Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tails111
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy kis gondom. Van egy DLink524 ruterem egy deskop egy laptop és egy Xbox360 van rácsatlakozva. Mindhárom gépen megy a net gond nélkül a ruteren keresztül. Az xbox360 viszont bekapcsoláskor csak akkor megy a net ha valamelyik vagy a noti vagy a PC is be van kapcsolva. Viszont ha már megy akkor ha kikapcsolva van a másik kettő akkor is megy a net a következő kikapcsolásig. Valaki tudna segíteni fölöslegesen ne keljen másik gépet is bekapcsolni csak azért hogy legyen net az Xbox-on is.
-
Lajkó
őstag
válasz
Claude Leon
üzenetére
Átállítottam az IP-t, és így már tudtam csatlakozni, viszont a DHCP-t még mindig nem tudom hol kell belőni, illetve mit kell állítani ahhoz, hogy összejöjjön a hálózat!
Ebben a témában valami segítség? -
mcity
csendes tag
Sziasztok.
Köszönve Intruder2k5-nek, feléledt a routerem,
de még mindig bénázok.
Az utorrent kliensem folyton sárga háromszöget jelez, és megint nem látom át mit tegyek.
A tűzfalon át van engedve a torrent kliens, sőt, nyitottam egy port hozzáadása részt is a kivételek menüben.
De az istennek sem akar zöld lenni. -
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
MTU értéke 1452, tökéletesn MŰKÖDIK!
Köszönöm szépen a segítséget és a türelmet 
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nincsen semmi baj! Megértem én, néha felhúzza magát az ember.

Amúgy még az is lehetséges, hogy a szolgáltatónál módosítottak valami beállításon, vagy cseréltek le egy eszközt, vagy egyéb, ami miatt most "egyik napról a másikra" nem tudsz kapcsolódni a routerrel.
Bár, akkor ezen sajnos nem tudsz segíteni...
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Működött itt kb. fél éve állítgattam össze-vissza mindent, aztán megadta magát, ment 2 napig gond nélkül...aztán egyszercsak gondolt egyet, és bedobta a törölközőt...most elővettem megint, mert szükség lenne rá
Kipróbálom amiket mondtál, és köszi a segítséget
(Bocs, hogy az elején bunkóztam, de 24 órája szenvedek vele és már a tököm kivan
) -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Hát, amint látom, ezzel nem vagy egyedül... Bár nem olvastam végig a sok kínai oldalt (he-he-he), de szerintem amiket megpróbálhatsz...
- Lecsökkented az alap 1492-es MTU értéket. Első körben mondjuk 1480, aztán 1452, illetve 1450-el is próbálkozhatsz.
- Firmware-t cserélsz. Ha van újabb akkor arra, ha nincs, akkor akár régebbire is... Csak másik legyen.
Több ötletem nincs, ha ezek nem segítenek, akkor - véleményem szerint legalábbis - ebből router csere lesz.
szerk.:
Tényleg! Még egy kérdés!
Működöt már ez a router ezzel a nettel, vagy valamelyik új a kettő közül? -
Claude Leon
senior tag
Ja, ez a lényeg, szerintem a routereden nem megy a DHCP.
a 169.254.x.x ipcímet akkor ad a windóz, amikor senktől sem kap.
Így be kell állítanod az ip-t fixre (pl. 192.168.1.20), az első kapcsolódásig, amíg beállítod.vagy megkeresed a reset gmnbot, ezt bekapcsolva addig tartod nyomva, amíg a ledjei vitustáncot nem kezdenek járni (10 másodperc)
Igazad van, itt viszont már a te manualod, nem a majdnem u.a. típusszámúé

-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
35 0213: PPPoE: Automatically dialing.
36 0214: PPPoE: Sending PADI.
37 0216: PPPoE: Sending PADI.
38 0219: PPPoE: Sending PADI.
39 0223: PPPoE: Sending PADI.
40 0223: PPPOE: request timeout.
H-Ver = TL-R402 Series 100122BA : S-Ver = 3.6.1 Build 091201 Rel.64591na
L = 192.168.1.1 : M = 255.255.255.0
Mode = PPPoE : W = 0.0.0.0 : M = 0.0.0.0 : G = 0.0.0.0
Free=1023, Busy=1, Bind=0, Inv=0/6, Bc=0/0, Dns=248, cl=48, fc=0/0, sq=2/4
dr.bubo:
A modemet a router wan portjával kötötted össze?
Internet kapcsolat tipusa PPPoE? És ott a ip kérés defaulton van (ha van ilyen opció benne, újabb fw-nél elöfurdul)? Connect automatically be van állitva?-Igen
-Igen
-Igen
-Igen -
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A routert
-
dui
aktív tag
válasz
superecneB
üzenetére
ADSL internet (Extermet)
IP cím kérés automatikus
A böngészőbe belépve ezeket már beállítottam
Amit google-ben találtam összes leírást kipróbáltam
cmd-ben sikeresen tudok pingelni, de valamiért nem akar eljutni az internet a PC-ig -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Bocs, hogy 0 óra 40-kor nem álltam neki screenshot-okkal díszített hozzászólás írására, amibe is összeollóztam volna az interneten fellelhető - belinkelt, általad is elérhető - leírásokat, egy százhuszonnyolcadik, újabb."Hogyan állítsuk be TP-LINK routernünket?" című leírássá! És mint előttem is írták, inkább elmondhattad volna, hogy milyen netkapcsolatod van, milyen modemed van (esetleg nem router+modem combo-e?), stb... E-helyett Te azt írtad, hogy "minden tökéletes". Akkor bizonyára megy is! Vagy mégse? Akkor mégse minden tökéletes! Amúgy többnyire a szolgáltatód - akiről még mindig nem tudjuk, hogy ki az - weboldalán is vannak segédletek, a kapcsolat beállításához, illetve legtöbb esetben az előfizetéshez jár telefonos helpdesk is! Innentől kezdve, ha sem ezek, sem az általam adott linkek nem segítettek, a következő lehetőségeid vannak.
1. Megírod, hogy...
Sorry, de ezen már túl vagyok, és sajnos nem segített, ezért jöttem ide... Milyen infóra lenne szükségetek még, hogy segíteni tudjatok?2.
Bevágod a durcát, és felhívsz egy közelben lévő szakszervizt, vagy informatikus ismerőst - bár ha lenne ilyen, akkor gondolom ő lett volna az első -, hogy jöjjenek, és segítsenek! -
superecneB
őstag
Nem direkt nem segítenek neked!
Pedig valóban jól használható linket küldtek neked a "google a barátod" megjegyzésnél. Minden TP link routert amivel eddig találkoztam így kell beállítani.
Milyen neted van?
Milyenek a hálózati adaptered beállításai? (alapesetben DNS és IP kérés legyen automatikus)Ez a quick setup nem tudom mi, de böngészőbe írd be a 192.168.1.1 et kérni fog egy username/pw párost és belépsz a routerbe. PPPoE kapcsolat esetén Network/WAN ott fenn, WAN Connection Type: nál kiválasztod PPPoE és User Name: Password: duóhoz pedig a szolgáltatód által adott felhasználói nevet és jelszavat írod.
DE itt le van írva minden részletesen, nem kell hozzá diploma.Remélem tudtam segíteni.
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos nem volt az, ezért írtam ide.
De látom hiába kér segítséget az ember...
További szép napot... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azért érzem furának mert nem változott a net használatom az utóbbi 1.5-2 éveben amikor megvettem ezt a routert. Az előtte lévő D-Linket azért cseréltem le mert notik lettek itthon és kényelmesebb lett nekik WiFi-n küldeni a jelet. Logouton láttam cikket erről a routerről és dicsérték gondoltam akkor ez jó lesz és valóban bevált az utóbbi 1 hétben kezdte csak ezt a vacakolást. Az előző években is ugyan ilyen használat mellet (p2p, voiceip, játék stb.) nem szakad meg soha.
-
mcity
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A reset előtti "időszakban" jelszóval védett volt az elérés, most nyíltan rákapcsolódhat bárki, aki látja a wifit.
Szóval ezt szeretném levédeni.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
superecneB
üzenetére
Ezek nem annyira fura dolgok, ilyenkor (is) minden teljesen logikusan történik, csak ez egy kétoldalú dolog. A baj az, hogy az átlagfelhasználók (és az átlag alattiak), tehát a nagy többség, üzembe helyezés után nem nézi meg ezeket a beállításokat, mert vagy lusta rá, csak beírja jelszót, hogy menjen a net és ennyi, vagy nem is tudja, hogy mik ezek, és ezért nem érdekli. A gyártó meg ha minden biztonsági beállítást kikapcsolva hagy alapbeállítás szerint, akkor mindenki teljesen védtelen lesz, ha meg túl szigorúra állítja, akkor jönnek ezek a problémák (szakad net, stb...). A baj az, hogy mindenkinél más az átlag, amire ugrani kellene a védelemnek, így ezt valóban egyénileg kellene beállítani. Mert ugye más a veszélyes kapcsolatszám annak aki csak olvasgat és email-ezik a neten, és más a p2p felhasználónak.
Itt persze abból indultam ki, hogy valóban nincs hardverhiba!
-
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egyébként a router kb 1,5-2 éve hibátlanul ment az alap beállításaimmal ezért furcsálom hogy most vacakol.
De maga a WAN biztos jó, és a szolgáltatónak is betelefonáltam kijöttek leellenőrizték semmi hibaüzenetet nem kaptak ekkor kezdtem a routerre gyanakodni. Gyakori hogy ilyen fura dolgokat produkálnak? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
superecneB
üzenetére
Majd meglátod mi lesz... Ha lehetséges lesz, később a Firewall-t majd kapcsold vissza - ha nem az okozza a szakadásokat - de a flood védelmekre szerintem semmi szükség így otthoni körülmények közt.
-
mcity
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia.
Köszönöm hogy rávilágitottál mekkora vak vagyok.
Esküszöm este többször is körbe forgattam, de ezt nem vettem észre, olyan "láthatatlan"
Ok. Köszi. Így elindult, csak a digi-s passt kellett megadnom.
És akkor egy utolsó kérdés.
A router menüjén van valami lehetőség, hogy levédjem magam?
Köszi a választ. -
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most, hogy kikapcsoltam a torrentet, wifiről és pcről is gyorsan elérem.
Egyébként a net torrentezés nélkül is "megszakad" ha olyana van, általában délelőtt végig jó, legalábbis reggel amíg itthon vagyok idáig jó volt. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
superecneB
üzenetére
Akkor ott valami nagyobb baj (is) van... Bár a TP-LINK (meg SMC, meg stb...) routerekben ez a Flood Protection nem mindig van jól eltalálva, és sokszor már teljesen ártalmatlan felhasználási módra is "ugrik", mert támadásnak véli, mondjuk a magasabb kapcsolatszám miatt - ez lehet pl. egy elindított torrent letöltés - és blokkolja a hozzáférést egy időre. A másik dolog meg a "sebesség"! Az, hogy 2 perc mire betölti az admin felületet, katasztrófa! Már 2 mp is kicsit sok... Ezek a néhány 10kb méretű html meg asp stb... lapok tényleg pillanatok alatt kellene, hogy bejöjjenek. Szerintem próbálj meg kábelt cserélni...
Tényleg, WiFi-n is ennyire lassú?
szerk.:
Ha jó lesz így, akkor természetesen lépésenként elkezdheted visszakapcsolni, aztán majd kibukik, hogy melyik a hunyó... A "0"-t hagyd úgy végleg, az jó. Gyaníthatóan valamelyik flood védelem lesz a hibás, amennyiben a router okozta ezeket. -
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyon (-nagyon) lassan érem el a routert percek kellenek neki míg az admin+jelszó után belép a menübe, a menü pontok között is elég lassú (önmagához képest).
Mindenesetre beállítottam ahogy mutatod. A max idle time nekem 15ön volt illetve a firewall enabled-en volt.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
superecneB
üzenetére
-
superecneB
őstag
Adott egy TP-Link TL-WR340GD router amire egy PC van UTP-vel kötve és a notebookok Wifin kapják a jelet.
Sokszor fogja magát és elszáll a net illetve nem száll el teljesen mert ha épp játszom vagy VoiceIP-n telefonálok valakivel vagy mumblen beszélünk az tökéletesen működik, viszont böngészni nem tudok azt írja nincs internet kapcsolat.
A netet közvetlenül a gépbembe dugva, PPPoE kapcsolatot létrehozva megy a net.Akkor most kuka a routerem vagy valami más is lehet a probléma?
A routerben gyakorlatilag minden default azzal a kivétellel hogy 1-2 port engedélyezve van játék miatt. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
-
dui
aktív tag
Üdv!
Volna itt nekem egy Tp-Link TL-R402M Router, és valamiért nem akar működni.
Összedugtam mindent rendesen, Quick Setup, beírtam a felhasználónevet, jelszavat, minden tökéletes, de mikor rányomok a "Connect"-ra, akkor próbál csatlakozni, de semmi...
Ha lehet valaki szájbarágósan leírná mi lehet a probléma, mit állítsak be stb...
Windows 7 operációs rendszer van, ha ez befolyásol bármit is.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
mcity
csendes tag
Sziasztok.
Hát elcsesztem, de rendesen.A belkin routerben átállítottam egy enable/disable funkciót, amelyre azt írta, hogy megkerüli a tűzfalamat.
Azóta van jelem, de nincs internet elérésem, és nem érem el a router menüjét, még "más" csatlakoztatott internetelérésről sem.
Telepiteni nem tudom, mert modemet kér telepítésnél, az nincs, (DSL-van),
hogyan tudnám működésre bírni, gyári alapba állitani?
Belkin f5d7230-4 a gyári száma, de semmi reset, vagy akármi nincs a routeren.Válaszokat előre is köszi.
-
Lajkó
őstag
válasz
Claude Leon
üzenetére
Köszi a segítséget, de.... Amit Te linkeltél, az a WP-102 Nekem pedig a WP-102G-vel van bajom. Ettől függetlenül próbálkoztam vele, de természetesen nem sikerült...

Lemaradt az előző hozzászólásból a kép! Ehhez még annyit, hogy nem zártam be azóta, és most is csak valami Automatikusan konfigurált IPv4 van.... Azaz nem látja a gép a 102G-t?
-
Lajkó
őstag
Üdv ismét!
Most egy olyan gondom lenne, hogy szerváltam egy D-com WR-102G jelű Wireless Access Point cuccot! Elméletben, és eszerint a leírás szerint is a default ip: 192.168.1.254 Hard reset után hiába írtam be a böngészőbe, nem reagált. Cmd alól adtam neki egy ipconfig parancsot (az alábbi képen látható módon) Erre kiderült, hogy az ip: 192.169.1.254 Aztán pingeltem mindkettőt, és valóban a 169-es volt ami vissza is küldte a pakkokat. Viszont böngészőből ezt az ip-t sem tudom elérni!
Tud valaki segíteni?
-
hmayer
csendes tag
Ha valakinek hasonló gondja lenne, tplink mr3420 és wr1043 között bridge beállítása nekem így sikerült:
Külön ip cím a két routernek.
mr3420 wds bekapcs, másik mac-címe, ssid-je beállít (search is jó), security kikapcs.
wr1044 ugyanígy.
így nem fog futni a híd, associating-nél nem jut tovább, viszont ha most mr3420-on wds kikapcs, rögtön fut. ezután 1043-on wds beállításoknál, 3420-on wireless security-nél be lehet állítani a kódolást. 1043-on wireless security-nél a kifele menő kódolást.
Több gépen próbáltam az egyiknen le kellett tiltanom a 1043 dhcp-jét, a másikon simán futott.remélem van akinek megspóroltam pár órát.

-
vaslemez
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kösz szépen. Így menet közben én is ugyanerre a következtetésre jutottam, úgyhogy kinézek egy jobbat, ami működik is. És még egyszer kösz a segítséget.
Üdv!
Vaslemez -
vaslemez
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem kapnak, nem is látják a router-t, mintha ott se lenne.
-
vaslemez
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hali!
Ma kötötték be a t-home kábel netet. a modem, amit adtak nem wifi-s, és két gépet akarok használni. A modemről a switch-en keresztül akartam elosztani. Még soha nem kapcsoltam be, úgy kaptam régen. A tápot megmértem, megvolt! Hogy, hogy kéne világítania vagy villognia azt nem tudom! -
vaslemez
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SMC-7004 BR típusú switch-em megkapja a tápot, jelzi is(narancssárgán villog), megkapja a WAN-t, érzékeli a rákötött LAN-okat, és mégsincs internet a kimeneteken, az egyik gépen WIN7 a másikon WIN XP van. Van ötlete valakinek mi lehet a baj? Kösz a segítséget! -
Üdv!
Tegnaptól T-home 15Mbit adsl netem van. A D-Link DSL-360R modemmel működik. De a Linksys WAG54GS routeremmel (ami egyben modem is), nem megy. Cisco oldalán megnéztem a beállításokat T-home-hoz: PPPoE, VC, UBR, VPI=1, VCI=32,Multimode. De egyszerűen nem akar kapcsolódni. Villog pár másodpercig a DSL led, aztán abbahagyja. A logban ezt találtam:Sat, 2000-01-01 00:03:45 - ADSL G.992 started
Sat, 2000-01-01 00:03:49 - ADSL G.992 channel analysis
Sat, 2000-01-01 00:03:54 - ADSL link down
Sat, 2000-01-01 00:03:57 - ADSL G.994 training
Sat, 2000-01-01 00:04:04 - ADSL G.992 started
Sat, 2000-01-01 00:04:08 - ADSL G.992 channel analysis
Sat, 2000-01-01 00:04:12 - ADSL link down
Sat, 2000-01-01 00:04:15 - ADSL G.994 training
Sat, 2000-01-01 00:04:22 - ADSL G.992 started
Sat, 2000-01-01 00:04:26 - ADSL G.992 channel analysis
Sat, 2000-01-01 00:04:30 - ADSL G.992 message exchange
Sat, 2000-01-01 00:04:31 - ADSL link down
Sat, 2000-01-01 00:04:34 - ADSL G.994 training
Sat, 2000-01-01 00:04:40 - ADSL G.992 started
Sat, 2000-01-01 00:04:44 - ADSL G.992 channel analysis
Sat, 2000-01-01 00:04:49 - ADSL link downJó lenne tudni mi a hiba, hogy kell-e vennem új routert vagy sem

Amúgy az az érdekes, hogy megy a net az előző szolgáltatóm név+jelszó párosával, de a router azzal se tud csatlakozni. -
Beri
addikt
válasz
Gandalf-lotr
üzenetére
Az fura... nekem meg csak R460 van itthon (már a hasonlók közül), annak van ilyenje.
Milyen nethozzáféréshez van beállítva a routered? Nem csak simán DHCP-n kér IP-t, aztán annyi? -
Beri
addikt
válasz
Gandalf-lotr
üzenetére
System tools - Backup and restore nincs?
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Érdekes mert ezekszerint nem tallózott a konfigok között ugyanis a tp-link routeremben ilyen nincs is...Tehát...PALETTONE Kft átver mindenkit ott ahol tud!!!
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Fogalmam sincs hogyan nézhetném meg.Nehezen ismerem ki magam ezen az oldalon...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Gandalf-lotr
üzenetére
Küldtem Neked egy privátot... Ha esetleg elkerülte volna a figyelmedet.

-
Beri
addikt
válasz
Gandalf-lotr
üzenetére
Szerintem nem kell venned semmit. Lődd le a routered tűzfalát, meg az összes védelmet, cserélj kábelt és nézd meg mi történik. Lehetőleg kezdd az egészet egy resettel.
-
Beri
addikt
válasz
Gandalf-lotr
üzenetére
A védelem floodnak minősítette a torrentforgalmat, ami nem csoda több száz kapcsolatnál. Ha ránézel a blogomra, vagy a "milyen routert" topicra, a tp-link = kaki egyből megdől

-
Beri
addikt
válasz
Gandalf-lotr
üzenetére
Látni kéne, hogy mi történik.
Intruder2k5: Szolgáltatótól független a dolog, sokaknál a flood védelem megfogott mindent. Ez volt a nagy rejtély.
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát én nem láttam hogy tallózott volna...Egyszerűen csak fogta és kihúzkodta a kábeleket a gépen meg semmit nem csinált...
Amúgy nekem 8 megabites ADSL T-Home van.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Gandalf-lotr
üzenetére
A beállítások visszatöltése egy file betallózásából, és egy gomb megnyomásából áll, tehát nagyjából 15 mp alatt meg lehet csinálni... Ez persze nem jelenti azt, hogy konkrétan meg is csinálták. Nem tudom, hogy a DIGI vagy UPC, de a kettő közül valamelyik szokott panaszkodni a TP-LINK routerekre, hogy valami gáz van a szoftverükkel, mert valamilyen kérésből túl sokat küldözgetnek. (tényleg nem tudom pontosan mi, engem nem érint, így nem foglalkoztam ezzel bővebben, csak olvastam róla) Meg UPC + TP-LINK párossal szoktak gondok lenni régebben, de lehet, hogy mára ez is a múlté. Nem tudom, mert ez sem érint...
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen elég durva áraik vannak :S
-
Gandalf-lotr
csendes tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Gandalf-lotr
üzenetére
Én nem ismerem őket, fogalmam sincs, hogy milyenek, azon kívül, hogy rohadt drágák! Most nézegettem a honlapjukat, hát... 17990 Ft-ért a 1043-as elég meredek.
-
Beri
addikt
válasz
Gandalf-lotr
üzenetére
Resettel, vagy anélkül, két kattintás az egész.
Tehát amikor feldugja a kábelekre, kimenti, aztán azt módosít, amit akar (resetelhet, fára mászhat, bármi), majd amikor végzett, visszaállítja az eredetit. -
Gandalf-lotr
csendes tag
mindezt reset nélkül? Vagyis:
Kimenti a beállításokat és beállítja magának a sajátot aztán visszatölti a régit?
De egyébként...nem láttam hogy ilyet csinált volna főképp mikor abbahagyta.Azt láttam mikor abbahagyta.Nem csinált semmit csak kihúzta a routerből a kábeleket azt csá.
-
Beri
addikt
válasz
Gandalf-lotr
üzenetére
Ki lehet menteni a beállításokat, aztán a tesztek után visszatölteni.
-
Gandalf-lotr
csendes tag
Sziasztok!
Elvittem végül a routert oda ahol vettem merthogy vannak bajai. (lásd fentebb) Valami FTP tesztet csináltak vele és azt mondják náluk minden jó. Szerintem átvernek mert minden ugyanaz a routeremben most hogy hazahoztam mint amikor elvittem nekik. (nem reseteltem és ők sem). Vagyis nem állítgattak rajta semmit és nem csinálták meg a maguk kis net csatiját a routeremre hogy teszteljék!
Gondolom én...Vagy...Lehet úgy tesztelni egy routert neten hogy nem csinálod meg a netcsatit hozzá? Már router beállításokban?
Amúgy akit érdekel: PALETTONE KFT. ről van szó. Ha úgy tűnik nektek is hogy engem átvertek akkor lehet őket szídni és elkerülni!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Beri
addikt
válasz
superecneB
üzenetére
Az nem PPPoE. Hozd létre a kapcsolatot (névvel, jelszóval).
-
Kiskokó
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen
hard reset volt uj firmware és újra konfigurálás és semmi változás.
Nem nyúlok bele más firmel mert megy vissza gariba és kész.
Qos is kivan kapcsolva.
Köszi azért a segítséget.
üdv -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Kiskokó
üzenetére
Szia!
Nem ismerem a kérdéses router menüjét, de ha nincs beállítva semmilyen sebességkorlátozás, QoS, akkor ez valóban elég furcsa... Hard Reset-et, és újrakonfigolást próbáltad már? Sokszor ez is segít ilyen esetekben! Vagy esetleg DD-WRT-t nem szeretnél tenni rá? Elvileg megy rajta, és a "third party firmware"-ekkel, többnyire jobban működnek a routerek, mint a gyárival. Több ötletem így hirtelen nincs...
-
hmayer
csendes tag
És még egy gond: Hogy működjön a híd a 1043-ason ki kellett kapcsolnom a dhcp-t, de így nem tudok wireless csatlakozni rá. Azt mondja: " a windows nem talált tanusítványt.."
-
hmayer
csendes tag
nna,a híd működik tl-mr3420 és tl-wr1043nd között egészen addig amíg valamilyen titkosítást be nem állítok. Próbáltam a wds-beállításoknál wep kulcsot megadni, de azonnal megszakadt a híd aztán ezeket hagytam titkosítatlanul és a wireless security-nál próbáltam megadni kulcsot a hoston, hogy a külső csatlakozások védve legyenek, de akkor is azonnal szakadt.
Marad a mac szűrés?előre is köszönöm!
-
Kiskokó
veterán
Üdv van egy problémám
Linksys wrt160NL -
-
Beri
addikt
válasz
tomalbert
üzenetére
Ugyanúgy, ahogy mobilon megnézted a kapcsolat tulajdonságait, tedd meg notin is. Bár úgysem lesz 54Mbitnél több, mivel g-s hálókártyád van. Így már annyira nem kevés az a 13Mbit, 20 körül, vagy valamennyivel afelett tudsz az ilyeneken átgyömöszölni maximum, egy irányba, egy szálon, interferenciától mentes környezetben, 100%-os jelszint mellett. A WirelessNetView nevű alkalmazás segítségével nézz körül, látszik-e másik vezeték nélküli hálózat a környezetedben és hányas csatornán zajonganak. Ha megvan, állítsd be kézzel a te hálódat egy szép légüres térbe (amennyire megoldható). Így nyerhetsz még pár Mbitet.
-
-
tomalbert
tag
Sziasztok!
Két hete vettem egy TP-Link WR741ND routert 30/3-as UPC-re. A gondom az, hogy 13M-nál nem mér többet a speedtest.net, pedig ha a laptopra (HP 6720s) rádugom a kábelt kiméri a 30-at. Mintha ott megakadna. A Wireless Settings-nél 150Mbps-ra van állítva a Max Tx Rate. Kipróbáltam úgy is, ha 9Mbps-re állítom, úgy meg nem mér többet 3M-nál. Ilyenkor mi van? Ha rácsatlakozok a mobilommal akkor azt írja a router tulajdonságaira a telefon, hogy sebesség: 54Mbps. Nem vagyok penge router témában, csak sejtem, hogy ez így nem normális. Remélem van ötletetek.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Garmin topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Óra topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung kuponkunyeráló
- Diablo IV
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm szépen a segítséget és a türelmet 
)

(már az alap beállításokat)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Azt hogyan tudom megnézni, már mint az adapter típust? Most megnéztem, és ha leszakad a wifiről, attól függetlenül a kábelen van továbbra is.
Gubek-Einste