolondrum #20158 üzenetére
Ha nem emeled a fogyasztási limitet, simán visszavehet a tempóból a beállítás ellenére, ill. ha kevés a fesz, hibázhat, amit ugyan kijavít, de megintcsak a tempó rovására megy. A GFlops értékek figyelése megadja a választ arra a kérdésre, mikor teljesít konstans hibátlanul.
-
^Boss
őstag
válasz Kolondrum #20161 üzenetére
cpu current capacity vagy vmi ilyesmi
140%-ra rakd, az a max, legalábbis nálam, asus p8z68 dlx-ben. akkor tuti nem futsz bele a limitbe. mást nem kell állítani. így viszont az eddigi linx teszt nem mérvadó, mert valószínű visszavett a proci. ezt onnan megtudod állapítani, hogy coretemp-ben meglesed hány W-ot eszik linx alatt. egy 4.7-es linx AVX edition 1.3v körül nálam 130W fölött eszik, szóval 4.6-on se kérhet sokkal kevesebbet.
a másik hogy alapból avx-es linx-el tesztelj, nekem a sima linx stabil beállítás 2 percet se birt azonos feszen avx edition alatt. avx-et onnan tudod, hogy a GFlops 100 fölött van, ha nem avx-es akkor 50-60-70 körül, HT-tól függően.
remélem mostmár menni fog a tuning, kíváncsiak vagyunk mit megy a prockó -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest