- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-01 10:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
-
sandró60
addikt
-
sandró60
addikt
-
sandró60
addikt
-
sandró60
addikt
-
sandró60
addikt
Az app-ról idítva nem működik a billentyűzet csak a nyilak.Így a tévén megjelenő billt tudod csak használni.A tévé böngészőből indítsd a Youtube-ot
Ott már tudod használni a billentyűzetet
A bluetooth melyik verziója van a fejhallgatón 2.1- 4.0?
Jártam én is így hogy problémám volt visszavittem és kicseréltettem 4.0-ra
Azóta jól működik.A típus neve WUF.4-5-ezerért vettem 2-éve a Tescóban. -
gjanner
tag
Hi, ha így van összekötve, akkor TV beállításban ellenőrizném az optikai kimenetet, hogy tényleg kiadja-e a hangot, valamint a TV-be dugott optikai kábel másik vége (erősítő oldal) világít-e pirosan (ezt talán már javasolták előttem).
Majd erősítő bemenet ellenőrzés, TV (akármi) bemenethez megfelelő optikai bemenet van-e állítva.
Olyan szerintem nincs, hogy a Samsung nem adja ki, hacsak nem a kimenet hibás.Korábbi Samu TV-mnél volt olyan, hogy az optikai kimenet nem minden esetben érintkezett (nem a kábellel, hanem szerintem belül lett kontakt hibás) - mozgatás után néha érintkezett. De a leírtak alapján ez szerintem inkább beállítási, összekötési hiba lehet.
Ha ez sem segít, akkor passz.
-
szallasi007
őstag
-
sandró60
addikt
-
gjanner
tag
Szia! Nem beledumálni akarok, de sok felesleges összekötést, meg "minden mindennel pariban van" dolgot el lehet kerülni.
Alapvetően az erősítő feladata, hogy a különböző forrásoktól érkező hang/kép jelet kezelje, és továbbítsa ahová kell.
Ha nincs az erősítőn HDMI bemenet, akkor én így kötném össze:BR -> Erősítő (optika - hang)
BR -> TV (HDMI - kép)
TV -> Erősítő (optika - hang)A BR-TV optika összekötés teljesen felesleges (a BR a hangot az erősítő felé kell nyomja, nem a TV-n átvezetve) a TV meg a hangját nem fogja optikán a BR-be tolni (vagyis tolhatja, csak a BR valószínű kimenet, mert az egy forrás, nem fogadni akar, hanem adni).
-
szallasi007
őstag
Ahha, azt hiszem értem mi lehet a baj. A BR-ből a tv-be hiába dugod az optikát a tv-n lévő optika csak kimenet (ha jól rémlik).
Ha a BR és a TV össze van kötve optikán akkor a tv a hangot a BR-nek küldi, ha ez a br optika bemenet akkor a br a másik optikán küldi a jelet az erősítőnek. Ha ez így van akkor kapcsold be a tv-t a br-t és az erősítőt.
A tv távnyaggatón a Source-ot tedd a beltérire (vagy ha nem belétrid van akkor arra amin a tv adást nézed) és elvileg ilyenkor a hang a tvről a br-re megy onnan meg az erősítőre.
Ha pendrive vagy DLNA-n keresztül néznél filmet akkor is mindhármat kapcsold be, válaszd ki a forrást.Ha a br-en mindkét optika kimeneti jelet tol akkor viszont passz.
-
szallasi007
őstag
-
szallasi007
őstag
Nálam hasonló a helyzet csak nekem Samsung házimozi nem veszi a jelet a tvről.
Én úgy oldottam meg hogy hdmi-n kötöttem össze az erősítőt a tv-vel és így érzékeli az erősítő hogy neki kell a hangot adnia.
Mondjuk néhány napja a tv távirányító nem kapcsolja be a házimozit... De nem jöttem még rá miért -
dethroner
veterán
Hát én csak ennyit tudok javasolni, amit már korábban írtam. Hangmenüben állítgatni azt a pár dolgot, valamint a kábeleket cserélgetni, ha van rá lehetőséged. Ha minden kötél szakad, akkor vagy új erősítő, vagy egy S905-ös box lejátszónak. Én ez utóbbit választottam és nem bántam meg.
-
WP14
őstag
-
eric.cartman
senior tag
-
eric.cartman
senior tag
-
eric.cartman
senior tag
-
eric.cartman
senior tag
-
dethroner
veterán
-
gyeniko
őstag
-
eric.cartman
senior tag
Ha biztos vagy benne, hogy a TV küldi már a jelet az optikain (amit az erősítő valóan tud kezelni), akkor azt is zárd, ki, hogy az erősítő nem másik bemeneten várja-e a jelet...
Egyik barátom is szívott a minap ezzel egy Yamaha AVR esetében, ahol nem volt egyértelmű, egy adott betemet esetében, hogy a hangfolyam forrása HDMI vagy coax vagy optikai vagy analóg RCA..
Az AVR "I/O assignment" menüjében bújt meg a megoldás
-
dethroner
veterán
Nem hinném, nekem az LG házimoziba kiviszi a hangot optikán a samu tévé. Próbáld meg másik kábellal is. Nekem egy hármas toshlink elosztóba ment a kábel, mert több forrásból is vittem hangot az LG-be, de egy idő után a használt kábel nem adott jelet. Pedig a piros fény átjött rajta, szemmel lehetett követni a fényt, de a jel valahol eltűnt. Olcsó pénzért vettem ebay-ről másik kábelt és azóta jó.
Azt tapasztaltam, hogy nem mindegy a kábel vége mennyire tud mélyen a csatlakozóba belemenni. -
FollowTheORI
nagyúr
-
Daffni2
addikt
-
sandró60
addikt
-
Vedike69
csendes tag
-
lezuvius
őstag
-
lezuvius
őstag
-
lezuvius
őstag
Az EU modellekre alapból 1èv gari van, míg a hivatalos forgalmazóktól vett vagy HUN regios tv-re lehet regisztrálni +1èvet K/MU6500-ig ès felette +2èvet.
Gabesz87
Tudásban maradt a tavalyi szèria csak mostmár az összes Smartban van Bluetooth ès a hangvezérlésses távirányító jár hozzájuk. -
Flashget
félisten
-
törölt tag
-
PuMbA
titán
-
lightblue
csendes tag
Ahhoz hogy megtudd, ki kell bontani a dobozt, mert belül lesz. Ha a futár belemegy, szerintem bontsd ki és nézd meg. Vagy ha a futárnak sok ideje lesz, a TV sorozatszámát írd be ide: https://my.samsung.hu . Egyből ki fog derülni, hogy a Samsung Magyar Zrt hozta -e forgalomba, vagy nem.
-
Flashget
félisten
csak, hogy alátamásszan jól döntöttél...gyerekem telefonja amit tőlük vett elromlott. 2 hónapon át ment a hitegetés majd visszakapta ugyanolyan hibásan ahogy leadta, de cserébe kapott egy cseh nyelvű szerviz jelentést, hogy a telefonnak semmi baja. Mutatta az eladónak maga szerint ez jó? Nem volt a válasz...de mégis leírták ezt.
Akkor fogyi védelem vagy hogyan tovább? volt a kérdés..mondtak 1 hetet és elviszik egy hazai szervízbe (ez a xiaomi telefon esetében a wayteq)
végül 2 hét múlva már kijavítva kapta vissza cirka 2,5 hónap elteltével.
Soha semmit onnan többé nem veszünk.egyébként ők nem viszonteladók tehát nem lett volna gyári garid leszámítva a kötelező 1 évet.
nekünk jú.19-én jár le a 3 év, vettünk +2 évet a múlt héten 25K-ért.
4. évben ha elromlik úgy sem tudják javítani már
-
Attila0
őstag
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
-
FollowTheORI
nagyúr
-
Top cat
addikt
A TV-hez, CI adaptert adnak
Abba kell majd rakni a kártyaolvasót a kártyával amit a szolgáltató ad.
-
Motion_Blur
félisten
A képen látható fóliát kell majd letépned és a fólián látható rajz alapján a kártyát behelyezni a kis műanyag tartójában amit a TV-hez kaptál, és azt pedig bepattintani a TV hátuljába.
-
blakey
titán
-
törölt tag
-
Celtis
veterán
-
Daffni2
addikt
-
Attila0
őstag
-
Gizmo94
veterán
-
Donki Hóte
veterán
-
Daffni2
addikt
A plazma után az 5500 nagyon nagyon siralmas.
A 6400 is. Mindig sírok amikor bemegyek a szobába. 42" Panasonic plazma működik ott, az egyik leggyengébb változat.
A nagyobb képernyőméret esetleg 60" tól kényszerítene ekkora kompromisszumra....de akkora meg nem férne el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pedig amúgy nagyon szép a 6400 képe,csak hát amikor látni a jobbat.............
-
Donki Hóte
veterán
Az 55KU6000 egy teljesen vállalható alsó-közép kategóriás TV, ellenben az 55K5500 egy annál észrevehetően gyengébb, még éppen vállalható TV.
Az SD adások vételéről nemigen tudok nyilatkozni, alig nézünk SD adást (nem azért vettem UHD és FHD TV-ket, hogy SD adásokat nézzünk rajta, ilyenre egy HDReady, vagy 1024x768 felbontású plazma a legjobb, az 55KU6000 árának a harmadáért).
USB-ről lejátszott FHD alatti felbontású filmek esetén mindkettőnek viszonylag szép képe van, nem látom, hogy a KU sorozat hátrányban lenne ilyen tartalmak esetén, sőt!
-
PuMbA
titán
Én nem látok semmi bajt az SD tartalommal 2m-ről és semelyik tesztoldal sem számol be bajról. Ami bajt okozhat az a 335×576 körüli VHS minőség, de olyat 0,00001%-a néz az embereknek
Persze K5500-on biztosan jobban néz ki kicsivel, de ez mindig is így lesz. Kis felbontás, kisebb felbontású kijelzőn jobban néz ki. -
dethroner
veterán
-
djmcs
csendes tag
-
Attila0
őstag
-
Donki Hóte
veterán
-
Viktoár
addikt
-
Daffni2
addikt
Ezen bizony én is sokat gondolkodtam, egy 40KU6400 TV-t használok monitorként,amúgy szép a képe TV adásnál video lejátszásnál is,de amikor bemegyek a szobába és látom ugyanazt az adást a 42"Pana plazmán, sírok

Nagyon csábít a nagyobbra váltás,de a képminőség miatt nem vállalható kompromisszum számomra.
Persze lehet,hogy megszokható lenne és a nagyobb méret kárpótolna,de számomra a plazma képe összehasonlíthatatlanul jobban élvezhető.
Pedig nem csúcs plazmám van. -
gyeniko
őstag
-
Motion_Blur
félisten
Már megvolt, működés közben ha az 1-es programhelyen berakod, egyből felismeri és azonosítja.
Talp 74cm

egy kis teszt videó, bár pont elveszi az élét mivel nem tud 4K-t a kamerám és sötét is lett

-
blakey
titán
-
PuMbA
titán
-
Gizmo94
veterán
-
stilo18
addikt
-
patow
senior tag
-
patow
senior tag
-
Gizmo94
veterán
-
gabo01
őstag
-
bghistvan
senior tag
-
Attila0
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- Alienware 17r4 olvass
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csepy