- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inkubator
aktív tag
Most vehetnék egy S8000-et, de így hogy nem lehet rá sok programot rakni és iGo8 se megy rajta így pont azok a funkciók nincsenek meg amit én szeretnék használni.
-
inkubator
aktív tag
Samsung s8000 JET jobb mint az i900? Miben különbözik?
-
N.Laca64
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám.Az SPB Mobile Shell 3.5.3 Build 9885 van az Omniámon.
Mióta volt egy hangüzenetem,azóta jelez az ikonja,hogy üzenetem érkezett,holott a hangpostafiókomról is letöröltem már az üzenetet és az értesítő sms-t is kitöröltem.
Próbáltam már ClearTemp-el,ill.pmClean-el törölni,de nem sikerült.Valószínűleg nem a
Mobile Shell-ben van a hiba,mert ha csinálok egy soft resetet és bootol be a rendszer,
mikor írom be a pin kódot már akkor felugrik egy értesítés hogy hangüzenetem van,
pedig ekkor a M.S. még be sem töltődik.
Ha tudna valaki megoldást a problémámra,nagyon megköszönném. -
PCI-E
csendes tag
Sziasztok!
Az sgh i900 omniámon német op rendszer van :S Valaki tudna instrukciókat adni,hogy cseréljem le az OP rendszert?Honnan töltsem le?Wifi-t sem tudom így beállítani és telepíteni sem tudok rá,mert nem tudom,hogy kell :S
Ha valaki tud segíteni írjon!
Itt, vagy MSN en! ( pci-e@c2.hu)
Előre is köszi! üdv:ceco -
madarasz92
őstag
Sziasztok akit esetleg érdekel van egy eladó Brando tokom Omnia-hoz eladtam az omnia-t igy nekem már nem kell..
-
Kombat
őstag
válasz
Kavinton75 #17884 üzenetére
Szia!
Szegeden hol találtál ennyiért?
-
snowdog
veterán
válasz
Kavinton75 #17886 üzenetére
Hogy ők ezt mondták azt még csak értem, de arra is kiváncsi lennék mit mondana a fogyasztóvédelem.
-
snowdog
veterán
válasz
Kavinton75 #17884 üzenetére
Eddig úgy tudtam hogy főalkatrész cserénél arra újra indul a garancia. Ezek szerint ez már nem így van? Vagy csak téged vezettek meg?
-
Kavinton75
senior tag
Sziasztok,
Valaki tudna privátban írni olyan helyet, ahol jól és esetleg olcsón kicserélik a digitizer-em, az i900 Omnia telómon?
Garai alatt már egyszer cserélték, mert a két szélén nem érzékelt, de most 4 hónappal gari után megint csinálja.
Hiába cserélt alkatrész, arra nem vonatkozik a garancia, ezért most saját pénzből cserélném.
Ha tudtok olcsó digitizer-t, akkor az is érdekelhet. Eddig Szegeden találtam 4.800 Ft + postáért.
Ha van valaki, aki esetleg ROM-ot is frissítene rajta, akkor az is jöhet.Előre is köszönöm.
Attila
-
snowdog
veterán
-
Ranger^41
aktív tag
Hali, visszaolvasva láttam, hogy másnál is előfordult, hogy a kijelző sercegett, illetve magas frekvencián sípolt. Ezt csak szervíz tudja rendbehozni?
-
válasz
Poonkie #17879 üzenetére
Háát.. ha jól látom,nekem talán pont az van fent
Valami hardver nyúg nem ökozhatja ezt a melegedést?
Szinte biztos,hogy ez a védelem kapcsol be(le). Mert most pl szintén megcsinálta.. bár elég sokáig ment.. már kezdtem azt hinni, okés lesz, csak egy kikapcs kellett neki.. de nem.
Csinálam egy újraindítást (SPB shell ből) és amint kikapcsolt, és elkezdett beindúlni, már világított is a piros led...Nincs valami okosság, amiben meg lehet nézni az esetleges hődfokokat? Beállított határértékeket? Valami serviz menü, vagy segédprogram... mint pl everest
-
dancsuri
veterán
-
A fene.. lejárt az idő. Amikor hazajöttem, felraktam hálózati töltőre a kütyüt.. piros led a tetején pilácsol, kijelzőn jelzi hogy tölt.
Igo indit.. itt bent panelban nincs műhod.. ezért megadtam ugyanazt az útvonalat, és szimuláció bekapcs.. majd leraktam.. most néztem meg.. kiváncsi voltam mi van vele.. látom, zölden világit a led.. a készülék szép meleg.. IGO-ból kilép.. nézem... mintha rajta se lenne a töltő, viszont csak 20 vagy 30%-on van a töltöttsége...töltő le.. vissza.. semmi..Omi OFF.. erre elkezdi tölteni... visszakpcsoltam.. most még IGO nélkül.. tölti...igaz, nem is olyan meleg.. erre varjunk gombot!
-
Re!
Köszi a választ! kezda alakúlni a kép. Ha az eboot sérül, akkor lehet ge...sz?! Vagy ezek nem fázisokban kerülnek fel, hanem egyszerre?
Phone rész: na akkor erről kellene találnom valami infót még. vagy ha megmondod,hogy az én I900NSPRO Phone részem érdemes-e cserélni, akkor nem keresekViszont!
Ma egy bosszantó hibát tapasztaltam... (használtan vettem az omniát..)
Kocsival mentünk le vidékre.. fell volt töltve az akksi.
Autós töltőre kütyü rárak.. (gyári samsung..) zöld led rajta pilács.. Omnia tölt.. ok.
IGO indít.. cél megad..(nem mintha nem tudtam volna az utat, csak úgy...)
4-5 perc max, meg is találta a holdakat.. (már mentem közben) navi ment frankón.Kb 2:20perc alatt leértünk, és levettem az autós töltőről, ekkor láttam, hogy 20%-on van az akksi!
Ami magában még hihetőnek is tűnne, de rajta volt az autós töltőn!
Nahmondom, biztos kimozdúlt a szivargyújtóból.. bár elfilóztam, hogy amikor levettem a kocsi gyújtást, pittyent a samu.. ergó rajta volt a töltő...érzékelte,hogy megszünt a kraft...Hazafelé újra megpróbáltam.. töltő rá.. zöld led a töltőn villágít..(kijelzőn jelzi,hogy tölt). IGO indít.. ok... elindulunk .. holdat talál.. navi megy.. töltés megy.. ok...
Kb. fél óra-óra múlva, hopp.. elaludt a led a töltőn.. lekapcsolt.. viszont sztem nem a töltő kapcsolt le, mert ahogy ki be dugtam a PDA-ba, az pittyent, érzékelte.. illetve a töltön is felvillant egy pillanatra a töltés led... de aztán el is aludt.
Közben érzékeltem, hogy elég meleg a kütyü.. ezt már máskor is éreztem. navinál melegszik legjobban,szinte az egész ház meleg lesz, de legjobban az alsó része.. de BT-ozás, meg filmnézés közben is ...
Szóval gondoltam egyet.. menet közben jó erősen fogva ablakon ki.. (lehűtöttem..) töltőre rá.. hopp.. érdekes, tölt! aztán kb 15perc megint off...
Találkozott már valaki ilyennel?
Vagy keresem meg a srácot, és vetessem vissza vele a telcsit..bocs..PDA-t! ez már kezd sok lenni...a fentebb írt kis fehér folt a kijelzőn, most meg ez is.. és bevallom, telefonálni még nem is telefonáltam róla
Ezekután lehet azt is meg kellene néznem -
inkubator
aktív tag
Sziasztok! Nem láttam sehol kiállítva Debrecenben Omnia telefont üzletben, de ha valaki tud róla akkor írja meg.
Ha közületek ráérne aki debreceni és van szabad ideje pénteken délelőtt vagy szombat délután vagy vasárnap délelőtt az írjon már rám egy privát üzenetet telefonszámmal.Mert eldöntöttem hogy az Omnia, HTC Diamond, Nokia E52 triumvirátusból az Omniát szeretném megvenni, de még élőben nem láttam. A navigáció (iGo), a dokumentum olvasás és a wifi érdekelne hogy élőben milyen.
Írjatok már olyan helyet is légyszives ahol Debrecenben ingyen lehet wifi-zni.
Én csak a Debreceni Egyetem Műszaki Karát tudom, de hátha vana belvárosban is egy hely.
(Az is jó ha hajlandó valaki oda lefáradni nekem vagy velem.)Remélem tud valaki segíteni.
Egyébként használtan akarok venni, szóval ha valaki még ráadásul árulja is függetlenül az se rossz.
-
anzo
senior tag
A rom frissítés mindig jár egy fajta kockázattal volt olyan, hogy valaki ugyanazzal a géppel ugyanúgy csinálta és a 10-dik frissítésnél áll meg a PDA-ja.
Tehát csak óvatosan körültekintően. Nekem még egyszer sem halt meg az omniám frissítés közben pedig amikor készül egy rom akkor akár naponta 20-30-szor is frissítem.
Itt is megvannak azok a részek amiket említesz csak a romba van összegyúrva.
Egy gyári rom 4 alap részből áll:
1. Eboot (hasonlít a bioshoz)
2. PDA rész (gyakorlatilag minden OS, driverek, programok)
3. Phone (GSM, GPS, WiFi, BT)
4. CSC (kisebb utólagos fájlok, beállítások)Én pl nem használok csc-t a romjaimban. A phone rész pedig ritkábban frissül ezért azt nem kell minden rom cserénél cserélni.
-
Oh!!
Köszi! Megvilágosodtam!am: úgy érzem, nem is romos topikkal kellene kezdenem, hanem a ROM frissítéssel...
Ha jól értelmezem, ha rendesen csinálom egy ROM frissítést, azzal a PDA-t nem vágom galyra.. olyan mintha egy egy buhera wint raknék pl a pc-re... max nem fog úgy működni, ahogy én szeretném....
Ez esetben legyak, és másik felrak. A hardvert nem vágja tönkre..Namármost, (még nem olvastam el a frissités topikot) olyan lehet, hogy valami miatt olyat okozzon egy ROM, hogy nem lehet másik romot tenni a gépre? (ergo mondjuk mintha pc nél bios halna meg.. nem indúlna boot.. nem lehet hozzáférni a hardverhez..)
MErt ha nem, akkor ROM felrak.. próbálgat.. tetszik, marad. nem, megy fel másik....
Szeretném valahogy magamban áttekinteni hogy is épül fel a PDA-ak belvilága..
(telcsis hasonlattal.. ott pl volt cam-driver, audió, telefon rész..... bár ezek többnyire egyben voltak. stb)PDA-nal van pl az oprendszer. meg ahogy innen onnan szivárgott info valami phone rész is..
Van valami boot része a készüléknek, rendszernek? stb.. ezeknem majd utánanézek.. biztos le van írva valahol....
CSak a mai, bocs tegnapi nap is elment pik pak.. most meg húzok aludni.. reggel irány Kiskőrös meg vissza.... fáradtan nem jó vezetni.(meg nem is tanácsos) -
anzo
senior tag
PFC=PdaFanClub
Ezekben a romokban a sztem fontos vagy hasznos programok vannak benne gyakorlatilag egyből használható minden külön telepítgatés nélkül.
A clean az csak a legszükségesebb programokat tartalmazza sok szabad hellyel így mindenki a neki tetsző dolgokat telepíthet fel.
Clean+Office nevéből adódóan a clean rom hozzáadva az office mert sokan hiányolták. -
M@nH.
aktív tag
Az ünnep alatt elég érdekesen viselkedett az omniám. Feljebb írtam, hogy nem lehetett bekapcsolni, majd 1 fél nap erejéig jó volt... de utána már nem bírtam működésre bírni ezért szétszedtem darabokra, kipucoltam, összeraktam és semmi változás. estére akku nélkül ott hagytam az asztalon és másnap reggel láss csodát megint ment
gyorsan a cuccokat lementettem és HR. azóta probléma nélkül megy kop kop kop nah és akkor most találjam ki hogy mi okozhatja az ilyen meghülyülést. persze még az is lehet hogy a holnap estét már nem éli meg de kitudja most nyúzom majd és kiderül.. gondolom senkinek nincs ötlete hogy ez mi lehet/lehetett
-
Köszi.. többnyire mindent igy csinálok.. elöbb jól körbejárom.. ezért is haladok lassabban
MOst nézem az aláírásodban a linket...
Megnyitva látom, hogy én lehet nem is jó topikot olvastam.. van ott egy másik... potom 316oldallal...
Meg is találtam a varázslatos emlegetett FTP részt is.. és asszem az aktuális ROM-om is.
Itt a kettő között mi a különbség? Mi az hogy nophone? Abban a romban nincs telefon funkció?Lehet most azért belekérdezek.. mit takar a PFC?
Clean full csupasz oprendszer, szinte csak a müködéshez szükséges progik?
Clean office. uez +office csomag
PFC: minden jóval tele ROM? (ftp anzo hun ban pl ezt a három ROM-ot látom a 28227-ből..)Azthiszem ezt átlátni hosszabb lesz mint anno a telcsis dolgokat
Hiáába.. komolyabb a kütyü
-
anzo
senior tag
Dicséretes, hogy elöszőr olvasol mielőtt cselekednél ilyen esetekben mindenki sokkal szívesebben segít
A PFC topikom olvasásához annyit, hogy próbáld meg dátum szerint behatárolni a dolgokat tehát most azt mondom, hogy a 28227-es romok a leginkább működőképesek ha megnézed a kiadás dátumát akkor a fórumban az azutáni hozzászólásokat érdemes olvasni mivel minek olvasnál olyan romról ami már elavult.
Sok sikert ! -
válasz
dancsuri #17860 üzenetére
Köszi, ahogy elnéztem a topikját biztos
am: egyelőre még nem akartam-rok ROM-ot frissitgetni.. annyira régi lenne ez a ROM?
Csak nem olyan kaki..max annyi, hogy mivel englis, nem vágok mindent elsőre.Egyébként tervben van az Anzo féle rom, olvasgattam is hajnalban a PDAclubon a topikját, de csak a 15. lapig jutottam.. és van 95
igaz, lehet lépek egy-két nagyobbat, csak úgy voltam vele, jó az elejétől látni, mik voltak a problémák.. igy a 15.oldal környékén még akad benne pár.
No meg emellett még át kellene nyálaznom a ROM-frissítés témát is.. nincs kedvem levélnehezéket csinálni az omiból.. 40ért vettem... és nekem ez nem egy olcsó mulatság volt
(a k770-esem kivéve mindegyik telcsim (E- SE) 20e körül volt.. igaz, pana számlásra.. és igaz, nem is PDA-k voltak
)
Mondjuk a ROM csere lehet nem olyan necces mint pl egy két telcsit függetleníteni anno.. SE telcsivel jártam úgy,hogy menet közben valamiért megállt, aztán már csak boxal lehetett életett lehelni bele.
Szóval ahogy átolvasom ezeket is, majd nekiesek.. jah.. meg majd miután vettem hozzá egy adatkábelt, mert sajna az az egy nem volt hozzá
Mondjuk igy, hogy már jobban ismerkedek vele, valszeg alkudtam volna az árából.. mert mondta a srác, hogy most lett cserélve benne a digizer -vagy hogy is irják- nem lesz vele gondom egy darabig. Mondom magamban, ok ez még jó is, mert olvastam hogy ez be szokott dögleni..
Aztán pár nap után.. (egy hét) amikor háttereket váltottam stb, láttam meg, hogy a kijelző alsó részén fehér háttereknél látszik egy fehérebb ...folt...
Lehet hibásan, de én arra gondolok, hogy valamitől megreccsenhetett az érintő, és az megnyomhatta magát a kijelzőt, és attól van.. javítsatok ki ha nem...(és ezért volt cserélve az érintő..)
Nehéz lefényképezni, de ITT az első két képen látszik valamennyire.De ha már ezt a rom dolgot nézem.. látom az infos képernyőt, meg valahol olvastam is a Phone verzióról.. ez mit takar? külön van valami "drivere" a telefon résznek? Abban is van frissités?
SzaboZE
"Az igo-t nem fogod tudni transzportálni nagyobb kártyára :-("A fene.. tartottam tőle.. pedig jó lett volna még egy 8-as sdhc-t beledobni.. bár egyelőre elég a belső 8 is.. max több zenét tudnék rakni rá..
Valahogy azonosíthatóak az sd-karik?Vagy az IGO-s kártyák nem mezei SD-k?
snowdog
"Ez így nem teljesen korrekt, ugyanis át lehet tenni, csak nem fog működni. "
Hahahaha... "hüüüüleeeee"ez fáájt , de jó volt
Biztonsági másolat készítés céljából lenne némi értelme másik SD-re másolni, de akkor már inkább célszerűbb PC HDD-re kitenni.
Ez utóbbi megy is a Naviextras Toolbox-al. PC-re frankón kirakja. abból vissza lehet rakni..(az eredeti kártyára biztosan..) -
dancsuri
veterán
Elsősorba Magyar nyelvü linkekkel segítsünk (főleg ha van) mert nem mindenki veszi könnyen a nyelvi akadályokat (énsem) függetlenítés
-
Rick4
félisten
válasz
simatenyér #17857 üzenetére
Nekem ez vált be...[link]
-
sevenseas
tag
válasz
Tegyél fel egy reg.editort!
-
dancsuri
veterán
válasz
Függetlenítéskor olyan sim kártyának kell bent lenni amitöl függ
-
Hi all! Köszi a válaszokat, akitől kaptam.. sajna sűrű napjaim voltam, max gyors elolvasni volt időm..
Előzmény
anzo
Köszi szépen a válaszokat!
ROM: akkor majd rákeresek.. mi alapján keressem? a ROM "neve" alapján? (esetleg ha te nagyon gyors tod hol van, egy linket megköszönök)Nevek után a betük.. ooo.. bakker.. gondolhattam volna
köszi
Folia: találtam 500-é.. ugyanannak a srácnak van tükrös, meg sima is.. asszem azt nézem majd meg... tartok tőle, hogy a tükros ugyan jópofa, de kevésbé látható..
Felső task: igazándiból az akku jelzést hiányoltam, de közben rájöttem, hogy az óra beállitásainál ha nem teszek egyik helyre "pipát", akkor az óra helyett az akksi van
telefonkönyv: áttoltam BT egyenként. jó játék volt... majd még szerkesztgetem... csak még megnézem mi mit is takar
ROM betük.. generációk.. megtaláltam i900eoldalon.. nem is gondoltam volna, hogy kiadási időt jelöl gyakorlatilag
a többi kérdésemre is nagyjából már megvan a válasz..
1: a fényképező dologra még nem találtam.. igaz, egyelőre még ugyis a k770-em használom telefonálásra .. az Omiban meg a mobilnet kártya...
és csak próbálgatok 1-2 progit.. SPB-vel ismerkedek...
Elösször össze akarom hozni azokat a progikat, amik "kellenek" nekem, és stabilan mennek.. aztán egy full rendszer backup.. ha pl az SPB backup képes rá. valahol mintha ezt olvastam volna..Márcsak azért is csak probálgatom,mert pl.tegnap (is) sikerült elérnem,hogy egy softveres hardresetet csináljak...
TC-vel véletlen átneveztem egy mappát.. nem tudtam mi volt a neve, melyik mappa volt..(nem talátam undo-t).. a kövi újrainditásnál meg jöttek az error.. üzikSzerencsére a telefonkönyvön kivűl, más fontos adat a "rendszer drive-on" nem volt.. azt meg még le tudtam menteni a PIM-el.
Agybajt is kaptam volna ha újra bt-n kellett volna átküldözgetnem egyenként...2: Viszont a SPB-visszaállitgatásánál valami nem akar összejönni...(most találtam meg, valamelyik részén, hogy arról is lehet backupot csinálni, bár az error hadában ő is benne volt... nem ment..)
Úgy emlékszem, hogy az asztalra kirakott BIG digi óra, tudta a 24-órás kijelzést. Most az istenért se.. és nem találom a beállitást rá.
A rendszeróra 24-órás.
Sőőt! Ha a SPB digi órát közepes vagy kicsi "skin"-re állitom, akkor eltünik az a fránya AM-PM... (tehát 24 órásra vált..)
Majd rákeresek a hibára,de ha valaki élből tudja a választ, jöhet3: A másik dolog, hogy A SPB time-ban valamiért nem megy az ébresztésnél a rezgés.. ha a beállitásnál rányomok a play gombra.. csak lecsökken a fényereje a kijelzőnek, de nem rezeg. (egyébként szokott, szal a rezgő moci mükszik benne..)
Ezt se tom mért. bár ez a legkevesebb4: SPB telefonkönyvében lehet keresni szépen.. igen ám, de a magyar karaktereket be tudom valahogy irni?mert ha pl gábort akarok irni, nem fog összejönni
5: végül egy olyan kérdés, igy hirtelen, hogy azt meg lehet valahogy trükközni, hogy az eredeti IGO-t, egy nagyobb SD(hc) kártyára átmásoljuk, úgy, hogy az működjön?
Mert ha csak simán mindent átmásolok, error..elkezdi elinditani, majd konyec..Most jutott eszembe.. a navitools-al biztonsági másolatból nem lehet egy másik kártyára tenni?
Majd kipróbálom ha hazamegyek.. (meló rulez)
Asszem hirtelen ennyi.. bár még lesz millio..
Jah.. van mégegy..felraktam coreplayert.. zenére.. egész jó..bár EQ nélkül elég lapos a hangja, de EQ-val tetszik...(elég a rock beállitás is.. manuálba még nem is mentem bele)
A problámám viszont az, hogy amint ráteszem a képernyő zárat, akadozik a zene..ha meg a power gombbal lelövöm a kijelzőt, le is OFFolja magát.. A touch ilyenkor lazán megy a háttérben.A coreplayerben bejelöltem a ha jól rémlik "zenelejátszás folytatása a háttérben" tételt...
Előre is köszi mindenkinek...és ahogy van időm olvasgatok...
-
simatenyér
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni
Ominia-t szeretnék függetleníteni,de ennél az első sornál elakadtam
Hol tudom megnézni ezt az IMSI bejegyzést?
1. Registry: HKCU\System\State\PHONE résznél az IMSI bejegyzés első hat jegye a MCC/MNC. Írd fel valahová!
s a másik nekem mikor beütöm *#06# nem 15 jegyű szám jön hanem 17 jegyű szám
Vodást szeretnék függetleniteni s nem fogadja el a 216702 MCC/MNC.t
köszi -
Laczik
tag
Sziasztok!
Mától én is beléptem az Omniások táborába.
Egyelőre kicsit szokatlan, de lassan kezdem kiismerni már.(Symbianról váltottam)Az lenne a kérdésem hozzátok, hogy nincs valami tippetek arra, hogy lehetne a régi Symbianos (N73) telómról átmásolni a névjegyzéket, smseket stb az Omniára?
Kicsit hosszadalmas lenne egyenként átmásolnom -
-
mityku
aktív tag
Szerintem nekem valami más progi bekavarhatott.
Mert nem is találtam a Sip Change-t, de feldobtam rá és most tökéletesen kezeli a billentyűzeteket.
Most még végigrágom magamat Anzo topicjain a PFC-n, meglátom esetleg milyen romot toljak fel folytatásként.szerk:
ha jól emlékszem az i900.eoldal-as site-on, van erről a magyar nyelv visszaállításáról egy szösszenet. -
Revoltek
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám van h vettem használtam egy Omniát és úgy gondoltam h törlök néhány progit. Le is töröltem 2-t (szerintem egyiknek sem volt köze a nyelvhez) és ugye kiírta h indítsam újra a készüléket. Újraindítottam és azóta nem tudok rá varázsolni magyar nyelvet. Aki tudja h mi lehet a gond az lécci segítsen nagyon jó lenne ha magyarul tudnám használni a csöppséget.
-
mityku
aktív tag
Szerkesztési idő sajnos lejárt!
Anzo!
A ROM-ban nem találtam meg az általad említett SIP Change programot, viszont felraktam a PDA, egyenlőre tökéletesen működik.
-
mityku
aktív tag
Helló Anzo!
Korábban működött a Resco billentyűzete ( lehet a licence járt le? - elvileg trial verzió volt). Bár attól függetlenül, ha beállítom valamelyik Samsung-os billentyűzetet ( az is kedvencem volt), az se "marad" meg, csak a 101 gombos.
SIP Change-t, még nem találtam meg a PDA-n. -
mityku
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
A PDA-n az Anzo féle 28227 PFC jelű rom van.
Mi okozhatja azt a problémát, hogy a korábban feltett Resco Keyboard illetve az Spb Keyboard-ot az utóbbi pár napban nem lehet használni? Csak a hagyományos - gyári magyar 101 gombos ( kék színezetű) billentyűzet jön elő.
Próbáltam már a Settings - Personal - Input részben beállítani a a fent említett 2 billentyűzetet, de valamiért mindig a hagyományos 101 gombosat dobja fel mindenhol.Valakinek ötlete esetleg?
üdv: mityku
-
SPF
senior tag
Omniához melyik a legfrissebb működő igo?
-
anzo
senior tag
Egy kis húsvéti meglepetés rom
-
bandi81
csendes tag
Helló mindenkinek!
Most kaptam az Omniát. Valahogy elállítottam magyar nyelvről. Hogyan tudom visszaállítani?
-
snowdog
veterán
Nekem is csinálta. Első esetben feléledt egy egyszerű reset-től. Másodszor már arra sem reagált. Ekkor feltettem a töltőre (annak ellenére, hogy teljesen fel volt töltve), majd nyomtan neki a reset-et. Ettől magához tért. Nem tudom mi okozza.
Esetleg lehet még próbálkozni az akku kivételével.
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
Valaki tapasztalt már olyat hogy egyik napról a másikra semmit nem csinál az omniája? Tegnap még másoltam rá filmet, zenét hogy majd legyen mit nézni hallgatni, ma meg felkelek és azt tapasztalom hogy hiába nyomkodom a gombot vagy próbálom bekapcsolni. Nah mondom biztos valami megnyitva maradt és lemerült, de nem
felrakom töltőre és nem világít a bekapcsoló gomb se.
-
Galant
tag
Sziasztok!Letöltöttem a gépre az S2U2 progit+a nyelvi zip fájlt hozzá.Működik rendessen,de nem tudom a nyelvet változtatni.Azt írja,másoljam be a zip fájlt a gyökérmappába,de nem akaródzik sikerülni.Please help!!!
Vagy ha valakinek megvan a komplett progi,amit csak telepíteni kell(nyelvi fájlokkal együtt),kérem linkelje be vagy priviben küldje el.
Örök hála! -
dancsuri
veterán
válasz
SzaboZE #17809 üzenetére
Konkrétan melyik verziót próbáltad? mert eddig ilyennel nem találkoztunk, sőt a rendszer gyorsabb. hisz akkor mi értelme lenne fejleszteni a szoftvert ha rosszabb mint a régebbi.
mert ha PL. EZT felrakod -ahogy kell- nem hiszem, hogy rossz véleményed lesz.
az a kép az eredeti romfrissítés után, és én is SPB-t használok -
SzaboZE
addikt
válasz
dancsuri #17766 üzenetére
Kipróbáltam én is, de nem tudtam megbékélni ezzel a felülettel. Időnként annyira lelassult a telefon, hogy másodpercekig nem tudtam, hogy a kattintást egyáltalán érzékelte-e. A 6.1-es menü sokkal gyorsabb, nekem megfelel egyelőre. Egy picit még várok, míg a 6.5-re is egy rendesen optimailzált rom kijön
Addig meg spb.
-
snowdog
veterán
válasz
Kombat #17807 üzenetére
7. Én úgy tudom, hogy csak programmal lehet, (Nodata)
Ez a program nem igazán arra van, mert a Nodata vagy engedélyezi, vagy tíltja a GPRS használatot. Amit ő szeretne, hogy használat után bontsa el a GPRS kapcsolatot, azt a GPRS Tweak segítségével lehet megvalósítani. Beállítható, hogy hány perc inaktivitás után bontson. Nekem bevált. Itt megtalálható [link]
-
anzo
senior tag
Szia és üdv a klubban!
Az a rom ami most a gépeden van szintén magyar gyártású és a PFC-n megtalálod tehát nem kell lementened bármikor visszarakhatod. Arról annyit kell csak tudni, hogy Romovics nem szedett ki belőle semmilyen samsungos alkalmazást "csak" optimalizálta őket és a windowst cserélte le tehát majdnem ugyanolyan mint a gyári romok. Ezzel ellentétben én próbáltam azokat alkalmazásokat kiszedni ill. lecserélni amik szerintem feleslegesek vagy van náluk jobban használható.
A nevek után a betű azt jelenti, hogy milyen a telefonszám (Work, Home, Mobil stb.)
Fólia, tok: A fóliából sztem nem érdemes megvenni a legdrágábbat de a legolcsóbbnak sincsen sok értelme itt is érvényes az arany középút. Tok ebben megint nehéz tanácsot adni ami neked tetszik azt vedd meg.
A felső taskbarra vannak megoldások, hogy az ikonokat lecseréld de nem mindegyik megy hiba nélkül.Hirtelen ennyi ha valami gondod támadna akkor ha nem találsz rá választ kérdezz csak nyugodtan.
-
A fene.. Az 5-ös pontbannem linkeltem a PDA adatait. és már nincs idő szerkeszteni...
-
Helló Mindenki!
Csatlakozok én is az Omnia tulajok körébe. Kb. 1 hete van meg a készülék (használt).
Rengeteg kérdésem lesz,abban biztos vagyok.. bár már olvasgatok jóideje, de rengeteg infó van a készülékről..(nyilván mert nagyon sokoldalú)Tudom, használjam a keresőt, használom is, de idő szűkében nem találtam infót, igy pár gyors kérdés. Előre is bocsi, ha már 100000x volt válaszolva rá. (olvasgatok itt is, meg az i900eoldalon is.. de annyi az infó..
)
1: a készüléken épp rajta lévő ROM-ot le lehet valahogy menteni? (most egy angol verzió van rajta, a srác akitől vettem esküszik rá,de én kiváncsi lennék Anzo magyar ROM-jára.)
2: az akku ikont a felső "tálcára" Anzo féle rom alapból kirakja, vagy valami egyéb módon lehet? (SPB Pocket Plus? abban láttam.. ez integrálódik a Mobile Shellbe? esetleg azzal is megoldható? bár ez részletkérdés, mert ez utóbbit felraktam, és kiraktam az "asztalra" az akksi állapotot)
3: ami viszont a legfontosabb, milyen fóliát érdemes rá venni? mert új digizer vagy hogy is írják van benne, most vettem le róla a gyári vékony semmire se jó fóliát, és kellene rá valami.
Vaterán nézelődtem hirtelen. De ha van bevált hely, tipus, az is érdekelne.
Ezeket néztem:
3.1 nagyon olcsó.. nem tom,. olcsó húsnak?!
3.2 kicsit drágább
3.3 vastag..és legalább bp
3.4 csini tükrös...vagy ez.(ennek van értelme? nem lesz mégrosszabb a láthatósága? napfényben így is allig látszik..)
3.5 Prémium japán
3.6 vagy ezek mind felejtősek, és inkább egy ilyen drága 3M?és végűl gondolkodtam valami tokon is..nem túl sexy, de talán védi valamennyire a telcsit(jobban mint egy plüs zokni tok...) vélemény?
4: egy sonyericsson k770-es telcsim volt-van eddig.
Próbáltam a telefonkönyvet BT-n áttolni. Ha a full van kijelölve, küldi küldi, majd a végén a PDA-n EZZEL az üzenettel ál le.(telcsin az állapotjelző gyakorlatilag a full átküldést jelezné) Ha PDA-n leokézom, a telcsi is eldobja. PDA-ra nem megy át egy se. VIszont ha egyenként küldöm át a névjegyeket, úgy frankón átmegy, és elmenti.. (Csak 200feletti mennyiségnél mókás dolog..) Erre nincs valami ötlet?
No meg majd késöbbre kellene nekem valami szinkronizáló program az omihoz. de ennek még majd utánaolvasok.. (SE-hez volt a myphone explorer egy szupi kis program..)5: Telefon adatai ezzel kapcsolatban jó lenne, ha valahol találnék valami RO-táblázatot.. mi után mi volt.. mi számit öregnek, mi nem....(lehet eoldalon van, csak még nem jutottam el odaáig. Érdekes lenne pl. IGO tmc miatt.. ott van valami ROM, ami felett megy csak..)
6: A síma samsung telefonkönyvben mik a képen látható betük a nevek mögött?
7: Valahol be lehet állítani,hogy ha nincs adatforgalom, akkor autómatikusan bontsa a 3G kapcsolatot?
8: A mobile Shell menüje omnián megy a giroszkopos módón?
9: a kamera résznek van külön valami drivere? (SE telcsikben van) Esetleg a különböző ROM-oknak van valami hatása a fényképek minőségére?
Csak mert kicsit többet vártam tőle. A jó öreg k770-em, sokkal szebb képeket csinál. Valahogy teltebb, élesebb képek. A samué meg olyan mosott, fakó.. az az érdekes, hogy amikor lenyomom félig az expo gombot, ráfókuszál, akkor még szép, jó a kép.. (hardver szerintem okés) aztán amikor elmenti, és mutatja az előképet, mintha egy szürkehályog lenne a kép elé húzva..(kicsit erős, de tényleg olyan.. lehet csak hozzászoktam a pana Fz50, és a k770-esem képéhez, és sokat várok a samutól?)
Pár példa:
Igazándiból úgy látszik jól, ha lementitek a képeket, és egymás után léptetitek oda-vissza. Direkt úgy számoztam őket, hogy sorba legyenek.A páratlan számú a SonyEri, a páros a samu. (mondjuk az igaz, hogy az SE az Cybershot.. a samu meg nem kimondottan egy fényképezős mobil.. hanem PDA :S :)
SE1 vs Samu1vs
Asszem mára ennyi.. így is marha sokat, és sokáig írtam, kérdeztem.. bocsi mindenkitől
-
_ak_
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, mint írtam hsz.-em végén a G-Profile progi okozott némi anomáliát.
A programban meg lehet adni a rendszerhangok és külön a csengetési hangerőt, de ez vagy hibásan működik vagy egyszerűen eltér azokhoz képest amikkel eddig találkoztam. Ugyanis, ha levettem a rendszer hangerejét, akkor lehalkult a csengési is (amit persze nem jelzett semmi csúszka). Így már jobban hallható a csengés, persze most sem olyan ,mint a gyári, így ha most sem lesz jó, akkor majd megpróbálok az mp3akon hangosítani.antalze: bár az is feltűnt, h nem egyből max hangerővel szól, de ez különösebben nem zavart eddig, azért köszi a linket, jól jöhet még.
-
ivzso
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával