Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
válasz Rexcor #13693 üzenetére
Főként játékra felesleges egy 2600K, meg 2db 6970 Bár mondjuk ez személyes vélemény.
Bődületes a teljesítménye (nem igaz, hogy 3-adjára tudom csak leírni...), csalódni nem fogsz, és az árát is megéri szerintem (főleg, hogy a 980X-el hasonlítjuk össze...).
Egy 2500K, meg 1 db 6970 bőven elég minden mai játékhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Rexcor
őstag
Üdv!
Gépfelújítást tervezek és azt szeretném megtudni hogy a 2600k-t érdemes-e megvenni?
Milyen tapasztalatok vannak vele kapcsolatban és megéri-e az árát.Főként játékra használnám és egy(vagy 2) 6970-est szeretnék majd mellé. -
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Jelenleg a i5-2500K-som BOX-os hűtővel, terhelés nélkül 98-as TJMaxon kb 30 fokos. 5-6 perc Prime95 után kb. 65 fok. Hamarosan felkerül rá a Cooler Master Z600-asom, 12 cm-es Noctua ventivel.
Szerintetek terhelés nélkül is csökkenni fog a magok hője, vagy csak terhelés mellett mutatkozik meg a jóval nagyobb hűtőteljesítmény?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Egon
nagyúr
Ezen túlmenően, végre normális(abb) elredezésűek a slotok a Z68-as alaplapokon - már ideje volt szakítani a régi gyakorlattal.
Egy 8800 GTS-t hajtottam a régi, P35-ös alaplapomban, Accelero S1-es hűtéssel (plusz egy S-FLEX ventivel a bordán). Szerettem volna egy normális hangkártyát az alaplapi helyett. Kénytelen voltam PCI-os foglalatút beszerezni, mivel az 1x-es foglalatú helyekre vagy belóg szinte bármely normálisabb hűtés, vagy megfő benne a kártya (a proci és a vga között), arról nem is beszélve, hogy összeszedhet némi zajt a vga-ról, mivel túl közel kerülne hozzá. Az alsó "nagy" PCI-E csatlakozó pedig kb. 1 mm-re volt a vga ventijétől, ergo nem tartottam egészségesnek oda bármit is dugni.
A Z68-as chipseten legalább felváltva vannak alul PCI és PCI-E slotok (más kérdés, hogy jobb lett volna, ha 1x-es slotot raktak volna alulra: némely 1x-es kártya nem igazán szereti a nagyobb PCI-E slotokat).
Szóval lehetnek azért egyéb szempontok is...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
ffodi
veterán
válasz HUNRONIN #13684 üzenetére
Szerintem jó mindkét lap, amit linkeltél.(ha a pénz most nem szempont) Az egyéni igényednek megfelelőt válaszd ki. Kell vagy nem kell PCI slot stb......Ha ragaszkodsz az ASUS-hoz, akkor jók ezek, de szerintem nézhetsz Asrockot, illetve Gigabyte-ot is.(ha nem kell az IGP kimenet, akkor gigából vannak nagyon komoly lapok, bár ahogy nézem a maximuson sincs.)
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
aktív tag
Sziasztok.
Alaplap vásárlás előtt vagyok, mit ajánlotok egy 2600k-hoz 40-45k körül, tuning lenne a lényeg és az SLI támogatás. P67 vagy a Z68 a nyerő? -
nagyúr
2600K alá melyiket? (a pénz nem számít)
Asrock Z68 Extreme4 vs. Asus Maxmimus IV Gene-Z (ha lehetne már kapni akkor a Z68 Fatal1ty lenne, de egyelőre se híre, se hamva)Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
HUNRONIN
tag
A memónál a kisebb (CL)) vagy a nagyobb időzítés (CL11) a jobb?
“Az élet kellemes.A halál békés.Az átmenet az, ami problémás." — Isaac Asimov
-
SipiBcs
őstag
válasz balpis #13675 üzenetére
A P67-es topic-ban többeknek volt problémájuk az USB3 driverrel. Nekik javították, ebből indultam ki.
Az XP32 bites hibátlan futásával teljesen újat mondtál. Ez rak egy újabb csomót a gordiuszi gubancra!
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
balpis
őstag
válasz SipiBcs #13673 üzenetére
En egy mezei samsung usb3-as kulso hdd-vel probaltam. Kizart, hogy egyedi eset lenne. Ez ket honapja volt, azota nem jelent meg uj driver...
Nekem ugy tunik, csesznek ra.
Az usb3 elegge szabvanyos, az osszes tobbi csippel minden tud mukodni a kezdetektol fogva. Ezzel folyamatosan olvashatsz nem mukodo cuccokrol. A 0.96-ig az usb2-es cuccok se mentek rendesen vele es gyakori volt a kekhalal.
Egyebkent nem ertem, mert 32 bites xp-vel szuper jol mukodik...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz HUNRONIN #13672 üzenetére
Jonak kell lennie, de a jatekok szinte semmit nem nyernek egy ilyen gyors es draga rambol. En lassabbat, olcsobbat vennek most, mert hosszu tavon szerintem a gyorsabb ramok ara is esni fog, nem jo "befektetes", ha most nem tudod kihasznalni. Azaz kingston, s max 1600-as.
Legalabbis szerintem...
Ha renderelsz, tomoritesz nagy mennyisegbe,akkor lehet jelentosege.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
SipiBcs
őstag
válasz balpis #13671 üzenetére
Nem kötözködni akarok, de ne sarkítsunk ennyire!
A driver működik az Asrock lapoknál USB3-nál is. Alkalmasint egy-két terméknél nem tökéletes. Amennyiben jelzi valaki a problémát, akkor a support az adott USB3-at használó kiegészítőre megcsinálja a javítást.
Nem védeni akarom, mint inkább a valóságot ábrázolni!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
HUNRONIN
tag
válasz balpis #13671 üzenetére
Szerinted akkor jó választás lesz ez az Asus P8Z68 Deluxe alaplap(bár ezen az alaplapon sem látok VGA kimenetet :S) + i5-2500KCPU + Sapphire Radeon6970(igazából GTX580-at akartam de kicsit izmosabb az ára) + Gyártó logója F3-17000CL11D-8GBXL - RipjawsX XL + WD64GB SSD?[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz HUNRONIN #13670 üzenetére
A Z68-cal tuningolható is a 2500K és kihasználható a prociba épített video képessége is:
- Video kiment az alaplapon - ha lehalna a dedikált, ideiglenesen jó lehet
- használható az IGP video kódolásnál (Quick Sync.), nagyon sokat gyorsít bizonyos rogramoknál
- Virtu - ELVILEG - minimális teljesítmény csökkenés mellett a videokártyát lekapcsolja, ha nem kell, s így takarékos a gép (gyaoklatilag ma még nem működik)Az Asrockkal nincs baj, DE az USB3 az Etron chip rajta, amihez még máig sincs jól működő USB3 driver, USB3-as eszközökkel nem működik rendesen.
Ez utóbbi igaz a Gigára is, sőt, némelyik gigáról lehagyták a VGA kimeneteket, így gyakorlatilag P67-esként működnek csak
Az MSI és az ASUS a legkorrektebb Z68-as lapokat csinálja most ...[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
HUNRONIN
tag
válasz HUNRONIN #13669 üzenetére
Esetleg az ASRock (ezt ajánlották volna), illetve a többi gyártó alaplapjaival kapcsolatban mi a véleményetek? És a Z68-as chipszetnek igazából mik a "gyakorlati" előnyei egy i5-2500K procinál, illetve jobb lenne e hozzá inkább egy i5-2500???
-
HUNRONIN
tag
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Én nem is néztem a PCI foglalatok hiányát a Maximus IV-en, pedig nagyon nagy előny ha van mert van egy PCI-s Creative X-Fi Gamer hangkarim amit nagyon szeretek. :S“Az élet kellemes.A halál békés.Az átmenet az, ami problémás." — Isaac Asimov
-
kribe
őstag
válasz HUNRONIN #13664 üzenetére
Szerintem egyikkel se jársz rosszul, elvégre az ASUS legjobb, és második legjobb Z68-as ATX alaplapjairól van szó...
a Maximus-on mindkét LAN vezérlő Inteles, a Deluxe-on az egyik Realtek. Az integrált hangról azt írják mindkettőn Realtek, ami meglepett, ennyi pénzért a Maximus-ra tehetnének X-Fi-t is igazán... A Deluxe-on két USB 3.0 csati van hátul, a Maximus-on ha jól tudom 6. Plusz előlapi persze van a Deluxe-on is.
A ROG extrák nem tudom mennyit számítanak, biztosan van aki jól elszórakozik velük...
A Maximus 3 grafikus kártyát is tud hajtani egyszerre, míg a Deluxe hivatalosan "quad-gpu" -képes, de nem tud 4 kártyát fogadni csak kettőt, a quadhoz két dual-gpus kártya, HD 6990-es vagy GTX 590-es kell.
Deluxe-ben használható a régi PCI-os kártya ha van, a Maximusban csak PCI-X. Ráadásul van egy molex csatlakozó az alaplapon hogy a brutálabb konfigokat extra árammal tudja etetni.
A Maximus csinosabb...
Azt meg teljesen elfelejtettem hogy a Maximus-on nincs lehetőség az IGP-re kötni a monitorod, mivel nincs hozzá kivezetés, azt nem tudom letiltja-e, így a Virtu gondolom nem megy, a QuickSync meg egy határozott talán...
[ Szerkesztve ]
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
-
HUNRONIN
tag
Szeretném hozzáértők, illetve már tapasztalattal rendelkezők véleményét kérni az alábbi alaplapokkal kapcsolatban (i5-2500K CPU és ATI 6970 mellé lenne legfőképp játékra):
-
matyee
őstag
Sziasztok,
Abéla forumtárstól beszerztem régebbi portékáit, most nálam teljesítenek szolgálatot. Tegnap az Ő segítségével kicsit meghajtottuk, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Elnézést ha hülyeségeket kérdezek, egyenlőre nagyon kezdő vagyok SB témában.
A CPU egy 2500k egy Intel DP67BG lapban, 4db 2G 1600-os Corsair ram társaságában. A cpu static 1,27V-on, így 4,5Ghz-en fut a gép. Idle 32-25 fok, terhelve max 65. A kérdésem az lenne, hogy amikor visszaveszi a szorzót a cpu és csak 1600-on fut, nem gáz, hogy akkor is static 1,27V-ot kapja? Vízzel hűtöm a cpu-t, tehát viszonylag jó a hűtés.
Biosban a magok kikapcsolását letiltottam, nem tudom ezt sem biztosan hogy jó-e így, illetvee v-droop most mediumon van, tehát 1,262-1,272 között ingadozik fesz cpu-z szerint.
köszönöm a helpet előre is. üdv[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
Kicsi teszt, mit tud az új CPUm I5 2500K alapon+6950 2GB
-
Landon
őstag
Igen én sem akarom auto feszen hagyni. Ráadásul nekem csak 4.5GHz-n van. Tegnap megfogadtam, hogy már eleget teszteltem csak tudod csak nem hagy nyugodni hogy LinX BSoD-t dobott. Most bekapcsoltam CPU PLL Overvoltage-t és az úgy látszik (kopkopkop faasztal) dobott a dolgon mert 2-vel több GFlop-ot is kapok (104.3GFlops, régebben 102.x volt). Egyébként IBT/LinX-be elég egyszerű kiszűrni ha nem stabil, a nyilvánvaló hibákon túl (error, BSoD, lock up) ha a Residual érték nem folyamatos végig hanem változó akkor az biztos jele, hogy a cpu instabil még akkor is ha nem fut hibára.
Ez a CPU PLL Overvoltage egyébként állítólag elég hatásos mert egyes esetekben ha bekapcsolja az ember akkor kevesebb vcore kell uahoz a órajelhez.
ffodi: IBT-nél hogyan tudsz frissíteni a legújabb linpack-re amiely az intel oldaláról szedhető le?
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
-
Landon
őstag
Ti arról mit gondoltok, hogy a vcore-t auto-n hagyja valaki és hagyni hogy az állítson magának auto feszt? Néztem LinX alatt 1.344V-tól 1.368-ig is felment. Pedig azt hittem ez az auto fesz majd milyen jó buli lesz...
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
JanR
addikt
Nya. Itt volt a ffodi kollega Kicsit belekóstoltam ennek a "vacaknak" a tuningjába.
42x100 @ 1.208V - ez jónak számít vagy sem?
-
Drizzt
nagyúr
Végülis rendeltem 1 I7-2600K-t, Asrock Z68 Extreme4-et, meg 8 giga 2133-as Geilt. A héten jön valamikor. Satas dvd-t egyelőre nem veszek, mert találtam itthon elfekvőben külső usb2-es ide-dvd/cd-házat. Egyelőre cpu-hűtőt se veszek, de idpvel majd lehet szükséges lesz.
I am having fun staying poor.
-
Landon
őstag
válasz fixer92 #13645 üzenetére
Én úgy tudom a 4 modult egy lap sem szereti, AMD-nél erre eléggé kellett figyelni anno bár akkor ahogy látom itt is.
-
-
fixer92
aktív tag
Köszönöm a segítségeteket: N_A_S és ffodi.
A 4db ram modul miatt fagyott nagyon úgy tűnik.
"Victory loves preparation!"
-
Landon
őstag
válasz fixer92 #13640 üzenetére
Aida tuti hulyeseget mutat bar a Computer-Sensors resznel jot kene mutatnia. Tweaktown forum-Gigabyte-Latest overclocking programs onnan a legujabb aidat szedd le es reggeld be es jot fog mutatni.
-
fixer92
aktív tag
Valaki legyen szives nekem elárulni, hogy melyik proginak van igaza? Szerintem AIDA kicsit abuszurd... ITT A KÉP
"Victory loves preparation!"
-
-
Landon
őstag
Azta, szép difi! Ez nagyon nem éri meg akkor. Én mondjuk LinX-et hagyom a 'csába... Valami nem oké ott. Injább most nyomok neki 21 run IBT ami elvileg uaz mint LinX. Olvastam a readme-jét és bizony adnak egy utalást hogy minimum 5 de max 20 run-t kell neki adni. Én szegény CPU-nak volt hogy 24 órát is adtam... Lsdmeasap is írta már egyszer hogy 20 nem kell/szabad adni többet a CPU-nak. Nem jó neki. Csak ugyanakkor furcsa mert tudom, hogy emberek tömegei adnak neki éjszakákat LinX-be és még senkinek nem halt meg ettől CPU. Na mindegy ezentúl én sem adok többet. 20 run IBT. Nálam LinX korruptálódott vagy a franc tudja. Aztán ha az IBT is kifagy akkor elkezdek gondolkodni... hogy megéri e a HT a magasabb fesz igényével. Lehet HT OFF ennyi fesszel elmenne 4.8-at is ami biztos nem de ki tudja...
-
Landon
őstag
Félre ne érts nem 'lehúzni' akartam, hogy Neked miért van 2133-as RAM-od meg húzott procid! Csak a Te comment-edhez fűztem. Meg egyébként én is így vagyok vele a 4.5GHz legyen meg azért.
Egyébként nekem 4490MHz-n is behalt LinX. Komolyan nem értem. Van hogy kibír 9 órát is van hogy kettőt se. És úgy, hogy lement Hyper Pi32M és 9 óra Prime Small FFT is. Ezek után annyit tudok csak mondani hogy szarok a LinX-re. Játszok élvezem és az első játék alatti crash-nél feltolom a feszt olyanra ami LinX biztos is. De biztos vagyok benne, hogy nem lesz rá szükség.
XaraX nálad pl mennyi fesz kell 4.5GHz-hez? Csak kíváncsiságból.
Lenne még egy kérdésem: ha a CPU hibázik vagy valami nem kerek, akkor minden esetben BSOD-ben, fagyásban, reboot-ban végződik a dolog vagy lehet olyan is, hogy lassulásokat ill teljesítmény beli problémákat, mikrolag-ot okoz csak amelyek ehezen kiszűrhetőek?
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Persze, hogy nem. Az egész tuningnak nincs értelme pláne nem a 2600K esetében. Egy CF/SLi rendszer rendben van kreálhat CPU limitet alap CPU órajeleken de ebben az esetben az már annyira elenyésző, hogy gyakorlatilag tökmind1. 4GHz-ra talán-talán még van 4.5-re már nem sok a fölé meg semmi értelme nincs tuningolni HA a játékokat nézzük. Ha Mark-olni meg bench-elni, tömöríteni, konvertálni szeretnénk akkor van értelme természetesen. De akkor a 2133-nak is. De egy játéknál, hogy 4GHz vagy 4.5 vagy 5... édes mindegy.
Más: Ti képben vagytok, hogy az AM3+-os Bulldozer legerősebb darabja (8 magos) hogy fog viszonyulni kb a 2600K-hoz képest? Mert erről már annyit olvastam, hogy totálisan elvesztem. Vagy még mindíg a 'fene se tudja' státuszban vagyunk? Csak érdekelne a dolog, kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
kribe
őstag
válasz Yushchenko #13630 üzenetére
Az első hozzászólásban van pár link, angol nyelven - azt hiszem.
-
kribe
őstag
válasz Yushchenko #13628 üzenetére
Mindenképpen P67 vagy Z68-as chipsettel szerelt alaplap legyen, tuning hoz csak az jó. Ha alaplapból is olcsóbbat keresel, Asrock P67 Pro3-B3, vagy Z68 Pro3, ha két grafikus kártyát tervezel, vagy úgy vagy vele hogy jól jöhet akkor Extreme4. Nekem még szimpatikus az Asus P8P67 sorozata, a legolcsóbb LE változattól a Deluxe-ig sok közül választhatsz. Gigabyte-ból jó áron volt nemrég még a Z68X-UD3P-B3 (ennél nem lehet használni az integrált grafikus vezérlőt), de felemelték az árát amikor megrendeltem.
Hűtésre ha valami olcsó és jó kell próbáld meg az Arctic Cooling Freezer 13-at, illetve a 13 Pro-t. A Pro alig valamivel drágább, cserébe nagyobb és valamivel erősebb, de keskeny házakba nem biztos hogy befér (az enyémbe sem, ezért vettem sima 13-asat). Jó még a Corsair A70, olcsó és erős, a ventillátorok túlzott hangosságára panaszkodtak páran, de lehet hogy user error volt, mert maxon valóban nagyon hangos, de nem kellene folyamatosan azon a sebességen járnia.
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Tudnátok adni tippet, hogy 2500K procihoz milyen lapot kell venni, hogy lehessen tuningolni, illetve milyen hűtés kell neki (olcsóbb megoldásokat nézem)? (ram gondolom nem fontos) Illetve mennyire lehet húzni?
Próbálok visszaolvasni, de még nem állt össze a kép. -
ffodi
veterán
válasz Drizzt #13621 üzenetére
1, 1333 és 2133 között van bőven különbség. Tömörítés, videókódolás, renderelés esetén simán érezhető, játékoknál is számít néhány fps-t. 1600-nál is érezhetően gyorsabb, de itt már nem akkora a különbség. Ha nem akarsz sokat költeni, akkor egy 1600 CL8-9-es kit elég, de a XaraX által linkelt kit is korrekt.
2, Nem
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Drizzt #13617 üzenetére
Szerintem nem fontos, hogy 1,5V-os legyen, nyugodtan lehet 1,65V-os is, nem lehet ezzel gond.
Az alaplap legyen inkább az Asrock, de ajánlom figyelmedbe a Gigabyte Z68XP-UD3P-B3-at is, hasonló árban van, és szerintem ez a legkorrektebb.(14 fázisú vrm...etc..), igaz ezen csak HDMI kimenet van. Ha nem fontos az IGP, akkor Sima Z68X-UD3P.
Ramból a kérdés, hogy milyen órajelűt szeretnél. Szerintem 2133MHz-est illik venni ilyen rendszerhez, de ha fontos a költséghatékonyság, és nem érdekel a ram órajele(esetleg időzítése), akkor egy 1600MHz-es Vengeance kitet vennék, feltéve ha elfér, de a Kingston is jó alternatíva, és olcsó is
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
No, holnap már rendelnék, melyiket gondoljátok, hogy azonos áron jobbal lehetne helyettesíteni?
Proci: I7 2600K
Lap: AsRock Z68 Extreme 4, vagy MSI Z68A-GD65 (B3)
Ram: Fogalmam nincs mi legyen... Ezek közül? Habár nem is nagyon látok 1.5V-st... Viszont egy helyről szeretnék venni, házhozszállítással. Ram, s lap ügyében kérek véleményeket. Kösz!I am having fun staying poor.
-
ffodi
veterán
válasz Landon #13614 üzenetére
Próbáltam, de úgy gyengébb. A középső ventinek egy picit nagyobb a légszállítása, mint az elöl lévőnek(és a hátsónak), és így korrektül működik.
4,5GHz-en nekem is simán 60 fok alatt van, sőt 4,8GHz-en 1,44V-al hyperpi alatt általában 70 alatt van.
sith7:
Szerintem azzal nem lesz gond, ha 2500K-t veszel.
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Aha igy mar ertem bar nekem ez mar nem erne meg az 5ghz-t. Nalam HPi 32m real max 57C-t krealt, Linx 71C Prime small fft (legujabb) 67C.
En a helyedbe kiprobalnam a D14et a kozepso venti nelkul mert egy teszt szeeint az attol eltekintve h felelsleges csokkenti a hutes hatasat. Nalam 2 ultra kaze 2000 van rajta.
-
ffodi
veterán
Nos, valameddig el lehet jutni vele, de nem kell meglepődni, ha viszonylag alacsony órajelen instabil lesz. Szerintem a 4GHz még belefér 2500K esetén(talán még a 4.2GHz is)
A ramok is menni fognak simán 1600MHz-en vagy felette.
-
ffodi
veterán
válasz Attix82 #13608 üzenetére
Ez attól függ. Ha félsz, akkor kapcsold ki és használj DVID-et. Szerintem a legjobb a level5/level6, mert akkor pont annyi feszt kap a proci, mint amennyit beállítasz neki ,és nem ingadozik.
Landon:
IBT-vel 81-83 a max, Hyperpivel 77-78 HT on természetesen. D14 3 komoly ventivel fogja rendesen.
Szerintem elég a Hyperpi 32M. Arra viszont figyelj, hogyha elsőre ráindítod, akkor nem mindig terheli mind a 8 szálat, hanem csak 7-et. Állítsd le, majd indítsd újra és jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Mennyi a max temp a legmelegebb magon? Nem tudom elkepzelni nalad a d14 ezt h tudja igy lehuteni 5Ghz felett. Nalam 71C t is eleri A legujabb LinX alatt.
Btw memoria OC-nel ha lemegy utana egy hyperpi 32M Real prioritassal akkor utana az tuti jo vagy te meg raengedsz ejszakas blendet is?
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Uzmany #13603 üzenetére
Szerintem nem lesz vele gond, mert a 2500k annyira nem terhel, mint a 2600k, mert nincs HT. Szerintem olyan 4,5-4,7GHz kényelmesen meglesz 1,4V alatt, ha nem a legrosszabb procik egyikét fogtad ki, és akkor semmi gond nem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest