Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
-
LOGOUT
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
válasz
op.erik #11198 üzenetére
Az eddigi leghosszabb játék a ST2, amit STALKER-ben találtam, biztos nem állnék neki magyarra fordítani. Még angolból sem. Ami van hozzá angol, az majdnem tökéletes. Remélem a FOTOGRAF-hoz is lesz ilyen jó az, amin Stalkersteinék dolgoznak.
Az eredeti ShoC-nak durván a háromszorosa - de lehet, hogy még több is -, lehet összetettségben, feladatok számában. És igen, kell hozzá a kézikönyv, mert el lehet akadni benne végleg, egész kis apróságok miatt is..
-
PeL
addikt
Végül ENB nélkül játszom
Anélkül is elég szép, és így elég jól is fut. Egyébként nagyon fasza ez a mod, végigvittem már a ST2-t egyszer, de ebben a formában újfent kedvet kaptam hozzá. A fegyverhangok nagyon durvák, az eddigi legjobb amit eddig hallottam, a fegyverek animációi is tök jók és azok is újnak tűnnek. A grafika meg pazar, CrommCruac megint kitett magáért. Az artifaktokat meg ugyanúgy detektorral lehet megkeresni mint a CS-ben vagy CoP-ban. Aki nem játszott még vele, mindenképp próbálja meg, megéri
Külön megtiszteltetés hogy a készítők az én guide-omat pakolták a játék mellé
-
op.erik
aktív tag
válasz
Balathruin #11193 üzenetére
más részről pedig nem az AA2-s bin-t használod és máris meg van oldva a helyzet
-
op.erik
aktív tag
Secret Trails 2 és az Autumn Aurora 2 kompilációja elég biztatónak tűnik
-
Dhampir
félisten
Új fejlemény. Kipróbáltam az Alcohol 52%-al is, a sikertelen indítási bug ugyanúgy megmaradt.
De!
Eltávolítottam az Oblivion Lost 2010 gamedata mappáját és máris simán elindul a játék.
Szóval a mod okozta a problémákat. Ami fura, hogy március-április tájékán még nem volt gondom az OL2010 futtatásával.
Az Oblivion Lost 2010-hez nem tartozik hibajavítás?
-
PeL
addikt
válasz
Dhampir #11178 üzenetére
Nekem a Call of Pripyat szokott olyat csinálni hogy az ikonra kattintás után nem történik semmi, ilyenkor a feladatkezelőben ott fut az xrEngine.exe fájl, be kell zárnom, majd újbóli indítás után általában már megy, bejön az a kis címképernyő majd elindul a játék.
Egyébként passzolom, én is ugyanezt a mini imaget használom és ment gond nélkül még legutóbb.
-
Dhampir
félisten
Újra kellett telepítenem a Daemon Tools-ot, hogy az SPTD driver is fent legyen.
Megint felcsatoltam a Netshow-STALKER_mini-poseden .mdf-et és utána elindítottam volna a játékot az asztali parancsikonnal, de nem történik semmi.
Újbóli indítási kísérlet után:
El kell ismernem, hogy ez a mini image nem az én műfajom.
-
Dhampir
félisten
Csak azt nem tudom, hogyan kell elindítani a játékot. Felcsatoltam a .mds állományt...
Ezt a .mdf állományt a játék mappájába kell helyezni?
-
Dhampir
félisten
Köszönöm instrukcióidat.
Megkeresem a 4.46.1-et, a hivatalos oldalon nem lelem.
Itt találtam egyet, remélhetőleg ez jó lesz.
-
PeL
addikt
válasz
Dhampir #11172 üzenetére
A Daemon Tools tökéletes, csak szedd ki az automatikus indításból msconfig-ban. Egyébként a népszerű 3GB enabler exe fájlok is tört exekből lettek csinálva. A méretükön látszik. A Mini-Image viszont nálam valamiért nem működött az újabb DT verziókkal, a 4.46.1-es verzió az utolsó amivel működik, nálam is ez van fent. Az auto update-t kapcsold ki benne.
-
pvtneo
csendes tag
Játszik valaki az AMK full realism by wolkolak moddal? Ezt kaptam hibaüzenetnek, amikor beszéltem az első fószerral a pincében:
ERROR: can't detach independant object. entity[wpn_abakan18688:18688], parent[wpn_abakan18688:18688], section[wpn_abakan]
stack trace:001B:050024C3 xrGame.dll
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ismét le kellett töltenem az Oblivion Lost 2010-et.
Kérdéseim:
1.Az OL 2010-hez le kell tölteni még valamilyen patch-et?
2. Eredeti lemezről lett telepítve, de mini image-el szeretném használni. Ebben az esetben jó lesz az alábbi telepítési sorrend?-ShoC
-10005 patch
-Oblivion Lost 2010 gamedata bemásolása
-Shield 1.02 magyarításának bemásolása
-Mini image mountPortable WinCDEmu-val szeretném mountolni a mini imaget.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Nektek Windows 8.1 x64 alatt elindul a ShoC + OL 2010?
Nálam nem megy, utoljára Windows 7 x64 és Ubuntu 12.04 x32 alatt futott rendesen.
-
rétisün
veterán
-
SaGa59
őstag
válasz
kekeeci #11155 üzenetére
Írta is valaki a mod gsc-s oldalán, hogy a stalkerek eddig arról szóltak, hogy kaptál egy feladatot, elindultál intézni, de közben volt időd szétnézni a terepen, összeszedegetni amit értékesnek tartottál, pár mellékküldetés volt csak lejárós, időhöz kötött. A Secret Trails-ben viszont rögtön rá kell mozdulni mindenre, amint megkapod, mert ha nem, simán elintézi a Zóna azt, akitől az infromációt megkapnád. És itt ha meghalt, hiába találod meg, nincs a PDA-jában az info, mint az alapjátékokban... Rádaásul valahogy minden mellékküldetés kapcsolódik a fő szálhoz, csak azok nem, amiket a "need any job" beszélgetésekkel kapsz. Hozz egy kutyafarkat, jellyfisht, stb...
Ez részben jó, mert ad egy speciális stílust a játékmenetnek, részben viszont bosszantó, mert leírás nélkül nem mindig derül ki, hogy az aktuálisan nyitott 2-8 feladat közül melyiket kell sürgősen rendezni és melyik az, ami ráér. Legfeljebb azt tudod kitalálni, hogy ahova nem vezet út (itt az átjárók folyamatosan változnak, eltűnnek, megjelennek, néha csak egyirányúak, vagy egyszer használatosak), azt úgysem tudod megoldani most, így hanyagolható.
-
SaGa59
őstag
válasz
BorgBoss #11153 üzenetére
Ez a mod (secret trails) pont arról szól, hogy bármely fontos npc is elhunyhat, ha nem védem meg őket egy-egy akcióban. Ez azért teszi nagyon nehézzé a játékot, mert ugyanakkor a fegyverek meg 3-5-ször erősebbek, mint az megszokott a stalkerekben. Azaz egy golyó is végzetes.
Ráadásul hajlamosak elkóborolni és összecsapni az arra járó nekik ellenséges entitásokkal és ebbe belehalni olyankor, amikor épp hozzájuk igyekszem valahonnan a Zóna túlvégéről, hogy felvegyem a szükséges feladatot tőlük.
Kedvencem ebből a szempontból Lukash. Ha megkapom, hogy beszélni kéne vele, nem vár a végtelenségig, hanem hajlamos összeugrani a katonákkal (vagy azok hajlamosak bejárőrözni az ő területükre) és ha csak később akarok vele találkozni, lehet, hogy már az egész csapatot széthordták a tushkanok meg a kutyák. -
BorgBoss
tag
válasz
SaGa59 #11152 üzenetére
Na igen, hasonló helyzet idegesítő
Emiatt és jóformán minden feladat állapot változás után mentek, mert már untam, ha nem tudtam visszatölteni egy régebbi állapotot és arra is jó, hogy megnézzem, hogy ott azon a helyen mégis mi volt, ha nem emlékszem rá.
Ezek szerint szerencsétlen elvérzett... Nem tudtam, hogy az NPC-k is eltudnak vérezni -
SaGa59
őstag
Kicsit felidegeltem magam tegnap, így most félreteszem a Secret Trails-t, míg kedvem nem támad újrakezdeni.
Rájöttem, hogy majd egy hete rossz nyomot követek benne.
Amikor Agropromban Bes-nek be kellett segíteni, nem vettem észre, hogy az a szerencsétlen, minden erőfeszítésem ellenére mégiscsak kapott egy golyót. A feladat, hogy beszéljek vele, megvan és az ikonja Death City-re mutat, így nem foglalkoztam vele, hogy most épp nem lehet elérni. Majd ha megint lesz nyitott út a városba, lerendezem a dolgot.
Tegnap vissza kellett menni Agrorpomba, ahol a mercek megint belémkötöttek. OK, akkor takarítunk. Eközben meg majd hasraestem egy fűben heverő testen megbotolva. No ki az? Bes! Ó hogy a...
Olyan régi mentésem már nincs (12-t pörgetek körbe), ami az ő akciója előttről való, így ha jól értelmezem a leírást, talán be sem tudom fejezni.Akkor most kicsit átállok CoP-ra a Way in hase (leánykori nevén (Spectrum Project) moddal, bár ennek az angolja még eléggé ergya, de már játszható...
-
SaGa59
őstag
válasz
SaGa59 #11145 üzenetére
Még egy hiba az op.erik féle Secret Trails 2-ben. A gamedata\textures\Aaz\M4A1 SOPMOD\tacstońk.dds -t is át kellett nevezni erre, mert a "ń" nem ilyen volt...
Így a békefenntartóknál General Smith-nél ctd-zett, mikor leadtam a "keresd meg a scoutokat az elhagyott gyárban" feladatot és át akarta adni a spéci M4-est érte.
-
pvtneo
csendes tag
Sziasztok, ezeket valahonnan le lehet tölteni?
- Absolute Nature for SS by Aleks1970.exe
- Photo Realistic Zone by Lava Croft (Texture_Pack).exe
A STALKERSOUP-hoz kellene, de nem akarja leszedni ezeket -
SaGa59
őstag
válasz
Dhampir #11142 üzenetére
Értem...
Még egy hibát találtam, aminek viszont nem tudom a megoldását. Ez op.erik verziójában hiba, a gamedb-ről letöltött, David.me félében viszont nem, így azzal oldottam meg, hogy 3 percre kicseréltem a két gamedata könyvtárat. Op.erik verziója jobban bejön, mint a másik.
A probléma: Tanker "Thunderstorm" Grozáját az X18 laborban megtaláltam, felvettem, de nem jelzi, hogy megvan és nem is tudom leadni.
Ha a tárgyfelvétel idejére a másik gamedata könyvtár az aktív, akkor jelzi, hogy megvan, ahogy kell...
Gyanítom, elcserélték a modellt. Vagy nem tudom. Esetleg hiányzik valami patch róla. A leadásig még nem jutottam el, lehet, hogy ott is trükközni kell majd. -
SaGa59
őstag
válasz
Dhampir #11138 üzenetére
Javaslom a Secret Trails 2-t, op.erik olvtárs mega oldaláról leszedve.
Magyarul nem tud, az angolja viszont tökéletes, bár az SMS-ek többnyire oroszul jönnek.
Nem tudom hány feladat van benne, de úgy 150 körülre saccolom azokat, amelyek nem a "szerezz egy snork lábat" jellegűek, hanem érdemes őket megcsinálni. Sok olyan, hogy tegyél meg nekem valamit, de ehhez előbb valaki másnak kell valami, amihez meg egy harmadiknak kell valami egyéb.
Számtalan mellékküldetésnek látszó feladat kell a végigjátszáshoz is, mert vagy nem nyílik meg az út nélküle, vagy a jutalomtárgy kell majd később.
Nagyjából a felénél járok, van még olyan pálya, ahol nem is jártam, illetve ahova még út sincs.
Fontos: mindig keress olyan rejtekhelyet, ami ember nem járta helyen van, mert a kódorgók rendszeresen kirabolják amit leraksz és megtalálják. A leírását érdemes kéznél tartani, sokszor segít, bár néhol nem pontos. Pl Voronin előbb adja az Assault Abakan-t, mint ahogy ott írják. Már a "segíts megtámadtak" balhé után rögtön.
Ha a feladat egy csomag, vagy annak tartamának elhozása (sok ilyen van), akkor pakolj le valahová biztos helyre, mert a csomagok sokszor 30 kg fölöttiek. Pl 10 AK, 900 lőszer és 15 gránát egyben.Fura mód a legbiztosabb tároló (még sosem rabolták ki) a Bár területén lévő kereskedő (Earl) melletti faláda. Ami pl Voronin mellett van, abból mindig kilopták az Assault Abakan-t, ami pedig kell később. A leírásban elírták, nem "Storm" Abakan, hanem "Assault".
Biztos még az erdészház padlásán lévő (ez elején feltétlen nézz bele).
Néha (háromszor eddig) kirabolnak teljesen, az addig összeszedett cuccaid vagy megkerülnek, vagy nem. Inkább nem.A bár területre befelé mindig legyen nálad 2000 rubel. Mindig! És állj meg az őrrel beszélni...
Fontos, hogy ha a feladat besegíteni valahol egy lövöldözésben és azt mondják, valakinek túl kell élnie, annak tényleg túl kell élnie. Néha (pl az Army Warehouse-ban vagy a Roogkie Village-ban) megteheted, hogy a feladat felvétele előtt "előtakarítasz", de a legtöbbször akkor jelenik meg az ellen, amikor odaér a csapat.
Vigyázz, a fegyverek 4-5-ször erősebbek, mint amit megszoktál, de kell is. Ja: nincs minimap, a HUD-on csak a saját állapotod látszik, meg a fegyvered neve. Az, hogy hányan vannak közel, nem.
Amit mondanak, arra mindig figyelj nagyon, mert nem jelöli a térképen, hogy hova kell menni, csak néha, akkor is csak nagyjából.A pofozkodások után az életben maradottak mindig kirámolják a többieket, így gyorsan kell "lootolni".
A Bár területén a Totalizatőr feliratú Lada mögötti konténerben lakik a bukméker, nála lehet fogadni mindenfélékre. nyertem már 200 rugót is nála 25000-rel fogadva, de vigyázz, ha azt írja ki, a nyeremény 1000 Ru, akkor annyit kapsz tényleg nem a fogadási összeg+1000-et. Mint a magyar lovin a totalizatőr.
Egy hibát is találtam. A telepítés után ellenőrizni kell, hogy a "\gamedata\textures\Aaz\Ńŕéăŕ" nevű könyvtárnak tényleg ez-e a neve, mert ha nem (nálam csak hasonló volt), akkor Duke füves-zsákjának leadásakor CTD-zik egyet.
Ja: ha nocd-s verziót használsz, az X10 laborból nem tudsz kijönni, állandó a ctd. Eredeti program kell. -
BorgBoss
tag
Urak, egy kérdés. Valamiért nincs ellenségem a zónában? Ez így dög unalmas. A kimutatásban az írja pirossal, hogy a bandita, monolith és zsoldos az ellenség. De hiába szemezek velük, nem lőnek. Mindenki mindenkivel harcol, folyamatosan törnek be a monolitosok a bár területére, de mindenki átlő rajtam, mintha szellem lennék. Az egyik feladat az volt például, hogy Yantárban likvidálja a zombi csoportot. Ott volt egy független csapat, akik fel sem figyeltek rám és az ormányosok. Gondoltam a zombihoz közelebb áll az ormányos horda, de csak akkor lett kész a küldetés, amikor a függetleneket likvidáltam. (biztos egyszer zombik lettek volna, de arra nem vártam) A poén, hogy lelőttem az egyiket, de a többi csak nézett védelmi pozícióban, hogy hol az ellenség. Rám se hederítettek. Ötlet vagy valaki járt már így? Nagyon tetszik ez a mod, de már másodjára kezdem el, mert először abba fagytam bele, hogy egy kész küldetést nem volt hajlandó elfogadni az egyik arc. Ja ott meg majdnem mindenki engem üldözött és folyton le kellett fizetnem a csapost
-
mgabesz87
csendes tag
-
kekeeci
senior tag
válasz
Dhampir #11130 üzenetére
Nincsenek benne új küldetések, csak egy csomó fegyver, mutáns és csak stalker nehézségen lehet kezdeni.
Viszont már rögtön az elején találkozhatsz a Kordonban exo-s banditákkal, monolitosokkal, bandázó vérszopókkal, kimérákkal, kisóriásokkal. Célzásnál a karaktered lóbálja a fegyvert, nehogy véletlen eltalálj valakit, az egy lövés egy halál csak ellened érvényes, és még sorolhatnám a kedvcsináló dolgokat. -
Carasc0
őstag
Én is kivégeztem a LEGENDARY-t. Azért annyit megjegyzek hogy a katonai raktáraktól kezdve el van hanyagolva a mod. Semmi újítás nincs a pályán. Alig jönnek belakni a területet. Nagyon hagyományos feelingje van a játéknak a végén.
Mintha csak félig lenne kész a mod.
-
-
Musicking
aktív tag
válasz
shield #11118 üzenetére
Nekem david.me oldaláról lekapart verzió futott (rar, 2,55 GB 2 748 838 483 bájt ), erre ment rá a 3db javítás, majd később feltoltam rá a photo realistic zone 2-t. A végig játszás alatt egy nagyobb hibába futottam, ha a vörös erdőben az elagazástól kb 500-500 méterre mentettem az a mentés használhatatlan lett, tehát itt nem árt a szikláknál tolni egy rendes mentést. Az erőműbe is vissza lehetett jönni tehát jól működik.
Ha masteren könnyűnek találod akkor rápakolhatod a Dynamic Shaders 1.2 Beta-t ami szépen belenyúl a látásviszonyokba és a távcső optikába, ehhez a grafikai modhoz nem árt egy erős vga. -
shield
Topikgazda
válasz
kislaki92 #11114 üzenetére
Igen, az invetoryra gondoltam, mert a OL2010-nél csak akkor értem el az alján levő pl. kaját ha gyorsan fegyvert cseréltem, mert azt ekkor alulra teszi és ekkor volt elérhető az alsó cuccok. Lehet, hogy a súly növelés hatott rá ily módon!?
Nem az a mod, azt én is láttam. Nekem grafikai mod van meg. Ha esetleg érdekel, akkor felrakom valahová.
-
shield
Topikgazda
válasz
kislaki92 #11111 üzenetére
Ezek a kéz grafikák nagyon emlékeztetnek a K-9 Vision modra.
Ha tényleg bele akarsz bonyolódni, akkor a moddb.com-on érdemes lesz bele olvasnod a hsz-okba.
Nem tudom a javítások milyen hibákat küszöbölt ki, de lehet hogy lesz amit neked kell még javítanod. Akkor meg érdemes lesz ezeket összegyűjteni. Azt hiszem én is letöltöm, egy próbát megér.
Olvastam, hogy ez is benne van "Oblivion Lost 2010 by Kyuzo84", ha benne hagyták a srác által berakott fegyvert és páncélt, akkor azt még elég az elején meglehet szerezni és már értelmét is vesztette a fejlesztgetések, mert ezzel végig lehet vinni.
Arra lennék kíváncsi, hogy a hátizsák alsó 'részeit' eléred-e? -
-
BorgBoss
tag
válasz
kislaki92 #11104 üzenetére
Azért a LEGENDARY-ban is halomra lehet vadászni egy-egy kitörés után a zombikat és mutánsokat. Épp a múltkor láttam amikor az égből tucatjával potyogtak
Az artik azok nagyon ritkán, de azért termelődnek.
A múltkor ép kerestem a szolgálatos fegyverét és addig kóboroltam, míg a banditák hirtelen az égből lepottyantak. -
genndy
addikt
válasz
mgabesz87 #11084 üzenetére
Tessék, ezt szedd le, ez tutira megy 8.1 alatt is, most is használom:
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl v1.0006 +9 TRAINER / Caliber/CH
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4060 -3+ év garancia
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest