Új hozzászólás Aktív témák

• Dhampir

félisten

válasz Antonius1978 #10514 üzenetére

Azóta visszaálltam Windows 8.1-re (legalábbis most ismerkedem vele, gyorsabb, mint a 7-es és ki lehet kapcsolni sok Metro-s marhaságot benne), de szívesen segítek, amiben tudok. :)

Egyébként csak annyi kellett a Stalkerek futtatásához, hogy a szoftverközpontból feltelepítettem a Wine alkalmazást.
    Mountoltam, felcsatoltam a lemezeket és a Wine alkalmazással futtattam a setup.exe-t. A többit bemásolással ugyanúgy tettem, mint Windows alatt.

A Wine mappája alapból rejtett a felhasználói mappádban. Miután láthatóvá tetted (.wine), belelépsz és ott láthatod, hogy Windowsos környezetet hozott létre C: meghajtóval, Programfájlokkal stb. Ugyanúgy megtalálod ott a játék mappáját is, mint Windowsban.

Az Ubuntun kívül a szintén Ubuntura épülő (és több lehetőség közül valamelyik normális asztali környezettel kiadott) Linux Mint disztribúciót és a Mageia 4-et tudom ajánlani.

A Linux Mint és a Mageia alapból már tartalmazza a szükséges zárt licencelésű mediakodekeket is, nem kell utólagosan telepíteni, mint az alap Ubuntuban, habár ott sem nagy szám, mert a szoftverközpontban egy kattintással installálható "Ubuntu restricted extras" néven.

A Mageia Linux .rpm alapú csomagokat kezel, míg az Ubuntu .deb csomagokat használ.
    Linux Mintre és Ubuntura van a legtöbb telepíthető program, ha csak ezt a fent említett három Linux-kiadást hasonlítjuk össze.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés