- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
válasz
Maffin #16691 üzenetére
Másol, majd menj oda ahova a linket akarod tenni, és ott üres területen tartsd lenyomva, végül Paste Shortcut (gondolom Link beillesztés, vagy valami hasonló lehet, nálam angol nyelven van, nincs magyarítás). A magyar megfelelőjét ki fogod találni.
Vagy használd a TotalCommandert. Állj az exe-re, majd Fájl/>>>>>/Parancsikon készítés.
-
Maffin
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni, van néhány programom, amik valószínűleg nem települnek, ezért parancs ikonjaik sincsenek. Hogyan tudnék varázsolni, ilyen indító ikonokat?
Köszi
-
M@nH.
aktív tag
válasz
sevenseas #16687 üzenetére
1 nagyon halk kis sípolás mint kb amikor egy crt monitor sípol, csak ez sokkal halkabb plusz még egy kis kattogás ami talán arra hasonlít mikor 1 számítógépre kötött erősítőt jól felhangosítunk. (bár ez nembiztos, hogy mindenkinek ugyanolyan, de máshogy nem tudom jellemezni, mert érdekes hang)
snowdog: Kitudja, lehet
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
Érdekes dolgot figyeltem meg az omniámnál. Ha csend van és a fülemhez emelem a telefont, akkor hallok valami hangot, de csak akkor ha a kijelző világit. Valaki nem tapasztalt ilyesmit? Vagy ez mitől lehet? -
whiskey
tag
Sziasztok!!!
Egy kérdésem lenne hozzátok, ha ezt a témát már valahol régebben kitárgyaltátok, akkor elnézést...
Van egy barátomnak egy Omniája, amivel nem tud routeren keresztül NET kapcsolatot csinálni. A teló szerint fel van építve a kapcsolat, de a router nem ad neki IP számot, és a router DHCP kliens listájában sem szerepel a teló. A router beállítások elvben jók, én is feltudtam csatiznin rá minden gond nélkül a HTC DIA.-mmal. Régebb óta használok WIN-es telót de ez most megfogott. Kérdésem, hogy van az Omniában valami olyan beállítás ami ezt okozhatja? Lehet, hogy döglött? Tudtok valamit ami, ha el van állítva akkor nem kér dinamikus IP-t?Köszönöm előre is....
-
TomKiss
tag
válasz
dancsuri #16680 üzenetére
igaz...
szal az edge kapcsolat akkor aktív, ha van valamilyen adatfolyamod (internet, levélletöltés, stb..), ha ezt befejezed (katt az e-betűre, és befejez/kapcsolat bontása) már át is áll a kijelző az adott hálózat jelölésére, melynél ha elérhető a 3g, akkor azt jelzi...én legalábbis így tudom, de majd úgyis kijavít vki, ha tévedek
-
snowdog
veterán
válasz
sevenseas #16659 üzenetére
Az miért jobb , mint az iGO?
Nem jobb, csak más! Mostanában divatt lett szeretni a másságot!
Egyébként két teljesen más műfajról van szó. Az iGO egy autós navigációs program. A Garmin pedig főleg túrázáshoz készül. Néhány esetben van némi átfedés, de lapvetően így lehet jellemezni a két programot.
-
surgery
senior tag
hi sziasztok én is boldog i900 tulaj lettem az a kérdésem olvastam hogy lehet rá telepíteni garmin navit tud erről valaki valamit esetleg egy leírást vagy fórumot???
-
snowdog
veterán
válasz
madarasz92 #16656 üzenetére
Te is arról beszélsz.
-
syl5
őstag
Sziasztok!
A Samsungnál tényleg van olyan, ha magyar garis, akkor cserélik a karcos előlapot ingyen? Vagy konkrétan ennél az I900-nál? -
snowdog
veterán
válasz
Doris Lune #16638 üzenetére
Ez a probléma az iGO megjelenése óta (több éve) fenáll. Mindenki panaszkodik erre a szűkítésre, a NavNgo (iGO tulajdonosa) mégsem hajlandó engedni. Ez van!
Egyébként van megoldás, ha nem is olyan, mint amilyenre gondolsz. A SD kártya szinte teljes egészében kiüríthető, és azt másolsz rá, amit csak akarsz.
Teszem azt, ha a közeljövőben az iGO8-at csak Magyarországon akarod használni, akkor töröld le az összes többi térképet, épület állományt, illetve poi fájlokat. Ezzel több GB helyet tudsz felszabadítani, az már bőven elég MP3 fájlok, képek, stb. számára. Aztán ha külföldre mész, akkor az aktuális térképet, poi-t, épületeket visszamásolod az eredeti kártyára, és máris használhatod.
Ezért mondtam korábban is, hogy javasolom a teljes kártya tartalmát PC-re másolni. Most is megismétlem.
-
Doris Lune
tag
válasz
snowdog #16630 üzenetére
"De az eredeti SD kártyádról hiába másolod be a programot és a többi anyagot, onnan NEM fog működni. Ennél világosabban nem tudom leírni."
Köszi, csak nehéz belenyugodni, hogy tul.képpen hiába van Omniám, ami egy nagyon szuper készülék szerintem, s rajta bővítési lehetőség is, s hiába vásároltam 8 gb-os kártyát, (sőt, később 16-osat szerettem volna venni), ha nem használhatom ki a legális IGO-m miatt, nesze semmi, fogd meg jól!
No mindegy.
-
snowdog
veterán
válasz
Doris Lune #16636 üzenetére
A tört verzió megjelenésben teljesen megegyezik az eredetivel. Az egyetlen különbség, hogy az egyik használata legális, a másiké meg illegális. A döntést neked kell meghoznod, hogy melyiket használod.
Az előbb linkeltem be a szabályzatot, amely szerint illegális szoftver használatára buzdítani is tílos.
-
Doris Lune
tag
válasz
dancsuri #16631 üzenetére
Köszi.
De akkor ez csak tört verzsönnel műxik, sajna, ha jól olvastam ki a hozzászólásokból.
Pedig ügyes dolog.
Ez az Igo, amire most felfrissítettem, (8.3) nagyon jó, hatalmas sárga nyíl mutatja a kanyarokat, és ha pl. két út ágazik el, és nem tudom, melyikre térjek, mert nem pontosan mondja meg a narrátor, akkor látom előre, hogy hová kell kanyarodni. Ez nekem szuper segítség, női sofőröknek találták ki! Tényleg többször volt már olyan, hogy elágazott az út, és azt mondta a narrátor: fordulj enyhén balra, és közben meg teljesen balra kellett volna fordulni, mert az enyhén balra volt az egyenes ! , most ilyen nincs ennél az IGO-nál, ez szuper!Kár, hogy nem tudom átmásolni a készülékembe se, meg a 8 Gb-os kártyámra se, mert nekem ugyanez kell, ha törtet töltök le, (amit az se tudom, hogy kell..., de tényleg!) az már nem ugyanaz lenne gondolom, pl. ez a sárga, nagy vastag nyíl nem lenne benne, gondolom én. Vagy ez már minden 8.3-as verzióban benne van?
-
snowdog
veterán
válasz
sevenseas #16632 üzenetére
Csak szólok, hátha nem tudtál róla. Illegális anyagokat linkeltél be. Ez pedig tilos. Ha észreveszi a moderátor (Bog), akkor figyelmeztetni fog, és a hozzászólásodat törölni fogja.
FÓRUM ÉS APRÓHIRDETÉS ALAPELVEK
...
amit tiltunk fórumunkban:
...
◦ minden olyan hozzászólást, amely jogszabályba ütközik, illetve jogszabálysértésre buzdít.
◦ minden olyan hozzászólást, amely kimeríti a "Wareztevékenység" fogalmát, vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
■ használatát elősegíti (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra);
■ használatára buzdít;
■ illetve segítséget kér ezek beszerzésében, használatában. -
dancsuri
veterán
válasz
Doris Lune #16628 üzenetére
Nálam ez a sys.txt tartalma Mystorage-n és működik
[folders]
app="My Storage/iGO8"[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
laneinfo_signpost_enabled = 1[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=3000
3dcarsizemax=3000
3dcarsizemul=300 -
snowdog
veterán
válasz
Doris Lune #16628 üzenetére
Akkor mégegyszer, a legális verzió csak a saját SD kártyájával használható!
Ha a készülékbe akarod rakni, akkor a nem legális verziót kell használnod, vagy azt a vegyes megoldást, amiről korábban már volt szó. Exe program a gépben, és a térképek az eredeti SD-n. (Nem próbáltam, de van egy gyanúm, hogy a leírásban szereplő letöltendő exe sem legális, de ez más kérdés).
Ehhez találtam is leírást, meg is csináltam, de sajnos nem műxik, vagy én bénázok?
"Ha ezt beírod akkor nem kell SD kártya, csak bemásolod a gépre IGO8 alkönyvtárba és már megy is. Ehhez a sys.txt-hez kapcsolódik két file is amit le lehet cserélni, azért hogy a megnövelt felbontást kis tudd használni."
[device]
type="SGH-i900"
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"Nem Te bénázol, hülyeséget írtak. Ha a sys.txt-ben a SD kártya van megadva mint forrás (app="%SDCARD%/iGO8"), akkor temészetes hogy a gépből nem fog elindulni.
Ha a belső tárból akarod használni, akkor a sys.txt-ben valami ehhez hasonlónak is kell lenni:
[folders]
app="My Storage\iGO8\"De az eredeti SD kártyádról hiába másolod be a programot és a többi anyagot, onnan NEM fog működni. Ennél világosabban nem tudom leírni.
-
Doris Lune
tag
válasz
somnia #16601 üzenetére
Igazából azt szeretném, hogy 8 Gb-os, saját kártyáról menjen az IGO, és még tehessek fel a kártyára dolgokat (film, zene, egyebek, plusz a belső memóriáját is el szeretném foglalni. S természetesen attól félek, hogy besz@rik a kártya a sok nyektetéstől, és vehetek új IGO-t.
A legjobb az lenne, ha a készükékre tudnám másolni, és onnan futna,Ehhez találtam is leírást, meg is csináltam, de sajnos nem műxik, vagy én bénázok?
"Ha ezt beírod akkor nem kell SD kártya, csak bemásolod a gépre IGO8 alkönyvtárba és már megy is.
Ehhez a sys.txt-hez kapcsolódik két file is amit le lehet cserélni, azért hogy a megnövelt felbontást
kis tudd használni."[device]
type="SGH-i900"[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1[gps]
port=3
baud=4800
source="nmea"
disable_advanced=0Pl. ebből nem is világos nekem, hogy ilyenkor a sys fájlban lévő dolgokat törölni kell, és csak ez a szöveg legyen benne, vagy alája kell írni ezeket, megtartva az eredeti szöveget is?
-
sevenseas
tag
Ez is jópofa.
Navitel Navigator. -
sevenseas
tag
Nem is gondoltam , hogy ilyen klassz!
-
millerur
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek valami ötlete, valamilyen időzítő progihoz?Sokszor hiányzik a SonyEricssonom időzítője, mert az omniában nem találtam
-
snowdog
veterán
válasz
dancsuri #16611 üzenetére
egyébként a progit amit megvettél onan futtatod ahonnan akarod
Onnan futtatod, ahonnan tudod, így pontos. És leírtam honnan nem tudod, de úgy gondolom túltárgyaltuk. Aki kipróbálja úgyis megtapasztalja az igazságot.
Azt még hozzáteszem, ezen a fórum felhasználói közül 90%-nak nincs eredeti SD-je (nem csak erről a topikról beszélek, különösen igaz ez a PNA tulajokra, kivéve azokat az Omnia tulajokat, akik a géphez kapták), tehát a nagy többséget marhára nem érdekli honnan nem megy, vagy honnan nem megy az eredeti változat.
Csak egy konkrét kérdés kapcsán válaszoltam a témára ((#16599) Doris Lune). Egyébként felesleges vele foglalkozni.
-
dancsuri
veterán
válasz
snowdog #16609 üzenetére
Rendbe nyertél, én azért megcsináltam már rég a leírtak alapján és idáig működött most viszont újra kellett mert a Naviextrason frissítettem 8.3 ra az eredeti kártyámat, ezt ujra másoltam a telóra és a kártya helyán egy 8 Gb- os kártya van zenékkel filmekkel és az Igo simán megy a telórol
azzal az .exe vel ne törödj, a lényeg , hogy az eredeti programodat nem módosítottad, és egyébként a progit amit megvettél onan futtatod ahonnan akarod. De ezt megis kérdezhetet a Naviextras oldal fórumán -
-
snowdog
veterán
válasz
dancsuri #16607 üzenetére
Tévedésben vagy, ott is leírják, hogy az eredeti SD-re szükség van!
"Ez nem azt jelenti, hogy az eredeti sd kártya nélkül működni fog az iGo, hiszen a térképek, és a többi adat a kártyán található!"
Az előbb arról beszéltünk, hogy eredeti SD-t lemásolva másik SD-re, vagy az eredeti SD egész tartalmát bemásolva a gépbe (és SD nélkül) NEM fog működni!
-
El Gringo
senior tag
hali
Érdeklődnék, hogy az Omniának a Wi-Fi adás-vétel erőssége mennyire kielégítő.Nekem volt nemrég egy nokia5800-m, és az a suliban alig találta meg a netet :S pedig az aulában ültem, és ott van adó is :S
remélem ebben nem rontották el így....
várom a segítségetköszi
-
snowdog
veterán
válasz
dancsuri #16603 üzenetére
Azért az nem ennyire egyszerű!
Mint előttem is írták ez legális verzióval így nem működik. Ugyanis a license fájl az eredeti SD kártyához van rendelve. Az eredeti exe meg ezt meg fogja vizsgálni, és mivel nem talál egyezést (mert nem az SD-n van a program) le fog állni.
-
snowdog
veterán
válasz
Doris Lune #16599 üzenetére
Szeretném kímélni az eredeti kártyámat, és lemásoltam magamnak (!) egy másik kártyára, de hiába telepítem fel, csak a logo jelenik meg, aztán nem megy tovább, nem indul el. Pedig erről szeretném használni az IGO-mat....Mit rontok el?
Azt rontottad el, hogy lemásoltad. Csak biztonsági másolat céljából van értelme lemásolni, de ez a biztonsági másolat (ha másik SD-re készíted) nem fog működni. Akkor mire jó? Arra, ha véletlenül letörlöd az eredetit, akkor a másolatot visszatéve az ismét működni fog.
Én azt javasolom, hogy az egész eredeti SD tartalmát másold át a PC-re! Szintén biztonsági másolat céljából. Sok felhasználónak jól jött volna, aki azt korábban nem tette meg! Főleg a license file fontos, mert ha az megsemmisül, akkor az eredeti kártyát többet nem tudod legálisan frissíteni.
-
somnia
senior tag
válasz
Doris Lune #16599 üzenetére
Mitől szeretnéd kímélni a kártyádat?
Nem tudod másolni , mert minden kártyának egyedi azonosítója van , és másolásnál azt nem másolod át.
Ha azt akarod , hogy működjön az eredeti nélkül , akkor szedj le egy törtet valahonnan , azt telepíteni sem kell!
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- ELADÓ Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB - Space Black!
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR