- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #103201 üzenetére
Állítása szerint a leírásoknak megfelelően hajtotta végre a keresést. Ezek után 2 dolog van:
1. User error - de erre ugranak és kizártnak tartják
2. Hibás a készülék
Nagyon nehéz látatlanba segíteni főleg úgy, hogy állítása szerint jól csinálta. Személy szerint arra tippelek, hogy nem, de ha mégis akkor szerviz, mert bizony annak működnie kell kártya nélkül is. -
gyeniko
őstag
válasz
sityupityu #103199 üzenetére
Csak nekem van 2 db H6400-asom UPC-vel és minden OK velük. Az egyik ráadásul H6470, német piacos modell.
-
athomi
veterán
válasz
sityupityu #103179 üzenetére
Nem tettem a készülékbe a kártyát, és mivel kártya nélkül is meg kell találnia a digitális adásokat, ezért a DIGI-s topikból meg ide fognak irányítani.
-
Pokolika
tag
válasz
sityupityu #103127 üzenetére
Az is meglehet.
De egyszerű példa jég pohár áll egy ideig bumm mikróba eredmény elpattan.
Természetesen vékony falú. -
Notalab
tag
válasz
sityupityu #103049 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Akkor marad a kábeles, "Y" elosztós fejhallgatózás!
Esetleg nézek rádiósat, két fülessel...csak a rádiósba mindíg belezavarnak a taxisok/szomszédok/kóbórhullámok... -
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #102971 üzenetére
Figyelj, valakinek a kutyaszar kell legyen a KU6000 az életében
Nincs benned vállalkozó kedv?
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #102950 üzenetére
mellé rakna egy valós 100Hz-es FHD tv-t csak észrevenné a különbséget a 300 soros meg a 600 soros mozgásfelbontás között.
ha nem akkor neki ilyen a szeme -
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #102934 üzenetére
nekem mindegy melyik gyártó hogyan tesz eleget a szerzői jogoknak, amíg Digikábeles vagyok.
mikor az első samungot vettem a Sony saját lejátszója nem vitte az avit az LG-ben nem volt DTS licensz így akkor a samsungra esett a választás, azóta nem figyelem melyik gyártó miket cselekszik.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #102931 üzenetére
gyártó dönti el miként tesz eleget a jogvédelemnek.
-
Laca1212
őstag
válasz
sityupityu #102805 üzenetére
Holnap T-nél lesz BF keretében.
-
Pokolika
tag
válasz
sityupityu #102639 üzenetére
Be be és potom pénzért.
-
BBéci
legenda
válasz
sityupityu #102625 üzenetére
Egyre kevesebb a letölthető 3D film és az érdeklődés is csökken, én ezt látom a legnagyobb virágboltban. De az egyáltalán nem mérvadó, mert a gyártóknak nincs belőle haszna.
Azt kell megnézni, hány darab BD-t adnak el a 3D változatokból.Az UHD tévék kizárólag azért kerültek piacra, hogy a gyártók valamivel élénkítsék a lanyhuló keresletet. 2-3 évente be kell dobni valami újdonságot (gumicsontot). Annyi értelme van, mint férfiakon a mellbimbónak.
-
Batib
őstag
válasz
sityupityu #102599 üzenetére
Annyi kiegészités, hogy a K sorozathoz adott TM1640 távszabinak bővített infra funkciói vannak. Sok más gombja is működik régebbi pl. nem smart tv-vel is. Az okos részét nem tudom, még nem láttam működés közben.
-
belan
addikt
válasz
sityupityu #102546 üzenetére
Én nem azt mondtam nem volt neki csak azt lehet nem volt neki .amúgy meg szerintem ő jobban meg sértett itt bárkit vagy akármelyik topikba mint mi öt szerintem . És azt nem tudtam privát beszélgetést nem szabad ki írni a fórumba.amúgy vegén meg mi kérünk majd bocsánatot tőle nem
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #102548 üzenetére
Ha nem tetszik amit ír, illetve ahogyan írja akkor fogod és letiltod.
ez valóban régen így működött is, de mióta fizetőssé tették azóta nem.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #102546 üzenetére
Egyébként ahogy megnevezitek a fórumtársat (bármilyen legyen is) az már túllépi a sértegetés határát
mer ő aztán visszafogta magát priviben
konkrét klinikai eset..innen ment a Philips topicba ugyanezt előadta majd az LG következett.
ha én előbb tudom meg milyen tag is valójában eszembe sem jut bármiben is segíteni neki, hogy aztán ezt kapjam tőle.Meg az van hátra, hogy jól picsán rúgjalak..l
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #102528 üzenetére
Ha samsung ezt mondja, akkor az úgy is van.
-
msgreg
csendes újonc
válasz
sityupityu #102518 üzenetére
Ma hozta ki a futár (hozzáteszem, kedd óta ültek rajta, ha nem ért volna ide ma, visszamondtam volna még a házhoz szállítás előtt).
Köszönöm a gyors válaszokat. -
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #102502 üzenetére
F6640 és F6400 között a különbség még a tuneren kívül a több kamu Hz és a micro dimming volt.
-
Syz
senior tag
válasz
sityupityu #102479 üzenetére
Igen én is kicsit túlzónak tartom a 200K-t
Esetleg egy 150K?
Clever :mindenképp kipróbáltatom a tévét a boltban, ha kell akkor viszek pendrive-ot is. -
defymoto
senior tag
válasz
sityupityu #102067 üzenetére
A bluetooth nem játszik. Jelenleg egy ilyet használ: [link]
-
sandró60
addikt
válasz
sityupityu #101929 üzenetére
Lehet ,hogy többet fizettem volna a 55H6400-tévémért,ha kaptam volna hozzá egy hasonló talpat. A volt D5500-témről azt a részt sajnálom ami most a lányomnál "atom"stabilan áll a tv szekrény tetején.
-
PuMbA
titán
válasz
sityupityu #101717 üzenetére
Lehet
Mindenesetre elég betenni egy Disney mesét és máris tiszta színkavalkádot kapsz még Film módban is, tehát az anyag olyan, amilyen.
-
gyeniko
őstag
válasz
sityupityu #101705 üzenetére
Én azt gondolom, hogy a felső kategóriás TV-k egy része része (igen, pl. a Samuk többsége) "out of box" képe film képmódban annyira jó (külföldi tesztekben lehet olvasni és látni a mérések ábráit), hogy a kalibrálás (gamma, fehéregyensúly, színek) nem nagyon hoz szemmel is látható változást. Nem vonatkozik ez a végpontozásra, amit viszont bárki meg tud otthon csinálni.
-
lugomon
tag
válasz
sityupityu #101707 üzenetére
És vajh tuti eredményes?
-
lugomon
tag
válasz
sityupityu #101705 üzenetére
Janos666 20 rongyért vállalja.
-
sandró60
addikt
válasz
sityupityu #101656 üzenetére
Annó a D5500 tv szervíz menüben így tettem lehetővé a-PVR funkciót
-
sityupityu
veterán
válasz
sityupityu #101641 üzenetére
"pl ΞΔGLΞ (alias dethoner
)"
Ú basszus, nem dethoner-t hanem mflex-et akartam írni.
Bocsánat dethroner
-
Top cat
addikt
válasz
sityupityu #101641 üzenetére
Írni kellet volna már rég a Samsungnak, hogy ezt a fícsör-t valahogy javítsa.
-
Top cat
addikt
válasz
sityupityu #101639 üzenetére
Lehet, hogy neki más Firmware van fent.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
sityupityu #101634 üzenetére
Film modban hasznalom a tv-t! Megis csinalja. Probaltam a yt trukkot, de nem valt be!
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #101388 üzenetére
tv 150K a kijelző 80K
-
törölt tag
válasz
sityupityu #101285 üzenetére
Persze, hogy elmegy, nem erről van szó, de láttam én már olyan véleményeket is, hogy pl. a nagyinak a gagyi tv is jó lesz(még elmegy), mert úgyis alig látja. Hát, nem így van. Ha mi nézzük a nagy kijelzős Super UHD, KS7500-8000, meg ilyeneket, stb. akkor a nagyinak se a legócskább és legkisebb tévét vegyük. Szerintem.
Nekem ez a véleményem<>neked meg az. Megbeszélve. -
Top cat
addikt
válasz
sityupityu #101099 üzenetére
Már a hírekbe ( RTL ) is bekerült az eset.
-
Jovanny2
őstag
válasz
sityupityu #101095 üzenetére
Ez kandi kamera kellett, hogy legyen. Ilyen nincs, és főleg nem a vevő hibája. A jobb szélsőn nem volt talp konkrétan.
-
Top cat
addikt
válasz
sityupityu #101095 üzenetére
Lehet, hogy megrendezett dolog az egész. Kábelek sincsenek odavezetve egyikhez sem.
-
HoTaZo
addikt
válasz
sityupityu #101059 üzenetére
Pedig, igen. Két felvétel egyszerre miközben egy harmadik felvételt tudok nézni. Vagy egy felvétel és egy élő műsor nézése. Reklámok átpörgetése, megállítható műsor... Folytassam?
-
online1986
tag
válasz
sityupityu #101041 üzenetére
Próbáltam pár kísérlet de semmi.Nekem menü gomb helyett sport gomb van.De erre sem reagál.
-
online1986
tag
válasz
sityupityu #101039 üzenetére
Hát már volt szerencsém Samsung Tv-hez nem azért írtam mert unatkozok.Mert nekem t.vezérlőn még menü gomb sincs csak smart vagy settings és nem jőn be azért köszönöm a segítséget.
-
hoby36
senior tag
válasz
sityupityu #101031 üzenetére
Csak a smart távvezérlőt kerestem,de az nincs sehol.
-
Puma K
nagyúr
válasz
sityupityu #100908 üzenetére
Rendben akkor továbbítom, hogy ha járnak egy ilyen hipermarketben akkor nézzenek körül.
Köszi szépen!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
sityupityu #100873 üzenetére
Nekem még mindig a 2770-es van rajta amivel vettem.
Áruló! :-D
-
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #100853 üzenetére
Ha egy gyártó 1 évet vállal a termékére, ami mondjuk 370 nap után megdöglik, az még a hatóság előtt is belefér az 1 évbe.
-
Celtis
veterán
válasz
sityupityu #100853 üzenetére
Ezt úgy hívják, hogy szavatosság.
-
kissdani
senior tag
válasz
sityupityu #100705 üzenetére
Én ugyanigy vagyok ezzel!
Az enyém is gyári.... -
kissdani
senior tag
válasz
sityupityu #100703 üzenetére
Nem minden gombon van tájékozódási pont de a gagyi gumi távon se tudsz minden gombot kitapogatni elég egy két gombot amitől tudod mi merre. Ezüst barázdált a hangerő, csatorna válltás a power gomb, minden gombsor között vannak fekete barázdák amik a sorokat jelölik nehéz elmondani de meg kell szokni és mindent megtalálsz rajta ugyan olyan gyorsan mint a gumi vackon amit hozzá danak! A szmart gomb a táv közepe ami igazán jól tapintható a nyilak az ok gomb mind mind kivan ez találva...
-
kissdani
senior tag
válasz
sityupityu #100698 üzenetére
Rosszul látod vannak tájékozódási pontok rajta nem kell ránézned tappintással ha megszokod mindent megtalálsz...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #100698 üzenetére
Ezért a legjobb pl. a Smart-os táv gombkialakítása, mert ott "fizikailag" érzed magának a gomb, funkciója szerinti formáját is. Ilyen kellene a normál távokra is, legalább, hogy kidomborodjon valami forma a gumi alapból. +Ugye a világított gombok, aminek szintén alapnak kellene lennie. (ÉS nem csak a távkapcsoknál, hanem légegereknél és billentyűzeteknél (laptopokat is ideértve)...
-
PuMbA
titán
válasz
sityupityu #100424 üzenetére
Szerintem is beállítás probléma, mert nálam az összes felezett, Half-SBS 3D film tökéletes minőségű volt. Letöltöttem egyszer egy BD50 3D ISO-t, de nem vágtam hanyatt tőle magam, mert amúgy sem néztem olyan közelről a TV-t, hogy lássam a plusz részleteket
-
7betai
csendes tag
válasz
sityupityu #100419 üzenetére
élőben is hasonló a helyzet
sandró60:
nekem is az a tippem, hogy ezeket már valaki egyszer visszaküldte mivel ugye már nem gyártják és megpróbálják most eladni kevésbé érzékeny embereknek -
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #100413 üzenetére
Ha nem akar sokat kancsítani az illető, akkor inkább hosszútávon hanyagolja felezett 3D-t.
Max kipróbálni jó az SBS is, de ekkor meg lehet, hogy elriasztja az első benyomás. Bár ki lehet fogni olyat ahol eleve nagy a WOW faktor és kevésbé zavaró a "bandzsi effekt", de elég ritka. Full FP BD 3D és a felezettek nem egy ligában játszanak...
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #100293 üzenetére
Az nem fura, hogy ugyanazon típuson belül van VA és IPS panel is?
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #100291 üzenetére
CMR 100 miatt.
valós 100Hz CMR 200We tested the 55" model (UE55H6200), but the H6200 series also comes in 32" (UE32H6200), 40" (UE40H6200), 48" (UE48H6200), 55" (UE55H6200) and 60" (UE60H6200). However, the 32" version is different from the rest: Samsung says it has CMR 100 instead of CMR 200, so chances are it's actually 50 Hz without motion compensation."
-
FirstAndroid
tag
válasz
sityupityu #100255 üzenetére
Hülye kérdés lesz! Ez is edge ledes, tehát oldalt, keretben fut körbe a megvilágítás?
-
wwwolfman
tag
válasz
sityupityu #100103 üzenetére
Két Hama kábel van itthon, mindkettővel ezt játssza. Plusz a Maxell külső HDD kábelével is, de csak ha a kábel USB 3.0-s. Az USB 2.0 portok nem rendetlenednek, és ezek a kábelek mindenhol máshol jók....
Szerk.: bocsának USB 3.0-ból egy, azzal játszik, a 2.0-val nem. És 1,8m hosszú az új kábel, szal még csak nem is eget verő....
-
SkyLine3000
addikt
válasz
sityupityu #100097 üzenetére
Valahol azt írják, h Led - Lcd panel. Ez megint hülyeség, vagy nem?
Egy helyen meg azt írják, h ISP Panel. Ez lehet, ips akart lenni, csak elírták? Máshol ips-t írnak. Úgyh elírták...
Akkor ilyet nem érdemes venni? -
SkyLine3000
addikt
válasz
sityupityu #100092 üzenetére
Tényleg nem. Mivel nem érintett eddig a téma, nem is foglalkoztam vele. Én még a crt-ben élek.
A notim is led, de nem ips.
De ettől függetlenül sehol nem írták, h IPS lenne a tv. Gondolom, 140-ért nem is nagyon hiszem, h az lenne. Lg oldalán sincs semmi ilyen info.
-
galaxys80
veterán
válasz
sityupityu #100062 üzenetére
F6500 és 6300-nál film módban is jelen van a dolog és a YouTube-os dolog sem működik.
-
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #100050 üzenetére
A második dologra reagálok először. Azt hiszem azt tapasztaltuk, hogy a film mód használatával nincs jelen ez a képernyő sötétedés mizéria. És én is film módban használom.
Az első bonyolultabb, legalábbis annak tűnik. Igen, amióta nézegetem ezt a francos bevilágítós dolgot itthon, több filmet is találtam, aminél akár film közben, akár a film végén de még a stáblista előtt kikapcsolja teljesen a világítást. De néha meg nem, ez biztos a filmtől függ. Hogy ezt direktbe hol tudod beállítani vagy kikapcsolni, fogalmam sincs, de szerintem nem is lényeges. Maradjunk annyiban hogy azért jó az a világító kereszt a tesztképre, mert így tutira van valami tartalom a képernyőn és nem csalhat -
Celtis
veterán
válasz
sityupityu #100050 üzenetére
"(nincs se szöveg, se semmi), akkor is tud működni a háttérvilágítás úgy (be lehet állítani), hogy a tévé nem vesz le belőle semmit. Ez tény! A lényeg pedig az, hogy ebből adódóan így is meg lehet állapítani a bevilágítás mértékét, felhősödést stb."
Bocs, hogy belevau, de attól, hogy ez a te TV-dre igaz, még nem feltétlenül igaz minden TV-re. Ezért a korrekt összehasonlíthatóság kedvéért tesznek, egy kiterjedt, de mégis kis felületű fehér ábrát a képre, hogy az automatikus háttérvilágítás csökkentést kikapcsolják típustól függetlenül. Ugyanezt az ábrát használják a feketeszint (kontraszt) mérésnél is egyébként.
Csak a márkánál maradva, nekem volt Samsung plazmám (életem legrosszabb TV-je), ahol nem lehetett letiltani, hogy tök fekete bemenő jel esetén kikapcsolja a kijelzőt. A mostani Sony-m is csinálja ezt, de ügyesen. Szerintem ezen sem tiltható amúgy. -
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #100014 üzenetére
Nem tudom helyesen követem-e az eszmecserét
A lényeg az, hogy a jelet küldesz a képernyőre, akkor az úgy érzékeli hogy meg kell világítania a ledekkel. A tévé arról nincs értesítve hogy bazzeg ez most olyan sötét képkocka mint néger segge az alagútban. A tévé érzékeli hogy filmet küldesz rá és működteti a ledet. Ilyenkor lehet a felhősödést, bevilágítást megvizsgálni. Viszont ha pl. olyan HDMI forrásra állítod amin nem kap jelet, akkor jel hiányában teljesen kikapcsolja a háttérvilágítást és ilyenkor tökéletes a fekete és a homogenitás, de ez hamis. Szóval ezért kell a kereszt, hogy a tévé érzékelje hogy kap jelet. Csináltam tegnap éjjel képet a tévémről, film végén, de még a stáblista megjelenése előtt. Itt sem kapcsolja ki a képernyőt, mert egy pici logó van a képernyő bal felső sarkában.
És szerintem nem lehet úgy beállítani a tévét, hogy teljesen sötét jelenetnél film közben teljesen kikapcsolja a világítást. -
BBéci
legenda
válasz
sityupityu #100011 üzenetére
Szerintem kimondottan hasznos funkció a háttérvilágítás kikapcsolása, minek működjön, amikor nincs semmiféle képtartalom. A plazmák egyik hátránya, hogy erre nem képesek. Valamennyi inicializáló feszültség mindig érkezik a cellákhoz, ezért egy halvány derengés (amennyi a feketeszint minimuma) látható.
-
BBéci
legenda
válasz
sityupityu #100006 üzenetére
Nem egyről beszéltek. Amikor a TV nem érzékel képtartalmat, teljesen kikapcsolja a háttérvilágítást biztosító LED-eket, ezt semmiféle módon nem tudod letiltani.
(#99996) dethroner
Az objektív fényereje és gyújtótávolsága is befolyásolja a végeredményt. -
válasz
sityupityu #100004 üzenetére
Mert teljesen fekete kép esetén lekapcsol a háttérvilágítás, és akkor tuti, hogy nem lesznek felhők!
-
PuMbA
titán
válasz
sityupityu #99993 üzenetére
Felhősödés vizsgálat
(#99990) klaya86: A J5500 ebből a szempontból pont jó TV, nem ez a "baj" vele
-
frovery
senior tag
válasz
sityupityu #99802 üzenetére
Abban lehetett észrevenni a különbségeket, hogy minden sporteseményt más stáb, más technikával közvetített.
Pl: magyarok a vívást, párbajtőrt, vizilabdát és az öttusát.
Innen vitték ki a technikát.
Biztosan más eseményeknél lehett gyengébb cucc a láncszemben. Az idei tüzijáték is azért volt ilyen gagyi, mert a cuccok még nem értek haza kintről(HD kamerák) és egyebek. -
blakey
titán
válasz
sityupityu #99794 üzenetére
Élő közvetítéseket néztem, a vizes dolgoknál nem volt semmi gond, olvastam, hogy egyeseknél igen, pontosan emiatt érdekelt, hogy nálam mi van, de pár hónappal ezelőtt mindent rendbetettem a csatlakozásoknál, osztásoknál, stb. Nekem HD-nak tűnt és látványos volt a különbség az SD és a HD adás között. Semmilyen kockásodást nem láttam élő közvetítés alatt. Ismétléseket nem nagyon néztem, így arról nem tudok nyilatkozni.
-
Dealer95
őstag
válasz
sityupityu #99796 üzenetére
Szerintem is HD volt, 50"-on feltűnt volna ha nem az.
-
BBéci
legenda
válasz
sityupityu #99796 üzenetére
Nekem HD-nak tűnt, soha egyszer sem jutott eszembe, hogy nem az. Amikor röplabda meccs közben a hálón keresztül egészen közelről mutatták a játékosok (nők) arcát, minden pihét meglehetett számolni és a háló anyagán a szöszöket is.
Olimpia alatt napi 10-12 órát üzemelt a TV, összességében többet mint előtte fél évig. -
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #99794 üzenetére
Ha a londoni volt a trendi akkor a nyitó/záró ünnepély nem..(én nem láttam a zárót) de a java élőt ami érdekelt az igen.
köszönő viszonyban sem volt a HD-vel..valószínű a jog vásárlással és az adat folyam/sávszél kapcsolatban nekik jobb megoldás volt az SD. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #99783 üzenetére
Pedig sport adások esetén nem lenne rossz, ha élvezhetően működne... Ha működne
...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #99772 üzenetére
Addig nekem sem tűnt fel, míg egy FPS-t (valójában FPPuzzle, de hagyjuk
), a TV után rögtön ki nem próbáltam a monitoron is, eléggé érzékelhető a különbség... (Persze "lehet"
, hogy közre játszott az is, hogy TV-n wireless controller-el, monitoron meg vezetékes egérrel toltam...) De amíg nem megy a játszahtóság rovására, addig szerintem mind 1...
-
wwwolfman
tag
válasz
sityupityu #99772 üzenetére
...azért az sz alig több, mint 25 ms, amit ezek tudnak az elég combos. Sokkal jobb tévén nem nézi az ellenfél sem, és/vagy annyival nem jobb a játékban. Ezért nem érzékeled.
-
BBéci
legenda
válasz
sityupityu #99768 üzenetére
TV-nézéshez a 10/3 vált be nálam is, de 24 (23,976) esetén szigorúan kikapcs a művi beavatkozás. Igen, riceg, de az a természetes velejárója ezeknek a képkocka számoknak. Nem rajongok érte, de elfogadom, megszoktam, nem zavar. BFI nélkül nincs 1080 soros mozgóképfelbontás. A 200 hertzen interpoláló készülékek is csak 900 körülit tudnak.
-
Dealer95
őstag
válasz
sityupityu #99729 üzenetére
Én ezzel kapcsolatban nem is állítottam semmit
-
Treff
aktív tag
válasz
sityupityu #99726 üzenetére
így van, nálad a pont!
Nem használtam ezt az opciót, mert ha bekapcsoltam, akkor olyan Barátok közt effektust éreztem és az nekem nem jön be. Még ha kicsire/szolidra is állítottam az értékeket, akkor is, így inkább nem alkalmazom. Ezért is kérdezem, hogy ebben az esetben van-e egyáltalán értelme a 100Hz-es panelra törekedni?
-
törölt tag
válasz
Így igaz, van aki nem szereti bekapcsolva Motion-t. Vagy csak nem kíváncsi az űrhajó részleteire.
-
BBéci
legenda
válasz
Sokan kapásból kikapcsolnak mindent, gondolván, úgy lesz jó. Mások mindent bekapcsolva hagynak. Ki tudja, a szóban forgó esetben mi a helyzet.
Ráadásul a mozgásjavítókat finomhangolni kell, annak hiányában megeshet, hogy a hatása inkább zavaró, mint hasznos. Tovább megyek, némi megszokást is igényelhet, számomra is furcsa volt a Sony impulzus (BFI) módja, de fél óra után csak a rendkívül pozitív hatásának örültem. -
BBéci
legenda
válasz
sityupityu #99726 üzenetére
Rengeteg mindennel elégedettek voltak az emberek addig, amíg nem ismerték, nem tudtak az újabb, jobb létezéséről. Aztán azok kipróbálása után verték a fejüket a falba, hogy ezt miért nem előbb tették.
Nehezen elképzelhető, hogy a 1080 helyett csupán 300 soros mozgóképfelbontás valakit elégedettséggel töltene el.(#99723) Treff
Kikapcsolva az LCD panel alap, 300 soros mozgóképfelbontását látod, ami minden mozgásjavítót engedélyezve elérheti a maximális 1080 sort. -
Imi1981
veterán
válasz
sityupityu #99707 üzenetére
Pedig nincs eldugva de eddig nem találtam! Nagyon kösz!
Nagyon idegesítő volt .
-
Imi1981
veterán
válasz
sityupityu #99686 üzenetére
Hol lehet kikapcsolni, hogy ne indítsa a smartot? nekem kidobja induláskor mindig és nagyon idegesít de nem találtam hol lehet kikapcsolni. Nem teljes képernyőn dobja ki hanem csak alul egy sávban mutatja!
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #99652 üzenetére
ez a régi időkből maradt meg, miután az Orion 60 mögött apám csinált háttérfényt és valóban úgy jobb volt nézni a tévét....
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #99658 üzenetére
Ezektől a tv-ktől nem is lesz gond a látással, soha, semmilyen háttérfényt nem használtam. CRT-nél már eleve a villogás miatt adott volt a szem fáradékonysága, stb.
-
frovery
senior tag
válasz
sityupityu #99658 üzenetére
Majd 2-3 év múlva lesz gondod a szemeddel. A legtöbb embernek, nekem is, 40 év felett kezdett rohamosan romlani a látásom. Az, hogy a tv végett, nem tudom. Most 45 évesen már 3× kellett cseréltetnem a szemüvegemet a romlás végett.
-
AG Sheppard
csendes tag
válasz
sityupityu #99652 üzenetére
Peldaul:
"This constant changing level of light makes your eyes work extra hard, which results in eyestrain. Eyestrain typically results in dry, tired eyes and occasionally headaches, but it can also be a contributing factor to the development of glaucoma."
Igaz, hogy sokak szerint [nem egyertelmu] a dolog, de sajat tapasztalatom alapjan amiota van feny a tv/monitor mogott, nem romlott a szemem. A hugomnal szinten. Persze nyilvan lehet tobb osszetevos a dolog es ott a genetika is.
-
Imi1981
veterán
válasz
sityupityu #99621 üzenetére
Tudom és igazad igazad is van de úgy tényleg nagyon világos a fekete ami úgy inkább szürke .Én inkább azon trükközök hogy működjön az a sötétítés de nálam meg sokszor nem működik,akkor kikapcsolom majd vissza és általában jó lesz . Most én nem akarom lehúzni a h6400-at mert tényleg nagyon szép a képe (most is pl a hülye barátok közt megy az rtl klub hd-n és gyönyörű a kép) de gondolom bizonyos panellal szerelt modelleknél gyenge a fekete és én pont kifogtam . De amúgy meg örülök hogy szinte tökéletesen homogén (rosszul lennék ha foltos felhős lenne ) és szépek a színek . Pont ma hívtak idősebb ismerősök ,hogy nézzem meg a tévéjüket mert azt írja nincs program ,elmentem és egy lg tv (típusát nem tudom de 117 cm képátlójú )volt és miután átnyomtam hdmi1-re egyből jó lett
. Meg akartam nézni rajta milyen az ips fekete de nagyon világos volt a szobában így nem tudtam hasonlítani az enyémhez .
-
Imi1981
veterán
válasz
sityupityu #99619 üzenetére
Igen tudom innen .Na úgy rosszabb! Legalábbis nekem úgy nagyon nem tetszik és folyton sokkal világosabb a fekete és rosszabb a kontraszt mint amikor működik az a sötétítés funkció .így azért elmegy úgy meg szörnyű. Persze ez az én véleményem meg az én ízlésem . Másnak lehet úgy jobb .
-
wwwolfman
tag
válasz
sityupityu #99581 üzenetére
...tehát akkor elmondhatjuk, hogy megint sikerült a minőséget s@ggbek..... izé feláldozni a szolgáltatások oltárán... szenzációs. És az emberek eszik (esszük), amit eléjük tolnak nagy kanállal, ahelyett, hogy eltűnődnének azon, hogy mire van egy tévénél valóban szükség...
(na ezér van nekem 1994-es Sony fejem a kocsiban. Még MP3-at sem játszik le - de akkoriban egy használt Golf ára volt és nem véletlenül, mert CD-n nem sok jobb van nála)
-
wwwolfman
tag
válasz
sityupityu #99578 üzenetére
apáméké tán AWXXH. Nemtom ez mond-e valamit. Az enyém is valami ilyesmi betűösszetétel volt, úgyhogy ezért is mertem az összehasonlítást tenni.
Bájdövéj akkora az ellenhájp az UHD hatos szériájával kapcsolatban (gondolom, elsősorban itt, mert máshol még nem nagyon olvastam komoly kritikát), hogy volt, aki lemondta a rendelését, én pl. így jutottam hozzá a 6800-ashoz, már ki volt töltve (4 nappal korábbira) a garlevele, tehát elvileg már volt tulaja (a tévé nem volt megbontva, tehát tuti nem látottak alapján visszavitt készülék volt), de visszamondta.
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #99491 üzenetére
Nem csak tv-nél van így, ahogy már írtam, gyakorlatilag a 2 LG tv és a Himedia lejátszó kivételével egyik eszközöm (8 db) sem világit kikapcsolt állapotban. Volt olyan időszak amikor mindegyiken volt "helyzetjelző", akkor tiszta "karácsonyfa" feeling volt a szobában.
Utólag jobb számomra ha nem világit semmi.
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #99487 üzenetére
Mindent baromságnak lehet titulálni, ahogy írtam ki is lehet kapcsolni, de azért jó, hogy bekapcsolva világít, mert akkor tudod, hogy működik, még akkor is ha nincs kép és tudom, megy a kijelző akkor működik, tiszta sor, de akkor is ez a helyzet. Nem kell ezt megmagyarázni. Én biztos, hogy minden eszközön bekapcsolnék egy működési ledet, mert ez jelzi a megfelelő működést. A lényeg, ha nem tetszik, kikapcsolod.
Ha kikapcsolod akkor minek világítson, legalább nem zavar a sok led, a mai trend, hogy nem világit csak akkor ha fogyaszt is a kütyű, erősítőm, Blu-ray lejátszóm. Apple TV4, NAS-som, routerem sem világit kikapcsolt állapotban, csak akkor ha felvételt állítok be, HDMI-n engedélyezve van a közvetlen elérés kikapcsolt állapotban, stb.
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #99483 üzenetére
Sonynál készenlétben nem világit semmi, működés közben világit ami ki is kapcsolható. Készenlétben akkor világit ha rögzítés, ébresztés egyéb okosság van neállítva és különböző színekben világit.
Az android miatt biztos vannak még okosságok, de nem néztem utána. LG-nél egyszerű piros lámpa világit ami kikapcsolható és akkor egyáltalán nem világít, működés közben nem világit.
-
StarKiller89
senior tag
válasz
sityupityu #99476 üzenetére
végülis semmi, csak furcsállom, hogy nincs funkció a kikapcsolására
-
Prien
addikt
válasz
sityupityu #99415 üzenetére
Forrás: Wikipédia
" Az OLED-ek hátrányai[forrásszöveg szerkesztése]
Rövid élettartam
Kezdetben a legnagyobb probléma a szerves anyagok rövid élettartalma volt. Különösen a kék OLED-ek élettartalmával volt gond, mely nagyságrendre 14.000 óra volt (ennyi idő alatt csökkent fényerejük az eredeti felére), ami napi nyolc órás használat mellett öt évet jelent. Ezzel szemben az LCD és LED technológiák 25.000-40.000 órát ígérnek. Azonban jelentős törekvések vannak az élettartam növelésére a fény kicsatolásának javításával, mellyel azonos fényerő kisebb meghajtóáram mellett érhető el. 2007-ben már sikerült olyan kísérleti OLED-eket kifejleszteni, melyek 400cd/m2 fényerőt 198.000 órán át (zöld szín) illetve 62.000 órán át (kék szín) képesek leadni.
Problémák a színegyensúllyal
Épp az előző pontból következik, hogy ha az egyik színkomponenst kibocsátó OLED gyorsabban veszít a fényéből, mint a többi, akkor a szín is megváltozik hosszú távon. Ezt korrigálni lehet elektronikusan, de bonyolult vezérlőáramkörök beépítését követeli meg.
Energiafelhasználás
Általánosan beszélve az OLED technológia energiatakarékos: egy átlagos kép esetén az LCD technológia által felhasznált teljesítmény 60-80%-a is elég a meghajtásához. Bár sötét képek esetén ez még kedvezőbb, 40% körüli, főleg fehér hátterű képeknél (pl. egy weboldalnál) akár két-háromszorosát is fogyaszthatják a folyadékkristályos technológiájú képernyőknek.
Beégés
Mivel az OLED képpontjainak élettartama a használattal csökken, ezért, ha egyes színeket vagy képpontokat sokáig azonos tartalom kijelzésére használunk, a színegyensúly vagy a fényerő megváltozhat azon a területen, a beégés jelenségét produkálva.
UV-érzékenység
Az OLED kijelzőket károsítja, ha hosszú távon UV-fénynek vannak kitéve, ez annyira jelentős, hogy például egy 20mW teljesítményű BluRay lézerrel pillanatok alatt tönkretett pixeleket „rajzolhatunk” egy OLED képernyőre. Ezért ma a legtöbb OLED kijelző UV-szűrő panellel van védve. " -
m-gor
csendes tag
válasz
sityupityu #99384 üzenetére
Hát így most telóval fényképezve, nekem is durva.
de amúgy is igen látványos, ha olyan a film vagy több fehérebb háterű jelenet van. csak akkor zavaró. nekem. főleg ott felső közép részen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari