- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
Puncipocak #329 üzenetére
Nincs olyan, hogy optimális beállítás... attól függ kinek, hol, és főleg hogy mire kell. (Amúgy a fent említett linkeken van erről is egy 970P centrikus oldal, igaz csak angolul...)
Mondjuk általában minden TFT-nél érdemes arra figyelni, hogy nagyon világos szürkék ne legyenek teljesen fehérek, és hogy a nagyon sötét szürkék ne váljanak teljesen feketévé. Utóbbi nagyon idegesítő tud lenni filmeknél, meg gondolom sötétebb játékoknál, mert lazán nem látsz csomó dolgot a sötétebb jelenetekben. Amúgy, szerintem fogj egy szürke grádienst (pl. [link]), és akkor látod hogy mi veszik el, meg mi marad meg.
A másik fő szempont meg, hogy a munkára használt beállítások elég sötétek és fakók legyenek (kivéve ha grafikai munkád van), különben kifolyik az ember szeme... Ezzel ellentéteben a filmeket (meg gondolom többnyire a játékokat is) szerintem érdemes minél kontrasztosabb/világosabb beállítással nézni, de úgy hogy még ne fehérdejenek ki a világosszürkék. Esetleg egy kis pozitív gamma sem árt, ha valamiben dominálnak a sötét részek, ahol nehéz látni.
Plusz, a TFT-k elég sárgásak szoktak lenni, szóval szórakozásos beállításoknál szerintem jobb kicsi hidegebre venni a színhőmérsékletet. Munkár azért nem, mert kevésbé kellemes a szemnek, mint a besárgult kép... na legalábbis az enyémnek, nem tudom más hogyan van ezzel.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- BESZÁMÍTÁS! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest