- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
anzo
senior tag
válasz
cbrfireblade #18479 üzenetére
Az emlitett NoData programnak működnie kell 6.5 alatt is nekem soha nem volt vele gondom. Ezért alapból én minden romomba bele is rakom mert nagyon sokan használják.
-
anzo
senior tag
válasz
cbrfireblade #18400 üzenetére
Az attól függ, hogyan milyen programot használsz mert a GPS chip használata magában ingyenes de ha pl a Google maps-t használod ott az adat forgalmad után fizetsz a szolgáltatódnak mivel az az internetről szedi le a térképeket. Az IGO-t pedig amikor megveszed akkor kifizeted a használat árát tehát további költséged nincsen vele. A szolgáltatói készülékekhez adtak amúgy IGO-t ajándékba természetesen azt is ingyen használhatod.
-
anzo
senior tag
válasz
balazs0102 #18306 üzenetére
Itt nézz körül:
-
anzo
senior tag
Soha nem értettem ezeket a kérdéseket miért ebben a topikban kell fel tenni
Azt várod, hogy azok az emberek akik az omniát használják azt mondják neked, hogy ez nagy rakás sz.r nehogy ilyet vegyél.
De, hogy legyen valami értelme a hozzászólásomnak, még egy nagy különbség a két készülék között az pedig a my storage ami ugye az i900-nál 8 vagy 16GB az LG-nél pedig 0. -
anzo
senior tag
válasz
teckdeck5 #18192 üzenetére
Véleményem szerint itt nem állja meg a helyét az 1év mivel használt dologról van szó arra meg ki az a balga ember aki 1év visszavásárlási garanciát adna sztem nem is lehet érvényesíteni. Próbálj megegyezni az eladóval vagy kérj segítséget a vaterától, hogy ilyenkor mi a teendő. Sajnos nem sok esélyt látok rá, hogy visszakapd a pénzedet.
-
anzo
senior tag
Bocsi dupla post.
-
anzo
senior tag
Rom update: 28233_PFC, Clean, M2D HUN
-
anzo
senior tag
válasz
snowdog #18156 üzenetére
Ez biztosan vas függő mert nekem az első i900-am ugyanúgy működött mint a tied tehát semmi gondom nem volt vele még a nyári kánikulában sem. A mostani viszont nekem is melegszik és lekapcsolja a töltést pedig ugyan az a rom van rajt ugyanaz a töltőm is és a használati szokásaim sem változtak.
-
anzo
senior tag
válasz
RumiTT #18150 üzenetére
A Bluetooth az egy egységes szabvány tehát az eszközöknek elvileg minden készülékkel együtt kell tudni működni. Sajnos ez nincsen mindig így de ha nem egy noname kütyüt akarsz venni akkor nagy valószínűséggel nem lesz semmi gond ha mégis akkor 3 napon belül kötelesek kicserélni.
-
anzo
senior tag
válasz
RumiTT #18114 üzenetére
Valószínüleg gyári rom van a PDA -don. Ezért nem igazán optimális az energia gazdálkodása, a storage memória mindenkinél más ez attól függ mennyi programot telepítesz a saját memóriába. A task switcher úgy tudod előhozni, hogy a kijelző aljáról felfelé húzod az ujjadat.
-
anzo
senior tag
válasz
inkubator #18096 üzenetére
Sztem rosszul állsz a dologhoz. Mivel teljesen kezdő vagy a winmo területén ezért nagyon ajánlott az olvasás. Szerencsére az i900-nak elég nagy tábora van és rengeteg tapasztalat összegyűlt az idők során és ha alapvető dolgokkal nem vagy tisztában és azokat fogod állandóan kérdezni azt fogod elérni, hogy a régebbi userek nem fognak neked válaszolni hiszen nagyon sokszor leírtuk már.
A PDA-n nem lehet külön a windowst frissíteni csak a rommal együtt jobban mondva a rom tartalmazza többek között az os-t. Valamint a drivereket a működéshez elengedhetetlen programokat és a rommer (szakács) által fontosnak vagy hasznosnak vélt alkalmazásokat.
Minden szakács mást helyez előtérbe van aki ragaszkodik a gyári romokhoz és ezt optimalizálja de nem nagyon tesz hozzá vagy vesz el belőle programokat.
Vannak akik ezzel ellentétben minden programot lecserélnek. Nehéz megmondani melyik a jó rom mindenkinek másak az igényei van aki szereti magának feltelepítgetni a progikat van aki nem. Próbálj ki egy pár romot és rájössz melyik vonal jön be neked leginkább. -
anzo
senior tag
Először is ha a kalibrálással van gondod azt nagy valószínüséggel nem fogja megoldani sem a HR sem a rom frissítés, ugyanis a digitalizered kezd meghalni ahogy írtad, hogy az elsők között vetted így valószínüleg már nincsen rá garancia ezért nézz körül a fórumokon, hogy hogyan lehet kicserélni pár ezer forintos tétel ha te csinálod.
A rom frissítéssel kapcsolatban én a 28227-es romok valamelyikét javaslom mert az elég jól bevált mindenkinél az újabbal van akinek vannak gondjai nekem az is tökéletesen megy. A WM-en mit értesz? Ha a windowst akkor azt nem tudod külön frissíteni csak rommal együtt. Javaslom, hogy vagy a PFC-n vagy az i900.eoldalon olvasgasd át a rom frissítéssel kapcsolatos leírásokat és ha valami nem tiszta akkor inkább kérdezd meg nehogy baj legyen.
Itt is és a PFC-n is rengetegen tudnak neked segíteni. -
anzo
senior tag
Biztosan vannak különbségek hardveresen egyes i900-ak között mert nekem az elsővel semmilyen gondom nem volt még nyáron az 50 fokban sem kapcsolta le a töltést az ami pedig most van ez már igen pedig tök ugyanazt az IGO-t és romot használtam. Valamint vannak pl. romok amik egyes gépeken közel sem hozzák azt a teljesítményt mint a többségen vagy rejtélyes hibákat produkálnak egyeseknél tehát ezekből gondolom, hogy valóban van valamilyen fajta eltérés a hardver elemek között.
-
anzo
senior tag
A rom frissítés mindig jár egy fajta kockázattal volt olyan, hogy valaki ugyanazzal a géppel ugyanúgy csinálta és a 10-dik frissítésnél áll meg a PDA-ja.
Tehát csak óvatosan körültekintően. Nekem még egyszer sem halt meg az omniám frissítés közben pedig amikor készül egy rom akkor akár naponta 20-30-szor is frissítem.
Itt is megvannak azok a részek amiket említesz csak a romba van összegyúrva.
Egy gyári rom 4 alap részből áll:
1. Eboot (hasonlít a bioshoz)
2. PDA rész (gyakorlatilag minden OS, driverek, programok)
3. Phone (GSM, GPS, WiFi, BT)
4. CSC (kisebb utólagos fájlok, beállítások)Én pl nem használok csc-t a romjaimban. A phone rész pedig ritkábban frissül ezért azt nem kell minden rom cserénél cserélni.
-
anzo
senior tag
PFC=PdaFanClub
Ezekben a romokban a sztem fontos vagy hasznos programok vannak benne gyakorlatilag egyből használható minden külön telepítgatés nélkül.
A clean az csak a legszükségesebb programokat tartalmazza sok szabad hellyel így mindenki a neki tetsző dolgokat telepíthet fel.
Clean+Office nevéből adódóan a clean rom hozzáadva az office mert sokan hiányolták. -
anzo
senior tag
Dicséretes, hogy elöszőr olvasol mielőtt cselekednél ilyen esetekben mindenki sokkal szívesebben segít
A PFC topikom olvasásához annyit, hogy próbáld meg dátum szerint behatárolni a dolgokat tehát most azt mondom, hogy a 28227-es romok a leginkább működőképesek ha megnézed a kiadás dátumát akkor a fórumban az azutáni hozzászólásokat érdemes olvasni mivel minek olvasnál olyan romról ami már elavult.
Sok sikert ! -
anzo
senior tag
Egy kis húsvéti meglepetés rom
-
anzo
senior tag
Szia és üdv a klubban!
Az a rom ami most a gépeden van szintén magyar gyártású és a PFC-n megtalálod tehát nem kell lementened bármikor visszarakhatod. Arról annyit kell csak tudni, hogy Romovics nem szedett ki belőle semmilyen samsungos alkalmazást "csak" optimalizálta őket és a windowst cserélte le tehát majdnem ugyanolyan mint a gyári romok. Ezzel ellentétben én próbáltam azokat alkalmazásokat kiszedni ill. lecserélni amik szerintem feleslegesek vagy van náluk jobban használható.
A nevek után a betű azt jelenti, hogy milyen a telefonszám (Work, Home, Mobil stb.)
Fólia, tok: A fóliából sztem nem érdemes megvenni a legdrágábbat de a legolcsóbbnak sincsen sok értelme itt is érvényes az arany középút. Tok ebben megint nehéz tanácsot adni ami neked tetszik azt vedd meg.
A felső taskbarra vannak megoldások, hogy az ikonokat lecseréld de nem mindegyik megy hiba nélkül.Hirtelen ennyi ha valami gondod támadna akkor ha nem találsz rá választ kérdezz csak nyugodtan.
-
anzo
senior tag
válasz
clippy #17765 üzenetére
Ha annyit olvastál volna az omniáról mint ahogyan állítod akkor láthattad volna, hogy a tied nem egyedi probléma a másik oldalon havonta 2-3 usernél jelentkezik ez a probléma. De mivel ilyen + a hozzáállásod ezért csak azt tudom tanácsolni, hogy használd bátran a keresőt és fejezd be a veszekedést mert senki sem kíváncsi rá.
-
anzo
senior tag
válasz
dellelverve #17655 üzenetére
Hát én a helyedben nagyon gyorsan keresnék másik szervizt és forgalmazót.
De a legjobb az lenne, ha valóban eladnád és vennél egy sima mobilt.
Szted ennyien használnák ezt a PDA-t ha ilyen gondok lennének vele amit te említesz? -
anzo
senior tag
válasz
tzatzikiii #17596 üzenetére
És mi lesz vagy van helyette? Ha szabad érdeklődnöm. Csak nem te is átnyargalsz az android platformra?
-
anzo
senior tag
válasz
mityku #16988 üzenetére
A SIM kártya és az SD kártya bent is maradhat én soha nem veszem ki amikor frissítek.
Nem fog törlődni az SD-ről az IGO-d csak a My Device és a My Storage törlődik.
A 7z formátum egy ugyanolyan tömörítés mint a zip vagy a rar a TC-vel kitudod csomagolni de ha azzal nem menne akkor innen letudod tölteni teljesen free.
7z Letöltés -
anzo
senior tag
válasz
darthnewl #16979 üzenetére
Ebbe most ne menjünk bele, mert ha a készülékre való programot telepítesz akkor annak igen kicsi a valószinűsége, hogy kinyírja az OS-t. A további lépésekről nem is beszélve, hogy kevered a Soft resetet a Hard resetettel stb. Ezért mondom, hogy picit olvass mielőtt neki állsz valaminek sok bosszúságtól kíméled meg magad. Arról nem beszélve, hogy elég könnyen lehet papír nehezéket csinálni az omniádból.
-
anzo
senior tag
válasz
darthnewl #16962 üzenetére
Nem az csak SR=Soft Reset HR=Hard Reset.
Telefon kikapcsolva (a letevő gomb hosszó lenyomásával)
Majd: hangerő fel gomb + lock gomb + felvevő és letevő gomb folyamatos nyomása (tehát egyszerre mind a négy gomb) amig meg nem jelenik a formázásra vonatkozó üzenet. Ezt a felvevő gombbal kell jóváhagyni vagy a letevő gombbal elutasítani. -
anzo
senior tag
-
anzo
senior tag
válasz
_seth_ #16449 üzenetére
Tökéletes rom soha nem lesz mivel microsoft termék ez is
Nincsenek olyan jellegű hibák már a romokban amik akadályoznák a normális mindennapi használatot, hiszen én is ezt használom és már rég nem csinálnám ha olyan problémák lennének vele ami miatt nem tudnám biztonsággal használni bármekly funkcióját (GPS,WiFi, GPRS, Telefon stb..)
Olyan programról nem tudok ami nem fut a 6.5-ön esetleg valamelyik nagyon régi WM2003-as alkalmazás de ha azóta nem frissítették akkor nem is érdemes használni sztem. -
anzo
senior tag
válasz
_seth_ #16436 üzenetére
Először is egy szerviz romot kell feltenned és utána a választott főzött romot de ebben ne igazán várjál segítséget olvasd a fürumokat és próbáld meg kiválasztani a neked megfelelőt. Mivel ahány szakács annyi rom és mindenki mást tart fontosnak. Ha a magyar rommerekről beszélünk akkor pl.: Romovics benne hagyta az összes samsungos alkalmazást a munkáiban én pedig kiszedtem őket csak azokat hagytam benne amik feltétlenül kellenek valamint készítettem Full és Clean verziókat, az elöbbiben minden általam fontosnak vagy hasznosnak tartott program benne van míg a Cleanben csak a legfontossabbak így azt telepítesz rájuk ami neked szimpatikus mert sok szabad hellyel rendelkeznek. Arról nem is beszélve, hogy a design is változhat még egy-egy rommer munkáin belül is.
Tehát csak azt tudom javasolni, hogy olvass sokat.
PFC -
anzo
senior tag
válasz
_seth_ #16419 üzenetére
Olyan nincs, hogy legjobb, kinek ez kinek az jön be. Arról nem beszélve, hogy sajnos vannak olyan esetek amikor az egyik omnián tökéletesen működik egy rom a másikon pedig vannak vele problémák holott elvileg ugyanaz a hardver környezet de mégis.
Amit te keresel az nem szoftver hanem ROM ne keverd őket mert nem fogja tudni senki, hogy mit akarsz.
Magyar nyelvű rom nincsen a szolgáltatóikon és az enyémen kívül, esetleg magyarítható azok pedig a 6.1-es windowst tartalmazó romok.
-
anzo
senior tag
válasz
madarasz92 #16382 üzenetére
Olvasd el a leírást igazából a driver letöltése a sarkalatos pontja ha az megvan akkor nem lesz gond igaz phone részt nem lehet vele frissíteni.
-
anzo
senior tag
válasz
madarasz92 #16376 üzenetére
Hát nem mindig sikerül de ha már frissítettél róla akkor mehet mert a driverek letöltésével szokott gond lenni.
De természetesen csak GP-vel és adminként. -
anzo
senior tag
válasz
madarasz92 #16374 üzenetére
A windows és a samsungos alkalmazások igen a hozzáadott programok nem. Átlagban kb 80%-osan magyar.
-
anzo
senior tag
A kijelző az egy LCD panel az megjeleníti a dolgokat a digitalizáló pedig az amit nyomkodsz és érintés érzékeny felülete van.
Ha nincsen rajt fólia akkor te már a digitalizálót nyomkorászod.
Külön lehet cserélni szerencsére mert a digi az pár ezer forint a kijelző pedig 10e-k -
anzo
senior tag
válasz
snowdog #16360 üzenetére
Teljesen igazad van de szerencsére nem nagyon foglalkozank ilyennel a szervizben.
Ha pl Storage Ram hibája van akkor cserélik az egész alaplapot holott simán lehetne csak a ramot cserélni. Kvázi ha nem lehet bekapcsolni a tipust akkor nagyon kicsi az esélye, hogy rájönnek de hangsúlyozom teljesen igazad van abban amit írtál csak szerencsére a gyakorlat mást mutat. -
anzo
senior tag
-
anzo
senior tag
-
anzo
senior tag
Bocsi lejárt a szerkesztési időm
-
anzo
senior tag
-
anzo
senior tag
Két utolsó build javított rom verzója:
-
anzo
senior tag
válasz
yoleeka #16016 üzenetére
Hogyan állítottad be a helységet?
Titanium Weather aki már használ M2D -t vagy MS3-at annak nem kell bemutatni. A beállításához annyit, hogy ezen az oldalon http://www.accuweather.com/us-city-list.asp?partner=accuweather
az International ablakba beírjuk annak a helységnek a nevét, amit szeretnénk figyelni (ékezet nélkül). A következő oldalon a címsorban megkeresünk egy hasonló részt: EUR|HU|HU011|SZEKESFEHERVAR – ezt kell bemásolni a weather ablakba. Mivel függőleges vonalat én nem találtam, ezért javaslom a copy/paste -et. -
anzo
senior tag
válasz
madarasz92 #15978 üzenetére
Micsodát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete