Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz #93966848 #65384 üzenetére
Szia!
Pedig jó láttad a csíkokat, nekem is van a 40f6670-en. Valóban oldalmozgásnál látható. Én már a hajamat tépem miatta, de itt írták, hogy hiába cseréltetem mind sza., vagyis rossz. A 7000-8000-re is írták hogy felhős. Számomra ebben a felállásban a Samsung hibás terméket ad el, ilyen nincs hogy ez normális.
-
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #65548 üzenetére
Műszer (koloriméter, spektrométer) és megfelelő szoftver nélkül nem lehet kalibrálni. Ha mindez megvan, akkor is nagyon sok gyakorlás kell az eredményes munkához. Nekem biztosan nem menne elsőre, pedig több mint tucatnyit néztem végig.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bobbacsi
veterán
válasz #93966848 #65565 üzenetére
Nálam ez van :
Képernyő üzemmód ~ Film
Háttérvilágítás 8
Kontraszt~ 80
Fényerő ~ 40
Élesség ~ 50
Szín ~ 35
Árnyalat ~ 50/50Din. Kontraszt ~ Ki
Fekete tónus ~ Ki
Bőrszíntónus ~ 0
Csak RGB üzemmód ~ Ki
Színköz ~ Autom
Fehéregyensúly ~ Ki
Gamma ~ -1
Fényerő Mozgáshoz ~ KiSzíntónus ~ Meleg
Digitális zajszűrés ~Autom
MPEG zajszűrés ~Ki
HDMI feketeszint ~ Normal
Film mód ~ Ki
Motion Plus ~ Tiszta
Led Mozgásjavítás ~ Be[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #93966848 #65727 üzenetére
Minden ami belenyúlkál a képbe, az olyan dolgokat rak oda ami a valóságban nincs. Ha az élességet feltolod, megjelennek ott nem lévő kontúrok, szóval én nekem minden képbirizgáló ki van kapcsola a TV-men, mint ahogy gépen is módosítás nélkül nézek minden videót
galaxys80: TV-nél is film módot használok (ami automatikusan meleg 2-re teszi a színtónust) levett háttérvilágítással, mert a színek így a leghelyesebbek, minden Samsung TV-n. Így nagyon hasonlóak a színek a Dell IPS monitoromhoz képest és focimeccsnél sincs gondom a fűvel meg ilyenekkel.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz #93966848 #67952 üzenetére
Áááá ez nagyon durva mindenképp garancia !
Most csináltam én is 3 képet az EH6030 -ról 15 -s fényerővel (Direct Led)
Full sötétben (tényleg fekete, semmit sem láttam) !
Zseblámpával TV alja megvilágítva (nehogy valaki kitalálja hogy kamuképek) !
Telefon vaku (csak úgy) !
Remélem azért látszanak a képeken hogy teljesen fekete (bocsi a fókusz miatt de sötétben lehetetlen fókuszálni), ezért is készítettem több képet ... nem értem az újabb TV -k miért nem ilyen jók sötétben ?
Értem én hogy Edge led, de ez szerintem már a tűréshatáron bőben túl van
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Tegla80
addikt
válasz #93966848 #67956 üzenetére
Ne sertodj be,de Te sosem fogsz elegedett lenni ilyen elvarasokkal tv fronton.
"Minden maxon van,....nekem ugy tetszik...... "ne vicceljunk mar.
(foleg ugy,h napokig tesztekrol volt duma,mikor vetted,majd csereltetted..... ennek fenyeben tokmind1 lenne es az is szamodra a teszteredmeny egy tv eseteben.)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Flashget
félisten
válasz #93966848 #67956 üzenetére
minden maxon úgy nem néz senki tévét, mert nézhetetlen
mi a típus? ha felső kategóriás max. akkor van esélyed cserére, különben ráfogják "ez a technika velejárója".
amennyiben már alacsony beállításoknál lenne ilyen durva, akkor cserélnék esetleg középkategóriásnál is.
ezért kell az első 3 napban orrba-szájba járatni este nézni, keresni a felhősödést, hogy kicseréljék.
Bár állítólag már nincs erre törvény, ami kötelezi az eladót, hogy vegye vissza és cserélje ki 3 napon belül. Csak a weben keresztül vett, házhoz szállítás esetében van cserére lehetőség, de ennek utána kéne járni, hogy így van vagy sem.Realme GT Master Edition
-
wolfman
veterán
válasz #93966848 #67952 üzenetére
Vettem egy bő hónapja egy Samu 55C6500-at, de én már másodkézből. Ugyan ilyen k..vadurva foltosodása van a háttérvilágításnak. Amikor világos a képernyő, akkor semmi nem látszik belőle, de pont tegnap néztük meg az új Godzilla filmet, hát majdnem elsírtam magam. Emellett még olyan csíkozódása is van a háttérvilágításnak, ami világos képen jön elő, amikor egy színű homogén, de ez a képernyőn mindenhol. Tutira biztos vagyok benne, hogy ez valami "előlapi" benyomódás lesz, mert ha nyomom az újammal a kijelzőt, akkor a csíkok vándorolnak arrébb.
De pont nemrég kérdeztem itt tőletek, hogy ezekkel a foltosodásokkal mi a fenét lehet kezdeni? Szervizben meg tudják oldani (persze nem gyárban garanciára, hanem pl. outletek szervizében ahol ilyen TVket szerelnek)???
(#67953) w333: Nem tudom, ez azért túl tökéletes feketének tűnik egy LCD-től, hogy igaz legyen. Valami csavar van itten
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
gyeniko
őstag
válasz #93966848 #67979 üzenetére
"Kontraszt, háttérvilágítás, fényerő 45,kepjavitok kikapcsolva,dinamikus kontraszt ki,gamma 0, fényerő mozgáshoz vagy mi az ki van kapcsolva."
A fentiek alapján én a felsoroltak mindegyikére a 45-ös értéket értettem, de ezek szerint rosszul. Akkor viszont úgy kell érteni, hogy a kontraszt és háttérvilágítás a maximumon van (100), a fényerő 45, stb?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
válasz #93966848 #67989 üzenetére
Ilyen beállítások mellett a plazma is érdekes dolgokat tud megjeleníteni.
Kalibráltasd a tv-det és mindjárt nem lesz ennyire zavaró.Kontraszt 50-85% között "ideális"
Háttérfény 30-50% között
Fényerő meg 50% környékén.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
devil-k
nagyúr
válasz #93966848 #67993 üzenetére
Háttérvilágítás: 7
Élesség: 0
Kontraszt: 100
Szín: 47
Fényerő: 46...stb.
Pumma
[link]Vigyázz, mert itt nem minden hatályos már.
"Sokan emlékeznek még arra a régi szabályozásra (6/1990. (IV. 5.) KeM-rendelet az üzletek működéséről), mely 1997-is volt hatályban, és kimondta, hogy a vásárlástól számított nyolc napon belül a fogyasztó kívánságára a kereskedő az üzletében vásárolt árut minőségi kifogás nélkül is köteles kicserélni, amennyiben az áru hibátlan és azt a fogyasztó még nem használta.
A szabályozás 17 éve nincs hatályban, de a köztudatban még igen élénken él ez a rendelkezés.
A kereskedő napjainkban nem köteles arra, hogy akár 8, akár 3 napon belül minőségi hiba hiányában üzletében visszavegye, illetve kicserélje a terméket."
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
gyeniko
őstag
válasz #93966848 #67989 üzenetére
Én a Samu H8090-et a nappaliban 11-es háttérfénnyel nézem, pedig egy földig üvegfal mellett van. A kontraszt 85, a fényerő pedig 49.
Tegnap délután redőnyökkel teljesen lesötétítettünk és megnéztük Jack Bauer 4. évad egy epizódját. Zavaró volt a 11-es háttérfény, nagyon világított a kép, lejjebb kellett venni a háttérfényt 9-esre.Esetleg érdemes volna megpróbálni kicsit lejjebb venni a háttérfényt és szoktatni a szemedet ehhez, mert a Te beállításaiddal (ez kb. "kiemelt" üzemmód) olyan a kép - bár kétségtelenül nagyon látványos -, amilyet a valóságban soha nem látsz. A 100-as kontraszt egyébként azt is jelenti, hogy a világos kép elemeknél már nem tudsz különbségeket tenni az egyes árnyalatok között (fehér, fehérebb, még fehérebb), úgy is mondják ezt, hogy "beég" a fehér.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Flashget
félisten
válasz #93966848 #68181 üzenetére
igen mivel a készülék tömege (régebbi nevén súlya) talppal együtt 12,85 kg
Ha webshopból lett véve a tv akkor is vonatkozik rá ez:
4.2 Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelezı jótállás változásai.
A módosítás folytán a Korm. rendelet kiegészült azzal a rendelkezéssel, hogy a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén a javítószolgálatot (is) terheli az a kötelezettség, hogy a rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható terméket – a járművek kivételével–az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha pedig a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a javítószolgálatnak is gondoskodnia kell.
[link]A csomagméret(SzéxMaxMé) (mm)
1110 x 616 x 160Ez egyáltalán nem tartozik bele a kézi csomag kategóriába.
Nekem is anno azt mondták 4000Ft-ért kijönnek házhoz az oktogon szervizből...9,8kg volt a 32D6500 (üvegtalp miatt) de nem kellett fizetnem.Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #68210 üzenetére
Őt kérdezd: [link].
(#68211) zsoltttt
Ha alaposan ellenőrzöd, megvizsgálod, akkor is van benne rizikó. Fontos, hogy mennyivel olcsóbb, mint az új.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PuMbA
titán
válasz #93966848 #85088 üzenetére
Sőt inkább ajánlom, hogy ne vedd meg. Utánanéztem a leghitelesebb HDTV tesztoldalnak (HDTVTest.co.uk) és a legrosszabb TV-nek kiáltották ki:
"The LG 49UB850V is not only the worst 4K TV we’ve tested, it’s also one of the worst-performing televisions we’ve reviewed to date in terms of image quality. Its subpar picture performance is made all the more difficult to accept by the display’s retail price of £1500. Sure, it’s 4K (even that’s not strictly true considering the significant drop in resolution with movement), but there exist many other critical elements of picture quality including contrast ratio, shadow detail and motion handling, and the UB850 flunked the majority of them."
Az a baj nálad, hogy az F7000 egy fantasztikusan jó TV, nehezen fogsz találni jobbat nála olcsóért. 400k+ fölött kell költened, hogy jobbat kapj nagyobb méretben.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #93966848 #85119 üzenetére
A nagyon ajánlott címet az F7000-res kapta, az LG csak ajánlható egyes esetekben címet kapott, mert nem éri el az F7000 minőségét Nézz HDTVTest.co.uk-n Sony teszteket, jónak mondják, de van amiben gyengébb és van amiben erősebb a Samsungoknál.
zoltan6: JU7000-rel nem lesz gond, ha már használják sokan és ezzel együtt tesztelik, kijavítják a főbb hibákat a szoftverben
[ Szerkesztve ]
-
Tegla80
addikt
válasz #93966848 #85157 üzenetére
Jo tv,azt nezem ..... viszont abbol Te mar uj keszuleket nem igen fogsz talalni,mivel a Sony nem gyart annyit,h ilyenkor is legyen beloluk....ami fellelheto meg az vagy visszavitt es masnak nem kello bontott,vagy kiallitasi darab.....
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest