Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zserbox #31508 üzenetére
Nem hinném, nálam -0,170V offsettel megy 4 Ghz-en. Maxra tolt LLC-vel persze.
Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy inkább egyéb beállítás nem smakkolt neki, a proci röhögve kell menjen. De a túlmelegedés sem valószínű ezen a sebességen...
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
HeZzZ
senior tag
válasz zserbox #31489 üzenetére
nincs.
az a baj hogy nem halottam még ilyenről előtte így nem tudok vele mit kezdeni.
egyszerű lenne ha akkor venné vissza magát ha túlmelegszik, de mivel 65 fokosan is csak 1.9 ghz-n hajlandó pörögni a nagyobb gépigényű játékok alatt is, így nem tudom ezt mire vélni. még csak nem is visszavette magasabb órajelekről, vagy túlmelegedett volan, mert végig monitoroztam. érdekes
még aztmondanám hogy a HDD-m is okozhatná, de az is 100/100
[ Szerkesztve ]
powered by Tiger Lake & GA10x
-
HeZzZ
senior tag
válasz zserbox #31481 üzenetére
de hogy jönnek ide a 7850/70 es videókártyák?
mint kiderült a procim nem úgy megy ahogy kell. ez meg a sandy bridge topic. nyilván bekérdezek, mivel a közösség igen híres a segítőkészségéről, nem egyszer voltam már itt más processzorokkal is.
(#31482) F_Zolee végig gyárin megy, 1 bekapcsolásig néztem ameg a 4.4 ghz-t hogy ha beállítok egy oc-profilt akkor hogy viselkedik. a jelenség is eleve gyári beállítások mellet jött elő. de köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
HeZzZ
senior tag
válasz zserbox #31475 üzenetére
a vezérlőpultban sajnos nem tudom beállítani, eleve nem is jelennek meg a sémák.
monitorozó programokban játék közben nem megy fel 2600mhz fölé és nem csak bf3 ról beszélek.
nem lehet az hogy nem engedi fel az órajeleket ha a processzor melegszik?
intel stress test alatt másodpercek alatt felmegy a hőfok 97-98 fokra, le is kapcsoltam természetesen..játék közben is felmegy 98 fokra ezzel a gyári hűtővel pedig igen jó pasztát használok és egy hónapja sincs hogy bekenkem....
valósznű hogy megoldaná egy normális hűtő és akkor engedé a nagyobb órajeleket?
sajnos eddig nem néztem ezeket a dolgokat, de nem is nagyon vettem észre BF4 bétában, ott ment minden perfektül, nyilván 98 fokon dolgozott a proci, megölni csak nem öltem meg, ha valami baja lenne az más jelekkel járna nem puszta 40-50% os gpu kihasználtsággal és alacsony órajelekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz zserbox #31381 üzenetére
Amik most jönnek nagyobb nevek azokat mindenképp kivieszem legalább single-ben, a BF4-et valószínű csak singleben. Szóval ezekhez csak nem kell I7 3770K szénné húzva. Ha pár helyen nem menne 100%-on a vga nem halnék bele.
Sokaknál látok I5 2400-at GTX660Ti-vel is.Aprón most nézek körül I5 3450/3470 körüli procikra gondoltam, nagy tuning K-s proci esetén se lenne kicsi a házam ilyenre..
-
MODERÁTOR
válasz zserbox #31375 üzenetére
Grafikai részét várd meg, másik témába linkeltem pár napja, hogy nyilatkozták ez most nem a végleges. Fizika szerintem hasonló mint az előző részekbe.
Attix82: Hallottam hírét, hogy az AMD procikat nem szereti
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
F e Z o
veterán
válasz zserbox #31371 üzenetére
Sokan arról panaszkodnak, hogy elfogy a húzott i5-ük (mindegy, hogy sandy,ivy vagy haswell) bf4 beta alatt. Hasonló vga-val i7 2600-tal 4GHz-en 40-50%-on teker a procim, miközben a vga 99%-on dolgozik, 2k felbontáson, medium részletesség mellett. Minden bizonnyal a HT-ból is profitálni fog a játék.
H2O über alles!
-
-
Fail3D!
addikt
válasz zserbox #31246 üzenetére
Bf t is megcsinaltak de itt nem az a kerdes hogy most i5 ez a 2 proci itt van nalam es nemtudom melyiket tartsam meg, a 2700k hoz huz a szivem.mert tuningosabb es talan a bf4 nel jol fog jonni mindt a ht mind a nagyobb mhz, de kiv vagyok mas velemenyere is viszont most nemfogok neki allni tesztelgetni es uj oprendszerek felhuzasaval tesztelgetni.
-
Fail3D!
addikt
válasz zserbox #31244 üzenetére
ezt nem ertem, de tudom hoyg ht nelkul ugyan az
(#31243) Tarill: 4.4 meg viheto, ugysem alap hutessel hasznalnam, de akkor a mai jatekok egyikenek sem kell 1 vga alatt tobb mhz? nem? most az hogy villogjak, hogy 4.8 jar a procim nem igazan izgat, viszont a minimum fps meg a jatekok alaatt a maximum kihozasa fontos es amitt valasztanek procit.
-
davidsz
senior tag
válasz zserbox #31230 üzenetére
Lehet körültekintőbben kellene ajánlani, hogy húzza valaki a procit gyári hűtővel!
Nem melegíti jobban, de érhetik meglepetések. Én jártam így, hogy "ezt még elbírja a gyári hűtő" ... aztán meg azt veszed észre, hogy melegszik, melegszik, melegszik...
Ergó hosszú időtartamra kell nézni, nem egy 10 perces linxre.Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
Drizzt
nagyúr
válasz zserbox #30647 üzenetére
Picit sikerült segíteni a helyzeten, feszt. lejjebb sikerült vinni 1.26-ra, frekit feljebb 4.2-re, hőfok meg így 80-ig ment fel eddig. Mondjuk nálam a szobában az utóbbi héten legalább 40 fok volt végig(hőmérőm nincs, de kimenni határozottan felüdülés volt a lakásból ).
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
RetepNyaraB
veterán
-
törölt tag
válasz zserbox #30149 üzenetére
és pontosan minek az élettartamát rövidíti?
a cpu alulfeszelve megy max tuning órajelen.
a lap meg sok év garis, amit amúgy húzásra terveztek (opcionálisan felbordázható a vrm).
nem kötekedni akarok, csak pusztán kíváncsi vagyok. nem rég váltottam i5-re, és nem vittem túlzásba az ezzel kapcsolatos művelődést. -
CsonkaImo
addikt
-
-
ST05
őstag
válasz zserbox #29224 üzenetére
2 kutya civakodik ez jópofa
sephi: köszi az alátámasztást"
mértem ramokat félelmetes a hasonlóság, és az ssd-ket is bencheltem egy kicsit, annak ellenére, hogy az a legnagyobb hülyeség amit egy ssd-vel tenni lehet, de azok is ugyanannyit teljesítenekNemtudom ,hogy raid lemezt kellett volna az uj laphoz is készitenem ,, de talán ha felismeri ugyanugy indul akkor elvileg jó az is.
visszatérve nemtudom hogy a HT-t vagy a plusz 2mb gyorsitótár,
de én is érzem a plusz "kraftot az i7 javára, amit bitpork is említett,
és azt gondolom, hiába nem használja ki egy bizonyos progi a HT-t, a háttér feladatok
átkerülnek rá, igy több marad az aktiv magokban az adott feladatoknak
( i7-2600 eddig ez tetszik a legjobban procim, csak a fentebb emlitett problémám nem tudtam még megoldani
hogy visszavételkor ne hasaljon el, erre még nem jöttem rá mi okozhatja
esetleg valakinek sabertooth p67-e van ,és olvassa ezt kérem jelezze[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz zserbox #29216 üzenetére
-visszatér a BCLK- tuning is, ugyanis külön freki vezérlőn fog menni a többi (pcie,ssd, stb)
- grafikus motor fele fogyasztásban hozza ugyanazt a szintet
- legalább 10% gyorsabb, és legalább ennyivel gazdaságosabb lesz-
-valoszinüsithetőleg hűvösebb is lesz
-magasabb órajelek? uj utasitáskészletek, uj energiagazdálkodás
uj tokozás uj foglalat, végre nem "vastag 65nm" déli hid az uj 1150 ben
( ez ugy nekünk előállitási költségben jelenthet előnyt, hátha picivel olcsóbb deszkákat hoznak ki)
stb stb ami hirtelen fejböl eszembe jutott,,,
és az hogy számodra nincs érdembeli változás és hogy TE nem veszed majd meg , már ne haragudj de ez senkit sem érdekel te mit nem veszel majd meg -
-
omikron23
senior tag
válasz zserbox #29081 üzenetére
Mennyiről érdemes indulni? 1,25 V?
Most CPUID szerint 1,288 V... Itt találtam stabil beállításokat, ezeket vettem alapul... illetve az oldalon leírtakat...
[ Szerkesztve ]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
törölt tag
válasz zserbox #29074 üzenetére
És a hőfokokat hol tudom monitorozni? Vagy egy másik progit használjak a monitorozáshoz?
2x lefuttattam a Linx-et, ezt kaptam. -
-
-
ffodi
veterán
válasz zserbox #23920 üzenetére
Az újabb infók szerint (pár 1000 hsz.-szel korábban írtam) sandy-nél nem kell figyelni erre a 0,5V differenciára. Szóval ha neked 0,92V <-> 1,48V az sem baj. Korábbi rendszereknél (s1156, s1366) kellett erre kifejezetten figyelni. Ott sem az volt a baj, hogy nem ment a rendszer, hanem hogy nagyon terhelve volt a feszültségkülönbség miatt az uncore. Persze, ha ezt a dolgot betartod, abból baj nem lehet.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ÁdiBá
veterán
válasz zserbox #23912 üzenetére
Igen.
Maximum 0.5V ahogy említettem is.
Gyári értékeken az intel 1.575V ír határnak. De, az alap VTT feszültség mellett alkalmazható.
VTT maximum 1.2V lehet. (Hosszú távon, károsodás nélkül) így elérhető kritikus esetekben az 1.7V memória feszültség is.De mivel hogy túlhúzásról beszélünk, mindenki saját felelősségére alkalmazza ezeket a beállításokat.
ÁdiBá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elite: Dangerous
- Elfelejtettem a film címét
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest