- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Sajnos nem tudom honnan lehet megállapítani. Örültem volna ha tudod esetleg. Ha januári szállítmány akkor van rá esély, hogy a legújabb panel van benne.
IPS: In Plane Switching technológia:
A cellában lévő kristályok midig a panel síkjában fordulnak. A vezérlő elektródák egy szeleten vannak, azaz több helyet foglalnak el a panelon. Ebből következik az alacsonyabb kontrasztarány. Többet takar ki a háttérvilágításból a vezérlés. Egyik előnye a nagyon pontos színhűség (Eizo monitorok). Egy 25ms S-IPS panel válaszideje összemérhető egy 16ms TN panellel, xbit cikkben jobb volt annál. Pixelhiba estén mindig fekete lesz a defektes pixel. A tranzisztorok aktív állapotban engedik át a háttérvilágítás fényét, passzívban lezárnak. Ráadásul nagyon széles a rálátási szög. Drága viszonylag.
PVA: Patterned Vertical Allignment:
MVA-t továbbfejlesztette a Samsung. Halott pixel szintén fekete, nagy rálátási szög. Nagyon jó színvisszaadás, kontraszt értékeket komolyan lehet venni. Lassab mint a TN vagy S-IPS. Játékra jobb lehet egy 25ms S-IPS mint egy 16 ms PVA. A legmélyebb feketéket ez a panel produkálja.
TN panelt inkább kihagynám, a 18 bites színábrázolástól meg hidegrázást kapok: 2 a 6-odikon árnyalat színenként, azaz 64x64x64=262144 szín. A 16,2 M szín ditherrel értendő. A monitor két ''tudott'' feszültség között kapcsolgat, így a kapott jel kitöltése hasonlít egy köztes árnyáalathoz. A kristályok tehetetlensége miatt nem ide-oda fordulnak, hanem az ''integrált'' vezérlőfesznek megfelelően állnak be. Persze ez nem pontos. Ezért nem játszanak nálam ezek a 8, 12 ms csodamonitorok.
Bocs ha túl hosszú lett vagy érthetetlen a saját szavaimmal, nagyon álmos vagyok már -
Racecam
nagyúr
S-IPS pl.: Bővebben: link
Bővebben: link -
Kraptor
őstag
Nos elvileg jönnek már 8ms 19'' TFTk a Samsungtól, lehet, hogy érdemes várni a vásárlással. A szülöm vett magának egy 910T egy kicsit lomhább, de ennek is nagon szépek a szinei, de utánahutás eléggé érezhető de nem nagyon zavaró, mondjuk eddig csak egy játékkal próbáltam. Ma nézve a szineket rájöttem, hogy az én régi (3 éves) Sony CRTnek valami baja van, mert nem nagyon szépek rajta a szinek.
-
M@trixfan
addikt
Apám nx7000 notijára felpakoltam egy Team Arena demo-t, de nem láttam utánhúzást.
Régóta szeretnék tft-t, de egyre többet olvasva egyre bizonytalanabb leszek. Azt vettem ki, hogy a legjobb kompromisszum az S-IPS panel lenne, utána a PVA. Anandtechen pl. a szubjektív teszt során a legjobb a 193p volt. Csak az a bibi, hogy a legújabb 1000:1 20 ms panellal szereltet tesztelték. Neked melyik modellhez volt szerencséd?
-
M@trixfan
addikt
-
fLeSs
nagyúr
1ébként egyre jobban teccik a monitor.
Q3demónézegetés közben vmi nosztalgiaérzés fogott el, de nem tudtam, hogy mitől, aztán rájöttem, hogy utoljára a CRT-men láttam ilyennek a színeket... -
GERYZZ
csendes tag
eccerű: nézz ezen is filmet és kiderül.
amúgy az lg-n valszeg a tn technológiából adódó kisebb látószög - szvsz nagyon zavaró - eredményét láttad.
ha csak leülsz elé, már attól más lesz a kép alja és teteje
ilyennel itt nem találkozol.
ha látni akarod a megvilágítást, csinálj egy képernyőnyi fekete képet ps-ben, nézd meg full screenen, DE teljes sötétségben. látni fogod itt is, ahogy azt is hgoy teljesen ez sem homogén. persze fényévre van az általam eddig látott tn panelektől.
nekem most 60/60 on van a beállítás, 2.2-es gammához belőve. normál (nekem megfelelő) rálátási szögben.
persze ha nem PS megy hanem vmi más akkor áttérek más beállításra, ami néha kellemesebb. bár egész megszoktam már ezt.
persze lámpa _mindíg_ ég mellette, mögötte! különben már kifolyt volna a szemem.
g -
fLeSs
nagyúr
Úgy vettem észre, hogy minél kisebbre állítod a kontrasztot, annál jobban látszik az utánhúzás. 0 kontraszton még akkor is látszik a kurzor utánhúzása, amikor ide írok ebbe a szövegboxba (persze lehet, hogy ez a gyorsírásom miatt van
).
25 fényerő/60-as kontraszton a Q3 már teljesen szuper.
A feketét hogy lehet megnézni? Csakmert ha pl. veszek egy fullfekete képet, és azt megjelenítem a teljes képernyőn, akkor nem látszik semmi, de ez azért nem megbízható, mert az LG 1710B monitoromon sem látszott így a bevilágítás, ellenben amikor filmet néztem, akkor a kép alsó fele világosabb volt, mint a teteje. -
GERYZZ
csendes tag
fless
másikban kérdezted milyen a feketéje...
fotók miatt sokat használok grafikai programokat PS stb, ezért ez fontos volt.
nagyon meg vagyok vele elégedve ilyen szempontból. teljes sötétségben is egyenletes, amit látsz, azok inkább kis foltok (pár cm), de ezeket csak teljes sötétségben lehet észrevenni.
tehát ami más lcd-k esetében látható - világosban is!! -, a sarkokban a lámpák fényei, annak itt nyoma sincs.
az utánhúzás meg nagyban beállítás függő is.
üdv
g -
boba6
senior tag
tehát itt lehet tolongani rendelés ügyben:
Bővebben: link
lehet át kéne nevezni a topic címét 'Samsung 193P rendelhető!'-re?
a moderátorok tudnak ilyet? -
boba6
senior tag
fekete és ezüst is lehetséges valószínűleg (piros talán, volt már rá példa)
a monitorokat mind le lesznek ellenőrizve átvétel előtt pixelhiba mentesség szempontjából és csak hibátlanokat hozok el!
a samsungnál 3 nap tudtommal 'zerodeadpixel' garancia utánna ott is a szokásos feltételek játszanak amihez elég sok besülés szükséges egy 19''-en... -
KraX
őstag
jeah!
en 19 sony crt-rol tertem at erre a monitorra es nem bantam meg! bar az utanhuzas fps-ekben szerintem jol lathato, foleg vilagos es sotet helyek hirtelen valtasanal a legfeltunobb, de siman meg lehet szokni. Es csak az a gondod a monitorral, hogy nem lehet eleg magasra emelni?
-
boba6
senior tag
hali
megfelelő számú érdeklődés esetén hoznék 193P-ket 120k körül...
(5db fölött) -
fLeSs
nagyúr
Időközben 0/0-ra állítottam a fényerő/kontrasztot.
-
fLeSs
nagyúr
Most nyomtam le neten egy enyhén nem kezdőt 24-2-re Q3-ban, szal ennyit arról, hogy a response time áll mindenekfelett.
-
-
GERYZZ
csendes tag
nah urak, végre felfedeztem az utánhúzást...q3, és doom3-ban van. de annyira minimális, hogyha játszik az ember, akkor nem lehet látni.
persze fontos a megfelelő monitorbeállítás is! -
fLeSs
nagyúr
A monitort 10-es fényerő és 68-as kontrasztra lőttem be, így nagyon frankó, még sötétben is háttérvilágítás mellett (úgyis így használom mindig).
A gombnélküliséghez: tényleg egy f@szság, de ez a MagicTune rendkívül egyszerűen használható, szal egyáltalán nem kell félni tőle. Létrehozol magadnak profilokat, onnantól kezdve KÉT egérkattintással bármelyiket be tudod magadnak állítani. Vkinek ez a kényelmetlen, vkinek meg az, hogy előre kell hajolni a gombokhoz.Szal sztem ezzel nincs probléma.
-
Doviziozo
aktív tag
Passz, a ramirisnál is van, ott megkérdezheted.
De a másik megoldás a (bútorlap) amit linkeltem ,az biztos elbírja.
Találtam neked mégjobbat:
[Szerkesztve] -
Doviziozo
aktív tag
Vagy csináltatsz egy magasítást az asztalodra bútorlapból.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Amúgy próbálgattam a Q3-at.
ztn3tourney1 pálya sárgás-barnás, q3tourney2 piros-fekete, pro-q3dm6 szürke-fekete, q3dm17 fekete: ha nem az utánhúzást keresed, akkor nem fogod észrevenni, hogy van, a játék hevében észrevehetetlen (pedig ugye 16 ms-es volt előtte nekem). -
Racecam
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Az első legnagyobb bajom, hogy a képernyőt nem lehet elég magasra beállítani, ha egyenesen ülök a székemben a monitor előtt, akkor a képernyő kb. 20 %-ánál áll a szemem. A szememnek a képernyő közepével egy síkba hozása lehetetlen még így is, hogy a székem magassága állítható (mellesleg a szék minimális magassága mellett már az asztal, ezáltal a billentyűzet és az egér van túl magasan).
Készítettem pár képet az LG1710B-ről és a mellette álló Samsung monitorról, a fotók majd elárulják az minőségi különbséget.
Filmeknél utánhúzás nincs, magas fps-es játékoknál (pl. Q3) van, Far Cry-ban és Doom3-ban is van, de nem vészes, szvsz simán megszokható.
A képernyőt szinte alulról/oldalról nézve sem változik a kép, ez nagy pozitívum, mert fotelből, alulról (a monitor feljebb van, mint az ülés) szoktam nézni a filmeket. -
fLeSs
nagyúr
Kicsit csalódtam a monitorban, vannak elég bosszantó hibái (az is bosszantó, hogy ezekre a tesztek nem hívják fel a figyelmet). Még szerencse, hogy egyelőre nem vettem meg (főleg ennyi pénzért).
-
Racecam
nagyúr
Éppen azt akartam kérdezni, hogy mikor akarod megvenni mert esetleg meg tudtalak volna hívni a közeljövőben egy 193P tesztre, feltéve ha tudsz hozni egy gépet magaddal, mert ami a melóhelyen van azon nincs semmi progi fennt. De ha ma veszed meg akkor úgyis mindegy már. Végül is melyik lesz a kiválasztott? Remélem irsz majd róla tapasztalatokat!
-
Racecam
nagyúr
De és a láthatósági szöge 170/170 ''csak'' de állítólag nincs szemmel látható különbség a kettő között. Egy biztos a munkahelyemen van egy 193P, de azon windows alatt fut egy program 24 órában (egy táblázat ami megjeleníti egy ''panorámatáblán'' végzett kezelési műveleteket) ezen nem igazán tudom ''tesztelni'' a monitort sajnos. Amit látni így belőle az nagyon jó, de tartok tőle ez a program egy TN+FILM panelos moncsin is ''szép'' lenne.
-
fLeSs
nagyúr
Ki az az önkéntjelentkező, aki vállalkozik arra, hogy elmegyek hozzá megnézni a 193P-jének a képét?
Illetve nem tudjátok esetleg, hogy melyik nagykerekben lehet ilyet most kapni? -
DrGonzo22
őstag
válasz
gabesz100 #15 üzenetére
szia, ha még máshol nem kaptál volna választ. 173p-m van, nagyon szép a képe, tényleg hihetetlenül jó a látószöge, a gombnélküliség mondjuk nem volt jó 5let bár vannak ennek is előnyei (pl. előre tárolhatsz 3féle fényerőt, és ez t gyorsan tudod váltani) utánhúzás nekem nem vészes, fps-t gyakran játszom, americas army-n szinte fel se tűnik, csak ha nagyon figyelem. Men of Valor vietnamnál érződött, bár ez arányban volt a játszott órák számával...
a feketéje szerintem perfekt
a monitor maga nagyon szép
amúgy és most akarom cserélni 193p-re, úhogy eladó, valszeg 3, de min2 , 2,5 év garanciával.
ha 17''ban gondolkodsz én nagyon ajánlom
(a képminőség szerintem megéri a minimális utánhúzást) -
gabesz100
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem: Samsung 173P vagy Samsung 710T vagy Sony SDM-HX73 esetleg LG 1730B/P . Ami fontos: szép kép, FPS hez jó legyen, ha nem is a legpörgősebbekhez. Szép legyen külsőre. Melyiket ajánljátok? Konkrét típust mondjatok pls. Nekem a S173P és a Sony a szimpatikus. Válaszidőben a sony, képben a Samsung jobb sztem. Sok különbség van a Sony és a Samsung képe között? Megéri e a 25 ms mellett a szebb 173P választani, nem húz nagyon?
Mostanában playa: UT2004, MOH:AA, Settlers IV
Konkrét típust pls!
Nagyon köszi!
U.I.:azért írok ide is mert 173P öccse 193P nek -
Rapid
aktív tag
Most leltem erre alehalt topicra. Csak azt szeredtem volna megtudni, hogy melyik Iiyama 22-est használod és milyen bállításokkal (felbontás, frissítés, kontraszt, fényerő stb.). Én azt hiszem pénteken megvettem az utolsó magyarországi ilyet (két éve bennragadt HA202DT = vision master pro 512).
Köszi. -
Ploszi
senior tag
-
Haribo
csendes tag
Hát igen. Egy héttel ezelőtt még én is úgy gondoltam, hogy ha TFT-t veszek akkor ez lehet a tuti választás. De aztán elolvastam néhány forum listát, az ittenieket például többször is, és arra a következtetésre jutottam, hogy egyenlőre a mai technológia még nem alkalmas arra, hogy olyan TFT-t állítsanak elő ami kompromisszumok nélkül használható. Jelenleg egy 21''-os HP monitort használok trinitron képcsővel és úgy gondoltam, hogy szinte csak vesztenék ha TFT-t vennék. ( Pénzt és megjelenítési minőséget is. ) Lehet, hogy túl kukacos vagyok, de ha az ember kiad 240-250 ezer forintot egy monitorért, akkor ne kelljen semmiféle kompromisszumot kötnie.
Fentiek oknán úgy döntöttem várok még 1-2 évet, hagyok időt a cégeknek a fejlesztésre -
Fade_Away
őstag
Nekem 193Tm van kb ugyanez csak kezelőszervekkel.
Megvagyok vele elégedve. -
psybu
csendes tag
helló!
először is:
rögtön a vásárlás után 2x is előfordult, hogy a dvi-csatlakozáson ''lefagyott'' a monitor, és kezelőszervek híján okozott némi fejtörést, hogy mi lehetett a gond. analóg forrás segítségével a drájverek újratelepítése megoldotta a problémát mindkét alkalommal + egy újabb ati drájvercsomag. (mivel azóta nem volt ilyen gond, gyanítom, hogy a videókártya lehetett a bűnös elsősorban)
engem személy szerint nagyon idegesít bútolás után az a kis ablak, amit a deszktop közepére kirak vagy fél percre, mondván, hogy inicializálja a monitort. a gombok hiánya is rettentő bosszantó, ugyanis a gombokat pótolni hivatott szoftver iszonyat ócska.
a 20ms válaszidő szerintem hatalmas kamu. a nótbukom kijelzőjének az utánhúzása is kisebb, mint ezé a monitoré. kontrasztosabb jeleneteknél filmekben is előjön ez. pl. férfi éjszaka sétál az utcán, és csak az arca van megvilágítva, olyan hatást kelt, mintha a haja minden lépésnél rácsúszna a homlokára
szerintem azért a ''tuti vétel''-től nagyon távol áll ez a monitor. persze ha már ennyit kifizettem érte, nem dobom a kukába, és megtróbálok örülni neki.másodszorra viszont lehet, hogy nem venném már meg..
-
Y2K6W6R6Z
csendes tag
Szia!
Nekem már van ilyen (Samsung 193P) monitorom!Én kb vagy 1 hónapot vártam rá!
De azért április vége fele megkaptam!Azóta nyuzom!Nem akarom dicsérni!
De *''sajnos'' mindenre jó!Játék,DVD-filmezés,Netezés!Ha van esetleg bármi kérdésetek vele akkor kérdezzetek bátran!
*:hála isten! -
Haribo
csendes tag
Nézd meg ezt is szerintem érdekes:
http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=2024&p=1
Én is úgy döntöttem, hogy ez mellett maradok. Biztos vagy benne, hogy nem lehet még kapni?
Én rákérdeztem itt Pécsen egy számtech boltban és még sulinet is van rá.
Egy gond volt csak, hogy jelenleg (péntek) nem volt a nagykerben. -
gyurmanc
tag
Sziasztok.
Még nem láttam élőben, mert nem lehet egyenlőre kapni.
Az ára a legolcsóbb helyen 173.000 ft+fa.
Olvastam róla tesztet a Toms Hardver oldalon.
http://www.tomshardware.com/display/20040326/lcd-04.html
Ergonomics *****
Colors *****
Interpolation **
Games ****
Movies ****
Minden nagyon rendben van, csak az az interpoláció mi lehet.
Az angol szó fordítása:közbeszúrás.
Ez egy kicsit gyengécske.
Én biztos ezt fogom megvenni, ha lehet majdan kapni.
A CRT-től már fáj a szemem.
Ha meg lesz, írok róla tapasztalatot.
Ha esetleg neked lesz meg előbb, írj te.
Legyetek rosszak. gyurmanc -
Haribo
csendes tag
Mi a véleményed a felbontásról 17''-nál? Gondolom 1280x1024-ben használod. Többen panaszkodtak, hogy fárasztó az olvasás az apró betűk miatt.
-
Haribo
csendes tag
Mi a véleményed a felbontásról 17''-nál? Gondolom 1280x1024-ben használod. Többen panaszkodtak, hogy fárasztó az olvasás az apró betűk miatt.
-
Haribo
csendes tag
Én is ezt a monitort néztem ki magamnak. Brutálisan jók az adatai, mondjuk az ára is... Láttad már élőben?
-
gyurmanc
tag
Sziasztok.
TFT vásárlása előtt állok és elég szinpatikus az Samsung SyncMaster 193P.
Tud nekem valaki mondani valami teszt félét a készülékről?
Van valakinek tapasztalata?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG 49WL95C UltraWide Dual QHD IPS monitor!
- Arctic Z1 Gen 3 13"-49" monitor állvány
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- Samsung Odessey G6 27" OLED! 2K/360Hz/0.03ms
- ÉRTÉKELÉSRE VÁR - SAMSUNG Gaming 360Hz OLED monitor 27", 2560x1440, LS27DG600SUXEN, 0.03ms
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest