- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
genndy
addikt
válasz
kislaki92 #9596 üzenetére
Ez a SOC topik, jó helyen vagy
Lehet hogy dobozosan már nem nagyon van (illetve Vaterán, hwaprón találhatsz), de karácsonykor biztos hogy lesz akcióban a Steamen mindhárom rész, onnan tutira beszerezheted (3,5€-ra szokták leértékelni).
Van más digitális boltban is, még talán olcsóbban is, de a Steam Áruházból tutira meg tudod venni itthonról is. -
kislaki92
senior tag
sziasztok!bocsi,hogy ide írok de meg akarom rendelni a SOC-t újonnan de sehol sem találom mert mind elfogyott!valakinek valami javaslata,ötlete ,hogy honnan tudnám megrendelni?köszönöm!
-
syler123
veterán
Sziasztok!
A Vsync problémára talált valaki megoldást? 300-400fps-el gyilkolja a gépet a játék. Ati kártya. Catalyst-ban beállítottam a vsyncet, mégsem megy. A játékban meg hiába állítom be. Előre is köszi
-
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #9593 üzenetére
Az összest (1.0001, 1.0003, 1.0004, 1.0005, 1.0006 - kb 80MB) felrakhatnám pl a sendspace-re, de nekem csak a worldwide és a Direct Download (ebből hiányzik az 1.0006) van meg, és ezek nem biztos, hogy jók neki.
-
kekeeci
senior tag
válasz
juhasz.p #9589 üzenetére
Mindenképpen kellene a verziószám, mert a javítások egymásra épülnek, és csak sorrendben rakhatók fel.
A verziószámot a menüképernyőn találod:(Az alapjátékot úgy tudod visszaszerezni, ha átnevezed, vagy törlöd a 'gamedata' mappát.)
Az is érdekes, hogy lemezes vagy 'gőzös' verzió.
Sajnos az első hozzászólásban linkelt javítások nem tölthetők, mivel a GameFront valamiért kishazánkat kizárta a letöltők közül
-
kekeeci
senior tag
válasz
juhasz.p #9579 üzenetére
A legfontosabbat meg elfelejtettem: az alapjáték hanyas verzió?
A LEGENDARY ugyanis az 1.0005 verzión érzi jól magát.(#9582) Alienhun79
Sajnos a te problémáddal nem tudok mit kezdeni, ehhez már programozó kell. A 'stack overflow' (verem túlcsordulás) ugyanis programozói hiba.
-
Alienhun79
tag
válasz
kekeeci #9577 üzenetére
Hát tessék crash zápor van:
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ...games\stalkersoup\gamedata\scripts\new_dialog.script:390: C stack overflowstack trace:
Az egyébként normális,hogy 50 megás vagy fél gigás log fáljokat csinál ez a szerencse csomag
-
Alienhun79
tag
válasz
Alienhun79 #9582 üzenetére
Ups, megoldódott egy újra indítással, nem töltötte be az amigókat, már kezdek paranóiás lenni, mert keresem neked a hibákat, bár meglennék nélkülük
Amúgy, Technobacon Stalkersuopal, friss javítással játszogatok.
-
Alienhun79
tag
válasz
kekeeci #9577 üzenetére
Én is csatlakozok, ne hogy uncsizzál
FATAL ERROR
[error]Arguments : LUA error: c:\games\stalkersoup\gamedata\scripts\rx_wmgr.script:118: C stack overflowstack trace:
Scheduler tried to update object val_bandit_trader
FATAL ERROR
[error]Arguments : LUA error: ...games\stalkersoup\gamedata\scripts\new_dialog.script:390: C stack overflowstack trace:
-
rétisün
veterán
üdv,
jól tudom, hogy a legendary modhoz nincs magyarítás?
-
juhasz.p
aktív tag
válasz
kekeeci #9577 üzenetére
Igen, így már egyszerű. :-)
FATAL ERROR
[error]File : D:\xray-svn\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 70
[error]Arguments : LUA error: ...ow of chernobyl\gamedata\scripts\ui_main_menu.script:57: attempt to call method 'GetGSVer' (a nil value)stack trace:
-
Phvhun
őstag
-
kekeeci
senior tag
válasz
juhasz.p #9576 üzenetére
...na akkor. A STALKER minden játék alkalmával készít egy log-fájlt, amiben eltárolja a futás közbeni eseményeket. Ez nagy segítség a hibakeresésben
. A fájl helye Win 7 esetén, hagyományos telepítésnél:
C:\Users\Public\Documents\stalker-shoc\logs\xray_felhasználó.log
Csak egy log-fájl van, a legutolsó játék eseményeivel, tehát nem nagyon lehet eltéveszteni.
Hibás programfutás esetén (programleállás, ctd, stb) ennek a fájlnak a végén (bármely szövegszerkesztővel, vagy univerzális fájlnézővel megnézhető - Totalcommander F3) a FATAL ERROR felirat után található a hiba leírása (ha volt a programnak lehetősége valamit írni).
Tehát ha a log iránt érdeklődök (érdeklődünk), akkor erre lenné(n)k kíváncsi(ak), és talán így többet segítetné(n)k. -
juhasz.p
aktív tag
A Legendary modban kellene egy kis segítség. A első videók után kilép. Az alapjáték működött, arra tettem fel.
(win 7 64 bit) -
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #9564 üzenetére
Csak keresd tovább a hibákat, előbb-utóbb mindet megtalálod.
Az utánad következőnek sokkal egyszerűbb (és könnyebb) dolga lesz.
(persze ha még idejében letölti a javítást, mert a sendspace-n nem marad örökké)
-
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #9560 üzenetére
Igen is, meg nem is.
A probléma oka megint csak az angol verzió készítőjének trehánysága. Néhány fájlnévben, és a hozzájuk tartozó hivatkozásban cirill karakter maradt, amit a magyar karakterkészlet nem megfelelően jelenít meg (valószínűleg az angol sem).
A javítás:link -
Graf Spee
csendes tag
Sziasztok.
Kedvet kaptam hozzá, hogy újra kijátszam a Stalker Shadow of chernobylt. Hallottam hogy létezik hozzá egy olyan patch vagy mod ami eléggé feljavíta a grafikát. Honnan tudnám azt letölteni? -
Alienhun79
tag
kekeeci , kaptam a Secret Trails 2- ben egy újabb crash helyet:
FATAL ERROR
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 295
[error]Arguments : Can't find texture 'aaz\m4a1 sopmod\tacstońk'stack trace:
Szerintem hiányzik egy textúra , nem?
-
hubai1979
őstag
válasz
marked one94 #9557 üzenetére
[link] Válasz egyet.
-
marked one94
őstag
Üdv!
Valaki tudna torrentet adni a oblivion 2010 mod-hoz?
-
Grisam
tag
Na gondoltam nekilátok újra az OL2010-nek. XP-n toltam, most feltettem Win7 x64-est. gondoltam ez legalább kezeli az összes Ram-ot a gépben és arra számítottam jobban megy majd vele a játék. De elakadtam a telepítésnél. Pedig volt már fent és ment is XP alatt. Most is feltettem mindent ahogy kell, de indításkor ez jön be és innen nem megy tovább:
Valakinek van ötlete mit lehetne tenni, hogy elinduljon?
3Ghz duplamagos proci, 4Gb DDR3-as Ram, Gtx 260-es grafikus gyári tuningolt. Mennie kellene, hiszen ment már ezen a gépen. Win7-el van a gond? -
shield
Topikgazda
Valaki játszik vagy játszott a LEGENDARY-VAL? Egy kis (nagy) gondom akadt, lent a X18-ban megölöm a Burert a doksikért, elájulok és lejátszódik egy látomás (amikor a patkányok özönlenek...) amikor vége akkor vége a játéknak is mert nem megy tovább. Van valakinek ötlete, tapasztalata? Megköszönném a segítséget!
-
batman91
őstag
Helló emberek! Nézzétek mire bukkantam:[link] Sok olyan tartalom van benne amit még szerintem sokan nem láttatok, vagy csak képeken.
-
-
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #9538 üzenetére
Úgy méz ki, hogy a program érvénytelen helyen akart létrehozni egy objektumot (ezesetben egy pseudodog-ot), és emiatt kilépett. Ezzel sajnos nincs mit kezdeni. (Esetleg pályaszerkesztővel
)
-
Alienhun79
tag
válasz
kekeeci #9537 üzenetére
Hali, a Secret T. 2 -ben kaptam egy ilyen hiba kódot, a log file- ból szedtem ki, ha nem elég, feltöltöm a logot valahova :
stack trace:
Scheduler tried to update object pseudodog_weak42496
! Cannot build GAME path! (object pseudodog_weak42496)
! CURRENT LEVEL : l11_pripyat
! CURRENT game point position : [77.643410][-2.388260][-95.105034]FATAL ERROR
[error]Expression : I != levels().end()
[error]Function : GameGraph:Header::level
[error]File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h
[error]Line : 171
[error]Description : there is no specified level in the game graph : 246 -
shield
Topikgazda
válasz
rétisün #9535 üzenetére
Mindegy mert mindegyik máshova rak be egy-két fájlt. Ha megnézed a fájlok méretét és dátumát, lehet hogy nem is kell, mert van olyan verzió amiben már benne van. Bizonyos dátum előttire kell, de már nem emlékszem rá. Végül is baja nem lesz ha rárakod.
Nekem tetszik a hangulata, igaz mindig is jobban tetszett SoC hangulata, főleg amikor Barban vagyok. Remélem ebben is lesz zenélés este a tűz mellett. -
shield
Topikgazda
válasz
kekeeci #9532 üzenetére
Nekem nem volt vele gondom, simán összejött a küldetés. Amikor visszaértem a faluba akkor én sem tudtam mindjárt beszélni Farkassal mert valami ellenség miatt pörögtek. Később lehetett beszélni vele és adta a másik küldetést. Az mondjuk meglepett, hogy fegyver nélkül mentem Fürgéért, de amikor már volt áldozat akkor nekem is fegyverem. Az mondjuk nem semmi amikor az ember összeakad veterán katonával vagy banditával akik Exoskeletonben feszítenek, de végül is tetszik.
-
kekeeci
senior tag
-
shield
Topikgazda
Játszik még valaki a LEGENDARY-val? Van hozzá egy elkezdett fordítás kb. 70-80%-os, nem tudom pontosan. Kemény a játék, Kordonban már komoly fegyverek és komoly ellenfelek.
-
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #9517 üzenetére
Akkor te se vagy már kezdő motoros, az én eső számtek órám a főiskolán volt, egy videoton R10 volt az áldozat, abban az évben, mikor kijött a Sinclair Z80.
-
kekeeci
senior tag
válasz
kekeeci #9522 üzenetére
(#9527) csabika0001
A 4:3-tól eltérő képarány miatti inventory hiba megoldása:
A gamedata\config\ui\inventory_new_16.xml-t változtasd meg a következő módon:
<dragdrop_bag x="19" y="40" width="339" height="434"
cell_width = "26" cell_height="31" rows_num="14" cols_num="12">és
<bag_static x="11" y="240" width="400" height="500" stretch="1" complex_mode="1">
A Gamedata mappába szánt fájlokat a gamedata.db0 ... gamedata.dbd fájlokból lehet kibontani különböző segédprogramokkal (G a barátod
)
-
xFreex
aktív tag
válasz
csabika0001 #9525 üzenetére
A system.ltx-et is átírtad.
Én inkább a játék eredeti fájljaiból csomagolnám ki az inventory_new.xml, mert a letöltött változat esetleg már módosított és előfordulhat, hogy az okozza a hibát.
-
xFreex
aktív tag
válasz
csabika0001 #9523 üzenetére
Talán így. Bár én ezt egy kicsit soknak érzem....
Ja és LeoDelux társunknak köszönd.
-
kekeeci
senior tag
válasz
csabika0001 #9519 üzenetére
Ezt a 4:3-tól eltérő (wide) képernyő-beállítás okozza. Van hozzá valami mod, keresem.
-
shield
Topikgazda
válasz
Ha fegyvert cserélsz a táskából, akkor a lecseréltet az aljára teszi és akkor már elérhető az alsó cuccok is. Az egyik modnak van egy változata ami ugyan ezt produkálja, most per-pill nem tudom melyiknél, de utána nézek. Én is belenyúltam.
-
válasz
rakd fel a complete 2009 modot és kezd előröl.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Simán játszok a Stalker SOC-val Single player mód semmi patch egyedül a táska terhelhetőségét(system-actor fájl) állítottam át.
Viszont a gond az hogy nem tudok kattintani a táskában az alsó itemekre most hogy "kezd tele lenni".
Még egy dolog szeretnék több ilyen artifact-et felrakni az övemre mint 5. Találtam is rahedli mod ot de egyik sem működik.
Esetleg tud itt valaki segíteni ? -
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #9515 üzenetére
Két lehetőséged van:
- csinálsz az XR_3DA.exe-ről egy parancsikont, és azt módósítod- vagy készítesz egy batch fájlt pl az asztalra a következő tartalommal:
echo off
start "" "C:\Program Files\Stalker\bin\XR_3DA.exe" -nointro
echo on
exitTermészetesen a vastagított részen a te telepítésednek megfelelő útvonalat kell beírni.
(Mellesleg számtekórán hol voltál, amikor a programok paraméteres indítását tanultátok?
)
-
Alienhun79
tag
válasz
RobberBaron #9512 üzenetére
Tesztelem, köszi.
Kekeeci, neked is
-
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #9511 üzenetére
-nointro paraméterrel kell futtatni a XR_3DA.exe-t.
Nekem azért nem tűnt fel, mert én eleve azzal futtatom. -
RobberBaron
tag
válasz
Alienhun79 #9511 üzenetére
Csak át kell nevezni két bármilyen ogg file-t (pl. $no_sound.ogg) intro_gsc_wp_l.ogg és intro_gsc_wp_r.ogg névre és betenni a megadott elérési útvonalra. Az intro video nem érdekes.
-
Alienhun79
tag
válasz
kekeeci #9508 üzenetére
Köszi a segítséget, de nem hajlandó elindulni
log -ból az egyik hiba üzenet:
FATAL ERROR
[error]Expression : wave&&wave->length()
[error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp
[error]Line : 65
[error]Description : Can't open wave file:
[error]Arguments : c:\program files (x86)\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\video\intro_gsc_wp_l.ogg -
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #9506 üzenetére
Ezer BOCS! elírtam
string_table_includes,
Egyébként az is megoldás lehet, hogy a ..\gamedata\config\text\eng mappában létrehozol egy string_table_includes.xml nevü fájlt a következő tartalommal:
<?xml version="1.0" encoding="windows-1252" ?>
<string_table>
</string_table>Már Pripjaty-ig jutottam vele. Kicsit zavar, hogy csak félig sikerült a fordítása - nevek helyett az azonosító stringek például - de azért játszható, és eddig se fagyi, se ctd.
Dhampir:
-
Dhampir
félisten
válasz
Alienhun79 #9506 üzenetére
;ńďčńîę xml ôŕéëîâ, ńîäĺđćŕůčő ňŕáëčöű ńčěâîëîâ
Ebben a sorban benne van az xml.
-
Alienhun79
tag
válasz
kekeeci #9502 üzenetére
Bocsi, de nekem nincs ilyen benne
ez van benne :[string_table]
language = eng
font_prefix = ;_cent ;_west;ńďčńîę xml ôŕéëîâ, ńîäĺđćŕůčő ňŕáëčöű ńčěâîëîâ
files = ui_st_pda, ui_st_mm_mp, ui_st_inventory, string_table_tutorial, string_table_general, string_table_includes, stable_dialog_manager, stable_dialog_manager_uni, stable_task_manager, stable_treasure_manager, string_table_level_tips, string_table_items, string_table_ui, string_table_enc_zone, string_table_amk_arts_desc, string_table_outfit, stable_dialogs, stable_dialogs_escape, stable_dialogs_garbage, stable_dialogs_agroprom, stable_dialogs_deadcity, stable_dialogs_darkvalley, stable_dialogs_pripyat, stable_dialogs_labx18, stable_dialogs_bar, stable_dialogs_military, stable_dialogs_yantar, stable_dialogs_radar, stable_dialogs_aes, mp_st_speechmenu, ui_st_keybinding, ui_mp_teamdesc, ui_st_mm, stable_stories, ui_st_mapdesc, string_table_enc_social, string_table_enc_mutants, string_table_enc_weapons, string_table_enc_equipment, ui_st_mp, ui_st_other, stable_game_credits, stable_repair_dialogs, stable_miniquest_dialogs, amk_strings, amk_flame_dialogs, amk_reload_dialogs, amk_escape_dialogs, stable_dialogs_amk, stable_dialogs_new, string_table_new, arsenal_mod, stable_dialogs_graf, string_table_antreg, stable_dialogs_dimos, stable_dialogs_antreg, stable_dialogs_totalizator -
-
shield
Topikgazda
válasz
Plazmacucci #9496 üzenetére
Melyiket tolod? OL2010-et vagy az OL2010-1.02-őt? Nem tudom mi a különbség közte. Már jól benne vagy a játékban, ha tudtam volna hogy elkezded akkor adtam volna egy kb. 80%-os fordítást hozzá. Elvileg a OL2010-1.02-höz jó de lehet hogy a sima OL2010-hez is jó lenne. A benne lévő arsenal mod és még valami nincs fordítva benne. Amúgy nagyon jó ez a játék. Én egy rossz verziót toltam amiben hibás volt az invertory..
Lehet hogy hamarosan én is elkezdem újból, hogy a fordítást tudjam javítani és befejezni. De más modok is csábítanak, nehéz választani. -
-
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #9495 üzenetére
A localization.ltx-ben keresd meg a következő karaktersort string_table_includes.xml, (a vessző is
)
és töröld ki.(#9501) Plazmacucci
Ilyennel még nem találkoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mozgásban a PIONER című orosz MMOFPS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Posta, csomagküldés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest