Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
Utóbbi időben több kékhalált láttam mint tavaly egész évben. Mitől lehet ez? Semmit sem változtattam a beállításokon. Most már kicsit érdekel h mitől lehet...
Havi egyszer kb látok egyet. 2 volt amire emlékszem. Nem értem a dolgot.
Múltkor filmet konvertáltam telefonra, most pl cod4 közben dobott egyet. Stop 0x0000001A
Ötlete valakinek?(#22653) F_Zolee: N haragudj, de nem értem mit írsz.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz kockaharcos #22654 üzenetére
Több feszt nem kap a CPU, mint amennyit alap órajelen maximális terhelés alatt auton ad neki az alaplap. Nincs feszültségtöbblet.
(#22655) F_Zolee: CPU limit? He? Az válasz arra h mitől van, ha visszaveszem az órajelet?
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
Sziasztok!
Picit visszaolvastam és ha jól értettem, akkor a G szériás és az i3-mas procik között annyi a különbség, hogy az utóbbiak valami olyan fícsört tartalmaznak, ami videó konvertálásnál és -nézésnél jöhet jól. Egy barátom nemsokára új gépet vesz (picit szűkös keretből). Leginkább játékra használná, videókártya valószínűleg egy 6770 lesz. Erre a célra i3 2100 helyett jó lesz egy G850 proci? Csak mert 10k-val olcsóbb és így jobban kijönne a pénzből. Filmet is nézne, de gondolom azt megoldaná a g850 mindenféle különös technológia nélkül is..
-
becsitibi
senior tag
szerintetek az normális hogy amikor 1,35v-al 4,6ghz-en járatom a procit akkor kattogó hang jön ki a környékéről??
-
boogie84
veterán
válasz becsitibi #22659 üzenetére
Sztem marhára nem, ha onnan jön.
(#22661) F_Zolee: Azt csak felületi kezelés. NYilván ha visszatenném alap órajelre az lenne a legbiztosabb, de elméletben menni kell így is. Hisz több feszt nem kap, mint alapon.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
Első kékhalálnál adtam neki egy egységet. Így már tényleg az alap felett van valamivel...
Most is tegyem ezt? Ha fél év múlva megint ezt kell tennem akk sajnos tényleg degradálódik..Azt hiszem várok a következő kékre. Addig marad így.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
Anno mikor megvettem pár napig csak lapon használtam mindent. Utána kezdtem el "kísérletezgetni" hogy alap beállításon de maximális terhelésen mennyi feszt ad neki a lap. Majd belőttem az offsetet. Tavaly nem is volt gond, most feltűnt h kettő kék is volt.
-
rayoliviero
veterán
Hővezető pasztából melyik a legjobb? Mit ajánlanátok? Tudja valaki, hogy AC MX-3 vagy 4 a jobb? Gondolom a 4, de inkább megkérdezem. Vagy van ezektől jobb is?
Sajnos a pasztás topik nem valami aktív.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rayoliviero #22667 üzenetére
MX3 elég trén kezelhető, inkább MX2, szerintem. MX4 "enyhén" túlárazott.
-
boogie84
veterán
Nekem Noctua NT-H1 van. Tök jó. Nem is drága.
-
Kean_Sorbo
őstag
Nekem kétféle van: Zalman ZM-STG2 és Arctic Cooling MX-4. Most a Ninja3 alatt a Zalman van. Nagyon jó mindkettő, csak a Zalman olyan mint a gyurma. Felkenni egy rémálom, de ha sikerül akkor mindenért kárpótol.
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
rayoliviero
veterán
válasz Speed® #22668 üzenetére
Itt most nem olyan drága az MX-4
Noctua az 1900 a Mobilx-ben, Edigitalban nincs is.
Akkor veszem az MX-4-et, mert csak 100 Ft-al drágább, mint az MX-2.
Zalmant egyikben sem lehet kapni.MX-2-t használtam idáig, de nagyon sűrű és nem könnyű végigkenni egyenletesen a processzor felületén.
[ Szerkesztve ]
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz rayoliviero #22671 üzenetére
Igen az MX-4 jó választás. Ebben a tesztben is benne van a Zalman, viszont itt is látható hogy milyen rosszul kenhető, ezért vettem én is MX-4-et. Ezek a hőmérséklet különbségek viszont teljesen elenyészőek (mérési hibahatár).
-
válasz rayoliviero #22671 üzenetére
Egy gyari/legolcsobb pasztaval ezek az ertekek mik lennenek vajon? Hianyolom a tesztbol, de felturok mindjart egyet neten.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
rayoliviero
veterán
válasz Kean_Sorbo #22673 üzenetére
Jaja, MX-4 lesz, de azt is rendelni kell, semmi nincs raktáron sehol.
maross: Tényleg beletehették volna, hogy a 2-300 Ft-os pasztával milyen eredmények jönnének ki.
-
Kean_Sorbo
őstag
Szóval a 2100-ban HD2000-es a grafikus mag, a 850-ben sima HD. A videó lejátszás és kódolás tekintetében, gyakorlatilag minden hiányzik a 850-ből. Viszont jól látod hogy enélkül is lejátszik mindent alapon, mert a 6770-es hardverből tudja ezeket. A processzor mindkettőben két magos, viszont a 2100-as HT-s, így 4 szálon tudja futtatni az alkalmazásokat (ennyivel "erősebb"). A 2100-ban pluszban benne van az AVX utasításkészlet, és 200 Mhz-el gyorsabb. Turbo nincs. Röviden.
-
válasz rayoliviero #22675 üzenetére
Nagy nehezen talaltam egy tesztet, ott is csak googlecache-ben voltak kepek:
Ahogy nezem, stock 59 fok, okos pasztak 52-54 fok kozott, igazabol onnan mindig a legolcsobbat/leghasznalhatobbat vennem . Ha azt nezzuk, hogy 5 fok kulonbsegert hutok kozott is boven meg kell adni azt az 1500-2000 forint felarat, megeri. Es a pasztat tobbszor hasznalhatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Kean_Sorbo
őstag
-
426os
őstag
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz Kean_Sorbo #22678 üzenetére
Olvasgatva az utolsó néhány hozzászólást, utánanéztem, hogy jó-e az általam használt paszta. Itt egy teszt, amiben szerepel is (Titan nano blue), illetve leszerepel
Annyira azért nem volt rossz, de szerencsére már elfogyott. Bár nem igazán örültem neki, hogy ezt kellett rákennem a 2500k-ra, főleg, hogy alig volt már benne. Ehhez képest türhetően teljesít, de hosszabb távon azért nem használnám.
Gondolom Mx-4-el nem fogok mellé és nyerek még legalább 3-4 fokotRosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
válasz Kean_Sorbo #22678 üzenetére
Ha veszek egy normalis hutot, mindenkeppen veszek majd ra egy pasztat. Most a sikbol kiemelkedo felig fedo kor alaku rezmagos gyari hutore ugy erzem eros pazarlas lenne.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Dr_Syrex #22680 üzenetére
Igen, talán nem is a "teljesítményükkel" van ezeknek baj, hanem hogy hamar kiszáradnak, így rövid időn belül romlik a hatásfokuk. Na meg ilyen drága processzoroknál tényleg megéri az a kis befektetés.
Maross: Mindenféleképpen érdemes egy jó paszta. Mondjuk ha már volt, én az új E5700 gyári hűtőjéről is letöröltem az eredetit, aztán újrapasztázás után raktam össze.[ Szerkesztve ]
-
válasz Kean_Sorbo #22682 üzenetére
Az eredeti pasztak szanalmasak, nem szoktam en semmit kidobni, de az a raszaradt ize, legtobbszor csikokban, katasztrofa. Van egy tartalek ezust pasztam egy olcso titan huto dobozabol, azt hasznalom ilyenkor, eddig bevalt.
-
lipi67
nagyúr
válasz Dr_Syrex #22680 üzenetére
Mx 2 ------- Best
Mx 3 ------- Hülye volt aki kitalálta, dolgozza el ő a procin, borzalmas állag
Mx4 -------- Picit jobb minőség mint az Mx3 és ugyan olyan jó kenhetőség mint az Mx2Nem fogsz mellé, én is ezt használom, szuper
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz Kean_Sorbo #22682 üzenetére
Nem is szeretném havonta újrapasztázni Rossz hővezető réteggel meg egy jobb hűtő is rosszabbul teljesít.
@Lipi67
Köszi, MX-4 lesz most a befutó.
Régebben nagyon sokáig volt Arctic Silver pasztám (3 vagy 5). Szerettem, mert jól tette a dolgát, csak az is elkallódott valahol.Egyébként most ki van kapcsolva a C3 és C6 a biosban a topic elején lévő táblázat ajánlása alapján.
Ha jól tudom, akkor ezek felelősek pl. a hibernálás állapotért. Mostanában csak a sima sleep módot használom, de ezeke szerint nem fog menni a hibernálás, ha disabled módban vannak?Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
lipi67
nagyúr
válasz Dr_Syrex #22685 üzenetére
Jó választás.
Bevallom, nem igen olvasgattam a topikot, ill. itt-ott beleolvastam akior volt időm. Sajna családi problémák (betegség) miatt sem nagyon tudok se itt lenni, se gép előtt.
Nem tudom, hogy milyen táblázatról beszélsz, de
Nem oszt, nem szoroz a a C3 C6 se tuningban se semmiben, ha úgy jobb Neked, hagyd bekapcsolva
Másik. Ha esetleg van is köze hozzá, ez akkor is oprendszer függő, tehát a ha winben beállítod, szerintem tudnia kell(ene)Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék mit jelent az alaplapon a 4F hiba üzi?
Most vettem egy Z77 és lapot és nem akar el indulni. Csak a ventiket indítja de a bios képig nem jut el.
Ötlet? -
tomic
addikt
A cpu fan-ra már rádugtam a gyári ventit de akkor se indult.Ramot cseréltem benne és akkor indul,ill.olyan mintha indulna de kép nincs.Vga-val és alaplapival is próbáltam de semmi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Jó estét kívánok mindenkinek.A segítségeteket szeretném kérni.Holnap meg szeretném rendelni az új gépemet.Már minden hardver ki van választva kivéve a processzor.A lényeg az hogy egy hd6870-es vga lesz a gépemben,full hd monitort maximum karácsonyra tudok majd venni addig 1440x900 ban játszok.Tudom hogy ilyen alacsony felbontásban a proci a legfontosabb tényező mint sem a vga.Jelenleg 2 cpu között vacilálok az egyik az intel core i5 2320 3Ghz, a másik az i5 2500 3,3Ghz, az lenne a kérdésem,hogy magasabb lenne-e a minimum FPS-em játékokban ilyen kis felbontásban az i5 2500-as cpu val a +300Mhz miatt vagy bőven megfelel a sima 3Ghz-s 2320-as cpu is?Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Nos ott tartok ,hogy a gép elindult. De csak vidkari nélkül.
Alap lapi csatin megy csak. Ha bedugom a vid karit akkor semmi. Mit kell biosban állítanom hogy legyen ott is kép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AliExpress tapasztalatok
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai