-
LOGOUT
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz
kekeeci #10599 üzenetére
hát ez má' milyen régi poszt, akkor még sehol se voltam ezzel a problémával
amúgy az ajtóig (ahol kijöttem az erőműből) simán vissza tudtam menni, de ha bemegyek, csak egy beomlott folyosó meg egy zárt ajtó van. az ajtó valószínűleg az lesz, ahol kijöttem a 'laborból' ahol az a tudat-izé volt.
-
creasy99
csendes tag
Kösz a segítséget srácok,működik.
Terjedelemben van olyan hosszú, mint a CoP sgm verziók?
-
rétisün
veterán
válasz
xFreex #10592 üzenetére
"Oda ahol kijöttél és elkezdődött a teleportos móka."
te ott vissza tudtál menni? van egy zárt ajtó meg egy beomlott folyosó.....na mindegy, úgyis be akarom fejezni az AMK-t, mire kijön a Lost Alpha, meg már amúgy is untam, hogy a legendary-ban állandóan esik meg sötét van.
-
xFreex
aktív tag
válasz
rétisün #10591 üzenetére
Hát igen. Ő Koshei az első irányító.
A legerősebb. Csak szegénykém retteg az anomáliáktól ezért beköltözött az erőmű udvarába. Egyébként ez a teleport adná a végső videót, amit kiszedtek a freeplay miatt. Ha végeztél az irányítóval akkor nyugodtan visszaslattyoghatsz az erőmű nyugati részére, csak néhány mutáns lesz. Oda ahol kijöttél és elkezdődött a teleportos móka. Az erőművön keresztül meg simán visszamehetsz Pripijaty-be.
-
rétisün
veterán
má' megin' fogalmam sincs, mi a fene van....elértem idáig:
innen a portál levisz az udvarra, ahol igencsak egészségtelen a helyzet...valahol egy irányító zúg egyfolytában, és már igencsak befejezném, mert már eléggé unom a végét (millió portál millió monolithossal, ráadásul folyton esik, és éjjellátó nélkül kutyafülét se látni
), szóval most mi van?
régebben 2x is végigtoltam (mod nélkül) de nem rémlik semmi ilyesmi
-
Musicking
aktív tag
A STALKER modos MEGA tárhelyen vagy egy új bejegyzés.
S.T.A.L.K.E.R. - Oblivion Lost Remake 1.1+.7z -
Musicking
aktív tag
válasz
creasy99 #10588 üzenetére
Mini-image kell (Netshow-STALKER_mini-poseden). Daemon Tools-ba mountolod és indul. Ha a lite-al nem indul akkor telepítsd Pro verziót (pl. Daemon Tools Pro Advanced v5.1.0.333 Multilingual). Ezzel a trükkel még az AMD Gaming Evolved pontgyűjtögetését is kihasználhatod.
-
creasy99
csendes tag
Kéri az eredeti dvd-t, erre tudtok valamit?
-
creasy99
csendes tag
Melyik a jó verzió?
STALKER: Shadow of Chernobyl Patch 1.0005 [US]
STALKER: Shadow of Chernobyl Patch 1.0005 [WorldWide]
-
Dhampir
félisten
válasz
creasy99 #10581 üzenetére
Telepítési sorrend:
1. Az alapjáték telepítése.
2. A javító patch telepítése
3. Az OL gamedata mappáját bemásolni a SHoC főkönyvtárába
4. Az fsgame.ltx-ben át kell szerkeszteni az alábbi sort:
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\
erre:
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
5. A játék elindítása
-
rétisün
veterán
na jó, bementem, kívántam, rám szakadt az egész kóceráj, hogy lesz ebből freeplay mód?
amúgy a pripjaty-erőmű-szarkofág részt pillanatok alatt le lehet zavarni (főleg a korábbi területekhez képest) mintha a végére elfogyott volna a készítők lendülete...
-
rétisün
veterán
válasz
Balathruin #10576 üzenetére
ne már, tényleg ezen múlik?
-
creasy99
csendes tag
Ehhez az Oblivion Losthoz milyen patchek kellenek?
http://www.moddb.com/mods/stalker-oblivion-lost-2010-mp/downloads/ol-2010
-
rétisün
veterán
a legendaryban van freeplay mód, miután végeztem (kinyírtam strelokot az erőműben)?
-
kislaki92
senior tag
skacok a lurk változtatta a sztorit ?
-
kekeeci
senior tag
válasz
sklopp #10564 üzenetére
A nocd helyett inkább használj miniimage-t, ha nem akarod a lemezedet koptatni. Természetesen ez csak akkor legális, ha megvan az eredeti játék.
-
kekeeci
senior tag
-
Aarpok
őstag
válasz
Dhampir #10560 üzenetére
Jól mondod erről is a windows tehet
Ma játszottam egy kicsit autumn aurora 2 vel jó volt az x16 labor persze a yodák is sikeresen likvidáltak néha (mesterfokozat ára).Szimpatikus volt hogy az eszköz kikapcsolásához vezető létrákon zombikon kivül yodák is voltak,de levertem őket (pár nekifutásra).Visszamentem a bárba és kerestem a csapost köddé vált aztán egy ponton megjelent a beszélgetésre utaló felirat és beszéltem vele.
-
ReznovMan
csendes tag
ghali... S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl AMK Mod... valaki játszott már vele?
? -
rétisün
veterán
piszok szidorovics nem akar nekem turista ruhát eladni
pedig odaadtam neki mind a 4 képződményt, meg mindenféle más küldiket is csináltam neki, de nem
-
dredbiro
senior tag
Üdv mesterek!
Az alap stalker soc-ban az utolsó pályán az erőműnél a kitörést túl lehet élni valahol a szabadban? -
sklopp
őstag
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Az alap SoC virágbolti. Próbáltam több letöltött OL2010 verziót, magyarítás Shield 2.2béta volt. Próbálkozom a javasolt megoldásokkal, remélem lesz pozitív kifejlet.
-
Musicking
aktív tag
válasz
sklopp #10528 üzenetére
Alap SHOC (a virágbolti a nyerő emudvd vagy multi4 verzió, a steames vagy gog-os problémás lehet egyes modok esetén)
1.005 patch
mini-image (daemon tools pro-ba csatolva)
aztán jöhetnek a modokA legendary esetén nekem csak így lett hibamentes, 1.006-nál random elszállt különféle hibakódokkal.
Ezeket próbáltam OL 2.2 , OL2010, OL2013 mod pack beta. Az utóbbi csak az OL2.2 beta hun magyarítással volt hajlandó elindulni. De az általad linkelt hibát csak akkor láttam steam és gog verziók esetén ha felülírtam a bin könyvtárban lévő XR_3DA.exe-t. Lemezes telepítés esetén frankón ment a fent leírt módszerrel. Két lehetőséged van, vagy kihagyod az indítófájl felül írását vagy pedig áttérsz a valamelyik lemezes verzióra. -
Dhampir
félisten
válasz
rétisün #10540 üzenetére
Persze, de ha nem tudod megfizetni és alternatíva kell, akkor ma már nem akadályoz meg a Linux egy jó játék futtatásában. Mindamellett sokkal biztonságosabb a Windowsnál.
Igaz, hogy könnyen dumálok jelenleg Windows 8.1 alól, micsoda gyors és jó rendszer lett ez (a hülyeségek kikapcsolása után). Csak hát első dolgom volt vagy háromféle vírusirtót installálni rá. :d
-
-
Hogy vagyunk Stalker urak?
Tegnap kipróbáltam a Autumn Aurora 2 modot, és kihullott a hajam.Ezzel a moddal adja legjobban a stalker feelinget.Csak az a bajom vele hogy nagyon szürke.Azért csak ajánlani tudom
[Kép] -
Dhampir
félisten
válasz
sklopp #10535 üzenetére
Akkor a rátelepítés lesz a gond.
(#10534) rétisün
Csak érdekességképpen írom le, hogy Linux alatt úgy futtattam két modot is, hogy először önállóan nem indítottam el az alapjátékot (mint ahogyan ez Windows alatt általában javasolt metódus), hanem a beledobált moddal együtt cakompakk mindent elsőre.
-
sklopp
őstag
válasz
rétisün #10534 üzenetére
Az alapjáték megy gond nélkül. Ugyanarra telepítve a Stalkersoup is hiba nélkül fut.
Helyesbítek: most hiába nevezem át a gamedata mappát, ugyanazzal a hibaüzenettel nem indul. Csak magában telepítve az alap SoC gond nélkül megy. Gondolom már kellően megkutyulódott az OL2010 magyarítással.
-
Dhampir
félisten
válasz
sklopp #10530 üzenetére
Itt leírtak néhány hibát.
-
sklopp
őstag
Üdv sztalkerek! Próbálkozom az OL2010 indításával de nem akarja. Amit telepítettem:
alap Shoc
1.0005 patch
OL2010.zip
OL2.2 béta hunIndításkor egyből hibüzenet:
Mit rontottam el?
-
dodopek
addikt
A cpu controll jó ötlet, de ne csak másik, hanem két magra tedd. Simán viszi, és jobban fut. Nekem a 2-3 magra van téve, és a SoC Autumn Aurora 2 pl tökéletesen ki is használja. Mindkét mag kb 70%on zörög játék közben...
-
Dhampir
félisten
Habár nem pont erre a játékra szól, de ezt olvasd el és innen származik (Clear Sky) az eredete.
-
Antonius1978
addikt
Azt hiszem, hogy sajnos sehogy.A jatek csak 1 szalat hasznal.Picitt tehermentesitheted azt a szalat, ha a CPU Control nevu progival meghatarozhatod, hogy azok a progik amelyek az 1es szalon futnak altalaban, atkeruljenek a 2es magra, igy az 1es nem lesz annyira leterhelve.
-
codec
senior tag
Üdv!
Hogyan tudom elérni xp alatt, hogy a játék a cpu-nak ne csak 1 magját használja, hanem mindet?
-
kekeeci
senior tag
válasz
Antonius1978 #10521 üzenetére
Tényleg érdekes, ugyanis az fsgame.ltx (file system) a játék 'külső' mappáinak helyét és használatukat állítja be.
A játék alapesetben a .db* tömörített fájlokban található mappaszerkezetet használja (abban van az 'igazi' gamedata mappa).
Tehát ha ettől eltérő - módosított - mappaszerkezetet akarsz használni, akkor azt az fsgame.ltx átírásával 'közlöd' a programmal. -
op.erik
aktív tag
válasz
Antonius1978 #10518 üzenetére
Az fsgame-t azért kell átírni, mert a gamedata engedélyezése nélkül nem biztos, hogy majd mindent fel tud ismerni a játék a modhoz. Az elejében nem értettem én sem, csak mikor a fegyvereknek olyan okádék, összemosott textúráik voltak, hogy ránéznem is fájdalom volt, átírtam és megoldódott a probléma.
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #10518 üzenetére
A gamedata vonatkozású sorban false-ról true-ra kell átírni benne egy szót, hogy ne legyen probléma a mod futásával. A modhoz járó readme-ben ez általában szépen le is van írva.
Gondolom Wubi is lesz az Ubuntuhoz, amivel Windows alól is fel tudod tenni anélkül, hogy megborítaná a rendszeredet. Pofonegyszerű feltenni, minden lépés magyarul le van írva, mintha csak Windowst telepítenél.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Dhampir #10517 üzenetére
Mi a celja/haszna az fsgame.ltx-nek ? En soha nem irtam at benne semmit - annak ellenere, hogy itt a forumon is talaltam ra utalasokat, hogy valami eleresi ? utakat at kellett irni...Azt miert ?
Najo, akkor megvarom ezt a fajta Ubuntut, ha majd leszeded, akkor esetleg emlekeztess a dologra, hogy a segitsegeddel majd hasznalhatova/futtathatova tudjam tenni. -
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #10516 üzenetére
Persze. A gamedata mappát, ha kell a nocd-t stb., a patchet plédául AMK esetében és a honosítást.
Az fsgame.ltx-et ugyanúgy átszerkeszti az ember, hiszen egy Windowsos környezetben fog futni a program.Az asztali környezettől függ, hogy mennyire fogja a gépet. XFCE vagy még inkább az LXDE kevésbé. Az Unity valóban akadós kissé, én is azt tapasztaltam, de minimális volt ez. A bootolás és a kikapcsolás gyorsan lezajlott.
Szerintem most már érdemesebb lesz megvárni az április közepe táján megjelenő Ubuntu 14.04 LTS kiadást.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Dhampir #10515 üzenetére
A bemasolas alatt mit ertesz ? Modokat masoltad be ?
A Mint is megvan, es az Ubuntu, de teljesen alap - legalabbis az Ubuntu, mert valakinel feltettem falun, es se mp3-at, se avi-t nem tudott onmagaban lejatszani.
Amugy melyiket birjak jobban a gepek, a Mintet vagy az Ubuntut ? Az Ubuntu ugy tunik picitt gepigenyesebb, de az is lehet hogy nagyon regi laptopon futott amit lattam es azert... -
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #10514 üzenetére
Azóta visszaálltam Windows 8.1-re (legalábbis most ismerkedem vele, gyorsabb, mint a 7-es és ki lehet kapcsolni sok Metro-s marhaságot benne), de szívesen segítek, amiben tudok.
Egyébként csak annyi kellett a Stalkerek futtatásához, hogy a szoftverközpontból feltelepítettem a Wine alkalmazást.
Mountoltam, felcsatoltam a lemezeket és a Wine alkalmazással futtattam a setup.exe-t. A többit bemásolással ugyanúgy tettem, mint Windows alatt.A Wine mappája alapból rejtett a felhasználói mappádban. Miután láthatóvá tetted (.wine), belelépsz és ott láthatod, hogy Windowsos környezetet hozott létre C: meghajtóval, Programfájlokkal stb. Ugyanúgy megtalálod ott a játék mappáját is, mint Windowsban.
Az Ubuntun kívül a szintén Ubuntura épülő (és több lehetőség közül valamelyik normális asztali környezettel kiadott) Linux Mint disztribúciót és a Mageia 4-et tudom ajánlani.
A Linux Mint és a Mageia alapból már tartalmazza a szükséges zárt licencelésű mediakodekeket is, nem kell utólagosan telepíteni, mint az alap Ubuntuban, habár ott sem nagy szám, mert a szoftverközpontban egy kattintással installálható "Ubuntu restricted extras" néven.
A Mageia Linux .rpm alapú csomagokat kezel, míg az Ubuntu .deb csomagokat használ.
Linux Mintre és Ubuntura van a legtöbb telepíthető program, ha csak ezt a fent említett három Linux-kiadást hasonlítjuk össze. -
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #10512 üzenetére
Simán fut a COP AMK mod is, lásd itt.
Egyszer ugyan kidobott az asztalra, de ilyen a Windows alatt is megtörtént.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Dhampir #10511 üzenetére
Hat igen, a WIP, az orok kedvenc.Mondjuk most, hogy megismerkedtem a Fotograffal, es meg kitudja hany jo modot nem ismerek ami ShoC-on alapszik, es feler(het) a WIP-vel.
Mindenesetre a Fotograf bejon.
Jajj igen, mar nem is tudom ki emlitette hogy parszor vegigtolta a Fotografot...meg tudna mondani, hogy hol a feszkes fenebe talalok 7ik tipusu rendellenesseget ? 6 felet talaltam mar a mocsarban, de nem jovok ra hogy a 7ik az milyen lehet es hol talalom meg, kellene ahhoz hogy kapjak egy detektort...UI : hat mostmar en is ugy vagyok, hogy nem izgat sok jatek...meg mondjuk tolnam a Rebellionnal, Crusader Kings 2-vel, Heroes 4el es nagyjabol ennyi, legfeljebb meg 1-2 beugros...es eseteleg 1-2 uj jatek ami tetszedne...
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #10510 üzenetére
Én is így vagyok vele, azonkívül a Stalker világán kívül mostanában-danában más számítógépes játék nem nagyon érdekel. Talán a kalandjátékok tudnak még lekötni (pedig rég nem kalandoztam). Azok, amelyek érdekes történetszállal kecsegtetőek és szellemes fejtörőket tartalmaznak.
Nemsokára kipróbálom a COP-ot az AMK-val, hátha sikerül beüzemelni, ha pedig nem, az sem baj, mert a WiP-et jobban csípem.
-
Dhampir
félisten
válasz
rétisün #10507 üzenetére
Windows alatt az is fontos szempontom, hogy fontos Lenovos programjaim jól fussoanak, mert akkor dolgozik teljesen a kezem alá a gép, ugyanis ThinkPad laptopot használok. A gyártó ezzel a sebes Windows fejlesztéssel nem tartotta a lépést. Windows 7 alatt viszont pöccre ment minden.
Egyébként a Windows 8 és 8.1 nem való munkaállomásnak, én ehhez a véleményhez tartom magamat és mindezt a Lenovo ThinkPad topikban kicsit részletesebben is leírtam. Szórakoztató multimédiás központnak minden bizonnyal megfelelő.
-
Dhampir
félisten
válasz
rétisün #10507 üzenetére
Wubival Windows alól kényelmesen feltudod telepíteni az Ubuntut és le is szedheted ugyanúgy, emiatt kár lenne visszaállításra pazarolni az idődet.
Amúgy nekem bejött a Windows 8, de csak a Phone változat, amely mobilon egészen használható, habár azon meg túlságosan kötött és fapados.
Mindegy végülis te göngyölítetted fel a Windows 8-témát, én csak meg szerettem volna osztani az élményemet, hogy simán tudtam moddolt SHOC-ot is futtatni Linuxon.
Amennyiben lesz rá időm, kipróbálom a COP-ot is egy népszerű moddal együtt.
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #10506 üzenetére
"előugrott a csempe és alig bírtam kilépni belőle"
én ilyennel nem találkoztam vagy csak olyan ritkán, hogy nem is emlékszem rá
nagyon régen (~10 éve
) próbálkoztam linuxal, de akkor még a kezelőfelület se volt épkézlábra megcsinálva, aztán nem is erőltettem....arról nem is beszélve, hogy ugye leginkább játékra kell a gép, annak idején az emulátorok se nagyon működtek. így aztán maradtam win-es.
persze ahogy mindig kipróbálgattam az újabb win-eket, akár egy linuxot is feltehetnék, főleg hogy most már 10 perc alatt el lehet menteni egy 'belakott', megszokot wint, és újabb 10 perc alatt ugyanazt visszaállítani, ha a linux mégse gyerebe
-
Dhampir
félisten
válasz
rétisün #10504 üzenetére
Asztalról indult nálam is, de gyakorta online módra kényszerített Microsoftos programok esetében, előugrott a csempe és alig bírtam kilépni belőle. Remélem, hogy a Windows 9 már használhatóbb lesz.
Egyébként itt olvasgattam hasznos tudnivalókat a 8.1 -ről.
Linux alatt sokkal egyszerűbb a karbantartás is, nem kell a teleszemetelt Registryt pucolgatni, stb.
Különben nekem tökmindegy, hogy milyen rendszert használok, de legyen biztonságos, gyors, használható, dolgozzon a kezem alá.
Linux alatt faszául fusson ami nekem kell és ennyi, ha meg nem, akkor majd visszaváltok valamire.
(#10505)Antonius1978
Míg megismered a Linux világát időbe fog kerülni, de Windowson a várakozásokkal, a lassú frissítésekkel (.net keretrendszer) sokkal több idő megy el összességében.
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #10503 üzenetére
nem kell semmilyen külső program, a 8.1-est már be lehet állítani, hogy az asztali felülettel induljon, akkor meg (a startmenün kívül) ugyanúgy használható. mint akármelyik korábbi win. ha meg ki se kapcsolod, csak 'altatod' a gépet, elég egyszer átváltani csempékről asztalra. laptopon én is így használom.
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #10500 üzenetére
COP-ot még régebben Kiwi Linux (az is Ubuntun alapult) Radeonnal és egy korábbi Wine-al, de ott amikor zatonban a hajóból kiléptem, akkor beütött valami gebasz.
A Wine természetesen ingyenes, mint ahogyan a Linux is, az Ubuntu szoftverközpontjából telepíthető.
Játékadatbázis itt lehet rákeresni, hogy melyik játék hogyan fut Linuxon.
A SHOC "Gold" értékelést kapott, tehát simán kell futnia.
Javaslom, hogy keress olyat, amin Windows-szerű Start-menüs kinézetet kapsz, mint például a szintén Ubuntu alapú Linux Mint a "Cinnamon" asztali környezettel vagy a "Mate" asztali környezettel.
Április közepén jelenik meg az újabb, 5 éves támogatású Ubuntu 14.04. és alapból kicsit szebb Unity asztali felülettel rendelkezik majd. Tegnap próbáltam ki, de még akadt benne bug.
A Mageia 4 is jó lehet, ha szereti a hardverkonfigodat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3143, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2947
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest