- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1621
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6297 üzenetére
Értem, köszi a segítséget! Egy egyszerű TP-Link WR340GD routerem van.
-
Szia!
Próbáld meg áramtalanítani a modemet is, meg a routert is. Majd néhány perc várakozás után dugd vissza modemet, majd ~1 perccel később a routert is. Lehet, hogy így be fogja regisztrálni a TP-LINK MAC címét automatikusan, amennyiben ez a probléma. Néhány szolgáltatónál így működik. Ha nem, akkor passz...
A meglátásunk ugyanaz a TP-LINK-kel kapcsolatban!
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok, a hálózatok nem az erősségem, ezért kérnék egy kis segítséget
Eddig használtam egy D-Link routert, kábellal volt összekötve két géppel, minden oké volt ( sajnos egy villám elvitte ). Azután kaptam egy asus wr407-et, aminek beállítása szintén egyszerű volt ( összeköt, varázsló és már ment is ). Most egy wifis laptop miatt vettem egy TP-Link 841ND routert ( visszaolvasva lehet nem kellett volna, de már megvan, mindegy ).
Szóval most két gépet kábellel, egyet vezeték nélkül csatlakoztattam. A gépek kapnak IP-t a routertől ( wifi is látja ), DHCP beállítás is oké, elérhető a router, de internet egyiken sincs. Kábelnetem van, a routeren és a kábelmodemen is világít a WAN. A router varázsló futása végén WAN problémát ír. Mac címre gyanakszom. Próbáltam klónozni a gépemét majd reboot, de nem jó. A modem címét is beírtam már, azzal sem jó. Több ötletem nincs ( ha az asust visszateszem, rögtön oké lesz minden ). Van esetleg ötletetek? Milyen címet, hová írjak? Nagyon szépen köszönöm előre is -
válasz
Balázs1621 #6296 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen routerről, és milyen firmware-ről beszélünk... Általában elmondható, hogy a custom firmware-k (OpenWrt, Tomato, OLEG, DD-WRT, stb...) futtatására alkalmas routereken ez megvalósítható. Ha nem is LAN portra, akkor IP, vagy MAC címre mindenképpen, de jó esetben LAN portra is.
-
Balázs1621
senior tag
#6001-re valakinek van ötlete?
-
core99
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6294 üzenetére
Köszönöm az infot és a linket!
-
válasz
Intruder2k5 #6293 üzenetére
Illetve még annyit hozzá, hogy próbáld meg tartósan használni a D-LINK-et (más lehetőséged egyelőre úgysincs) és ha esetleg azon sem lesz teljesen stabil a kapcsolat, és szakadozik, az már lehet alapja egy reklamációnak. Szóval figyeld a kapcsolat idejét, illetve a külső IP-d változását.
Olvasnivaló:
ADSL, minden amit tudni akartál
illetve
ADSL modem teszt -
Szia!
A DSL kapcsolat maximális átviteli képességének egyik fő tényezője, a központtól való távolságod. Én azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy a Te modem+router combo-d ezen a sebességen már nem képes szinkronizálni, és ha ez így van, akkor ezzel nem is fogsz tudni nagyon mit tenni. Vagy használod a D-Link párost, vagy beszerzel egy harmadik variációt, vagy mégis visszalépsz az alacsonyabb sebességre. Tehát konkrét értékek nélkül azt tudom neked mondani, hogy minél közelebb laksz a központtól, és minél nagyobb a vonaladon mérhető jelszint, annál nagyobb az elérhető maximális sebesség. Persze a különböző eszközök érzékenységében is vannak különbségek, és valószínű, hogy Te most pont egy ilyen csapdába estél bele. Adott jelszint mellett a saját eszközöd már nem képes felépíteni a DSL kapcsolatot, a D-LINK cucc viszont igen. Ilyen sajnos van, e-miatt reklamálni nem tudsz, mivel az általuk adott eszközzel működik, a lehetőségeidet meg fentebb leírtam.
Üdv, Intruder2k5!
-
core99
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám kapcsán kérném a segítségetek. Invitel területen használom a zyxel P-660HW modem+router eszközöm. Eddig ment is gond nélkül. ADLS sávszélességet növelt a szolgáltató (persze nem ingyen, és a 10 MBit gyakorlatban 8,4 de ez más lapra tartozik) és ezt követően képtelen a kütyü feljelentkezni az invitelhez. Volt reset, nem segített. A DSL led villog és annyi. Visszatettem az eredeti DLinkes modemet plusz DLink routert és ebben a konfigurációban működik....Próbáltam utána olvasgatni a dolognak de nem találtam hasznos infót. Remélem itt sikerül:-)
Köszönöm.
-
zodo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6290 üzenetére
Ok. Köszi a segítséget és a linket.
-
zodo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6288 üzenetére
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6286 üzenetére
Ok. Köszönöm.
További beállítási lehetőségek alatt az MTU mérete 1480 ill. a Detect Online Interval 0 azok jó értékek?
Remélem jó lesz így, ha nem akkor letesztelem router nélkül is.
-
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Rendben, kipróbálom úgy is.
Ekkor kell majd valami beállítást eszközölnöm?
, mert anno mikor bekötötték akkor élből ebbe a routerbe lett a szaki által beállítva a kapcsolat.(#6284) Intruder2k5
Nem így van, hanem a következő rubrika van bepipálva az Automata csatlakózás.
-
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Mostanság szakad a net kapcsolatom, de nem tudom hol is keressem a hibát, ezért segítségeteket kérném.
Digi Base 40/20-as csomag ami szinte mindig ennyi.
Router: TP-Link WR741ND
Két gép van kábelen csatlakoztatva, ebből az egyiken szoktam letölteni, de már ha nem megy a kliens is bont a kapcsolat.
Nagy többségben ha online játszanék egy privát szerverre való kapcsolódás után jelentkezik a probléma, de jelzem ez régebben nem volt így és elvileg semmi nem változott sem nálam, se a szervergépen.Ha valaki tud segíteni akkor legyen szíves szájbarágósan tegye, mert nem tudom mit hol keressek, ha valami adatra lenne szükség.
Előre is köszi.
-
válasz
james008bond #6280 üzenetére
Az jó... Mármint a v3. Abban van 32 MB RAM, az elődeiben csak 16 MB. És ebben BroadCom Chipset van, ami szintén jó. Tomato egy alternatív Linux alapú firmware, én is annak egy változatát használom az ASUS RT-N16-on. Van online demo-ja, ha érdekel, ITT megtalálod (csak ez a demo már kicsit régi, mert jelenleg már az 1.28-nál tartanak). Igazából a Linksys gyári firmware-t nem nagyon ismerem, így nem tudom, hogy miben különbözik a Tomato.
Csak hát, USB nélkül nem fogsz tudni gép nélkül torrentezni...
-
james008bond
őstag
válasz
Intruder2k5 #6279 üzenetére
Szia!
Linksys v3 van ráírva. Tomato az mi? Gondolom módosított fw, de miben különbözik a gyáritól? -
válasz
james008bond #6278 üzenetére
Erről is ugyanott megtalálsz mindent... http://www.speedguide.net
Chipset: Broadcom4716A 300MHz
RAM: 32 Mb
Flash Memory: 4 MbDe mi érdekelne róla egyébként? Ja, és nem mindegy melyik... Mert ebből van több verzió is. Tomato például a v1 és a v3 verzión működik.
szerk.:
Mint írtam is, a gyári plusz funkciók semmit sem érnek, másrészt meg minden letölthető az asus weboldaláról. -
james008bond
őstag
válasz
Intruder2k5 #6272 üzenetére
Szia!
Kicseréltem egy Linksys WRT160N-re. Lehet, nem tud annyit, mint az ASUS, de szimpatikusabb. A supportja is. Meg az ASUShoz nem volt meg a telepítő CD, így a plusz funkciókat nem tudtam beüzemelni. Meg egy csomó funkciót ki se használtam volna. Erről a routerről van információd? -
-
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6268 üzenetére
Ja, nem azért, csak már ha felmerült ez az aspektus, gondoltam tisztázom, mi, hogy van, hogy tudjam, hogy működnek ezek a kiosztások. Csak tanulok...
-
válasz
Intruder2k5 #6274 üzenetére
Bocsánat, a helyes cím természetesen http://192.168.2.1
-
válasz
csoresz #6273 üzenetére
Szia!
RESET-et jól csináltad? Először kösd le gépről... Majd áram alatt, a működő routeren lenyomod a RESET gombot, és tartod addig, amíg újra nem indul. Ez körülbelül 5 másodperc, és a LED-eken látni fogod... Ezután rákötöd a gépre (de csak ez után!), és megvárod, amíg ad neki IP címet. Ekkor elvileg eléred a
címen, és smcadmin jelszóval be tudsz lépni.
-
csoresz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy smc wbr14-g2-es routerem, de sajnos nem tudom használni, mert nem bírom konfigolni. A 192.168.2.1 nem megjeleníthető, és az ip config se mutat semmit az alapértelmezett átjárónál. Az áramtalanítás nem segít, reset -elés sem ,mi lehet a baja?
-
válasz
james008bond #6271 üzenetére
Szívesen!
-
james008bond
őstag
válasz
Intruder2k5 #6270 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
válasz
james008bond #6269 üzenetére
Szia!
Információ?
Chipset: Ralink3052, 380MHz
RAM: 32 MB
Flash Memory: 4 MBBővebben ITT.
Sajnos a Ralink Chipset miatt, az ASUS routereken leginkább elterjedt Tomato, és OLEG firmware-ek nem támogatják. Legjobb tudomásom szerint az OpenWrt sem, de ebben nem vagyok teljesen biztos... Csak majdnem
Kizárásos alapon marad a DD-WRT! Nem tudom, hogy mennyire ismered, a többi custom firmware-hez hasonlóan ez is egy Linux alapú firmware, amire a WiKi szerint tudsz telepíteni különböző szoftvereket, többek közt rtorrent vagy transmission torrent klienst, de akár webszervert is. Nem tudom, hogy az N13-hoz gyárilag mit adnak, de amit az én eddigi routereimhez (WL-500G Premium v1 & v2, és a mostani RT-N16) adtak, az mind használhatatlan volt. Gondolom ez így van az RT-N13-al is, úgyhogy ha ilyen célra szeretnéd használni, akkor csak a moddolt firmware a járható út. Szerintem...! -
james008bond
őstag
Sziasztok!
ASUS RT-N13U routert vettem.
Honnan tudnék bővebb információkat szerezni róla? Link? Magyar nyelven, lehetőleg.
Ftp, utorrent letöltést, hogy pc nélkül menjen, hogyan lehetne beállítani?Lehetőleg lépésről-lépésre. -
-
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6264 üzenetére
Beállítottam egy fix csatornát, eddig úgy tűnik minden ok.
Lenne két kérdésem még, hogyha már felvetődött a téma:
1.A modemem Setupjában van egy külön DHCP rész. Ebben a beállításokat a Lan-ra vonatkoztatva írja. Tehát akkor ezt akár ki is lehetne házon belüli belüli statikus IP beállításakor kapcsolni? A Network -> Wan menüben azt írja, hogy a szolgáltató által megállapított módot állítsam be. Egy szóval, akkor a külön álló DHCP menü az a házon belüli hálózatra vonatkozik csak? Ha statikus IP-t akarok, akkor azt akár így ki is kapcsolhatnám, nem?
2. A Network -> Wan menüben az ip-cím, amit látok, ez az, amit a szolgáltató osztott ki nekem, ugye?
-
válasz
Perillustris #6265 üzenetére
Aztán ennek mi köze van a port forwardhoz?
Max a játékban csesztek el valamit, és már nem jó helyről állapítja meg az IP címet... Azt sem patch-elted, vagy update-elted mostanában? Szerintem a baj inkább ott keresendő, és nem a routerben... -
Perillustris
senior tag
Sok-sok hónap megbízható működés után, bármiféle átállítás-konfigurálás nélkül a routerem port forwarding módja leállt. Kitöröltem, újra beállítottam, semmi. A kívánt játék a belső IP-t látja, így nem is tudok hostolni.
Előre is köszönöm a megoldási javaslatokat!
-
válasz
The_dog #6263 üzenetére
A WAN kapcsolat paramétereit úgy kell beállítani, ahogy a szolgáltató megadja... Kétlem, hogy fix IP-s lennél, tehát jó a DHCP. Ettől semmiképpen nem szakadozik a belső háló. LAN-on is jó a dinamikus IP beállítás, de ettől még állíthatsz be fix IP-t is. Ha így teszel, akkor lehetőleg a DHCP tartományon kívül tedd, tehát mondjuk 192.168.1.200-tól felfelé... Amit be kell állítani a gépen:
IP cím: 192.168.1.x
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró és DNS: 192.168.1.1 -
The_dog
csendes tag
Az esetleg okozhat még gondot, hogy a router setup-ban a Wan szekcióban Dynamic IP van beállítva? Ettől is szakadozhat a kapcsolat? A UPC interneten gondolom dinamikus IP van kiosztva, de itt házon belül is dinamikus kell legyen beállítva?
-
válasz
Intruder2k5 #6260 üzenetére
szerintem rosszul volt használva, vagy nem megfelelően lett értelmezve a kiértékelés...
-
Ezt kiegészíteném egy kicsit még... Én is a napokban tudtam meg!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_8170-8170.html
Bár hozzá tartozik, hogy a WiFi nálam csak elméleti szintű, mivel minden kábelen működik.
-
válasz
The_dog #6255 üzenetére
próbáld ki a kapcsolatot több/minden csatornán, mert az erősen betehet, ha azonos vagy szomszédos csatornán a tiéd mellett más wifi hálózat is forgalmaz elérhető közelségben!
ezzel az alkalmazással feltérképezheted a környezetedet; link
keress olyan csatornát, ami szabad - és lehetőség szerint a szomszédos értékei is!
a probléma szempontjából legkevésbé a router lesz a hibás... -
válasz
The_dog #6257 üzenetére
Ha valóban a teljes kapcsolat megszakad, akkor minden bizonnyal nem érhető el az admin felület sem... Attól, hogy mondjuk fél, vagy egy órát nem titkosítasz, szerintem még nem történik katasztrófa, és talán közelebb kerülünk a megoldáshoz. Másik kérdés... Firmware frissítéssel nem próbálkoztál? Egyáltalán létezik újabb a fent lévőtől? És még valami... Hogyan viszonyulsz a custom firmware-ekhez? Néha nagyon áldásos hatásuk tud lenni!
-
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6256 üzenetére
Amit már biztosan tudok, hogy ha rádugom kábellel a gépet a routerre, akkor nem szakad a kapcsolat.
Ha megszakad, az egész kapcsolat szakad, de csak kb. 10 másodpercre, utána visszaáll. Ezt látom a kapcsolat ikonjáról, mert ha csak a netkapcsolat szakadna, akkor másmilyen ikon jelenne meg. Ez a 10 másodperc pont elég arra, hogy újra kelljen kezdeni a letöltéseimet.
192.168.1.1 nem tudom elérhető-e olyankor, nem próbáltam.
A titkosítás nélkül sem próbáltam még? Kellene? Ha úgy nem szakad, abból mi szűrhető le? Ne titkosítsak? De akkor mi van a biztonsággal?
-
válasz
The_dog #6255 üzenetére
Szia!
Soha, semmilyen körülmények között senkinek nem ajánlanák TP-LINK routert!
De, ha már megvan...- Vezetéken nem szakad net?
- Csak a net elérés szakad, vagy az egész kapcsolat?
- http://192.168.1.1-et eléred ilyenkor?
- Titkosítás nélkül is szakad? -
The_dog
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link TL-WR740N routert. Az a bajom vele, hogy folyamatosan meg-megszakítja a kapcsolatot a Wifi-n. Hogy lehet kijavítani ezt a hibát? Vagy 5 percenként megszakad a kapcsolat a Wifis laptompomon, aztán újraindul, de ha letöltök valamit, mindig kezdhetem előről a dolgot. Mikor annak idején egy másik laptop szórta a jelet (abba volt dugva a UPC Internet modemje) a házban a beépített vezeték nélküli kártyájával, ilyen gond sose volt. Most direkt vettem egy Router-t, hogy majd az milyen jó lesz, aztán állandóan szakad a kapcsolat. Ezért nem volt érdemes megvenni. Már azon gondolkodok visszacsinálom ez egészet, mert a Laptop megbízhatóbb volt. Mit lehet ilyenkor csinálni a Routerrel? -
ismerem a routert, és mint már korábban is írtam, a 10/100 megabit/sec a kábeles átvitelre vonatkozik, az 54 megabit/sec pedig a wifi sebességére!
próbálj meg firmware verziót frissíteni, ha nem az utolsó verzió van rajta; link
a frissítés után gyári állapot visszaállítása, majd újrakonfigurálás! -
Mujke
csendes tag
üdv
itt a router leírása:http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=&pmodel=TL-WR340GD
természetesen kábelen keresztüli internetre gondolok nem wifi-re, annyi van ráírva a router dobozára, hogy 54M és magára a routerre is,
a belkin routerre is 54M van ráírva, de míg az előbbi csak 15-el, utóbbi bírja a 25-öt. router nélkül mind2 megy 25 megával a sebességmérők szerint -
a 100 megabit/sec a kábeles átvitelre vonatkozik, az 54 megabit/sec pedig a wifi átvitel elméleti maximális sebessége! neked kábelen vagy wifi hálózaton van gond? a router nélküli próbából a kábelesre lehetne gondolni, azon mennie kellene a 25-ös csomagnak, ellenben 54-es wifi hálózaton nem nagyon fogod átpréselni a 25/12.5 netet!
-
Mujke
csendes tag
üdv!
a következő problémám van: TP-LINK 340 GD 54Mbit wireless routerem van. most lett bekötve a t-home-os optikai internet 25 megás, de a csak 15 megával megy több sebességmérő szerint is. Router nélkül 25 megával megy. tehát valahol a routerral van a probléma, sokan azt mondják, hogy, ahhoz hogy menjen 25-el kéne 100Mbit-es kellene lennie, csakhogy egy másik gépen belkin szintén 54 Mbit-es router van, ott megy 25 megával, tehát nem az 54Mbit a gond. mit kellene átállítanom?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest