Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - bambano: Bambanő háza tája
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka

- 

LOGOUT
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.

Új hozzászólás Aktív témák
- 

shield
Topikgazda
válasz

Aarpok

üzenetére
						Köszi, megpróbálom.
Bele olvastam a kommentekbe, sok jóra nem számíthatunk, új játék kezdéskor behal mint nálad is, leltárban nem látható a tárgy, de ki tudod venni
 , 6-8 képkocka/mp, szépen futhat, és még több más hiba. 
Érdemes foglalkozni vele?

Ha esetleg valakinek volna kedve és ideje, és konyít is hozzá valamit, akkor talán érdemes lenne grafikai elemeket át emelni az eredeti játékba. Hááát nem tudom... - 

Sensut
őstag
válasz

Aarpok

üzenetére
						Pontosan, viszont ebben az az érdekesség, hogy ugyanolyan alaprajzú volt (és ma is az, csak már nem működik), mint a csernobili erőmű. Persze a kémény kivételével. Ezért is filmeztek ott nemrég. És itt volt az utolsó működő RBMK reaktor a mai Oroszország határain kívül.
 - 

nem_tom
őstag
válasz

Aarpok

üzenetére
						Erre gondolsz? Nem ismerős nekem. Van hozzá magyarítás? Mi fán terem?

- 

shield
Topikgazda
válasz

Aarpok

üzenetére
						Akkor ez szívás. Az alvás azért volna jó, mert kültéren jobban szeretek nappal harcolni, éjszaka jöhet a földalatti nyomulás. Nagyon nem szeretem amikor korom sötétben engem mindenki lát, én meg szinte senkit.
Sz@rügy ha egy éjszakát végig kell várakozni.
Találtam ilyen kis modokat, elvileg jók a SoC-hoz. Most már csak ki kell próbálnom, ha tényleg működnek vele, akkor csokorba szedem őket, nagy segítség lenne az alaphoz.
Köszi az infókat, most már tudom mire számíthatok.
 - 

Dhampir
félisten
válasz

Aarpok

üzenetére
						Talán megszoktam, bennem pont azzal kelt derűt és sajátos hangulatot. Nem baj, ha nem beszél benne minden szereplő vodkás, recsegős, dörmögős zsargonban.

Ilyenek is, mint a "Talán vége?" (vagy valami hasonló), minek következtében kicsit lenyugszunk, aztán utána megint rohamozik az ellenfél.

Ezenkívül, ha jól emlékszem vissza (nem biztos), a tört magyar szó mellett megmaradnak az eredeti orosz tábortűzi szövegek, csak a "fő emberek" szólnak édes anyanyelvünkön, akikkel fontos dolgunk akad.
 - 

Dhampir
félisten
válasz

Aarpok

üzenetére
						Nekem meg annyira tetszik az oroszos "ízes" tört magyar szó benne, hogy az összes játékot el tudnám vele játszani.

Asot a kereskedő az egyik hatalmas példa erre, mindmáig a legelső dobogós helyezett nálam.
Nem vagyunk egyformák nyilván, hogy kinek miként tetszik. Egyébiránt számomra is orosz nyelven a megnyerőbb, de a magyar variáns extrém esetnek számít a saját értékelésemben, ami néha vicces és olykor-olykor jól oldja a feszültséget.
(#14434) Laris
Angolul nekem is kevésbé tetszik, természetesen nem a nyelv volta miatt, hanem mert szintén nem érzem odaillőnek, ámde egy angol ajkú számára minden bizonnyal elfogadható lehet.
 - 

PeL
addikt
válasz

Aarpok

üzenetére
						Egyébként teljesen igaza van, elkapkodták azt a játékot, és ahogy írta is sok újdonság nem volt benne leszámítva a Swamps és a Limansk térképeket. A vége meg egyszerűen kiábrándító volt. Nekem sem tetszik a Clear Sky igazából. A frakcióháborúk miatt lenne benne bőven potenciál, kár hogy elég rosszul van kivitelezve, és az alap scriptek hülyeségei miatt még modokkal sem nagyon tudnak javítani rajta. És valóban, teljes árú játékként kiadni elég nagy merészség volt a részükről. A Lost Alpha köröket ver rá új contentben még így is, ingyenesnek fejlesztett modként. A Lost Alpha-val az az egyetlen problémám hogy nagyrészt kihasználatlanok a nagy területek, kevés rajtuk az élet. Egy CS-hez hasonló frakcióháborúval megtűzve hatalmas élményt nyújtana minden egyes végigjátszás, le sem bírnám tenni.
 - 

kislaki92
senior tag
válasz

Aarpok

üzenetére
						jó de kb 60 közül ez az egy ilyen.figyu ha valakinek a cod lövölde kell az a cső egyenes game akkor hajrá!
 félreértés neessék.codultam.az mw-k tetszettek.főleg az első része.mert pripyatban is játszódik...de a ghost meg ezek.ghost az egy vicc.kipróbáltam.sőt kivittem.kíváncsiságból mondom már azért is.és olyanokat produkált... 
1-2 órát elvett az életemből 

DDDDDDDDD .én személy szerint a tartalmas gameket szeretem.és a stalkerban mindig van bőven felfedezni való 
 - 

Dhampir
félisten
válasz

Aarpok

üzenetére

Tudsz olyan modot, amely változtat a küldetéseken és magyar nyelven is elérhető?
A Legendary egyenlőre kiesik, mert amint írják, nagyon bugos.
Talán az OL2010-et ismét elkezdem.

(#10827) Antonius1978
Más modban is eltűnnek a Szidorovicsnál lévő ládából a cuccok?

Eddig mindig odagyűjtöttem.
 - 

shield
Topikgazda
válasz

Aarpok

üzenetére
						Jó neked. Nekem az agroprom undergoundnál vége. A mentések visszatöltésénél kilép. Ha egyben viszem végig, akkor a kijáratnál az auto mentésnél nem megy tovább, kilép.

Így most neki álltam az SGM1.7+new atmosphere+boss mod+weaponrepack-nak. A Geonezist akartam rátenni, de rengeteg az orosz szöveg, talán máskor majd átnézem.
Még foltozom a magyarítást és a dinamikus üzeneteket igyekszem informatívvá tenni (orosz). - 

dodopek
addikt
válasz

Aarpok

üzenetére
						Autumn Aurorában ilyen a kő Szidorovits pincéjében:

Azért ezt fotóztam, mert rám ez volt eddig a legkomolyabb hatással.Csodaszépre meg van csinálva,eddig tetszik. Sajnos új küldetéseket én sem találtam, de már amúgy is rég játszottam a SoC-ot, úgyhogy eddig nagyon élvezem.
Nem tudja valaki, nincs egy trükk, amivel levehetem a rohadt gázálarcot? Nem látok semmit!!!!
Az OL 2.2 beta magyarítása jó hozzá, csak pár dolog van fordítatlanul, ami abban nem volt benne... De tökéletesen játszható.
 - 

shield
Topikgazda
válasz

Aarpok

üzenetére
						Akkor megkukkolom, dodopek szerint az OL2.2 fordítása jó is hozzá. Igaz már kissé untam a CoP pályákat, azért jött a Legendary és a OL2010.
rétisün úgy 3 féle, hogy a gamedata mappa más-más méretű. Nekem a kisebb van fent. Ha lesz hozzá türelmem akkor megkeresem mi a másikakban a több.

- 

shield
Topikgazda
válasz

Aarpok

üzenetére
						Délelőtt nézelődtem a hálón, természetesen Stalker ügyben. Most meg nem tudom mondani melyik modnál olvastam, a nyerő konfig i3-as proci és 8GB memória.
Én a Legendary-t most fejeztem be, visszafele pripyatban rengeteg fehér és fekete törpe volt. Az volt a szerencsém, hogy még voltak rajtam kívül többen így lenyomtuk őket. Bezzeg a katonai raktáraktól nem tudtam vissza menni Bárba, mert egy Irányító és zombik már a farmnál feltartottak, de ez semmi nem volt a bári átjáróhoz közeledve. Ott törépék, kimérák, rágcsák és a többi, nem lehetett volna megszámolni annyian voltak, az volt a szerencsém hogy Bárból jött át egy hallhatatlan szolgálatos és azzal voltak elfoglalva és meg gránátvetővel és gránátokkal messziről lepucoltam őket. Ez hihetetlen volt.
Milyen az Autumn Aurora 2, érdemes neki állni?
Végül is még van mivel foglalkoznom, a Legendarynál most került elő angol szöveg a dinamikus üzenetnél, ráadásul nem is keveset találtam, ami eddig nem is jelentkezett a játékban. Még az OL 2010-et is végig kell vinnem, hogy a fordítást leellenőrizzem.
rétisün megy a Legendary? Nekem 3 féle van belőle. Hely hiány miatt kellene szanálnom, de nem tudom melyik maradjon.
 Így vagyok a Stalkersouppal is, kitudja melyiket tartsam meg abból is a 3 közül. - 

- 

shield
Topikgazda
válasz

Aarpok

üzenetére
						Azt azért nem akarom, hogy ne legyen benne, akkor kicsit fura lenne. A sniperben a pl. a katonai raktáraknál, a pálya baloldalán, ahol el kell csípni a spiont, van egy kis terület ahol biztos van ötven anomália. Egyszer bele keveredem, nem tudtam az ellenség miatt kikerülni, épp hogy oldalazva elszlalomoztam köztük.

Csak arra lenne jó, hogy kissé meglehetne ritkítani. Eszméletlenül sok és irreálisnak tűnik nekem. - 

kekeeci
senior tag
És úgy emlékszem a kezdők táborát is akkor kell megvédeni a zsoldosoktól.
Más:
Első nap Kordonban:
A 'Fürge' küldetésen kívül csak Farkas két küldetését csináltam meg, és elhoztam Fürgének a kabátot.
Még nem adtam el semmit, a cuccból csak annyi hiányzik, amit elhasználtam, illetve 1 MP5-öst és két sörétest átadtam gyengébben felszerelt stalkereknek.
A déli katonai ellenőrző pont leírtása után kb 10-12 órával 4 veterán katona spawnolt Berill páncélban (azt nem adták a mocskok
 ), Abakan-nal. - 

Dhampir
félisten
Köszi szépen a jó tanácsot!

Van hangulata ennek a játéknak.

Volt két Medúzám és eladtam Szidorovicsnak. Később láttam, hogy az egyik küldetésben éppen Medúzát kellene szerezni neki. Lehet, hogy este nekivágok ismét a nagy kalandnak.
Az szemétség volt, amikor a híd alatt pakolgattam friss cuccaimat a ládába és hátulról letámadott egy bandita. Rossz helyre tették azt a ládát, kicsit feljebb kellett volna, mint a Clear Skyban.

- 

Dhampir
félisten
Én anno kikerültem őket, a vasúti alagút felé eső oldalán a hídnak. Ugyanúgy csetlettem-botlottam, mint a segítséget kérő fórumtársunk. Most már rendesen, értelmesebben kellene játszani vele. Csupán az a nagy kérdés, hogy az alapjátékkal vagy pedig érdemesebb egy moddal végigtolni?
 - 

Dhampir
félisten
Amit kölcsönvettek a Sztrugackij-fivérek művéből, például a csavardobálást és a képződmények elnevezéseit, a Zónát és a Zónába illegálisan behatoló Stalkereket. A játék leginkább a csernobili katasztrófa felhasználása miatt különbözik a könyvtől.
Kedvcsináló részletek az eredeti műből:
Elővettem az ötödik csavart s magasabbra és messzebbre hajítottam. Lám, hát itt van a “szúnyogpilis”! A csavar felfelé a szokásos módon repült, úgy látszott, lefelé is rendben zuhan, azonban félúton mintha valami oldalt taszított volna, úgy, hogy bevágódott az agyagba s eltűnt a szemünk elől.
Kirill megmutatta az engedélyeket a szakaszvezetőnek, aki erre kiadta a különleges védőöltözetet. Nos, ez tényleg hasznos holmi. Ha vörösről valami megfelelőbb színre festenék át, bármelyik stalker szemrebbenés nélkül
ötszázat is megadna egy ilyen ruháért. Már régen megfogadtam, hogy előbb-utóbb feltétlenül megfújok egyet. Az első pillanatra nincs rajta semmi különös, olyan, mint egy búvárruha, sisakja is van, elöl nagy ablakkal. Sőt, nem is annyira a búvárok, mint inkább a szuperszonikus pilóták, vagy még inkább az űrhajósok szkafanderére emlékeztet. Könnyű, kényelmes, sehol nem szorít, s a hőségben sem izzadsz benne. Ilyen öltözékben akár lángok
közé is bemehetsz, és semmilyen gáz át nem hatol rajta. Sőt, azt mondják, hogy a golyó sem fogja. Persze a tűz, a mustárgáz vagy a puskagolyó – mind földi, emberi dolog. A Zónában ilyesminek se híre, se hamva, a Zónában nem ezektől kell félni.A “tüzes pihétől” például ez a védőruha százszázalékosan megvéd. Vagy az “ördögkáposzta” köpésétől...
Ámbár, aki a Zónába megy, két dolog között választhat: vagy sír, vagy tréfálkozik.
 - 

törölt tag
Visszamentem, 120ezer körül volt a cucc, jó kis hely. De azért kellett kicsit dolgozni vele, pár katona meg Monolith volt még ott, meg két vérszopó is meg pár patkány és néhány helyen beözönlött vagy 10 kutya is. Meg rohadt sok radioaktív terület. Azzal tele is volt a farkam, egy csomó hulla pont ott hevert. Alig kattog a Geiger, lépek egyet már piros és Kritikus sugárszennyezett terület... Pár sugárgyógyszer meg eü csomag elfogyott.
A Katonai raktáraknál bekattant. Mikor először megyünk oda akkor ép a Szolgálat mészárolja le a szabadság embereit és megkérnek rá, hogy mi nem láttunk semmit. Gondoltam hogy majd akkor most foglalkozom vele és beköpöm őket a Szabadságnak. Megyünk is páran, nyírjuk őket ezerrel csak mind meghaltak a társaim, de nem írta sikertelen feladatnak. Lemészároltam a maradék Szolgálatost egyedül. De nem írt semmit. Körbejártam az egész környéket de sehol sincs több, azt írja még mindig öljük meg őket, de hát mind halott. Visszamentem a bázisra és Nem vállalom ezt a feladatot, viszont ugyanúgy benne maradt a PDAban, nem akar eltűnni.
Mindegy mentem visszább. Viszont arra gondoltam, hogy a Szabadsághoz csatlakozni fogok. Sose szerettem csatlakozni senkihez, jobb volt semlegesnek egyedül lenni, de most nekem kezd bejönni a Szabadság a CoP-ban is nekik ajánlottam be a Monolithokat. - 

shield
Topikgazda
Azt a verziót használod amit pel ajánlott? (#8660) PeL
Nekem van két verzióm és egyiken sem tudom elérni, hogy tudja kezelni az ékezetes karaktereket. Pedig már két teljes napom ráment.
 Már kis híján azt hittem sikerült, de pofára estem. 
Azt nagyon furának tartom, hogy amit Pel ajánlott a OBLIVION LOST 2010 1.0.2 és a másik ami nekem még van OBLIVION LOST 2010 mindkettőben más számú nyelvi fájl van. A simában van 25 fájl az 1.0.2-ben kb. 80.
Most akkor hogy is van ez?
Jó lenne már ha a Fi csoport oldala működne, mert addig cseszegetném őket míg segítenének megoldani.Tudja valaki hogy ki készítette el a S.N.I.P.E.R. magyarítását?
Ő biztos tudna nekem segíteni. - 

Medvelászló
senior tag
Az Agroprom területén kell lennie 1 Btr-nek az O.L.2.2-ben.Méghozzá ha feljössz a csatornából csomóan megtámadnak,bemégy az épületbe,blablabla...ha végeztél elindulsz az úton találsz csomó járművet,közülük az egyik harckocsi vezethető.Van még a másik pályákon Niva,záporjózsi és traktor is.Az agyperzselőnél yantarban nincs vezethető jármű!Abban az épületben ahol találkoztál Mole-al ott még egy Saiga 12 sörényes kalányosnyikovot is találhatsz!

- 

Medvelászló
senior tag
Igen,van rá módszer.

Ez a szugerálás dolog sztem tök jó lett a játékban,először megláttam majd betrottyantottam.
Shield kolléga nemrég írt hogy állítólag a ruha védelme ki van iktatva a telepátiával szemben,még nem sikerült utána néznem,őszintén szólva nem is figyeltem a játék során pedig sokszor végig nyomattam már.Asszem én is hamarosan elkezdem újból a játékot,kezd megjönni a kedvem.

Vannak a játékban húsdaráló fegyók is ha érdekelnek: Mg3,Pkm ill.forgócsöves - 

Medvelászló
senior tag
Gránátot sem igazán biri a főmonszta,kb 6-8 darabbal sikerült darálthús készíteni belőle de hogy mennyire ellenálló a Gauss típusú sokkolóval szemben az nem tudom,mert nem igazán használtam Sztókeres pályafutásom során.(kb.3-4 szer aprítottam vele,nem tartozott a kedvenceim közé,CoP-ban 1x próbáltam ki de az 500-as sebzés elég irreálisnak tűnt)Gondolom olyan lehet mintha buldózer menne végig egy meccsbokszon...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
 - ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
 - Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
 - 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
 - HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

, 6-8 képkocka/mp, szépen futhat, és még több más hiba. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

pedig hát a többi npc se áll velem szóba, ha fegyver van nálam 

Itt nem próbáltam, de nem is fogom.

shield