- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
donmackó
addikt
-
donmackó
addikt
Miért van hogy ha az NMHH box az ISP által garantált sebesség alatt mér, akkor azt érvénytelennek (6-os jelölés) írja a táblázatban? Például nálam (UPC 120/10 esetén) 30/4 Mbit a garantált, de nem egyszer volt hogy csak 20-25-öt mért (a feltöltés az általában mindig megvan). Ezek a mérések mind érvénytelennek vannak írva. Pedig abban az időszakban (18:00-21:00 közötti időszak) ténylegesen annyi, mert mértem már ilyeneket pc-n is.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Az NMHH-nál nagyot alakítottak:
Ekkor küldték érte a futárt, aki jött is, és vitte is annak rendje módja szerint:
Majd 4 nappal rá, érdeklődtek, hogy mikor lenne alkalmas

Mire azért válaszoltam (szerencsére megtartom mindig a fuvarleveleket)
Egyébként az egész projektnek nem látom értelmét, ha tudtam volna, hogy a mérések ilyen erősen megbízhatatlanok lesznek, akkor meg sem igénylem

Az NMHH mérődoboz maximum Switchnek volt jó, azt pedig ma már pótoltam: -
donmackó
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Ne igényeljen, ha 150 Mbit/mp-nél gyorsabb az internete!
Jelenleg azokra a szolgáltatásokra koncentrálunk, amelyeknél a szolgáltató által ajánlott sávszélesség kisebb mint 150 Mbit/másodperc.
Ha az Ön előfizetéséhez 150 Mbit/másodpercnél nagyobb névleges letöltési sebesség tartozik, akkor kérjük, hogy egyelőre ne igényeljen mérődobozt."Nem is értem mit vártok amikor világosan le van írva hogy 150-nél többet nem mér. Nyilván ennek szerveroldali okai vannak.
-
válasz
headhunter
üzenetére
Igen, elég furcsa ez a pontatlan mérés.
-
headhunter
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nálad is össze-vissza mér a doboz, nálam egyedül a feltöltést méri rendesen. (Invitelt, UPC-nél is.)
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
UPC Fiber Power 240/20
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
UPC Fiber Power 240/20Mbps
-
törölt tag
válasz
eszakas
üzenetére
No, viszik el holnap, csomagolom össze

Ez már megérkezett

TP-Link RE200 AC750 AC Access Point + Repeater 2,4 GHz & 5 GHz (hatótávnövelő) Unboxing - Youtube
-
törölt tag
No mivel sikeresen átnyergeltem UPC Fiber Power 240-re, így írnom kell az NMHH-nak akik valószínűleg szépen visszakérik a mérődobozukat, mivel 150 Mbps-nál gyorsabb az Internetem.
Így ezt pótolandó, veszek egy ilyet:
Roline UTP CAT5e 8P8C toldó (21.17.3001-20)
+
TP-Link SG1005D 5 portos switch
Így egyáltalán nem fog hiányozni a mérődoboz, úgyis helytelenül mért

-
csasaKKP
senior tag
válasz
headhunter
üzenetére
Hát, itt már a kezdetek óta üres, szerintem egyszer sem volt portscan. Gondoltam érdeklődök, másnál mi a szitu.
Más: szerintetek a Brexit miként befolyásolja a Samknows projektet?
donmackó: Azóta történt változás? Ha nem, akkor írj nekik.
-
-
törölt tag
Ma kaptam emailt, hogy beállították az INvitel előfizetésemhez. Erre most majd írhatok a jövőhéten megint, hogy szolgáltatót váltottam, és már UPC 120-as netem van

-
donmackó
addikt
Nálam még mindig nem mér az nmhh-s "doboz". Pedig még múlthét csütörtökön írtam is nekik hogy, a szerződésben foglaltak szerint kézhezvétel után üzembe lett helyezve.
-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
Jó munkának kell

Azóta is helytelenül mér, és jelenleg kb annyi "haszna" van, hogy jól mutat a két Gbps-os router egymás mellett, mert egyébként csak az áramot zabálja

(#2171) vargalex : Az oldalukon jeleztem a változást, sőt írtam is nekik, azt, hogy ők nem állították át a mérődoboznál a dolgot, csak külön a profilon belül lehetett végre kiválasztani a megfelelő szolgáltatót és annak szolgáltatását (a mérődoboz adatait az ügyfél nem tudja módosítani) az nem az én saram.
-
vargalex
félisten
-
törölt tag
Tegnap írtam az NMHH-nak, hogy jó lenne aktualizálni a 60 Mbps-os Internet sebességet 100 Mbps-ra, mert a mérődoboz, még a 60-ashoz lett rendelve

-
vargalex
félisten
válasz
donmackó
üzenetére
Még nem, vagy nem jól regisztrálták be az eszközödet a központban, így nem tud bejelentkezni. Mikor kaptad a routert? Ugyanis a központban akkor regisztrálják, ha a futár visszavitte az általad aláírt papírt az átvételről, amit a futár visz vissza. Ha ennek elvileg már meg kellett történnie, akkor szerintem telefonálj be nekik/írj nekik e-mail-t.
-
donmackó
addikt
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
-
-
válasz
headhunter
üzenetére
Majd értesítenek ha sorra kerülsz.
Én is vártam 1 évet ha jól emlékszem. -
Arra azért kíváncsi leszek, hogy a SamKnows mikor fejezi be a mérést, mert már 2 évvel túlnyúltak a megadott időszakon...
-
válasz
headhunter
üzenetére
Másnak kiadják vagy egyszerűen selejtezik.
-
headhunter
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az NMHH-ra gondoltam, ha visszakéri 2 év után... (Több százat kihelyezhettek)
-
válasz
headhunter
üzenetére
Eladod, nekem az SK kettőt küldött az egyiket a HA-n elpasszoltam.
-
eszakas
őstag
válasz
headhunter
üzenetére
Hár a a samknows is csak azért adta mert sok lett volna a futárköltség szerintem.

-
ztsoft
őstag
-
válasz
headhunter
üzenetére
Ez inkább 30/8-nak tűnik.
Ez pedig hivatalosan 120/10, valójában 240/20 lenne: [link]
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
100/8Mbps
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
-
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Valós letöltés nálam is megvan, de ide nagyon siralmas. Speedtest.net-en Telekom, Telenor szerverre jó, de GTS, Szerveplex szerverre szintén nagyon alacsony a letöltési sebesség.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Neked a webes mérő milyen sebességet mér? Így tűnik, hogy mostanában (június 16-tól) gond lehet az UPC bix-es sebességével.
-
-
ztsoft
őstag
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
Letöltést most sem méri "rendesen" (valósan) csak a feltöltést...
-
ztsoft
őstag
-
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha az előfizetőnek csak vezetékes eszköze van (max. 4 db), akkor nem kell külön router. Viszont konfigurálni nem lehet.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem tud router-kénr működni, ugyan úgy mint a Samknows box.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ha jól tudom routerként használható, viszont a WiFi nem megy rajta.
-
molnarpeter
nagyúr
Az NMHH méréshez is kell router, vagy közvetlenül mehet modemre - tehát tud vezetékes router is lenni, vagy ő is csak switch?

-
ztsoft
őstag
Nálam most minden tökéletes, igaz azt a 30/3-as sebességet nem nehéz lemérni [link].
-
Nálam a szokásos a helyzet: [link]
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
Feltöltési sebességet már rendesen méri, de a letöltésit...

-
ztsoft
őstag
Mai termés, a hajnali vihar miatt áramszünet. [link]
-
headhunter
addikt
-
törölt tag
válasz
Teko001
üzenetére
Nos én arra értettem a dolgot, hogy sokan lehetnek olyanok, akik azért kértek ilyen boxot, mert
- Ameddig náluk van, nem kell külön Gbps-os routert venniük. Routerként khmm... nem használható a WiFi, nincs USB port használhatósági lehetőség, a FW-ben meg nem lehet semmit állítani...
- Abban reménykedtek, hogy ahogyan a SamKnows, majd hátha náluk hagyja az NMHH is, na erre az esély csekély
- Mellesleg rendes mérési eredményeket kapnak.Magam részéről különösebben nem érdekel a dolog, mert csak a harmadikat vártam volna el, nekem van saját TP-Link Archer C5 AC1200-as routerem

-
Teko001
őstag
válasz
üzenetére
Ez egyértelműen nem a HW/SW hibájából fakad, így pedig szerintem van értelme, mivel pont erre mutat rá, hogy nem feltétlen van meg akár országon belül is a kínált vagy épp garantált sebesség. Persze az megint más kérdés, hogy jogilag melyik pontig is vállalják ezt, de azért országon belül csak illene meglennie.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, hát ennek a projektnek így nem sok értelme van. Max annak jó, akinek kell egy Gigabites router, de ez inkább Switch
Az meg már 5-6 K-ért is van 
-
ztsoft
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Na, ja, de ha jobban meg nézed a dátumokat (kihagyott mérések, óránként mér), akkor lehet látni, hogy azok mind hibás mérésként (7-es, 12-es hibakód) jelentkeznek az NMHH oldalán.
-
-
ztsoft
őstag
Nálam, [link].
-
válasz
headhunter
üzenetére
Itt is [link]
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
Helyzet változatlan... (Kolibri XXL 100/8Mbps)
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A ZEN Nano kapott áramot, mert a kijelzőjén jelezte 6:29-nél, hogy kap áramot.
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi

Hát igazából állandó jelleggel ő csüng az elsődleges routeremen (Archer C5-ön), a próba erejéig a Creative Zen Nano plus Pendrive-omat tettem rá, de az USB port is le van tiltva, nem világít hátul a led.
-
-
-
Teko001
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak Szingapúrban terjesztik egyelőre
-
válasz
headhunter
üzenetére
Itt is [link]
Még mindig szarakodik a SamKnows box, most sem akar állandóan méri, isten bizony írok nekik, hogy küldjenek egy új 8.0-t ehelyett.
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
"Szokásos" értékek...
-
Próbáld meg ezt, mit mutat: Hálózatsemlegességi mérés
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- OpenMediaVault
- Google Pixel topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- KEYCHRON V1 Max Knob RGB HU - 2.4 GHz Wireless / Bluetooth / USB-C - GATERON KS-3X1 Milky Yellow Pro
- GIGABYTE GeForce VISION RTX 3070 8GB OC GDDR6 256bit LHR (GV-N3070VISION OC-8GD 2.0) Videokártya
- Garanciális ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold Aura Edition
- Alienware 16 Aurora AC16250 16" QHD+ IPS Core 7 240H RTX 4050 16GB 512GB új akku gar
- HDD-k és SSD-k 120gb-4TB-ig
- Lenovo 14 Yoga Slim6 WUXGA OLED Ryzen5 7540U 4.9Ghz 16GB DDR5 512GB SSD Radeon 740M Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Lenovo Legion 5 pro
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs