- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wallandt
tag
-
VIBO
őstag
reset nem segiiit sajna
folyamatosan repülőgép üzemmódban van
tegnap este ota nem sikerült visszacsinálnihm
na mind1
ugyis romfrissiités kell neki
remélem az megoldja -
VIBO
őstag
most olyat csinál, hogy tegnap lemerült és a phomne mod kikapcsolt előtte.
most meg nem tom visszakapcsolni :S
csak tölt csak tölt amikor probálom bekapcs -
Gulyo
tag
ezt egyszerűen nem értem
hard reset volt és utána nem jó pedig mindig az volt ... most pl azt írja : probléma adódott : player.exe
Mi a .......... csináljak ??? Fontos lenne !!!
Sem mpg4-et sem AVI-t nem játszik le ... semmit !!! -
-
Gulyo
tag
Sziasztok ... újra itt ... egy kérdéssel : feltettem a TCPMP-t és a hozzá való kodeket ... eddig MINDIG működtek, most nem jó valami ... SPB 3.5 van fent ... számíthat ???
Üdv : Gulyó -
snowdog
veterán
Alapvetően igen. Én pont azért tettem fel egy olyan változatot, amiből sok minden ki van gyomlálva, mert így én dönthetem el, hogy mit telepítek bele.
Most éppen ezt tettem fel, és eddig tetszik: Windows Mobile 6.1.4 DXID1
És főleg ezért: "Szabad belső tárhely: 98 MB"Itt megtalálod [link]
Köszönöm Romovics!
-
Oly
őstag
A főzött romok közzül érdemes valamelyiket felrakni?
Bocsi a láma kérdések miatt...Ha jól sejtem, akkor ezek olyanok, mint a PC-nél pl a Win Blade Edition? Bele van integrálva néhány alap progi?
-
snowdog
veterán
My Storage-nál nem, de SD-ről nem régen értekeztünk valamelyik fórumban.
Akkor nem emlékeztem mi okozta, de most úgy rémlik, mintha az az iGO miatt lett volna. Ugyanis nekem az rémlik, hogy az iGO mindenáron az SD-re akar írni, és ha nincs a gépben az SD, akkor létrehoz egy virtuális második SD-t. Legalábbis valami hasonlóra emlékszem. Ha nem, akkor tévedtem.
Hogy nálad a második My Storage-ot mi hozta létre nem tudom. Gondolom valamelyik program boot-olás után (teljes kikapcsolás utáni visszakapcsoláskor) akart valamit ráírni, mikor a My Storage még nem éledt fel. Tudni kell róla, hogy a hozzáférés nem azonnal jön létre. Ugyan ez igaz az SD-re is.
Ezért kell nagyon vigyázni, hogy mit telepítünk a My Storage-ra, mert annak idő kell a felálláshoz. Pl. az SPB Mobile Shell-t ezért nem lehet máshova, csak a belső memóriába telepíteni. Szóval nálad valamelyik utólag telepített programra tippelek. Ez persze ROM frissítés után is előjöhet, ha a problémát okozó programot ismét ugyan oda fogod telepíteni.
-
snowdog
veterán
Most olvasom, hogy a ROM frissítés csak a My Device-t írja felül?
A My Storage érintetlen marad?Attól függ hogy végzed el, mert én pont most estem pofára vele (miután senki sem válaszolt a kérdésemre), erről írtam nem régen.
Maga a ROM frissítés (hacsak külön nem kéred) nem fogja formattálni a My Storage-et. De ha ROM frissítés után megváltoztatod a szolgáltatót (nekem koreai vagy milyenek jelentek meg, ezt állítottam át magyarra) akkor az viszont le fogja formattálni a My Storage-et. El is vesztettem róla mindent.
-
Oly
őstag
Na rávettem magam a Hard resetre. (Asszony úgyis éjszakás
)
Megint előjött valami hiba ami miatt legutóbb csináltam HR-t.
USB-re csatlakoztatáskor a gép azt írta ki, hogy az "USB eszköz nem ismerhető fel".
Ezután a PDA-n megjelent egy "My Storage 2" és ebben vannak az adatok.
MEllette megmaradt a "My Storage" is, de azon nincs csak egy _UnqieID.dat meg egy Inbox... mappa.Találkozott már valaki ilyennel?
-
Oly
őstag
válasz
TomKiss #14972 üzenetére
inkább nézd meg, hogy mi telíti a memóriát. Böngészők ideiglenes állománya, levelek, csatolmányok, csengőhangok, stb.... van egy viszonylag használható kereső, keress rá a nagy file-okra...
Akkor nézzük sorba:
- Böngészők: Csak az Operát használom. Töröltem a Cache-t, sőt már át is helyeztem másik meghajtóra.
- Levelek: Úgy van beállítva, hogy ne töltse le a levelet, csak az első 20kb-ot. Ezekből van kb 20-25 db.
- Csatolmányok: Lásd fentebb...
- Csengőhangok: 1 db CSH van rajta, az is a My Storage-on
- stb.: A my Document-ben semmi sincs. Első perctől mindent kártyára pakolok. A létező összes szoftvert (amit én raktam fel) a My Storage-ra telepítettem. Töröltem a híváslistát, az Sms-eket, a Temp-et.
Kombat: Néhány a nagyokból: tclock.exe 6,38M, Opera9.exe 6,26M, Camera.exe 4,73M sunfon.ac3 2,97M, secstresSilver96.dll 2,77M
TotalCommanderből melyik kell erre a gépre?
-
TomKiss
tag
-
Oly
őstag
válasz
Kombat #14970 üzenetére
Nem használtam sosem azt a programot.
Windows mappából hogy tudok törölni? Ott látok nagy méretű exe-ket.
Vagy adjam fel a harcot és HARD RESET?
Bár nemtom miért kell neki 2 havonta HR.
Úgy tűnik, mintha folyamatosan termelődne valami adat, mert ha nem nyúlok hozzá, akkor is csökken a szabad hely.
-
legiaap
félisten
Valaki kipróbálta már az Opera Mobile 10 beta-t?
Én felraktam, de nagyon lassú. Pedig a turbó is be van kapcsolva.
Másnál is ilyen? -
Oly
őstag
HELP ME!
Még mindig csipog ez a sz@r, hogy kritikusan kevés a tároló memória.
Első perctől a My Storage-ra telepítem a programokat.
Már kitöröltem az összes híváslistát, az összes sms-t (ami nem volt fontos, maradt kb 50 db).
Futtattam a ClearTemp és a pmClean progikat is.
My Device-én sehol sincs saját doksi. Se kép, se zene, se pdf, se semmi.
Opera Cahe áthelyezve és ki is törölve.
TCPMP is átrakva.Mi a franc foglal 92 megát?
Ugyanis 0,0 (azaz NULLA) a szabad tárolóm.Valakinek ötlete?
-
twine
veterán
Természetesen nem....de mint ahogyan az első ezzel kapcsolatos hozzászólásomban írtam,,,szükség törvényt bont....És bár a logikátlan dolgokat magam sem szeretem, azt gondolom, 81+Mb 2009-ben nem akkora adatmennyiség amit "épp ésszel" fel ne fognánk
Hozzáteszem ez a 81+Mb is csak a Romfrissítésnek kösszönhető...ellenkező esetben 40Mb magassága lenne csak....Az viszont már a használhatatlan kategória....tehát ha átszaladok a haveromhoz, és szeretnék egy zúzósabb Drivert áthuzni Wifi-n hálóban,, akkor már a 80 mega is kiakadhat....
Értem amit kérdezel,,,de szerintem felesleges tulmagyaráznom....Ez igy sz@rt sem ér....
Ezért keresem a megoldást,,és nem az alternatívát.... -
twine
veterán
Igen erre gondoltam én is,,,az asztali gépből indultam ki,,és bár nem pontosak az infóim,,,valami hasonló rémlett....
Nincs erre valami megoldás? Mert igy akkor b@szhatjuk.....A wireless adatátvitelt bekorlátozza a storage memo? Az elég nagy gáz volna....nehéz elhinni... -
trobi28
addikt
válasz
Paladin1492 #14959 üzenetére
Bizonyosan igazad van és én is elgondolkoztam már a rom cserén de megmondom őszintén félek tőle.Nem magától a cserétől hanem attól hogy úgy járok mint a Diamondal.
Lehet hogy baromság de én ragaszkodom a Magyar nyelvhez pedig elhiheted nekem hogy minden szót megértek amit angolul ki ír mert nekem is ez a 7-dik PDA-m ha jól számolom.
Ez nálam elvi kérdés.Megpróbálom neked röviden leírni hogy miért is : Barcson nöttem fel ami a Horvát határ mellett fekvő kis város.Nem tudtam úgy bemenni a boltba hogy ne Horvátul kérdezzék meg tőlem hogy mit szeretnék,a Magyar eladó Magyarországon egy Magyartól!!!!!Miért kell "nekünk" állandóan más nemzet seggét nyalni
.Kiváncsi lennék rá ha én kimegyek bármelyik szomszédos országba akkor hány helyen fognak Magyarul szólni hozzám??? Szerinted??? Valószinüleg sehol,sőt van ahol már meg is tíltják hogy használja akinek az az anyanyelve (lásd Slovákia). Hát én szeretnék a Hazámba az anyanyelvemen komunikálni ,és elvárom hogy ha egy gyártó behoz valami vackot hogy azt szép haszonnal értékesítse itt (Pl WM) akkor igenis gondoskodjon arról hogy az tudja a nyelvünket vagy meg sem veszem.
Bocs ha untattalak de én így gondolom és nem akarom feladni az elveimet semmiért és senkiért mert az az enyém és nem veheti el tőlem senki. -
twine
veterán
Sziasztok!
Némi segítséget szeretnék kérni wireless hálózatban,,illetve filemozgatásban....
Tegnap a melóhelyen hagytam az adatkábelt, és otthon este egy 700 megás filmet akartam a Pda-ra dobni....
Első és legfontosabb jó hír, amit még nem csináltam(mert "elmebetegségnek" tartottam) ....700 Mb Bluetooth-on szépen szakadás nélkül stabilan átkúszott az asztalai gépről a PDA-ra Mobie Centeren keresztül,,,Több mint 3 óra kellet neki....Lehet hogy volt az 4 is.....
A kérdés viszont:
Wi-fi-n próbálok adatot mozgatni hálózaton keresztül, akkor 81 Mb-nál megakad (többszöri próbálkozással is )a másolás és behal a "project"....pedig a My Storage(gyökér) volt kiválasztva amin 6 Gb-nyi szabad helyem volt....Én valami olyasmire tippelek hogy a gép előszőr a saját tárolójába akarja másolni hálón keresztül és csak utánna mozgatná a My Storage-ba,,mivel pont 81 Mb szabad helyem van a Storage memorián....
Van ebben az elméletemben valami ráció,,vagy csak a véletlen műve lehet a 81 Mb-nál való megakadás? Egyébként a Resco Explorerben működtem mindezt....Copy-to opcióval...
Ötlet hozzászólás javaslat? Nem szoktam ekkora adatot mozgatni Wi-fi-n sem mert lassú,,, de borzasztóan tud idegesíteni ha valami nem úgy működik ahogy kellene....
Köszi
Üdv
Twine -
válasz
trobi28 #14955 üzenetére
Üdv!
Olvastam a hozzászólásodat s bennem is meg fogalmazódott egy két gondolat. Nekem lekellet cserélni a romot, mert borzasztó volt az eredeti. Állandóan zabálta a memóriát, s soha nem tudtam hogy miért. Én is az Anzo féle romot tettem fel
s azóta semmi gond a telefonnal.Pedig hidd el annyival jobb lett tőle a telefon, mint ha az eredeti romot hagytam volna fönn.Persze mindegyik készülék más és más. Ami a magyarítást vagy magyar nyelvű készüléket jelenti, tudomásul kell venni hogy nem létezik magyar nyelvű Windows Mobil Operációs redszer. Ami nagy gépeken működik, már mint asztali PC-ken, az itt nem.Akár mennyire szeretnénk, hogy ékes anyanyelvünkön tudjuk használni a telefont, kompromisszumot kell kötni.Léteznek próbálkozások de csak rosszabb lesz tőle a készülék, mintha az eredeti nyelvén, az angolon használnánk. Sajnos ez van, én se örülök neki elhiheted. Volt már egy pár WM-es készülékem. A mostani rommal meg vagyok elégedve, marad ez
.
-
snowdog
veterán
válasz
trobi28 #14957 üzenetére
Főleg azért cseréltem le, mert az eredetivel nem működött a TMC driver. Azóta kiderült, hogy rengeteg problémám lett a TMC illesztővel, nekem legalábbis nem tetszik, nagyon macerás használni. Azt hiszem az zabálta le egy nap alatt a teljes akku kapacitást.
Viszont az nagyon jó a házi ROM-ban, hogy rengeteg szabad helyet adott, már nagyon sok kedvencemet intalláltam, és még mindig több mint 50 MB szabad helyem van. Azért ez elég nagy előny.
Az még nem bizonyított, hogy a töltési problémáim a ROM miatt lennének.
-
trobi28
addikt
válasz
snowdog #14956 üzenetére
Nekem ugyan ez a gyári van fent.
Még sohasem fagyott meg és simán kibír 2 napot úgy hogy sokat telefonálok (sok számot hívok ingyen (céges kártya)),filmet nézek rajta amikor éppen ráérek meló közben (kb 1 filmet nézek meg két nap alatt (mindig megzavarnak)),e-mail-eket 2-3 szor leszinkronizálom naponta,böngészek vele 20-30 percet,fotózok vele elég gyakran mert nem szoktam magammal vinni a nagy gépet,videókat is csinálok vele napi szinten (5-10 perceseket mert van egy 1 éve leányom és ezzel szoktam megörökíteni a vissza nem térő pillanatokat
),GPS-nél természetesen rádugom de azt ritkán használom,a kék fog szinte egész nap be van kapcsolva a füles miatt.
Pont ma voltam vele Pesten (Pécsről),csont nélkül elnavigált oda vissza de hát végül is ez a dolga,én erre vettem hogy használjam nem arra hogy villogjak vele.
A múlt héten a töltés után másnap 2 körül lement az aksi 20 %-ra (mert olyan céges autót kaptam amibe nem volt jó a szivar gyújtó ezért fél órát anélkü navigált és ezen megsértödött (az aksi),na mondom megfogtalak,nem bírod ki a 2 napot,ha hiszed ha nem este 10 -ig hagytam,egyszer csipogott hogy merül de 20 %-on figyelt még mindig és közben biztos legyomtam vele egy fél óra telefont.
.10-kor rádugtam már mert álmos voltam és azért nem akartam vele elindulni így reggel.
Szóval én meg vagyok elégedve vele maximálisan. -
snowdog
veterán
-
trobi28
addikt
Ezúton ragadom meg alkalmat hogy egy kis összefoglalót írjak a rom cserés tapasztalatomról.Félreértés ne esség nagyon tisztelem azokat akik nekiállnak összegyurni egy vagy több romot (PL: Anzo
) és azt közzé teszik mindenkinek.
Az Omnián még sosem cseréltem mert egyszerüen nem volt rá szükség.Jól müxik a gyárival is és ennek örülök
Elötte Diamondom volt amin kb 25 romot próbáltam ki de egyik sem volt 100%-os de még 90%-os sem,de a gyári az teljesen használhatatlan volt és olyan szinten el voltam keseredve hogy mondtam többet sose lessz WM-om mert erre én nem érek rá hogy minden héten cserélgessem a romot,én azért adtam ki nem kevés pénzt érte hogy használjam.Mondom adok még egy esélyt a WM-nak az Omnia képében és szerencsére ez most bevált.
Egyszóval ezzel csak azt akartam mondani hogy ezen nem fogok soha romot cserélni mert nehezen tudom elképzelni hogy annyival jobb lenne egy fözött hogy cserébe a sok kompromisszumot el keljen viselni,értem ez alatt a Magyar nyelv hiánya vagy ez+az nincs benne.
Nékem így marad -
trobi28
addikt
válasz
snowdog #14952 üzenetére
Figyelem én is ezt a tőltés mizériát de az enyémet teljesen mindegy mire és hogyan dugom rá az mindig tőltődik.Volt hogy olyan gépre dugtam rá amin nem volt AS és akkor ís,sőt az autóban olyan DVD lejátszóm van aminek van USB csatija,arra rádugtam Storage Card módban hogy arról nézzek filmet és akkor is tőltötte.
Lehet hogy rom függő a dolog,nekem még a gyári van -
snowdog
veterán
Régiókód változtatáskor a gép végrehajt egy hard reset-et. Azt írja, formattálni fog.
Az lenne a kérdésem, hogy a My Storage-et is formattálja, vagy csak a gépet?
-
snowdog
veterán
Még mindig az akkumulátor.
Azt figyeltem meg, ha USB-n (AS) össze van kötve a PC-vel, akkor bár világít a piros LED, az Omnia mégsem töltődik. Sőt, mintha gyorsabban merülne, mintha nem lenne a PC-vel összekapcsolva. Más is tapasztalt hasonlót?
-
stefi68
addikt
Köszi a gyors válaszokat...!
A PDA (ti itt hogy hívjátok?) biztos hogy T-s mert bekapcsoláskor jön a logo... meg láttam egy garijegyet (2009. májusi) bár nem hasonlítgattam össze a gyári számmal....
Szóval Enjoy a sercegés telefonálás közben hallatszott v. csak egyszerűen simán bekapcsolt kijelzőnél és a hangszóróból jött gondolom...?
ROM cserével kapcsolatban: nem arra gondoltam, hogy mindjárt én nekiállok (bár elolvastam a leírásokat meg tudnám csinálni) hanem mint írtam elviszik egy hozzáértőhöz és az csinálja...
Ha már itt tartunk milyen ROM-ot érdemes rá rakatni? Anzo/Romovics és melyiket? Egyenlőre magyarnál maradnék, míg meg nem ismerem teljesen, azután jöhet akár angol is....
Szóval nem biztos h. kívánságlista, de lehet ha szólok olyat raknak rá amilyet akarok.Mit ajánlotok, megbízhatóság, üzemidő szempontjából és persze magyar legyen (egyenlőre)
-
Enjoy
addikt
válasz
stefi68 #14947 üzenetére
Szia!
Amire figyelj még a kijelzőn túl:
Tedd a füledhez bekapcsolt kijelzővel, s hallgasd meg, hogy nem-e serceg.
(Nekem amikor még Omniám volt ez volt a problémája, ötször szervizelték, de mindig előjött a hiba.
Még amit megnézhetsz rajta, hogy nem áll-e ferdén a TouchPad.Garanciát nem tudom, hogy hány évet ad a T-Mobile, mert nekem független omniám volt.
De nem hallottam róla, hogy árúlták fekete-arany színben, mindenképpen járj utána. (Menj be T-Pontba érdeklődni)Ha felraksz T-s Rom-ra akarsz főzött Romot rakni, akkor nézz szét először az i900.eoldal.hu-n, vagy a pdafanclub.com-on, mert nem lehet mindent, mindenre update-elni.
Bár én a hétvégén ezt el is felejtettem, s szűz T-s Romra próbáltam feltenni Anzo új romját, még szép hogy megakadt frissítésközben error felirattalAztán hálisttenk , valahogy meg tudtam oldani, s nem nyírtam ki a telefont.
De amennyiben szervizelésre kerülne sor, akkor visszarakod rá a T-s romot, meg kikapcsolod az unlock-ot, és nem fogják tudni, hogy mit csináltál szerncsétlennel -
stefi68
addikt
Sziasztok!
Hamarosan tulajdonosa leszek én is egy ilyen "csodának"!
Van kinézve egy 6 hónapos (alig használt) igen szép állapotban lévő darab (arany-fekete).A jövő héten lesz kész... úgy értem, h. unlock, állítólag romcsere, meg ilyesmi (majd kiderül...)
Tudtok-e olyan tanácsokat adni, h. mire figyeljek a megvételkor???
Értem ez alatt, h. pixelhiba kijelzőnél valahogy megállapítható?
GPS-t valahogy ki lehet próbálni? (IGO nincs hozzá)
Vagy esetleg egyéb hibák amik előfordulhatnak (tipikus hibákra gondolok, ha van ilyen)A másik dolog:
A készülék eredetileg T-s, én V-s vagyok. Egy T kirendeltségen azt mondták, hogy a náluk vásárolt készülékekre 2 év teljes körű garancia van (tehát még 1,5 év!)
Azt tudom, hogy a buhera miatt elveszik a gari, de kérdem én ha az eredeti T-s romot visszarakják (i900.euldal-on láttam fennt), unlock vissza akkor rá jönnek-e hogy volt buherálva?Köszi a segítséget előre is!
-
Fagyis
csendes tag
Sziasztok!
Véletlenül töröltem TC-rel az egész Opera9-et.
Elő tudom-e szedni valahonnan a gépből? -
Enjoy
addikt
Nem lehet csak úgy bármit bármire feldobni.
Legalábbis kockázatos. Főleg, mert az újabb romok nagy része nem tartalmaz Phone részt (s ezt elég sokan nem veszik észre, avagy a szakács nem írja ki közvetlen) Ilyenkor vagy menni fog a telefonálási funkció valamilyen szinten, vagy sem (speciel ennél a példánál) ...stb -
Oly
őstag
A "Kritikusan kevés a memória..." üzenettel mit lehet kezdeni?
Amit tudtam, már töröltem.
-
Enjoy
addikt
Sry, DXID1-es Rom. (link)
Ebben minden benne van, ami szükséges lehet (PDA ill. Phone részre gondolok elsősorban) újabb rom-ra való frissítéskor. Én ugyanis szervizelések után mindig gagyi gyári rommal kaptam anno vissza az omniát, s mindig az volt az első, h up: ID1, majd erre rá Anzo és egyéb szakácsok műveit. -
legiaap
félisten
Megjelent az új Opera Mobile 10
Nekem az új Opera Mini 5 van fenn. Szinte ugyanaz. -
Enjoy
addikt
Nálam is csinálta anno még Taril egyik romjánál, nekem megoldotta ID1-re való Rom Up...
Havernak raktam fel Omniájára a hétvégén Anzo új romját, próbáltam direkt ezt is minden alapfunkció mellett, s nem volt probléma.
Nem tudom, hogy nálad mitől van ez a probléma.
Próbálj meg egy régebbi romot is, majd vissza egy új romot. Hátha.. -
VIBO
őstag
felraktam egy teljesern más romot
itt is ugyanez van
nem értem
mediaplayyerbe se játsza le
kiirja hogy ready oszt annyi
amugy a stev's 23081-es romját tettem fel
nem is olyan rossz
érdemes csekkolnisok faja progi van rajta
-
snowdog
veterán
válasz
baradi #14928 üzenetére
Az xml fájlt nem kell telepíteni, egyszerűen be kell másolni.
Én most tettem fel a Vito ZoomBoard 2.0.4-et, szerintem jópofa. Van rajta egy nagyító funkció, ráböksz valamelyik gombra, de nem engeded fel, és ha huzogatod az újjad, akkor nagyban jelenik meg a betű, így nagyon könnyű kiválasztani, nehéz melléütni. Nagyon sok ország karakterkészletét ismeri. Én csak a magyart és az angolt használom. Ezt egy gomb segítségével egyszerűen lehet váltogatni. Pl. a képen alul a bal oldalon kéken látszik az EN. [link]
-
-
baradi
senior tag
Sziasztok,
ha van egy xml fajlom, ami uj billentyuzet lenne, hogyan tudom ezt telepiteni? csak sima feluliras?
Tovabba milyen angol/magyar billentyuzetet erdemes mostansag hasznalni, amivel jol lehet gepelni?
elore is koszi -
legiaap
félisten
Segítséget kérnék. Feltettem múltkor a Picsel Browser progit, de sajna most derült ki, hogy az 5 megás fájlal nem boldogul. Meg akarartam ezután nyitni a gyári progival, de sajnos minden pdf fájlnak alapértelmezett programja a Picsel Browser lett. Hogy tudnám megnyitni az eredetivel?
-
VIBO
őstag
ahoj
erre van vmi megoldás? ------> indiitanám a videot és kilép today képernyőőre :S
legujabb anzo rom van fenn
-
ujtzjani
tag
A wifi térerő jelzés érdekes dolog ugyanis én azt tapasztaltam, hogy egy panel lakásban lakom, a rootertől leg távolabbi pontra mentem egy laptoppal és a samu-val, a laptop 2 csíkot jelzett míg a samu csak egyet, de a laptop nem tudott csatlakozni a samu meg igen. Tudom egy 61 m2 - es panel nem nagy, nincsenek távolságok de a panel nagyon leárnyékolja a jelet.
-
_ak_
addikt
válasz
silvergod #14917 üzenetére
Szvsz a wifi nem túl erős pontja a készüléknek, nem azt modnom, h nem lehet használni, de ahol notival 5ös az erősség ott az omnián 2-3. Értelem szerűen amelyiket egy notival gyengén találsz meg azt az omniával valszeg nem fogod. Bár nem mondanám, h sokat public wifiztem volna, de eddig ez így jött le. Továbbá az is nagyon fontos, h más wifis mobilom/pda-m nem volt még, tehát nincs semmiféle viszonyítási alapom.
Viszont tudomásom szerint valahogy lehet állítani benne a wifi erősségét egy szerviz menün keresztül, de ez megfontolandó a többlet energia fogyasztás és a hő keletkezés miatt.
-
ujtzjani
tag
válasz
silvergod #14917 üzenetére
Wifi: Nekem az egyik kritérium a wifi volt vásárláskor, és szerintem rendben van. Ne hasonlítsd egy laptophoz mert ugye jóval kisebb a kijelző de nagyítással áthidalható a dolog.
Zene: Nincs viszonyítási alapom egy walkman-hez, de a gyári fülessel is nagyon szépen szól, nem vagyok egy mélyhang megszálott de kihallható belőle szépen a mély. Én külön lejátszót használok Pocket Music a neve.
http://www.windowsceportal.hu/index.php?tartalom=szoftverek&id=63
Itt állítható a mély is többek között teljes hangszin szabályzás lehetséges. A hangerőre sincs panaszom.
Divix: Nem sok videót nézek, de azért szoktam nagy ritkán. Én a omniára hangolt
TCPMP-t használom gyakorlatilag mindent megeszik. http://mobilarena.hu/teszt/multimedas_lehetosegek_pocket_pc-n/filmnezes_tcpmp.html
Remélem tudtam segíteni... -
silvergod
őstag
válasz
snowdog #14914 üzenetére
én kérek elnézést....
valóban igaz amiket irtál nem lehet.....
csak kiváncsi lettem volna hogy egy fülessel élvezhető vele-e a zene kijöne a mély stb....
A WIFI-re lettem volna még kiváncsi hogy mennyire erős benne a vevő....
tényleg ez divx-et tud játszani vagy van rá program?
A GPS nem igen érdekel bár van hozzá IGO és jo is ugy hallottam
A fényképező meg megint nem mert van jó gépem.... -
-
snowdog
veterán
válasz
silvergod #14913 üzenetére
Nem érdemes ilyen összehasonlításokat végezni.
Van benne WIFI, lehet vele internetezni, van benne BT, van benne egy 5M pixeles fényképezőgép vakuval, van benne egy jó minőségű GPS vevő, van benne RDS sztereó rádió, alkalmas MP3 és videó lejátszására, akár mini számítógépnek lehet használni office alkalmazásokkal, stb.
DE NEM egy PC, nem egy fénygépezőgép, nem GPS logger, nem walkman, nem DVD lejátszó. Soha egyetlen öszvér gép sem lesz alkalmas arra, hogy felvegye a versenyt célgépekkel.
Nem szabad összehasonlítani egy 5M pixeles Sony fényképezőgéppel, nem szabad összehasonlítani egy jó minőségű walkman-nel, és ugyan így nem szabad összehasonlítani bármilyen más kimondottan egy meghatározott cél érdekében készült géppel. És akkor még a telefon részéről nem is beszéltem.
Szerintem egy szép megjelenésű, sokat tudó kombinált gép. Így is kell kezelni. Akinek ilyenre van szüksége az viszont bátran megveheti!
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Én is gondolkozok rajta, hogy le kéne cserélni az N82-t egy ilyen Omnia-ra. Elötte lenne néhány kérdésem,remélem, hogy itt választ kapok rá
Mint telefon mennyire jól használható ez a PDA? Rendesen lehet keresni a telefonkönyvben,sms-t is lehet vele normális sebességgel írni újjal? Vagy ahhoz ajánlott a ceruzát használni?
Eddig még soha nem volt win-es mobilom,ugyhogy őszintén szólva így kicsit "félek" tőle, hogy milyen is. Láttam programokat a neten amivel elég széppé lehet tenni a menüket,ilyen esetben fentről a startmenü eltűntethető? Vagy azt is kell használni mindenképp?Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek -
Csabee.
nagyúr
válasz
silvergod #14910 üzenetére
A zenelejátszó program az jó, de van még jobb amit külön lehet rá telepíteni, a hangerő az szerintem normális, még manuálisan bütykölheted picit, hangosítani is lehet rajta, a3,5jack-et a gyárilag hozzá adott átalakítóra tudod rádugni és úgy hallgatni a zenét! 1-2 óra zenét simán kibír naponta!
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
Vennék egy ilyen omniát..de mivel sokat zenét hallgatok (most egy SE walkmanom van)
kérdésem milyen zenei téren a telefon?? mennyire hangos,milyen a zenelejátszója?, a headset 3.5 jackes lehetne hpm-70es fülest beledugni? mennyire szivja az akksit 1-2 óra napi hallgatás mennyit bír igy vele? -
Tufa_
aktív tag
Sziasztok.
Olyan programot keresnék i900ra amivel a főképernyőre kitudnék írni teendőket(amolyan naptár féle csak fontos hogy mindig látszódjon hogy mi minden van még hátra..).
PB Mobile Shell számomra felesleges és annyira nem tetszik, annál egy sokkal egyszerűbb program kellene. -
snowdog
veterán
válasz
snowdog #14902 üzenetére
Na meglett az eredmény. A következő egy óra alatt lement 10%-ra, és a fényképezőgép kikapcsolt. Tehát 3 óra alatt érte el a 10%-ot. Ez kb. egy 1200 mA/h-rás akkunak felel meg. A leírás szerint a gyári akku (AB653850CE) 1500mAh-ás. Hát ez nem bírt annyit.
Vagy mégsem, mert ezt is a neten találtam:
Kompatibilis: AB653850CE
Használható: Samsung i8000 Omnia II, Samsung i900 Omnia, Samsung SGH-i900, Samsung SGH-i900v, Samsung SGH-i908
Kapacitás: 1200 mAh
Feszültség: 3.15VEz viszont 1200 mAh-ás. Akkor most már nem tudom mi van. A gépben található akkura csak a feszültség van ráírva, a teljesítmény nincs!
És megint megjelent az a teljesméretű akku kép, amiről a múltkor írtam. Akkor jelenik meg, ha a gép teljesen ki van kapcsolva.
Egyébként meg nem egy nagy összeg ha cserélni kell:
Utángyártott akku Samsung típus AB653850CE
Csoport: Samsung akkutípus
Adat: Feszültség: 3,7V
Teljesítmény: 1500mAh
Típus: Li-Ion
Szín: fekete
Méret: 51,4mm x40,6mm x6,6mm
Bruttó ár: Ft. 2 990
[link] -
snowdog
veterán
válasz
trobi28 #14900 üzenetére
Köszönöm a jó hírt, most elvégzem az előbb leírt tesztet, és meglátom mi lesz az eredménye. Remélem tényleg nincs az akkunak baja. Legalább most megtudom mennyit bír. A leírás szerint ha 4 órát így elmegy, az már jó eredménynek számít.
Nemrégen kérdezte valaki, hogyan lehet a 3G-t kikapcsolni. Ezt olvastam róla:
"Settings, Personal, Phone, alul More fül, Band selection, majd Get Settings. Frequency Band : GSM 900/1800"És igen, olvastam (#14889) anzo beírását, de hátha így még érthetőbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest