- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
akkor pláne igaz, amit már korrában is olvashattál; nem a router állítgatása a megoldás, a munkaállomásokon kell törölni a korábbi hozzáférési pontot/jelszót, és vagy új hozzáférési pontot kell létrehozni, vagy csak simán rákeresel az elérhető/saját wifi hálózatra, és a csatlkaozáshoz kért jelszót megadod!
elvileg bármilyen mixed módban kellene, hogy tudjon csatlakozni bármelyik munkaállomás, ha az adott mixed mód tartalmaz legalább egy azonos szabványt mind a két oldal esetében! -
ace05
senior tag
Köszönöm a válaszokat és bocsánat a rosszul megírt fogalmazásomért!
Wifis routerem van! Linksys Routernél volt beálítva egy jelszó ami levédte a wifi hálózatot, most ugyan ezt használom.Az csináltam amit az előző hozzászólásomban írtam a régi jelszóval nem kér kódot a win 7 de ha újjat állítok be akkor azt írja hogy nem tud csatlakozni és nem kér jelszót még mindig! Mixed bg van beállítva mert a Mixed B,G,N módon nem tud csatlakozni ithon rá a többi gép! -
válasz
Intruder2k5 #5297 üzenetére
hát, majd kiderül, hogy mit szeretne, mert nekem sem teljesen egyértelmű a hozzászólása alapján, azért írtam több esetleges verziót...
-
-
az a jelszó nem az internetet védi, hanem csak a router által szórt wifi hálózatot!
nem elég csak a router adott részénél módosítani a jelszót, mert attól még az ellenoldali munkaállomások még nem feltétlenül/mindig tudják, hogy másik jelszót kell(ene) kérni! töröld a korábban létrehozott hozzáférési pontokat - elmentett jelszavakat - a munkaállomásokon, hogy maguktól is új kapcsolatot érzékeljenek, és kérjék hozzá a jelszót!
a kitiltás alatt mi értendő? wifi esetén nem kapja meg a jelszót, és kész! vagy wireless mac filtering, ahol mac adress alapján engedélyezel vagy zársz ki munkaállomásokat a wifi hálózat elemeiből!
vagy a router portjaihoz fizikálisan is hozzáférő munkaállomásokat akarsz kitiltani? akkor igen, az kivitelezhető az ip & mac binding megfelelő konfigurálásával!na, amíg lemezt cseréltem a lejátszón, addig meg is előztek...
-
Szia!
Kitiltás / Engedélyezés
Wireless -> Wireless MAC Filtering
Itt igény szerint vagy a listában szereplőket engeded be, vagy őket tiltod ki. Már amennyiben WiFi-ről beszélünk... Feltételezem, hogy igen.
Jelszó kérdésre egy tipp... A Windows-ban töröld ki a mentett hálózatok közül a kérdésest, hogy ne akarjon/tudjon alapból csatlakozni. Vagy változtasd meg az SSID-t, hogy egy teljesen új hálózatként ismerje fel. Véleményem szerint ez nem router, hanem PC oldali probléma lesz.
szerk.:
De ugye nem akarsz n-es WiFi-t használni? Csak mert ott van egy ilyen szöveg is:"We do not recommend using the TKIP encryption if the device operates in
802.11n mode due to the fact that TKIP is not supported by 802.11n specification." -
ace05
senior tag
Hello
Tp link. TL-WR841N routerem van most vettem.Azt szeretném kérdezni hogy az internetet levédő jelszót hogy lehet beállítani?Mert az admin oldalon kiválasztom a Wireless/Wireless Security menüpontban kiválasztom a
WPA-PSK/WPA2-PSK pontot
Version: WPA-PSK
Encryption:TKIP
PSK Password:ide a régi router jelszavát írtam akkor mindenki fel tud jelentkezni úgy hogy nem kér jelszót,de ha meg változtatom akkor nem tud felcsatlakozni és akkor se kér jelszót !
Group Key Update Period:0meg a másik hogy hogyan lehet kitiltani embereket a routerből mert ezt nem tudtam megtalálni talán IP & MAC Binding?
A segítséget előre is köszönöm!
-
Lest4t
aktív tag
Passzívból aktívba szeretném rakni a gépem. Mikor beírom az ipconfig /all paraoncsot, akkor nem azt látom amit kellene. Alafgútadapter Local area connection* ... 73 ig stb . Tehát ebből van egy rakat. és az elejét nem mutatja... Ez a legfölső Alafgútadapter Local area connection* 41 + a 40 esnem a fele látszik... Fentebb nem tudok menni.
Mi lehet a gond? (upc s netem van és egy 30 méteres kábellel kötöttem össze a routert az asztali gépemmel)
-
válasz
---Lasali--- #5291 üzenetére
Szerintem az is az, mert a régi OLEG fw-t annak idején még a gyáriból kezdték fejleszteni ha jól tudom. Ez alapján tehát annak kell lennie.
Csak hát régebben abbamaradt már a fejlesztése, ellenben a mostani csapat szinte havonta dobja ki az új build-eket, folyamatosan bővítve a szolgáltatásokat, és javítva a hibákat.
Aztán itt van még az általam is használt Tomato, ami szintén legalább olyan jó, sokkal szebb is, csak sajnos nem tudom, hogy mit kezd vele a Deluxe. Igazából nem találtam infót arról, hogy jó lenne rá, pedig szinte az összes ASUS-on megy. Ebben alapból benne a samba, ftp szerver, QoS, stb... Ha tudsz angolul, és érdekel, nézz utána esetleg a hivatalos oldal fórumán, vagy kérdezz rá a fejlesztőnél (teddy_bear), hátha...
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5 #5289 üzenetére
Okés köszi. Vasárnap otthon leszek, aztán felteszem az oleget rá.
Azért ki írhatták volna hogy deluxe.. nem csak gx..
Az eredeti firmware nem linux-os? -
válasz
---Lasali--- #5287 üzenetére
A hard reset kimaradt... Szóval jó úgy, én is arra gondoltam, csak az az igazság, hogy ha file-ból állítod vissza beállításokat, akkor nem sokat ér, mert ha abban is benne van a hiba, akkor ugyanúgy visszakerül.
-
válasz
---Lasali--- #5287 üzenetére
Szia!
Javaslom neked, hogy próbáld meg az OLEG fw-t... Sokkal stabilabb mint a gyári. A WL500gx-1.9.2.7-d-r2174.trx készült a Deluxe-hoz. Tápot igazából terhelten lehet mérni, tehát ahhoz szét kellene kapni a routert. De mondom, én fw cserével kezdeném a helyedben. Az OLEG Linux alapú, és jelenleg is folyamatosan fejlesztik.
-
fess
őstag
sziasztok
dlink di-524 router wifi-n mennyi gépet bír el?most 2 van rácsatlakoztatva,de a tőle távolabbit gépet folyamatosan ledobálja(megszakad a kapcsolat),viszont ha a közelebbi nincs bekapcsolva,vagy ha kábelen megy ahhoz a net,a távolabbi is simán megy.wifivel csak 1 gépet bírna el? -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5 #5286 üzenetére
Szia!
Úgy emlékszem hogy 1.9.5.0 van rajta, mert a 1.9.6.0 os hibás, periodikusan akadozva jön vele a net
Táp hogyan szokott meghibásodni? Ki lehet mérni valahogy?
Settings backupot azért használom, mert már szétbonyolítottam a beállításokat... mert van egy laptopunk, amibe van egy régi belkin pcmcia kártya, ami csak wep et tud, viszont a T400 as thinkpadom wep el bugzik, már nem emlékszem miket, de nagyon durván fagyott a hálózat, és beállítottam egy wpa2 -t is... meg ilyenek..
Hard reset az milyen? Reset gombot szoktam tartani míg el nem kezd villogni valamelyik led, van ennél durvább? -
válasz
---Lasali--- #5285 üzenetére
Szia!
Ez több dologtól is lehet... Ha szerencséd van, akkor csak újra kell flashelni, és lehet meg is javul. Ha nincs szerencséd, akkor lehet táphiba, ami az ASUS WL-500 szériás routereknél elég gyakori, vagy rosszabb esetben elfáradt a flash memória. Bár ennek azért meglehetősen kicsi az esélye. Én a helyedben elsőként mindenképpen egy frissítést próbálnék meg. Milyen fw van rajta jelenleg? Persze nem feltétlen szükséges váltani, az is megteszi, ha ugyanazt flasheled vissza. És jó lenne, ha nem backup-ból állítanád vissza a beállításokat, hanem végigcsinálnád az egészet újra. Ilyenkor ez a biztos.
szerk.:
Ja, és flashelés előtt, és után is egy hard reset javasolt. -
---Lasali---
Közösségépítő
Hello!
Van egy Asus WL-500G Deluxe routerem, 1 hónapja elkezdte azt játszani hogy kb 1-2 hetente defaultra áll vissza, utána visszaállítom backupal, újra jó kb 1 hétig, majd megint minden nullázva.
Szerintetek mi lelte? -
válasz
Lemezbolt #5273 üzenetére
Itt nézelődj...!
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Dlink/DI-524/DI-524index.htm
Válaszd ki a neked szükséges alkalmazást, és megmutatja, hogyan kell forwardolni. -
válasz
Frenky73 #5281 üzenetére
Szia!
RESET-eld le! A RESET gombot nyomd be, és tartsd benyomva kb. 10 mp-et, mindezt működés közben, tehát áram alatt! Ha megvan, akkor csak ezután dugd bele az UTP kábelt, ami a gépedbe megy. Így elvileg jónak kell lennie, ha mégsem, akkor gyaníthatóan halott a router.
-
atius
csendes tag
Hali!Van egy kis gondom routeremel(tp link TL-R460) egyszerüne nem müködik rendesen....letölteni max 20-30 kb tudok néha még ennyivel se....viszont router nélkül tökéletesen tudok letölteni.Próbáltam már frissiten frimverzióát de azt sem segítet...
-
Frenky73
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket kérném. Van egy SMC Barricade SMCBR14UP routerem, de sajnos nem bírok vele, minden kapcsolódáskor a 169.254.194.55 IP-vel csatlakozik, többször is próbáltam reset-elni de semmi, az admin felületét sem tudom elérni, és persze
a net sem megy át rajta, van valami ötletetek? köszi -
jasszer
őstag
Rendben, akkor megvan a megoldas, koszi mindenkinek!
-
Mac_
csendes tag
válasz
jasszer #5276 üzenetére
Szia! Igen, ennek elég nagy a valószínűsége! Barátnőméknek nyár végén ADSL-nél a villám vitt 2 gépet, egy modemet és egy routert. A telefonvonalba csapott bele a villám. Amikor kijött a T-s szerelő azt mondta,h ilyet még soha nem látott. Szét volt robbanva az ADSL szűrő,megbarnulva a telefonkábelen a szigetelés, stb..
-
jasszer
őstag
Sziasztok,
Mit gondoltok, valoszinu hogy ha egy villam kicsinalja az epp aram alatt levo routert, akkor a rakotott ket (kikapcsolt) gepben is megdoglik az integralt halokartya? Nagyon ugy tunik hogy ez tortent, de nem akarok fals elmeleteket gyartani...
Koszi a tippeket / valaszokat.
-
dr.bubo
őstag
válasz
Lemezbolt #5273 üzenetére
Esetleg engedélyezni kellene a virtual servert? (enabled)
A beállítások után újra lett indítva a router és a gép?BossBoss: a 841-s nem 120-s nethez való, oda már olyan router kell, ami a wan portján is gigabites TP-link TL-WR1043ND
-
Lemezbolt
csendes tag
válasz
Lemezbolt #5259 üzenetére
Nem csak hozzáértők segíítségét várom, csak oldódjon meg a probléma végre
Erről beszélek egyébként -
adriankoooo
senior tag
Van egy kis problémám: az újdonsült Netgear WNDR3700 routeremben nincsen adsl modem.
A régiben -SMC- viszont van. Össze is kötöttem a kettőt: SMC-ben a WiFi-t kikapcsoltam, a DMZ-t bekapcsoltam. Az SMC csatlakozik a telefonhálózatra és az 1-es LAN portjára rá van dugva a Netgear. A Netgearbe az SMC-től jövő LAN kábelt rádugtam az Internet bemenetre! Felismertettem vele a kapcsolatot, kapott az SMC-től egy ip címet és megy a net.
A kérdésem, használhatom -e ezt így modemként (hiszen működik), vagy nem ajánlatos? Ha nem, miért nem? Valamivel lassabb lehet így?
DMZ-t engedélyeztem az SMC-n, hiszen majd a Netgear szűri a forgalmat, a portokat is a Netgearen állítgatom.
Van még ilyen beállítási lehetőség az SMC-n, hogy NAT. Mire van ez pontosan? Nem kéne most használnom/kikapcsolnom?
-
BossBoss
őstag
Üdv!
Adott egy TP-LINK TL-WR841N-s router( HW: v5 , SW:3.11.3) és hozzá 120-s UPC-s fiber power. A gondom az lenne, hogy nekem gyanúsan kevés a letöltési sebesség. Megmondom őszintén nem konfiguráltam a routert. Gyári állapotában rátoltam a modemre(Sisco) és működött. A speedtesten mért sebesség nem ritkán 1,5 Mb... A rendelt net 120-s....
Érdekes. De mért már 80-t is! De a feltöltés általában mindig magasabb a letöltésnél.Tud valaki tanácsot adni mit nézzek meg illetve mit állítsak be? Mert nem igazán értek hozzá. A router firmje a legújabb a gépemé is. A gépen is N-s wifi van.Előre is Köszönöm!
Most mért sebesség
-
Tamoo
nagyúr
Felteszem itt is a kérdést, hátha...
Adott egy Tp-link tl-wr542g (új)
Összekötöm utpvel, lan led ahová bedugtam villog ahogy kell, kb 1percig van kapcsolat aztán megszakad. Led elalszik, gépen meg "hálózati kábel nincs bedugva", mintha széthúznám. Utána dugdoshatom össze-vissza, csak áramtalanítás után jó megint kb fél-1 percig. Kábel rendben van, FW-t is frissítettem, de nem oldott meg semmit. Wifi-n keresztül elérem a routert, úgy nincs gond. Valakinek ötlet? Vagy küldhetem vissza gariztatni? -
dr.bubo
őstag
A tp-linkedet úgy állitottad be, hogy veszi a jelet az egyik antenna másik eszköztől, és a másik adja tovább?
A bridge mód: wifin veszi a jelet, és tovább adja kábelen.
WDS: Wifin veszi a jelet, és tovább adja wifin, nincs kiválasztott antenna.
Az alternativ fw-ket ennyire nem ismerem, hogy azokban megoldható a két antenna szétválasztása. -
Mac_
csendes tag
Egyébként igaz, hogy megoldható 2 eszközzel is, én szeretek egy hálózatot mindig úgy megtervezni és kialakítani,h minél kevesebb eszköz legyen benne. 1részt a fogyasztás miatt(még ha nem is eszik sokat egy router) másrészt pedig a hibalehetőség leszűkítése érdekében, úgy értem, hogy ha megadja magát a valamelyik router, akkor ne kelljen tesztelgetni mind a 2 eszközt,h melyik lehet a bajos..
-
Mac_
csendes tag
Akkor ha jól értem Te most irányított antennán kapod az internetet és tovább szeretnéd küldeni egy másik pontba ezzel a routerrel? Ha jól látom akkor gyárilag nem található rajta másik antenna csatlakozás. Wireless antenna közösítő amivel 2 antennát tudnál leszűkíteni 1 csatlakozóra tudtommal nem létezik.Biztosan meg lehetne oldani "ide-oda forrasztok" módszerrel, de szerintem hatásosabb lenne egy olyan routert beszerezni ami gyárilag fel van készítve legalább két antenna csatlakoztatására.
-
hvb
tag
válasz
dr.bubo #5261 üzenetére
Igen ez egy netgear router.
Igen hivatalosan van így a szolgáltató állította be a MAC address filtert is. És ezért nem is férünk hozza.
Az ip-t automatikusan adja, mert a notimat is rá tudom kötni, csak a PC-m MAC address-szét kell beállítani, de a notinak más ip-t ad, mint a PC-nekKöszi.
-
dr.bubo
őstag
Patch kábel kell.
A szolgáltató által adott cucc, az router? Az oszt ip-t mindenkinek. A szomszédoknak külön előfizetésük van ehez vagy csak tit dugtátok rá a routerre a kábeleket és ment a net? A gépeken van valamilyen internet kapcsolat beállítva, ip kérése automatikus vagy fix ip van bállítva?
Két lehetőség van:
1 az 524-s van portját kötöd ösze a szolgáltató routerével, az 524-sben az internet kapcsolat tipusa dynymic ip(automatic dhcp), vifi-t beállitod benne, dhcp servert engedélyezed.
2. az 524-t a lanportjával kötöd össze a szolgáltató routerével. elötte beállítod benne a wifit, kikapcsolod a dhcp servert (majd a szolgáltató routere oszt ip-t a rákapcsolódó gépeknek.) -
hvb
tag
Sziasztok!
Van egy mikrohullámú netünk, amit most 3 db pc-n használunk a szomszédokkal. Van egy router, amire rá van kötve a mikrohullámú antenna és kijon belőle 3 kábel, a három szomszéd felé. Ehhez a routerhez nincs hozzáférésünk és MAC address szűrés van beállítva rajta.
Van egy D-524 es másik routerem és szeretném megoldani, hogy legyen vezeték nélküli netem a lakásomba + a meglévő PC-n is legyen net.
Tehát a szolgáltató routerének egyik LAN-ból kijövő kábelét be kellene dugnom az én routerem WAN? csatlakozójába Crosslink? v. Sima Patch kábel?. És innen továbbvezetni a PC-m hez?
Plusz a MAC address klónozást is be kell állítani?
A PC mac address-e maradhat a régi?
Mi kellhet még?Előre is köszi.
Üdv
-
Lemezbolt
csendes tag
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
Komoly problémába ütköztem (legalábbis nekem eléggé az).
Adott t-online ADSL internet. Amíg az adsl modemből a gépbe van dugva a netkábel, és a gépről csatlakozok, addig tökéletes minden, a le- és feltöltés is maximális sebességgel működik. Viszont, ha a kábelt kihúzom a gépből, és egy routrbe kötöm, majd onnan akár wifi-n próbálva, akár kábellel a net már nem lesz stabil. Tehát letöltésnél és feltöltésnél egyszer jön teljes sebességgel 20-30 másodpercig, majd 5-6 másodpercig szinte 0-ra esik vissza a sebesség, és utána újra begyorsul. 2 routerrel is ki lett próbálva (Netgear, TP-link), mind a kettővel ezt csinálja. Kb. két hete kezdte ezt el, előtte is az egyik router volt bekötve, azzal 3 éven keresztül minden tökéletesen ment. Reset minden eszközön volt, nem igazán tudom elképzelni, hogy mi lehet a gond. Ha van ötlet, akkor légyszi osszátok meg velem.Köszi.
-
amdni
aktív tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem router antennával kapcsolatban.
Van egy router és hozzá van kötve egy irányított antenna. Meg lehet azt oldani hogy még egy antennát rá lehessen kötni valamiféle csatlakozóval? Azért van rá szükség mert a másik hely ahová sugároznám a router jelet ellenkező irányban van mint ahová néz az irányított antenna.Előre is köszönöm!
-
Rebirth II.
tag
Ez jó... Nem tudom elérni a routerem :/
Működik rendesen, csak éppen a dhcp nem oszt ki címet ezért nincs internet + router elérés sem. Valami módon lehet törölni a teljes memóriáját a routernak? Mert ha lehetne akkor putty al feltolnám rá a firmware-t törlés után és nem lenne semmi gond.
(Fix IP vel sem tudom elérni a routert pl: 192.168.1.55)* Azt hogy nem a router szart be onnan tudom hogyha LAN ba dugom a gépemet a WAN-al akkor megy az internet csak ugye nekem kell tárcsáznom
-
Huroq
senior tag
Sziasztok, egy kérdés:
Lehetséges az, hogy a Thomson kábel modemem nem kompatibilis a TP-Link Routeremmel? -
kanai60
csendes tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem.Vettem egy Linksys WRT160NL tipusu routert.Haza viszem,összedugom,berakom a telepítőjét,és ezt írja ki."Hiba 312 a rendszer nem érzékel vezetékes adaptert.Engedélyezze a vezetékes hálózati adaptert."
És innen sehova.Vezetéken jó,WIFIN semmi.Hogy lehet ezt megoldani?
-
Rebirth II.
tag
Hát most már csak napi 2x történik a régebben leírt hiba a Wr941nd routeren... Azaz, a DHCP gondol eggyet és "újratölti" magát, attól független, hogy MAC cím alapján a végtelenségig lefoglaltam egy ip címet a DHCP-n.
Szerintem ez gyári firmware hiba, ami nem is lenne gond ha az OpenWRT jelenlegi verziója menne normálisan
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, már írtam korábban (kb fél évvel ezelőtt), hogy voltak gondjaim a nettel+routerrel, most már megvan a hiba forrása: a router őrült meg.
Egy asus rx3041 típusú vezetékes routerrel osztok meg egy 15mbites chello kapcsolatot két win7 32bites gép között.
A probléma az, hogy teljesen kiszámíthatatlan időközönként a net "elszáll", amit csak a router áramtalanítása hoz vissza (olykor az is elég, ha a webes felületen a status fülön release, után renew-ot nyomok).
Tesztelve volt a upc modem, nem azzal van a gond.
Próbáltam most a gépeket is fix ip-re beállítani, amivel azt értem el, hogy a dhcp client listben csak az egyik gépet lehet látni 8eddig mind a kettő látható volt), viszont azon a gépen, amelyik nem látható még mindig van net elérés, bár a router szerint csak egy gép van rácsatlakozva.
Miért nem látja a másik gépet? Vagy ne zavarjon, hanem örüljek, hogy működik?
Illetve miért száll el folyton a net?
Ez a legidegesítőbb, van amikor naponta csak egyszer, van amikor naponta akár többször is, de van hogy két-három napig tök jól megy..
Itt vannak a router beállításai, illetve az utolsó kép a gép fix ip beállítása:
router1
router2
router3
router4
router5
router6
router7
ipElőre is köszi!
-
g szabványos átvitel/ellenoldal esetén a gyakorlati maximum ~ 20 megabit/sec - bizonyos esetben picivel több -, ideális körülmények mellett a 15 megabit/sec kevésnek tűnik! a 30 megabit/sec átviteléhez már n szabványos átvitelű eszközök kellenek!
az ap isolation legyen engedélyezve, ártani nem fog!
a router esetében 11bgn mixed mód legyen beállítva, úgy az n szabványos eszköz n szabványon fog csatlakozni, a g szabványosak pedig azonos időben párhuzamosan g szabványos átvitelen! sebességben egyik sem lesz a másik kárára, csak az n szabványos átvitelt tudja kicsit lehúzni a mixed mód, de azt sem 30 megabit/sec sebességnél!
minden csatornán próbáld ki az átvitelt, bizonyos esetekben már néhány csatornányi módosítás is sokat segít! -
Torry
addikt
Sziasztok!
Van nekünk egy TP-Link TL-WR941N-es routerünk. Probléma az lenne, hogy ha 3-an vagyunk a wifi-n, a sávszélesség felét küldi csak át a router. 2 gép esetén is jelentős a lassulás, másik routerrel ezt nem tapasztaltam.
Legújabb firm van.
Ötlet?Előre is kösz!
-
aqaba75
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a cég rendszergazdája az otthoni gépemre szeretett volna VPN kapcsolatot létrehozni. Az otthoni gépembe távoli kapcsolattal lépett be, így kotorászott benne. A VPN nem jött össze, cserébe a gépem már az internetre sem tud kapcsolódni. A gép router után van, wifi kapcsolattal. Másik gép, telefonok továbbra is probléma nélkül találnak netet a routeren keresztül. A saját gépem más wifi-n keresztül szintén simán felmegy netre.
Mit javasoltok, hol kezdjem keresni a hibát? A routerben vagy a gépemben?
Köszi előre is. -
DJackson
tag
válasz
DJ. Ru$y #5236 üzenetére
Szia4
Érintkezési hiba. Főleg, ha régi a gép. Akkor is csinálja ha rendesen benyomod a kábelt? Vagy alulról felülről megtámasztod kicsit vagy ilyesmi. Vagy lehet hogy a kábelen belül van sérülés, nézd meg egy másikkal. Esetleg a hálókártyával lehet gond utolsó esetben, ekkor egy drivert frissíthetnél rajta, hátha ez megoldja a gondot.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy a Helyi kapcsolatom határozatlan időnként [kb. 1s-60s mikor hogy] megszakad, és azon nyomban újrakapcsolódik. SMC Routerem van, még 2 gép van rajta, azok simán működnek. Nem tudom mi lehet a probléma. -
unicumnext
aktív tag
válasz
Rebirth II. #5233 üzenetére
Csak beleolvasgattam a fórumába, de mintha az én routerem nem lenne támogatott, de ha te máskép tudod, és tudod hogan rakjam fel, szólj.
-
Huroq
senior tag
Még annyi, hogy megfigyeltem amikor elmegy a net a wifin akkor a modem is olyan mintha újraindulna. Amúgy T-Home Kábelnetem van. Most akkor lehet a modem a rossz? Bár amikor nincs wifi bekapcsolva hanem csak sima kábelen netezünk akkor semmi problem nincs. Én nem értem
Ui:
Kb 2-3 napja cserélték ki a modemem egy Thomsonra. Lehetséges ez a rossz? -
Rebirth II.
tag
válasz
unicumnext #5231 üzenetére
OpenWRT-t tegyél rá és ott SSH-n be tudsz mindent állítani + torrent klienst is tudsz rá telepíteni
-
Huroq
senior tag
Sziasztok, nekem egy olyan problémám lenne, hogy:
Ma vásároltam egy TP-LinkWR741ND típusú wireless routert + 2 db szintén TP-Link adaptert. Feltelepítettem, a dirivereket. Eddig semmi probléma, kapcsolódik mind a két adapter normálisan a routerhez, de amikor a speedtest-en megnézem a sebességet jó esetben 10Mbit körüli netet mér de rossz esetbe van hogy 1Mbitet sem. (alapból 25Mbit es netem van, és sima routerrel hozza is ezt.) A jel erősséggel nincs probléma (full). Amikor elkezdek bármit uTorrentel letőlteni, elér 1400kbit/s es sebességet és szétkapcsolja a netet, és kell egy fél 1 perc mire újra lesz wifin net. Ez nem csak ilyenkor fordul elő néha semmi előjel nélkül szét kapcsol a wifi jelnél a tálcán megjelenik a felkiáltójel és nincs net. Várok 1 percet és újra van.
Meg szeretném kérdezni ez mitől lehet, vagy mivel lehet megoldani?
Vagy vigyem vissza?Előre is köszi a választ.
Üdv
Erik -
unicumnext
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus RT-N13U router-t. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen módon lehet webui-vel irányítani az rtorrent alkalmazását, vagy van valamilyen mód rá hogy finomhangoljam?
Vagy van értelme felraknom a DD-WRT firmware-t felrakni? Mivel tudna többet? Esetleg úgy több hozzáférésem lenne a torrent klienshez?
Válaszaitokat előre is köszi!
Next -
BlindGod
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy! Most van egy D-link sima lan routerem 2 gép van rajta meg egy noti. Teljesen jó minden!
A noti miatt wifisre váltanék, mégpedig egy Linksys by Cisco Model: WRT54GC!
Tehát a történet röviden, annyi hogy a kék csatlakozós részébe megy a modemből a kábel ( Kábelnetről van szó PR-TELECOM ) az asztalik utp-n keresztül a sárga csatlakozókba.
Éééés míj meglepő nincs net!
Konfigolom lemezzel a router-t mindent tökéletesnek ír, de nincs net....
A kérdés pedig az, hogy vajon miért? OP rendszer: Win 7
Előre is köszönöm a segítségeket, egyébként most úgy van netem csak kipróbálás miatt, hogy a sima lan router egyik slotjából megy egy utp a wifis router egyik slotjába, de nem a kékbe ahová a net kell és így megy a net.
De ha a netet egyből a linksys kék részébe tolom akkor nincs...
Köszönettel
BlindGod -
Truman
senior tag
válasz
Rebirth II. #5227 üzenetére
Foglalj le IP címet a hálózati adapter fizikai (MAC) címe alapján, így a DHCP címbérlet soha nem fog lejárni (DHCP menü --> Address Reservation). Gyakorlatilag olyan mintha a Windows-ba állítanál be fix IP címeket, azzal a különbséggel, hogy az IP címet továbbra is a DHCP szerver ossza ki.
-
Rebirth II.
tag
A Tp-link Wr941nd routernél hogyan lehet megoldani, hogy a DHCP NE osszon ki nekem új címet amikor aktív a kapcsolatom. Azaz ha letelik a 2880 perc ha van aktív kapcsolat, ha nincs ő fogja magát és újat oszt nekem és persze ilyenkor megszakad a net meg minden (igaz 1mp re de ha olyan dolgot csinálok amihez folyamatos net kell basztam).
-
Kisbugyi
csendes tag
Közben voltam bent az üzletben ahol tavaly vettem a routert. És vettem egy WR340GD-t mert a koleszba amúgy is kell egy nekem. És igazad volt 5 év gari van a tplinkekre
hétfőn már küldöm is be nekik, és megnézik mi lehet a gond. kíváncsi leszek hogy mi lesz, adnak egy másikat, vagy ezt szétbarmolják valamit piszkálnak benne és megcsinálják...
-
Truman
senior tag
válasz
Kisbugyi #5222 üzenetére
Reset -elni próbáltad már?
Ami garanciát illeti, én úgy tudom 5 év cseregarancia van TP-Link termékekre. Szóval ez ügyben inkább a TP-Link hivatalos disztribútoránál a Mercury Computer -nél érdeklődj. -
Truman
senior tag
válasz
Pubszon #5221 üzenetére
TFTP -vel még megpróbálhatod. --> Bővebben link..
-
Kisbugyi
csendes tag
Sziasztok!!
Már bő 1.5 éve tulajdonosa vagyok egy TP-LINK WR542G routernek. Eddig semmi gond nem volt vele, Most szeptembertől le akartam vinni magammal a koleszbe, hogy ott is tudjak netezni laptopról és telefonról is egyaránt nem akart nagyon bejönni az admin felülete. Néha sikerült de az se sokáig. Hazajöttem itthon vissza akartam volna állítani adsl-es netre, de nem lép be egy kábellel se, semelyik portba dugva az admin felület, Sőt nem is észleli a gép, mikor parancssorba beütöttem a ping 192.168.1.1-et... hiába nyomom másodperceken keresztül a reset gondot nem csinál semmi.Szerintetek mi a F@sz történt vele?
Mielőtt levittem volna magammal itthon is néha szerencsétlenkedett...
Várom ötleteiteket
ui. garancia nincs
-
Pubszon
veterán
Hali.
Van egy Netgear WGR 614v9 routerem ami félre van flashelve és csak villog a bekapcsolást jelző led.
Fel lehet ezt éleszteni még? A gép a LAN portokon látja a 192.168.1.1-es IP címet.
Köszi, nagyon fontos lenne. -
bulbaa
tag
Sziasztok! Nemrég váltottam ADSL-ről kábelnetre és van egy olyan probléma, hogy a net egyszerre csak egy gépen érhető el megfelelő sebességgel. Ha mindkét gépet rákötöm a routerre, mindkettőn (időnként csak az egyiken) erősen belassul a kapcsolat
A hálózat egyszerű: modem-router=2PC.
A PC-k MAC címét korábban átírtam ugyanarra mint a router public IP-hez tartozó MAC címe, (nem egyből routerre lett rákötve a kábeles modem) PPPoE-ről átállítottam DHCP-ra.
Reseteltem is a routert de nem segített.
Router típusa: Canyon CN-BR1[link]
ipconfig/all: kép
Ha valakinek van ötlete, mi okozhatja a lassulást, ne tartsa magában
köszi előre is! -
|Lewy|
csendes tag
Counter-Strike-ozom és kb 1 percenként van egy legalabb 1 mpes laggom! Nagyon idegesitő!
Uj Firmware-el próbálkoztam nem segített sajnos -
válasz
agyhalal #5215 üzenetére
kivitelezhető, amennyiben adott funkciót (ap/client...stb) tudja a routered!?!? bővebb válaszhoz ismerni kellene a routered pontos típusát!
|Lewy|; régebbi típusú router, ami nem feltétlenül bírja a terhelést, és nem képes megfelelően lekezelni a gyorsabb netet sem! esetlegesen segíthet a firmware verziójának a frissítése (azért esetlegesen, mert a gyártó szerint tl-wr340g csak v1, v2 és v3 van), amennyiben van újabb verzió...
amúgy hol/miben mutatkozik a lagg? -
|Lewy|
csendes tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni!
Van egy TP-Link WR340G v5 08118989 routerem és szabálytalanul ugyan de vannak ilyen 1 mp-es laggjaim.
Próbáltam a netemet router nélkül tehát direkben a modemről úgy nincsen ez a hiba, de ugyebár az nem megoldás, mert úgy csak egy gépen tudok netezni!
Lépett e fel másnál is ez a hiba ennél a routernél?Előre köszönöm a segítséget!
üdv. Levi -
agyhalal
aktív tag
Szevasztok!
Kivitelezhető az, hogy a routeremmel egy másik routerhez kapcsolódjak vezeték nélkül, majd az így kapott netet osszam tovább vezetékkel? Ha igen, hogy?
Köszönöm. -
Galdius
csendes tag
Hy lenne egy olyan problémám hogy a tp-link TL-R402M nem tudok rajta Firmware-t frissiteni
TFTP wel kell úgycsinálok mindent ahogy a köny írja de nem akarja frissiteni kírja hiba történt frissités közben(amugy w7 alól nyomom) megköszönném ha valaki tudna segiteni -
DJackson
tag
válasz
BOOSTER #5209 üzenetére
SC1-ről van szól? mert akkor a regisrtyben kell állítani a Battle net-nél.
bővebben: [link]Egy game data port nevű dword-öt kell létrehozni és decimálisan az értékét egy másik portra állítani. aztán azt a portot kell forwardolni annak a játékosnak. Csak így fog menni. Ja és game restart is kell ilyenkor.
-
BOOSTER
aktív tag
Helló mindenkinek...
Lenne egy igen bosszantó gondom: Adott egy TP-link TL-WR741ND router illetve két gép, egy asztali és egy laptop (a laptop wifi-vel kapcsolódik).
A probléma a következő: Battlenet-en (starcraft)-ban nem tudunk egyszerre ketten csatlakozni ugyanahhoz a szerverhez, mert totálisan belaggol. Ellenben különböző szervereken tudunk egyszerre játszani, még host-olni is akár, de a mindketten egyszerverre megyük fel akkor vége.
A net-kábelmodemes, ip-ket fix-re raktam, hozzárendeltem a MAC-adress-hez. Próbálkoztam a port-forwarding szinte minden lehetséges kombinációjával, port triggering-el DMZ-vel Upnp-vel, de egyik sem hozott megoldást.
Ha valakinek volt hasonló tapasztalata és talált rá megoldást, kérem, hogy ossza meg velem...
-
kmisi99
addikt
Üdv! egy tp-link tl-wr741nd egy esetleges Digi 80/25 mbitet elbírna? Nem akarnák egy időben le feltölteni! Jó nekem az is ha gyorsan lejön 70-80mbittel a cucc aztán töltögetnék fel 25 el! Így ekkora sebességet bírna?
-
Rebirth II.
tag
Valakinek Wr941nd v4 (WR940N v1/WR941N v4 00000000) es routernál nincsen gondja OpenWRT alatt a DHCP-vel? Csak akkor oszt ki ip-t ha olyanja van, pedig a legfrisebb Backfire van fenn, és jól is van beállítva
-
cobrasr
csendes tag
Hali!
Vettem egy tp-link tl-r402m router-t és be is állítottam ahogy kell.
De a utorrentben a zöld pipa egy pár nap után piros felkiáltó jelre váltott mindkét gépnél.
Mitől lehet ez?Előre is köszönöm a segítséget.Ha lehet akkor privátba irjátok meg.
További szép napot!
Cobrasr -
dr.bubo
őstag
válasz
barnati #5201 üzenetére
A t-homos router az modem is egyben? Abban már be van állitva az ADSL-hez a PPPoE?
akkor a tp-linknél a wan-nál nem PPPoE-t kell kiválasztani, hanem dynamic ip-t.
Meg kell még nézni, hogy a t-home-s routernek mi az ip cime, mert, ha egyezik a tp-link (192.168.1.1) ip cimével, akkor meg kell változtatni az egyikét. (pl. a Tp-link-nek 192.168.2.1-s ip-t kell beállitani. ) -
válasz
barnati #5201 üzenetére
egyszerre csak egy router legyen a hálózatban, a régit vedd ki a képből, mert az okozza a problémát! ha két router van, akkor a másodikat teljesen másként kell konfigurálni, mint a leírásban szerepel! a t-home routere legyen kiiktatva, csak a tp-link legyen a hálózat része, abba menjen a net, és azt konfiguráld a leírtak szerint!
-
barnati
csendes tag
válasz
barnati #5201 üzenetére
még annyi, hogy ha a routerhez kapott cd-t lefuttatom akkor az ,,Install Routernél,, a ,,Network adapter enabled,, mostmár pipát kap viszont a második ,,Network status check failed,, piros X-et és ezt írja: ,,Failed to search the router,, 1. Please check the connectivity. 2. Please check the model of your router.
-
barnati
csendes tag
Sikerült beállítanom mindent, de továbbra sincs internet. Se a nagy gépen, se a laptopon. A nagy gépen azt írja hogy Helyi kapcsolat csatlakoztatva 100,0Mbps a laptopon pedig veszi a jelet csatlakozok hozzá, be kellett állítani a kapcsolatot aminél meg kellett adni a router alján található PIN kódot. Miután kész csatlakozik is a jelhez, de a kapcsolatoknál ahol mutatja jel erősségét megjelenik egy kis sárga háromszög benne egy felkiálltójellel, hogy Nincs internetkapcsolat. A TCP/IP nél az automatikus IP cím kérés van kipipálva.
Esetleg az problémát jelent, hogy a T-Home-os routeren is osztom a jelet és azt le kellene tiltani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- One mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- Jövedelem
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Lexus, Toyota topik
- Suzuki topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest