- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
Sziasztok!
pár év eltelt közben, és felraktam a 7-es windows-t.
És azóta nem működik a magic tune, ergo nem tudok se fényerőt, se kontrasztot állítani... Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.üdv,
@
-
ddekany
veterán
Hát akkor nem tudom... én 970p monitor kapcsán kerültem kapcsolatba a MagicTune nevű ürülék heggyel. Az egy újabb típus mint a 193P, és az akkori MT4 már túl új volt hozzá, szóval azért én mégis utánanéznék a helyedben (ha még nem tetted), hogy mivel kompatibilis hivatalosan a monitor, és akkor elsősorban azzal az MT verzióval variálnék.
Amúgy videó kártya driver frissít, XP SP2, stb... de attól tartok ezzel nem mondtam újat. Meg persze MT leszed, újraindít, MT feltesz és egyéb hasznos időtöltések. Aztán jöhet a haverok videókártyájának kölcsönkérése, reményvesztettség, depresszió, öngyilkosság...(A Samsung meg lassan azért fevehetne néhány tökösebb programozót... ja gondolom nincs rá pénzük. De ebben az esetben ha netán lennének szivesek a gombokat visszatenni a monitoraikra...)
-
OTee
aktív tag
Hi!
Nos:
3.5 nem műxik, nem támogatott monitor=exit
3.6 a color beállításokra kattintva kilép
4.0 változatlanul #341 hiba
SoftMCCS semmi extra, csak a fényerő ill kontraszt állítható, viszont rengeteg kiszürkített (halványított) adatot tartalmaz, illetve tudna adni.
Magyarul: a Helyzet változatlanul szar.
THX: OTee -
OTee
aktív tag
Először is köszönöm, hogy válaszoltál.
A MT 4 féle (2.5, 3.6, 4.0/1, 4.0/2) változatát próbáltam, szinte azonos eredménnyel.
a 4.0/1-t kaptam attól akitől a monitort vettem (eredeti CD-t nem kaptam) a /2-t és a többit a Samsung oldaláról töltöttem le.
Taláén a 2.5-nél volt 1-2 alkalom, hogy a színhőmérsékletre adott 3 lehetőséget- cold, normal, warm- de rákattintva semmi sem történt.
Most leszedem a 3.5-t (THX NEKED) és kipróbálom, majr referálok.
Köszi még1szer: OTee -
ddekany
veterán
-
OTee
aktív tag
Hi!
Nos megvettem ezt a szépséget. (193P)
Az LG 1915S mellé téve, hát van különbség!
A gondom viszont az, hogy feltettem az összes Magic Tunet-t amit csak találtam, de a színhőmérsékletet és pl a kép paramétereit nem engedi állítani (not available)
1szer-1szer megjelent a színhőmérsékletnél a cold-warm gomb, de nem változtatott semmit, aztán újra nem elérhető a funkció.
THX ha vki tud rá +oldást
OTee -
joshua7
veterán
Az enyém 5 hónapos.
Pixelhiba nincs.
Utánhúzást nem vettem észre semmit. Előtte jó 10 évig crt-m volt, de simán ment a váltás, semmit nem vettem észre játékokban.
A sima 193P MVA paneles, 20 vagy 25ms-os. Az enyém 193P plus, ami már csak 8ms-os. A sima 193P-nél lehet, h látnál utánhúzást. Ki kellene próbálnod.
Ha nem pixelhibás, simán megveheted. -
OTee
aktív tag
Tisztelt 193P Tulajdonosok!
A következő kérdéseket szegezném néktek:
Tisztelve a fórum szabályait, természetesen végigolvastam ezt is és több mási fórumot is, ami a TFt monitorokkal kapcsolatos.
Hogy mégis ide írok, annak oka az, hogy látókörömbe került 1 ilyen monitor, amit szívesen megvennék ha minden összejön.
A készülék:
Képernyő neve Samsung SyncMaster 193P/MagicSyncMaster CX910P (Digital)
Képernyő azonosítója SAM00ED
Modell SyncMaster
Képernyő típusa 19'' LCD
Gyártás ideje 45. hét / 2004
Sorozatszám H4JXB04488
Maximális látható kijelző méret 38 cm x 30 cm (19.1'')
Képarány 4:3
Vízszintes frekvencia 30 - 81 kHz
Függőleges frekvencia 56 - 75 Hz
Maximális felbontás 1280 x 1024
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Active-Off
Tehát kb. 1.5 éves, a jelenlegi új árához képest igen jó áron juthatok hozzá.
Kérdéseim:
-Mik a tapasztalatok a pixelhibákkal kapcsolatban? Kialakult vkinél az első bekapcsolást követő 1-2 hónap után? Várható hogy ez majd nálam jön elő?
-Háttérvilágítás fényereje, összességében a képe, kontrasztja romlott-e 1-1,5 év után?
-Nem jött le 1értelműen az utánhúzás mértéke sem. Nem vok ún. harcore játékos, de heti 3-4, esetleg 7-10 órát játszom, CS Source, BF2, Wolfenstein ET, illetve NFS MW valamelyikével. Eddig 1 19'' Eizot és 1 21'' Compaq (SONY) CRT-t használtam, de nemrégen a gyereknek vettem 1 LG 1915S 19'' TFT-t és ezen vígan játszom. Vajon ehez képest milyen lesz? Sajna nem tudom összehasonlítani a 2-t, mert vidéki az eladó.
-Meg szabad venni 1 ilyen 1,5 éves moncsit?!
-Tekintettel a technológia fejlődési ütemére, MOST MÉG nem invesztálnék nagyobb lóvét TFT-be, hiszen mindenki tudja, hogy ez még nem a csúcs. Nem a játék a legeslegfontosabb, hiszen képszerkesztés, videovágás, filmnézegetés....is ezen történne.
Ezért szeretnék nem TN-Film-s, viszont DVI-s monitort.
-Az Everst adatokból kiderül vmi a panellel kapcsolatban?
-Mire számíthatok?
Előre is köszönöm, ha vki válaszol, hiszen azért nem mai a topic utolsó hozzászólása
OTee -
ddekany
veterán
válasz
Puncipocak #329 üzenetére
Nincs olyan, hogy optimális beállítás... attól függ kinek, hol, és főleg hogy mire kell. (Amúgy a fent említett linkeken van erről is egy 970P centrikus oldal, igaz csak angolul...)
Mondjuk általában minden TFT-nél érdemes arra figyelni, hogy nagyon világos szürkék ne legyenek teljesen fehérek, és hogy a nagyon sötét szürkék ne váljanak teljesen feketévé. Utóbbi nagyon idegesítő tud lenni filmeknél, meg gondolom sötétebb játékoknál, mert lazán nem látsz csomó dolgot a sötétebb jelenetekben. Amúgy, szerintem fogj egy szürke grádienst (pl. [link]), és akkor látod hogy mi veszik el, meg mi marad meg.
A másik fő szempont meg, hogy a munkára használt beállítások elég sötétek és fakók legyenek (kivéve ha grafikai munkád van), különben kifolyik az ember szeme... Ezzel ellentéteben a filmeket (meg gondolom többnyire a játékokat is) szerintem érdemes minél kontrasztosabb/világosabb beállítással nézni, de úgy hogy még ne fehérdejenek ki a világosszürkék. Esetleg egy kis pozitív gamma sem árt, ha valamiben dominálnak a sötét részek, ahol nehéz látni.
Plusz, a TFT-k elég sárgásak szoktak lenni, szóval szórakozásos beállításoknál szerintem jobb kicsi hidegebre venni a színhőmérsékletet. Munkár azért nem, mert kevésbé kellemes a szemnek, mint a besárgult kép... na legalábbis az enyémnek, nem tudom más hogyan van ezzel.
[Szerkesztve] -
Puncipocak
tag
Hali! Próbálkozom ezzel a MagicTune okossággal, de nem jutok dűlőre.
Automata beállítás híján, tudtok mondani valami optimális behangolási konfigot, amit ajánlotok, hogy abban fasza lesz a szín/fény/kontraszt stb. ? -
ddekany
veterán
OK, már nem kell, megoldódott...
Két link, ami bizonyosan a 193P/193P+ tulajdonosokat is érinti:
- Fotón úgy láttam, hogy a 193P/193P+ monitor sem 8 bites, csak 6, akár csak a 970P. Pedig erre is 16,7M színt írt a Samsung... hát úgy néz ki, hogy hazudtak: [link] (tükör: [link])
- MagicTune rohadás kijavítására tippek: [link] (tükör: [link])
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
Egy közérdekű kérés...
Tudtommal ezt a monitort valaha MagicTune 3.5x-el adták és MagicPivot-al (nem MagicRotation-al). Ha valakinek ezek bármelyika megvan:
1) Ha 2005.02.28 utáni MagicTune-d van (a MagicTune ablakban ki van írva), de 3.6 előtti, akkor légyszi tőltse már fel vhova, vagy szólj és csinálok valahol FTP helyet a feltöltéshez. Vagy, adok e-mail címet ahova lehet bazinagy dolgokat küldeni.
2) A MagicPivot tud olyat, hogy automatikusan elforgatja a képet, ha elforgatod a monitort? És ha igen, arra is lenne érdeklődés... feltölteni vhova, vagy eljuttatni hozzám mint az előző pointban.
Köszi! -
D.Istvan
csendes tag
Sziasztok. Remélem tud valaki segíteni vagy tanácsot adni. Eddig Samsung 959 NF monitort használtam ami szerintem profi volt egyetlen dolog kivételével hogy nehéz és méretes volt. Nemrég vásároltam egy samsung 193 P+ TFT-t sulineten belül és rövid használat után megfájdult tőle a szemem. A CRT monitornál soha nem fájt a szemem. Valaki tudja hogy mitől van ez és esetleg valaki tud tanácsot adni hogy hogyan lehet beállítani rendesen ezt a monitort hogy ne égjen ki a szemem. Továbbá nem találtam meg a szin erősségének beállítását az alapmenüben csak a Magic Zone-ban. Létszives adjatok egy games beállítást (értékekkel mi mennyi) vagy valami segédprogramot amivel hangulatos és kellemes összképet lehet összehozni. Köszi
-
Racecam
nagyúr
Én nem azt mondtam, hogy ilyen nincs!
Bent a melóhelyen is van egy 193P, annak sincsen gombja, de minden további nélkül be lehet állítani hozzá felhasználói profilokat a MagicTune-ban. (Nemrég volt róla szó egy másik fórumban, hogy mit is állítunk a MagicTune-al, a videókártyát, vagy a monitort, akkor próbáltam legutóbb bizonyításképpen, és mentettem profilokat különböző néven.) Az FSC P19-2-höz adott DisplayView is tudja ezt egyébként. Két kattintás, és máris az esti beállításokban vagyok.
u.i.: Majd ha bemegyek dolgozni megnézem Neked pontosan, hogy hogy van ez a MagicTune-ban, ha addig nem találod, mert fejből nem emlékszem. (Mondjuk az legközelebb pénteken lesz!)
u.i.2: Nem csesztetjük a koreai mérnököket, nem is olyan hülyék!
[Szerkesztve] -
Strech
csendes tag
-
[CaveMaN]
csendes tag
MagicTune-al nem lehet profilozni, az a gépre ''szerelt'' gombokat helyetesíti. Színprofilt a windowsban tudsz állítani a monitorhoz, azokat amiket adnak hozzá, vagy: MagicTune-al csinálsz magadnak sajátot (nekem eddig korrektet nem sikerült összehozni), vagy: egy megfelelő célszerszámmal bekalibráltatod a monitort.
DE: alapból a windows, legalábbis ahogy én nézem nagyon magasról .... a színprofilt. Ha a program amit használsz használja, akkor alkalmazva vagyon, ha nem, akkor gatter. -
Strech
csendes tag
Hello!
Végignéztem mindent, mikor felraktam, és sehol egy szó sincs erről. ha ennyire tudod, talán leírhatnád hogy van-e valami gyorsbillentyű vagy ilyesmi, illetve hol kéne bármi utalásnak lennie erre a funkcióra. 3.6 a magic tune, és ebben sehol semmi profile allítás nincs, amit be lehetne hívni... csak az előre beállítottak, ami nem sok.
csé
mellesleg csalódtam de nagyon a 173p+-ban. minden tökéletes rajta, de az agyon dícsért feketéje... hát... négy íves világos folt a közepétól kb 6 cm-re ÉK, DK, DNY, ENY irányban...
DVI-n van rákötve... nem hiszem hogy ezen lehetne bármit állítani. kis brightnessen is látszik...
és ennél nagyobb baromságot, mint hogy nem lehet a monitoron állítani... lol aki ezt kitalálta.. legalább rejtett gombok lennének, minden jel nélkül. 10 perc után úgyis vakon használja az ember ezeket... namind1, azért nem rossz a monitor. szép éles a képe -
Máté911
csendes tag
Szerintetek normális, hogy amikor pl. civ IV-el játszok és vándorolok a térképen, akkor nem tudom pl. elolvasni a városok nevét, meg egyébként is nehezebb mindent meglátni (elmosodik a kép) Ezt hívnák utánhúzásnak, vagy ez így normális? Sajna crt-vel nem volt alkalmam kipróbálni. Lehet ezen segíteni valahogy? Kérlek informáljatok. Köszi
-
TibiVan
tag
Hy
A driver CDn amit kaptál a P+ hoz
részletes leirás van rajta, képekkel.
nézd meg.Magyar is.
Remélem ez segit. -
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #313 üzenetére
Volt...
-
highlander81
tag
Sziasztok!
Nálam szinte semmi utánhúzás nem tapasztalható. Fifa és Fear játékokkal játszom (szeretem az F betűs játékokat)
A progi sem fagyott még ki soha (kopp-kopp)
Mondjuk nem is nagyon buzerálom/állítgatom -
joshua7
veterán
Nem tudom, miért szívtok annyit a MT-nal.
Nálam is a 3.6-os van fönt, de semmi gond nincs vele, egyszer sem fagyott. Játékot is néztem néhányat (CoD2, BiA: EiB), de semmi utánhúzást nem láttam.
-
TibiVan
tag
Hy
Felraktam a MegicTune4.0át és most nem fagy le ugyan de e helyett most indulásnál elcsúszik a kép nálam, és áligathatom a felbontást mindig. Szóval Szar az egész már unom a gondokat. Egy fenét Gombtalan Gombtalanság -
Alex91
félisten
Az eboltban ennyiert van 193p+, es ha minden igaz raktaron is van!
brutto: 128,750 Ft -
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #299 üzenetére
Akkor jo boltban vasaroltal
! (Egyebkent a Samsung hivatalosan a 3 napos cseregaranciat a pixelhibanal adja.) Anno en ket 173P-t hoztam el megtekintes nelkul. Mindketto pixel es egyeb hiba mentes (kopogjam le). Hiaba, premium kategoria
!
-
Wajk
addikt
jah, nagy poén lenne ha a hz-el változna a válaszidő is
nekem inkább az a kérdésem, hogy a V-sync mennyire fontos, mert nekem nem nagyon esik szét a kép, VSyncel biztos szebb lenne, semmi elcsúszás, de mintha megfelezné az FPS-t. ez pontosan így is van? a Vsync leredukálja az FPS-t? kb hány százalékkal kellene?, mert nekem szinte megfelezi... -
Racecam
nagyúr
válasz
Puncipocak #301 üzenetére
Én mindenkinek azt javaslom, hogy a gyártó álltal ajánlott frissítésen használja a monitort.
A kérdésed nem butaság, de én nem tudok róla, hogy befolyásolná az élettartamot. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honda topik
- PlayStation 5
- Elemlámpa, zseblámpa
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Arctic Z1 Gen 3 13"-49" monitor állvány
- Dell UltraSharp U2412m monitor -több db - 1920x1200 full HD+ IPS panel PIVOT is!
- Asus ROG Strix XG32VQ Ívelt Gaming VA Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 4ms / FreeSync
- LG Ultrawide gaming monitor
- LG UltraGear 32GP850-B Monitor! 2560x1440 / 1ms / 165Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest